VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

A világ legmélyebbre nyúló mesterséges medencéje!

2018. Október 7.

A világ legmélyebbre nyúló mesterséges medencéje!

Napjaink szállodakomplexumai elképesztő kialakítással, méretekkel és exkluzivitással várják a vendégeket. Az idegenforgalom e területe hatalmasat változott az elmúlt években, és a világ nívós szállodái már nem csak kényelmet és megbízhatóságot szeretnének nyújtani, hanem olyan különleges élményeket is, amelyek csak az adott komplexumra jellemzőek. Egy ilyen lehetőséggel találkozhatunk Olaszországban, a négycsillagos Hotel Millepini területén is.

14 emeletes mélység

A Guinness Rekordok között is szerepel az a szálloda, amely Padovától 11 kilométerre helyezkedik el, és a legmélyebbre nyúló medence rekordját tudhatja magáénak. A luxus létesítmény nem csak szépség és wellness kezelésekkel várja a vendégeket, de egyedülálló jelentést is társít a mélység fogalomhoz. A Y-40 Deep Joy a világ legmélyebb medencéjeként számon tartott, hiszen 14 emeletes mélységbe ér le. Maga a víztükör 21x18 méteres, a mélyben viszont inkább hasonlít egy kútszerű alakzatra. A víz hőfoka 32-34 fok, így búvárruha nélkül is lehetőséget kínál az úszásra.

Speciális szivattyúk segítik működését

A medence mélységét a Szabadság-szobor méretéhez hasonlíthatnánk leginkább, és 4300 köbméter víz szükséges annak feltöltéséhez. Külön érdekesség, hogy a medencét természetes források táplálják, közvetlenül a Lessini-hegységből érkezve. Ez a víz sós-brómos-jódos, és egészségügyi előnyeit az Abano-Montegrotto gyógyfürdőben is kihasználják. Az ásványi sók jelenléte miatt azonban speciális rozsdamentes acélból készült szivattyúk használatára van szükség a létesítményben.

 A búvárok kedvenc fedett merülő helye

A medence közepén egyébként egy felfüggesztett, átlátszó falú alagút is végigfut, ahonnan a látogatók anélkül csodálhatják meg a nagy mélységet, hogy vizesek lennének. A búvárok előszeretettel érkeznek a helyszínre minden évben, de laikusként is megmártózhatnak az érdeklődők a medencében, természetesen a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

A világcsúcstartó legmélyebb medence korábban a brüsszeli Nemo medence volt a maga 34,5 méteres mélységével, ezt a helyet vette most át a 42 méteres komplexum. A világ minden tájáról érkeznek ide olyanok, akik fedett medencében szeretnének hódolni a búvárkodás és a merülés élményének.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Ezért van szükség a medence szivattyúra

2018. Október 4.

Ezért van szükség a medence szivattyúra

Amennyiben van medence az udvaron, akkor fontos figyelmet fordítania arra, hogy a benne lévő víz mindig friss és tiszta legyen. Ennek érdekében elengedhetetlen, hogy gondosan kiépítésre kerüljön a medence szivattyú, hiszen ez biztosítja a víz folyamatos és egyenletes áramlását. Az állandó mozgás hatására, a vízben található baktériumok és egyéb kórokozók kiürülnek, ami nemcsak esztétikai szempontból jelent előnyt, hanem azért is, mert a medencében fürdőzők egészsége így nincs kitéve veszélynek.

Az otthoni medencetulajdonosok sokszor bele sem gondolnak, hogy a megfelelő szivattyú használata mennyire fontos ahhoz, hogy a strandolás mindenkinek élvezetes élményt nyújtson. A webáruház kínálatában a különböző típusú medence szivattyúk gazdag választéka áll a rendelkezésére, így a kedve szerint válogathat közülük. A termékoldalon sok információt találhat a kiválasztásra kerülő változatokról és többek között a működési elvükről is olvashat. A legtöbb medence szivattyú a tengerek természetes tisztulási elve alapján mozgatja a kezelt vízmennyiséget, ami azt jelenti, hogy a felesleges hordalékot és az egyéb szennyeződéseket gondosan különválasztja a tiszta víztől.

A Szivattyú webáruházban garantáltan megtalálja azt, amit keres, még abban az esetben is, ha egyedi méretezésű medencéről van szó. A választékban található medence szivattyúk eltérő paraméterekkel rendelkeznek, ami hozzájárul ahhoz, hogy az elképzelésének megfelelő vízforgatási rendszer valósulhasson meg. Ne feledje, hogy a termékekre garanciát kap!Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Minőségi lábszelepek gazdag választéka

2018. Október 4.

Minőségi lábszelepek gazdag választéka

A Szivattyú webáruház kínálatában minden terméket megtalál, ami ahhoz szükséges, hogy elkerülje az árvíz vagy a heves esőzések okozta vizesedési problémákat. Ahhoz, hogy a kiépítésre kerülő szivattyú megfelelő biztonságot nyújtson, elengedhetetlen az olyan alkatrészek beszerzése, mint amilyen a lábszelep vagy a csúszógyűrűs tömítés. Amennyiben még csak most ismerkedik a szivattyútervezés érdekes világával, akkor jogosan merül fel Önben a kérdés, hogy miért van szükség a lábszelep használatára?

A válasz nagyon egyszerű, hiszen ez az alkatrész a felelős azért, hogy a szívócsőben lévő folyadék a helyes irányba áramoljon. Ez rendkívül fontos, hiszen a visszafelé haladó víz jelentős károkat okozhat az ingatlanban. A választékban rengetegféle változat megtalálható, így könnyedén rátalálhat azokra a típusokra, amelyeknek segítségével az igényeinek megfelelően tudja kialakítani a szivattyúrendszert. A repertoárban többek között a nyelves, a rugós és az ellensúlyos lábszelep is fellelhető, de akkor is megtalálhatja a számítását, ha a réz, a bronz vagy a rozsdamentes modelleket keresi.

Higgye el, hogy nem fogja megbánni, ha a webáruházból vásárolja meg a szükséges alkatrészeket, hiszen a kínálatban szereplő termékek kivétel nélkül minőségi alapanyagokból vannak legyártva. A professzionális kivitelezés garanciát nyújt arra, hogy a birtokába kerülő lábszelep hosszú évek után is túléli az idő próbáját. Amennyiben a vásárlást gyorsan és egyszerűen szeretné lebonyolítani, akkor válassza az online rendelés lehetőségét!Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A szennyvíz szivattyúk besegítenek a megújuló energia előállításában is!

2018. Október 1.

A szennyvíz szivattyúk besegítenek a megújuló energia előállításában is!

A környezetvédelem és a megújuló energiaforrások alkalmazása egyre nagyobb szerephez jut napjainkban. Világkonferenciákon és regionális tanácskozásokon egyaránt szóba kerül a téma, hiszen a helyzet egyre égetőbb manapság. A megújuló energiaforrások felhasználásával a bolygó készletei megóvhatóak, és környezetbarát módon állítható elő a szükséges energiamennyiség.

Fókuszban a bolygó vízkészlete

Vannak olyan területei Földünknek, ahol akár a gazdaság fejlettségéből adódóan, akár a természeti adottságok apropóján már régóta eredményesen alkalmazzák a megújuló energiát. S hogy mégis milyen technológiát használnak általánosságban az országok? A szennyvíz szivattyú például nem csak a ház körül jön jól, hanem ipari méretekben is. Napjainkban minden korábbinál többet hallani a nagyüzemi állattartás hátulütőiről, és nem csak állatvédelmi szempontból.

A felhasznált szennyvíz szűrése éppen olyan fontosnak bizonyul a környezet védelme érdekében, mint az állattartás melléktermékeinek biogáz üzemben történő hasznosítása. A hulladék elhelyezéssel kapcsolatban szintén szigorú előírások rendelkeznek, ezért fontos, hogy az állati hulladék biogáz üzemben kerüljön feldolgozásra, tápanyagban gazdag anyagok létrehozásának céljából. A műtrágya gyártása során is többféle szivattyú kerül alkalmazásra, amelyek nélkül aligha lenne elképzelhető a nagyüzemi tevékenység.

Megbízható minőség a szivattyúhasználat során

Míg a háztartásokban alkalmazott szivattyúknak rendszerint nem kell extrém helyzetekhez alkalmazkodniuk, addig ipari méretekben ez egészen másként van. A szennyvíz szivattyú felé támasztott követelmények között a megbízhatóság és a speciális anyaghasználat elsődlegesnek számítanak. Nem ritka, hogy maró hatású anyagok feldolgozására van szükség, ezért korántsem mindegy, hogy rozsdamentes acél szivattyúk szolgálják-e a munka gördülékenységét.

A hatékony szennyvízkezelésnek köszönhetően a megtisztított víz felhasználható öntözéshez vagy ipari munkafolyamatokhoz, ezzel bolygónk vízkészletét is kímélve. A környezetvédelem ezen területével nem véletlen foglalkoznak a hozzáértők egyre többet, hiszen az ipari állattartás különösen nagy terhet jelent a környezet számára. A vegán életmód követői rendszerint emiatt is döntenek úgy, hogy kerülik az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását. A húsmentességre azonban a legtöbben még nem állnak készen, és addig is muszáj megoldani valahogy a hatékony szennyvízkezelést. A korszerű szivattyúk e terület követelményeinek is igyekeznek megfelelni.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Hogyan használják a szivattyúkat az életek megmentésében?

2018. Szeptember 20.

Hogyan használják a szivattyúkat az életek megmentésében?

Ha a szivattyúk témája kerül szóba, akkor sokan azonnal a kertben vagy a háztartásban használatos típusokra gondolunk. Kétségtelen, hogy árvíz idején, vagy a kerti locsolással összefüggésben nélkülözhetetlen a korszerű eszköz, de szerepe ennél sokkal szélesebb skálát ölel fel. A kórházakban, sőt, az elmaradott országokban is gyakran esik a választás a szivattyúk kínálta lehetőségekre.

Friss vizet mindenkinek!

Napjainkban minden korábbinál többet hallani az ivóvíz szűkösségéről. Ebből például Európában nem sokat érzékelünk, de a világ más területein az emberek sokszor nem jutnak elegendő, tiszta, biztonságosan fogyasztható ivóvízhez. Ennek hiányában kénytelenek akár a szennyezett vizet is elfogyasztani, ami azonban számos egészségügyi kockázatot hordoz magában. A koszos víztől enyhébb esetben hasmenést lehet kapni, de a tífusz és a kolera is valós veszélyek. A búvárszivattyúk használatával a kutakból biztonságosan hozható a felszínre az ivóvíz, amivel csökkenthető a szennyezett víz fogyasztásából eredő elhalálozások száma.

Szívműtétektől a koraszülöttek életben tartásáig

A korszerű, megfelelő mérettel rendelkező szivattyúk az egészségügyben is fontos szerepet játszanak. Legyen szó akár légzési problémákról, akár a szívbetegségek jelentette kockázatokról, ma már lehetséges a betegségek ellenére is az élet meghosszabbítása. A koraszülött csecsemők életben tartásához és lélegeztetéséhez szintén fontos szerepet töltenek be a szivattyúk. Ma már olyan műtéteket is rutinszerűen végeznek el, melyek során a szívnek a keringésből való kiiktatására van szükség. Ilyenkor szintén szivattyúk segítségével oldják meg, hogy a szívműtét ideje alatt is megfelelő mennyiségű oxigénhez jusson minden sejt.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a technológiák a területen is folyamatosan fejlődnek, így a szivattyúk minden valószínűség szerint további szerepeket is vállalnak majd az egészségügyben. Az emberi életek megmentésének szolgálatába állítva a tudományt olyan végeredmények és korszerű megoldások születhetnek, melyekről tíz-húsz évvel ezelőtt még csak nem is álmodhattunk. Érdemes figyelemmel követni a technikai újdonságokat, hiszen néha egészen meglepő területeken kerülnek bevetésre a szivattyúk, melyeket ugyan más méretben és funkcióval, de jól ismerünk akár saját kertünkből, háztartásunkból is.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás