VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Medence hőszivattyú

 termék/oldal
Szállítási határidő:Raktárról
199 000 Ft (áfával)
db
Részletek
Szállítási határidő:Raktárról
310 000 Ft (áfával)
db
Részletek
Szállítási határidő:Raktárról
385 000 Ft (áfával)
db
Részletek
Szállítási határidő:Raktárról
425 000 Ft (áfával)
db
Részletek

Takarékos hatékonyság a medence hőszivattyú képében

A medence ma már nem tartozik feltétlenül a luxus kategóriájába. Egészen megfizethető áron is hozzájuthatunk egyhez, nem kell rögtön stadion méretűben gondolkodni. Egy szép kerti medence akár a hűvösebb napokon is felüdülést és relaxációt nyújthat, ha felszereljük egy medence hőszivattyúval. Ebben az esetben nem leszünk kiszolgáltatva a napsütéses órák számának még nyáron sem. Egy hidegebb nyári héten is nyugodtan át lehet hívni a barátokat egy medencés összejövetelre. Nézzük, hogyan segít ebben a medence hőszivattyú!

Gyakran elég körülményesnek számít a medence vizének a felmelegítése, viszont a medence hőszivattyú jelenleg a legmodernebb megoldásnak számít ezen a téren. Nemcsak a hatékonysága miatt számít lenyűgöző berendezésnek a medence hőszivattyú, hanem azért is, mert minimális villanyáramra van szüksége a hatékony üzemelés érdekében. A technológiájából fakadóan, képes 1 egység bevitt energiával 4 egység fűtési energiát továbbítani. Ebből pedig logikusan következtethetünk arra, hogy ez egy remek befektetésnek számít, ha fontos a költséghatékonyság a medence melegítő berendezések terén. Felmerülhet a kérdés, hogy mennyire bonyolult a medence hőszivattyú bekötése? Ez akár házilag is kivitelezhető, amennyiben tisztában vagyunk azzal, hogy mi fán terem az adott medence keringető rendszer. A helyzetét tekintve, a szűrőberendezés után és a befúvók elé kerül felszerelésre egy bypass ág kialakítása révén. Amennyiben lehetséges érdemes a terület napos részére telepíteni, mert ezzel növelhető a hatékonysága. Ennek ellenére, nincs feltétlenül szükség napsütésre a melegítéshez, mégis lényegesen kevesebb áramot fogyaszt, mint a fűtőpatronok. Nem bocsát ki káros anyagokat használat közben. Zajmentes környezetben minimális szinten hallható, amikor működik. Ha esetleg ez zavaróvá válik, akkor ez a zajszint is elfedhető hangelnyelő paravánok segítségével. A medence hőszivattyú teljes szigetelésére nincs lehetőség. A hosszú élettartamát az igényes kialakításának és az időjárásnak ellenálló burkolatának köszönheti.

Mi az a medence hőszivattyú, és mire alkalmazzák?

A medence hőszivattyú röviden az az eszköz, ami segít melegen tartani vagy felmelegíteni a medence vizét akkor is, amikor kint hűvös van. Ez a hűvös pedig akár 5-10 fokot is jelenthet. Egy hőszivattyú bekötésével tehát jócskán kitlható az az időszak, amit a kerti medencében ücsörögve tölthetünk. Az első szeptemberi hidegek még nem fognak kiűzni minket a medencéből, és már az első melegebb tavaszi napokon élvezhetjük a kertben lazulásnak ezt a módját.

A medence hőszivattyú első ránézésre úgy néz ki, mint egy ventillátor. Azért vannak benne forgó lapátok, mert a környezet hőjét veszi fel és adja át a víznek. Teljesen környezetbarát és nem is hangos, így nem fogja zavarni a medencei pihenést.

A kisebb medencéktől egészen a nagyokig találhatunk megfelelő medence hőszivattyút. Egy 0,95 kW fűtési teljesítményi bemenetű szivattyú például maximum 25m3-es medencét tud felfűteni. Egy ekkora hőszivattyú zajszintje 25 dB.

A hőszivattyú nagyon hatékony fűtésre képes, hiszen általában egy egység bevitt energiát 3-5 fűtési energiává képes átalakítani.

Minden hőszivattyúnál megnézhetjük a COP értékét is. Ez egy angol kifejezés rövidítése: coefficient of performance (hatékonysági mutató). Megmutatja, hogy 1 kW elektromos áram felvételével hány kW hőteljesítményt képes produkálni az adott hőszivattyú. 

A medence hőszivattyú előnyei más megoldásokkal szemben

A medence hőszivattyú a különböző szolárfűtésekkel szemben azért előnyös, mert felhős, hideg időben is használható, nem kell várni a napsütésre. Ezenfelül környezetbarát, nem termel semmilyen káros anyagot működés közben.

Nagyon egyszerű a használatuk és a bekötésük, így nem igényel sok utánajárást a beszerzésük sem. Arra kell figyelni, hogy a megfelelő minőséget és márkát válasszuk, valamint egy profi szakembert, aki a beüzemelést végzi.

Egyes típusok LED-kijelzővel készülnek, amin nyomon lehet követni a készülék állapotát és minden, a szivattyúval és a vízzel kapcsolatos információt.

Milyen medence hőszivattyút érdemes választani?

Ez attól függ, hogy mekkora és milyen elhelyezésű a medencénk. Ha naposabb részen van, akkor nyáron nem kell folyamatosan használni, hiszen a nap energiája is elég lehet a víz felfűtéséhez. Ha azonban éjszaka kicsit hűvösebb az idő, és reggel szeretnénk csobbanni egyet, akkor már érdemes bekapcsolni, hiszen a hőszivattyú éjszaka is gondoskodni fog arról, hogy a víz hőmérséklete állandó maradjon.

A medence méretétől függően lehet választani az adott márka hőszivattyúi közül. Nem mindegy az sem, hogy milyen, már meglévő szűrők vannak csatlakoztatva a medencéhez, hiszen ez is meghatározza, hogy melyik lesz a megfelelő.

Vannak ma már olyan hőszivattyúk is, amik applikáció segítségével irányíthatók és programozhatók. A hőszivattyú külső borítása ellenáll az időjárás viszontagságainak, nem kell külön védőházat biztosítani a számára.

A medence hőszivattyú bekötése

A medence hőszivattyú bekötésére többféle módszer is létezik. Az első és legalapabb bekötés az úgynevezett soros kötés.

A soros kötés, ahogy a neve is mutatja, nem külön ágon kezeli a hőszivattyút, hanem a szűrő után még a medence előtt. Azért fontos, hogy a medence szűrője után kerüljön bekötésre a hőszivattyú, hogy az esetleges szennyeződések a hőszivattyút ne érhessék el.

Az úgynevezett bypass ágba kötőtt hőszivattyú már egy fokkal hatékonyabb, mint a sorosan kötött társa, ám a vízforgató működése itt is nélkülözhetetlen. A bypass jelentése egyébként kerülő. Ilyenkor egy kerülőágon kötik be a hőszivattyút a medence rendszerébe. Ez azért is hasznos, mert nem kell a szűrőszivattyún átáramló teljes vízmennyiséget ráengedni a hőszivattyúra.

Olyan megoldás is elképzelhető, hogy a bypass ágra kötött hőszivattyú számára egy külön kis szivattyút is beszerzünk, tehát nem a medence vízforgató szivattyúját használjuk arra, hogy a hőszivattyún áthaladjon a víz. Ez kicsivel ugyan bonyolultabb és költségesebb művelet, de hosszú távon mindenképpen megtérül a ráfordított munka és pénz.

Ha tehát már tudjuk, hogy mekkora medencéhez szeretnénk hőszivattyút és milyen bekötési mód lenne számunkra most a legkedvezőbb, akkor irány a webshop. Megbízható márkát és megbízható szerelőcsapatot kell már csak találni, és élvezhetjük is a mindig meleg és állandó hőmérsékletű medencénket.