VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Hogyan működik a kerti szivattyú?

2019. Június 16.

Hogyan működik a kerti szivattyú?

A szivattyúk nem csak az ingatlan belső rendszereinek működését segíthetik elő, hanem természetesen a kertben is nélkülözhetetlenek. Különféle típusú kerti szivattyúkkal találkozhatunk napjaink kínálatában, léteznek merülő és klasszikus, külső szivattyúk, ám a működési elv a legtöbb esetében azonos. Cikkünkben a kertben használatos szivattyúkról igyekszünk néhány szót szólni.

Víz alatti szivattyúk

Medencék esetében a víztisztító rendszer nélkülözhetetlen, ellenkező esetben gyorsan szennyeződésekkel és baktériumokkal teli lenne a víz. Ezt a feladatot látják el azok a szivattyúk, melyek üzemelésükből adódóan a víz alatt is elhelyezkedhetnek. Mivel elektromos árammal működnek, ezért kizárólag olyan kerti szivattyú alkalmazhatóilyen céllal, mely teljesen vízálló. Ilyenkor az áram egy zárt blokkon keresztül áramlik, ami biztosítja, hogy még csak véletlenül se érintkezzen a rendszer a vízzel, ezzel garantálva a biztonságot. Egyszerű üzemelés jellemzi az ilyen szivattyúkat, mégis hozzák azt a színvonalat, amit a funkciónál fogva elvárunk tőlük.

Merülő szivattyúk kerti tavakhoz

A merülő szivattyú nevéből adódóan is a víz alatt helyezkedik el. Ezt esztétikai okok indokolhatják, hiszen kellemesebb látvánnyal jár, ha nem látjuk a készüléket, csupán annak előnyeit élvezhetjük. Mindegy, hogy tisztításról, szökőkút létesítéséről van szó, az időtálló minőség elmaradhatatlan. A kerti öntözésre is sokan használják a szivattyút, hiszen az öntözőrendszerrel összekapcsolva megadott időközönként történik a locsolás, akár akkor is, ha nem tartózkodnak otthon az ingatlan használói.

Öntözéstől a tótisztításig

A házat övező környezet akkor mutat igazán, ha zöldellő növények és gyep is ékesítik azt. Ezek azonban csak rendszeres öntözés mellett maradnak életben. A kerti szivattyúebben éppen úgy nagy segítséget jelenthet, mint a kerti tó algásodásának megelőzésében. A szivattyúval akár nagy mennyiségű víz is szállítható egyik helyről a másikra, így a medence új területen való felállítása és feltöltése sem jelenthet problémát.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a minőséget, hiszen csak a már jól ismert, bevált márkáktól várhatjuk el, hogy megbízhatóan álljanak rendelkezésre. A tavasztól késő őszig terjedő időszakban kiemelt hangsúly helyeződik a kertre. Gondoskodj annak szépségéről és praktikusságáról a megfelelő szivattyúk alkalmazásával!Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

3 fontos tudnivaló szivattyúvásárlás előtt

2019. Június 7.

3 fontos tudnivaló szivattyúvásárlás előtt

Vannak olyan készülékek, melyek ugyan a mindennapokban nincsenek használatban, ám ha szükség van rájuk, akkor elengedhetetlen, hogy kimagasló minőségben álljanak rendelkezésre. A szivattyúk tipikusan ilyennek számítanak. A kertben, vagy akár a garázsban, pincében is használatos eszközök minden korábbinál szélesebb választékban állnak rendelkezésre, így a választás a márkák és típusok között korántsem egyszerű. Cikkünkben azoknak igyekszünk segítséget nyújtani, akik nem tudják, mire figyeljenek szivattyú vásárlása előtt.

Megbízhatóság

Műszaki cikkek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a megbízhatóságot, és ez a szivattyú kínálat kapcsán sincsen másként. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a piacon régóta jelen levő márkák már számtalanszor tanúbizonyságát tették annak, hogy valóban prémium kategóriát kínálnak. Érdemes tehát egy jó hírű gyártó termékét választani, amely biztosan hosszú távon szolgálja majd a megbízható rendelkezésre állást.

Nem elegendő a megbízhatóság, a teljesítményre is célszerű figyelmet fordítani. Fontos, hogy tudjuk, milyen céllal szeretnénk vásárolni, és ennek megfelelően válogassunk a kínálatból. Érdemes akár szakember segítségét is kérni, hiszen ha például a forró vízzel történő fűtés a cél, akkor akár egy kis meghibásodás vagy a nem megfelelő teljesítmény is komoly következményekkel járhatnak a teljes rendszerre vonatkozóan. Fontos, hogy a kezdeti beruházáskor ne sajnáljuk a pénzt a minőségi márkára, hiszen ez hosszú távon biztosan kifizetődő lesz.

Hatékonyság felsőfokon

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szivattyúkat nagyüzemben felhasználók gyakran nem megfelelően választják meg a teljesítményt. Ennek következménye lehet az, hogy üzemeltetésük sokkal többe kerül, mint az szükséges lenne. A megfelelő szivattyúval elkerülhetőek a plusz költségek, és az energiafelhasználás csökkentésével az ökológiai lábnyom is kisebb lesz.

Zajszint és kényelem

A legjobb szivattyúk észrevétlenül üzemelnek, nem csapnak zajt. Érdemes tehát a szivattyú vásárlásakor a várható zajszintre is ügyelni, ugyanis folyamatos üzemelés esetén kifejezetten zavaró lehet a zaj, mely az ingatlan kényelmes használatára is rányomhatja bélyegét. A magasabb árkategóriás termékek e tekintetben is jobban beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, megéri tehát beruházni a kényelem és a praktikusság érdekében. Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Egyre felkapottabbak a fémvázas medencék

2019. Június 10.

Egyre felkapottabbak a fémvázas medencék
Önnek is szüksége van időnként egy kis felfrissülésre? A nyári hónapok alkalmával felesleges rendszeresen a legközelebbi strandra járnia, ha van otthon fémvázas medence, ahol kellemesen eltöltheti az erre a célra szánt idejét. Kímélje meg magát a több kilométeres utazástól és jelentős költségek kifizetésétől, ugyanis az egyszeri befektetés egyetlen szezon alatt bőven megtérül. Nyugat-Európában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fémvázas medence kivitelek, amelyek tartósságukkal és sajátos jellemükkel ragadják el a vásárlók bizalmát.

Természetesen minden esetben helyfüggő, hogy milyen méretű fémvázas medence állítható fel a kertben, ezért érdemes komoly figyelmet fektetni a paraméterek megismerésére, mielőtt döntést hozna. A rozsdamentes acél csőszerkezet minimális szerszámigénnyel állítható össze, amiben helyet fog kapni a háromrétegű, PVC és poliészter anyagú medence, aminek a szerepe, hogy a vizet bent tartsa. A fémvázas medence minimális karbantartási igénnyel rendelkezik és a megfelelő készítmények, műszaki eszközök alkalmazása mellett, a benne található folyadék könnyen tisztán tartható.

Fordítson figyelmet a teljesen vízszintes felület kialakítására, a végső hely kiválasztása előtt! Ahogy véget ér a fürdési szezon, a fémvázas medence szétszedésére és fagymentes környezetben való tárolására lesz szükség. Ha további részletek érdeklik a témával kapcsolatban vagy csak nem tudja eldönteni, hogy milyen típus mellett tegye le a voksát, akkor keresse bizalommal szakembereinket, akik örömmel segítenek Önnek!


Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Remek választás a Bestway medence

2019. Június 7.

Remek választás a Bestway medence
Egyre jobban közeledik a nyári forróság, ami komoly kihívásokat rejteget magában minden szinten. A legtöbben a klimatizált lakásba húzódnak a meleg elől, de sokan más megoldást választanak a felfrissülésre. Ha Önnek adottak a területi feltételek ahhoz, hogy egy méretesebb Bestway medence kapjon helyet az otthona kertjében, akkor érdemes minél előbb elkacérkodnia a gondolattal és kiválasztani a tökéletes típust. Több változat áll rendelkezésre, amelyek közül választani lehet.

Mit lehet tudni ezen termékekről?

A kezdő szintnek mondható felfújható típusokkal szemben, jóval masszívabb szerkezeti egységről van szó a Bestway medence esetében, ugyanis a tartórészt egy merev fémváz adja. Ez általában rozsdamentes acélból készül, hogy a lubickolás során kicsapódó nedvesség biztosan ne indítson el azon korróziós folyamatokat. A vizet a több rétegű, PVC és poliészter anyagú medencetest tartja meg. A felállítása során komoly figyelmet kell szentelni az egyenletes talajfelszín kiválasztására, ugyanis csak teljesen vízszintes környezetben helyezhető el a Bestway medence. Ennek gyakorlati előnye a használat során nyilvánul meg igazán, mert így biztosan nem jut egy adott részre nagyobb terhelés és egyenletes mélységű lesz a víz mindenhol.

A Bestway medence nem téliesíthető, ezért, amikor megérkeznek a hideg hónapok, szét kell szedni és fagymentes helyen tárolni az alkatrészeket. A minőség és kiváló ár-érték arány megtalálása érdekében, ismerje meg honlapunkon az aktuális kínálatot és vásároljon bizalommal!


Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A csepegtető cső felvirágozza a kertet!

2019. Május 11.

A csepegtető cső felvirágozza a kertet!

A csepegtető cső jó szolgálatot tehet parkokban, közterületeken, növényházakban és persze az otthoni édenkertekben. Számtalan típus fedezhető fel a piacon, így aztán az egyedi igények, elvárások pontos ismerete mérvadó a választás szempontjából. A külső átmérő nagyban meghatározza, hogy a cső vízleadása óránként egészen pontosan mennyi, az üzemi nyomásra vonatkozó paraméterek sem lényegtelenek, ahogy a csepegtető testek kiosztása is prioritást élvez. Fontos figyelmet szentelni az érintett modell egyedi sajátosságaira például, hogy ajánlható, használható-e föld felszín alatt, illetőleg hogy az alkalmazása milyen egyéb beszerzést, beszereltetést igényel például nyomáscsökkentő.

A csepegtető rendszer és az öntözött növények döbbenetes szimbiózist alakítanak ki egymással. A növények ugyanis a vízkivezetési pontokhoz idomítják gyökérhálózatuk futási irányát, vagyis az öntözésre szánt víz egyetlen cseppje sem veszik kárba. Nem véletlen, hogy ez az az eljárás, ami a leginkább víztakarékos megoldás, pazarlás szóba sem jöhet. Mivel a technikának hála épp a gyökérzónába érkeznek a vízcseppek, így párolgástól sem kell tartani, mely például a szórófejes öntözés esetén jelentős méreteket ölthet. Ez az a fajta gondoskodás, amit garantáltan meghálálnak a kert lakói. A tűző napfény elől azért érdemes eldugni, de egyébként roppantul ellenálló technológiáról van szó.

A csepegtető cső átmérőjének megválasztása prioritást élvez!

Egyetlen példa jól szemlélteti mennyire fontos az alapos végiggondolás a vásárlás előtt. Egy 16 mm-es típus 2 literes vízkibocsájtásra képes egy óra leforgása alatt, míg a 20 mm-es variáció épp a dupláját produkálja. Így kizárólag az egyéni adottságok döntőek a konkrét modell megválasztásánál.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás