VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Milyen szivattyú típust mikor érdemes választani?

2019. Február 13.

Milyen szivattyú típust mikor érdemes választani?

A szivattyúk ma már napjaink elengedhetetlen részét képezik. Gyakran esik rájuk a választás a ház körül, de ipari méretekben is számos típus szolgálja a gyors munkavégzést. Az uszodákban, élményfürdőkben éppen úgy találkozhatunk a szivattyúkkal, mint a hotelekben. Segítségükkel folyadékot mozgathatunk egyik helyről a másikra, de a fűtés érdekében is gyakran alkalmazásra kerülnek azok.

De mégis milyen márka és típus mellett érdemes letenni a voksot? A választás néha már csak azért sem egyszerű, mert a szakmai portálokon olyan szakzsargont használnak, ami a laikus ember számára kicsit sem érhető. A megfelelő szivattyú megtalálása már csak azért is lényeges, hogy ne vegyünk igénybe több energiát, mint amire szükség lenne. Gyakori probléma, hogy nagyobb teljesítménnyel működő darabok kerülnek beépítésre, mint amilyenek ténylegesen szükségesek. Ez a környezetvédelmi szempontok mellett az anyagiak miatt sem elhanyagolható.

Centrifugális vagy csúszólapátos típus?

Alapvetően centrifugális mozgással bíró változat érhető el napjaink kínálatában, és olyan típusok, amelyek forgó alkatrészeket használnak fel a szivattyúzáshoz. A centrifugálisan működő változatokat legegyszerűbben úgy írhatnánk le, ha a repülőgépek motorjaira asszociálunk. Ezek a típusok főként alacsony viszkozitású folyadékokhoz bizonyulnak remek választásnak. Ilyen a víz, tehát a kertben jó döntés lehet ez a fajta. A másik típus esetében úgynevezett csúszólapátok munkálkodnak a szivattyúzáson, és ez kifejezetten a nagy viszkozitással rendelkező folyadékokhoz javasolt.

Levegővel működtetett szivattyúk

Megtalálhatóak a kínálatban olyan szivattyúk is, amelyeket főként ipari területeken használnak. Ezek a levegővel működtetett szivattyúk sűrített levegőt használnak fel. Ez mozog az egyik kamrából a másikba, és így kerülnek mozgásba az olyan folyadékok, mint például az olaj, a benzin, a különféle ételek, italok.

Nyomásfokozó szivattyúk a háztartásokban

Alkalmanként háztartási környezetben is esik a választás a nyomásfokozó szivattyúkra. Ezek olyan rendszereknél bizonyulnak megfelelőnek, amelyek nyomásemelkedést igényelnek (pl.a hálózati víz nyomása kevés). Tipikusan ilyen az ivóvízelosztó rendszer, mint például a WC-k és csapok üzemelése.

Természetesen napjaink szivattyú választéka nem merül ki ennyiben, hiszen kondenzációs szivattyúk, adagoló szivattyúk, sőt, akár az egészségügyben használatos típusok is megtalálhatóak a gyártók kínálatában.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Hogyan növelhető hatékonyan a víznyomás a kerti öntözőrendszerben?

2019. Február 8.

Hogyan növelhető hatékonyan a víznyomás a kerti öntözőrendszerben?

Az alacsony víznyomás jellemzően az ingatlanon belül okoz problémát. Amint azonban az időjárás melegebbre fordul, úgy a kerti öntözés terén is előfordulhat a jelenség. Ez már csak azért is kellemetlen, mert így nehéz elérni az öntözőrendszerrel a kert távolabbi részeit, pedig a növényeknek ott is szükségük van nedvességre. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy miként növelhetjük a víznyomást a kertben.

Nem mindegy a napszak

Először érdemes átgondolni, hogy mikor jelentkezik az alacsony víznyomás. Folyamatos problémáról van szó, vagy csak a nap bizonyos időszakaiban fordul elő? Célszerű különféle időszakokban kísérletezni az öntözéssel, így kiderülhet, mikor a leginkább célszerű azt elvégezni. Persze a kiépített csőrendszeren is sok múlik. Nem ritka, hogy bár a lakásban elég a víznyomás, de a kertben már kevésbé. Ilyenkor a kerti csap cseréje jelenthet megoldást.

Tömlő és vízszelep: ellenőrizze azokat!

Szintén megoldást jelenthet a kerti tömlő cseréje. A kiöregedett öntözőrendszer nem képes a megfelelő víznyomás biztosítására, de akár a vízkövesedés is állhat a háttérben. Fontos meggyőződni arról is, hogy a csaphoz megfelelően van-e rögzítve a tömlő, és nincs-e szivárgás. Célszerű ellenőrizni azt is, hogy rendesen meg van-e nyitva a víz. Bár ez alapvetőnek tűnhet, sokan mégis itt rontják el. Érdemes lehet akár vízvezeték-szerelőt is kihívni, aki szakértelmének és tapasztalatának birtokában jobban átláthatja a rendszert, és könnyebben megtalálhatja, hol a probléma.

Szivattyúk az öntözés szolgálatában

A kerti öntözőrendszer kiépítése terén kitűnő szolgálatot tesznek a szivattyúk. Az ismert márkákkal biztosan nem lőhetünk mellé, és ma már akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk a beszerzéshez. S ha már a korszerű berendezésekről esett szó, akkor egyfajta környezettudatos megoldást kínál az esővíz összegyűjtésére szolgáló készülék. A készülék kertekből, elárasztott területekről gyűjti be az esővizet szivattyú segítségével, szűri azt, majd tárolja és emberi felhasználásra alkalmassá teszi.

A tavasztól késő őszig terjedő hónapokban fontos, hogy gondoskodjunk a kert megfelelő vízellátásáról. Mindegy, hogy a konyhakerti növényekről, a virágokról vagy a gyepről van szó, a napi öntözés kérdése mellett biztosan nem mehetünk el.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Spóroljon a számos előnnyel bíró Gebo cső révén!

2019. Február 4.

Spóroljon a számos előnnyel bíró Gebo cső révén!

Manapság rengetegféle elem közül válogathat a víz- és fűtéshálózatok kiépítéséhez. Vannak speciális műanyag, vas és réz csövek, illetve idomok is, amelyek közül igény, lehetőség és az adott közeg szerint választhatja ki a megfelelőt. Ugyanakkor van még egy típus, ami a mind a három fent említett változatnál több előnyt tartogat, a Gebo cső. Mivel ez egy inox bordáscső, kiválóan ellenáll a korróziónak és bármilyen irányba hajlítható, aminek köszönhetően olyan helyeken is alkalmazható, ahol más semmi nem férne el.

Ugyanakkor a Gebo cső alkalmazásához idomokra sincs szükség akkora mennyiségben, mint más variációknál, hiszen úgy formálhatja és oda irányíthatja, ahová csak szeretné. Csupán összekötőelemek kellenek, hogy két darabot össze lehessen illeszteni, ami által a telepítés is sokkal egyszerűbbé válik. Egy kis gyakorlattal, akár házilag is megoldható, illetve még a Gebo cső peremezését és a csatlakozók beszerelését is elvégezheti saját maga, ha rendelkezik a webáruházunkban is megtalálható csővágóval és peremező satuval vagy a teljes szerelő szettel. Ugyanakkor, igény szerint, a Gebo cső gépi peremezéssel és csatlakozókkal felszerelve is kérhető, és akkor még ezzel sem kell foglalnia.

Csak össze kell illesztenie a megfelelő elemeket, és rövid időn belül kész lehet a munkával. Mindezt figyelembe véve, láthatja, hogy a Gebo cső alkalmazása egy igen költséghatékony alternatívát kínál, hiszen nemcsak olcsóbb, mint például a rézcső, hanem rengeteg munkát és plusz alkatrészt is megspórolhat ezzel, illetve garantáltan hosszú ideig nem fog javítást igényelni.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Válasszon minőségi KPE idomokat!

2019. Február 4.

Válasszon minőségi KPE idomokat!

A modern vízhálózatokban minden egyes alkatrész nagyon fontos szereppel bír. A legapróbbKPE idom és csavar is minőségi kell legyen, és tökéletesen kell passzoljon a rendszerekbe ahhoz, hogy azok hibátlanul tudjanak működni. Ezért is van annyiféle KPE idom, hiszen csak ezekkel lehet megvalósítani a komplexebbnél komplexebb hálózatok kiépítését.

Bár a tekercses és szálas KPE csövek is lényegesek, és ezek nélkül sem lehetne semmire menni, mégis a KPE idom különböző változatai azok, amik összefüggő, hatékony és nem utolsó sorban használható egységet hoznak létre. Hiszen a csöveket nem lehetne összeilleszteni toldó elemek nélkül, a megfúró KPE idom nélkül nem készülhetne leágazás, a víz megfelelő helyre való elvezetése pedig, igencsak nehézkes lenne könyökök, valamint T-idomok nélkül is. Sőt, a toldó-javító KPE idom hiánya is igencsak nagy problémákat szülne, ahogy az is, ha nem léteznének csapok és végzáró elemek, amik illenek egy ilyen rendszerbe.

Tehát nem szabad a legkisebb alkotóelem fontosságát sem lebecsülni, csak minőségi darabokat ajánlott összeválogatni, amilyeneket nálunk is megtalálhat. A kínálatunkban szereplő KPE idomok garantáltan meg fogják állni a helyüket nagy igénybevétel esetén is, így bátran alapozhat ezek kiváló anyag összetételére és kivitelezésére. Amennyiben szüksége lenne segítségre, a tervezésben is szívesen állunk a rendelkezésre, vagy ha éppen nem tudja, hogy adott helyre, melyik KPE idom lenne a leginkább megfelelő, akkor abban is a legjobb tudásunk szerint fogunk tanácsot adni.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Grundfos szivattyúk: megbízhatóság és korszerűség

2019. Február 3.

Grundfos szivattyúk: megbízhatóság és korszerűség

A szivattyúk ma már mindennapjaink elmaradhatatlan részeinek számítanak. A berendezések egyaránt jelen vannak a háztartásokban, de ipari méretekben is gyakran esik rájuk a választás. A fűtési és hűtési rendszerek esetében éppen úgy eredményesen alkalmazhatóak, mint például a szennyeződésekkel teli folyadékok szivattyúzásakor.

Állítható sebesség a kényelem szolgálatában

A márka népszerűségét a folyamatos fejlesztéseknek, az innovációnak is köszönheti. Nem véletlen, hiszen szakemberei azon munkálkodnak, hogy az igényeknek még inkább megfelelő készülékek lássanak napvilágot, lehetőleg az energiatakarékos üzemelést is fókuszba helyezve. A Grundfos keringető szivattyúi elsősorban lakóházak központi fűtési rendszerei esetében bizonyulnak remek választásnak, de a melegvíz-ellátás is biztosítható segítségükkel. Vannak olyan keringető szivattyúk, amelyek fix sebességgel működnek, más típusok három sebességfokozattal rendelkeznek, vagy állítható fordulatszám-rendszerrel kerülnek kialakításra.

Energiatakarékosság és csendes üzemelés

Legyen szó bármilyen elektromos energiával üzemelő berendezésről, az energiatakarékosság kiemelt jelentőséggel bír. Nincs ez másként a Grundfos szivattyúk esetében sem. Hasonlóképp nem elhanyagolható tényező a csendes működés. A márka készülékei padlófűtési rendszerekkel, napenergiával működő rendszerrel, vagy földi hőszivattyúkkal is egyaránt együtt használható, tehát komplex felhasználásához kétség sem férhet. A megfelelő motorral és hidraulikával a szivattyúk 5,7 köbméter/ óra áramlást tudnak biztosítani. Az egyszerűen telepíthető berendezések akár szűk helyeken is kiválóan elférnek.

A Grundfos legújabb modelljei akár az online rendelés kényelmét kihasználva is elérhetőek, hiszen ma már sokan kifejezetten az interneten keresztül intézik a hasonló berendezések beszerzését. A márka már számtalanszor tanúbizonyságát tette annak, hogy a fejlesztéseknek hála a kor követelményeinek maximálisan megfelelő készülékkel van jelen a piacon. Az otthoni rendszerek, vagy éppen az ipari megoldások kifogástalan üzemelése érdekében a Grundfos márkával biztosan nem lőhetünk mellé.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás