VL SZIVATTYÚJAVÍTÓ BT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyújavító Bt. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Amit a Wilo szivattyúi kínálnak

2017. Július 3.

A Wilo szivattyúi bátran állítható, hogy minden elvárásnak eleget téve, megannyi terméket kínálnak, melyek egytől-egyig hatékonyan végzik feladataikat. Természetesen az eltérő fizikai paraméterek miatt számos variáns állhat a rendelkezésére, de van néhány, általánosnak mondható jellemvonás, mely a termékpaletta minden darabjára, kivétel nélkül igaz.

A professzionalitás ebben az érában csak egyetlen módon valósulhat meg: kellő minőséget garantálva. A minőség pedig a megbízható kivitelnél, a gyártó hitelénél kezdődik. A Wilo története kiválóan példázza a cég képviselte értékeket, mely elvek mentén készítik szivattyúikat is. Az alkatrészek cserélhetők, a készülék önmagában nem igényel karbantartást, kiváló nyomatékkal, teljesítménnyel, erővel, hatékonysággal végzi a funkcióját. Az eszközök háza, a legtöbb esetben öntvény, de a tengelyfém természetesen nemesacél, ami már önmagában kikezdhetetlen jellemzőkkel büszkélkedhet. Az impregnált, adott esetben műszén siklócsapágyak a gördülékeny munkavégzés alapjául szolgálnak.

A Wilo szivattyúi gazdaságosan üzemelnek, azaz rengeteg felesleges kiadástól mentheti meg magát. Egyrészt, egy ilyen berendezés beszerzésével gyakorlatilag évtizedekig megoldódik minden, a témához kapcsolható problémája, azaz elfelejtheti a további pénz, energia, vagy idő rááldozását. Másrészt a takarékos, automatikus energiagazdálkodás minden elképzelését felül múlva óvja meg idegeit a mind dagadó energiaszámlák rémétől! A paraméterezhető üzemmódoknak, és a ledes kijelzőknek köszönhetően a Wilo szivattyúi abszolút testre, és igényre szabhatók, így a lehető legjobb alternatívát kínálják önnek.

Címke: Wilo szivattyú, szivattyúRészletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Aktív szenes vízszűrő betét

2017. Június 28.

Az aktív szenes vízszűrő betét porózus, apró lyukacskákkal átszőtt anyagból áll, melyet többnyire szénből, fából, vagy dióhéjból készítenek. Természetesen a technológia fejlődésének köszönhetően mind újabb innovatív megoldások jelennek meg, melyek egyre hatékonyabbá teszik a víztisztítás folyamatát, azonos fizikai paraméterek mellett. A konkrét méretezési adatok tehát egyezhetnek a különböző betétek esetén, de a tulajdonságaik komoly eltéréseket mutathatnak. Mi sem jobb példa erre, mint a hagyományos, fent említett, aktív szenes technika, összehasonlítva a továbbfejlesztett aktív szénblokkal, mely a legjobb alapanyagok felhasználásával készült, annak érdekében, hogy a víztisztítás folyamata minőségi javulást mutasson. Utóbbi esetében ezt úgy tudták elérni a szakemberek, hogy egy  keveréket alkottak meg, mely bitumen, és kókuszhéj aktív szénből áll.

A tradicionális víztisztító betét, mely aktív szénnel működik meggátolja a káros anyagok tovább úszását, azaz feltartóztatja a vízben lévő szennyeződéseket, kórokozókat. A szénblokk külsején alapban megakad a klór közel 100%-a, de ez még nem minden. A növényvédő szereket, oldószereket, aromás szénhidrogéneket, szerves vegyületeket, és a radioaktív elemeket is tökéletes hatékonysággal kiszűri a fenti ötvözet, hála a bitumen, és a kókuszhéj aktív szén professzionalitásának. Nem csak a víz illata, de íze is minőségivé válik, ami talán a leglényegesebb szempont. Természetesen az egyszerű aktív szén, mely nem tartalmaz semmilyen keveréket, hatékonyan látja el a víztisztítással járó feladatokat, de tény, hogy egy kombinált vízszűrő betét precízebb végeredményre képes.

Címke: vízszűrő betét, vízszűrőRészletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A vízszűrő betét cseréjének ideje

2017. Június 7.

Az örök kérdés, ami sűrűn felmerül, és amire logikusan mindenki nagyon kíváncsi: mikor kell kicserélni a vízszűrő betétet a víztisztító berendezésben? A válasz megadása, azonban nem is olyan egyszerű, mégpedig azért, mert az egyenlet nem egy változós. Az információ, azonban elengedhetetlenül fontos, már csak, ha azt az oldalt nézzük, hogy a fenntartási költséget bizony nagyban meghatározza, hogy milyen rendszerességgel kell új szűrőbetétről gondoskodni.

A vízszűrő betét élettartamát a legnagyobb mértékben maga, a megtisztítandó víz minősége határozza meg. Ez logikus is, hiszen ha nagyon koszos, káros anyagokkal telített folyadékról beszélünk, akkor a szűrő sokkal könnyebben amortizálódik le, mivel nehéz feladat hárul rá. Minél nagyobb hatást kell kifejtenie, annál inkább „fogy”. Kevesen tudják, ráadásul, hogy a megszűrendő víz mennyisége sem egy utolsó szempont, már ami a vízszűrő betét élettartamát illeti. Akkor mégis hogy lehetséges, hogy a gyártók többnyire meghatározzák termékeik kapacitálhatóságát? Nos, a válasz egyszerű. Vesznek egy „alap” esetet, egy sztenderdnek mondható szituációt, és ahhoz számolják ki az értékeket. Nem is tehetnek mást, hiszen minden háztartás más, vagyis minden élethelyzet más megoldást kíván. Lefordítva a szűrőbetétek nyelvére, az egyes háztartásokban folyó víz hihetetlen eltéréseket mutat. A nyugat, és a kelet-magyarországi viszonyok például merőben eltérnek egymástól, ami jól példázza, hogy mekkora különbségek tapasztalhatók ebben az érában. Tehát a gyártó által megadott referencia értéket nem árt szem előtt tartani, azonban a valóságban elképzelhető, hogy már előbb sort kell keríteni a cserére, a minőségi, és tiszta víz biztosításának érdekében.

Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Medence szivattyúról

2017. Június 2.

A medence szivattyú a tiszta víz őrzője, bátran lehet így aposztrofálni. Az a tény, hogy manapság már, kis anyagi rááldozással bárkinek lehet otthoni „vízpartja” óriási innováció, és hatalmas fejlődés. A kerti medenceszámos kellemes élmény, családi rendezvény, vagy épp sziesztázás helyszíne lehet. Ahhoz, azonban, hogy minden emlék a felhőtlen percekről tanúskodjon prioritást élvez a víz minősége. Zöld színű, kellemetlen szagú vízbe valószínűleg senki sem megy bele szívesen, és akkor még nem is beszéltünk a láthatatlan kórokozók garmadáról. A vírusok, baktériumok gombamód képesek elszaporodni a vízben, de az algák, spórák is számos gondot okozhatnak. Ezek távol tartására megvannak azok a fertőtlenítési folyamatok, melyek hatékonyan pontot tesznek a higiénia i-jére. A nagyobb szennyeződések, azonban egyszerű vegyszeres tisztítással nem távolíthatók el. Itt lép a képbe a medence szivattyú, ami a víz forgatásáért, és az apróbb, szemcsés szennyeződések kiszűréséért is felelős. A zöld víz sem vonzó, de a különböző koszfoltokkal pettyezett víztükör sem tartozik a tetszetős dolgok közé. A forgatás technológiáját egyébként a tengervíz mozgása ihlette, mely során a homokágyon átszűrődő víz megtisztulva, a felesleges anyagokat a parton hagyva tér vissza medrébe.

A medence szivattyú egészsége elengedhetetlen a teljes komforthoz. Kevesen tudják, de a vízkő a szivattyú működését is nagymértékben veszélyezteti. Az eleinte észrevétlenül lerakódó sók szépen összeállnak, s így komoly üzemelési problémákat is kiválthatnak. Szélsőséges esetben még a szivattyú élettartamának hosszát is lecsökkenthetik, így érdemes nagy figyelmet szentelni a vízkőtelenítésre, s leginkább a megelőzésre.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Réz idomok kiválasztása

2017. Május 9.

A csőhálózat szereléséhez elengedhetetlenül fontosak a réz idomok. Egyedi paramétereinek megfelelően választhat a különböző típusok közül, a teljesség igénye nélkül: könyök, hollandi, T-idom, karmantyú, kupak, dugó, közcsavar stb. A minőség, és megbízhatóság elengedhetetlenül fontos, de prioritást élvez, hogy konkrétan meg tudja határozni, milyen célra kívánja használni a megvásárolt szerelvényeket. Egy példán keresztül érzékeltetve a hollandi, átalakító réz idom egy olyan csődarabka, melynek egyetlen funkciója van: biztosítania kell a kompatibilitást két eltérő menettel rendelkező csővezeték, vagy szerelvény között. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha önnek a birtokában van egy ilyen termék, akkor nem kell amiatt aggódnia, hogy a csővezeték, és a szerelvény menete különbözik, hiszen az egyenes kialakítású, holland, átalakító réz idom éppen ezt a kellemetlenséget hivatott kiküszöbölni. Nem vitás, hogy laikus felhasználóként, vagy barkácsoló kedvű szakiként könnyedén elkövethető az a hiba, hogy nem összeillő csöveket, szerelvényeket választ. Megelőzésképp ezért ez a lehető legjobb, aprócska, ám igen hasznos termék, melyet érdemes készletében kéznél tartania. Másik szemléletes példa a könyök réz idom, azaz a hajlított hollandi, mely praktikus kelléke lehet vízvezeték szerelési munkálatoknak, de a fűtéskorszerűsítésben is főszerepet kaphat. Mérettől függetlenül mindegyik könyök egyik vége belső, másik pedig külső menetes. Emiatt is lényeges a koncentrált választás, hiszen ez a kellék a háztartásokban használt vízvezetékek irányváltoztatását hivatott leegyszerűsíteni, amennyiben megfelelő típus mellett teszi le a voksát.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás