VL SZIVATTYÚJAVÍTÓ BT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyújavító Bt. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Wilo szivattyú háztartási és ipari alkalmazásra is!

2017. Október 19.

Bármilyen szerkezetről is legyen szó, egy biztos: a kitűnő minőség nem csak kifogástalan működést, hanem hibátlan eredményeket is garantál. Így van ez például a mindenkori szivattyúk háztáján is, hiszen különösen ezen a területen rendkívül fontos a precíz és szakszerű működés. Webáruházunk gazdag termékpalettájáról most Ön is számtalan olyan különleges Wilo szivattyú közül válogathat, amely nem csak elismert márkanév, hanem a mindenkori teljesítmény és megbízhatóság okán is kitűnik a hasonszőrű készülékek közül. Ezt igazolandó, nálunk többek közt olyan páratlan berendezések közül válogathat, amilyen például a kifejezetten ivóvízhez használatos Wilo-Star-Z NOVA keringető szivattyú, amely a sárgaréz szivattyúház, illetve a nemesacélból készült járókerék és tengely miatt ideális lehet a családi házak meleg-víz keringetésére. De ugyancsak érdemes megemlíteni a Wilo szivattyú Yonos PICO 25/1-4 180 230V típusát is, amely tagadhatatlanul az egyik legjobb elektronikusan szabályozható és igencsak nagyhatású fűtési keringető szivattyú. Ráadásul ezen készülék esetében a szabályozási mód alkalmazás szerint is beállítható, így padlófűtésre és radiátoros melegítésre is egyaránt alkalmas. Ha azonban Ön kifejezetten a szennyvíz szívására és szállítására szeretné beszerezni a Wilo szivattyú valamelyik típusát, akkor mindenekelőtt az STS 40-10-A úszókapcsolós szennyvíz szivattyút ajánljuk figyelmébe, amely a háztartási és a nagyipari környezetben is garantáltan kitűnő munkát végez. Ne habozzon, válassza bizalommal a megcáfolhatatlan nívót és minőséget!Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Gazdag vízszűrő betét kínálat a Szivattyú webáruházban!

2017. Október 11.

Szinte mondani sem kell, hiszen egyértelmű tény, hogy az igazán minőségi víztisztító berendezések színvonalát mindenekelőtt a bennük lévő vízszűrők határozzák meg. Minél több alkatrész, illetve vízszűrő betét található meg egy ilyen szerkezetben, annál alaposabb a tisztítási folyamat, illetve annál tisztább és egészségesebb a végeredmény is. Cégünk a legmodernebb és legkorszerűbb technológiával készült víztisztítókat kínálja a vásárlóknak, amelyek akár az egyszerűbb, de akár a komolyabb és bonyolultabb szerkezeti felépítésben, egyszersmind teljesítményben is elérhetőek. Lévén pedig, hogy a víztisztítók hatékonysága legelsősorban a beléjük épített vízszűrő betét okán változik, illetve ezen alkatrészt érdemes időről időre kicserélni, ezért webáruházunkban nem csak a már kész szerkezeteket, hanem a hozzájuk tartozó eszközöket, illetve elemeket is szép számmal megtalálhatják az érdeklődők. Függetlenül attól, hogy Ön a dugulás kockázatát szeretné minimálisra csökkenteni, vagy éppen a vízben lévő vastól és mangántól kíván hatékonyan megszabadulni, a készletünkben elérhető vízszűrő betét, vízszűrő ház, egyáltalán víztisztító kínálat által garantáltan megkönnyítheti a minőségi és hatékony víztisztítás folyamatát! Válassza Ön is a kitűnő minőséget, szemlézzen bátran a nálunk kapható színvonalas eszközök, kiegészítők és szerkezetek közül! Online polcainkon több mint hatvan különböző vízszűrő betét, ház, illetve más típusú kiegészítő közül válogathat, amelyek egytől egyig egészségesebbé tehetik az otthonában használt vezetékes vizet.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Milyen fajta Pedrollo szivattyút válasszunk?

2017. Október 12.

A Pedrollo szivattyú minőségi, megbízható döntés, mellyel hosszú ideig, probléma nélkül oldhatjuk meg, vízellátási problémáinkat. Az elérhető termékek széles skálán mozognak, tehát egyedi igényeinkhez, elvárásainkhoz mérten szűkítenünk kell a kapott listát.

A végleges típus megtalálásához két, fontos tényezőt mindenképpen érdemes górcső alá vennünk. Az egyik, hogy milyen jellemvonásokkal rendelkezik a víznyerő helyünk, azaz pontosan honnan kell a szerkezetnek kiszivattyúznia a vizet. A másik hogy mekkora teljesítményre, s ezzel együtt vízhozamra van szükségünk.

A víznyerő hely lehet ásott, fúrt, vert kút, vagy éppen egy ciszterna is, bár hazánkban ásott kutakból történik az esetek nagy hányadában a víz kitermelése. A Pedrollo szivattyú konkrét modelljének kiválasztásához jó, ha tisztázzuk, hogy pontosan hol található a víznyerő helyünk nyugalmi vízszintje, azaz ahol a kútban beáll a vízszint akkor, amikor szünetel a kitermelés; hol helyezkedik el az üzemi, vagy másnéven dinamikus vízszint; valamint mennyi a kút maximális, megengedett vízhozama. Utóbbi érték azért fontos, mert ha túl nagy sebességgel áramlik a víz a kútban, akkor homokot, hordalékot is hozhat magával, ami mindenképpen elkerülendő! A Ped!rollo szivattyúk homoktűrése jó, de semmiképp sem érdemes feszegetni a határokat. Főleg, hogy a szemcsék okozta problémák nem orvosolhatók garanciális feltételek mellett.

A teljesítmény kérdését legkönnyebben mérésekkel tisztázhatjuk. Nyilván egy lakás, vagy egy komplett ház más-más nyomást, és vízhozamot igényel, így a tökéletes választáshoz elengedhetetlen, hogy mind a nyomás nagyságát, mind a vízhozam mennyiségét precízen meghatározzuk.

Címke: Pedrollo, Pedrollo szivattyúRészletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A szivattyú téliesítés fortéjai

2017. Október 4.

A szivattyú téliesítése prioritást élvez akkor, ha a tavasz beköszöntével sértetlen állapotban akarjuk viszontlátni, hőn szeretett rendszerünket. Nem érdemes félvállról venni ezt a kérdést, mert komoly következményekkel járhat a hanyagságunk.

A télre való felkészülés legfontosabb eleme, hogy el kell távolítanunk a szivattyúból, illetve a hozzá kapcsolódó csövekből a vizet. Ha ugyanis megérkeznek az első fagyok, akkor a bent ragadt víz jéggé dermedve, szétnyomhatja a berendezést, súlyos károkat okozva benne. Az első lépés tehát a fő vízcsap elzárása, ami többnyire a föld alatt, kb. nyolcvan centivel található, ami hazánkban a hivatalos fagyhatár. Az elektromos vezérlők áramtalanítása a második lépcsőfok. Ha a szivattyúnk rendelkezik nyomáskapcsolókkal, frekvenciaváltókkal, akkor azok áramtalanítása minden más előtt, elsőbbséget élvez.

A harmadik fázisban a „nyitásé” a főszerep. A kerti csapokat, és a leeresztő szelepeket ki kell nyitnunk, hagyva, hogy elfollyon a rendszerben lévő víz. Ezt, a nyitott állást érdemes a tél végéig megőriznünk. Kompresszor segítségével pluszban ki fújathatjuk a rendszert, garantálva az utolsó csepp víz elcsepegését is.

Ezeket követően, ha búvárszivattyú közreműködésével nyerjük a vizet, akkor áramtalanítás, kihúzás után, le kell szerelnünk a nyomóágat. A szűrőt, és a hálózati kábelt ilyenkor akadály nélkül ellenőrizhetjük – némi karbantartást végezve, összekötve a kellemest a hasznossal. Önfelszívó szivattyú esetén víztelenítés után csak a vízhálózatról való leszerelés van hátra. A szivattyúkat minden esetben, fagypont felett kell teleltetnünk, így épségben átvészelhetik a hideg hónapokat.

Címke: szivattyú téliesítés, szivattyúRészletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A zárt gumimembrános tágulási tartály előnyei

2017. Szeptember 21.

Tagadhatatlan, hogy minden valamire való szakember tudja, hogy a különböző fűtésrendszerek kialakításakor milyen korszerű és egyben időtálló készülékekre, illetve alkatrészekre van szükség. Köztudott például, hogy ma már sokkal előnyösebb a zárt rendszerű tágulási tartály használata, hiszen ezen berendezés által könnyedén kiegyensúlyozhatjuk a fűtőrendszerekben bekövetkező hőfokváltozások okozta térfogat- és nyomáskülönbségeket. Tehát, egy valóban minőségi tágulási tartály jóformán megakadályozza, hogy a túlnyomás miatt kioldódjon a biztonsági szelep, ezáltal pedig sokkal veszélytelenebbé válik az otthoni fűtésrendszer gyakori használata. A SzivattyúWebáruház szaküzlet több éves tapasztalatának köszönhetően, mára az egyik legelismertebb szolgáltató lett a hazai piacon. Nem is véletlenül, hiszen a náluk elérhető tágulási tartály kínálatban egytől egyig színvonalas és garantált minőségű berendezések kaphatóak, nem beszélve arról, hogy mivel ezen készülékek világszerte elismert gyártóktól származnak, ezért nem csak az említett szaküzlet, hanem a gyártó cég márkaneve is biztos garanciát jelent. Fontos szempont ugyanakkor, hogy itt a tágulási tartály több méretben is elérhető, így biztosan mindenki megtalálhatja a keresett formát és méretarányt. Tehát, amennyiben Ön is valóban megbízható helyről szeretné megvásárolni a kívánt tágulási tartálytípusát, akkor fölösleges haboznia, hiszen nálunk biztosan ráakad a tökéletes darabra. Döntsön Ön is a mindenkori nívó és az elismert szakértelem mellett!

Címke: tágulási tartály, szivattyúRészletek » Hozzászólás 0 hozzászólás