VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Tanácsok a vízszűrő betét kiválasztásához

2019. Október 15.

Tanácsok a vízszűrő betét kiválasztásához

Napjainkban egyre nagyobb figyelem szegeződik az egészséges életmódra, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy mindenki fitten és üdén szeretne nekilendülni a mindennapok kihívásainak. Ehhez azonban nem csak arra kell figyelmet fordítani, hogy az élelmiszerüzletek polcairól milyen összetételű termékek kerülnek bele a kosárba, hanem többek között arra is, hogy milyen tisztaságú víz folyik a csapból. E tekintetben a megfelelő teljesítményű vízszűrő betét használata ideális választásnak bizonyulhat, hiszen lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kellemes ízű, szennyeződésektől, illetve nehézfémektől mentes vizet fogyasszanak a mindennapokban. Ugyanakkor fontos, hogy néhány dolgot semmiképp se hagyjunk figyelmen kívül, amikor a tökéletes vízszűrő betét nyomába eredünk.

Először is nem mindegy, hogy milyen típusú vízszűrő ház áll rendelkezésre, hiszen a betétet ahhoz kell csatlakoztatni. Természetesen ezen kívül még rengeteg szempontot fel lehet sorolni, amik mind befolyásolhatják a döntést. A kínálatban többek között vannak tisztítható vízszűrő betétek is, melyek műanyag hálós vagy rozsdamentes hálós kivitelben készülnek. Ugyanakkor ezen típusok mellett a fonaltekercses fajták is elérhetők, amiket bátran el lehet dobni a használatot követően. Végül, de nem utolsó sorban a fúvott polipropilén vízszűrő betétek is rendelkezésre állnak, melyek szintén az eldobható változatok csoportjába tartoznak. Az, hogy melyik típusok felelnek meg leginkább a célnak, mindig az egyéni igényektől, elvárásoktól, illetve ezzel egyidejűleg a szűrőrendszer kialakításától, teljesítményétől függ.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Érdemes-e beruházni a fémvázas medencére?

2019. Október 15.

Érdemes-e beruházni a fémvázas medencére?

Amikor a megfelelő méretű és kialakítású otthoni használatra szánt medence beszerzése kerül napirendre, akkor a vásárlók rendszerint nagy dilemmába kerülnek azzal kapcsolatban, hogy melyik termékre essen a választásuk. A döntést az sem könnyíti meg, hogy manapság elképesztően széles választék áll rendelkezésre, ami természetesen egyúttal előnyt is jelent, hiszen mindenki azt a típust tudja megvásárolni, ami maximálisan kielégíti az igényeit. Ehhez azonban tisztában kell lenni azzal, hogy a fémvázas medence megéri-e a beruházást, vagy egy kevésbé stabil, felfújható típus is elegendőnek bizonyul a család számára? A tapasztalatok azt mutatják, hogy amennyiben csak kiskorú gyerkőcök tartanak igényt az önfeledt pancsolásra, akkor a kisebb, fémváz nélküli változatok is remek megoldásnak bizonyulnak.

Amennyiben viszont az egész család ki szeretné élvezni a szabadtéri fürdés nyújtotta élményeket, akkor a fémvázas medence beszerzése ajánlott. Ma már nagyon sokféle kialakítású modell rendelkezésre áll, többek között vannak lekerekített, téglalap alakú, alacsony, illetve magasított falú medencék is, de a méret tekintetében is gazdag repertoárból lehet szemezgetni. Az, hogy melyik fémvázas medence bizonyul ideális választásnak, több tényezőtől is függ. Nem mindegy például, hogy az udvaron mekkora hely áll rendelkezésre a medence felállításához, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy pontosan hány tagú család kívánja használni, és milyen korúak a gyerkőcök. A kínálatban a medencéket külön-külön, illetve szettben is meg lehet vásárolni.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A szennyvízszivattyú sokoldalúan használható!

2019. Október 15.

A szennyvízszivattyú sokoldalúan használható!

A háztartások szennyvíz átemelési igényeinek tökéletesen megfelelő szennyvízszivattyú koptató hatástól és szilárd szennyeződéstől mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes, és a szivattyú anyagát nem megtámadó folyadékokhoz használható, maradéktalanul biztonságosan. A berendezés a szennyvíz átemelésén kívül alkalmas elárasztott pincék, aknák, alaksorok vízmentesítésére, illetve kertek árasztásos technikával történő öntözésére, szökőkutak vizének keringetésére, valamint átemelésére. Természetesen különböző medencék, tartályok vize is könnyen kiemelhető, kiszivattyúzható a közbenjárásával. A házi vagy ipari szennyvíz átemelő tartályokban vagy aknákban is eredményesen üzemeltethető.

Ha a kiválasztott modell háza öntött vasból készült, akkor a stabilitás és masszívság megkérdőjelezhetetlen, ami ezen a területen elengedhetetlen és egyben a hosszú élettartam borítékolója. Fontos, hogy a motorház, a fogantyú, a járókerék és a tengely a rozsdamentes acél erejével szálljon szembe a víz fizikai, mechanikai hatásaival. A folyadék hőmérséklete maximalizált, általában 40-45 fokos víz szállítható a segítségével kockázatmentesen.

A szennyvízszivattyú nyakig merül a munkában!

A berendezés az általa szállított folyadékban teljesen elmerül, illetőleg a szennyezett vizet lapátokkal, járókerékkel mozgatja. A járókerekek lehetnek szabad átömlésű, nyitott, zárt vagy vágóéles. Hangsúlyos, hogy milyen típusú járókerékre szavaz, ugyanis optimális döntés esetén teljes egészében elkerülhető a készülék eltömődése. A rendeltetés pontos ismerete nélkülözhetetlen, lévén kizárólag így választhatja ki azt a modellt, ami a felhasználás szempontjából leginkább megfelelő, s ezáltal beteljesíti a hozzáfűzött reményeket.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Az önfelszívó szivattyú a házi vízellátás megbízható eszköze

2019. Október 15.

Az önfelszívó szivattyú a házi vízellátás megbízható eszköze

Az önfelszívó szivattyú a vízellátás területének egyik legkedveltebb alternatívája, ami persze nem meglepő. Egyszerűen és gyorsan telepíthető, aminek köszönhetően az üzembe helyezés nem jelenthet kihívást. A működtetésen kívül maga a használat is roppantul kezes, ami tovább bővíti az előnyeit tartalmazó listát. Az emelési magasságra vonatkozó adat az, ami prioritást élvez és aminek az ismerete elengedhetetlen az optimális választáshoz. Ez a típusú berendezés legfeljebb kilenc méteres felszívásig alkalmazható. Ez alapján ásott kutak mellé az esetek nagy százalékában kiváló döntés. Az ilyen kutaknál nem kell komoly mélységgel számolni, azaz a víz felhozása nem ütközhet fizikai akadályokba. Ezen kívül lényeges kihangsúlyozni, hogy ez a szivattyúfajta kifejezetten jól tolerálja a homokot (ellentétben mondjuk a búvárszivattyúval). Ez a biztonságos, gördülékeny üzemelés szempontjából jelentőségteljes pozitívum, ezen kívül az esetlegesen jelentkező szervizeltetés tekintetében sem lényegtelen, hogy milyen mérvű javíttatásra van szükség, tehát hogy maga a meghibásodás mekkora kárt generál a készülékben. A homokkal szembeni ellenállás csekélyebb mértékű hibák felbukkanását feltételezi, ami kifejezetten jó hír az anyagi terheket nézve. Nem mindegy mennyi muníciót igényel a karbantartás.

Az önfelszívó szivattyú egyetlen ellensége a szárazon futás!

A felszínre telepíthető szivattyú nem indítható el szárazon, azaz a használatát megelőzően fel kell tölteni tiszta vízzel, mely valóban tiszta, azaz nem generál kopást, anyagromlást, súrlódást stb. A masszív gépezet feltöltés nélkül a szárazon futás kelepcéjébe eshet, ami egyenes út a meghibásodáshoz, ezért erre az egy kitételre érdemes nagy hangsúlyt fektetnie.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Hogyan működik az önfelszívó szivattyú?

2019. Október 11.

Hogyan működik az önfelszívó szivattyú?

Napjainkban minden korábbinál több háztartásban találhatóak meg azok a szivattyúk, amelyek a különféle feladatok ellátásában töltenek be szerepet. Ezek jelentős része az úgynevezett önfelszívó szivattyúk csoportjába tartozik. Alapvetően többféle önfelszívó szivattyút különíthetünk el. A háztartásokban általában az úgynevezett JET rendszerű szivattyúk elterjedtek, ipari felhasználás esetén az oldalcsatornás fajták bizonyulnak népszerűnek. De mégis hogyan működik az eszköz? Milyen rendszer gondoskodik a folyadék mozgatásáról?

Centrifugális erővel működik

Az önfelszívó szivattyú más néven centrifugális szivattyúként ismerhető. Ennek lényege abban rejlik, hogy a készülék centrifugális erőt alkalmaz ahhoz, hogy nyomáskülönbség keletkezzen a folyadékban, és így indul be a szivattyúhatás. Fontos tehát, hogy víznek kell lennie a szivattyú házában. Ha levegővel van tele, akkor nem fog működni. Az önfelszívás során egyfajta levegő-víz keverék válik szivattyúzható folyadékká.

7-8 méteres mélység a maximum

A hagyományos önfelszívó szivattyúk általában csak 7-8 méteres mélységből tudják a vizet felszívni. Vannak olyan JET rendszert alkalmazó fajták, amelyek 9 méteres felszívóképességgel is rendelkeznek. A feltöltő csavarnál kell vízzel feltölteni a rendszert, ami nélkülözhetetlen a működéshez. Ennek hiányában akár a tömítések is kárát láthatják az odafigyelés hiányának. A szivattyúház és a szívótömlő vízzel történő feltöltése után a rendszer kidolgozza a rendszerbe került légbuborékokat. Amint ez megtörténik, a készülék nyilvánvalóan csendesebben kezd el működni.

Visszacsapó szelep

A szívótömlőbe épített visszacsapó szelep igen hasznos tud lenni, ugyanis lehetővé teszi, hogy a szivattyúnak ne kelljen minden induláskor felszívnia a vizet. Ez a szelep csak egy irányba engedi ugyanis áramolni a folyadékot. Szűrővel is rendelkezik, ami gondoskodik arról, hogy a néhány milliméteresnél nagyobb szennyeződések ne kerüljenek be a rendszerbe.

S hogy milyen márka mellett érdemes letenni a voksot? A kínálat igen széles, de az ismert, már bizonyított márkákkal biztosan nem lehet mellélőni. Ha nincs lakóhelyén szivattyú szaküzlet, akkor az online rendelés kényelmét lehet célszerű kihasználni. A szakszerű beüzemeléssel sokat lehet tenni a készülék hosszú távú üzemelése és gördülékeny munkája érdekében.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás