VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Fontos Információ!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.

Blog

Takarékos megoldás az önfelszívó szivattyú alkalmazása

2020. Szeptember 4.

Takarékos megoldás az önfelszívó szivattyú alkalmazása

Az önfelszívó szivattyú népszerűsége egyre csak növekszik. Ezen gazdaságosan működő szerkezet megtérülő befektetésnek számít. Csapjon le rá most!

Nagy teljesítményt produkál az önfelszívó szivattyú

Amikor a megfelelő vízellátás nincs megoldva közművesítés formájában, akkor egy önfelszívó szivattyú és a hozzá csatlakoztatott házi vízmű biztosíthatja a kellő mennyiségű folyadékot. Ilyen formában főként a családi ingatlanok igényeit lehet kielégíteni, de ezen kívül a mezőgazdaságban és iparban is kiaknázhatók a különféle termékek képességei.

Természetesen mindig az igénynek megfelelően érdemes terméktípust választani. A kinyerő elhelyezkedésétől nagyban függ, hogy milyen teljesítményre lesz szükség. Nem mindegy ugyanis, hogy egy felszíni forrás, patak, nagyobb tárolótartály vagy több 10 méter mélyen található talajvíz hasznosítása a cél.

Az önfelszívó szivattyú alkalmazási területei

A teljesítmény és az ár-érték arány egyaránt meghatározó az önfelszívó szivattyú esetében. A háztartások körül, illetve mezőgazdasági és ipari célokra más tulajdonságokkal bíró termékekre lesz szükség. A kiválasztásban örömmel segítünk, amennyiben nem tudja eldönteni, melyik mellett tegye le a voksát.

Háztartási önfelszívó szivattyú

Amikor akadozik a vízellátás az otthonában, esetleg a közművesítés egyáltalán nincs megoldva, akkor érdemes saját kezébe vennie a megoldást. Vidéken gyakran előfordulhatnak ilyen problémák, de egy házi vízmű könnyedén kiszolgálhatja az igényeit.

A Lowara BG, Tellarini, Pentax, Pedrollo, Grundfos önfelszívó szivattyú típusok az elvárásokhoz mérten látják el a feladatukat. Könnyen telepíthetők és jól tűrik még a mostoha körülményeket is,legyen az homokos vagy gázos folyadékközeg.

Mezőgazdaságban és iparban használt önfelszívó szivattyú

Legyen szó üveg- vagy fóliaházak, állattartó telepek, csarnokok, üzemek vízellátásról, minden esetben elengedhetetlen a kiemelt teljesítmény. A Pentax, Pedrollo, GMP termékek kifejezetten nagy terhelésre lettek tervezve. A Pedrollo JSW sorozat képviselői például alkalmasak 58 méter mélyről is felhozni a vizet és 160 liter percenkénti teljesítménnyel továbbítani azt.

Amennyiben ez nem lenne elég, akkor a GMP önfelszívó szivattyú 390 litert tud továbbítani minden percben, így a nagy igénnyel rendelkező területeken tökéletes megoldást jelent. Célirányos kereséssel könnyedén megtalálható az a terméktípus, ami hosszú élettartammal és precíz munkaképességekkel szolgálja ki az elvárásokat.

Mire figyeljünk az önfelszívó szivattyútelepítésénél?

Vannak olyan alapvető feltételek, amiknek teljesülniük kell, továbbá olyan esetek is, amiket érdemes elkerülni. A szárazon futás megelőzése pontosan ide sorolható. Minden bekapcsolás előtt fel kell tölteni a szivattyút, mert különben meghibásodik. A telepítés menete egyszerű, minimális karbantartási igénnyel rendelkeznek a szerkezetek és probléma esetén költséghatékonyan javíthatók.

Az önfelszívó szivattyú a működési elve alapján eléri, hogy nagyobb sebességgel távozzon belőle a folyadék, mint ahogy az belép az indulási oldalon. Ennek eredményeképpen alakul ki a nagy teljesítmény. A folyadék szállítás egyszerűen egy motor és egy forgó lapát segítségéveltörténik, amin az áthaladó víz egy örvényt generál nagyobb mozgási energiát létrehozva.

Az önfelszívó szivattyú és az önellátásRészletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

A szivattyúk egyedi kínálatával várjuk

2020. Szeptember 4.

A szivattyúk egyedi kínálatával várjuk

A vízszállításban használatos szivattyúk hatalmas kínálata csupán egyetlen kattintásra van Öntől. A kiváló minőség és kedvező vásárlási feltétek nálunk garantáltak.

Számos területen kihasználhatók a szivattyúk

A hétköznapokban és ipari körülmények között is gyakran akadnak olyan kihívások, amikre tökéletes megoldást kínálnak a szivattyúk. Ezek a speciális szerkezetek rengetegféle formában érhetők el, és sokszor még olyan funkciókat is ellátnak, amikről nem gondolnánk, hogy alkalmasak rá.

Nagyon komoly feladatra vállalkozik, aki úgy dönt, hogy elmélyed a szivattyúk világában. Az óriási választék, ami rendelkezésre áll, ugyanakkor lehetőséget kínál arra, hogy különféle, amúgy igen komplex feladatokat bízzunk rá ezen szerkezetekre. A gyorsaság, a precizitás és a hosszú élettartam minden kivitelnél kiemelt jelentőséggel bíró feltétel, tehát a minőség az alap, amire számítani lehet.

A szivattyúk alkalmazási területei

A szivattyúk sok esetben kerülnek együtt használatba házi vízmű rendszerekkel, amik általában egy kinyerő egységből és hidrofor tartályból állnak. Ilyen formában jelentős mennyiségű víz tárolható el, és egyben biztosítható az egyenletes folyadékellátás is. A kisebb lakások ilyen módú vízellátására egyre gyakoribb példák adódnak.

A mezőgazdaság és ipar területén szintén jelentős népszerűségnek örvendenek a szivattyúk. Típustól függően, a szennyvíz mozgatása sem okoz akadályt a kivételes termékeknek. A darálóval ellátott szerkezetek a nagyobb szemcséket tartalmazó közegekkel is megbirkóznak anélkül, hogy azok eldugulásától kellene tartani.

A felszívó szivattyúk gyakran találhatók meg ásott vagy fúrt kutak mellett, amikor kifejezetten mélyről történik a kinyerés. Laikusként, csak annyit lehet látni, hogy elég megnyitni a csapot és máris jön abból a víz. De érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen módon kerül bele a vezetékekbe a folyadék, mert e mögött sokszor igen komoly munka van.

A szivattyúk típusai

Üzemeltetési módjukat tekintve két nagy csoportba sorolhatók a szivattyúk. Az egyik kategória, amelyik külső telepítéssel rendelkezik a munkaközegen kívül, idesorolhatók az átemelő, önfelszívó szivattyúk. A másik kategória pedig, amelyik alámerül a folyadékokban és onnan látja el a feladatát. Ezek az úgynevezett búvár szivattyúk. Természetesen léteznek ezek közötti átmenetek is, amik igen speciális elveken működnek.

Gyakran használt szivattyúk

Az őszi vagy tavaszi esőzések során, könnyedén elöntheti a kertet vagy a pincehelyiségeket a víz, amit gyorsan ki kell szivattyúzni. A nyári szárazságokban gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű folyadékellátásról a növénytermesztésben. A csarnokok, műhelyek vízellátása sem kis munka, ami precizitást követel meg. Az alábbi termékváltozatok ezen feladatok megoldásában segítenek:

·        Az egyszerűen telepíthető önfelszívó és mélyszívófejes önfelszívó szivattyúk. Idesorolható még a periférikus szivattyú, ami az egyik legkorábbi fejlesztésű kivitel. Több mint 100 éve alkalmazzák

·        Az átemelőszivattyúk hagyományos és búvár kivitelben. A legjobb megoldásként szolgálnak medencék vizének mozgatásához, kiürítéséhez. Háztáji és ipari környezetben is alkalmazhatók

·        A szennyvízszivattyúk külső telepítéssel, búvár és darálós változatban.

·        Ásott kút és csőbúvár szivattyúk öntözésre vagy a lakás vízellátása.

Válogasson prémium kínálatunkból!Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Önfelszívó Pedrollo szivattyú az optimális vízellátásért

2020. Szeptember 4.

Önfelszívó Pedrollo szivattyú az optimális vízellátásért

A JSW önfelszívó Pedrollo szivattyú percenként 168 liter folyadék továbbítására képes. A prémium termékcsalád több tagját megkaphatja nálunk kiváló áron.

Pedrollo szivattyú a független vízellátó rendszerért

A hatékony vízellátás fontos feltétel a mindennapi életben, ezért is kerülnek olyan sokszor a figyelem középpontjába a Pedrollo szivattyú termékcsalád tagjai. Bár a közműhálózatok kiépítése nagy ütemben zajlik és a vezetékes víz egyre nagyobb területén válik elérhetővé, mégis vannak olyan esetek, amikor szükség van egyedi megoldásokra.

Egyre többen próbálnak független vízellátó rendszert kiépíteni, a számlák mérséklése és/vagy üveg-, fóliaházak, zöldség, gyümölcs ültetvények, virágoskertek folyamatos vízellátása érdekében. Az egyre inkább fokozódó klímaváltozás csak tovább növeli az igényt az ilyen alternatívák iránt.

A Pedrollo szivattyú tökéletes választás

Az úgynevezett önfelszívó szivattyúk kategóriájában a Pedrollo egy külön termékcsaládot képvisel. Ezen belül is a JSW sorozat kifejezetten nagy teljesítményű, gyors vízellátást biztosító kiviteleket kínál az érdeklődőknek. Ezekkel nem okozhat problémát a műhelycsarnokok, ipari létesítmények, mezőgazdasági rendszerek vízellátása sem.

Ásott kutak mellé kifejezetten gyakran kerül telepítésre a Pedrollo szivattyú, hiszen a képességeiből adódóan alkalmas lehet esetenként az 58 méter mélységből történő folyadékfelpumpálásra és a 168 liter percenkénti víztovábbításra. Ezen paraméterek mellett nem meglepő, hogy a gazdák egyik kedvenc eszköze a vízellátás tekintetében.

A Pedrollo szivattyú működési elve

A Pedrollo szivattyúminden esetben a felszínre kerül telepítésre, ellenben a búvárszivattyúkkal, amik a közegbe közvetlenül vannak belehelyezve. Megelőzendő a szárazon futást, az indítás előtti feltöltés ne maradjon el, különben végzetes meghibásodás történhet! A centrifugál szivattyú elv lép életbe az üzembe helyezés során.

A folyadék voltaképpen egy motor és forgó lapát segítségével szállítódik. A forgó részen áthaladó folyadékban egy olyan örvény keletkezik, ami felgyorsítja az áramlást, így a kilépési oldalon nagyobb sebességgel számolhatunk, mint a beérkező részen.

A Pedrollo szivattyú további előnyei

Amikor vásárlásra kerül a sor, akkor érdemes több szemszögből is megnézni, hogy mibe fektet be. Minden kétséget kizáróan elmondható, hogy a Pedrollo szivattyúrászolgál a vásárlók bizalmára. Néhány érv ezen ellátó rendszer mellett:

·        Kiváló ár/érték arány, amin belül a költséghatékonyságot növeli a gazdaságos javíthatóság is sérülések esetén.

·        Jól tűri a levegővel telt folyadék közeget, valamint a homokos víz sem jelent problémát a kitermelés szempontjából.

·        Nagy mélységből (58 méter) képes felhozni a vizet.

·        Minimális karbantartási igénnyel rendelkezik.

·        Automatikus vízellátási rendszerekhez a Pedrollo szivattyú tökéletesen megfelel.

Látva mindezeket az érveket, már nem lehet kérdés, hogy miért pont a Pedrollo szivattyúmellett tegye le a voksát. A prémium minőség minden esetben megéri a befektetést, és hosszú távú megoldást kínál egy olyan rendszer kiépítésére, ami megkönnyíti az Ön dolgát.

Ismerje meg az egyedi termékkínálatunkat!Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Álló és fekvő hidrofor tartály házi vízműhöz

2020. Szeptember 4.

Álló és fekvő hidrofor tartály házi vízműhöz

A hidrofor tartály beszerzése nélkülözhetetlen a háztartási, ipari és mezőgazdasági vízellátó rendszerek beüzemeléséhez. Nálunk kedvező áron megtalálja ezeket.

Sok esetben hasznos a hidrofor tartály

A megfelelő vízellátásnak kiemelt jelentősége van a mindennapokban, ezért házi vízmű telepítése esetén a hidrofor tartály jelenléte is elengedhetetlen. Ugyanez a megállapítás igaz abban az esetben is, ha ipari, mezőgazdasági környezetben történik meg a rendszer kiépítése.

Amennyiben a nyomásra kimondottan érzékeny hálózatokban nincsenek kiegyenlítve az erőhatások, akkor igen gyorsan meghibásodások léphetnek fel. Ugyanakkor a szerelvények megfelelő módon történő integrálásával minimálisra csökkenthető a hibák előfordulásának valószínűsége.

A hidrofor tartály felhasználási területei

Vannak olyan körülmények, amikor a közműből történő vízellátás akadozik, vagy egyszerűen nem elérhető. Ilyen helyzetekben sem kell mellőzni a vezetékes rendszer nyújtotta előnyöket, mert a megfelelő technikai hátérrel a folyadékbiztosítás kényelmesen és hatékonyan megoldható.

A kinyerőbe, ami lehet ásott- vagy fúrt kút, nagyobb tárolótartály, illetve nyíltvízi forrás is, behelyezett szivattyú minőségi érzékelő rendszerrel ellátva, könnyedén képes biztosítani a folyamatos ellátást. Az ilyen típusú vízműknek ugyanakkor elengedhetetlen eleme a hidrofor tartály.

Ugyanígy nemcsak magáningatlanok esetében, hanem mezőgazdasági termelésben és az ipari vízellátásban egyaránt gondot jelenthet a megfelelő mennyiségű folyadék biztosítása. A felmerülő hiányt elengedhetetlen pótolni, viszont figyelni kell az egyenletes elosztásra, adagolásra.

A hidrofor tartály funkciói

A vezetékekben fellépő nyomáskülönbség, ami főként akkor keletkezik, ha a szivattyú bekapcsol, nagy megterhelést jelent az olyan szerelvényekre, amilyenek például a csaptelepek. Ezen elemek élettartamának a meghosszabbításában a hidrofor tartálykulcsfontosságú szerepet játszik.

A hidrofor tartályfő feladata, hogy megfelelő mennyiségű vizet és nyomást tároljon el magában. Ilyen módon biztosítani tudja az igényeket, amikor a csapok megnyitásra kerülnek és egyben a szivattyút is kíméli, hiszen nem fog az azonnal bekapcsolni, amikor egy pohár víz kiengedése megtörténik.

A rendszerben esetenként fellépő túlnyomást is mérsékli, így kímélve meg a vezetékeket a sérülésektől. A hidrofor tartály egyolyan kiegészítő, ami nagyban meghosszabbítja a rendszer élettartamát és egyenletes ellátást garantál.

A hidrofor tartály típusai

A kínálatunkban elérhető a hagyományos és a gumimembrános tágulási tartály. Ezek mellett külön a kiegészítők beszerzésére is mód nyílik, gumimembrán és tartály perem formájában. Több neves gyártó termékeivel várjuk, amik között Varem, Aquasystem, Zilmet egyaránt szerepel.

Hagyományos, vaslemez hidrofor tartály

Álló és fekvő kivitelben egyaránt elérhető. Ipari, mezőgazdasági és háztartási célokraugyanúgy megfelel. Főként olyan környezetben javasolt, ahol a kiépítés kifejezetten ezt a változatot kívánja meg.

Gumimembrános hidrofor tartály

Ezen kivitelek esetében a tartály belsejében a vizet és a levegőt egy gumiréteg, úgynevezett gumi zsák választja el egymástól. A membrán képes a tágulásra és a levegőnek a pótlása is egyszerűbbé válik ezen kivitelek esetében. Álló, fekvő, rozsdamentes acél kivitelben egyaránt megrendelhetők.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

A darálós vagy az átemelő szennyvízszivattyú a nyerő?

2020. Szeptember 4.

A darálós vagy az átemelő szennyvízszivattyú a nyerő?

A tavaszi, téli időszakokban, de néhány hevesebb zivatart követően nyáron is előtérbe kerülhet a szennyvízszivattyúalkalmazása. Természetesen ilyen helyzetekben nem mindegy, milyen kivitel lesz kiválasztva, ezért érdemes alaposabban elmélyülni az egyes készülékek nyújtotta előnyökben. Legyen szó lakossági vagy ipari felhasználásról, a termékek a legtöbbet hozzák ki magukból a tulajdonosok nagy örömére.

Szennyvízszivattyú kategóriák  

Laikusként a legtöbben nem tudják eldönteni, melyik az a termék, amelyik a leginkább kiszolgálja az igényeiket, ezért mielőtt a vásárlásra kerülne sor, érdemes kicsit utánajárni a témának. A szennyvízszivattyú termékcsalád több kategóriára osztható. Vannak felszíni és búvár változatok. Ez utóbbiak a nevüknek megfelelően, a folyadék alá kell merüljenek, és típustól függően egy úszókapcsoló segíti a működésüket.

A búvár szennyvízszivattyúktovábbi két kategóriába sorolhatók:

·        Darálós szennyvízszivattyú

·        Átemelő szennyvízszivattyú

Darálós szennyvízszivattyú

A készülékek ipari kínálatát főként a Pentax márka határozza meg. Természetesen vannak átfedések a háztartási és ipari kihasználás tekintetében, ezért ezekre érdemes külön figyelemmel lenni. A szennyvízszivattyúalkalmas a szilárd és koptató hatást mellőző szennyeződésektől mentes, a készülék anyagát nem megtámadó, maró hatású vagy robbanásveszélyes folyadékok szállítására.

A háztartások számára kifejlesztett kivitelek családját főként az Elpumps BT, Hydropompe és Umbra  darálós készülékek alkotják. Mindegyik típus megfelel a célirányos használatnak és a maximumot nyújtja. Legyen szó ipari vagy háztartási szennyvízszivattyúról, azok egyformán alkalmazhatók a teljesítményükhöz mérten alagsorok, munkagödrök, tavak, esővízgyújtó aknák, medencék vizének eltávolítására, áthelyezésére.

Miért pont darálós szennyvízszivattyú?

Az éles kések képesek megbirkózni a szennyvizekben található hosszabb, szálas szerves részekkel is, amiket megfelelő darabokra aprítanak, hogy a későbbi szállítás már ne okozzon semmilyen problémát, például dugulást.

Átemelő szennyvízszivattyú

Függetlenül felhasználás területétől ezek a szivattyúk olyan esetekben nyújtanak tökéletes megoldást, amikor viszonylag kis magassághoz, kifejezetten nagy átemelő kapacitásravan szükség. Típustól függően úszókapcsoló könnyítheti meg a be- és kikapcsolást. A készülékek a robosztus felépítésükből adódóan igen tartós használatot nyújtanak.

Nagyon sokoldalúak az átemelő szennyvízszivattyúk. A megfelelő felszerelést követően képesek elárasztott pincék, medencék szilárd és koptató összetevőtől mentes folyadékának a kitermelésére. Továbbá gyakran kerülnek előtérbe szökőkutak vizének a keringetése kapcsán is. Megfelelő forrás birtokában a kertészetekben rendszeresen alkalmazzák árasztásos öntözéshez.

Hogyan történjen meg a szennyvízszivattyúkiválasztás?

Kellő műszaki ismeret hiányában érdemes szakember segítségét kérni, vagy részletesen utánajárni a háttérparamétereknek.

Sok esetben előnyös, ha kéznél van a megfelelő képességekkel rendelkező szennyvízszivattyú, ezért ne halogassa annak a beszerzését, mert sosem tudhatja előre, mikor lesz rá igazán szüksége!Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás