VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Szivattyú nyomáskapcsoló, frekvenciaváló azonnal

Amennyiben már megvan a feladatnak és elvárásaiknak megfelelő szivattyú (pl. önfelszívó szivattyú) és hidrofor tartály, még mindig hiányzik egy fontos alkatrész, hogy a szivattyúnk igazi vízellátó berendezésként (házi vízmű) funkcionáljon. Ez az alkatrész a nyomáskapcsoló. A nyomáskapcsoló feladata, hogy a szivattyút automatikusan ki- és bekapcsolja a beállított értékeknek megfelelően. Nyomáskapcsolóból többféle változat is rendelkezésünkre áll, hogy mindig a legjobb terméket alkalmazunk a felmerülő feladat megoldására. Kínálatunkban a hagyományos nyomáskapcsoló és, digitális nyomáskapcsoló is megtalálható (vízre, levegőre egyaránt alkalmazhatóak). Utóbbiakban a szárazon futás elleni védelem is megtalálható. Hagyományos nyomáskapcsolók mellé is kínálunk szárazon futás elleni védelmet (mechanikus és digitális változatban). Termékeink között a jól ismert áramláskapcsolók (főként öntözőrendszerekhez ajánljuk) is megtalálhatóak. Egyéb szivattyúvezérlési feladatokhoz az úszókapcsolókat (hagyományos úszó és függőleges működésű úszókapcsoló) és szintvezérlő termékeinket választhatja a feladatnak megfelelően. Amennyiben az energiahatékonyság és a precíz, pontos vezérlés a cél akkor a frekvenciaváltó a legjobb megoldás, hiszen ez a berendezés a szivattyúmotor fordulatának szabályozásával tudja befolyásolni a szivattyú teljesítményét, ezáltal a szivattyú mindig csak annyi energiát használ amire nekünk éppen szükségünk van.
áramláskapcsoló, áramlásszabályzó (press control)

Első osztályú áramláskapcsolók – kiváló teljesítmény és megbízhatóság!

Az áramlásszabályzók elsődleges célja, hogy az elektromos szivattyúk elindítását és leállítását automatizálják. Az általunk forgalmazott áramláskapcsoló és áramlásszabályzó készülékek mind el vannak látva szárazon futás elleni védelemmel, mely megakadályozza, hogy szivattyúnk víz nélkül működni tudjon. Ezzel nagyban hozzájárulnak a szivattyúnk maximális élettartamának megőrzéséhez. Áramláskapcsoló készülékeinket rendkívül könnyen, egyszerűen és biztonságosan fel tudjuk szerelni a kívánt helyre, hiszen az elektromos csatlakozások nagyon praktikusan vannak elhelyezve. Fontos azonban az áramláskapcsolót elkülönítenünk a nyomáskapcsolótól, hiszen az áramláskapcsoló segítségével csak az indítási nyomás beállítása lehetséges, a kikapcsolási nyomásé nem. Az minden esetben annyi lesz, mint amennyi a szivattyú végső nyomása. Áruházunk kínálatában megtalálhatóak a DGflow, Italtecnica, Lowara, VL és Pedrollo gyártók legkiválóbb termékei, mindenki egyedi igényére szabva.

Áramláskapcsoló szárazon futás elleni védelemmel? – Válasszon DGflow, Italtecnica, Lowara, VL és Pedrollo termékeink közül!

Mi az az áramláskapcsoló?

Szivattyú nyomáskapcsoló

Nyomáskapcsolók az Italtecnikától – Első osztályú minőség, széles kínálat!

Működési elvét tekintve a nyomáskapcsoló a szivattyúnk használatakor keletkező nyomást tudja szabályozni. Segítségével szivattyúnk indítási és kikapcsolási nyomását is be tudjuk állítani az általunk kívánt szintre. Ezt az által érjük el, hogy a nyomáskapcsoló automatikusan vezérli a készülék üzemeltetését a beállított maximum és minimum értékek között. Nyomáskapcsolóinkat háztartási és ipari felhasználás területre is ajánljuk. Széles termékválasztékunk biztosítja, hogy mindenki megtalálja a rendszerébe illő tökéletes terméket. Az általunk forgalmazott termékek között megtalálhatóak az Italtechnica által gyártott legkülönfélébb készülékek, mid kiváló minőségben. Nyomáskapacsolóinkhoz ajánljuk VL gyártmányú mágneskapcsolónkat is, illetve egyéb szivattyú vezérléstechnikai termékeinket. Digitális nyomáskapcsoló is található kínálatunkban.

Automatikus szivattyú üzemeltetés? – Válasszon kedvére az Italtecnica nyomáskapcsolók széles termékkínálatából!

Hidrofor nyomáskapcsoló? Miért van rá szükségem?

nyomáskapcsoló (digitális)

Digitális nyomáskapcsoló – Nagy pontosság és pontos kijelzés!

Digitális nyomáskapcsolóinkat háztartási és ipari felhasználási területre is egyaránt ajánljuk. Tökéletes megoldást nyújtanak számunkra házi vízműveknél, vízellátóknál, nyomásfokozó szivattyúknál, automata öntöző rendszerek szivattyúinál (hidrofor tartállyal). Amennyiben most alakítjuk ki szivattyú vezérléstechnikánkat érdemes digitális nyomáskapcsolót választanunk, mert teljes mértékben kivált egy hagyományos nyomáskapcsolót, egy nyomás alapú, szárazon futás elleni védelmet illetve egy áramláskapcsolót. A nyomási határokat meglehetősen széles értékhatárok között tudjuk állítani, mely lehet akár 0,5 és 10 bar között is. Emellett az indítási és kikapcsolási nyomásértékek is állíthatóak 0,1 baronként. Ellentétben egy hagyományos nyomáskapcsolóval, a digitális készülékek nedves és párás helyen is használhatóak. Rendkívül nagy pontosságú és felbontású készülékek. Áruházunkban a VL-WPC és az EVAK DPC sorozat kiváló minőségű termékeit is forgalmazzuk.

Pontos kijelzés és állíthatóság? – A digitális nyomáskapcsolóinkat önnek ajánljuk!

Úszókapcsoló

Szivattyú úszókapcsolók – A leghatékonyabb folyadékszint szabályozók!

Úszókapcsolót abban az estben érdemes beszereznünk, ha a vizet zárt tartályból, ciszternából, szennyvíz tartályból vagy ásott kútból nyerjük egy szivattyú segítségével. Az úszókapcsolók feladata, hogy vezéreljék a szivattyú működését illetve ásottkút szivattyúk esetén védjék a szivattyút a szárazon futás ellen. Segítségükkel csak egy szükséges, beállított vízmennyiség nyerhető ki a vízforrásból valamint bekötés szerint a szivattyú ürítheti vagy töltheti is a tartályunkat. Az úszókapcsolók számos felhasználási területen alkalmazhatóak, olyan egyedi helyzetekben is, mint például szennyvíz, olajos vagy sűrű víz, nagy átmérőjű szilárd szennyeződéseket, törmelékeket tartalmazó folyadék, és kémiailag savas vagy lúgos (maximum 10%-ot meghaladó oldat). Mivel az úszóház ütésálló polipropilén anyagból készül, így alkalmas élelmiszerrel történő és környezeti hőmérsékleten való érintkezésre egyaránt. Kis helyen történő működéshez a függőleges úszókapcsolókat ajánljuk.  Áruházunk kínálatában az szókapcsolókat PVC és gumikábellel is forgalmazzuk, valamint igény esetén kínálunk melléjük ellensúlyt is.

Úszókapcsoló PVC vagy gumikábellel? – Az ITALTECNICA és TP termékek a legjobb választást jelentik önnek

Mi az az úszókapcsoló?

szintvezérlő, szintkapcsoló egység

MATIC szintvezérlő egység – bármilyen folyadékhoz sűrűségtől függetlenül!

A MATIC szintvezérlő egységek alkalmasak arra, hogy önmagukban ellássák kutunk vagy tartályunk töltését illetve ürítését. Az általunk forgalmazott SUBMATIC 2HP típusú termék egy olyan többfunkciós szintvezérlő, amely egy 4 modul széles sínre pattintva számos vezérlési feladatot egyszerűen és költséghatékonyan meg tud oldani. Különféle visszajelző ledekkel rendelkezik a működését illetően, melyek segítenek gyors információhoz jutni a szivattyúnk működésével kapcsolatban. Ilyen például a szárazon futás elleni védelem, mely ha nincs beépítve rendszerünkbe, szivattyúnk könnyen tönkre is mehet. A szintvezérlő egység különleges kialakítása során bármilyen folyadékhoz használhatóak, még a folyadék sűrűsége sem befolyásolja működőképességüket. A szintvezérlő egységhez építhetünk egyéb kiegészítő berendezéseket is, mint például úszókapcsoló, szonda, nyomáskapcsoló. Ezen termékeket szintén megtalálhatóak áruházunk kínálatában. Szintvezérlés kapacitív szondával? – A tökéletes megoldáshoz válasszon MATIC termékeink kínálatából!

Szárazon futás elleni védelem

Szárazon futás elleni védelem – ideális megoldás szivattyúnk számára!

Áruházunk kínálatunkban az ITALTECNICA LP3 és SPIN termékcsaládjába tartozó berendezések találhatóak meg, melyek mind szivattyúnk szárazon futás elleni védelmét hivatottak szolgálni. Amennyiben nem rendelkezünk ilyen berendezéssel és szivattyúnk sem tartalmazza gyárilag, úgy fenn áll annak az esélye, hogy amennyiben szivattyúnk üzemelés közben nem éri el a kívánt folyadékszintet, az szárazon fog működni, mely hamar tönkre is teheti készülékünket. Ezt megelőzendően mindenképp érdemes erre odafigyelni és akár utólag is beépíteni ezt a védelmi rendszert, egy kapcsoló formájában. Az LP3 esetében a kapcsoló automatikusan vezérli a szivattyú kikapcsolását a beállított maximum és minimum értékek között. A nyomáskapcsolóval sorba kötve használható. Fontos, hogy csak nyomás alatti rendszerekben működtethető és, hogy a kapcsoló után be kell építeni egy visszacsapó szelepet is. A SPIN kapcsoló egyik funkciója szerint szárazon futás esetén óránként négyszer is megpróbálja a szivattyúnkat elindítani, míg másik funkciója szabályozza az egy fázisú szivattyú indulását és leállását. Elindítja a szivattyút, ha már minimális vízcsepegést észlel a vezetékben, és leállítja azt, ha az áramlás megszakad. Használható víztárolók automatikus töltésére és ürítésére egyaránt. Nagy előnye, hogy függőlegesen vagy vízszintesen is beszerelhető.

Szivattyú szárazon futása? – Megelőzhető az ITALTECNICA kiváló védelmet nyújtó termékeivel!

Frekvenciaváltó, inverter

ITALTECNICA frekvenciaváltó – az okos és energiatakarékos megoldás!

A frekvenciaváltók olyan több funkcióval is rendelkező berendezések, melyek megkönnyítik, leegyszerűsítik, gyorsabbá, hatékonyabbá és energiatakarékosabbá teszik szivattyúnk használatát. Rengeteg előnye és sokoldalúsága által lehetővé válik számunkra, hogy szivattyúnk elindulása és leállása fokozatosan és automatikusan legyen vezérelve, emellett szabályozza a motor fordulatát a rendszer vízigényének megfelelően, valamint állandó nyomást biztosít a motor sebességének szabályozásával. Egy rendkívül energiatakarékos megoldás a motor kevesebb fogyasztásának köszönhetően. Szárazon futás elleni védelmet biztosít, mert ha ez előfordulna, automatikusan újraindítja szivattyúnkat és önálló hiba helyreállítást végez. Hatékony csepegés figyelés és digitális nyomás kijelzés jellemzi. Előnye, hogy iker nyomásfokozó egységekben több frekvenciaváltó is együtt tud működni akár távvezérlési lehetőséggel. Kínálatunkban az ITALTECNICA SIRIO és SIRIO ENTRY termékei érhetőek el.

Intelligens szivattyú vezérlés? – Válassza az ITALTECNICA frekvenciaváltó és inverter termékeit!

Alkatrész

DGFLOW PRESFLO és EASYPRESS alkatrészek – kiegészítő termékek profi rendszerekhez!

Ahhoz, hogy szivattyú rendszerünk és a hozzá tartozó szivattyú vezérléstechnikánk a lehető legjobb, legmodernebb és ezáltal a lehető leginkább költségtakarékos is legyen, szükségünk lehet kiegészítő DGFLOW és EASYPRESS alkatrészekre. Ezen termékek közül áruházunk kínálatában megtalálhatóak többek között a DGFLOW PRESFLO elektronikus áramlásszabályozó és áramláskapcsoló elektromos paneljei, melyek a Pedrollo EASYPRESS I. áramláskapcsolóhoz is megfelelőek. Forgalmazunk nyomásmérő órát, mely tökéletes kiegészítő a Pedrollo EASYPRESS II. áramláskapcsolóhoz is. Ezeken kívül nyomásmérős kivitelben fedelet, kábel tömszelence készletet és visszacsapó szelepet is kínálunk vásárlóinknak. Ezen termékeinket elsősorban háztartási felhasználási területre ajánljuk, de szükség esetén ipari célra is megállják helyüket.

Minden igényt kielégítő szivattyú rendszer? – Válasszon kedvére EASYPRESS alkatrészeink közül!