VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Blog

Hogyan szivattyúzzuk ki a vizet az alagsorból árvíz esetén?

2018. Április 16.

Hogyan szivattyúzzuk ki a vizet az alagsorból árvíz esetén?

A tavaszi áradások a víz közelben fekvő ingatlanokat gyakran nem kímélik. A probléma nem áll meg a saras utcáknál, hiszen az alagsorban is magas vízszinttel szembesülhetünk. Nagyon fontos, hogy az ingatlan további károsodását megelőzve mihamarabb intézzük el a szükséges szivattyúzást. Ma már bérelhetünk is kiváló minőségű eszközöket, de akár megfizethető áron be is szerezhetjük a minden szempontból megfelelő szivattyút. Annak érdekében azonban, hogy a szivattyúzás kifogástalan végeredménnyel záródjon, megéri néhány dolgot szem előtt tartani.

Érdemes megvárni, míg az árvíz elvonul, hiszen ha másnap minden ugyanúgy nézne ki, akkor feleslegesen bajlódnánk a szivattyúzással. Fontos, hogy áramtalanítsuk a házat, és az alagsortól mind az állatokat, mind a gyerekeket tartsuk távol.

Milyen szivattyúra lesz szüksége a szivattyúzáshoz?

Ahhoz, hogy eltávolítsuk az alagsorból a vizet, olyan szivattyúra van szükség, mely képes kiemelni a vizet onnan. Minél nagyobb tömlőhöz csatlakoztatjuk az eszközt, annál gyorsabban történik majd a szivattyúzás. Nagy teljesítményű hosszabbító kábel is szükséges az üzemeltetéshez. Ha nagy mennyiségű víz áll az alagsorban, akkor engedjük le a víztelenítő szivattyút, majd a árammal/generátorral összekötve indítsuk el azt. Akár több szivattyút is használhatunk egyszerre a munka meggyorsításához. Előfordulhat, hogy csak kis területet érint az árvíz probléma. Ilyenkor az úgynevezett nedves/száraz vákuum segítségével valósítható meg a víz kiszivattyúzása.

A szivattyúzás után további feladatok is várnak ránk, ugyanis minden olyan alapanyagot és textíliát ki kell cserélni, amelyeknél fennáll a penészesedés veszélye. Így a gipszkarton burkolatot éppen úgy célszerű cserélni, mint a szőnyegeket. A napjainkban már elérhető áron beszerezhető párátlanító készülékek remek választásnak bizonyulnak annak érdekében, hogy az alagsor belső mikroklímája minél hamarabb visszaálljon a normális szintre.

S hogy miért fontos a penészesedés kockázatának minimalizálása? Kevesen tudják, hogy a nedves felületeken megjelenő penészfoltok komoly egészségügyi veszélyeket hordoznak magukban. Allergiás panaszok is jelentkezhetnek az ilyen ingatlan rendszeres használóinál. Árvíz után tehát nem csak a szivattyúzás és a szemmel látható víz eltávolítása lényeges, hanem az általa okozott problémák mihamarabbi kiküszöbölése is. Ugyan az árvíz anyagi károkat okozhat, de ma már a megfelelő eszközökkel gyorsan és hatékonyan eltávolíthatjuk a vizet, legyen az bármekkora is.Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

A Pedrollo szivattyú márka

2018. Április 4.

A Pedrollo szivattyú márka

Legyen szó a ház körüli tevékenységről, vagy az olyan szükséghelyzetekről, amikor a szennyvíz szivattyúzása válik szükségessé, nélkülözhetetlenek a korszerű eszközök és berendezések. Nem véletlen, hogy aPedrollo szivattyúmárka is elkötelezett az innovációk irányába, és folyamatosan igyekszik tökéletesíteni termékeit. Nem csak a megbízhatóságot tartják fontosnak az új modellek megálmodásakor, hanem a kitűnő teljesítményt is, mely nélkül lehetetlen volna megfelelni korunk követelményeinek.

 

Vágókéses szennyvízszivattyú az optimális teljesítmény szolgálatában

 

A napjainkban nagy népszerűségnek örvendő, aprító szerkezettel ellátott modellek gondoskodnak arról, hogy a szennyvizekben és csatornavizekben előforduló szilárd részecskéket teljesen összeaprítsák, és így végezzék el kifogástalanul a szennyező anyagok eltávolítását. A Pedrollo szivattyú további nagy előnye, hogy az így szétdarabolt anyagokat akár kis átmérővel rendelkező csővezetéken is át lehet szivattyúzni és nem áll fenn majd a dugulás veszélye.

 

Időtálló minőség és kényelem egyben

 

Az újszerű centrifugális monoblokk szivattyú rozsdamentes acél szivattyúházzal rendelkezik, ami az időtálló minőség szempontjából korántsem elhanyagolható szempont. A járókerék a kényelmes mozgathatóságról gondoskodik, ami nélkülözhetetlen akkor, ha a szivattyúzással és a szennyvíz eltávolításával kapcsolatban egyébként is rengeteg teendő akad. A könnyű mozgathatóságnak köszönhetően nehezen hozzáférhető helyekre is gond nélkül eljuttatható a szivattyú. A Pedrollo szivattyú márka újdonságaival akár 850l/perc átfolyási sebesség is elérhető. 

 

A Pedrollo márkától már megszokott színvonalat a legújabb termékek esetében is megkaphatjuk. Legyen szó akár lakossági, akár intézményi felhasználásról, a kínálatban mindenki megtalálhatja azt a típust, mely elvárásinak, az elvégzendő feladatnak és pénztárcájának is egyaránt megfelel. A fejlesztések során olyan korszerű, kényelmet is szolgáló tudással, plusz funkciókkal látják el a szakemberek a szivattyúkat, amelyek a legmodernebb követelményeknek is maximálisan megfelelnek. Akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk annak érdekében, hogy mihamarabb hozzájuthassunk a kiszemelt típushoz. Nyári medencézés, vagy szennyvíz szivattyúzás alkalmával is megállják a helyüket a márka készülékei. Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Bestway medence a kellemes nyári élményekért

2018. Április 3.

Bestway medence a kellemes nyári élményekért

 

A legjobb dolog, amit nyáron, a tikkasztó melegben csinálni lehet, az egyértelműen a strandolás!

Azonban nem mindig van idő és lehetőség elmenni valamelyik élményfürdőbe vagy vízpartra, így érdemes valamilyen alternatívában is gondolkodnia. Ha van hely az udvaron, akkor a Bestway medence jelenti az egyik legjobb opciót, ami attól függően, hogy mekkora méretet választ, az egész családját és még a baráti körét is kiszolgálhatja. A Bestway medence nagyon sokféle kivitelben kapható, amelyek között felfújható karimájú, puhafalú és fémvázas változat is van, továbbá ezen két kategórián belül is többféle méret adott.

A puhafalú medence előnye, hogy könnyebb mozgatni, szét- és összeszerelni, de a fémvázas verzió telepítése sem olyan nehéz, hogy ne érné meg a fáradtságot az a plusz strapabíró jelleg, amit ez kínál. Ugyanakkor, ha ezen a téren megszületett a döntés, akkor még egyéb kérdésekben is dűlőre kell jutni. A Bestway medence szettek esetében a szivattyú a csomag részét képezi, azonban létrát, lábmosó tálat és medence takarót külön kell vásárolnia hozzá. Ezek pedig nélkülözhetetlenek, ha maximálisan ki szeretné élvezni a fürdőzés kényelmét, hiszen kellemetlen lehet, ha a gyerekek vagy az alacsonyabb felnőttek kedvükre ki-, bemászni, valamint a lábakon behordott piszok is rontja az összhatást.

Továbbá a Bestway medence akkor fog mindig kifogástalan körülményeket biztosítani, ha Ön is gondoskodik arról, hogy mindig le legyen takarva, ha nem használják, így a megfelelő méretű takaró beszerzését sem hanyagolhatja el.

 Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Fémvázas medence a nyári mókázásokhoz

2018. Április 3.

Fémvázas medence a nyári mókázásokhoz

Szeretné, ha akkor fürdőzhetne, amikor csak kedve tartja, mindenféle kötöttségek nélkül?

Akkor teremtse meg ehhez a lehetőséget egyfémvázas medence megvásárlásával és felállításával! Amennyiben egy ilyen nagyszerű szerkezet fog állni az udvarán, akkor nem kell nyitvatartási időkhöz és a pénztárcájához igazítsa, hogy mikor csobban egyet, mert ha megfelelően tisztán tartja és a karbantartásra is odafigyel, akkor akár éjjel is megmártózhat a frissítő vízben. Ugyanakkor a fémvázas medence nemcsak Önnek, hanem az egész családnak is elég helyet biztosít, sőt, baráti társasággal is összeülhetnek egy grillpartival egybekötött házi strandolásra.

Ez a típus elég erős, hogy ellenálljon a gyerekek mókázásának és a felnőttek játékának is, így nem kell aggódnia, hogy tönkremegy, ha valaki kissé jobban elengedi magát és nem elég figyelmes, amikor ki- vagy beszáll a medencébe. A vázat csövek képezik, amelyek a PVC és poliészter anyagon található fülekbe csúsztatva merevítik ki a szerkezetet. A fémvázas medence háromrétegű anyagát a víz fogja kifeszíteni, így nyerve el a végső alakját. Fontos, hogy amennyiben egy magasabb verzió mellett dönt, akkor a létráról se feledkezzen meg, mert a gyerkőcöknek, alacsonyabbaknak nehézkes lehet a medence használata.

Továbbá érdemes egy takaró ponyvát is beszereznie, amivel megakadályozhatja, hogy amíg használaton kívül van, addig a víz megteljen mindenféle szeméttel. Az apró szennyeződésekről a fémvázas medence szivattyúja fog gondoskodni, így azok miatt nem kell aggódnia, csupán a karbantartási feladatokat kell időszakon ellátnia.

 Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás

Esettanulmány: hogyan segíti elő a Sochi bobpálya sikerességét a csőszivattyú?

2018. Március 29.

Esettanulmány: hogyan segíti elő a Sochi bobpálya sikerességét a csőszivattyú?

Amikor téli sportokról van szó, akkor vannak olyan feltételek és követelmények, melyeknek érvényesülése nélkülözhetetlen a biztonság és a kivitelezhetőség érdekében. Számos sportág megköveteli, hogy a szükséges körülményeket mesterségesen állítsák elő, vagy ha nem is teljes mértékben így történik, de a technika újdonságaival rásegítsenek a tökéletes feltételek megteremtésére. A gyakran szükséges jég és hó előállításakor nem csak az egyes sportágak jellegével kell számolni, hanem a környezeti hatásokkal is. Előfordul, hogy túl sok nedvesség kerül a pályára, vagy a hőmérséklet-ingadozás nyomja rá bélyegét a feltételekre. Nincs ez másként a Sochi bobpálya esetében sem, melynek kapcsán biztonsági előírások is megkövetelik, hogy kifogástalan állapotban legyen az a rendezvények ideje alatt.

A Kaukázus lábánál fekvő város a turisták számára igazi paradicsomnak bizonyul, ugyanis a nyári hónapokban a parton kitűnő hőmérséklet várja a vendégeket, télen pedig a havas hegycsúcsok kínálnak remek szórakozást. A szubtrópusi klíma miatt azonban korántsem biztos, hogy a téli sportokhoz ideális lesz a hegyvidéki környezet. Annak érdekében tehát, hogy a hó és a jég szempontjából is megfeleljen a követelményeknek a vidék, mesterséges segítség is aktuálissá válhat.

A csőszivattyú minőségének fontossága

A hó-és jéggyártás során nélkülözhetetlen a tiszta víz folyamatos és megbízható áramoltatása. Ehhez speciális szivattyúkat használnak, melyek nem csak teljesítmény, de megbízhatóság terén is kifogástalanul működnek. Ez utóbbi azért is nagyon fontos, mert ha leáll a víz áramoltatása, az veszélybe sodorhatja a versenyzőket, a verseny eredményeit, és így a helyszín, mint rendezvények szempontjából ismert terület hírnevét is.

A folyamatosan történő jég előállítására egy profi csapatot kértek fel, amelynek tagjait igencsak nagy kihívás elé állította a feladat. A bobpálya 836 méteres magasságból indul, és másfél kilométer hosszan kanyarog, összesen 17 görbét leírva. Az eredetileg betonból épített pályát kellett tehát jéggel bevonni, hogy azon a versenyzők akár 120 km/h sebességgel tudjanak majd száguldani. Fontos volt, hogy a vízminőségre is hangsúly helyeződjön a folyamatosság mellett, hiszen egyes ásványi anyagok vízben való jelenléte befolyásolhatja a kapott jégminőséget. A többszivattyús rendszereknek és a maximális megbízhatóságnak hála a feladat kiválóan megoldható volt, ebben pedig az alkalmazott csőszivattyúk minősége nagyon fontos szerepet játszott.  Részletek » Hozzászólás 0 hozzászólás