VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Pedrollo szivattyú

 termék/oldal

Az egyik legjobb világmárka

Ha szivattyúkat keresünk, akkor vannak olyan világmárkák, amikkel nem lőhetünk mellé. Ilyen többek között a Pedrollo szivattyú is, amely a vállalat alapítójáról, Silvano Pedrollóról kapta a nevét. Az 1979-ben már Aranyéremmel jutalmazott olasz cég a mai napig elhivatott a minőségi szivattyúgyártás terén. Nézzük meg, honnan is indultak és hányféle területre gyártanak szivattyúkat lakossági és ipari felhasználásra egyaránt.

Pedrollo szivattyú: jó választás az elérhető, mégis minőségi szivattyút keresőknek

A Pedrollo szivattyúk története egészen 1974-re nyúlik vissza, amikor a későbbi alapító Silvano Pedrollo Dubajba látogatott, ahol szembesült azzal, hogy a helyiek még a kőolajnál is nagyobb kincsként tartják számon a vizet. Nehezen nyerték ki a földből, ezért az ára az egekben volt.

Hazatérve Pedrollo befektetőket keresett és egy vállalatot alapított a szivattyúk gyártására. Dubaji üzletemberekkel is felvette a kapcsolatot, és nem sokkal később már szállíthatták az első termékeket.

A cég azóta is több, vízhiánnyal küzdő területre szállít, például Dél-Afrikába és Bangladeshbe. 2002-ben egyik programjuk, a Pedrollo for Life a neves Confindustria díj nyeretse lett. Ezt azoknak a vállaltoknak ígérik oda, akik kiemelten fontosnak tartják az elmaradott területek fejlesztését.

Ma már 160 országban fogralmazzák a Pedrollo szivattyúkat, így kétségtelenül az egyik legnagyobb márka a piacon. A vállalat központja San Bonifacióban található, ami Veneto régióban fekszik, Észak-Olaszországban, Velencétől nem messze. 

A szivattyúkon kívül a Pedrollo Group vállalatcsoport gyárt elektromos rendszereket, vízszabályozó rendszereket, generátorokat is.

A Pedrollo szivattyúk alkalmazási területei

A Pedrollo szivattyúk lakossági és ipari felhasználásra egyaránt alkalmasak, és lefedik a szivattyúk minden fajtátját a szennyvíztől a csőszivattyún át a víztelenítő szivattyúig. Vegyünk sorra néhány típust a felhasználási területével együtt!

Egy gazdaságos és jól működő öntözőrendszer minden szép kert alapja. Ebben tud segíteni a Pedrollo csőkút szivattyú, ami villanymotorral működik és maximum 60 méter merülési mélységig használható. 3 hüvelyk az átmérője, így elég egy viszonylag szűk kutat fúratni. Kifejezetten háztartási használatra ajánljuk. 0⁰ és 35⁰ közötti hőmérsékletű víz szivattyúzására képes.

Míg az előbbi típus a szűk csőkutak szivattyúzására készült, addig az Pedrollo ásottkút szivattyú a hagyományos kutakhoz való. Szintén háztartási használatra ajánljuk. Az ásott kutak mellett esővíz szivattyúzására és öntözőberendezések működtetésére is használható. Tiszta víz vagy kémiailag semleges folyadékok szivattyúzására alkalmas, ha ezektől eltérően használjuk, akkor elkophatnak az alkatrészek. A víz hőmérséklete maximum 40⁰ lehet, merülőmélysége 10 méter.

A szennyvíz megfelelő elvezetése higiéniai és egészségügyi okokból kifolyólag is rendkívül fontos. A Pedrollo darabolós szennyvízszivattyú elbánik olyan szennyezett vagy szennyvízzel (a kettő nem ugyanaz), amiben szuszpendált anyagok, nagyobb szennyeződések vannak. A csatornahálózatba is sikerrel továbbítja a szennyvizet. Az öntöttvas szivattyútest és a rozsdamentes acél vágókések garantálják a hosszú élettartamot.

A Pedrollo víztelenítő szivattyúk szintén fontos feladatot látnak el, ugyanis segítenek a víz alá került pincék, garázsok, alagsorok megtisztításában. Az ilyen vizekben általában szennyeződések lehetnek, de szerencsére a víztelenítő szivattyú erre is fel van készülve. Nagy teljesítményüknek köszönhetően nemcsak lakossági, hanem ipari felhasználásra is alkalmasak. Öntöttvasból készülnek, merülő mélységük 5 méter körüli.

A Pedrollo búvár- vagy merülőszivattyúk a nevüknek megfelelően folyékony közegben teljesítenek szolgálatot. Nagy mélységből is képesek a felszínre nyomni a tiszta (vagy kisebb szemcsés) folyadékot. A víz mellett lehet ez olaj vagy bor is. Ezek a nagy emelőmagasságú (13-tól 26 méterig) szivattyúk leginkább ipari környezetben fordulnak elő, de lakossági felhasználásra is alkalmasak. Tartályok és medencék megbízható segítője.

A folyadékszállításra, vízelvezetésre, tartályok ürítésére szolgáló Pedrollo merülőszivattyúk bármikor megmenthetik az elázott szobákat, pincéket, sőt mosogatógépek és mosógépek szennyvizének elvezetésére is használhatók. Tiszta és maximum 40⁰-os víz vagy folyadék mozgatására vethetők be. Motorházuk és tengelyük rozsdamentes acél, így bírják a folyamatos vizes közeget. Merülési mélységük 3-5 méter lehet. Súlyuk 6 kg körül mozog.

A sok vizes közegben működő szivattyú után jöjjön most egy olyan, aminek motorját mindenképp óvni kell a nedvességtől, mert csak szárazon működik. Ez az Pedrollo önfelszívó szivattyú, ami egy csövet használ a víz szivattyúzásához. 9 méteres szívómélységig vethetők be. Esővíz visszanyeréséhez remekül használható. Ez ma egyre inkább előtérbe kerül, hiszen minden csepp vizet meg kell becsülni. Ipari és lakossági használatra is alkalmas. Az esővíz mellett öntözőrendszerek támogatását is elvégzi.

A Pedrollo szivattyúk karbantartása

A legjobb szivattyú is tönkremegy, ha nem a megfelelő körülmények között használjuk és nem fordítunk figyelmet arra, hogy évente szakemberrel ellenőriztessük az állapotát. Minden szivattyúnál megvan az a működési közeg, amelyben hatékonyan képes funkcionálni. A búvárszivattyút például, ahogy a neve is mutatja, vizes (legalábbis folyékony) közegre tervezték.

Vannak olyan felszíni szivattyúk, amiket téliesíteni kell, a hidegben nem hagyhatók kint. Ugyanígy nem mindegy, hogy milyen a szivattyúzott víz összetétele. A szivattyúban található szűrő (szennyezett víz szivattyúzása esetén) tisztítására időről időre szükség lehet. 

Miért érdemes tőlünk vásárolni Pedrollo szivattyút?

A szivattyúwebáruház oldalán Pedrollo szivattyúk széles választéka várja fajta, ár, méret, teljesítmény tekintetében. Profi szakembereink segítenek a megfelelő szivattyú kiválasztásában is, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot.

Vannak olyan szivattyúink, amik raktárról azonnal szállíthatók, és olyanok is, amik megrendelés után érhetők el. Ezt minden esetben jelezzük az adott szivattyú részletes leírásánál.