VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Grundfos szivattyú: a teljes választék, szakértő csapattól

A Grundfos a világ egyik vezető szivattyúgyártó vállalata. Típusainak hatalmas választéka szinte bármilyen szivattyúzási feladatra kínál megoldást. Választékunkban többnyire háztartási alkalmazásra talál megfelelő típusokat (önfelszívó szivattyú, házi vízmű), de kínálunk megoldást Grundfos keringető szivattyú (Alpha, Magna) alkalmazása során is. A használati meleg víz keringető szivattyúk igen jó szolgálatot tesznek lakások, háztartások meleg víz szállítására a tározó és csap között. Kondenzációs kazán vagy klíma használata során keletkezett kondenzvíz elszállítására a Conilift kondenzátum szivattyúkat ajánljuk. Szennyvíz átemelése tartályból vagy alagsorból? A Grundfos szennyvíz szivattyúkkal és WC mögé építhető szennyvízátemelő telepekkel ez könnyen megoldható! Szennyezett víz szállítására (pl. munkagödörből) az Unilift sorozatot ajánljuk, melyek úszókapcsolós vagy úszókapcsoló nélküli változatban is elérhetőek. Vezérlés és szabályozás? Ez sem jelent feladatot a Grundfos frekvenciaváltókkal és a Grundfos PM2 nyomásvezérlővel.

Grundfos Fűtési keringető szivattyú (nedvestengelyű)

Grundfos Fűtési keringető szivattyú (nedves tengelyű)

A Grundfos által gyártott termékek, többek között a szivattyúk könnyebbé teszik a családi házakban élők életét. A XXI. századi ember számára elsődleges fontosságú a megbízható vízellátás, fűtés, szennyvízelvezetés. A Grundfos által gyártott szivattyúk palettája igen széles körű, többek között jó választás lehet a Grundfos fűtési keringető szivattyú is. A keringető szivattyúk gyártásában 1959 óta kimagasló eredményeket ért el a cég. Napjainkra olyan magas színvonalú berendezéseket gyártanak, melyek energiahatékonysága csaknem páratlan. A nedves tengelyű fűtési keringető szivattyúval a fűtéshálózat előremenő és visszatérő ágában is gyorsan és hatékonyan lehet a vizet a rendszeren keresztülhajtani. A hatékony vízáramlásnak köszönhetően a fűtőberendezés jobban szabályozható. Természetesen az igények függvényében a fűtési keringető szivattyú mellett számos más típusú keringető szivattyú vagy önfelszívó szivattyú áll az igényes háztulajdonosok rendelkezésére. A különböző szivattyúkat nagyszerűen kiegészítik a Grundfos termékpalettáján lévő csőszivattyúk, illetve áramláskapcsoló és frekvenciaváltó tartozékok.

Grundfos Használati melegvíz keringető szivattyú

Grundfos Használati meleg víz keringető szivattyú

Miért fontos egy használati meleg víz keringető szivattyú? Bizonyára sokan emlékeznek azokra az időkre, amikor még egy viszonylag kicsi bojlerből kellett a meleg vizet beosztania az egész családnak. Ilyenkor elég gyakran előállhatott az a helyzet, hogyha akár csak egyetlen hölgy családtagunk is hajat mert mosni, ha elmosogattunk egy nagyobb adag edényt, bátorkodtunk felsúrolni a fürdőszobát és a konyhát is, esetleg felmostunk meleg vízzel, akkor bizony az esti tisztálkodáshoz már nem maradt elég meleg víz. Ilyenkor joggal voltunk dühösek, hiszen senkinek sem kellemes a jéghideg vízzel történő zuhanyozás. Kihagyni pedig kellemetlen, hiszen lehet, hogy még aznap este mentünk volna szórakozni. A meleg víz keringető szivattyú használatával el lehet felejteni ezeket a kellemetlen élményeket, hiszen bármikor is lenne rá szükségünk, biztosan lesz otthon elegendő meleg víz. A Grundfos márka biztosan nem hagy cserben minket, hiszen nemcsak a keringető szivattyúkban verhetetlen, hanem az önfelszívó szivattyúktól kezdve a csőszivattyúkon át a szennyvíz átemelő berendezésekig mindent tud, amit a szivattyúzásról tudni kell! 

Böngéssze kínálatunkat: Grundfos keringető szivattyú!

Grundfos önfelszívó szivattyú

Grundfos önfelszívó szivattyú

Az önfelszívó szivattyú működésének lényege, hogy a búvárszivattyúkkal ellentétben nem a vízben, hanem vízszint felett helyezkedik el, viszont működéséhez elengedhetetlen a víz, ezért a szárazon futás hosszú távú működésének az ellensége. Természetesen csak olyan folyadékot lehet vele szállítani, ami nem károsítja a belső alkatrészeit. Az önfelszívó szivattyúk 9 méter mélységből képesek az általuk felszívandó vizet, folyadékot felszívni (szívócső és lábszelep alkalmazásával), ezért ennél nagyobb mélységből más típusú szivattyú alkalmazása szükséges (pl. mélyszívófejes szivattyú vagy búvárszivattyú). Az önfelszívó szivattyúknak elengedhetetlen tartozéka az úgynevezett lábszelep beépítése, mely megakadályozza a víz visszaáramlását a kútba. Az önfelszívó szivattyúkhoz mindenképpen érdemes áramláskapcsolót bekötni, mivel ez a kis műszer szabályozza a készülék működését, így megakadályozza az előbb említett szárazon futás okozta problémákat is.
Grundfos áramláskapcsoló (press control)

Grundfos áramláskapcsoló (press control)

Az áramláskapcsoló, mely a szivattyúk automatikus vezérlését hivatott megoldani, valójában egy nyomás-átfolyás érzékelő berendezés. Nagy előnye az áramláskapcsolónak, hogy szinte semmilyen helyigénye nincs, nem kell beállítani, beszerelés után rögtön tud működni és karbantartani sem kell. Emellett kiválóan alkalmas az önfelszívó szivattyúk szárazon futásának kiküszöbölésére és a szivárgás megakadályozására is, mindkét esetben hibaüzenetet küld. Az áramláskapcsoló működési elvének lényege, hogy ha kinyitásra kerül egy csap, akkor a szivattyúban leesik a nyomás, ezt érzékeli a kapcsoló, ekkor működésre ösztönzi a szivattyút, ha elzárásra kerül a csap, akkor pedig kikapcsolja a szivattyút, mivel a nyomáskülönbség megnövekszik. Azt viszont mindenképpen érdemes tudni, hogy az áramláskapcsolóban nem lehet a kikapcsolási nyomást beállítani, az mindig az aktuális szivattyú nyomásteljesítményéhez igazodik. Az áramláskapcsoló házi vízműveknél is kiválóan alkalmazható, de csak a Grundfos PM típus.
Grundfos SQ 3 col csőszivattyúk

Grundfos SQ sorozatú 3 col csőszivattyúk

Kevés kellemesebb dolog lehet annál, mint egy hangulatos nyári reggelen kiülni a teraszunkra, és gyönyörködni a gazdagon öntözött, zöldellő kertünkben: élvezni a virágaink illatát, belekóstolni a frissen szedett, harmatos gyümölcsünkbe, zöldségünkbe, vagy csak pihenni egy kicsit a pompás szőlőlugas enyhet adó árnyékában. Nem véletlenül kezd mostanában egyre népszerűbb lenni a vidéki életforma. Nagyon sokan költöznek ismét családi házba, sokszor azért, hogy akár háztáji gazdaságot is tartsanak, melynek elengedhetetlen kelléke egy ásott vagy fúrt kút. A fúrt kút tökéletes kihasználásához pedig egy kútszivattyúra van szükség, melyből csakis a legjobb minőségűt, például a Grundfos csőszivattyúkat érdemes választani. Hiszen sokszor a föld alá vagy a pincébe, garázsba kerülnek ezek, ahonnan nagyon nehéz lesz előszedni, ha javítani kell, ráadásul mindenünket el is áztathat probléma esetén. A Grundfos csőszivattyúk garantálják a kiváló minőséget és elégedettséget, így bátran ajánlhatóak kezdő háztartások esetén is. A Grundfos csőszivattyúk mellett rengeteg más szivattyú típust is választhatunk, felsorolni sem lehetne itt valamennyit. Velünk biztosan nem lesz gond többé a kertje öntözése!
Grundfos SQE 3 col csőszivattyúk

Grundfos SQE sorozatú 3 col csőszivattyúk

A csúcsminőségű Grundfos 3 colos csőszivattyú több, mint egy egyszerű szivattyú. Hiszen számtalan olyan extra tulajdonsággal rendelkezik, mellyel egy átlagos, hagyományos szivattyú nem. Lássuk, mik ezek a tulajdonságok, melyek különlegessé teszik a Grundfos 3 colos csőszivattyút: - Maga a Grundfos márka: annyira csúcskategóriás, hogy szinte már szabványt teremt a háztartások vízellátásában. - Szárazon futás elleni védelem: ez alapvetően a motorvédelem feladata lenne, tehát külön kellene még egy drága gépet ezért megvásárolnunk, de a Grundfos 3 colos csőszivattyúkban ez beépített tulajdonság! - Áramingadozások elleni védelem, illetve - túlterhelés elleni védelem: ezek szintén a motorvédelem feladatai lennének. Nem véletlen tehát, hogy a Grundfos SQE sorozatú 3 colos csőszivattyúi a világ legnépszerűbb kútszivattyú családjába tartoznak. Abban az esetben, ha más típusú szivattyúzási feladatra is szükség lenne - akár keringtető, önfelszívó, vagy szennyvíz átemelő szivattyúról legyen szó -, a Grundfos márkában biztosan nem fogunk csalódni!
Grundfos szennyezettvíz szivattyú (merülő)

Grundfos szennyezett víz szivattyú (merülő)

Számos alkalmazási területre nyújt megoldást a napjainkban kapható szivattyú készülékek választékának palettája. Akár egyszerű, akár bonyolultabb helyzetű szennyezett víz elszállításáról akarunk gondoskodni a háztartásban vagy akár az ipari felhasználás területén, minden esetben találhatunk megfelelő teljesítményű és kialakítású szennyezett víz szivattyút. A készülék teljesítményétől függően alkalmas mosó- vagy mosogatóvíz szivattyúzására, vízgyűjtőhelyek, ciszternák ürítésére, vízzel elöntött pincék, garázsok vízmentesítésére. A megfelelően beszerelt szennyezett víz szivattyúk funkcionalitásukból adódóan környezetbarát és energiatakarékos berendezések. Megkülönböztetünk önfelszívó és merülő szennyezett víz szivattyút. Az előbbiek a szennyezettebb, utóbbiak pedig például az esővíz szivattyúzásában népszerűek. Áramláskapcsolóval vagy frekvenciaváltóval a készülék élettartama lényegesen meghosszabbítható. A háztartás egyéb területeire fűtési, valamint használati meleg víz keringető, de akár kondenzátum átemelő szivattyúkat is alkalmazhatunk.
Grundfos szennyvíz átemelő szivattyú (merülő)

Grundfos szennyvíz átemelő szivattyú (merülő)

Egy szennyvíz szivattyú mindig jó befektetés, ha a kiváló minőséget választjuk belőle. Hiszen egy szennyvíz átemelő szivattyú alkalmas arra, hogy a leginkább speciális igényeket is kiszolgálja a szivattyúzásban, illetve a szennyvíz szállításban, valamint a szennyvíz útjának terelgetésében. A szennyvíz átemelő szivattyúk közül ezt a típust elsősorban házi, kommunális használatra ajánljuk. Tehát, ha a magán lakótereink: azaz a családi házunk, kertünk, pincénk, garázsunk olyan helyen fekszik, ahol a gravitáció önmagában nem elég ahhoz, hogy a szennyvíz eljusson egy hagyományos szivattyú segítségével a csatornába, akkor erre a szennyvíz átemelő szivattyúra lesz szükségünk, mellyel szó szerint áthidalhatjuk a problémát. Ha mégis inkább másfajta szivattyút keresünk, bátran válogathatunk a csúcskategóriás Grundfos termékek közül. Akár a fűtési- vagy használati meleg víz keringető szivattyúkra, önfelszívó szivattyúkra, csőszivattyúkra, szennyezett víz szivattyúkra, kondenzátum- vagy szennyvíz átemelő berendezésekre is essen a választásunk, nem fogunk csalódni!

Grundfos CONLIFT kondenzátum átemelő szivattyú

Grundfos CONLIFT kondenzátum átemelő szivattyú

Hogyha átemelő szivattyúra gondolunk, akkor legtöbbünknek a szennyvíz átemelő szivattyú juthat rögtön az eszébe. Pedig, nem is gondolnánk, de sok esetben a kazánok kondenzvizéhez, avagy kondenzátumához, is szükség lehet egy átemelő szivattyúra, ezt pedig kondenzátum átemelő szivattyúnak hívják. Mi több, a kondenzátum átemelő szivattyú igazából egy egészen sokoldalú, ezáltal praktikus berendezés. Hiszen a kondenzátum átemelő szivattyú valójában nem csak a kazánokhoz használható, hanem kiválóan alkalmas például légkondicionáló berendezések, hűtő rendszerek, párásító és páramentesítő rendszerek cseppvizének elvezetésére is. Bizonyos esetekben javasolt a semlegesítő egység, avagy kompenzátor használata: nagy teljesítményű kazán, illetve alacsony PH-értékű kondenzvíz esetén különösen érdemes ennek utánanézni az egyes termékek leírásában. A hosszú ideje megbízható minőséget képviselő, csúcskategóriás Grundfos szivattyúk közül a kondenzátum átemelő szivattyú csupán az egyik sztártermék. Büszkén forgalmazzuk továbbá a fűtési- és használati meleg víz keringtető szivattyúkat, illetve az önfelszívó, a cső-, illetve a szennyezett víz átemelő szivattyúkat is ettől a nagyszerű cégtől.
Grundfos Sololift szennyvízátemelő berendezés (WC mögé építhető)

Grundfos Sololift szennyvízátemelő berendezés (WC mögé építhető)

Ha a mellékhelyiségünkről, illetve az ahhoz szükséges alkatrészekről vagy berendezésekről beszélünk, hajlamosak vagyunk azt tabuként, esetleg némi szégyenérzettel tenni. Pedig az ilyen berendezések, mint amilyen a WC mögé építhető szennyvízátemelő berendezés, főleg, ha a csúcskategóriás Grundfos márkához tartozik, feladata éppen az, hogy ezeket a kellemetlenségeket minimalizálja. Ez a WC mögé építhető szennyvízátemelő berendezés elsősorban azoknak való, akiknek a mellékhelyiségben keletkező folyadékot nem lehetséges a gravitáció segítségével egyszerűen továbbítani a közcsatornába. A gyakorlatban ez leginkább alagsori vagy pincehelyiségeket, például szuterénlakásokat, alagsori üzlethelyiségeket vagy irodákat jelent. Illetve, olyan esetekben lehet még szerepe, amikor dimbes-dombos, hegyes vidéken élünk, és a csatornához vezető útvonalba beleesik egy ilyen jellegű domborzati akadály. Ha esetleg önnek a WC mögé építhető szennyvízátemelő berendezésre nem is feltétlenül van szüksége, de bármikor előfordulhat, hogy cserélni kell egy másik, a mellékhelyiségét érintő alkatrészt, akármilyen apró cső, csap, idom, tartály, szivattyú vagy berendezés is legyen az.
Grundfos Frekvenciaváltó

Tudta, hogy napjainkban a legtöbb háztartásban már van legalább egy szivattyú?

Legyen szó használati melegvíz keringetőről, vagy szennyvízátemelő szivattyúkról, webáruházunkban megtalálja az igényeinek megfelelőt a Grundfos termékcsaládból. Például: Grundfos keringető szivattyú

Nem csak egy ház lehet kulcsrakész, a szivattyút is hasonló készültségi állapotban választhatja, hozzá a megfelelő frekvencia szabályzóval. Nálunk minden szivattyútípushoz talál irányítástechnikai berendezést és ehhez csak annyit kell tudnia, mekkora teljesítmény kell elérnie vele, melyik frekvencia sávban fog az eszköz működni, és milyen környezetbe tervezi felszerelni a frekvenciaváltót. Ha kíváncsi, mit rejt a frekvencia szabályozására szolgáló, modern kialakítású frekvenciaváltó, ne bontsa szét a gyárilag összeszerelt készüléket, mert a kézikönyvben otthonról kényelmesen elolvashatja működését! Még nagyítót sem szükséges tartania a farzsebében, mert a frekvenciaváltó grafikai kijelzőjén a feliratok és mért adatok megfelelő nagyságban jelennek meg.

Akár a CU, akár a CUE sorozat termékét választja, a Grundfos frekvenciaváltó termékcsalád fejlesztői gondoskodtak arról is, hogy a termék beszerelése, üzemeltetése és kezelése egyszerű legyen.

Grundfos házi vízmű

Grundfos házi vízmű

A Grundfos házi vízművel biztosíthatjuk házunk vízellátását és kertünk öntözését. A készülék a ház vízfogyasztási pontjaiban folyamatosan tudja biztosítani a vizet, melyet a hálózati ivóvízből, gyűjtőtartályból, kútból vagy akár egy ciszternából pumpál az igényeknek megfelelően. A Grundfos házi vízmű egy szivattyúból, hidrofor tartályból és egy nyomáskapcsolóból álló komplett rendszer. Így akár „mindent egyben” készülékként is definiálhatjuk, hiszen nincs szükség külön légüstre, nyomáskapcsolóra, szerelvényekre. Csak csatlakoztatni kell a szívó- és nyomócsöveket, fel kell tölteni vízzel, áram alá helyezni és már működőképes is a készülék. A Grundfos házi vízmű motorja az innovatív megoldásoknak köszönhetően rendelkezik vízhűtéssel, beépített szárazon futás és túlterhelés elleni védelemmel. A készülék rugalmasan mozgatható csatlakozó csonkokkal és kézzel oldható leürítő csavarral is fel van szerelve. A kiváló minőségű Grundfos termékek között háztartásunk számára találunk még keringtető, cső- és szennyvíz átemelő szivattyút, de akár frekvenciaváltót és áramláskapcsolót is.