VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

Blog

Milyen teljesítményű házi vízművet vásároljak?

2022. Október 3.

Milyen teljesítményű házi vízművet vásároljak?

Egy háztartás vízellátáshoz elegendő egy kb. 40 és 80 liter/perc teljesítményű házi vízmű. Ilyen célra felesleges 90-140 liter/perc teljesítményű házi vízellátót választania, mert azok már jóval nagyobb teljesítményű motorokkal vannak szerelve, így csak feleslegesen vesz fel nagyobb teljesítményt, amit a ház vízellátásához nem tudunk kihasználni. Viszont ilyen célra érdemes nagyobb méretű hidrofor tartállyal szerelt típust választani (50-100-200L), mert így a szivattyú lényegesen kevesebbet fog ki- és bekapcsolni.

Azonban a szívómélységet is figyelembe kell venni. Többnyire a házi vízművön lévő szivattyúk már önfelszívó szivattyúval vannak szerelve, amik képesek 9m-es szívómélységből is felszívni a vizet, de sok olyan típus van ami csak 7m-ről. Fontos még, hogy a szívócső anyaga olyan anyag legyen, amit a szivattyú nem képes összeszívni, ellenáll az vákuumnak. A mérete legalább a szivattyún lévő csatlakozó mérettel egyező legyen, de jobb ha attól nagyobb méretű.

Milyen emelő magassággal kell, hogy rendelkezzen a kiválasztott vízmű?

Általában maximum 5-6 bar nyomás előállítására képes szivattyúval összeépített házi vízművet válasszon, vagyis 40-60 méteres emelőmagassággal rendelkezőt. (1bar 10 méter emelőmagasságnak felel meg és a szivattyúk adattábláján a nyomás értéket többnyire méterben adják meg)

Miért ne válasszon kisebb teljesítményűt?

A nagyáruházakban vagy barkácsáruházakban gyakran látott kedvező árú házi vízműveknek nagyon kevés az emelő magasságuk pl.: 35 méter ami azt jelenti, hogy 3,5 bar. Elméletileg ez is elegendő lenne, de a gyakorlatban sokan nem számolnak csőrendszer és egyéb szerelvények nyomásveszteségével, ami csökkenti a házi vízellátó valós teljesítményét.

Házi vízműveknél a nyomáskapcsoló többnyire gyárilag úgy van beállítva, hogy 1,4 bar-on bekapcsol és 2,8 bar-on pedig kikapcsol, vagyis itt állítja le a szivattyút.

Amennyiben a ház emeletes vagy távolabb van a víznyerő helytől pl. kút, ennél nagyobb nyomásra is szükségünk lehet. Ilyenkor jöhet jól, hogy nagyobb nyomású házi vízművet választottuk, hiszen elegendő tartalék nyomásunk van, a nyomáskapcsolón állítva már elegendő nyomásunk lesz a házban. Ökölszabályként számolhatunk 100m-en 1 bar nyomás csökkenésével acélcsövek esetén, de pl. KPE csövek esetén ez kevesebb. A nyomásveszteséget a cső anyaga, hossza és keresztmetszete alapján tudjuk megállapítani.

Fontos még megemlíteni, hogy a házi vízműveket óvni kell a szárazon futás ellen, melynek a feladatát egy külön kapcsoló látja el, amit a szivattyúra vagy a csővezetékre kell beépíteni és összekötni a motorral. Vagy választhatjuk az olyan házi vízműveket is, amik úgynevezett digitális nyomáskapcsolóval vannak szerelve, melyek ezt a funkciót is ellátják, illetve beállításuk is sokkal egyszerűbb, mint a mechanikus nyomáskapcsolóknak.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Amit a vízszűrő berendezések kapcsán tudni érdemes

2022. Október 3.

Amit a vízszűrő berendezések kapcsán tudni érdemes

Amit a vízszűrő berendezések kapcsán tudni érdemes

Napjainkban az ország jelentős területén közel sem tekinthető tökéletesnek a hálózati víz minősége, így egy megfelelő minőségű vízszűrő szerepe egyre jobban felértékelődik.

Ezek a berendezések képesek eltávolítani az olyan mikroszkopikus méretű szennyeződéseket, amelyek lassan, de biztosan tehetik tönkre a háztartási berendezéseinket. Emellett természetesen a saját egészségünk védelme sem elhanyagolható. Ha emberi fogyasztásra szánt vízről van szó, annak tisztítására is találhatunk alkalmas megoldásokat. Nézzük is meg a legfontosabb tudnivalókat, amelyekkel érdemes tisztában lenni, amikor hasonló megoldást keresünk!

Mi a vízszűrő szerepe?

A lakossági vízellátás bonyolult és költséges feladat. A vízszolgáltatónak kötelessége annak biztosítása, hogy emberi fogyasztásra alkalmas vízhez jussunk az ingatlan valamennyi pontján, legyen szó a fürdőszobáról, a konyháról vagy egy kerti csapról. A víz nagy utat tesz meg, mire lakossági felhasználásra kerül. Megfelelő eljárásokkal kezelni és tisztítani kell, gondoskodni kell a tárolásáról, illetve el kell juttatni a polgári felhasználókhoz. Ehhez pedig sok esetben régi, mai szemmel nézve korszerűtlen technológiával készült vízvezeték-rendszeren kell a folyadéknak végig haladnia. Ez pedig tökéletes alkalom arra, hogy különböző mechanikus szennyeződések, például rozsda vagy vízkődarabkák kerüljenek a közegbe.

Akkor nem beszéltünk még a tisztításhoz használt klórról. Ezen vegyszer nélkül elképzelhetetlen lenne több milliós városok megfelelő színvonalú vízellátását biztosítani. Ugyanakkor mindenki tisztában van azzal, hogy az emberi egészségre káros hatásai is lehetnek ennek az anyagnak. Biztosan mindannyian megfigyeltük már, ahogy egy frissen kitöltött kancsó csapvíz miként változik fehéres/tejfölös színből tiszta és átlátszó folyadékká, ahogy a klór távozik belőle.

A háztartási víz sok esetben terhelt különböző oldott (pl. klór) és oldatlan (pl. vízkődarabkák) szennyeződésekkel. A vízszűrő szerepe pedig nem más, mint ezeknek a szennyeződéseknek a kiszűrése, a folyadék megtisztítása a káros vegyületektől, anyagoktól.

Hogy működik a vízszűrő? Milyen típusai vannak?

A vízszűrők legegyszerűbb típusa a szűrőkancsó, amivel az abba kitöltött csapvizet tisztíthatjuk meg a szennyeződésektől. Ennek is különböző típusai vannak, az ionos szűrő például, a magasabb ára mellett, több víz tisztítására képes, mint az egyszerűbb darabok. Ha azt szeretnénk, hogy az ingatlanban lévő valamennyi csapból tisztított vizet kapjunk, akkor a legjobb megoldást egy hálózati vízszűrő jelenti.

Mire használható a hálózati vízszűrő?

A hálózati vízszűrőt azon a ponton kell beépíteni az adott ingatlan vízvezeték hálózatbába, ahol a vezetékes víz belép az épületbe, például közvetlenül a vízóra után. Innentől kezdve pedig valamennyi hálózati ivóvíz áthalad ennek szűrőjén, ami remekül megszabadítja a benne lévő úgynevezett lebegő szennyeződések nagy részétől, ezáltal pedig nemcsak az emberi felhasználásra szánt víz minősége javul, hanem a háztartási berendezések is ezt fogják használni, növelve ezáltal a hasznos élettartamukat és csökkentve az idő előtti meghibásodás kockázatát.

Fontos szerep jut a vízszűrő betétnek is

A vízszűrő váza maga a szűrőház, amiből szintén különböző típusok léteznek, a fő különbséget elsősorban méretük, illetve csatlakozásuk adja. Méretüket tekintve beszélhetünk 5" vagy 10" típusokról, csatlakozásuk pedig 1", illetve 5/4" lehet. Ehhez az alkatrészhez lehet csatlakoztatni a vízszűrő betéteket, amelyek a tényleges tisztítási feladatokat végzik.

Maga a vízszűrő betét is sokféle lehet, közöttük az anyaguk és hálójuk szerint tudunk különbséget tenni, ami különböző felhasználási területeken teszi alkalmassá a vízszűrő használatát. A teljesség igénye nélkül, léteznek műanyag vagy fémhálós típusok, amint fonaltekercses, aktív szenes vagy polifoszfát kristályos darabok is.

Annak alapján, hogy mekkora méretű szennyeződések akadnak fenn rajta, elsősorban 20 és 80 mikronos vízszűrő betétek között tehetünk különbséget. A döntés azon áll, hogy milyen feladat ellátására szánjuk a kiválasztott típust. Ivóvíz mellé például tilos polifoszfátot használni, ideálisabb megoldás az aktív szenes betét, ami nemcsak a kisebb szennyeződéseket képes kiszűrni, de a használatával a kellemetlen szagoknak is búcsút inthetünk. Ha pedig kútvizet szeretnénk tisztítani, a finom szűrésre kifejezetten alkalmas fonaltekercses típus lehet az ideális választás.

Bestway medence szűrő kertes családi házakba

A megfelelő minőségű víz nemcsak fogyasztáskor fontos, de takarítási vagy tisztálkodási szempontból szintén előnyösebb, kiváltképpen egy kerti medencében, ahol mi is több időt tölthetünk a vízbe elmerülve, hűsölve; gyermekeink pedig akár egész álló nap képesek kedvüket lelni benne a vakáció során.

Ahhoz, hogy képesek legyünk fenntartani a medence vizének minőségét, a megfelelő szivattyú kiválasztásán túl, fontos szerep jut a vízszűrőknek is. A Bestway medence szűrő az egyik legjobb a saját kategóriájában. Megbízhatóan és hatékonyan üzemel, tökéletesen képes ellátni egy átlagos családi ház kerti medencéjének tisztítási feladatait.

Mi a medence szűrőhomok jelentősége?

Az úgynevezett homokszűrős vízforgató tűnik a legjobb választásnak, különösen, ha egy nagyobb medence vizének tisztítását kell ellátni. A papírszűrős vízforgató korlátozottabb lehetőségeket biztosít ezen a téren. A berendezés szűrőközege pedig kvarchomok vagy szűrőüveg egyaránt lehet.

A homokszűrős vízforgató nagy előnye a tartóssága, hiszen akár 5 évig is képes ellátni egy nagyobb méretű medence tisztítását. Ráadásul kifejezetten hatékony, így ha sikerül megfelelően beállítani, sokkal kevesebb vegyszerre lesz szükségünk, így a gazdaságosság szempontját is felírhatjuk az előnyei közé. A medence szűrőhomok is fontos szerepet játszik a tisztítási folyamatokban, viszont körülbelül 1-3 évente (igénybevételtől függően) érdemes elvégezni ennek cseréjét. Általánosságban elmondható, hogy minél kisebb a szemcseméret, annál jobban szűri az apróbb szennyeződéseket. Viszont figyelni kell arra, hogy ne terhelje túl a szivattyút, ezért érdemes mindig szakértő segítséget kérni a vásárlás előtt.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Mit kell tudnunk az in-line szivattyúkról?

2022. Október 2.

Mit kell tudnunk az in-line szivattyúkról?

Az In-line szivattyúkról

Az in-line vagy inline elnevezés azt jelenti, hogy ezeknél a szivattyúknál a szívó- és nyomócsatlakozás egy vonalban található. A Grundfos nevéhez fűződik az az első in-line szivattyú, azóta már nagyon sok gyártó alkalmazza ezt a megoldást. A kínálatunkban a Pentax (Ultra sorozat) és Lowara (SV sorozat) márkákat emelnénk ki, melyekkel teljesen lefedhetőek a felmerülő igények. Az in-line szivattyúk hatalmas előnye, hogy nagyon egyszerűen be lehet azokat építeni a csővezetékbe, hiszen nem kell hozzá átalakítani, gyakorlatilag a szivattyú egyik oldalán csatlakozik a szívóoldal és vele ellentétes oldalon található a nyomóoldal.

Alkalmazásuk

Az in-line szivattyúk olyan egy- vagy többfokozatú centrifugál szivattyúk, melyeket kisüzemi és ipari vízellátó rendszerekben vízellátásra vagy nyomásfokozára, fűtési rendszerekben keringetésre használnak, hűtési rendszerekben hűtőfolyadék szállítására (pl. glikol), kazánoknál, légkondicionáló berendezéseknél alkalmaznak. Ezek a szivattyúk többnyire jóval kisebb helyet, kevesebb alapterületet foglalnak el, mint más szivattyúk.

 Az In-line szivattyú kiválasztása

Az In-line szivattyúk alkalmazásánál figyelembe kell venni a szivattyú kialakítását. Beépítésüket figyelembe véve, két féle kivitelt különböztetünk meg. Az egyik a vízszintes (horizontális), a másik a függőleges tengelyű (vertikális). A vízszintes tengelyű szivattyúk viszonylag alacsony hőmérsékleti és nyomási alkalmazások között üzemelhetnek. A függőleges szivattyúk már sokkal szélesebb hőmérsékleti és nyomástartományok között alkalmazhatóak.

Fokozatok száma

A fokozatokat (nevezhetjük lépcsőknek is) tekintve létezik egy- vagy több fokozatú in-line szivattyú. A több lépcsős szivattyúkat nyomásfokozó rendszerekben alkalmazzák a folyadék nyomásának fokozására. Egyfokozatú változatait alacsony áramlású rendszerekhez használják.

Szállítási teljesítmény

A víz vagy folyadék mennyisége, melyet a szivattyú továbbít egységnyi idő alatt. Ezt többnyire m3/h-ban vagy liter/percben adják meg.

Emelőmagasság

Az a magasság, melyet a szivattyú emelni (nyomni) képes felfelé függőleges irányban. Ezt méterben adják meg. 10 méter emelőmagasság 1 bar-nak felel meg. Tehát pl. egy max. 30 méter emelőmagassággal rendelkező szivattyú max. 3 bar nyomást képes előállítani.

Teljesítmény

Az elektromotor teljesítményére utal. Ezt általában Kilowattban vagy Wattban adják meg.

Csatlakozások

A szivattyú szívó- és nyomócsonkjának csatlakozási mérete. Ezt többnyire col-ban, nagyobb mértek esetén DN-en (magyar szabvány az NA) adják meg. A szivattyúka normál körkarimákon kívül elérhetőek oválkarimával, victaulic, clamp vagy menetes csatlakozással is. A szabványtól eltérően a csatlakozások nem csak egymással szemben, hanem például egyik oldalon egymás felett, vagy ellentétes oldalon alul és felül is rendelkezésre állnak kiviteltől és gyártótól függően.

Az in-line szivattyúk előnyei:

  • Kis helyen elférnek, alacsony alapterületüknek köszönhetően
  • Könnyen csatlakoztathatóak csőrendszerekhez, átépítés nélkül
  • Megbízható és hatékony szivattyúk
  • Viszonylag alacsony üzemeltetési költség

Hátrányuk azonban, hogy csak tiszta, szilárd szennyeződéseket nem tartalmazó folyadékok szállítására használhatóak.

In-line szivattyúkat nagyon sok helyen üzemeltetnek, lakossági és háztartási felhasználásuk majdnem olyan gyakori, mint az ipari alkalmazásuk. Az in-line (inline) szivattyúk hideg és- melegvíz keringetéséhez, hűtőtornyokhoz, hidroglóbuszokhoz és egyéb ipari, mezőgazdasági feladatok ellátáshoz használjak.

Amennyiben a választáshoz segítségre van szüksége, keresse fel ügyfélszolgálatunkat e-mailben vagy telefonon, több évtizedes szakmai tapasztaltunkkal állunk rendelkezésére a megfelelő in-line szivattyú kiválasztásában!Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Mikor lesz szükségem fűtési keringető szivattyúra?

2022. Szeptember 15.

Mikor lesz szükségem fűtési keringető szivattyúra?

Az használati meleg víz (HMV) és fűtési keringető szivattyú a HMV keringetésére szolgálnak, hogy bármelyik csapból vagy zuhanyzóból igény esetén azonnal meleg vízhez juthassunk.

A berendezés folyamatosan szivattyúzza, mozgatja a meleg vizet a rendszer csövein keresztül, majd telepítéstől és kialakítástól függően visszajuttatja a vízmelegítőhöz, egy erre a célra szolgáló cirkulációs vezetéken vagy egyszerűen a hideg víz csöveken keresztül. Természetesen találkozhatunk vele fűtési rendszerekben is, ahol pedig azt hivatott biztosítani, hogy egy nagyobb alapterületű ingatlan helyiségeiben közel azonos hőmérsékletet tudjunk elérni.

A keringető szivattyú funkciója tehát elsősorban kényelmi, ugyanakkor remekül alkalmas a költségeink csökkentésére is, mert ha mindig rendelkezésre áll a szükséges meleg víz, akkor elkerülhetjük a hideg víz felesleges kiengedését. Mostani bejegyzésünkben ezeket a berendezéseket nézzük meg kicsit közelebbről, kitérünk a típusaikra, alkalmazási területeikre és megnézzük, melyek a legjobb keringető szivattyúk napjainkban.

Mikor hasznos a keringető szivattyú használata?

A HMV és fűtési keringető szivattyú hasznos kiegészítő lehet minden háztartásban. A legtöbb típus egyszerűen, komolyabb átalakítások nélkül beilleszthető a vezetékrendszerben, innentől kezdve pedig csendesen és energiahatékonyan látja el a feladatát. A modernebb gyártmányok különböző beállítási lehetőségeken keresztül remekül testre szabhatóak, működésük ezáltal kiválóan optimalizálható, időzíthető, amivel szintén a költséghatékonyabb működést segíthetjük elő.

Gazdaságosan működő fűtési keringető szivattyú

A fűtési keringető szivattyú tesz hasznos szolgálatot, ha a fűtött vízkör folyamatos keringetését kell biztosítani, legyen szó radiátorokkal, padlófűtéssel vagy más hőleadó egységekkel felszerelt megoldásokról. Egyszerűen fogalmazva, a fűtési keringető szivattyú feladat annak biztosítása, hogy a meleg víz minél gyorsabban a kazánból a radiátorokba vagy például a melegítős törölközőszárítókba érjen. Ellenkező esetben jelentősen veszítene a hőmérsékletéből, mire elérne a hőleadó egységekig.

Minél távolabb helyezkedik el a radiátor a vízmelegítőtől, annál nagyobb hőveszteséggel kell számolni. Ennek csökkentésére a vezetékek szigetelése nem elég, a problémát egy megfelelő teljesítményű szivattyú útján orvosolhatjuk a leghatékonyabb módon. Működése gazdaságos, átlagos karbantartási igények mellett, remek megoldás az energiahatékonyság javításában.

Cirkulációs szivattyú használati meleg víz rendszerekben

A „hagyományos”, keringető szivattyú háztartásokban egyirányú vízvezeték üzemel, ahol a víz egyszerűen a vízmelegítőből a csöveken keresztül a csaphoz jut minden vízvételezés alkalmával. A csap elzárása után azonban a csövekben nagyobb mennyiségű visszamaradt víz található, ami idővel lehűl és a csap következő kinyitásakor először ez fog előbukkanni a csaptelepből.

Ha a vízmelegítő kifejezetten messze található a vízvételezési pontoktól, például egy nagyobb társasház esetében, akkor a csap bizonyos időközönként történő kinyitása alkalmával egy teljes percet is igényelhet, mire meleg vízhez jutunk. Ez idő alatt kifolyt mennyiség kárba megy, a kiadásainkat növelve.

A HMV keringető szivattyú biztosítja, hogy a csaptelep megnyitva meleg víz fogadjon minket. Használati meleg víz rendszerekben alkalmazva két megoldással is találkozhatunk, attól függően, hogy a szivattyú telepítése mellett megtörtént-e a cirkulációs vezeték kiépítése.

Mi a cirkulációs kör szerepe?

A berendezés feladata tehát, hogy keringesse a használati meleg vizet – a vízmelegítőtől a csaptelepig, illetve onnan vissza. Ennek elvégzéséhez pedig két vezetékre lesz szükség, hogy a cirkulációs kör teljes legyen. Alapesetben a rendszer erre a hideg víz vezetékeket használja. Ekkor a meleg víz azonnal rendelkezésre áll, viszont először ezt kell kiengedni a csapból, amikor hideg vízhez szeretnénk jutni. Bár viszonylag kisebb mennyiségben, de ilyenkor is pazarolunk az egyszer már felmelegített közegből.  

A cirkuláció akkor ideális, ha kifejezetten erre a célra egy harmadik vezetéket is kiépítenek. Ekkor a komfortérzet teljessé válik, sem a hideg, sem a meleg vízre nem kell várni, a vízpazarlás megszüntetése pedig hosszútávon a vezeték kiépítésének költségeit is visszahozhatják.

Melyek a legjobb keringető szivattyúk jelenleg?

Ha egy ilyen készülék vásárlását tervezzük, széles lehetőségek állnak rendelkezésre a szivattyúk piacán. Egy családi ingatlan vízkörének keringetését ugyanúgy el tudják látni, mint ahogyan megállják helyüket ipari körülmények között, akár erőművekben is.

A Wilo szivattyú jól csengő márka ezen a területen. A vállalat már évszázados szakmai múlttal rendelkezik és történetesen hozzájuk és az 1928-as évhez fűződik a világ első keringető szivattyújának gyártása. A napjainkban is piacvezetőnek számító cég, a vízgazdálkodás és az épületgépészet valamennyi területén a legjobbak között található.

Nem kisebb név a Grundfos sem, ami mind a mai napig világ egyik legnagyobb szivattyúgyártó vállalatai közé tartozik. Történetük 1945-ig nyúlik vissza, ekkor fejlesztették ki első saját gyártmányú modelljüket, a búvárszivattyúk mellett, a keringető berendezések is viszonylag hamar megjelentek a portfóliójukban. A szivattyúk világában a Grundfos egyet jelent a minőséggel, a magas műszaki színvonallal és a megbízhatósággal.

Hogyan alakul a Grundfos keringető szivattyú ár?

A kérdést itt is az dönti el, hogy milyen komoly berendezésre van szükségünk. Az egyszerűbb modelleknek is megvan az árúk, pár tízezer alatt nem juthatunk hozzájuk. A határ pedig a csillagos ég, az ipari körülmények közé készült típusok többször átléphetik a milliós értékhatárt.

Minden bizonnyal nem a Grundfos a legolcsóbb márka, de mindent összevetve, a legjobb választások közé tartozik. Egyfelől bevált gyártó, hiszen sokat bizonyított a termékei tartósságát és megbízhatóságát illetően. Másfelől a cég szerte a világon jelen van, remek alkatrész ellátottsággal és szervizelési lehetőségekkel. Így, ha javítani kéne vagy bármilyen kopó alkatrész cseréje válna szükségessé, hamar megtalálhatjuk a megfelelő szakembert vagy a szükséges alkatrészt.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Felfújható jakuzzi: kényelem megfizethető áron?

2022. Szeptember 7.

Felfújható jakuzzi: kényelem megfizethető áron?

A nyár elmúltával és a borús idő beköszöntével szépen lassan elpakolhatjuk a kerti medencénket, zárnak a strandok, a perzselő kánikulákat a lombullás időszaka váltja – viszont ekkor jöhet el a felfújható jakuzzi ideje, ami költséghatékony módon kínál kellemes feltöltődést és segíti a közérzetünk javítását.

Egy ilyen medence amellett, hogy remek kikapcsolódást biztosít, kiválóan alkalmas a fáradt izmok ellazítására is, az izomláz és izomfájdalmak csillapítására vagy egyszerűen csak a stressz levezetésére.

Szinte bárhová telepíthető, kültéren és beltéren egyaránt, ha pedig nem szeretnénk, hogy állandó jelleggel helyet foglaljon, könnyen összecsomagolható, így akár egy hosszabb utazás során is magunkkal vihetjük. Mostani bejegyzésünk témája a felfújható jakuzzi, ami egy praktikus, ötletes és pénztárcabarát alternatívája a komolyabb, azonban lényegesen drágább változatoknak. 

Mit érdemes tudni a felfújható jakuzziról?

A jakuzzi korábban kifejezetten úri dolognak számított, sokáig leginkább a filmekben találkozhattunk velük. Mint sok hasonló esetben, idővel a masszázsmedencét is elkezdték tömeggyártásban előállítani és megjelentek a piacon az egyszerűbb, megfizethetőbb változatok. A berendezés névadói az egykori Jacuzzi testvérek és jó ideig kizárólag az ő nevük alatt futó márka forgalmazta ezeket a típusú pezsgőfürdőket. Napjainkra sok cég foglalkozik masszázsmedence gyártással, különböző márkák eltérő árfekvésben kínálják a termékeiket.

Melyek egy mobil jakuzzi legfontosabb előnyei?

A felfújható jakuzzi egyszerűbb és olcsóbb változata a fix telepítésű társainak. A megfizethetőség mellett, a hordozhatóság és helytakarékosság lehet a következő szempont, ami az előnyök kapcsán eszünkbe juthat. Ezekkel a jellemzőkkel pedig együtt jár a könnyű telepítés is. Így akár magunkkal is vihetjük egy tengerparti nyaralásra éppen úgy, mint valamelyik ismerősünk kerti partijára. Akár saját baráti összejöveteleinket vagy borús hétvégéinket is feldobhatjuk vele, ha pedig nincsen rá szükségünk, minden további nélkül összehajtható és relatíve kisebb helyen tárolható.

A drágább darabokkal összevetve, talán leginkább a plusz funkciókkal és extrákkal való felszereltség terén legszembetűnőbb a különbség, a kényelem kapcsán viszont szerencsére nem kell jelentősebb kompromisszumokat kötnünk. Egy felfújható jakuzzi is lehet teljesen komfortos, párnázott hát- és nyaki résszel, kényelmes ülőhelyekkel.

Mire kell figyelni a kültéri jakuzzi telepítése során?

A kültéri és beltéri használat lehetősége szintén a felfújható jakuzzi nagy előnye. Utóbbi esetben nincsen nehéz dolgunk, beltéren jellemzően olyan körülmények uralkodnak, amelyek ideálisak bármelyik mobil masszázsmedence elhelyezésére. Kerüljön a nappaliba vagy a teraszra, érdemes a kiválasztott, tiszta és egyenletes felületet egy arra alkalmas textíliával letakarni, mielőtt elhelyezzük rajta a mini medencénket.

Kültéren ennél lényegesen körültekintőbben kell eljárni. Az egyenletes felületet itt is alapfeltétel, amit például a kertben megtalálni már sokkal nehezebb feladat. Ha nincs mondjuk egy erre alkalmas betonozott vagy térkövezett terület, akkor először az alkalmas felszínt kell kialakítani. Ehhez érdemes alapos takarítást végezni a kiszemelt részen, egy homokágy készítésével, esetleg geotextília segítségével megteremteni az ideális terepet. A helyszín kiválasztásánál arra is figyelni kell, hogy ne legyen túl napos vagy túl árnyékos, fa alá se kerüljön, már csak a lehulló ágak, levelek és más szennyeződések, esetleg rovarok, bogarak bekerülése miatt sem.

Hogyan történik egy fémvázas medence összeszerelése?

Szerencsénkre a gyártók is igyekeznek olyan termékeket a piacra dobni, amelyek a lehető legkevesebb kényelmetlenséget jelentik a vevőiknek, például az összeszerelés során. Természetesen minden modell más és más, a gyártói és összeszerelési útmutatók pedig minden esetben használható és praktikus segítséget nyújtanak. A felfújható jakuzzi összeszerelése éppen ezért szinte mindig gyors és egyszerű feladat, a leghosszabb rész valójában a kád feltöltése.

Miután egy sík és stabil felületre vagy talajszőnyegre helyzetük, megkezdődhet a jakuzzi felfújása és vízzel való feltöltése. A felfújás a legtöbb típusnál az ahhoz tartozó szivattyúval történik, amihez egyes modelleknél például masszázs üzemmódba kell kapcsolni a készüléket. Maga a pezsgőfürdő több részből is felfújható, amelyeket az összeszerelési útmutatóban megadott sorrendben kell elvégezni. 

A feltöltés is a szivattyúval történik, ehhez szintén az útmutatót érdemes segítségül venni, az utasítások szerint, vízzáró csatlakozásokkal összeszerelni és csatlakoztatni a készüléket.

Mi a teendő a masszázsmedence feltöltése után?

Miután a jelzett maximális szintig feltöltöttük és meggyőződtünk, hogy a szerkezet megfelelően kitámasztott és merev, elvégezhetjük az olyan alapvető beállításokat, mint a vízhőmérséklet megadása, a masszázssorozatok vagy a szűrőmód kiválasztása. A jakuzzi vizének folyamatos szűrését pedig biztosítani kell és el kell végezni a szükséges vízkezeléseket, vegyszerek vagy UV lámpák segítségével.

Hasznos kellék a masszázs medence porszívó is

Szintén fontos a berendezés felületének a rendszeres tisztítása.  A jakuzzi alján megtelepedő szennyeződések eltávolításában egy medence porszívó remek segítség lehet. Használatával könnyedén kitakaríthatjuk a jakuzzi aljára került homokot, kisebb kavicsokat és más szennyeződéseket.

Hogyan alakul a felfújható jakuzzi ár?

A felfújható jakuzzi nagy előnye, hogy nem kell bevállalnunk óriási beruházást, hanem már pár százezer forinttól kezdődően is kifoghatunk remek vételeket. Családi használatra, utazásra az egyszerűbb darab is megteszi, a határ pedig szinte a csillagos ég, ha már színterápiás vagy okos vezérléssel rendelkező darabokban gondolkodunk.

Megéri a használt eladó jakuzzi vásárlása?

Napjainkban a felfújható jakuzzi pár kattintással megrendelhető rengeteg webáruházból, vásárlói visszajelzések, értékelések és részletes termékleírások társaságában. Belépőszinten valóban kedvező áron érhetőek el a különböző típusok. Ha elhatároztuk magunkat egy hasonló beszerzése mellett, érdemes új, garanciával ellátott darabot választani.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás