VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Fontos Információ!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.

Blog

Óvja a szivattyúit áramláskapcsoló csatlakoztatásával!

2021. Február 23.

Óvja a szivattyúit áramláskapcsoló csatlakoztatásával!

A kellő mennyiségű és állandó vízellátás biztosítása érdekében született meg az áramláskapcsoló. Ez a termék automatizálja a folyadékellátást, valamint megakadályozza az esetleges szárazon futást, aminek során a szivattyú komoly sérüléseket szenvedhetne. Mindenképpen megtérülő befektetés áldozni erre a kiegészítőre, főleg akkor, ha a saját dolgát is szeretné megkönnyíteni. 

Miért hasznos az áramláskapcsoló

A vízszállítás, mint problémakör, már nagyon régóta fennáll az emberiség történelmében. Nem meglepő tehát, hogy a modern szivattyúk elődei már sok évszázaddal ezelőtt megjelentek a fejlettebb civilizációkban. A mennyiség szabályozása már ekkor is problémát jelentett, így szükség volt olyan kiegészítő rendszerekre, amik megfelelően el tudták látni ezt a feladatot. Az áramláskapcsoló manapság kiválóan végzi a dolgát, aminek köszönhetően felszabadítható a szivattyú a felesleges emberi beavatkozás alól. Korábban ugyanis nagyon fontos volt, hogy valaki a pompa közelében legyen, hogy azt ki- és bekapcsolja, amikor arra igény merül fel. Az áramláskapcsoló kiváltja ezt a munkafolyamatot, automatizálva a rendszereket. 

Automatizálás áramláskapcsoló használatával

Végsősoron ezeket a termékeket azért alkották meg, hogy a pompák működtetése távolról is elvégezhető legyen. A hálózatba való megfelelő beépítés révén, teljesen automatizálhatóvá válik a vízkinyerés, ami locsoló rendszereknél jelentős energiahatékonyságot nyújt. A takarékoskodás szempontjából sem utolsó dolog az áramláskapcsoló használata, hiszen ezzel elérhető, hogy csak annyi víz legyen felhasználva, amennyire feltétlenül szükség van. Az egyre melegebb nyári időszakokban az öntözés nélkülözhetetlen a növénytermesztés szempontjából. A rendszerek lelkét minden esetben egy nagyteljesítményű szivattyú adja, amihez áramláskapcsoló kerül csatlakoztatásra. Az emberi beavatkozás kiváltásával csökkenthetők a költségek és fokozható a teljesítmény

Áramláskapcsoló a szivattyúk védelmére 

Nem elég csak annyit nyújtania az áramláskapcsolónak, hogy ki- és bekapcsolja a készüléket, mert fontos, hogy megakadályozza az esetleges százon futást is. Ez akkor következik be, amikor a kitermelő térből elfogy a folyadék és a pompa elkezd levegőt továbbítani. Ez túlmelegedést okozhat az alkatrészekben, aminek folytán a szivattyú motorja leég.

Az áramláskapcsoló a típusától függően képes lehet arra, hogy ellenőrizze az áthaladó folyadék mennyiségét és azonnal lekapcsolja a pompát, ha kritikusan alacsony szintre esne az.

 Fontos tudni, hogy az áramláskapcsoló nem egyezik meg a nyomáskapcsolóval. Csak és kizárólag az indulási nyomást lehet vele beállítani. 

Minőségi áramláskapcsoló típusok 

Ne érje be kevesebbel, mint a kiváló minőség! Válogasson az ItaltecnicaLowara és Pedrollo termékek között! Mágneskapcsolót, áramlásszabályozót és csatlakozó könyököt is találhat a felhozatalunkban, amikre szüksége lehet az üzembe állításhoz. Az áramláskapcsoló csatlakoztatása egyszerű folyamat, ugyanis csak követnie kell a műanyag burkolatra nyomtatott huzalozási jelzéseket.  Bármilyen kérdése merülne fel a témában, kérje bátran a szakembereink segítségét! Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Szivattyúk óriási választékban

2021. Február 21.

Szivattyúk óriási választékban

A mai modern korban nagyon fontos szerepet kapnak a különféle elektromos rendszerek, amilyenek többek között a szivattyúk is. A lakás körül gyakran lehet szükség ilyen szerkezetekre, amik jeleskednek a folyadéktovábbításban, különféle mértékben. Az ipari és háztartási rendszerekben egyaránt felhasználható termékek kiemelkedő teljesítménnyel bírnak és még az igen körülményes helyzetekkel is megbirkóznak. 

Ismerje meg a szivattyú típusokat! 

Ahogy halad előre az idő és a műszaki fejlettség, úgy ütközik bele az emberiség egyre komplexebb akadályokba. Szerencsére a fejlesztők gondoskodnak róla, hogy megjelenjenek a piacon olyan rendszerek, amiknek a segítségével a kihívások könnyedén megugorhatók. A szivattyúk kategóriában, egy hatalmas gyűjteményben találhatók meg a különböző szerkezetek, amik még a kifejezetten extrém körülményekhez is alkalmazkodnak. A kínálatunkban ennek megfelelően elérhetők a: 

·         Kerti vagy önfelszívó

·         Csőbúvár

·         Ásott kút

·         Merülő, búvár

·         Kézi működtetésű

·         Szennyvíz

·         Többfokozatú szivattyúk 

Természetesen itt még nincs vége a sornak, mert gyakran a kategóriákon belül is tovább osztályozhatók a különféle eszközök. 

Miért hasznosak a szivattyúk? 

A folyadékok szállításra alkalmas szivattyúk a hétköznapi problémák megoldásában ugyanúgy jeleskednek, mint az ipari vagy mezőgazdasági rendszerek működtetésében. Egy öntöző hálózat elképzelhetetlen ezen kiegészítők nélkül, de ugyanez van a házi vízmű esetében is, amikor a saját otthonát látja el a hálózattól függetlenül, egy külső befogadóból, kellő mennyiségű folyadékkal. A tavaszi és őszi, csapadékosabb hónapokban, a pincék kármentesítésére és az emésztőgödrök tehermentesítésére egyaránt bevethetők az agresszív közegekben is működni képes szivattyúk

Sokoldalúan alkalmazhatók a szivattyúk 

Vannak olya szivattyúk, amik bizonyos kiegészítők segítségével, a megszokott képességeiken képesek túlmutatni. Remek példaként szolgálnak a csőbúvár kivitelek, amik úgynevezett köpenycső jelenlétében a medencékből való kitermelésre, vagy kutak vízkinyerésére egyaránt bevethetők. Gyakran okoznak problémát a gázos vizű, fúrt kutak, amikkel az önfelszívó szivattyúk könnyedén megbirkóznak. 

Prémiumminőség, kedvező árak 

A kínálatunkban nagyon széleskörű a szivattyúk felhozatala, de a jelentős választék mellett, kiemelt figyelmet szentelünk a prémiumminőségnek is. A jól ismert gyártók csakis kiváló alapanyagokkal dolgoznak, így garantált a hosszú élettartam, a tartós és nagy teljesítmény. Mindezek teljesen megtérülő árakkal társulnak, így a megfizethetőség biztosan nem fog problémát jelenteni. 

Kérje a szakembereink segítségét! 

Megeshet, hogy annyira elvész a szivattyúk kínálatában, hogy nem tudja eldönteni, éppen melyik lenne az a változat, amelyik a leginkább megfelelne az elvárásainak. Ha nincs tapasztalata ezen a téren, és kérdései merülnek fel, akkor bátran kérje a kollégáink segítségét, akik a szakmai hozzáértésük révén, könnyedény átlátják, és megoldást javasolnak a problémára.   

Vásároljon egyszerűen! 

szivattyúk beszerzése ma már nem jelenthet problémát, hiszen azok online is elérhetők. Ha nem akar felesleges időt tölteni ezen nagyszerű elemek vásárlásával, és több kilométert utazni, hogy szaküzleteket keressen fel, akkor az oldalunkat pár kattintással elérheti és házhoz is visszük a megrendelt termékeket.   Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Remek választás a tágas fémvázas medence

2021. Február 10.

Remek választás a tágas fémvázas medence

A fagyos szelek elég gyorsan elhagyják kis hazánk területét, amit szinte azonnal követhet a fémvázas medence felállítása és használatba vétele. Az amúgy is enyhe téli időszak néhány hónap alatt lezárul, és gyakran már kora tavasszal betódul a viszonylag nyárias meleg, a 25, de olykor 30 Celsius fokos nappali csúcshőmérséklettel. Ilyenkor a strandok még nem biztos, hogy kinyitnak, de a saját, privát medencénk már javában üzemelhet. 

Saját strandot otthonra! 

Sokan szeretik a szabadidejüket vízparton tölteni, ami teljesen érthető, hiszen a forróságban a fürdőzés mindenkinek vonzó felüdülést kínál. De ehhez gyakran több 10 kilométert kell utazni, ami elég komoly költséget vonhat maga után, nem beszélve a belépőkről. Lehet ez teljesen másképp is. Egy nagyméretű fémvázas medence segítségével könnyedén kialakítható egy olyan privát szféra, ahol az egész család, de akár még a baráti kör is lazulhat. Csupán a megfelelő termékre van ehhez szükség. 

Miért pont fémvázas medence? 

Amennyiben szeretne teljes kényelemben lubickolni és alapvető elvárás, hogy egyszerre jó néhány személyt befogadjon a víztér, akkor a fémvázas medence a nyerő választás. A kezdő szintű, felfújható kivitelek ugyanúgy megfelelőek lehetnek, de akkor jelentősen alább kell adni az igényeken, főleg, ami a méretarányokat illeti. A prémiumminőségű, rozsdamentes, acélvázra csatlakoztatható, többrétegű szövetanyag már a haladó szintet is túllépi és közelít a profi megjelölés felé. 

Könnyű össze- és szétszerelhetőség 

Csak minimális szerszámigénnyel rendelkezik a fémvázas medence, ezért még csak komoly szaktudás sem kell az összeállításához. Ez is egyértelműen a kedvező tulajdonságai közé sorolható, ami miatt sokan szeretik. A téliesítés ugyanakkor nem kivitelezhető teljes feltöltéssel és letakarással, így a fagyok beállta előtt, mindenképpen kerüljön olyan zárt térbe, ahol a hideg nem fogja megterhelni az alapanyagokat. 

fémvázas medence formaválasztéka 

Általánosságban kétféle típus közül lehet választani, vagyis van kerek és szögletes fémvázas medence. A teljesség igénye nélkül, csak 1-1 példa ezekre a Bestway Bonaire SUPERIOR és a Ciprus Power SteelTM

Bestway Bonaire SUPERIOR fémvázas medence 

Ez a kerek formájú fémvázas medence kivitel egy nagyon erős, színterezett acél csőrendszerből épül fel. A rudak át vannak bújtatva a kifejezetten erre a célra tervezett fül részeken, a PVC és poliészter anyagkombinációból létrehozott szövetben. Ebből adódóan, a felállítást követően, már egy teljesen merev medencetest áll készen a víz befogadására. 427x107 cm méretaránnyal rendelkezik, a befogadóképessége mindössze 13 köbméter. 

Ciprus Power SteelTM fémvázas medence 

szűrővel, létrával és ChemConnect ™ szabályozható vegyszeradagolóval, szettben kapható szögletes, föld feletti fémvázas medence egy valóságos főnyeremény. Ha egyedi megjelenésre és kényelmes időtöltésre vágyik, akkor nem fog csalódni. A tartósságról az erős vázszerkezet és a 3 rétegű vinyl anyagból készült vízmegtartó szövet gondoskodik. A medence gyorsan felállítható és a feltöltés után kezdetét is veheti a lubickolás. 

Folyamatosan bővülő kínálat 

Ne érje be kevesebbel, mint a kiváló fémvázas medence választékkal! Kövesse nyomon a felhozatalunkat és döntsön az igényeire szabottan! Velünk csak jól járhat.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Könnyedén munkába állítható a medence szivattyú

2021. Február 1.

Könnyedén munkába állítható a medence szivattyú

A meleg nyári időszakban sokan döntenek úgy, hogy a kertjüket kiegészítik egy méretes víztároló egységgel, aminek elengedhetetlen kiegészítője a medence szivattyú is. Ennek a szerepe a víz tisztítása, majd a kiemelése, amikor már véget ér a szezon és ideje elcsomagolni a házi strandot. 

Ne maradjon el a medence szivattyú megvásárlása! 

A kínálatunkban kaphatók olyan szettek, amiknek alapvetően részét képezik a medence szivattyú egységek is. Természetesen ezeket külön is meg lehet rendelni, így csak annyi a feladata, hogy kiválasztja azt a típust, amelyik a leginkább kielégíti az igényeit. A víz tisztán tartása egy elég komoly feladat, amire nagyon oda kell figyelni. 

medence szivattyú célja 

Bármennyire is igyekszik tisztán tartani a medencébe engedett vizet, előbb-utóbb kerülnek bele kisebb-nagyobb szennyeződések. Ezeket a fürdőzők is behordhatják, vagy például a fákról is hullhatnak bele, valamint rovarok is élőhelynek tekinthetik a medence különböző részeit. A medence szivattyú segítségével elérhető, hogy a nagyobb szemcseméretű darabok gyorsan eltávolításra kerüljenek. Ezen kívül, egy homokszűrő csatlakoztatásával, az igazán apró darabok eltávolítása szintén megoldható. 

medence szivattyú beszerzése 

A kínálatunkban megtalálhat több kivitelt, amik között igényére szabottan válogathat. A Bomba Micro sorozat tagjai között elérhető a 2 25, 2 33 és 2 50 medence szivattyú

Bomba Micro.2 33 medence szivattyú  

Az előszűrővel egybeépített kivitel, a szerkezeti anyagával kompatibilis folyadékok szállítására kiválóan alkalmas, amellett, hogy eltávolítja a szennyeződéseket. A háztartási használatban könnyedén igénybe vehető. A minőséget egyértelműen jelzi, hogy a gyártó 12 hónap garanciát vállal rá. 

Műszaki adatok 

medence szivattyú gyártása során a készítők nem spóroltak a minőségi alapanyagokkal. Az összeállítás alkalmával kifejezetten a tartósságra összpontosítottak. Ennek megfelelően a szivattyútest és a járókerék 30%-os üvegszálat tartalmazó polipropilénből lett létrehozva, a tengely pedig AISI 416 rozsdaálló acélból készült. A csúszógyűrűs tömítések esetében szén, kerámia és NBR összetevők váltják egymást. A csatlakozás 1,1/2 Colos. A motor 0.25 kW teljesítménnyel bír és IP 55-ös védettséggel van felvértezve. A folyadékszállítási teljesítménye átlagosan 9,3-2,8 köbméter óránként.  

medence szivattyú alkalmazása 

Nem kell szaktudás a medence szivattyú alkalmazásához, csupán a megfelelő csatlakoztatásra van szükség. Ehhez minden szükséges útmutatást megkap, de kérdés esetén bátran keresse meg a szakembereinket, akik örömmel segítenek bármiben. A szivattyú mindenképpen hasznos kiegészítője a medencének, hiszen csak így tarthatja folyamatosan tisztán a folyadékot és előzheti meg a rendszeres vízcsere szükségességét. 

Javítás és szükséges kiegészítők 

Amennyiben nálunk vásárol, akkor amellett, hogy válogathat a különböző kivételű medence szivattyú típusok között, még többféle más kiegészítőt is találhat a kínálatunkban. A vállalkozásunk továbbá ellát szervizfeladatokat is, így többszörösen jól jár, ha mellettünk voksol a rendelés során. A minőség mellett, a kedvező árak és a profi hozzáállás egyaránt biztosított. Ne szalassza el! Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Kiemelt figyelmet érdemel a Bestway medence

2021. Január 25.

Kiemelt figyelmet érdemel a Bestway medence

Ha minőségről van szó, akkor a Bestway medence nem véletlenül kerül mindig szóba. Ez a prémim kivitelű termék valami olyat nyújt, amire mindenki vágyik. A stabilitás, a tartósság, a remek küllem és a könnyű felállíthatóság olyan értékek, amik mellett egyszerűen nem éri meg elmenni. Ha valóban egy saját kis strandra vágyik, akkor ismerje meg a termékkínálatunkat és nyáron megvalósíthatja az álmát! 

Istria fémvázas Bestway medence szett 

Amennyiben nagy udvarral rendelkezik, ahol lenne hely egy méretesebb medencének, akkor Önnek az 549x122 cm átmérőjű kivitel lehet az egyik legjobb választás. Ez a Bestway medence kifejezetten tartósra és nagyon stabilra lett tervezve. A vázszerkezet mellett, a vízmegtartást végző szövetréteg is komoly fejlesztéseken ment keresztül az eredményesség érdekében. 

Prémiumminőségű vázszerkezet 

Bestway medence alapját egy kiváló kidolgozású vázszerkezet adja, ami színterezett, rozsdamentes acélból készül. A minimális szerszámigényű összeállíthatóságnak hála, nincs szükség különleges képzettségre a feladat elvégzéséhez. A csőrendszer ugyanakkor az összeszerelésen túl, a szétszedésben sem okoz kihívásokat. Ez fontos szempont, mert a termék nem téliesíthető, így fagymentes helyen kell tárolni az elemeket. 

Fülekkel ellátott medencetest 

A kiváló vázszerkezeten túl, maga a Bestway medence teste is speciális anyagokból készül. A háromrétegű PVC és poliészter összetételnek hála, a vízmegtartás nagyon könnyedén zajlik. Ezen kivitel esetében nemcsak a víz végzi el a támasztó szerepet, mert a szövetben ki vannak alakítva fülek, bújtatók, amiken a csőváz keresztül fut. Ilyen formában már a feltöltés előtt teljesen mereven áll a Bestway medence teljes pompájában.   

Bestway medence elhelyezése 

Még mielőtt nekilátna a feltöltésnek, nagy körültekintéssel kell kiválasztani a megfelelő helyet. Ez több szempontból is elengedhetetlen. Mindenképpen síkfelületet kell teremteni erre a célra és a talaj előkészítés sem maradhat el. Célszerű homokágyat készíteni, valamint alátét takarót lehelyezni az esetleges sérülések elkerülése érdekében. 

Vízzel való feltöltés 

Amint sikerült összeállítani a szerkezetet, és az a végleges helyére kerül, már csak a vízforgató rendszer csatlakoztatására van szükség és kezdetét veheti a feltöltés. A 6 köbméter óránkénti kapacitással rendelkező, papírszűrős készülék gondoskodni fog róla, hogy a víz kellő tisztaságú maradjon minden helyzetben. Az Istria Bestway medence összesen 23 köbméter folyadék befogadására képes, ami elég nagy teret kínál a család minden tagjának a fürdőzésre. 

Remek választás a Bestway medence 

Amennyiben hosszútávon gondolkodik, és valóban fontos Önnek a minőség, akkor a Bestway medence az, ami páratlan élményeket kínálhat. Érdemes idejében meghoznia a döntését, mert a szezonon kívül, gyakran igen jelentős kedvezményekkel kapható meg a házi strand szett. A kényelmes használhatóságot a csomagban található létra könnyíti meg, valamint takaró is jár hozzá. 

Kövesse nyomon a kínálatunkat! 

Előfordul, hogy némelyik Bestway medence termékünk a téli időszak vagy a készlet kimerülése miatt nem elérhető. Pontosan ezért érdemes rendszeresen felkeresnie az oldalunkat, ugyanis állandóan frissítjük a kínálatot és pótoljuk a hiányt, hogy kielégítsük az igényeket. Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás