VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Nyitólap   »   blog

Bestway vízforgatóval a gondtalan fürdőzésért

2023. Március 9.

Bestway vízforgatóval a gondtalan fürdőzésért

Medencében hűsölni a nyári melegben már önmagában is kellemes kikapcsolódás, de azért, hogy minden tökéletes legyen, elengedhetetlen a Bestway vízforgató. Hacsak nem szeretnénk minden alkalommal lecserélni és újra tölteni a fémvázas vagy felfújható medencét.

Miért ennyire fontos a Bestway vízforgató használata?

Kétségkívül jó buli a medencézés, ezért érdemes kihasználni a rendelkezésünkre álló helyet, hiszen manapság már nem nagy kunszt összeállítani vagy felfújni valamelyik változatot. Szerencsére, ezekből a mobilis darabokból manapság már bárki beszerezheti a tetszőleges méretű változatot. De ne kövessük el azt a hibát, amit sokan mások! Gondolkozzunk előre és térképezzük fel azt is, hogy milyen tartozékokra van szükségünk, amiknek a használatával semmi sem fogja beárnyékolni az önfeledt medencézés élményét. Mégis mi az oka annak, hogy egyesek csak utólag eszmélnek rá, miszerint kéne egy vízforgató, melegítő, takarófólia, esetleg medence porszívó is? Mert a legtöbb medence gépészeti elem a hagyományos, földbe süllyesztett változatok esetében rejtve van, ezért úgy tűnik, hogy nincs is semmi egyébre szükség a sok-sok liter vízen kívül.

Ha a víz szűrése nem történik meg a vízforgatón keresztül, akkor rövid időn belül a medence fala algásodni kezd, ez pedig nem nyújt valami szét látványt. Igen, ez az a zöld, tapintásra nyálkás réteg, amit senki sem szeret megközelíteni. Ezen kívül pedig sok más darabos szennyeződés, homok, levelek, bogarak is belekerülhetnek a vízbe. Még egy kisebb medence feltöltéséhez is sok időre van szükség. A sok idő pedig sok vizet jelent. Ha már a kikapcsolódás ezen módját választottuk, akkor miért ne oldhatnánk meg költséghatékony módon pl. egy Bestway vízforgató bevonásával. Ezzel az eszközzel eltávolíthatóak a látható szennyeződések és megakadályozható a lerakódások kialakulása. A tökéletesen tiszta víz fenntartása érdekében viszont vegyszerezésre is szükség van, ami általában klórtabletták vagy granulátum adagolásával történik.

A működési elv nagyon egyszerű. Az egyik csövön beszívja, a másikon pedig kinyomja a megtisztított vizet. A szennyeződések a Bestway vízforgató papír vagy homoszűrőjén akadnak fenn. A papírszűrős remek berendezés, ami leveszi a terhet a vállunkról, hiszen nem kell rendszeresen cserélgetni a medence vizét és küszködni a kisebb-nagyobb darabok kihalászásával. Amire viszont figyelni kell, hogy a szűrőbetétet időnként cserélni kell, mert megtelik. Szerencsére, ez is alacsony áron szerezhető be, hasonlóan a Bestway papírszűrős vízforgatóhoz.

A Bestway homokszűrős vízforgató változattal maximális tisztítás érhető el, mivel a szűrőrendszerének köszönhetően, még a fürdőzők bőréről származó szennyeződéseket is képes kiszűrni. A karbantartása még a papírszűrős változatnál is egyszerűbb, hiszen ebben az esetben nem kell cserélni a szűrőbetétet, csak át kell mosni a homokot, ami egy gombnyomással megoldható.

Milyen a megfelelő Bestway vízforgató?

Legyen akár papír-, akár homokszűrős, a lényeg, hogy a teljesítmény összhangban legyen a Bestway medence méreteivel. A vízforgató modellek leírásában természetesen megtalálható, hogy az adott modell mekkora medencéhez ajánlott, illetve adott időn belül mennyi víz átforgatására képes. Ezekre az adatokra fokozottan figyeljünk a vásárlás során!

Kettő az egyben - Bestway medence takaró

Például ne feledkezzünk meg a takaró használatáról. Amikor éppen nem megy a buli a medencében, akkor takarjuk le Bestway medence takaróval, ami megakadályozza, hogy a különféle szennyeződések belekerüljenek, belepottyanjanak a vízbe. A használatával lelassítható a víz kihűlésének ideje is. A szolár takarók például 3-4 C fok hőemelkedést is produkálhatnak. Egyszerű, mégis kézenfekvő és praktikus megoldásnak számít.

A medence porszívó, ami nem port szív

A legmakacsabb szennyeződések eltávolítása érdekében, akár ez az eszköz is bevethető, amit többféle kivitelben vásárolhatunk meg. Az akkumulátoros vagy elemes változatok használata teljesen biztonságos. A segítségükkel megtisztíthatjuk a zsíros lerakódásoktól a medence alját és/vagy falait. A teleszkópos rúd segítségével könnyedén elérhetünk a medence minden részéhez. Bizonyos medence porszívó modellekhez többféle tartozék is jár, kefék formájában, ezek egy mozdulattal lecserélhetőek.

Mit tehetünk még a fémvázas medence karbantartása érdekében?

Használhatunk robot medence porszívót, ami automatikusan gondoskodik a medence állandó tisztaságáról. A legmodernebb változatok, már az oldalak tisztítását is képesek elvégezni. Csupán arra kell figyeljünk, hogy rendszeresen tisztítsuk a robotporszívó szűrőkosarát.

Praktikus választás a Bestway medence

A cső- vagy fémvázas modellek összeállítása nagyon egyszerű és nem vesz sok időt igénybe. A megfelelő használat mellett, kimondottan tartósnak számítanak. Ez pedig úgy értendő, hogy nem ajánlott a fémvázra nehezedni, ráállni és arról ugrani a vízbe, mert megrogyhat. Használaton kívül pedig a tárolásuk nem vesz sok helyet igénybe. Jellemzően a földfelszínre állíthatóak, ezért nem lehet a földbe süllyeszteni egyik változatot sem a cső- vagy fémvázas medencék közül, ellentétben a fémfalú változatokkal.

A kínálatban megtalálhatóak a felfújható változatok is. Szintén ötletes és magas komfortérzetet biztosító választás a felfújható masszázsmedence, amit gyakorlatilag bárhol elhelyezhetünk, kül- és beltérben egyaránt. Amíg egy átlagos jacuzzi telepítése rengeteg munkával jár és elég költséges mulatság, addig egy többszemélyes felfújható változat telepítése mindössze néhány percet vesz igénybe és hasonlóan kellemes élményt kínál. Ráadásul kompakt gépészettel rendelkezik, ami többek között magába foglalja a Bestway vízforgatót is, ezért ennek a beszerzésére sem kell külön gondot fordítanunk.

A Bestway medence gépészéti termékek prémiumminőséget képviselnek, ezzel emelve új szintre a medencézés élményét. Az sem elhanyagolható, hogy működés közben rendkívül energiatakarékosnak számítanak. Volt idő, amikor nem sokan engedhették meg maguknak a medencézés privát örömeit, manapság viszont bárkinek elérhető, kompromisszumok nélkül, hála a fent említett kiváló termékeknek.

Bestway vízforgató - Medencetisztítás gazdaságosan és egyszerűen!

További, a témához kapcsolódó cikkek:

Gazdaságos pancsolás Bestway medencében
Bestway SUP deszka
Bestway jakuzzi
Bestway felfújható matrac, ágy
Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Kézi- és elektromos kolbásztöltő kifogástalan minőségben

2023. Február 8.

Kézi- és elektromos kolbásztöltő kifogástalan minőségben

Praktikus, prémium alkatrészekből álló kolbásztöltő, amivel végre valóra válthatja a házi finomságok elkészítéséről szőtt álmait? A Facem-Tre Spade élelmiszeripari gépjeivel mindez elérhető!

Házi csemege, aminek senki nem tud ellenállni

Házi kolbász, szalámi és hurka – ahogyan mi szeretjük! Ha ezen tápláló finomságok házi elkészítése mellett döntünk, csak nyerhetünk. Egyrészt az adott csemege összetevőiről teljes képet nyerhetünk, másrészt azok ízét abszolút a személyes igényeinkre szabhatjuk, hiszen a végső kulináris eredmény is azon múlik, milyen fűszerkülönlegességekkel bolondítjuk meg a remekművet. A családtagok, a barátok imádni fogják a házi finomságokat, amelyek elkészítése, hála a praktikus kolbásztöltőnek, egyáltalán nem ördöngös feladat. A színes skálát felölelő palettánkon egyébként nem csupán a kézi vezérlésű, de az ultramodern elektromos készülékek is képviseltetik magukat, így a kedves vásárlóink maximálisan személyre szabhatják a választást is.

Minden, amit a kézi kolbásztöltőről tudni kell

Praktikus felhasználhatóság, minőségi alkatrészek, kiváló ár/érték arány, sokoldalúság, strapabíróság – ezen kétségtelenül pozitív jelzők a Facem-Tre Spade élelmiszeripari gépeknek sajátjai. A manuálisan vezérlehető kolbásztöltők a brand tolmácsolásával rendkívül változatos kiszerelésben kaphatóak, 5 literes űrtartalomtól egészen a nagyméretű 15 literes űrtartalommal operáló egységekig. A hurka, szalámi és kolbász töltésére is tökéletesen alkalmas gépek többféle méretű standard töltőtölcsérrel szerezhetőek be. A tölcsérek egyébként a standard hollandi anyás csatlakozással rögzíthetőek a gépekhez.

Kolbásztöltő alkatrészek – célkeresztben a mindent felülíró minőség

Az ipari és háztartási alkalmazásra egyaránt alkalmas kézi kolbásztöltő alkatrészei minőségi anyaghasználattal készültek, strapabíróak és a tisztíthatóság vonatkozásában is maximálisan jár nekik a pont. Ezen nagyszerű élelmiszeripari gépek vázszerkezete időtálló festett acéllemezből áll. A gépek egyik fontos egysége, a dugattyúház szintén rozsdamentes acélból készült, így garantáltan hosszú ideig szolgálja ki az igényeket. A dugattyú tömítése időtálló anyagból, szilikonból készült. A szilikon szavatolja a kényelmes és tiszta felhasználást. Ilyen tömítés mellett, még rendszeres használat esetén sem folyik ki oldalt a töltelék a gépből. A modern berendezés egyes alkatrészeit (például a hengert) néhány egyszerű mozdulattal eltávolíthatóak, zseniális anyaghasználatuknak köszönhetően pedig könnyedén megtisztíthatjuk.

Kétsebességes fogaskerekek szavatolják a személyre szabható felhasználást

A kézi kolbásztöltő kétsebességgel üzemelő fogaskerekes áttétellel rendelkezik. Mit jelent ez a gyakorlatban? Nos, a céljaink és elképzeléseink függvényében, a hajtókar áthelyezésével két különféle sebességgel tölthetjük a húsmasszát, mindezt rendkívül komfortos körülmények között. A töltő használata ugyanis nem igényel nagyobb fizikai erőkifejtést a felhasználó részéről, az könnyen kezelhető még abban az esetben is, ha életünkben először akad dolgunk ilyen típusú élelmiszeripari géppel. A kényelmes alkalmazhatósága tehát mindennemű tapasztalat hiányában is adott, hála a profi kialakításának, kézreállóságának. Ha a töltelék kifogyott a gépből, azt könnyedén és gyorsan pótolhatjuk.

Kolbásztöltő cső – választék van bőven

Ahogy azt a fentiekben már említettük, a kézi töltőgép változatos darabszámú töltőcsövekkel kapható. Ezek a csövek műanyagból készültek. Időtállóbb megoldást biztosítanak a különféle paraméterekkel kapható rozsdamentes töltőcsövek, amelyek ráadásul kitűnő ár/érték aránnyal is operálnak. A töltőcsövek vonatkozásában a palettánk igencsak színes skáláját kínálja a választásnak. A kicsi, 12 mm töltőcsőtől kezdve egészen a nagyobb paraméterekkel rendelkező 40 mm csövekig személyre szabható választást kínálnak ezek a termékek. A töltőcsövek rendkívül felhasználóbarát alkalmazást biztosítanak, azokkal könnyű a munka és a tisztításuk sem okoz különösebb nehézségét, hála a rozsdamentes acél anyaghasználatuknak.

Elektromos kolbásztöltő – a kényelem magasiskolája

Bár kétségtelen, hogy a kézi gépek alkalmazása is rendkívül kényelmes, ha a komfortos felhasználást egy magasabb szinten képzelné el, szavazzon bátran bizalmat a népszerű elektromos kolbásztöltők egyikének! Mit kell tudni az elektromos elven működő gépekről? Nos, ezek az ultramodern berendezések 15 literes kiszerelésben képviseltetik magukat a termékkínálatunkban. Az elektromos gépek gyártója, a népszerű Facem-Tre Spade kompromisszumoktól mentes minőséget garantál – ebben a kolbásztöltőben egészen biztosan nem fogunk csalódni, hosszútávon sem. A gép motorjának teljesítménye 230V. A töltési sebesség kényelmesen szabályozható, maga a berendezés pedig lábkapcsolóval vezérelhető. A gép a tölteléket személyre szabottan, finoman adagolja. Az elektromos töltő anyagminősége is megér egy külön misét, annak minden alkatrésze a magas színvonalat képviselő rozsdamentes acélból készült. Ezen előnyös tulajdonsága nemcsak a strapabíróságot szavatolja, de a könnyű tisztíthatóságot is. A berendezés befoglaló mérete rendkívüli: 38×47×127 cm. A szett tartalmaként a vásárlókat most 4 különféle méretű töltőcsővel is meglepjük (10, 20, 30, 40 mm paraméterekkel bíró standard csövek). A töltő stabilan a helyén marad, amit a 4 darab praktikus gumitalpacska biztosít.

Milyen célokra használható fel a kézi- és az elektromos kolbásztöltő?

Nos, legyen szó akár a kézi-, akár az elektromos készülékről, mindkét berendezés beváltja a hozzá fűzött reményeket, a háztartási és az ipari használat vonatkozásában egyaránt. Teljesen mindegy, hogy a családtagokat szeretné megörvendeztetni a házi készítésű csemegével, esetleg vállalkozóként a vevőkörét kívánja elkápráztatni az ínycsiklandozó finomságokkal, ezek a strapabíró, időtálló készülékek egészen biztosan nem hagyják cserben. Sokoldalú felhasználhatóságuk, könnyű tisztíthatóságuk és egyszerű vezérelhetőségük a minőségi berendezések soraiba emelik.

Végszó: miért érdemes tőlünk vásárolni?

Nálunk valóban a vásárló igénye az első. Kompromisszumoktól mentes minőséget szavatolunk, legyen szó akár a töltőberendezésekről, akár az azokkal kompatibilis alkatrészekről. Az általunk biztosított kitűnő ár/érték aránynak köszönhetően, megrendelőként Ön a legelőnyösebb piaci áron érheti el a kívánt termékeket.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

A húsdaráló megválasztása körültekintést igényel

2023. Január 9.

A húsdaráló megválasztása körültekintést igényel

Noha gyakorta nem is gondolnánk, bizony egy húsdaráló a jól felszerelt konyhánk egyik leghasznosabb darabja lehet.

Persze a kényelmi szempontokat szem előtt tartva, már régóta vásárolhatunk előre csomagolt árukat, sőt, a hentesek segítségére is biztosan számíthatunk, ha aprításról van szó. Ám ezzel együtt, néha nagyon jól jön, ha ezt a műveletet az otthonunkban is bármikor el tudjuk végezni. A készen kapható, dobozos termékek zsírtartalma és összetétele nem igazán nyomon követhető, ha pedig a boltban daráltatjuk le a húst, akkor a higiénia miatt lehet jogos az aggodalmunk. Azt se felejtsük el, hogy ez utóbbi esetben csak az ott vásárolt alapanyagot van lehetőségünk feldolgozva kérni, ráadásul ezt a döntést azonnal meg kell hoznunk. Ezzel szemben, ha a háztartásunkban található egy minőségi húsdaráló, akkor azt bármikor csatasorba állíthatjuk. Mielőtt úgy határozunk, hogy beszerzünk egy ilyen készüléket, érdemes nagyon alaposan átgondolni, milyen igényeknek kell majd megfelelnie. Így biztosak lehetünk benne, miszerint maximális elégedettséggel tudjuk majd alkalmazni, méghozzá hosszú éveken keresztül.

Milyen szempontok figyelembevételével történjen a húsdaráló kiválasztása?

Elsősorban azt kell eldöntenünk, pontosan milyen célra és gyakorisággal használjuk majd a legújabb szerzeményünket. Ez ugyanis alapjaiban befolyásolja, melyik modell lesz a legoptimálisabb. Sok esetben kizárólag a főzéshez és a sütéshez szükséges hús előkészítése a feladat, ilyenkor egy masszívabb, ám egyszerű felépítésű darab is tökéletesen megfelelő lehet. Noha gyakorta talán sokkal komfortosabbnak tűnik a késztermék vásárlása, mint a házi előkészítés, mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a frissen darált húsnak egészen más az íze, emellett pedig az arányokat is precízen be tudjuk így állítani. Egy ilyen eszköz tehát még akkor is jó szolgálatot tesz, ha csak havonta 1-2 alkalommal van rá szükségünk. Ugyanakkor, a húsdaráló ennél azért jóval szélesebb körben is alkalmazható. Disznóvágás vagy épp rendszeres háztáji húsfeldolgozás esetén óriási segítséget jelent egy jól megválasztott példány. Ha nagyobb igénybevétellel kell számolnunk, akkor ennek megfelelően érdemes gondolkodnunk vásárláskor. 

Kézi vagy elektromos húsdaráló? Melyikkel járunk jobban?

A legnagyobb dilemmát ilyenkor annak eldöntése okozza, miszerint maradjunk a hagyományos metódusnál vagy inkább ruházzunk be egy árammal működő változatra? Valójában mindkét opciónak megvannak az előnyei, így szerencsés azt megvizsgálni, mely tényezők bírnak nagyobb jelentőséggel a saját szempontunkból. A kézi megoldások jóval kevesebb hibalehetőséget rejtenek magukban, ugyanakkor az egyszerűség ára, hogy használatuk jelentős energiabefektetéssel jár. Nagyobb mennyiségű hús feldolgozása esetében ez pedig roppant fárasztó lehet. Ezzel szemben, az elektromos húsdaráló egy gombnyomással elindítható és a megfelelő adagoláson kívül nem igényel komolyabb beavatkozást. Ráadásul egyes modellek mellé roppant hasznos kiegészítőket is beszerezhetünk, így egyéb feladatok ellátására is használhatjuk a gépet. Ugyanakkor számoljunk azzal, hogy a karbantartás időigényesebb és az összetett felépítésből adódóan, a meghibásodás lehetősége is nagyobb. Emiatt aztán mindenképpen mérlegeljünk és alaposan fontoljuk meg, melyik megoldás a legoptimálisabb!

A kolbásztöltő megválasztásánál ügyeljünk a minőségre!

Amennyiben húsfeldolgozás és házi füstölt áru készítés is szerepel a terveinkben, akkor szinte elengedhetetlen a megfelelő eszközök megvásárlása. Egy kolbásztöltősegítségével rengeteg időt megspórolhatunk és a végeredmény is kifogástalan lesz. A döntésünk meghozatalakor érdemes ugyanúgy eljárnunk, ahogy azt a húsdaráló esetében tennénk. Kisebb mennyiségek feldolgozására a kézi változat tökéletesen elegendő, főképp, ha figyelembe vesszük, hogy ennél a munkafolyamatnál jóval kisebb erőkifejtés szükséges. Ha rendszeresen tervezünk nagyobb adagokat tölteni, akkor mindenképpen fontoljuk meg egy elektromos modell beszerzését! Ezeknek a bekerülési költsége ugyan magasabb, ám a használatuk rendkívül komfortos és hosszútávon emiatt gyakorta igencsak kifizetődő. 

A hurkatöltő esetében a méret és az anyaghasználat a döntő

A legnagyobb fókusz azonban mindenképpen a minőségre kerüljön! A méret és a teljesítmény önmagában még nem elegendő, hiszen egy kevésbé megbízható konstrukció rengeteg bosszúságot okozhat. A hurkatöltő alapvetően egyszerű feladatot lát el, ám ahhoz, hogy azt mindig hiba nélkül tegye, elengedhetetlen, hogy kellőképp masszív és időtálló legyen. Ezért aztán ne az ár legyen az elsődleges szempont, amikor választunk, sokkal inkább a megbízhatóságot tartsuk szem előtt. Ha így járunk el, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a szerzeményünk hosszú évekig kiszolgál majd minket és még intenzívebb használat mellett sem hagy majd cserben soha. 

Szenteljünk nagy figyelmet a részletekre!

Miután az összes kardinális tényezőt átgondoltuk, nagyjából összeáll a kép, mely termékek elégítik ki leginkább az igényeinket. Ám akár egy húsdaráló, akár valamilyen töltelékáru készítésére használatos eszköz beszerzése mellett döntünk, mielőtt még meghoznánk a végső elhatározásunkat, foglalkozzunk az elsőre talán jelentéktelennek tűnő szempontokkal is. Az egyik ilyen a pótalkatrészek kérdése. Noha csábító lehet egy olcsóbb darab megvásárlása, de mielőtt a spórolás jegyében így járnánk el, alaposan tájékozódjunk, hogy a későbbiekben biztosított lesz-e a tartozékok pótlása! Amennyiben nem szeretnénk kockáztatni, akkor szerencsés egy jól ismert gyártó megbízható példánya mellett letenni a voksunkat. Ugyancsak kardinális a megfelelő méret kiválasztása. Ha alábecsüljük a szükséges kapacitást, az menet közben felesleges kényelmetlenségekkel jár, míg a túl nagy eszközök nem igazán alkalmasak kisebb adagok készítésére. Végül pedig arra is ügyeljünk, hogy a kinézett modell rendelkezik-e az elvárásainkhoz illő kiegészítőkkel! A különféle tárcsák, pengék és rostélyok ugyanis nagyban megkönnyítik a munkánkat, így a meglétük alapvető fontosságú. Különösképp igaz ez abban az esetben, ha párhuzamosan többféle feladatra is szeretnénk használni a terméket, így kihasználva az abban rejlő összes potenciált. 

További cikkek a témában:
Néhány szót a hurka- és kolbásztöltőkről
Milyen húsdarálót válasszak?Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Medence szivattyúk - a felhőtlen fürdőzés alapja

2022. December 12.

Medence szivattyúk - a felhőtlen fürdőzés alapja

Legtöbbünknek az önfeledt nyári pihenéshez hozzátartozik a fürdőzés és amennyiben van rá lehetőség, akkor a saját otthonunkban a legkényelmesebb, de annak érdekében, hogy mindig kristálytiszta víz fogadjon minket, nagyon körültekintően kell választanunk a medence szivattyúk óriási választékából.

Legyen szó épített megoldásról vagy fémvázas szerkezetről, a víz kezelése szempontjából óriási a különbség egy gyermekpancsoló és a több személyes, 10-20 köbméteres, vagy annál is nagyobb medence között. A felfújható változatok esetében ugyanis nagyon ritkán kell foglalkozni a tisztítással, hiszen reggel feltöltjük, a melegítést rábízzuk a napsugarakra, majd a használatot követően leengedjük és másnap kezdjük az egészet elölről. Szerencsésebb helyzetben akár 2 napig is megfelelő maradhat a víz, ám ezt követően szinte biztosan opálossá válik és algásodni kezd. Pár száz liter mennyiség mellett nem igazán érdemes törődni ezzel a kérdéssel, tudniillik messze a víz cseréje a leggazdaságosabb megoldás. Bár ez a mennyiség is már elég jelentősnek bizonyul, ha naponta kell biztosítani. Mindemellett, a medence szivattyúk ennél jóval nagyobb volumenre lettek tervezve és a beépítésük sem igazán kivitelezhető, bár azért vannak kivételek. A köztes megoldást a vegyszerezés jelentheti, de tekintetbe véve, miszerint elsősorban kisgyermekek pancsolnak, ezt a legtöbben inkább elkerülnénk. Sokkal érdekesebb kérdés, hogy miképp járjunk el egy jóval nagyobb medence esetében? Azok térfogata ugyanis nem igazán teszi gazdaságossá, hogy gyakori vízcserével biztosítsuk a kiváló minőséget. 

Bestway medence - a kényelmes megoldás

Amikor az otthoni fürdőzésről van szó, akkor a legtöbben a technikai kérdéseket mellőzve, a legkomfortosabb megoldást szeretnénk. Természetesen vannak olyanok, akik mélyebben elmerülnének a témában és maguk szeretnék megtervezni az egész felépítményt, sőt, az is megeshet, hogy valakit érdekel a medence szivattyúk világa, ám nem ez az általános. A cél gyakorta inkább az, miszerint a melegebb napokon mindig kifogástalan víz várja a család hűsölésre váró tagjait, ez pedig minél kevesebb időt és energiát igényeljen. A Bestway medence pedig tökéletes válasz erre az igényre. A 2-3 személyes változattól kezdve, egész az 50 köbméternél is nagyobb, szinte már úszásra is alkalmas modellig, gyakorlatilag mindenki megtalálja a kívánalmainak legmegfelelőbb modellt a palettáról. Ráadásul a fémvázas kialakításnak köszönhetően, nemcsak a telepítés roppant egyszerű, de a karbantartás is csak minimális erőfeszítést igényel. A felhasznált anyagok nagy teherbírásúak és a tartószerkezet ellenáll a korróziónak, így aztán biztosan hosszú évekig hű társa lesz a családnak. Ami még talán ennél is fontosabb tényező, az a teljes felszereltség. Annak érdekében, hogy tényleg ne legyen más dolgunk, mint önfeledten élvezni a hűs habokat, nem nekünk kell választani a medence szivattyúk megannyi típusa közül, hanem azt a csomag részeként biztosítják. Az otthoni strandolás pedig ettől válik tökéletesen kényelmessé és igazi élménnyé.

Egy kút szivattyú segítségével rengeteg spórolhatunk

Noha a megfelelő szűrő alkalmazásával és az előírt vegyszerek használatával hosszú ideig megőrizhetjük a víz kiváló minőségét, óhatatlanul is előfordulhat olyan körülmény, ami indokolttá teszi annak cseréjét. Ilyenkor persze egyáltalán nem mindegy, mekkora térfogatról beszélünk, egy nagyobb medence esetén ugyanis ez számottevő költséggel járhat. A spórolás leghatékonyabb módja, ha nem a hálózatról vételezünk, hanem saját kúttal rendelkezünk. Ez sajnos nem mindenhol kivitelezhető, ám ha nagyobb telekkel rendelkezünk és a helyi szabályozások lehetővé teszik, akkor mindenképpen járjunk utána, nálunk alkalmas-e rá a terület. A fürdőzés mellett, ráadásul az öntözés során felhasznált vizet is jóval olcsóbban kapjuk, hiszen a fúrás költségeit leszámítva, csak a kút szivattyú működtetésére lesz szükség, ami elenyésző kiadást jelent. Bár a kivitelezés elsőre talán drágának tűnhet, mindig úgy számoljunk, hogy az ár akár 10-15 feltöltés után megtérülhet, ami kiváló érték. Arról nem is beszélve, miszerint így a környezetet is óvjuk, lévén nem az értékes ivóvizet használjuk el a fürdőzéshez, ekkora mennyiség esetén pedig amúgy is szükséges a vegyszerezés. A saját fúrt kút tehát minden szempontból kézenfekvő megoldás, amivel ha lehetőségeink engedik, érdemes és ajánlott élni.

Medence szivattyú - így válasszuk ki a megfelelő modellt!

Megeshet azonban, hogy utólag kell megoldanunk a víztisztítás kérdését. Akár azért, mert egy használt modell mellett tesszük le a voksunkat, vagy például, mert elsőre nem tartjuk fontosnak a dolgot, csak a későbbiekben döbbenünk rá a gyakori vízcsere kényelmetlenségeire. Így aztán előfordulhat, hogy ránk hárul a döntés és el kell igazodnunk a medence szivattyúk hatalmas választékában. Noha a megfelelő számításokat elvégezve, mi magunk is kikalkulálhatjuk a szükséges teljesítményt, további fejtörést okoz majd a márka és a modell kiválasztása. Ezért aztán kézenfekvő profi szakemberekre bízni a feladatot. Egy tapasztalt szakember ugyanis pontosan tisztában van azzal, hogy a környezettől, a felhasználási szokásainktól és a vízminőségtől függően, pontosan mire van szükségünk. A forgatási teljesítmény mellett, a szűrő típusa sem mindegy, illetve azt is érdemes átgondolni, miszerint nem járunk-e jobban egy teljesen automatizált rendszerrel. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a tökéletes élményhez és a kristálytiszta vízhez elengedhetetlen annak fertőtlenítése és a kémhatás pontos beállítása. A megfelelő érték szinten tartása kardinális kérdés, sem a túlságosan savas, sem a túlzottan lúgos hatás nem megfelelő. A fertőtlenítés klór segítségével oldható meg a legkönnyebben, erre egy folyamatos oldódást biztosító tablettás kiszerelés a legoptimálisabb, de léteznek egyéb módszerek is. Ezeket a tényezőket, valamint az algamentesítést és a medence szivattyúk nagy választékát figyelembe véve, talán az a legbölcsebb, ha a szakértő tanácsai alapján járunk el. Egy teljeskörű, precíz tájékoztatásból pedig mindent megtudhatunk, ami a biztonságos üzemeltetéshez elengedhetetlen. 

További hasznos cikkek a témában:

Gazdaságos pancsolás Bestway medencében
Bestway SUP deszka a nyár egyik slágere
Bestway felfújható jakuzzi, masszásmedence kompromisszumok nélkül
Bestway sátrak a kényelmes túrázáshoz
Bestway matrac mely rendkívűl komfortosRészletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

A házi vízmű lehetséges meghibásodásai

2022. December 6.

A házi vízmű lehetséges meghibásodásai

Az egyik legtöbbször előforduló probléma, hogy a házi vízmű nagyon gyakran kapcsol ki- és be

Ennek az az oka, hogy elfogyott a hidrofor tartályból a levegő, mert a pumpaszelep elengedte, vagy gumimembrános hidrofor tartályok esetén a gumimembrán elszakadt. Az alábbi cikkünk ebben nyújt segítséget, hogy milyen gyakran és milyen előfeszítési nyomást állítsunk be, hogy ezt a hibát el tudjuk kerülni:

Hogyan kell beállítani a hidrofor tartály előfeszítési nyomását és gyakran szükséges ellenőrizni?

Továbbá fontos a megfelelő hidrofor tartály kiválasztása is, ebben az alábbi blogcikkünkből kaphat segítséget:

Milyen teljesítményű házi vízművet vásároljak?

A házi vízmű nem kapcsol ki vagy be.

A meghibásodás egyik oka lehet, hogy a gyakori ki- és bekapcsolások miatt a hidrofor nyomáskapcsoló meghibásodott, de olyan is előfordulhat, hogy a nyomáskapcsoló mechanikája már elkopott, digitális nyomáskapcsoló esetén előfordulhat az elektronika meghibásodása. Az alábbi cikkben segítséget kapunk a nyomáskapcsoló beállításához:

Hidrofor nyomáskapcsoló beállítása

A szivattyún túl hangos lesz

Valószínűleg a csapágyak hibásodtak meg, ami lehet a természetes elhasználódásból, kopásból származó hiba, de az is lehet, hogy víz jutott a csapágyakhoz. Ez lehet attól is, hogy túl párás környezetben üzemel a házi vízmű, de lehet, hogy a szivattyú felől, a tengelytömítés meghibásodása, kopása miatt került víz a csapágyakhoz, és ezáltal akár a motorba is. Mivel a házi vízművek többnyire csak IP44-es védettséggel vannak ellátva, ezért fontos a megfelelő környezetben történő üzemeltetés, hogy a szivattyú hosszú ideig problémamentesen üzemeljen.

A házi vízmű egyáltalán nem indul el, pedig áram alatt van

Ez a hiba lehet egy megszorulás miatt is, például, ha hosszabb ideig nem működött. De sajnos utalhat a szivattyú hidraulika meghibásodására is, ami lehet természetes elhasználódás, de lehet mechanikai szennyeződés (pl. homok) okozta hiba is, illetve a villanymotor is meghibásodhatott. A mechanikai szennyeződés ellen részben vízszűrővel védekezhetünk, az alábbi cikkünk ebben nyújt segítséget:

Vízszűrő házi vízműhöz vagy szivattyúhoz

Ezen kívül természetesen még számos meghibásodás lehetséges a házi vízművel, olykor egyszerű és meglepő okok miatt. Például találkoztunk olyan esettel, amikor a házi vízművet egy nyaralóban leszerelték és szakszerűen eltárolták, mivel a téli időszakban nem tartózkodtak ott, majd a tavaszi felszerelést követően a szivattyú igaz elindult, de nem szívta fel a vizet, akármit is próbált meg a tulajdonos. Elhozták a szivattyú szervizünkbe és a szivattyút szétbontva egy egeret találtunk a szivattyúba (természetesen nem élőt már), és ez akadályozta meg, hogy a házi vízmű működni tudjon.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás