VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Hatékonyan tisztít a vízszűrő betét

2018. December 4.

Hatékonyan tisztít a vízszűrő betét

A tiszta ivóvíz értékesebb bárminél. Egy házi vízellátó rendszer esetén gondoskodni kell a megfelelő vízszűrő betét használatáról is. Rendszerint cserélhető kivitelben készülnek, így amikor elhasználódik, egyszerűen helyettesíteni kell egy újjal a megfelelő hatékonyság érdekében. Többféle rendszer létezik, ezért mindenki kiválaszthatja az igényeinek megfelelőt. A legegyszerűbbek a csapra szerelhető változatok.

A konyhapult alá szerelhető vízszűrő betét már egy összetettebb rendszernek számít, de előfordul, hogy a központi vízszűrő betét használata jelenti a megjobb megoldást. Ez képes biztosítani az egész háztartás tisztavíz ellátását. Akkor is ajánlott a használata, hogyha vezetékes vízellátásról van szó. Rengeteg apró szennyeződést tartalmazhat az ivóvíz, amik egy idő után negatív hatással lehetnek az emberi szervezetre.

A vízszűrő betét nem csak a minőségén, de az ízén is változtathat az ivóvíznek. A víz sokkal természetesebbé és frissítőbbé válik a szűrő használatával, mivel hatékonyan eltávolítja a különféle mikróbákat, viszont az emberi szervezet számára hasznos ásványi anyagokat meghagyja. Cserére akkor van szükség, amikor a vízszűrő betét már szemmel láthatóan kezd elszíneződni a felgyülemlett salakanyagok miatt. A webáruházban többféle vízszűrő betét található, amik különféle víztisztító berendezésekhez alkalmazhatóak. A különböző termékek más-más időközönként szorulnak cserére. Némely vízszűrő csupán 2-3 év után szorul cserére. Az egészség megőrzése érdekében kifejezetten ajánlott a használatuk a mindennapokban.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A gázolaj szivattyú valóban sokoldalú

2018. December 4.

A gázolaj szivattyú valóban sokoldalú

Szivattyú és szivattyú között rengeteg a különbség. Számos területen lehet alkalmazni ezeket a különleges eszközöket, viszont minden esetben pontosan meg kell határozni, hogy milyen feladatra szeretnénk felhasználni az adott eszközt. A búvárszivattyúk alkalmasak egy egész öntözőrendszer ellátására. Viszont, ha egy igazán sokoldalú megoldásra van szükség, akkor a gázolaj szivattyú lesz az, ami eleget fog tenni az elvárásoknak. A speciális kialakítása alkalmassá teszi többféle folyadék szállítására.

A webáruházban megtalálhatóak a komplett gázolaj szivattyú szettek, minden tartozékkal együtt. Ebbe beletartozik maga a gázolaj szivattyú, a szívó- és nyomótömlő, illetve az adagolópisztoly is. Igény szerint választani lehet a 12V-os és a 24V-os kivitel közül. Amennyiben pontos adatokra van szükség, nem árt egy mechanikus átfolyásmérőt is beszerezni, mert ezzel pontosan mérhető a szállított folyadék mennyisége. A gázolaj szivattyú alkalmazható háztartási és ipari környezetben is. Amennyiben intenzív használatnak szeretnénk kitenni, abban az esetben nem árt az automata adagolópisztollyal ellátott verziót választani, mert ez sokkal időtállóbbnak számít ipari körülmények között. A műanyag, azonban tökéletesen alkalmas az otthoni felhasználásra. A gázolaj szivattyú elnevezés kissé megtévesztő lehet első hallásra, hiszen nem csak gázolaj szállítására alkalmazható. Akár bor és sörlé szivattyúzására is használható. Mivel fennáll a robbanásveszély lehetősége, ezért a benzin szivattyúzására nem alkalmas.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Hogyan növelhető a víznyomás a kertben?

2018. December 3.

Hogyan növelhető a víznyomás a kertben?

Az ingatlanhasználat során számos esetben szükségessé válhat a megfelelő víznyomás alkalmazása. Nem csak a lakás vízzel való ellátásakor jut ez fontos szerephez, hanem a kertben felmerülő feladatok ellátásakor szintén. Mindegy, hogy a növényeket, virágokat szeretnénk öntözni, a gyep permetezéséről gondoskodni, vagy a medence és a kerti tó feltöltése válik aktuálissá, ha a megfelelő víznyomást biztosítanak a szivattyúk, akkor a feladatok gyorsan és hatékonyan elvégezhetőek.

Mi okozza az alacsony víznyomást a kertben?

Amikor az alacsony víznyomás problémájával szembesülünk, akkor bizony igen időigényes lehet a kert öntözése. Előfordulhat az is, hogy az alacsony nyomás miatt a kert távolabbi részére lehetetlen eljuttatni a vizet. Ha azonban sikerül megtalálni az alacsony víznyomás okát, akkor a probléma is könnyen orvosolható. Elsősorban érdemes azt megvizsgálni, hogy mindig tapasztalható-e a jelenség, vagy csak a nap bizonyos időszakaiban. Előfordulhat az is, hogy enyhe dugulás áll a nem megfelelő nyomás hátterében. A kerti csap lecserélése is megoldhatja a helyzetet.

Fontos az alkotóelemek ellenőrzése!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran a külső víznyomásra a tömlő állapota is hatással van. A szivárgás vagy a kopás befolyásolhatja a víznyomást, ezért ha a rendszer idős, akkor akár nem megfelelő víznyomás is előfordulhat. Érdemes azt is ellenőrizni, hogy a tömlő megfelelően csatlakozik-e a csőhöz, vagy nem tapasztalható-e a csatlakozási pontnál szivárgás. Talán kevesen gondolnák, de ha a vízszelep nem megfelelően lesz elforgatva, az is hatással lehet a víznyomásra. Ha nincs teljesen nyitva, akkor érdemes szakember segítségét kérni az átállításhoz. A víznyomás-szabályozó helyes beállításán is sok múlik.

Az ingatlan kényelmes használatához nélkülözhetetlen, hogy mind a belső terekben, mind a kertben megfelelő víznyomás álljon rendelkezésre. Ha ez bármi miatt csorbát szenved, akkor bizony megéri odafigyelni a megfelelő beállításokra, vagy esetleg szükség esetén az elemek cseréjére. Ha nem értünk a szivattyúk működéséhez és a rendszer átalakítását profi kezekben tudnánk, akkor érdemes hozzáértő vízvezeték-szerelőt felkérni a feladatra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbbször egyszerűbben megoldható a víznyomás helyreállítása, mint azt sokan gondolnák. Ne éljen együtt az alacsony víznyomás kellemetlenségeivel, hiszen megoldás létezik!Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Központi fűtés keringető szivattyú csere 8 lépésben

2018. November 26.

Központi fűtés keringető szivattyú csere 8 lépésben

A hideg hónapokban fontos szerep jut a központi fűtésnek, amely kifogástalan működéséhez nélkülözhetetlenek a keringető szivattyúk. A szivattyú a kazán mellett helyezkedik el, és gondoskodik a forró víz radiátorokhoz való eljuttatásáról, valamint a hideg víz ismételt felmelegítéséről.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a fűtőszivattyúk folyamatos karbantartása gondoskodhat arról, hogy akár éveken át különösebb gond nélkül működjön a rendszer. Ha azonban cserére van szükség, akkor nem mehetünk el a régi keringető szivattyú eltávolítása és az új beüzemelése mellett. Nézzük, hogyan érdemes ezt a folyamatot elvégezni!

1.       Előkészületek

Első lépésként kapcsoljuk ki az áramot és zárjuk el az összes szelepet.  Ez utóbbiak egyszerűen elforgathatóak az óramutató járásával megegyezi irányban. A szivattyú eltávolítása előtt természetesen a ház vízellátását is kapcsoljuk ki.

2.       A víz eltávolítása

Ezután következik a rendszer leeresztése. Ehhez egy kis vödröt helyezzünk a szivattyú alá, hogy a kifolyó víz abba távozhasson. A szivattyú végén található csavar megnyitásával a víz ki tud szivárogni a rendszerből.

3.       Óvatosan az árammal!

Mivel elektromosság is érintett, ezért ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megfelelően kikapcsoltuk-e azt, akkor érdemes villanyszerelőt hívni a feladatra.

4.       Leszerelhető a régi szivattyú

Ezt követően a keringető szivattyút tartó anyacsavarokat tekerjük el, és így már könnyedén eltávolítható a szivattyú a helyéről. Figyeljünk a régi tömítésekre is, melyeket szintén célszerű eltávolítani.

5.       Az új szivattyú telepítése

Amint a régi keringető szivattyú már nincs a helyén, jöhet az új eszköz. A tömítések elhelyezésére kiemelt figyelmet érdemes fordítani, hiszen ez gondoskodik a vízszivárgás megelőzéséről.

6.       Újraindulhat a rendszer

Ha a keringető szivattyú bekötésre került, akkor elindíthatjuk a rendszert. Csatlakoztassuk a vízellátást, nyissuk ki a szelepeket és töltsük fel a rendszert. Ha szivárgást tapasztalunk, akkor még egyszer célszerű ellenőrizni a csatlakozási pontokat, a szelepeket.

7.       Jöhet az áram

Amikor már nincsen szivárgás, akkor indulhat az elektromos csatlakozás. Ha fél, hogy nem sikerül szakszerűen megoldania ezt, vagy inkább bízná hozzáértőre a dolgot, akkor megéri szakember mellett letenni a voksot.

8.       Működik a rendszer

Ha mindent megfelelően csináltunk, akkor a fűtési rendszer elindul, zökkenőmentesen működik, és hamarosan érezhető a meleg.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A Grundfos szivattyúk története

2018. November 13.

A Grundfos szivattyúk története

A minőségi szivattyúk iránt nem csak a háztartásokban, hanem ipari méretekben is nagy szükség van. Számos nagyméretű komplexum működésében fontos szerep jut a szivattyúknak, ezért a megbízható márkák világszerte nagy népszerűségnek örvendenek. Közülük az egyik a Grundfos, amely már számtalanszor bebizonyította, hogy kimagasló színvonalat várhatnak el szivattyúitól a vásárlók.

Dán gyökerek

A Grundfos cég története egy dániai kisvárosból indult útjára, méghozzá 1945-ben. Bjerringbro kisvárosában Poul Due Jensen egy farm részére szeretett volna szivattyút készíteni. A II. világháború végén ez igencsak problémás volt, ám a férfi egy kovácsműhelyben megoldotta a feladatot, és létrejött az első automata vízellátó szivattyú.

Idővel kisméretű, majd világszinten ismert céggé nőtte ki magát a projekt. Ebben fontos szerep jutott annak, hogy Poul Due Jensen célja az volt, hogy a víz bárki számára elérhető legyen a megfelelő eszköz használatával. Persze nem csak ilyen magasztos elvek vezették, hanem az is, hogy sikerüljön minden vevői igénynek megfelelni, és azok függvényében alakítani a fejlesztéseket.

Fókuszban az innováció

A Grundfos számára kiemelt jelentőséggel bír az innováció és a tervezés. A cél nem csupán a minőség biztosítása, hanem a vásárlói igények minél teljesebb kielégítése is. A cég szivattyúi világszerte híresek, és szállodákban, irodaházakban éppen olyan gyakran használják azokat, mint az otthonokban akár a légkondicionálás, akár a fűtés területén. Az ipari és önkormányzati jellegű feladatok ellátásában szintén lényegi szerep jut a Grundfos berendezéseinek.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha az olyan tartós műszaki cikkekről van szó, mint a szivattyúk, akkor bizony korántsem mindegy, hogy mennyi ideig áll kifogástalan minőségben rendelkezésre az eszköz.  A megbízhatóság szintén nem elhanyagolható szempont, hiszen ha hiányosságok észlelhetőek ennek kapcsán, annak az ingatlanok optimális használata is kárát láthatja. A szivattyúk segítségével megvalósítható az ingatlan vízellátása és az optimális belső mikroklíma szintén kialakítható. Ezek együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy kényelmesen tölthessük időnket a négy fal között.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás