VL SZIVATTYÚJAVÍTÓ BT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu

Blog

Réz idomok kiválasztása

2017. Május 9.

A csőhálózat szereléséhez elengedhetetlenül fontosak a réz idomok. Egyedi paramétereinek megfelelően választhat a különböző típusok közül, a teljesség igénye nélkül: könyök, hollandi, T-idom, karmantyú, kupak, dugó, közcsavar stb. A minőség, és megbízhatóság elengedhetetlenül fontos, de prioritást élvez, hogy konkrétan meg tudja határozni, milyen célra kívánja használni a megvásárolt szerelvényeket. Egy példán keresztül érzékeltetve a hollandi, átalakító réz idom egy olyan csődarabka, melynek egyetlen funkciója van: biztosítania kell a kompatibilitást két eltérő menettel rendelkező csővezeték, vagy szerelvény között. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha önnek a birtokában van egy ilyen termék, akkor nem kell amiatt aggódnia, hogy a csővezeték, és a szerelvény menete különbözik, hiszen az egyenes kialakítású, holland, átalakító réz idom éppen ezt a kellemetlenséget hivatott kiküszöbölni. Nem vitás, hogy laikus felhasználóként, vagy barkácsoló kedvű szakiként könnyedén elkövethető az a hiba, hogy nem összeillő csöveket, szerelvényeket választ. Megelőzésképp ezért ez a lehető legjobb, aprócska, ám igen hasznos termék, melyet érdemes készletében kéznél tartania. Másik szemléletes példa a könyök réz idom, azaz a hajlított hollandi, mely praktikus kelléke lehet vízvezeték szerelési munkálatoknak, de a fűtéskorszerűsítésben is főszerepet kaphat. Mérettől függetlenül mindegyik könyök egyik vége belső, másik pedig külső menetes. Emiatt is lényeges a koncentrált választás, hiszen ez a kellék a háztartásokban használt vízvezetékek irányváltoztatását hivatott leegyszerűsíteni, amennyiben megfelelő típus mellett teszi le a voksát.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Az ásottkút szivattyú történelme

2017. Május 1.

Az ásottkút szivattyú manapság hatalmas teljesítményre, percenként akár 60-120 liter hozamra képes. Bizony, ez a régebbi időkben csak álomként élt az emberek képzeletében. Nem csak, hogy nagy teljesítményű szivattyúk nem voltak elérhetőek, sok helyen még elektromos áram sem állt rendelkezésre. A kútásás folyamatában nem egyszer magukra maradtak a vállalkozó szellemű résztvevők, sem gépek, sem egyéb kisegítő szerszámok nem támogatták fárasztó munkájukat. Az egykori kútásási technológia nagyjából abból állt, hogy kiástak egy gödröt, melynek stabil volt az oldala. Ezután az un. „kútfúró háromlábra” eszkábált csiga segítségével helyezték el az első beton kútgyűrűt vágóéllel, s addig rakosgatták ezeket az elemeket, míg a felszínre nem értek. A gyűrűk köré gyöngykavicsot szórtak, hogy azok ne tapadjanak fel a homokos, agyagos oldalfalra, majd az alsó gyűrű vágóéle alatt mélyíteni kezdték a lyukat. A csigás háromláb alkalmazásával hozták felszínre vödörben a földet, s helyezgették tovább a gyűrűket. Az ásottkút szivattyú működése abszolút független az időjárási feltételektől, ám ez a könnyebbség néhány évszázada még nem volt jellemző. Ásott kutakat aszályos időben volt érdemes építeni, hiszen a talajvíz szintje alacsonyabb volt, így ha ebben az időszakban képesek voltak vizet nyerni, akkor az év többi, esősebb szakában is problémamentes volt a folyamat. Az ásottkút szivattyú őseivel, kis teljesítményre képes, kézi eszközökkel hozták a felszínre a vizet. Az egykor épített kutak házasítása a csőbúvár szivattyúkkal nem mindig sikeres, így érdemes a mai, modern technológiát kihasználva új kutat telepíteni, nagy teljesítményű szivattyú társaságában.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Vízszűrő betét választás

2017. Április 14.

Mégis milyen vízszűrő betét mellett érdemes letennünk a voksunkat? Mik azok a jellemvonások, melyek a hozzá nem értő, laikus vásárlókat is képesek eligazítani a kínálat dzsungelében? Nos, valóban, a piac számolatlanul ontja a különböző nevű, tulajdonságú vízszűrő betéteket. Ha az ember hirtelen csöppen bele ebbe a világba, azt sem tudja hova kapja a fejét. Természetesen a szakemberek számára nyilvánvaló, hogy melyek azok a termékek, melyek az évek során már bizonyítottak. De mégis mik azok a jellemzők, melyeket követve, fel, és megismerve optimális döntést hozhatunk? A vízszűrő betét funkciója, ahogy az a nevéből is egyértelműen kiderül, a rajta keresztül áramló víz megfelelő mértékű szűrése, tisztítása. A vízben hihetetlen mennyiségű szennyeződés úszkál, láthatatlanul. Ezek azok a kicsapódó sók, oda nem illő ionok, és egyéb molekulák, melyek gyakorlatilag csak bosszúságot tudnak okozni. A vízszűrő betét kiválasztása során egyetlen tényező az, amit mindig hangsúlyosan a szemünk előtt kell tartanunk, ez pedig a minőség. Ez a hosszú élettartam záloga is egyben, így ezen kiegészítő beszerzésén jó, ha nem spórolunk. Ha megbízható gyártmányra találtunk, akkor általa biztosak lehetünk a maximális funkcionalitásban, és hatásfokban, ami rengeteg hasznot hozhat a számunkra.

Címke: vízszűrő betét, vízszűrőRészletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Néhány szó a Wilo szivattyúról

2017. Április 11.

A Wilo szivattyú jellemzője, konkrét típustól függetlenül a nagy teljesítmény, és a minőségi funkcionalitás. A technológiai innovációk ezt az érát sem kerülték el, így nem csoda, hogy a Wilo fémjelezte termékek nagy népszerűségnek örvendenek. Mégis mik azok a tulajdonságok, melyek feltétlenül lényegesek az optimális üzemeléshez? Nos, megragadva a téma emberi oldalát, a karbantartást nem igénylő eszközök olyan szabadságot tudnak nyújtani, mely nagymértékben megkönnyíti a mi munkánkat. Ez tehát nem egy utolsó szempont. A szinkron motorral, és beépített teljesítményszabályozóval ellátott Wilo szivattyú egyszerre képes garantálni a hatásfok maximalizálását, és a gazdaságos működést. Az a tény, hogy a lehető legjobb elérhető fokozat mellett, a praktikus kiegészítőknek köszönhetően a teljesítmény kiegyenlíthető, és a működéshez használt energia szabályozható, nagymértékben támogatja a takarékos működést. Így rengeteg pénzt spórolhatunk meg, ráadásul a Wilo szivattyú élettartama is meghosszabbítható, hiszen feleslegesen nincs túlpörgetve a rendszer, a fékező tényezőknek hála épp annyit működik, amennyire szükségünk van Az optimális terhelés, az ideális nyomásszabályozás, a beépített motorvédelem, és az automatikusan jelentkező csökkentett üzemmód egyaránt a pénztárcabarát üzemelést szolgálják.

Címke: Wilo szivattyú, WiloRészletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A medence szivattyú, és a vízkő kapcsolata

2017. Április 5.

A medence szivattyú egészségéért, még ha furcsán is hangzik, de tennünk kell. Azért, hogy a szerkezet megfelelő időn keresztül szolgálja ki igényeinket, szükséges biztosítanunk az üzemeléshez elengedhetetlen feltételeket, ideális, optimális körülményeket. A vízkő rengeteg kárt tud okozni elektronikai szerkezeteinkben, melyeken átfolyik a víz. A tapasztalat azt mutatja, hogy a fél vállról vett lerakódások idővel súlyos problémákat, teljes meghibásodásokat okozhatnak. Ha nem szeretnénk, hogy medence szivattyúnk idő előtt feladja a küzdelmet, és befejezze pályafutását, akkor kemény kézzel vegyük fel a harcot a vízkővel szemben. A tökéletes környezet kialakítása egyet jelent a medence karbantartásának esetén: a PH szint optimális beállítását, és a medence vegyszeres védelem rendszeres alkalmazását. Ha erre a két területre nagy figyelmet szentelünk, akkor elkerülhetjük a vízkő kicsapódását, és lerakódását. A kemény víz ellen is tehetünk, vízlágyítással, de nyilván ez nem érinti a medence feltöltésére szánt forrást. A vízkő nem csak, hogy eltömíti a csöveket, nehezíti a medence szivattyú munkáját, de a szennyeződések is szívesebben megtapadnak a vízkő által képzett rétegen. A fenti példák jól ábrázolják, hogy milyen lényeges, ezzel a sokak által elhanyagolt szegmenssel behatóan foglalkoznunk, rendszerünk hosszú élettartamának érdekében.

Címke: medence szivattyú, szivattyú, medence vegyszerRészletek » Hozzászólás 0 hozzászólás