VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Blog

Tartós eredmény PVC ragasztóval

2022. Május 13.

Tartós eredmény PVC ragasztóval

A PVC ragasztó hatékony megoldást jelent a PVC csövek, idomok egymáshoz illesztésekor. A segítségével rendkívül tartós kötések hozhatóak létre, ezek pedig több év elteltével sem fognak elengedni, elválni. A ragasztás roppant egyszerű folyamat, ami nem igényel semmilyen speciális eszközt, viszont az előkészületekre érdemes komoly figyelmet fordítani, az időtállóság érdekében.

Miben rejlik a PVC ragasztó hatékonysága?

A fém- és kerámiacsövek egyre drágábbak, ugyanakkor kevésbé számítanak időtálló megoldásnak a PVC-vel szemben. A korrózió és az agresszív anyagokkal szemben szintén rendkívül ellenállónak bizonyulnak, nem mellesleg pedig olcsónak számítanak. Az összeszerelésük szintén nem igényel speciális eszközöket, hiszen az idomok, vezetékek, csatornák, vízálló padlók ragasztása egyaránt megoldható PVC ragasztóval, aminek a felviteléhez elég egy ecsetet használni.

Általánosságban elmondható, hogy ezek a ragasztók azonos alapelv szerint működnek. Részben feloldják az anyagot, ami így molekuláris szinten összeolvad, majd megköt. Ez a folyamat ráadásul nagyon hamar végbemegy, az oldószer gyors elpárolgása miatt. Ennek az eredménye pedig egy nagy szilárdsággal bíró csatlakozási pont.

Léteznek kétkomponensű változatok is, aminek a keverését is el kell végezni ragasztás előtt. Ezek szintén rendkívül hatékonynak számítanak, viszont, ha nem vagyunk elég tapasztaltak e tekintetben, akkor előfordulhat, hogy elrontjuk a keverési arányt. Ebből pedig az következik, hogy a ragasztás sem lesz olyan tartós, mint szeretnénk. Könnyebb a dolgunk, ha az előre kevert változatokkal dolgozunk, amelyek azonnal felvihetőek a felületre.

Előkészületek a PVC ragasztó használata előtt

Az oldószer gyors párolgása miatt, érdemes előkészíteni mindent a PVC cső ragasztó használatához. Tisztítsuk meg a zsírtól és a portól a ragasztani kívánt részeket és győződjünk meg arról, hogy ragasztás közben ezek az elemek ne remegjenek, ne mozogjanak, mert így a PVC ragasztó nem lesz elég hatékony a stabil ragasztást illetően.

Előnyös választás a PVC ragasztó

Mivel a ragasztás molekuláris szintű kötéseket eredményez, ezért a szivárgás lehetősége gyakorlatilag nulla. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy szivárgás mégis előfordulhat túl magas nyomás vagy hőmérséklet hatására. Ezért lényeges betartani a PVC ragasztó gyártójának a használati utasítását.

A ragasztás nem igényel különösebb szakértelmet, ezért házilag is kivitelezhető. A vízvezeték vagy az öntörőrendszer minősége sokkal inkább a tervezés szakszerűségén múlik, mivel a ragasztás kapcsán nem sok mindent lehet elrontani, ha betartjuk a fent említett előkészületeket.

Gazdaságos módszernek számít, mert nem igényel speciális szerszámokat, mint például PVC hegesztőgépet, aminek nemcsak az ára, hanem a fogyasztása sem kevés. Csak munkaanyagra és ragasztóra van szükség. Ráadásul a sokoldalúság is a kiemelendő előnyök közé tartozik, hiszen egyaránt alkalmas csatorna- vagy használati vízvezeték rendszer kialakításához.

Mihez ajánlott a lágy PVC ragasztó?

Nemcsak a csővezetékek készülhetnek PVC-ből, hanem a gumicsónakok, medencék, strandlabdák, gumimatracok, vízágyak, de még az esőkabátok is. Ezeknek a javítása sikeresen megoldható lágy PVC ragasztó segítségével. Elég kellemetlen, amikor a drága csővázas vagy felfújható medence kilyukad. Aki már próbálta megjavítani a szakadást a nem erre a célra tervezett anyaggal, az nyilván megtapasztalhatta, hogy bizony így nem születhet tartós eredmény, vagy egyenesen kudarcba fulladt az egész. A lágy PVC anyagok ragasztására szolgáló ragasztóval viszont kitűnő végeredmény érhető el. A használata szintén egyszerű és rugalmas kötést eredményez. Bizonyos márkák ellenállnak a tengervíznek és az erős UV sugaraknak, így ezek a tényezők sem gyengítik a ragasztást.

Ezek az eszközök jól jönnek a PVC cső ragasztó használatakor

Nem kell megijedni, mert általában minden háztartásban megtalálhatóak azok az eszközök, amelyekre ilyenkor szükség szokott lenni. Tulajdonképpen minden a tervezéssel indul. Érdemes előre lemérni és bejelölni egy jelölőeszköz segítségével azokat a részeket, ahol a csöveket méretre vágjuk. A csövek vágása csővágó ollóval a legegyszerűbb. Ha ez nincs kéznél, akkor más általános vágóeszköz is megteszi. Arra kell figyelni, hogy a vágatok egyenletesek legyenek. A széleket ezt követően csiszoló papírral simára kell csiszolni.

A tökéletes végeredmény érdekében nem szabad a zsírtalanításról sem megfeledkezni, az erre a célra kifejlesztett PVC tisztítószer használatával. Így biztosak lehetünk abban, hogy minden negatív tényezőt eltávolítottunk, ami rossz hatással lehetne a ragasztásra.

A ragasztáshoz jól jön egy ragasztópisztoly. Ezzel egyenletesen és egyszerűen el lehet oszlatni a felületen a ragasztót. Ha nincs pisztoly, akkor ezt egy ecsettel is meg lehet tenni. Törlőkendőre és szivacsra is szükség lehet, mert akármilyen precízen járunk el, olyan helyre is kerülhet a ragasztóból, ahová nem szeretnénk. A gyors száradás miatt fontos, hogy hamar eltávolítsuk a felesleges PVC ragasztót a részekről.

Vízálló PVC ragasztó használatakor nem árt a magabiztosság

Ez alatt azt kell érteni, hogy lehetőleg az elemek összeillesztése, összenyomása egy mozdulattal történjen. Nincs idő a későbbiekben igazgatni, forgatni, mert az csökkenti a csatlakozás erősségét.

Valóban ez a legegyszerűbb módszer a PVC csövek összekapcsolására, ennek ellenére nem szabad felületes munkát végezni, mert az komoly nyomot hagy a végeredményen, aminek a kijavítása gyakran munkaigényesebb feladat, mint egy teljes rendszer kiépítése. Az összeragasztott elemeket a későbbiekben semmilyen módszerrel nem lehet szétválasztani.

Figyeljünk a biztonságra a használatakor!

Mint minden veszélyes anyag esetében, itt is fokozottan figyelni kell arra, hogy ne kerüljön a szembe, szájba, elvégre mérgező anyag. Száradás közben az illékony anyagok allergiás reakciót is kiválthatnak egyeseknél. Akik ebbe a csoportba tartoznak, azoknak érdemes ezt a feladatot szakemberre bízni. Továbbá, mindig jól szellőző helyen vagy a szabadban végezzük a ragasztást, mert a belélegzett anyagok rosszullétet okozhatnak.

A ragasztás tehát egy biztos és egyszerű módszer, aminek a megvalósítása költséghatékony módon megoldható, akár otthoni környezetben is, szakember segítsége nélkül, amennyiben betartjuk az erre vonatkozó lépések mindegyikét.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Gyakran nélkülözhetetlen a csőszivattyúk teljesítménye

2022. Május 2.

Gyakran nélkülözhetetlen a csőszivattyúk teljesítménye

Örök dilemma, hogy a csőszivattyúk alkalmazása milyen esetben válik esedékessé. Ezt elég nehéz megállapítani szakszerű felmérés nélkül, ezért bízzuk szakemberre a dolgot, mert így elkerülhetőek a vízellátás során fellépő kellemetlenségek.

Mikor van szükség csőszivattyúkra?

Egy kút jelenléte remek szolgálatot tesz a különféle vízellátási feladatok tekintetében. A növények öntözése és a ház vízellátása házi vízmű segítségével egyaránt megoldható a vezetékes vízhálózattól függetlenül, tehát kifejezetten gazdaságos megoldásnak tekinthető, ha szivattyút használunk a víz kinyerésére.

Ez lehet felszíni, amennyiben a vizet nem kell 9 méternél nagyobb mélységből a felhozni. Hogyha ennél nagyobb mélységről van szó, akkor mindenképp búvárszivattyút kell elhelyezni a kútban, ami a működési alapelve révén, nem kiszívja a vizet a kútból, hanem a felszínre nyomja azt, a kettős membrán rendszerének segítségével.

Fúrt kút esetén mindenképp csőszivattyúk szükségesek. A gond ott kezdődik, hogy vásárlás során nem tudjuk eldönteni, pontosan melyik modellre essen a választás. Laikusként könnyen belefuthatunk abba a hibába, hogy kiválasztjuk a legnagyobb teljesítménnyel rendelkező csőszivattyúkat, hiszen azok biztosan megfelelnek majd az igényeinknek a vízellátás tekintetében. Ez hiba! Ugyanis mindig a kúthoz válasszunk szivattyút és ne fordítva! 

Itt jön képbe a szakember, aki pontosan megállapítja, a kút paramétereit az üzemi vízszinttől kezdve, a nyugalmi vízszinten át, a maximális vízadásig és természetesen feltérképezi a mélységet. Ezekkel az adatokkal a tarsolyunkban már szemezgethetünk a szivattyú webáruház kínálatából, feltéve, ha meghatároztuk, hogy mekkora vízmennyiséget szeretnénk napi szinten felhasználni és az ehhez szükséges nyomással is képben vagyunk.

Csőszivattyúk házi vízmű esetén

Bizonyára sokak előtt ott lebeg a kép egy klasszikus kialakítású házi vízműről, amit 3 fő részből áll. Az egésznek a szíve a felszíni szivattyú, a hidrofor tartály, illetve a nyomáskapcsoló. Nagyon népszerű szerkezet, rengetegen használják sikerrel különféle épületek, családi házak vízellátásához. A gond akkor kezdődik, ha a víz olyan mélyen található, ahonnan már nem képes a házi vízmű szivattyúja a felszínre juttatni azt. Ez esetben valamivel költségesebb befektetésnek számít a csőszivattyúk beépítése a rendszerbe. De arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez hosszútávon megtérül, mivel ezeknek kevesebb energiára van szükségük ahhoz, hogy az adott mélységből a felszínre nyomják a vizet, ellentétben a felszíni típusokkal, amelyek károsodhatnak is az erőltetéstől vagy az esetleges szárazonfutástól. Ha lehet, akkor tapasztalat és szakértelem hiányában ne a saját fejünk után menjünk, inkább kérjük egy szakember segítségét a csőszivattyúk kiválasztása során. A nem megfelelő szivattyú könnyen tönkreteheti a kutat, ami ezt követően használhatatlanná válik.

Nem csupán a mélység, hanem a távolság is indokolhatja a csőszivattyúk használatát. Ez olyankor esedékes, ha a vízvételi és a vízfelhasználási hely között kirívó a távolság. Komoly teljesítmény szükséges ahhoz, hogy ezen a távolságon a megfelelő nyomás mellett juttassa célba a folyadékot a berendezés. Természetesen ez nem akadály egy minőségi csőbúvár szivattyú bevetésével.

A csőszivattyú karbantartásáról néhány szóban

Az elhelyezkedésükből fakadóan, ezeket a szerkezeteket nem igazán szokták piszkálni. A víz alatt csendben végzik a dolgukat és általában csak akkor kerülnek a felszínre, ha már baj van. Ez így rendben is van, mivel nem igényelnek különösebb karbantartást, de a hosszú élettartam érdekében érdemes néha ránézni, hogy az esetleges meghibásodások elkerülhetőek legyenek.

Ha megfelelően lett telepítve és már lejárt a garancia, akkor érdemes szakszervizbe küldeni egy általános vizsgálatra, ahol ellenőrzik a tömítések, csapágyak, lapátok és a kondenzátor állapotát. Ha valami elkopott azt kicserélik. Ezzel megelőzhető a meghibásodás. Tény, hogy a meghibásodások túlnyomó része a hanyag szerelés, telepítés miatt van, vagy a kút hibájából történik.

Egy Honda szivattyú is jól jöhet

Ez általában a körülményektől függ. Előfordulhatnak esetek, amikor nem elég a kút vízhozama ahhoz, hogy képes legyen biztosítani a ház vízellátását és az öntözéshez szükséges vízmennyiséget egyszerre. Ebben az esetben egybenzinmotoros Honda szivattyúval is elvégezhetőek az öntözési feladatok a kertészetekben, mezőgazdasági területeken. A vízvételi forrás lehet ilyenkor lehet például egy gyűjtőtartály. Az összegyűjtött esővíz felhasználása öntözéshez rendkívül gazdaságos és környezetkímélő megoldás.

Ha beázik a pince, a mélygarázs vagy építkezünk és az alap kiásása közben egy váratlan zápor félbeszakítja a munkát, akkor is a hasznunkra válhat egy benzinmotoros Honda szivattyú. A hordozhatóságából fakadóan bárhol bevethető és nincs szükség fix áramforrásra a működéséhez. Elsősorban szervizautókban vagy gyors-reagálású kárelhárító vállalkozások közkedvelt eszköze, de otthoni környezetben is megállja a helyét. A zagyszivattyú a szennyezett munkagödrök víztelenítésére remek választás. A szennyezett víz nem ugyanaz, mint a szennyvíz, amihez szennyvízszivattyú szükséges.

A szennyvízszivattyú strapabíró berendezés

Ennek ellenállónak kell lennie a dugulásokkal szemben. Ebben az esetben az emelőmagasság kevésbé fontos tényező. Átemelő, szabad átömlésű vagy darabolósszennyvízszivattyúk közül válogathatunk.

Szivattyú webáruház minőségi kínálattal

A választék nem csupán hatalmas, hanem igen változatos is. Elmehetünk személyesen is végigjárni a szaküzleteket azért, hogy kiválasszuk a tökéletes szivattyút, de megéri? Sokkal egyszerűbb a szivattyú webáruházból vásárolni a feltűntetett paraméterek alapján. Gyakran olcsóbban kaphatunk meg egy-egy modellt, mintha személyesen, a szaküzletből vásárolnánk meg a kiszemelt modellt. Az Orlando, Grundfos, a Pentax, a Pedrollo egytől-egyig megbízható termékeket dobnak piacra. Hogyha szivattyút kell vásárolni, akkor nem mindig a gazdaságos út számít a legjobb döntésnek. Elvégre egy olyan szerkezetet készülünk beszerezni, amitől éveken keresztül hibamentes működést remélünk.

A szivattyú webáruházban gyakran kitűnő akciók keretein belül szerezhetőek be a legújabb modellek, ezek pedig remek paraméterekkel rendelkeznek, kitűnő anyaghasználat és kialakítás mellett.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Mindent a Grundfos szivattyúkról

2022. Április 5.

Mindent a Grundfos szivattyúkról

Ha kicsit körülnézünk ezen a piacon, azt vehetjük észre, hogy milyen széles választékban állnak rendelkezésre a különböző Grundfos szivattyúk. A világ egyik legnagyobb szivattyúgyártó vállalata már évtizedek óta jelen van ebben a szegmensben és ez idő alatt méltán vívott ki magának hírnevet a megbízható és minőségi termékeivel. A szivattyúk nagyon széles körben alkalmazott berendezések, ahol valamilyen formában folyadékot kell kezelni, szállítani. A Grundfos pedig kellő múlttal rendelkező vállalat ahhoz, hogy minden problémára képes legyen minőségi megoldást kínálni. Mit érdemes tudnunk ezekről a típusokról? 

Milyen típusú Grundfos szivattyúk léteznek?

A vállalat tevékenysége tehát évtizedes múltra tekint vissza. Egészen pontosan a második világháborút követően, 1945-ben került sor az első saját gyártmányú modell kifejlesztésére, pár év múlva már sorozatban gyártották a különböző centrifugális modelleket. Majd sor került az első keringető, utána az első búvárszivattyú legyártására is. 1962-ben már merülőszivattyúkat is gyártott a vállalat, majd a már létező típusok is fokozatosan korszerűsítésre kerültek. Napjainkra pedig az egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb márkává vált a saját kategóriájában.

Napjainkra alig van olyan terület, ahol ne találkozhatnánk ezzel a típussal. A Grundfos szivattyúk nemcsak háztartási felhasználásra készülnek, hanem a legkomolyabb mezőgazdasági és ipari körülmények között is képesek megállni a helyüket. Csak az iparágakat tekintve is színes a paletta, az autógyártásban, az ipari víz- és szennyvízkezelés, az italgyártás, a mezőgazdaság különböző ágazataiban és az élelmiszeriparban egyaránt előfordulnak ezek a gyártmányok.

Grundfos mélykút szivattyúk

A szivattyúkat nagyon sokféleképpen lehet csoportosítani, már maga a szállítandó közeg szerint is. Ha ez a közeg történetesen víz, akkor is különbséget tehetünk tiszta, szennyezett és szennyvíz között. A Grundfos szivattyúk mind a három területre kínálhatnak alkalmas megoldást, mi most azonban maradjunk a tiszta víznél.

Legyen szó bármilyen víznyerő helyről, kútról, medencéről vagy éppen tartályokról, alapvetően kétfajta megoldás létezik a kinyerésére. Egy olyan szivattyú, ami szárazon üzemel és onnan szívja ki a folyadékot, illetve az olyan típus, amelyik működés közben elmerül az adott közegben. Az első esetben száraz telepítésű, felszíni, más nevén kerti szivattyúkról beszélünk, addig a merülő vagy búvár típusok elmerülnek az adott folyadékban a működésük során.

A mélykút szivattyúk is ebbe az utóbbi csoportba, a csőbúvár szivattyúk közé tartoznak. Ennek a megoldásnak a lényege, hogy membránlapjai segítségével nem szívja, hanem a felszínre nyomja a szállítandó folyadékot. Ezért ezekkel a típusokkal sokkal jobb emelőmagasság érhető el, akár több tíz méter mély kútból is képesek vizet kitermelni. Kiválóan alkalmasak fúrt kutakból történő víznyerésre, öntözésre és locsolásra egyaránt.

Grundfos nyomásfokozó szivattyúk

A Grundfos szivattyúk kínálatából nem hiányozhatnak a nyomásfokozó berendezések sem. Sok helyen tapasztalható, hogy a vízvezetékben uralkodó nyomás nem megfelelő, különösen a magasabban fekvő települések esetében. A háztartási berendezések működéséhez az ideális nyomás nagyjából 3 – 4 bar közötti érték, azonban sokszor a szolgáltató sem tudja ezt garantálni. Ennek látványos jele, ha alig csordogál a víz a csapból vagy a zuhanyfejből. Ekkor lehet megoldás egy nyomásfokozó szivattyú beépítése, amivel azonnal megoldódhatnak az ilyen jellegű problémák.

Hogyan alakul a Grundfos szivattyúk ára?

A Grundfos szivattyúk árával kapcsolatban láthatjuk, hogy azok a felső kategória felé közelítenek. Nem véletlen, hiszen ezek a csúcsminőséget képviselik, tartós és megbízható megoldást jelenthetnek bármilyen vízellátási problémára. A márka évtizedek óta bizonyítja jó hírét és meg tud felelni a vele kapcsolatos elvárásoknak, legyen szó lakossági, vagy éppen komolyabb ipari felhasználásról. Érdemes lehet megfizetni ezt a kicsit magasabb árat, hiszen könnyedén visszahozza a különbözetet. Működése stabil és megbízható, hosszú élettartammal és alacsony karbantartási igénnyel rendelkeznek akkor is, ha folyamatos igénybevételnek vannak kitéve.

Hogyan lehetséges a Grundfos szivattyúk javítása?

Egy évtizedek óta a hazai piacon is jelenlévő márkáról beszélünk, így ha arra lenne szükség, a Grundfos szivattyúk javítása nem megoldhatatlan feladat, hiszen számos szakembernek van tapasztalata ezekkel a berendezésekkel kapcsolatban. Több márkaszerviz is létezik az országban, ahol a legnagyobb hozzáértéssel és precizitással képesek megoldani a felmerülő problémákat, legyen szó garanciális vagy azon túl történő javításról. Ha pedig szeretnénk kihasználni a Grundfos szivattyúk adta lehetőségeket, 2 – 3 évente érdemes egy szakemberrel átvizsgáltatni, hogy el tudjuk érni a berendezések által kínált lehető legmagasabb élettartamot.

Könnyen beszerezhető a Grundfos szivattyú alkatrész?

Egy ilyen ismert és népszerű márkának a további előnye, hogy nagyon jó az alkatrész utánpótlása, így ha szükségessé vált a megfelelő alkatrész beszerzése, akkor a szervizkészletek gyorsan elérhetőek. Erre egyébként egy külön kereső oldal is létezik a gyártó hivatalos, magyar nyelvű oldalán.

A vállalat egyébként 4 gyáregységgel és 1 logisztikai központtal is képviselteti magát Magyarországon, így az alkatrészek gyorsan, sokszor első kézből is elérhetőek. A szerviz és más szolgáltatások egyaránt beletartoznak a cég hazánkban folytatott tevékenységi köreibe, így ez még egy érv lehet a Grundfos szivattyúk mellett, ha megbízható és minőségi megoldásra lenne szükség. Összességében elmondható, hogy nagyon jó az alkatrész ellátottság, amihez társul a hazánkban szintén jelenlévő magas szintű szakértelem, így biztos jó választásnak ígérkeznek ezek a típusok.

Összegezés

Legyen bármire is szüksége, egy kerti zuhany üzemeltetésére vagy komolyabb mezőgazdasági öntözőrendszer működtetésére, a Grundfos szivattyúk minden helyzetre kínálnak alkalmas megoldást. A magasabb ár sem szabad eltántorítson minket, ha kiemelt szerepet szánnánk ennek a berendezésnek. Akár ipari, akár lakossági vízellátó rendszerekről van szó, érdemes a minőséget választani!Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Röviden minden, amit a szivattyúkról tudni érdemes

2022. Március 30.

Röviden minden, amit a szivattyúkról tudni érdemes

Ha van egy kicsit nagyobb kerttel rendelkező családi ház, akkor könnyen találhatunk olyan feladatot, ahol a szivattyúk jól tudnak funkcionálni. Locsolásra, öntözésre, házi vízmű, vagy csak egy kerti zuhany üzemeltetésére mind jó megoldást kínálhatnak ezeket a berendezések. Rengeteg különböző kivitelben készülnek és a legváltozatosabb háztartási, ipari vagy éppen mezőgazdasági körülmények között képesek helytállni. Nézzük, hogyan tudjuk csoportosítani, milyen típusok vannak és mit érdemes tudni általánosságban a témában!

A víz szivattyú típusai

Már önmagában az is egyfajta csoportosítás, ha erről beszélünk, hiszen ezek a berendezések a legváltozatosabb körülmények között fordulhatnak elő, gondoljunk itt a kőolaj-, gyógyszer-, energia-, vegyiparra, esetleg a bányászatra, a szennyvízkezelésre vagy csak általában az építőiparra. Nemcsak vizet, hanem különböző, adott esetben lúgos vagy éppen savas kémhatású folyadékok szállítására, szennyvíz elvezetésére egyaránt használják ezeket a készülékeket.

Ha csak a vizet nézzük, a tiszta víz szivattyú mellett, léteznek a szennyezett vagy éppen szennyvíz kezelésére készült típusok is, például a darálós, ami még a komolyabb szilárd szennyeződésekkel rendelkező folyadékokat is képes elvezetni. Most azonban maradjunk az első csoportnál és nézzük meg egy kicsit közelebbről!

Milyen vízszivattyúk léteznek?

Ha csoportosítani szeretnénk, akkor a két alaptípusnak a merülő, vagyis búvár és az száraz beépítésű, más néven felszíni modelleket tekinthetjük. A sokszor emlegetett kerti szivattyúk az utóbbi csoportba tartoznak: legfontosabb jellemzőjük, hogy használat közben a víznyerő hely, ami lehet például egy kút vízszintje felett helyezkednek el.

A kerti szivattyúk minden szivattyú webáruház kínálatában elérhetőek

A kerti víz szivattyú tehát szárazon üzemel és nagyjából 6 – 9 méteres mélységig képes felszínre hozni a kívánt folyadékot. A 9 méteres mélységből történő szállításra a kertekben és házkörüli felhasználásokban elterjedt, úgynevezett JET rendszerű vagy ejektoros önfelszívó modellek képesek, amelyek egy modernebb alternatívát kínálnak a hagyományos megoldásokkal szemben.

Ilyen klasszikus típus például az úgynevezett centrifugál. Ezek működésük során a centrifugális erőt használják, ennek köszönhetően gyorsítják fel és növelik meg a nyomását a szivattyúházba belépő folyadékoknak.

Hogyan alakulnak a kerti vízszivattyú árak?

A kínálat nagyon széles, hiszen különböző profizmus kell a lakossági felhasználásra, mint egy komolyabb, kihívást jelentő ipari körülmény közötti felhasználásra. Egy kerti vízszivattyú ára is változó lehet a pár tízezer forinttól kezdve a százezres összeghatárig. Azonban elmondható, hogy nem érdemes és tulajdonképpen nem is szabad ezen spórolni, hiszen egy megbízható gyártó terméke, a megfelelő használat mellett nagyon hoszsú évekre, akár évtizedekre is megoldást kínálhat.

Búvárszivattyú eladó: miben különböznek ezek?

A búvárszivattyúk a felszíni modellek mellett, a másik alapcsoportját jelentik ezeknek a készülékeknek. Ha a kerti szivattyúkkal kapcsolatban elmondtuk, hogy azok a szállítandó víz szintje fölött, szárazon üzemelnek, akkor a búvár, más nevén merülő, ahogy a nevében is benne van, elmerülnek ebben a közegben működés közben. Lényegük, hogy a membránlapjaik segítségével gyakorlatilag nem szívják, hanem a felszínre nyomják a folyadékot. Ennek köszönhetően hatékonyabb és nagyobb teljesítményre képes, mint a felszíni társa. Akkor érdemes ezt a típust választani, ha 9 méternél mélyebbről kell a vizet a felszínre hozni. Tiszta víz átszivattyúzására is alkalmas, így semmi akadálya, hogy például egy kútból tiszta vízzel lásson el egy háztartást. De a medence vizének kinyerésére vagy a pince víztelenítésére ugyanúgy jó megoldást kínálhat.

Hogyan alakulnak a csőkút szivattyú árak?

A búvárszivattyúkat nemcsak merülő, hanem csőszivattyúknak is nevezzük. Ezt pedig a jellemző felhasználási területük miatt kapták, amikor a vizet nagyobb mélységből, például egy ásott kútból kell kinyerni. Szinte bárhol előfordul ez a módszer, nemcsak egy házi kút működtetésekor, de ipari területeken és a mezőgazdaságban egyaránt találni ilyet.

Így természetesen a csőkút szivattyú árak is kifejezetten változatosak, hiszen nagyon különböző teljesítmény várható el velük kapcsolatban. Lakossági használatra pár tízezer forintért is találhatunk megfelelő darabokat, ugyanakkor a skála másik végén már az igazán profi, több százezer, sőt, olykor milliós értékű modellek is jelen vannak.

Hol használhatóak ezek a szivattyúk és mikor melyiket kell választani?

Az, hogy felszíni vagy búvár szükséges, elsősorban az dönti el, hogy milyen mélyről kell a vizet kinyerni. 9 méteres mélységig a JET típusú kerti modellek is megoldást jelentenek, ezen érték felett viszont már minden esetben a csőbúvár szivattyúk tudnak teljesíteni.

Bármilyen típus kiválasztásakor, elsőként azt kell felmérni, hogy milyen igényekkel rendelkezik az ingatlan, ahol használni szeretnénk. Ilyen lehet a vízvezeték-szerelvények számán és a ház méretén túl, a víznyerő hely tulajdonságai is. Tudnunk kell, hogy milyen mélységből mennyi vízre van szükségünk.

A mélység elsősorban a szivattyú típusát befolyásolja, a vízigény pedig a teljesítményét, más szóval, hogy percenként mennyi vizet képes szállítani. Az átlagos háztartási szivattyúk esetében ez az érték percenként 10 liter szokott lenni. Természetesen az sem mindegy, hogy csak egy kerti zuhany vagy éppen házi vízmű üzemeltetéséhez lenne rá szükségünk. Amennyiben rendszeresen üzemel a berendezés és nagy igénybevételnek van kitéve, akkor érdemes a magasabb összegért kínált modelleket választani.

Persze a szükséges kiegészítőket is befolyásolja a felhasználás. Egy kerti medence vizének mozgatásához nem, viszont a kút vizének kinyeréséhez már szükséges lesz a homokszűrő használata. Egy házi vízműben érdemes hidrofor tartályt és különböző vezérlőket is építeni. A szivattyúk kínálatában válogatva, biztosan találunk megoldást arra, hogy mindig a megfelelő mennyiségű és nyomású tiszta vízhez juthassunk, ha erre lenne szükségünk. Legyen szó öntözésről, locsolásról, a medence feltöltéséről vagy bármilyen ház körül felmerülő feladatról! Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Valódi felüdülést kínál a fémvázas medence

2022. Március 14.

Valódi felüdülést kínál a fémvázas medence

Talán őrültségnek tűnhet egy fémvázas medence beszerzése télen, pedig ha jobban belegondolunk, akkor egyáltalán nem az.

 Miért ne készüljünk fel időben a meleg időre? Amikor a hőmérő higanyszála már elég magasra nyújtózkodott, akkor nem lesz más dolgunk, mint előkapni a fémvázas medencét és gyorsan összeállítani, hogy abban hűsölhessen a család. Valóban ennyiből áll az egész vagy azért szükség van bizonyos előkészületekre? Milyen megoldások léteznek még a fémvázas medencén kívül? A következő sorok igyekeznek minden kérdést megválaszolni ezzel kapcsolatban.

A fémvázas medence növeli a komfortérzetet

Tetszik vagy sem, a vírushelyzet és a különféle megszorítások mindenkiben nyomot hagytak valamilyen formában. Most már számolnunk kell azzal is, hogy a legnagyobb kánikulában az orrunk előtt zárják be a strandokat vagy nem engednek be egy bizonyos létszám felett. A fémvázas medence már önmagába véve is remek megoldás a kánikula elviselésére otthoni környezetben. Nem kell összepakolni a családot és elmenni a fürdőhelyig, azt megelőzően pedig percekig várakozni tömött sorokban a bejutásért. Ráadásul nem kevés pénzt fogunk otthagyni egy ilyen kiruccanás alkalmával, ha alaposan szeretnénk megtömni a hasunkat. Miért ne szervezhetnénk egy saját medencés grill partit a hátsóudvaron? Ennek semmi akadálya, amennyiben beszerzünk egy fémvázas medencét.

Milyen csővázas medence közül válogathatunk?

Elsősorban a méretre és fémvázas medence formájára kell figyelnünk. Ezt követően pedig a különféle tartozékokra, tisztítószerekre és a gépészet elemeire. Ez egyre jobban kezd bonyolódni, pedig egyáltalán nem nagy dolog a fémvázas medence helyének az előkészítése, összeállítása, karbantartása, szétszedése és tárolása. Nagyjából ezek azok a tényezők, amelyek meg fogják határozni az általa kapott élményt. Hogyha mindent rendben csinálunk, akkor a következő évben is csillogó szemekkel fogjuk figyelni az ablakon keresztül, hogy mikor szabadulhatunk végre ki a nyári melegbe medencézni egy nagyot.

Stílusos választás a rattan medence

A fémvázas medence felépítése nagyon egyszerű elven alapszik. Adott egy csőváz, ami UV védelemmel ellátott belső fóliát tart. A rattan medence semmiben sem különbözik a felépítését illetően a hagyományos csővázás medencéktől, csupán ez rattan hatású külső textúrával rendelkezik, ezért természetesebb megjelenést kölcsönöz a kültéri használathoz. Jobban belesimul a kerti környezetbe.

Ebben a kategóriában érdemes megemlíteni, hogy arattan Bestway medence a piacon jelenlévő termékek közül az egyik legjobb minőséget képviseli. Olyan acélból készült vázszerkezettel rendelkezik, ami rendkívül ellenálló az időjárás és a fizikai behatásokkal szemben. A strapabíró kivitel hosszú élettartamot eredményez, tehát mindenképp költséghatékonynak tekinthető a beszerzése. Az alaposan átgondolt tervezésnek köszönhetően, az összeállításnak minimális a szerszámigénye. Nem kell szakembert hívnunk, ha csobbanni szeretnénk a saját fémvázas medencénkben.

Ezért jó választás a Bestway medence szett

Nem kell a különböző tartozékokat egyenként beszereznünk hozzá, ugyanis a csomag tartalmazza a medencetesten kívül a papírszűrős vízforgatót, a szűrőbetétet, sőt, még a létrát is, természetesen a magyar kezelési útmutatóval együtt.

Korszerű berendezés a Bestway medence szűrő

Egyszerű kezelhetőséget tesz lehetővé a pozícionálható szelep révén és a nyomásmérőről is egyszerűen leolvashatóak az értékek. A benne található szitának köszönhetően kiszűri a nagyobb szilárd szennyeződéseket (leveleket, ágakat, bogarakat) is. A kimagasló hatékonysága mellett, rendkívül energiatakarékos üzemelésre számíthatunk. Jár mellé egy ChemConnect adagoló is, amivel fenntartható a tiszta, egészséges víz állapota. Szűrőhomokkal és Aqualoon szűrőközeggel egyaránt használható.

Medence gégecső köti össze a medencét a vízforgatóval

Ezen kívül a medence gégecsővel a szivattyú és a belógatós szkimmer is összeköthető. Ezek a műanyag gégecsövek nagyjából 3 bar nyomást képesek elviselni és 1,1-1,5 m tagokkal kaphatóak. Ennek köszönhetően, a megfelelő hosszúság egyszerűen kiválasztható és a későbbiekben bármikor variálható.

Hogyan történik a fémvázas medence telepítése?

Elsősorban arra kell figyeljünk, hogy vízszintes talajon állítsuk össze a csővázas medencét és előtte távolítsunk el az éles, hegyes tárgyakat, köveket, kavicsot, tüskés növényeket, faágakat. Szóval mindent, ami kivághatja vagy kiszúrhatja a fóliát. Az összeállítás közben kerüljük a hegyes éles szerszámok használatát. Amennyiben szilárd talajon, betonon vagy térkövön kívánjuk elhelyezni a fémvázas medencét, akkor nem lesz szükségünk másra, mint egy alátétfóliára. Ez védi a medence alját a kopástól. Hosszabb élettartamot eredményez. Ha földes, kavicsos talajra készülünk telepíteni, akkor előtte egyenletes homokágyat kell készítenünk, majd erre kerül az alátétfólia, amire felépítjük a medencét. Így megakadályozhatjuk a fólia kiszakadását. Használaton kívül mindig takarjuk le takarófóliával azért, hogy ezzel is elkerüljük a szennyeződések vízbekerülését. Lehetőleg a fáktól távol helyezzük el. A szezon végén egyszerűen szétszerelhetjük és fedett helyen tárolhatjuk. Szétszedett állapotban a helyigénye nem számottevő. Ráadásul számolnunk kell azzal, hogyha fűre telepítjük, akkor bizony nyomot fog hagyni.

Felfújható masszázsmedence télen-nyáron

Az fémvázas változattal ellentétben, ez akár beltérben is használható és bárhová magunkkal vihetjük. Ebből is kapható akkora változat, amibe belefér az egész család. Nincs is annál felemelőbb élmény, mint a havas tájat csodálni a téli kert ablakain keresztül, miközben a saját felfújható jacuzzinkban wellnessezünk. Hasonló tényezőket figyelembe véve, mint a fémvázas változatok esetében, a hordozható masszázsmedence természetesen kültéri használatra is alkalmas.

A beépített masszázsmedencéknél és a hagyományos ásott típusoknál sokkal gazdaságosabb megoldást jelentenek. Az üzemeltetésük és a tisztításuk kevésbé körülményes, ráadásul akkor állíthatjuk össze vagy szedhetjük szét ezeket, amikor csak kedvünk tartja. A medence tisztántartásával elkerülhetjük a víz gyakori lecserélését. A Bestway termékek minősége kompromisszumoktól mentes medencézést tesz lehetővé, amit néhány kattintást követően, a kedvező árfekvés miatt, bárki az otthonában élvezhet.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás