VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Fontos Információ!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.

Blog

Milyen célra használatosak leggyakrabban a szivattyúk?

2020. Március 26.

Milyen célra használatosak leggyakrabban a szivattyúk?

A kertes házzal rendelkező ingatlanokban mindig akad tennivaló. Nem csak a házban, hanem az azt övező környezetben is így van ez. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy a munkát a megfelelő készülékek nagymértékben megkönnyíthetik. Így van ez akkor is, ha a szivattyúkról van szó. Ezek a berendezések segíthetnek a ház vízellátásában, eltávolíthatjuk alkalmazásukkal a szennyvizet, de akár a fűtést is megoldhatjuk ilyen módon. Nézzük, milyen célokra keresik leggyakrabban a szivattyúkat és a hozzájuk tartozó kiegészítőket!

Házi vízmű kialakítása

Az energiaárak minden korábbinál magasabbak, ezért sokak számára nem mindegy, hogy mennyit fizetnek havonta rezsire. A saját kútból történő víznyeréssel sokat lehet takarékoskodni. Bár a kútfúrás kezdeti költségekkel jár, de később megtérül mindez. A szivattyúk a megfelelően működő házi vízmű esetében nélkülözhetetlenek.

Fűtéshez ideális szivattyúk

Nem csak a konyhában vagy a fürdőszobában felhasznált vízhez szükséges szivattyú, hanem a fűtési rendszer is kialakítható ilyen módon. A rendszer üzembe helyezéséhez érdemes akár szakember segítségét is kérni, és persze az sem mindegy, hogy milyen paraméterekkel rendelkező darabra esik a választás.

Kerti öntözőrendszer

Nagyobb kertek esetében az automata öntözőrendszer az egyetlen ésszerű megoldás. Ezen keresztül a kert távoli pontjaira is eljuttatható a víz, méghozzá célzottan a növények gyökereihez. A rendszer alapos tervezést igényel, és a megfelelő csövek, idomok mellett a szivattyú is elmaradhatatlan a víz mozgatásához. 

Medence és kerti tó

Legyen szó akár a kerti tó esztétikus megjelenéséről, akár a medence tiszta vizéről, a házat övező környezetben ezekhez is szivattyú kell. Fontos tisztában lenni azzal, hogy bizonyos szivattyúk még minimális szennyeződésekkel sem bírnak el, míg mások kifejezetten a darabos szennyezőanyagokkal rendelkező folyadékokat is képes mozgatni.

Szennyvíz eltávolítás

Ez utóbbira tökéletes példa a szennyvíz szivattyú, melyet egyébként a szabadban is gond nélkül bevethetünk. A nagyobb esőzések és a területenként rendszeresen előforduló áradások kapcsán mindig jól jön, ha azonnal rendelkezésre áll egy szivattyú.

Szivattyúk az iparban

Természetesen nem mehetünk el az ipari felhasználás kérdése mellett sem. Nagy hőmérséklet, sűrű folyadékok- ezek speciális igényeket támasztanak a szivattyúk felé, melyeknek a gyártók időről-időre igyekeznek megfelelni.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Hogyan válasszunk szivattyút?

2020. Március 20.

Hogyan válasszunk szivattyút?

A vásárlás műszaki cikkek esetében korántsem olyan egyszerű, mint azt legtöbben hinnénk. Sokan vagyunk, akik nem mozgunk otthonosan a témában, pláne akkor, ha például szivattyúkról van szó. Ilyenkor hasznos lehet szakember segítségét kérni, vagy legalább utána olvasni annak, hogy milyen szempontokra érdemes ügyelni a vásárlás során. Cikkünkben ehhez szeretnénk néhány alapvető, hasznos tanácsot adni.

Nem mindegy, milyen célra használjuk majd!

A szivattyú beszerzésekor az első és legfontosabb, amivel érdemes tisztában lenni, az az, milyen célra használjuk majd az eszközt. Más szempontokat érdemes ugyanis szem előtt tartani akkor, ha a házi vízmű kialakítása a cél, mintha a kerti öntözőrendszert szeretnénk tökéletesen kiépíteni. Vannak olyan szivattyúk, melyek a minimális homokmennyiséget sem viselik jól, és azonnali meghibásodáshoz vezet az náluk. Mások akár a darabos szennyeződésekkel, a szennyvízzel is elbírnak. Különbség természetesen árak tekintetében is adódik ezek alapján.

Árak és minőség - mi a kapcsolat?

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy mindenképpen a legolcsóbb megoldás mellett tennék le a voksot. Ez azonban nem minden esetben ideális. A szivattyúk gyakran állandó használatban lesznek, így az időtálló minőségre fokozottan célszerű figyelni. A szivattyúvásárlás kapcsán sincsen ez másként, így az olyan minőségi márkákkal, mint például a Pentax, biztosan nem lőhetünk mellé. Legalább a középkategóriás márkák javasoltak, ezekhez meghibásodás esetén is biztosan lehet alkatrészt beszerezni.

Milyen paraméterekre van szükség?

Fontos, hogy milyen mélységből szeretnénk a vizet szivattyúzni, hova kívánjuk azt eljuttatni. A háztartás vízfelhasználása sem mindegy, hiszen a vízhozam szoros kapcsolatban áll a szivattyú teljesítményével. A beépítéskor segítő szakember előmozdíthatja tanácsaival a vásárlás folyamatát.

Szivattyúk ipari méretekben- kérjen egyedi ajánlatot!

A közösségi helyszíneken, a szállodákban, uszodákban és ipari üzemekben akár nagy teljesítményű szivattyúra is szükség lehet. Nem csak méret, teljesítmény és mennyiség terén vannak elvárások, hanem a speciális kialakítás is. Sokszor sűrű folyadékok mozgatása a cél, és akár nagy hőfoknak is ellenállniuk kell az alkatrészeknek. Ilyenkor megéri egyéni árajánlatot kérni, ugyanis nem ritka, hogy kedvezményt kaphatnak a nagy megrendelők.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Mélykúti szivattyú a kényelem és a takarékosság szolgálatában

2020. Március 10.

Mélykúti szivattyú a kényelem és a takarékosság szolgálatában

A szivattyúk széles választékban állnak napjainkban rendelkezésre, és a ház körül legalább olyan gyakran döntenek mellette, mint ipari méretekben, vagy közösségi helyszínek üzemeltetésekor. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelően kialakított rendszer segítségével olcsóbban és hatékonyabban megoldható a fűtés, a hűtés, vagy az ingatlan vízzel történő ellátása. Ebben nyújt segítséget a kútfúrás és az ennek használatához szükséges szivattyú használata.

A mélykúti szivattyú nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kútból a vizet a felszínre és az ingatlan megfelelő részébe sikerüljön emelni. A kútfúrás egyébként évszázadok óta elterjedt, és ma is sokan döntenek mellette az otthon vagy a kert környékén. Napjainkban számos olyan vállalkozóval találkozhatunk, akik kútfúrással foglalkoznak. Nem elég azonban pusztán a kútfúrás, arra is hangsúlyt kell helyezni, hogy a megfelelő szivattyú kerüljön beépítésbe, és az minden szempontból ideális legyen a kút mélységének és az ellátandó feladatoknak.

Kényelem a mindennapokban

Az ingatlanok fenntartási költségei egyre magasabbra emelkednek. Természetes cél tehát, hogy minél takarékosabban sikerüljön megoldani például a víznyerést. Számos előnnyel rendelkezik a kút használata. Nem fordulhat elő, hogy vízellátási problémák lépnek fel. Ezzel rendszerint szeles, viharos időben lehet találkozni, amikor a nagy szivattyúrendszerek az esetleges áramellátási hibák miatt nem kapnak energiát, s így nincs víz a lakásokban. A saját kút használatával ez aligha fordulhat elő. Elfelejthetjük a meghibásodásokat és a szétrobbant csöveket, de az is a múlté lesz, ha alacsony a nyomás nagy vízkereslet idején. Amennyiben minden szempontból az egyéni igényeknek megfelelő szivattyú mellett döntünk, akkor problémamentesen zajlik a vízellátás saját kútról.

Megtakarítás saját kút használatával

Persze nem mehetünk el a dolog pénzügyi oldala mellett sem. A víz, mint természeti erőforrás egyre drágább. Ugyan a kútfúrás sem olcsó mulatság, de ez egyszeri beruházás, s utána nincs szükség vízdíj fizetésére. Felmerülhet a kérdés, hogy mennyire tiszta vízhez juthatunk a kútból. Nem véletlen örvendenek minden korábbinál nagyobb népszerűségnek a vízszűrő készülékek, hiszen ezek segítségével kiszűrhetőek a szennyeződések, és maximálisan egészséges víz fogyasztható. A szivattyúk az online rendelés kényelmét kihasználva is elérhetőek.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Gázolaj szivattyú a jövőben terveknek megfelelően

2020. Március 5.

Gázolaj szivattyú a jövőben terveknek megfelelően

A gázolaj szállítása és elosztása nem történhet akármilyen eszközökkel. Csakis a speciálisan erre kialakított gázolaj szivattyú, szívó- és nyomótömlő, valamint adagolópisztoly segítségével szabad elvégezni ezeket a feladatokat, mert ez az anyag nemcsak a felhasznált kellékekben tehet kárt, hanem akár az egészségében is.

Szerencsére, ma már viszonylag egyszerű beszerezni ezeket a sajátos termékeket, így biztonságos körülmények között szállíthatja és oszthatja el a dízel motorok működéséhez szükséges folyadékot.

Nálunk komplett gázolaj szivattyúszettek közül is válogathat, amelyek tartalmaznak minden szükséges kelléket az említett feladatok lebonyolításához.

Ugyanakkor egyes szettek gázolaj szivattyú nélkül is megvásárolhatóak, ami azt a célt szolgálja, hogy amennyiben háromfázisú modellre lenne szüksége, akkor is megfelelő készletet tudjon összeállítani.

Továbbá, átfolyásmérővel is szolgálhatunk, amennyiben szeretné pontosan számon tartani, hogy a gázolaj szivattyú segítségével mekkora mennyiségeket emelt át például egyik tartályból a másikba.

Az adagoló pisztoly modellek között háztartási és ipari célra készült változatokat egyaránt találhat, tehát mindenképpen ajánljuk, hogy jól gondolja át, mire lenne szüksége és mik a jövőbeni tervei!

Azonban, ha nem biztos a dolgában és úgy érzi, hogy útbaigazításra szorul, akkor vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, mert a szakértő munkatársaink hasznos tanácsokkal fogják ellátni úgy a gázolaj szivattyú, mint a kiegészítő termékek kiválasztása kapcsán.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

A szórófej kiválasztása is nagy odafigyelést igényel

2020. Március 5.

A szórófej kiválasztása is nagy odafigyelést igényel

Egy rendszernek a legkisebb része is ugyanolyan fontos, mint a legnagyobb méretű, hiszen ha nem működik megfelelően, akkor az összes többi sem tudja az elvárások szerint teljesíteni a feladatát.

Éppen ezért, a szórófej kiválasztását sem szabad félvállról venni, akár egy meglévő öntözőrendszerhez szeretné beszerezni az ilyen kiegészítőt, akár most tervezi telepíteni az összes olyan alkotóelemet, amelyek a növények vízzel való ellátásáért fognak felelni.

A minőség az első és talán legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni a szórófej modellek között való keresgélés során, azonban nem az egyetlen. Ahhoz, hogy olyan eredményt kapjon, mint amit eleve elképzelt, a szórófej paraméterei kompatibilisek kell legyenek a rendszer többi alkatrészével, illetve meg kell feleljenek az öntözendő terület adottságainak is.

Először is meg kell nézni, hogy össze tudja-e kapcsolni az adott vízcsővel, amin majd el kell érkezzen a folyadék a szórófejig.

Továbbá fontos kérdés, hogy megbírja-e vagy éppen elegendő-e hozzá a meglévő víznyomás. Ugyanakkor az is lényeges tényező, hogy mekkora területet és milyen növényeket kell ellátnia megfelelő mennyiségű és minőségű éltető nedűvel.

Csak ezen kérdések, szempontok megválaszolása után és figyelembe vétele mellett tudja megtalálni azt a szórófej típust, ami minden téren eleget fog tenni a kívánalmainak.

Ha pedig bármilyen téren elbizonytalanodna vagy kérdések merülnének fel Önben, akkor forduljon szakértő segítségért a munkatársainkhoz, hogy biztosan ne érje csalódás a későbbiekben!Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás