VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Minden, amit a keringető szivattyúkról tudni érdemes

2020. Január 17.

Minden, amit a keringető szivattyúkról tudni érdemes

A keringető szivattyúk napjainkban minden korábbinál több otthonban megtalálhatóak. A hagyományos fűtési rendszerekkel szemben korszerű és energiatakarékos megoldásnak bizonyul alkalmazásuk. A melegvíz előállításának egyszerű és megfizethető módja az ilyen rendszer alkalmazása, nem véletlen tehát, hogy egyre többen érdeklődnek iránta.

Hogyan telepítsük a központi fűtési szivattyúkat?

A keringető szivattyú telepítése megtörténhet anélkül is, hogy bármilyen szaktudással rendelkeznénk. Tény azonban, hogy ha soha nem foglalkoztunk még hasonló feladattal, és nem tudjuk, miként integrálható az otthoni rendszerbe a készülék, akkor érdemes inkább szakemberre bízni a feladatot. Ha ugyanis nem megfelelően szereljük fel, akkor előnyös tulajdonságai helyett költséges hiba alakulhat ki, ami csak bosszúsággal és plusz kiadásokkal járhat.

Milyen előnyei vannak a keringető szivattyúnak?

A háztartásokban felhasznált meleg víz mennyisége egyre nő, ráadásul ez a kényelmet is szolgálja. Annak előállításához azonban energiára van szükség. Az energiatakarékos megoldások jelentik az egyetlen módszert arra, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat és egyúttal költségeinket. A melegvíz keringető szivattyúk nem csak a fürdőszobában vagy a konyhában bizonyulnak remek választásnak, hanem a fűtési rendszer is kialakítható ilyen módszerrel. A szivattyúgyártó cégek is arra törekednek, hogy minél több energiát sikerüljön megtakarítani készülékeikkel, hiszen ez a cél a leginkább vonzó a vásárlók számára. Az időtálló minőséget képviselő márkákkal biztosan nem lőhetünk mellé, így érdemes az ismert, már bizonyított gyártók közül választani.

A tapasztatok azt mutatják, hogy a szivattyúk iránt töretlen kereslet mutatkozik napjainkban. Nem csak a háztartáson belül, hanem azon kívül is gyakran felhasználjuk az eszközöket. Nélkülözhetetlenek a házi vízmű kialakításához, de a tavasztól őszig terjedő hónapokban az automata öntözőrendszernek is szerves részét képezik. Fedezze fel a megbízható márkák előnyeit, és alakítsa otthonát úgy, hogy az egyszerre szolgálja a kényelmet és az energiatakarékosságot! A többféle márka akár online is elérhető, ráadásul a megbízható webáruházakban szakemberek is állnak rendelkezésre, ha az egyes készülékekről bármilyen kérdése felmerülne. A beüzemeléshez ne feledkezzen meg a profi segítségről!Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Egészséges vízszűrő betét használata

2020. Január 9.

Egészséges vízszűrő betét használata

A csapvíz rendszeres fogyasztása, bizonyos helyeken vízszűrő betét nélkül egyáltalán nem számít egészségesnek. Sokaknak ez meghökkentő lehet, hiszen már mindenki megszokta, hogy az ország legnagyobb részén iható a csapvíz. Ez való igaz, viszont még ez is tartalmazhat olyan mikrószennyeződéseket, amik idővel kifejthetik az egészségkárosító hatásukat. Ebből különféle betegségek alakulhatnak ki és ezután már csak marad a találgatás, hogy vajon miért történt mindez?

A válasz olyannyira pofon egyszerű, hogy csak keveseknek jut eszébe a vízszűrő betét alkalmazása a háztartásokban. Aki már rendelkezik egy tisztítóberendezéssel, az tudja, hogy a vízszűrő betétet időnként cserélni kell. Ezek általában aktív szénnel vannak feltöltve, aminek a részecskéi magukba szívják a különféle szennyeződéseket, mint például a vegyi anyagokat, vagy az apróbb szilárd részecskéket. A vízszűrő betét cseréje a legtöbb esetben egyszerű, ezért még szakemberre sincs szükség a feladathoz. Az ivóvíz íze nem változik, illetve bizonyos esetben lágyabbnak érződhet.

Néhány havi használatot követően sokan az életmódváltás mellett döntöttek, ami köszönhető többek között a jobb, energikus közérzetnek. A vízszűrő betétek aktív szénnel és ozmózis által is képesek vásárolni. A vízszűrő betétek között megtalálhatóak azok a változatok is, amiket nem a csaptelep alá, hanem a csaptelep mellé lehet telepíteni. Minden gyártó feltünteti a termék csomagolásán, hogy nagyjából milyen időközönként érdemes vízszűrő betétet cserélni, mert ezáltal folyamatosan tiszta vízhez juthatunk.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Megbízható Grundfos fűtési keringető szivattyú

2020. Január 9.

Megbízható Grundfos fűtési keringető szivattyú

Többféle lehetőség közül lehet választani, amik között dobogós helyet foglal el a fűtési keringető szivattyú. Ettől függ egy egész épület fűtése és melegvízellátása, tehát egyértelműen minőségi márkára van szükség, amennyiben a megbízhatóság fő szempontnak számít. A fűtési keringető szivattyúk között talán az egyik legnépszerűbb a Grundfos Alpha1 és Alpha3.

Amennyiben nagyobb teljesítményre van szükség, akkor érdemes egy pillantást vetni a Grundfos Magna1 modellre is, amely bizonyos szinten az ipari felhasználást is lehetővé teszi. Minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb szívóerővel rendelkezik. Nyomásingadozás nélkül egy nagyobb keringető rendszer esetében is, minden probléma nélkül használható. A fűtési keringető szivattyú nem csupán melegvizes fűtőtestekhez használható. Az univerzális kivitelnek hála, még padlófűtéshez is használható, ami ritka más minőségi termékeknél. Amennyiben senki sem szeretne csalódni a megrendelt fűtési keringető szivattyúban, annak érdemes betartania néhány fontos lépést ezzel kapcsolatban. Talán abszolút mindegy a fűtési keringető szivattyú méretezése?

A válasz egyértelműen az, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni a teljesítménnyel kapcsolatos szempontokat. A Grundfos fűtési keringető szivattyúk verhetetlen áron szerezhetőek be a webáruházból, amik éveken keresztül, biztosítani fogják az ideális fűtöttségi szintet. Ennél a típusnál az öntöttvas ház kifejezetten előnyösnek számít, mivel ezáltal rendkívül tartós kivitelt kapott. A beszerelést követően már csak a szállítandó közeg minőségére kell figyelni.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Tágulási tartály: miért olyan fontos a mindennapokban?

2020. Január 9.

Tágulási tartály: miért olyan fontos a mindennapokban?

Otthonaink fűtési rendszereit óriási nyomás alatt használjuk a fűtési szezonban. A háztulajdonosok igényinek megfelelően a fűtőrendszernek az energiát, a hőt és a vizet kell felosztania megfelelően a levegő hőmérsékletének megváltoztatására, valamint a kagylókban, zuhanyzókban és fürdőszobákban történő felhasználásra. 

Ezekben az esetekben sokan egy fontos elemre mutathatnak, ha egy kérdés merül fel - a kazánra. De a folyamat más kritikus alkotóelemei is a radar alá kerülhetnek, hiszen ugyanolyan fontos szerepet töltenek be. Ezek pedig a tágulási tartályok. 

A tágulási tartályok fontosságának kiemelése érdekében összeállítottuk ezt a remélhetőleg információ dús tájékoztatót mindazok számára, akik még csak most ismerkednek a fűtési rendszerekkel és azok alkotó elemeivel.

Mik azok a tágulási tartályok és milyen a belsőjük?

Ez az első és legfontosabb kérdés. A tágulási tartályok kicsi acéltartályok, amelyeket egy gumimembrán oszt fel két részre. A gumi egyik oldalát levegővel vagy nitrogénnel, a másik részét vízzel töltik fel. 

Mi a tágulási tartály célja?

Az otthonunk akár egyetlen nap alatt is sok-sok fűtési cikluson esik keresztül a téli szezonban. Ha mindezek mellett igény  van a forró vízre is, akkor különös figyelmet kell szentelni az ezzel járó veszélyekre. 

A felmelegedett víz tágulni kezd a fűtési rendszerben, ami nyomást okoz az egész rendszerre. Mielőtt ez megtörténik otthonának zárt vízmelegítő rendszerét fel kell szerelni egy tágulási tartállyal, hogy képes legyen kezelni a melegítés által keletkezett plusz nyomást.

A tágulási tartályok gumi membránjaiknak és külső acél felületüknek köszönhetően képesek kibírni a hőtágulást megakadályozva a rendszer meghibásodását.

Miért olyan fontos a tágulási tartály?

Bizonyos vízmelegítő rendszerekben a tágulási tartályok feltétlenül szükségesek. A zárt fűtési rendszerek némelyike különösen érzékenyek a nyomás hirtelen megnövekedésére. A nyomásnövekedés elleni küzdelem egyetlen hatékony módja egy expanziós tartály alkalmazása. A tágulási tartály elhanyagolása miatt fennáll a veszélye annak, hogy nemcsak a vízmelegítő kazán, de maguk a vízvezetékek is károsodhatnak.

Nem szabad alábecsülni annak fontosságát, hogy a tágulási tartály pontosan megfeleljen a fűtési rendszer specifikációinak. Szerencsére az összes termékleírás részletekkel van feltüntetve, és elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy meg tudja határozni az otthona számára legmegfelelőbb terméket. A legjobb módja, a tágulási tartály vásárlásának, ha érdeklődik szakembereinknél vagy konzultál egy tapasztalt fűtésszerelő szakemberrel.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Miért fontos egy minőségi fűtési keringető szivattyú vásárlása?

2019. December 25.

Miért fontos egy minőségi fűtési keringető szivattyú vásárlása?

A fűtési keringető szivattyú forró vizet keringtet az egész otthonában, biztosítva, hogy az otthonát melegítő radiátorok meleg víz szivattyúinak hálózata elégséges legyen.

Három kulcsfontosságú jellemző van, amely minden kiváló minőségű fűtési keringető szivattyúra jellemző, márkától és modelltől függetlenül: energia hatékonyak, zajkibocsájtás és végtelenül költséghatékonyak. Az otthonunk egy hely a kikapcsolódásra és a relaxálásra. Ha ön is a nyugalom kedvelője biztosan nem szeretné, ha a fűtési keringető szivattyú nem lenne szabványos és akadályozná a fűtési rendszerét a működésben. Például, ha zümmögő, csörgő hangot adna ki, miközben forró vízzel kéne ellátnia otthonát. Az otthoni fűtésnek nem szabad kéretlen kísérőhangokkal rendelkeznie. Egy rossz minőségű fűtési keringető szivattyú esetén a belső mechanizmusok, ellenőrzik a forró víz mozgását, és ezzel együtt irritálóan hangos dobogásszerű hangot generálhatnak. Ugyanakkor a nem megfelelően felszerelt szivattyú is nemkívánatos zajt produkálhat.

A minőség mindenek felett!

A fűtési keringető szivattyú meleg vizet keringtet az otthonában. Ha így fogalmazunk, akkor ez a szerep viszonylag egyszerűnek hangzik - és igaz, hogy az is -, de az, ahogyan a központi fűtési szivattyúk arra törekszenek, hogy ezt a feladatot hatékonyan mégis gyorsan és problémamentesen oldják meg, mégsem olyan egyszerű. Például az elektromosan vezérelt nedves rotoros szivattyúk lehetővé teszik a központi fűtési szivattyúk számára, hogy intelligensen alkalmazkodjanak az ön fűtési rendszerének igényeihez, amikor az változik. Mindeközben megbizonyosodnak arról, hogy a vizet csak akkor fűtik, amikor feltétlenül szükséges. Azáltal, hogy minimalizálja otthonának a víz melegítésére fordított energiamennyiségét, otthona környezet barátabbá válik, és kevésbé terheli a környezetet. Ha a fűtési keringető szivattyú segítségével csökkenti az otthoni kiadásokat, akkor biztos lehet benne, hogy ez az egész fűtési számlán meglátszik majd.

A fűtési keringető szivattyú kiindulási költsége természetesen a választott modelltől függ, hiszen vannak olcsóbb és drágább darabok is, márkától függően. Valószínű, hogy hosszú távon nemcsak visszatéríti ezt a költséget, hanem ténylegesen megtakarít is, így hosszabb távon sokkal jobban jár, ha befektet egy minőségi keringető szivattyúba.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás