VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Fontos Információ!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.

Jelenleg ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Blog

Egyre kelendőbbek a medence vegyszer készítmények

2020. Június 6.

Egyre kelendőbbek a medence vegyszer készítmények

A házi strand felállítás egyre nagyobb divat manapság, de a kristálytiszta vízért ugyanakkor tenni kell, amiben a különféle medence vegyszerváltozatok tudnak segíteni. A feltöltött, akár nagyobb befogadóképességgel is rendelkező medencében a folyadék, néhány nap alatt bezöldülhet. Ezzel együtt kellemetlen látványt nyújthat, nem beszélve, hogy senkinek sem lesz kedve benne fürödni. Szerencsére van hatékony megoldás a problémára.

A medence vegyszer alkalmazása több lépésben

1.     Be kell állítani a víz pH értékét optimális semleges, azaz 7,2-7,6 körüli értékre, mert sok vegyszer ezen a tartományon képes kifejteni az optimális hatását.

2.     A színváltozást okozó mikroorganizmusok megsemmisítése klóros vagy klórmentes algaölő szerekkel.

3.     Pelyhesítő készítmények segítségével könnyen eltávolíthatóvá kell tenni a szennyeződéseket.

4.     Végül pedig nem marad más hátra, csak a szűrés.

Érdemes külön figyelni arra, hogy ne legyen a medence vegyszer túl nagy adagokban alkalmazva, hiszen az sem előnyös. A víz folyamatos szűrése és levegőztetése hasznos kiegészítő megoldást jelent a tisztántartás terén.

Amikor hosszabb időn keresztül használaton kívül van a házi strand, akkor jó, ha le van takarva a felülete. Ezzel megakadályozható a víz gyors kihűlése és a szennyezőanyagok belekerülése, amivel sok medence vegyszer spórolható meg.

Esős időszakokban könnyedén felhígulnak a készítmények és veszítenek hatékonyságukból, ezért szükséges lehet azoknak a folyamatos pótlása, de csak optimális adagokban.

Nem károsak a medence vegyszerek a fürdőzőkre?

A gyártók igyekeznek kifejezetten olyan komponenseket megalkotni és piacra dobni, amik ön és családja egészségét semmilyen formában nem veszélyeztetik.    Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

A minőség jegyében született az Elpumps szivattyú

2020. Június 6.

A minőség jegyében született az Elpumps szivattyú

A nyári időszak közeledtével egyre nagyobb figyelmet érdemel a megfelelő vízellátás, amiben az Elpumps szivattyú hasznos társa lesz. Ez a kivételes termék kiváló paraméterekkel rendelkezik és megtérülő befektetésnek minősül. Mielőtt azonban megvásárolná, tartsa szem előtt, hogy kifejezetten tiszta víz, vagy ahhoz nagymértékben hasonló paraméterekkel rendelkező, nem agresszív folyadék szállítására alkalmas.

Az Elpumps szivattyú felépítése

A JPV 1500 (vízsugár) szivattyú jeleskedik a motorteljesítményben, amit az egyfázisú, üzemi kondenzátoros, golyós csapágyazású, aszinkronos kivitel biztosít. A gyártók nem spóroltak az anyaggal, amikor a szivattyúházat alkották meg, ugyanis az acélöntvényből készül főként.

Más alkatrészei speciális műanyagból, a járókerék pedig sok esetben bronzból van. Amire még érdemes kitérni a szívó és nyomócsonk, amik közül az első vízszintes, az utóbbi pedig függőleges irányba mutat és 1 colos csatlakozóval rendelkezik. 

Az Elpumps szivattyú technikai háttere

Az Elpumps szivattyú által szállított közeg hőmérséklete 0 és +35 fok között változhat. A kivitel tekintetében felszíni, önfelszívó képeségekkel bír, amin belül az emelés magassága elérheti a 47 métert. A folyadékszállítás sebessége 10-98 liter között változik percenként, ami az aktuális feltételektől függ nagyban. A névleges motor teljesítmény 1,5 kilowatt.

Ezen képességeit figyelembe véve egy fantasztikus kerti szivattyút kap, amivel a locsolás problémakörét könnyedén orvosolhatja.

Mennyire problémás az Elpumps szivattyú bekötése?

Ezzel a feladattal könnyedén megbirkózik és az üzemeltetése is kimondottan kezelőbarát. Öröm lesz kiaknáznia a házi vízellátó képességeit.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Elpumps szivattyú - magas szintű megbízhatóság svájci minőséggel!

2020. Május 25.

Elpumps szivattyú - magas szintű megbízhatóság svájci minőséggel!

Az Elpumps Switzerland GmbH egy európai szivattyúgyártó vállalat, amely fejlett technológiát alkalmaz a legmagasabb minőségű termékek előállítására. A vállalatot családi vállalkozásként alapították, majdnem három évtizeddel ezelőtt a jelenlegi tulajdonosok. 

A gyors és fokozatos növekedésnek köszönhetően a 2000-es évek elején nemzetközi vállalattá nőtte ki magát. Az Elpumps központja Svájcban, míg a gyártási és fejlesztési központ Magyarországon található.

A társaság több évtizeddel évvel ezelőtt kezdte meg működését, és az egységesen fejlődő európai piac aktiválásával kulcsfontosságú szereplővé vált a magyar szivattyúgyártás és vízfelhasználás területén is.

Elpumps szivattyú termékek Európa szerte

Az Elpumps termékeket jelenleg számos európai országban értékesítik, beleértve Ausztriát, Finnországot, a Cseh Köztársaságot, Norvégiát, Franciaországot, Szlovéniát, Svédországot, Olaszországot és Oroszországot is.

A partnereiken keresztül az Elpumps szivattyú palettája szinte az egész európai kontinenst lefedi. A gyors és professzionális megoldást kínáló vállalkozás minden felmerülő igényre tartogat megoldásokat, így hamar piacvezetővé váltak a szivattyúzás területén.

A kezdetek óta az értékteremtés volt az Elpumps stratégia sarokköve. A kiváló minőségű termékek előállítása és a kompromisszumok nélküli ügyféligények kielégítése a céljuk, ami annyit tesz, hogy a jövőben is folytatódik a hosszú élettartamú, optimális fogyasztású, nagy teljesítményű és biztonságos üzemeltetésű Elpumps szivattyú tervezése és gyártása.

Folyamatosan arra törekednek, hogy progresszív gondolkodással és tervezéssel szivattyú termékeik jobbá, gazdaságosabbá, robusztusabbá és tartósabbá tegyék, még akkor is, ha a legigényesebb feladatokhoz használják őket. Termékeik a már bevált és megbízható technológiákat használják a hatékonyabb és kényelmesebb feladatokhoz, valamint a jobb teljesítmény elérése érdekében.

Gyorsan és biztonságosan megrendelheti az Elpumps szivattyú termékeket saját otthona kényelméből. A gyors és megbízható kézbesítés érdekében minden Európai országban, így Magyarországon is, csak a legjobb és professzionális logisztikai partnerekkel dolgoznak, ezért garantáltan azt kapja, amiért fizetett, egy Elpumps szivattyú online megrendelése során.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

A hidrofor tartály és szivattyú rendszerek a hajózási alkalmazásokhoz is hatékonyan használhatók!

2020. Május 25.

A hidrofor tartály és szivattyú rendszerek a hajózási alkalmazásokhoz is hatékonyan használhatók!

Minden hajón alapvető fontosságú a folyamatos vízellátás és gyakran bele sem gondolunk, hogy egy hidrofor rendszer tökéletes megoldást nyújt a mindennapi vízellátásra a tengeren, de akár a Balatonon is, ha kisebb hajóról van szó. 

A fedélzeten lévő megoldások között számtalan esetben megtalálható egy hidrofor rendszer, amely egy nyomás alatt álló hidrofor tartály segítségével látja el a kisebb, de akár nagyobb hajó legénységét és utasait is a megfelelő mennyiségű ivóvízzel, a fürdéshez szüksége vízzel vagy akár a tűzoltáshoz szükséges vízzel is a nagyobb hajók esetében. 

A folyamatos vízellátás biztosítása érdekében az ezekben a hidrofor rendszerekben alkalmazott szivattyú technológiának sokféle műszaki jellemzőre van szükségük, attól függően, hogy teherszállító hajóról, hadihajóról vagy utasszállító hajóról van szó.

Mi a hidrofor rendszerek feladat egy hajón?

A szivattyú feladata a víz elvezetése egy mélyebben fekvő tartályból, úgy hogy az viszonylag magas nyomással és alacsony áramlással a hidrofor rendszerbe szállítsa a vizet, amely aztán a vízcsapokon keresztül felhasználásra kerül. 

A hidrofor tartály feladata az, hogy folyamatos vízellátásban részesüljön a rendszer, tehát folyamatos nyomás alatt tartsa azt, hogyha bármikor megnyitnak egy vízcsapot a rendszerben, akkor abból a megfelelő nyomással folyjon a víz. 

Mondanunk sem kell, hogy mennyire fontos szerepet játszik egy hidrofor rendszer egy hajó és annak utasai életében, ezért kiemelkedően jól kell teljesítenie főleg, ha egy hosszabb hajóútról van szó, legyen az akár teher vagy személyszállító hajó.

Az édesvíz iránti igény és a minimális édesvíz-fogyasztás a nagyobb hajók különálló területein eltérőek lehetnek. Ha a rendszer centrifugális szivattyút használ közvetlenül az édesvízvezetékhez, akkor a szivattyú gyakran bekapcsol és leáll, főként a magas vízfogyasztás miatt, amely gyorsan csökkenti a rendszer nyomását. Ilyenkor a hidrofor tartály az, ami kellő kényelmet nyújthat a folyamatos vízellátás érdekében.

A nyomás alatt álló tartály kitűnően működik, amely sűrített levegő segítségével egy adott tartományban tartja az egész rendszer nyomását.

A hidrofor rendszerek működési alapelve

Mivel a vizet nem lehet hatékonyan sűríteni, csak a szivattyúk használata nagyon megnehezítik az optimális nyomás fenntartását, ugyanis ezek folyamatosan be és kikapcsolnának, ami idő előtt tönkre teheti a berendezéseket. Az olyan rendszerek, mint a fő tűzvezeték és az édesvízi vagy ivóvíz rendszerek is hidrofort használnak a hajókon, hogy elkerüljék ezt. Ebben az esetben a hidrofor tartályok egy része vízzel, a többi része levegővel van kitöltve, hogy a levegő kellő nyomást biztosítson, mivel az könnyebben sűríthető. 

A nagy nyomású levegő kiüríti a vizet a tartályból, amikor is a víz elfolyik és így a nyomás lassan csökken, amíg a szivattyú újra be nem kapcsol, hogy pótolja a vizet egy külső tartályból.

A hidrofor tartály és maga az egész rendszer használata lehetővé teszi, hogy az állandó nyomást megtartsa a rendszerben anélkül, hogy a szivattyúk gyakorta beindulnának és leállnának.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Bemutatkoznak a Pentax márka prémium szivattyú típusai

2020. Május 9.

Bemutatkoznak a Pentax márka prémium szivattyú típusai

A Pentax márka több mint 25 éves üzleti tevékenység után mára irányadó vállalkozás lett a szivattyú iparág területén. A mindig színvonalas termelés, lehetővé tette a társaság számára, hogy megfelelően alkalmazkodjon a gyorsan változó piaci feltételekhez az idők során.

A Pentax már évek óta élvezi a világ szivattyú piacának a vezető szerepét. Az értékesítési részlegjük folyamatosan dolgozik azon, hogy kiszolgálja a meglévő ügyfeleket és, hogy új piacok felé nyissanak, köszönhetően a termékek széles skálájának.

Sikerük talán abban rejlik, hogy nagy figyelmet fordítanak a szivattyú piacra, hogy kiváló minőségű termékeik minden követelménynek megfeleljenek. Ma már a Pentax szivattyú termékek több mint 100 országban elérhetők, melyek között Magyarország is szerepel és többek között a Szivattyúwebáruház weboldalán is képviseltetik magukat.

A Pentax szivattyú márka CAM típusú termékei

A Pentax gyártja a világ egyik legjobb felszíni motoros önfelszívó szivattyúit amelyet a CAM típus képvisel és amelyek a tiszta víz és a különböző, nem robbanásveszélyes folyadékok szivattyúzására is kitűnően alkalmasok.

Ezek a típusú Pentax szivattyúk általában +5°C-tól akár +50°C-ig is elvégzik a nekik szánt feladatokat. Az önfelszívó centrifugál szivattyúk tökéletesen alkalmasak a kis háztartási rendszerek vízellátáshoz, a folyadékok átviteléhez és tartályok ürítése céljából is akár kerti a célok megvalósítására.

A Pentax szivattyú márka PM típusú termékei

A Pentax periférikus szivattyúit általában kis háztartási rendszerekhez és egyszerű ipari alkalmazásokhoz használják előszeretettel, köszönhetően a könnyed és az igényeknek megfelelő munkavégzésnek.

Bármi is legyen a célja, a Pentax periférikus szivattyúinak kínálata biztosítja a keresett megoldást. Az ipari szektor számára, ahol a teljesítmény kiemelkedő jelentőségű a lehető legjobb választásnak bizonyul, de ugyanígy értékes lehet a munkája a mezőgazdasági ágazat számára is, amely a kemény időjárási viszonyokhoz és felhasználáshoz ellenálló termékeket igényel.

A Pentax szivattyú márka DC típusú termékei

A Pentax márka szenyvízszivattyúi DC típusai magas fejű merülő szivattyú. Szabadon álló vagy vezethető sínre is szerelhetők. Háztartási és ipari alkalmazásokhoz is kitűnően alkalmas. Az egyfázisú modellek külső kondenzátorral vannak ellátva és maximális bemerülési mélységük 20 méter. Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás