VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Hogyan működik a nyomáskapcsoló?

2019. Augusztus 11.

Hogyan működik a nyomáskapcsoló?

A szivattyú a kertes házakban nélkülözhetetlen segítőtárs. Nem csak a medence vagy a kerti tó kapcsán tesznek jó szolgálatot, hanem akkor is, ha áradásról vagy jelentős mennyiségben lehullott csapadékról van szó. Számos olyan helyzet adódhat azonban, amikor a szivattyú ki-és bekapcsolását szeretnénk automatizálni. Ilyenkor jut szerephez a nyomáskapcsoló.

A nyomáskapcsoló működése során érzékeli azt, ha megváltozik a nyomás a vezetékben, mert kinyitottunk egy csapot. Ha ez a nyomásértéket előre beállítjuk, akkor a szivattyút nyomás alá helyezi a rendszer, vagyis bekapcsol az. Ha kikapcsolásról van szó, akkor szintén a nyomásérzékelésnek jut központi szerep. A nyomáskapcsoló rendszerint gyárilag beállított értékekkel bír, ez pedig a tapasztalatok szerint az átlagos felhasználók számára megfelelőnek bizonyul.

Nyomáskapcsoló vásárlás

Mint minden elektronikai eszköz esetében, így a nyomáskapcsoló terén is érdemes körültekintőnek lenni. Nem mindegy, milyen paraméterekkel rendelkezik a már meglévő szivattyú.  Itt elsősorban a zárnyomásra érdemes figyelni, ha ugyanis ez meghaladja a nyomáskapcsoló működésének felső tartományát, akkor célszerű inkább másik típusú eszköz mellett letenni a voksot. Még tapasztalt ezermestereknek is szükségük lehet arra, hogy a használatbavétel előtt a kezelési útmutatót áttekintsék. Ez nyomáskapcsoló esetében különösen igaz, így ha egyedi beállításokkal szeretnénk üzemeltetni az eszközt, akkor ne szégyelljük elővenni az útmutatót.

Szivattyúk a ház körül

A tavasztól őszig terjedő időszakban szinte folyamatosan szükség lehet a szivattyúk használatára. Ugyan vannak, akik kifejezetten vészhelyzetre tartalékolják azt, és szeretnének felkészülni egy esetleges viharra, árvízre, de a legtöbben a medence vagy a kerti tó kapcsán is bevetik a megbízhatóan üzemelő szivattyút. Hasonló a helyzet az öntözéssel, hiszen az automata öntözőrendszer esetében sem mehetünk el a szivattyú nyújtotta lehetőségek mellett.

S hogy hol érdemes ilyen berendezéseket beszerezni? A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen választják az online rendelés kényelmét. A kínálat minden korábbinál szélesebb, vásárláskor pedig célszerű a már ismert márkák készülékeit előnyben részesíteni. Néhány kattintással leadható a rendelés, és hamarosan a megadott címen vehető át a készülék, ami akár hosszú éveken át kifogástalanul szolgálja majd a kerti tevékenységet.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Hogyan válasszunk kerti locsolótömlőt?

2019. Augusztus 6.

Hogyan válasszunk kerti locsolótömlőt?

A tavasz és a nyár egyet jelentenek a kerti munkálatokkal és a napi szinten aktuálissá váló öntözéssel. Az automata öntözőrendszer egyfajta megoldásnak bizonyul, de ha jobban szeretjük magunk végezni az öntözést, akkor egy minőségi kerti locsoló tömlő nélkülözhetetlen. De mégis mi alapján érdemes vásárolni? Milyen fajta felel majd meg leginkább igényeinknek? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Nem mindegy az alapanyag!

A kerti tömlő jellemzően gumiból, PVC-ből, vagy a kettő kombinációjából készül. Bár a gumiból készült változat nehezebb, de jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak és akár a meleg vízzel is gond nélkül elbánik. Akár a kettő kombinációja is jó választás lehet, hiszen egyesíti mindkét anyag előnyös tulajdonságait. Kedvező árkategóriát képviselnek, és olcsóbbak a tiszta gumiból készült típusoknál. A rugalmasság és a tartósság egyszerre jellemzi ezeket a kerti tömlőket. Az alapanyagra egyébként akkor is érdemes figyelni, ha a szerelvényekről és csatlakozókról van szó. Ez az a rész, amin keresztül csatlakozik a kerti tömlő a csaphoz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a drágább rézből készült szerelvények általában hosszabb élettartammal bírnak.

Fontos a méret is!

Az alapanyagon túl a méret is döntő lehet a választásnál. Minél nagyobb átmérővel rendelkezik a tömlő, annál több víz szállítására képes. A hosszúság sem elhanyagolható, hiszen ha nem ér el a tömlő a kert másik végére, ahol locsolni szeretnénk, akkor haszontalan az. Fontos tehát a kert méreteinek ismerete, hiszen méterben ehhez passzolóan tudjuk megválasztani a majdan használatos locsolótömlőt. A túl hosszú megoldások kerülendőek, hiszen ha nem indokolja azt a kert mérete, akkor csak útban lesz a méretes eszköz.

Figyeljünk arra, mit szeretnénk öntözni!

Arra is érdemes a vásárláskor figyelni, hogy mit szeretnénk öntözni. Vannak olyan locsoló tömlők, melyek apró lyukakkal gondoskodnak arról, hogy a virágoskertek minden eleme megfelelő mennyiségű vízhez jusson. A gyep esetében a ködként sugárzó víz hozza a legjobb eredményeket. Ma már akár az online vásárlás kényelmét is kihasználhatjuk akkor, ha a kertben használatos eszközöket szeretnénk beszerezni. A minőségre minden esetben helyezzünk hangsúlyt, hiszen csak így kaphatunk időtálló darabot a pénzünkért. Az eszköz a tavasztól késő őszig terjedő időszakban biztosan használatban lesz, érdemes ennek megfelelően letenni a voksot egyik vagy másik márka mellett.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Tisztítható vagy eldobható vízszűrő betét a jobb befektetés?

2019. Augusztus 5.

Tisztítható vagy eldobható vízszűrő betét a jobb befektetés?

A vízszűrő betét vásárlás lényeges feladat, amit nem érdemes elsietnie. Az első lépések között azonnal felmerül a kérdés, vajon az eldobható, egyszer használatos vagy a tisztítható variáció az, ami jobban megéri mind anyagilag, mind az alkalmazhatóság könnyedsége szempontjából? Sokan úgy vélekednek, hogy nem ildomos tisztíthatóban gondolkodni, mert csak a baj van vele, azaz plusz vesződséggel jár a kezelése és a makulátlanná varázslása. Ez a feltételezés, azonban a mai modern technológiai vívmányoknak köszönhetően egyáltalán nem állja meg a helyét. A legjobb és leginkább kézenfekvő példa erre a műanyag hálós kialakítás, amit nemes egyszerűséggel elegendő folyóvíz alá tartani és már készen is van a nagytakarítás. Az eltávolított szennyeződések, lerakódások pedig pillanatok alatt a kukába helyezhetőek. Ennyi az egész, nincsen semmilyen különleges feladat. Sem idő, sem energiaigényesnek nem tekinthető, ilyen körülmények között az eljárás. A tisztítható variáns nagyjából 2-3 évente szorul cserére, de azért érdemes alaposan figyelemmel kísérnie a szűrő állapotának változását és időben elkezdenie a cserére való felkészülést. Ám ha tegyük fel csak két éves alkalmazással számol, akkor is határozottan jól járhat ezzel a variánssal, hiszen ha az eldobható verziókat veszi górcső alá, bekerülési költségük fényében, akkor láthatja, hogy összességében a tisztítható alternatívával anyagilag (is) jó lóra, pontosabban szűrőre tehet. Úgy is mondhatnánk, hogy a befektetése mind rövid, mind hosszútávon megtérülhet.

A vízszűrő betét könnyedén karbantartható!

Egy kis odafigyeléssel lemondások nélkül, folyamatosan kiváló állapotban tarthatja betétjét, ami így maradéktalanul képes ellátni vízszűrési funkcióját.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A Bestway medence segítségével saját strandot teremthet közvetlen környezetében!

2019. Augusztus 5.

A Bestway medence segítségével saját strandot teremthet közvetlen környezetében!

A Bestway medence a legjobb út (hűen az elnevezéshez) ahhoz, hogy nyakig elmerülhessen a nyári fürdőzés testet-lelket napsugarakkal melengető élményében. Nem mindegy, hogy milyen jellemvonásokkal megáldott típusra szavaz, ahogy az sem mellékes, hogy egészen pontosan mik az egyéni elvárásai, igényei. A kettő keresztmetszetéből kristályosodhat ki az a kép, ami közelítően tökéletesnek tekinthető. A kérdés tehát az, hogy mekkora terület áll a rendelkezésére? Milyen vázrendszerű modell az, ami közel áll a szívéhez? A tisztíthatóság szempontjából melyek azok a kritériumok, amik prioritást élveznek? Fontos dilemmák ezek, amik ha feleletekre lelnek, akkor a konkrét termék kiválasztása már nem jelenthet kihívást.

A Bestway több alternatívával is büszkélkedik, azaz a termékpaletta sokszínű, és ezáltal abszolút az egyedi elképzelésekre hangolható a vásárlás. A fémvázas modell talán az egyik legkeresettebb variáció, nem véletlenül. A strammság és a strapabírás csúcsát képviseli ez a fajta kivitel, ami ténylegesen ellenáll a fizikai hatásoknak. Az ugrándozás, lubickolás féktelen pillanatai nem generálhatnak váratlan, negatív fejleményeket a medencetestben, azaz a kiszemelt verzió hosszú élettartamot és maximális helytállóságot garantál.

A Bestway medence kertjébe hozza a beach élményt!

Nincsen annál üdítőbb érzés, mint amikor a legnagyobb kánikulában, forróságban még csak ki sem kell tennie a megmártózáshoz, udvaráról a lábát. A medence, mely könnyen tisztán tartható, s ezzel együtt biztonságos közeget teremt a fürdőzéshez teljesen átírhatja a nyári napokat: az egykor tikkasztó órák vidám, fürdőzéstől nedves percekké avanzsálhatnak - köszönhetően tudatosan jó választásának.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Csepegtető cső és öntözőrendszer: takarékos és praktikus

2019. Július 17.

Csepegtető cső és öntözőrendszer: takarékos és praktikus

Az otthont övező környezet nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy miként érezzük magunkat a tavasztól késő őszig terjedő időszakban ott. A zöld növények, a gyep és a virágok nélkülözhetetlenek az esztétikus környezethez, de ahhoz, hogy ezek életben is maradjanak, a rendszeres, megfelelő mennyiségű nedvesség elmaradhatatlan.

Többféle megoldás is létezik arra, hogy az öntözés profi módon megoldható legyen. Az automata öntözőrendszer a leginkább korszerű választásnak bizonyul. Telepítéséhez nem árt szakembert hívni, és fontos odafigyelni arra, hogy a rendszer ne vízkövesedjen el. Ez utóbbi szempont akkor is figyelmet érdemel, ha a csepegtető rendszer előnyei mellett tennénk le a voksot. A kert méretétől függően néhány órára van csupán szükség a telepítéshez, és saját magunk is gond nélkül el tudjuk végezni az ezzel járó feladatokat.

Tervezés és számolás

Elsőként érdemes megmérni a kertet, a rendelkezésre álló területet, és ennek megfelelően beszerezni a csepegtető csöveket. Fontos, hogy álljon rendelkezésre mindig egy kis extra cső, így biztosan nem fordulhat elő, hogy a munka közben fogyunk ki belőle. A csaptelep és a növények közötti távolságot is meg kell mérni. Nem mindegy, hogy a növények hogyan helyezkednek majd el, hiszen a kacskaringós öntözőrendszer elhelyezéshez természetesen nagyobb hosszúság szükséges.

Forró vízbe a csövet!

Érdemes tudni, hogy használat előtt célszerű a csövet forró vízbe helyezni, hiszen az segíti a rugalmasságot. Amint hajlíthatóvá válik, máris elhelyezhetjük az előre megálmodott helyen. Csatlakoztassuk a csaphoz és a nyomásszabályozóhoz is.

Csatlakozók és kiegészítők

A cső igényeink szerinti elhelyezéséhez számos kiegészítőt és T-csatlakozót szerezhetünk be. Ezeknek köszönhetően nem fordulhat elő, hogy a túlságosan elhajlított csőben a víz ne tudna megfelelően haladni. Gyakran az éles sarkokban is szükség van a vízellátásra, ezt pedig a legkönnyebben a korszerű megoldásokkal, kiegészítőkkel lehet megvalósítani. Fontos tudni, hogy a kerti növényektől is függ, mennyi nedvességre van szükség. Ennek függvényében plusz lyukakat is elhelyezhetünk a rendszerben. Érdemes előre tájékozódni arról, hogy az ültetni kívánt növények milyen vízigénnyel rendelkeznek.

Amint minden a helyére került és rögzítettük a talajba a csövet minden szükséges ponton, nincs más hátra, mint bekapcsolni a vizet, és kipróbálni a rendszert. Ha a használat során szivárgásra lennénk figyelmesek, levághatunk a csőből, és T-csatlakozóval garantálhatjuk a megfelelő működést. A világhálón számos oktatási videó elérhető a témában, így ha a gyakorlatban szeretné látni a csepegtető öntözőrendszer beüzemelését, akkor hasznos lehet így is tájékozódni.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás