VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Mire használják a szennyvíz szivattyút?

2019. December 9.

Mire használják a szennyvíz szivattyút?

A szivattyúk minden korábbinál szélesebb választékban jelen vannak a kínálatban. Nem csak ár, hanem teljesítmény és felhasználási terület kapcsán is sokféle eszköz közül válogathatunk. A háztartásokon túl az ipari jellegű alkalmazásra is megtalálhatóak a megfelelő berendezések, rendszerint fokozott strapabírással és teljesítménnyel.

Szennyvíz szivattyúk otthonra

A szennyvíz szivattyú is különféle méretekben és formákban elérhető, ám a kínálat mindegyike megegyezik abban, hogy a víz mozgatására alkalmasak. A háztartások esetében elsősorban az árvízvédelem kapcsán jutnak szerephez ezek az eszközök. Mindannyian ismerjük azt a helyzetet, amikor nyáron tetemes mennyiségű csapadék esik le, és a víz szivattyúzása az ingatlan érdekében kiemelt jelentőséggel bír. Hasonló a helyzet akkor is, ha ártérben fekvő ingatlanról van szó, és az áradások a földszinti helyiségeket is veszélyeztethetik. A mélyen fekvő garázsok, pincék is veszélyben vannak, ezért nagyon fontos, hogy szükséghelyzetben mindig rendelkezésre álljon a szükséges eszköz.

Szivattyúzás a mezőgazdaságban

A szivattyúk nem csak az öntözőrendszer kapcsán töltenek be fontos szerepet, hanem akkor is, ha esővízről, talajvízről, szennyvízről van szó. A mezőgazdaságban fontos, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű víz, ám néha bizony ez lehet túl sok is. Ilyenkor a növények életben maradása múlhat azon, hogy sikerül-e időben elintézni a felesleges víz elvezetését. Ilyenkor az is megoldható, hogy a leszivattyúzott víz újrafelhasználható legyen a későbbiekben.

Szivattyúk az iparban

A szennyvíz szivattyúk ipari méretekben is szükségesek lehetnek. Mivel a szennyvíz szilárd részecskéket, szennyeződéseket is tartalmaz, ezért kifejezetten olyan eszköz kell, amely ezekkel is elbánik, és nem károsítják azok a rendszert. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyártók az ipari felhasználásra szánt eszközök esetében nagyobb teljesítményt, kapacitást és strapabíró külső burkolatot is társítanak a készülékhez. Akár online is megrendelhetőek a szükséges típusok, így nagyobb mennyiségben is megtörténhet a kiszállítás. A megbízhatóság és az időtálló minőség kiemelt jelentőséggel bír a márkaválasztás során. Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Mire figyeljünk szivattyú vásárlása előtt?

2019. December 2.

Mire figyeljünk szivattyú vásárlása előtt?

A szivattyúvásárlás sokak számára nem egyszerű feladat. Nem csak a minden korábbinál szélesebb választék tehet erről, hanem gyakran a szükséges ismeretek hiánya is. Cikkünkben olyan alapvető tudnivalókat veszünk sorra, melyek kezdő szivattyú felhasználók számára is hasznos segítségnek bizonyulnak.

Megbízhatóság

A szivattyúk többféle árkategóriában elérhetőek. Az árak legtöbbször egyenes arányban vannak a minőséggel, így ha az időtállóság is fontos számunkra, akkor muszáj lesz mélyebben a zsebbe nyúlnunk. Érdemes olyan ismert márka mellett letenni a voksot, mely már régóta jelen van a piacon és bizonyította hozzáértését a gyártáshoz és a termékfejlesztéshez. A tartós, strapabíró eszközök hozzájárulnak ahhoz, hogy akár sok éven keresztül kifogástalanul üzemeljen az az otthonban vagy a kertben. Kifejezetten fontos a megbízhatóság akkor, ha házi vízmű részét képezi a szivattyú, vagy a meleg vízért és a fűtésért felelős. Ilyenkor egy meghibásodás a teljes ingatlan használhatóságára rányomja bélyegét.

Hatékonyság

Ugyan a háztartásban is fontos a megfelelő teljesítménnyel rendelkező eszköz, de ipari méretekben fokozottan igaz ez. Nem csak a medencék esetében használt szivattyúkra gondolunk itt, hanem az ipari létesítményekben, szállodákban, gyárakban alkalmazott fajtákra is. Ezek esetében gyakran fokozott teljesítmény szükséges, és nem mindegy az sem, milyen mélyről képes szivattyúzni egy eszköz. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő teljesítmény kiválasztását. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ipari méretekben gyakran túllőnek a célon, ezzel pedig plusz energiaráfordítást generálnak.

Zaj

A szivattyúktól rendszerint azt várjuk el, hogy komfortérzetünket minél kevésbé zavarják. A zaj azonban bizonyos teljesítmény fölött biztosan megjelenik. E tekintetben is a minőségi berendezések javasoltak, ezek pedig kizárólag az ismert márkáktól kapható meg.

Szivattyúk vásárlása során érdemes az online kínálatban is körülnézni, ugyanis webáruházból gyakran kedvezőbb áron lehet hozzájutni a kiszemelt márka modelljéhez. Hasznos lehet akár hírlevélre is feliratkozni egyik vagy mások szivattyú webshopban, így az újdonságokról és az akciókról is azonnal lehet értesülni.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A búvárszivattyú ipari felhasználása

2019. December 5.

A búvárszivattyú ipari felhasználása

A búvárszivattyú nem csak a háztartásban, hanem ipari felhasználás esetén is kitűnő szolgálatot tesz. Alkalmazása egyenesen nélkülözhetetlen akkor, ha a felesleges vizet szeretnénk eltávolítani egy tartályból. Természetesen érdemes tudni, hogy az eszköz ipari használat esetén más jellemzőkkel bír, mint a háztartásokban alkalmazott típus. Nem csak a teljesítmény, hanem a strapabírás kapcsán is fokozott minőség jellemzi ezeket az eszközöket.

Fókuszban az energiahatékonyság

Az ipari felhasználás esetén gyakran kerül fókuszba az, hogy mennyi energiát fogyaszt egy készülék. Sok cég kifejezetten odafigyel arra, hogy milyen megoldásokat választ az energiafelhasználás tekintetében. Nem csak a társadalmilag és a környezetvédelem szempontjából etikus magatartás miatt van ez így, hanem a költségekkel összefüggésben is. Ugyanakkor fontos, hogy mindig az elvégezni kívánt feladat jellegének megfelelő teljesítmény mellett érdemes letenni a voksot.

Merülő szivattyú változatos felhasználhatósággal

A búvárszivattyú igen sokoldalúan felhasználható. Háztartásokban, közösségi létesítményekben éppen úgy szerep jut neki, mint ipari jellegű üzemekben. A szennyvízkezelő rendszerek gyakran alkalmazzák az eszközt, így például mély kútfúrás, a tengervíz kezelése, vagy például szennyvíz szivattyúzás kapcsán is sokszor esik rá a választás.

Ipari méretekben a víztisztítás, a tartályok ürítése kapcsán használják ki előnyeit. Mély kutak fúrásakor kifejezetten nagy mélységből kell a vizet szivattyúzni, ezért speciális teljesítménnyel rendelkező eszközökre van szükség. A szennyvíz szivattyúzásához használt berendezés nem csak a tiszta vízzel bánik el, hanem a folyadékokban megtalálható darabos szennyeződésekkel is.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ipari felhasználásra szánt merülő szivattyúk jelentős teljesítménnyel rendelkeznek, és sok tekintetben eltérnek a háztartásokban használatos típusoktól. Nem csak több kerülnek, hanem a strapabírás terén is fokozottan teljesítenek. A tapasztalatok szerint a nagyobb mennyiségű megrendelés esetén is érdemes az online vásárlás előnyeit választani. Akár mennyiségi kedvezmények is elérhetőek, vagy dönthetünk kifejezetten ipari felhasználókat kiszolgáló forgalmazók mellett.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Fűtési keringető szivattyú: mennyire időtálló annak minősége?

2019. December 2.

Fűtési keringető szivattyú: mennyire időtálló annak minősége?

A központi fűtési szivattyúk nem csak a meleg víz előállításáért felelősek, hanem az ingatlan melegen tartásáról is. Elsősorban azt várjuk el tőlük, hogy hatékonyan, csendesen, nagyobb odafigyelés nélkül funkcionáljanak. Mivel azonban számos apró mozgó alkatrész található meg az eszközben, ezért idővel előfordulhatnak meghibásodások.

A fűtési keringető szivattyú a megfelelő telepítés és karbantartás esetén hosszú évekig kitűnő szolgálatot tehet. A legtöbb minőségi márka tíz éven keresztül minden gond nélkül működik, de nem ritka az sem, hogy 20 éven át a rendszer szerves részét képezi az eszköz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a berendezések rendkívül tartósak, bizonyos okok miatt mégis előfordulhat meghibásodás. A csapágyak meghibásodhatnak, vagy a forgó alkatrészek is cserére szorulhatnak. Nézzük, milyen figyelmeztető jelekre érdemes ügyelni, és mit tehetünk akkor, ha ezekkel találjuk szembe magunkat!

Csörgő, zümmögő hangok

A szivattyúból hallható zörgő hangok arra utalnak, hogy a telepítés nem megfelelően történt. Fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül ezt a problémát, ugyanis hosszú távon nagyobb károsodáshoz vezethet. A hangok keltette vibrációk kopással járhatnak együtt. S hogy mi a teendő ilyen esetben? Elsőként ellenőrizzük a szivattyú szerelvényeit. A laza csavarokat meg kell húzni, de ha nem vagyunk biztosak abban, hogy mi lehet a gond, akkor célszerű inkább szakembert hívni.

Kopogó hangok

Ez az a zaj, ami azonnali beavatkozást igényel. Amennyiben kopogó hangot hall, akkor szint biztos lehet abban, az egyik alkatrész komolyan károsodott. Ilyenkor ajánlott azonnal szakembert hívni, aki ellenőrzi a helyzetet és kicseréli az alkatrészt.

Teljes zajmentesség

Ugyan a csendes működés kétségkívül előnynek számít, de ha semmilyen zajt nem bocsát ki a szivattyú, az is figyelmet érdemel. A teljes csendesség arra utalhat, hogy elakadt a kerék. Ennek hátterében gyakran valamilyen szennyeződés áll. Ilyenkor szintúgy szakembert kell hívni, mint akkor, ha nem indul el a rendszer. Profi közreműködésével azonnal fény derülhet a problémára, így rengeteg stressztől kímélheti meg magát.

Érdemes tudni, hogy a fűtési keringető szivattyú munkája során valamennyire átmelegszik. Ha azonban forrónak érzi a készüléket, az nagy bajra utalhat, és javasolt a használatot felfüggeszteni, szakembert hívni.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Miért piacvezető a Grundfos szivattyú?

2019. November 30.

Miért piacvezető a Grundfos szivattyú?

A szivattyúk minden korábbinál szélesebb választékban vannak jelen a piaci kínálatban. Vannak, akik árak alapján teszik le a voksot egyik vagy másik mellett, mások számára inkább lényeges a márka megbízhatósága. Ugyan a piacon újabb és újabb márkák jelennek meg, de ha a tradicionális színvonalat szeretnénk kapni, akkor a Grundfos remek választásnak bizonyul.

Kevés szivattyúgyártóról mondható el, hogy egyértelműen elkülönül minőségben társaitól. A dán gyártó 1945-ös gyökerekkel bír, az első Grundfos készülék pedig 1967-ben került a piacra. A több évtizedes piaci jelenlét során bebizonyította a márka, hogy méltán nyerte el piacvezető helyét, és tartja azt régóta. De vajon mi a titka? Hogyan lehet az, hogy a márkák nem voltak képesek kiütni pozíciójából az óta sem?

Innováció a szivattyúgyártásban

A Grundfos népszerűségét annak is köszönheti, hogy az új szivattyúzási technológiák iránt magas fokú elkötelezettséget mutat. Minden eszköze kiválóan példázza azt, hogy a fejlesztés legalább olyan fontos a gyártó számára, mint az, hogy a piaci igények maximálisan kielégítésre kerüljenek. A kiváló kihasználhatóság és az eszközök továbbfejlesztése egyértelműen a minőségnövelés és a vásárlói bizalom megalapozóinak számítanak. 

Fókuszban a minőség

A Grundfos szivattyú mindig is egyet jelentett a minőséggel. A kiváló funkcionálás időtállósággal társul, e kettő pedig alapvető elvárás napjaink vásárlóinak részéről. A Grundfos sosem fordított hátat a hagyományoknak, hanem úgy igyekezett kivételes jellemzőkkel bíró termékeket kialakítani, hogy az innovatív megoldásokra is kiemelt figyelmet fordított.

Felelős vállalati magatartás

A Grundfos nem csak a vásárlói igények kielégítésére törekszik, hanem egyúttal arra is, hogy a fenntartható fejlődést szem előtt tartva gyártson. Igyekszik minimalizálni ökológiai lábnyomát és olyan megoldásokat részesít előnyben, melyek fenntarthatónak bizonyulnak. A társadalom iránti felelősségvállalás egyértelműen megmutatkozik a cég tevékenységében, és a környezettudatos gyártási technológiákban, felhasználási módokban, kialakításokban.

A Grundfos minőség megfizethetőséggel társul, amiért minden korábbinál többen keresik a márka eszközeit. Magánszemélyek és ipari beruházók egyaránt előszeretettel döntenek a Grundfos termékei mellett.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás