VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Hogyan szivattyúzzon ki megfelelően egy beázott alagsort?

2018. Augusztus 16.

Hogyan szivattyúzzon ki megfelelően egy beázott alagsort?

Mindegy, hogy árvíz vagy hatalmas esőzések kapcsán került az alagsor víz alá, a mihamarabbi szakszerű megoldás kiemelt jelentőséggel bír. A nedves alagsor számos egészségügyi problémát okozhat, és az ingatlan szerkezetét is gyengítheti az. A légzési problémák, sőt az asztma és az allergia is visszavezethetőek arra, hogy az alagsor nedves, átázott, penészes. A dohos szag és a rothadás megelőzése érdekében célszerű gyorsan szivattyút segítségül hívni, amelynek segítségével a kívülről beérkező víztől megszabadulhat. Lássuk, hogyan!

Figyeljen a csatornákra!

A kívülről beszivárgó nedvesség miatt gyakran a viharok és az egyszerre lehullott, jelentős mennyiségű csapadék tehető felelőssé. Nem ritka az sem, hogy a csatornarendszer nem képes elnyelni a rengeteg vizet, és az lassan behömpölyög az udvarba, majd az alagsorba. Ilyenkor a búvárszivattyú alkalmazása nélkülözhetetlen, de érdemes arról is gondoskodni, hogy a csatornák ne legyenek eltömődve. Gyakran például a lehullott falevelek, a homok, vagy a törmelékes szennyeződések okoznak problémát.

Felszálló nedvesség a talajvízből

Ha sorra vennénk azokat a páratartalommal és nedvességgel kapcsolatos problémákat, amelyek az ingatlanokban legtöbbször előfordulnak, akkor a falakban felszálló nedvesség és a talajvíz jelentette gondok biztosan vezetnék a listát. Ez ugyanis hosszú távon fejti ki káros hatásait és alapvetően nyomja rá bélyegét az ingatlan belső mikroklímájára. A nedves falak ugyanis rontják a hőszigetelő képességet mind télen, mind nyáron. A nedves falfelületeken lecsapódik a pára, aminek penészesedés és ezzel együtt allergiás megbetegedések lehetnek a következményei. Érdemes a probléma megelőzésére páramentesítő készüléket használni, de a kritikus területeken a búvárszivattyú telepítése is hasznos lehet a megelőzés gyanánt.

Csökkentse a páratartalmat!

Mindegy, hogy kívülről, például szellőztetéssel jut be a magas páratartalom a lakásba, vagy az ott zajló tevékenységek kapcsán jelenik az meg, a hatékony elvezetés rendkívül fontos. A főzéssel, mosással rengeteg nedvesség kerül a levegőbe, amely elvezetés híján lecsapódik, és máris ott vagyunk a penészesedés problémájánál. Gondoskodjon arról, hogy a páratartalom mindig az egészséges és normál tartományban mozogjon, akár páramentesítő készülékek alkalmazásával is. A megfelelő szivattyúval pedig a ténylegesen beszivárgott nedvességtől sikerülhet megszabadulnia.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Melyik kerti szivattyú leginkább alkalmas a kiszemelt célra?

2018. Augusztus 10.

Melyik kerti szivattyú leginkább alkalmas a kiszemelt célra?

A szivattyúk napjainkban már nem csak ipari méretekben szolgálják a feladatok elvégzését, hanem otthonra is többféle típus beszerezhető. Rendszerint a kerttel rendelkező házak tulajdonosai választják a készülékek kínálta előnyöket, ám a választás nem mindig egyszerű. Milyen típust érdemes beszerezni? Mely feladatokra találhatunk megfelelő szivattyúkat? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Nem mindegy a hatékonyság és a kapacitás

A kerti vízszivattyúk és az ásottkút szivattyú képesek arra, hogy gyorsan emeljenek át akár nagy vízmennyiségeket is, így például a tó vagy a medence feltöltése egyszerűbbé válhat. Fontos szem előtt tartani azt, hogy a víz mennyivel a felszín alatt van, vagyis milyen magasságba kell a szivattyúnak felhozni a vizet. Ez jelentősen befolyásolhatja azt, hogy milyen típus bizonyul ideálisnak. Hasonló a helyzet a kapacitással is, ami öntözés vagy medence feltöltés alkalmával is lényeges. Nem mindegy, hogy mennyit kell várni arra, míg a teljes kertet sikerül megöntözni, vagy mennyi ideig tart egy nagyobb medence vízzel való feltöltése. A kapacitás tekintetében érdemes nagyobb hatékonysággal működő fajta mellett letenni a voksot, így még akkor is megbízható lesz a munkatempó, ha például nagy melegben kell a szivattyúnak üzemelnie.

Búvárszivattyúk, a legnépszerűbb fajták

A búvárszivattyú, miként nevéből is adódik, nagy mélységből emeli föl a vizet, ezért minden olyan esetben ideális választás lehet, amikor a kerti feladatokhoz keressük a megfelelő eszközt. Figyeljünk a választásnál a motorteljesítményre, ugyanis ez is hatással van arra, hogy sikerül-e a kívánt mélységből vízhez jutni. Az úgynevezett centrifugális szivattyúk centrifugális erőt alkalmaznak a víz mozgatásához. Az acél alapanyag rendkívüli tartóssággal ruházza fel ezeket a darabokat, ráadásul az eltávolítható fedéllel rendelkező fajták lehetővé teszik azt is, hogy a törmeléket sikerüljön eltávolítani.

A szivattyú választék napjainkban minden korábbinál szélesebb, így legyen szó akár medence feltöltésről, a naponta szükségessé váló kerti öntözésről, vagy a háztartás vízzel történő ellátásáról, mindenki megtalálhatja a felhasználás módjának, az elvárt teljesítménynek és hatékonyságnak, vagy például a kút mélységének megfelelő készüléket, mely hosszú távon áll majd kifogástalanul rendelkezésre.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A szivattyútechnika hozzájárul a világ legzöldebb szállodájának hatékonyságához

2018. Augusztus 2.

A szivattyútechnika hozzájárul a világ legzöldebb szállodájának hatékonyságához

A szállodaipar ma már elképesztő megoldásokkal jelenik meg a világban, és olyan különleges belső kialakításokkal találkozhatunk, amelyek néhány évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlenek voltak. A területen a Dubai-ban megtalálható szállodakomplexumok kétségkívül vezetik a listát, de például a dán The Crowne Plaza Copenhagen Towers is egészen egyedülálló a maga nemében. A világ legzöldebb szállodájaként számon tartott épületegyüttes optimális működését a Grundfos szivattyú márka is elősegíti kiváló minőségű és hatékony szivattyúinak segítségével.

Energiatakarékos megoldások

A modern szállodaépület a fenntartható fejlődés és az építészeti műalkotás kitűnő párosa. Az alkalmazott technológiák során a hatékony energiafelhasználás fontos cél volt, és miként a tapasztalatok mutatják, sikerült valóban megvalósítani mindezeket. A 2009-ben nyitott luxushotel számos elismerés büszke tulajdonosa és mind az innováció mind a design területén újat alkottak a tervezők. Az impozáns külső felület tulajdonképpen napelemek gyűjteménye, amelyek hozzájárulnak a szálloda energiaszükségletének fedezéséhez. Talán meglepő az arány, de az energiafelhasználás fele fedezhető ilyen módon, természetesen az időjárás függvényében.

Grundfos szivattyú fajták a takarékosság szolgálatában

A hotel fűtésére és hűtésére is modern megoldást alkalmaztak, melynek köszönhetően az energiafogyasztás még alacsonyabban tartható. A korszerű szivattyú technológiával a világ leginkább energiatakarékos szállodájává vált a hotel. Az ATES rendszeren keresztül a hotel energiaszükségletének akár 60 százaléka is fedezhető. Ez a hotel alagsorában található meg, és a felszín alatti víz használatával oldja meg a rendszer a klímák hűtését, valamint a helyiségek fűtését.

Természetesen a hasonló megoldások kialakítása nem olcsó mulatság, de néhány éven belül teljesen megtérülni látszik, onnantól fogva pedig sokkal magasabb hasznot realizálhat a komplexum, mint versenytársai valaha is. Nem utolsó sorban a környezettudatosan működő szálloda azoknak a vendégeknek a nagy kedvencévé is vált, akik igyekeznek odafigyelni a környezettudatosságra és bolygónk energiaforrásainak hatékony felhasználására. Az alkalmazott szivattyúmárka természetesen nem csak ipari méretekben, hanem a háztartásokban is eredményesen alkalmazható.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Vízmegtakarítási tippek vállalkozások számára

2018. Július 19.

Vízmegtakarítási tippek vállalkozások számára

A környezetvédelemmel és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban kevés égetőbb kérdés létezik, mint a vízkészletek védelme és a vízfogyasztás kontroll alatt tartása. Nincs ez másként akkor sem, ha a vállalkozásoknál felmerülő vízfogyasztás kerül szóba. A takarékosság és így a környezetvédelem apropóján vannak olyan területek, amelyekre mindenképpen megéri figyelmet fordítani. Lássunk ezek közül néhányat!

Minőségi nyomásfokozó szivattyú használata

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az alacsony víznyomás gyakran éppen magasabb vízfogyasztással társul. Éppen ezért a nyomásfokozó szivattyúhasználata ilyenkor remek választásnak bizonyul. Érdemes a magas minőséget képviselő márkák közül választani, hiszen ezek garantáltan hosszú időn keresztül állnak majd megbízhatóan rendelkezésre.

Mérje a vízfogyasztás mértékét!

A különféle ipari létesítmények esetében a takarékosság érdekében korántsem mindegy, hogy rendszeresen ellenőrzésre kerül-e a vízfogyasztás mértéke. Ha tisztában vagyunk az értékekkel, összefüggéseket kereshetünk az egyes tevékenységek és a vízigény között. Kitűnő döntés lehet az is, ha az iparági referenciaértékekkel hasonlítjuk össze a saját vállalkozásnál észlelhető fogyasztást, így képet kaphatunk arról, hogy mindent az általános tendenciának megfelelően csinálunk-e, vagy van még mit javítani a teljesítményen és a vízfelhasználás kontrollján.

Zöld-szemlélet az alkalmazottak körében

Kevesen gondolják, de a vízfogyasztáson olyan egészen apró dolgokkal is takarékoskodhatunk, mint hogy meddig tartjuk nyitva a csapokat, vagy folyó víz mellett történnek-e egyes tevékenységek. Fontos, hogy a munkatársak, alkalmazottak körében is terjedjen a zöld-szemlélet, hiszen ha magukénak érzik ezt a fajta gondolkodásmódot, az már sokat segíthet a változások és a vízfogyasztás visszafogása érdekében.

Szivárgás nélkül

Talán nem is jutott még eszébe, de a rejtett szivárgások komoly összeggel terhelhetik a vízszámlát, és persze a környezetnek sem tesz jót a fogyasztható víz elfolyása. A legegyszerűbben úgy történhet meg az ellenőrzés, ha minden fogyasztót lekapcsolunk, és így nézzük meg az órát, hogy pörög-e. Érdemes a leállás időszakában többször is ránézni az órára, és ha változás tapasztalható az állást illetően, akkor célszerű további intézkedéseket tenni a szivárgások helyének feltérképezésére.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A leghatékonyabb módszerek az árvízkárok megelőzésére, enyhítésére

2018. Július 15.

A leghatékonyabb módszerek az árvízkárok megelőzésére, enyhítésére

Hazánk számos területén okoz problémát az árvíz, vagy éppen a hatalmas esőzések után az ingatlanok elárasztása. Ilyenkor nem csak a higiéniai okok miatt nagyon fontos a mihamarabbi helyreállítás, hanem az épületek szerkezeti adottságainak megőrzése végett is. Sokféle szivattyú típus közül választhatunk napjainkban, melyek remek szolgálatot tesznek a szennyvíz gyors és hatékony eltávolítása érdekében. Cikkünkben most sorra veszünk 8 olyan területet, amelyek mindenképpen figyelmet érdemelnek az árvízkárok megelőzése kapcsán.

Ne maradjon el a biztosítás!

A szélsőséges időjárási viszonyok miatt is érdemes olyan lakásbiztosítást kötni, amely fedezi az esetlegesen felmerülő árvíz károkat. Mindenki számára fontos, hogy egy élet munkája ne menjen tönkre egy hirtelen lecsapó természeti katasztrófa miatt, ezért a lakásbiztosítás költségein nem érdemes spórolni. Az árvízkárok kockázatát csökkenthetjük azzal is, ha otthonunkban a könnyen rongálódó, vagy a nedvességre érzékeny alapanyagokat strapabíró fajtákra cseréljük le. Nem csak beltérben, de kültéren is érdemes megfontolni néhány alapvető változtatást. A szellőzőnyílásokat szellőztető téglákkal helyettesíthetjük, a fa ajtókat pedig műanyaggal cserélhetjük le. Nem mindegy az sem, hogy a padló mennyire jól szigetel a nedvességgel szemben.

Védje értékeit!

Az otthon biztonságosabbá tétele érdekében sokat tehetünk azzal, ha a konnektorokat nem a padló közelében helyezzük el, hanem legalább másfél méterrel fölötte. Így egy esetleges árvíz esetén nem kell a teljes rendszer meghibásodásától, és persze a nagyfokú veszélyességtől sem feltétlen tartani. Ha árvíz közeledik, akkor gondoskodjunk arról, hogy lehetőleg a felső szintekre vigyük fel az értékes holmikat, hogy azokban ne keletkezzen kár. Igaz ez a bútorokra és persze az elektronikai cikkekre is.

Szivattyúzzon, amint lehet!

A merülő szivattyúk nélkülözhetetlennek bizonyulnak az árvíz elvonulása után, ezek segítségével távolíthatjuk el ugyanis a lehető leggyorsabban a vizet. Fontos, hogy a felkészülés során megfelelő mennyiségű homokzsákkal rendelkezzünk, ezekkel ugyanis akár az udvartól és a bejárati ajtótól is távol tarthatjuk a vizet. Gondoskodjunk arról is, hogy a WC-ből ne folyhasson visszafelé semmi, tehát zárjuk el azt. Árvíz esetén az időtényező kiemelt jelentőséggel bír, tehát amint biztonságosan be tudjuk üzemelni a szivattyúkat, azonnal indítsuk el azokat a károk mihamarabbi enyhítése érdekében.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás