VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Többfokozatú rozsdamentes szivattyú

Miért válasszunk többfokozatú rozsdamentes szivattyúkat? Nos, az oxigén maga az élet: az egészséges levegő, a természetesség, az energia. A fémek felületén oxidáció által keletkezett réteg: a korrózió, azaz a rozsda viszont makacs dolog. Nem használ, nem éltet, csak pusztít, csak árt. Nem kímél semmit, ami fémből készült, így a szivattyúkat sem. A rozsdásodástól pedig sajnos nagyon hamar tönkremehetnek a berendezések, illetve az alkatrészek, főleg, ha a szabadban vagyunk kénytelenek tárolni őket, mint általában a szivattyúkat. A többfokozatú rozsdamentes szivattyúk hatalmas előnye az a tulajdonsága, hogy alkatrészeik ellenállnak a rozsdásodásnak, így sokkal tovább élvezhetjük az általuk nyújtott kényelmet. A többfokozatú rozsdamentes szivattyúk továbbá széles teljesítményválasztékban és kivitelben elérhetőek, ezáltal a szükséges teljesítményre biztos találunk megfelelő típust. A többfokozatú rozsdamentes szivattyúkat a Pentax, Ebara és Lowara márkák közül célszerű választani. Akár álló, akár fekvő, centrifugál, in-line vagy élelmiszeripari centrifugál szivattyúra van szükségünk, bennük nem fogunk csalódni!
Pentax ULTRA S (fekvő) rozsdamentes szivattyú 230V

Pentax ULTRA S (fekvő) rozsdamentes szivattyú 230V

Sokak rémálma a rozsdásodás, azaz a korrózió útján keletkező anyag, mely elsősorban magas vastartalmú tárgyak felületén jelenik meg. Számukra jó hír, hogy létezik kimondottan rozsdamentes szivattyú, melynek felülete egyáltalán nem hajlamos eme kellemetlen anyag képződésére. Ha úgy érzi, már-már kórosan retteg az elektrokémiai folyamattól, amelyben a vasfelület különböző részei a cella elektródjaként szerepelnek, akkor a rozsdamentes szivattyú önnek tökéletesen megfelelhet! Nincs több barna színű, laza, porózus szerkezetű anyag, mely könnyen lepereg a fémek felületéről. Az impozáns megjelenésű, gyönyörű rozsdamentes szivattyúkat ugyanis igényes embereknek tervezték, amilyen ön is. Többé nem kell kompromisszumot kötnie a rozsdásodással, nem kell kellemetlenül éreznie magát a gyorsan kopó alkatrészek miatt! Nem kell mást tennie, mint élvezettel figyelni, ahogy a rozsdamentes szivattyú teszi a dolgát, és eljuttatja a vizet pl. az öntözőrendszereibe! Azt azonban el kell mondanunk, hogy a rozsdamentes szivattyú működése csak akkor lesz tökéletes és zavartalan, ha rozsdamentes kiegészítőket, csapokat, csöveket és idomokat választ hozzá! Kérjük, ezt vegye figyelembe, aztán helyezze magát kényelembe!
Pentax ULTRA S (fekvő) rozsdamentes szivattyú 400V

Pentax ULTRA S (fekvő) rozsdamentes szivattyú 400V

Az Internetnek és a közösségi oldalaknak hála egyre nagyobb bennünk a megfelelés kényszer, ugyanakkor nekünk is elvárásaink vannak a többiekkel szemben. Ez csúnya dolog, de az emberi természet sajnos ilyen: farkastörvények közt élünk… Miközben a rozsdamentes szivattyú általában egy mindenkinek megfelelő, masszív és tartós gépezet, az ember vele szemben is természetesnek veszi, hogy rozsdamentes. Pedig nem minden szivattyú rozsdamentes szivattyú! A rozsdamentes szivattyút emberek készítik emberek számára, ezért a gyártásakor szintén olyan emberi elvárásoknak kell megfelelnie, amely garantálja az ember számára, hogy a szivattyú nem kopik, erős, nagy a teljesítménye és egyszerre sok folyadékkal képes megbirkózni. De a gépeknek is lelke van! Bár ezek a masinák már gyárban készülnek, több tucat ember dolgozik rajtuk, míg az otthonainkba, vagy a gyárakba kerülnek. Ők mindannyian azon munkálkodnak, hogy a rozsdamentes szivattyú "szíve” sokáig dobogjon, miközben saját szívüket is karban kell tartaniuk a munka mellett, mindenféle elvárásnak megfelelve.
Pentax ULTRA SV (álló) rozsdamentes szivattyú 230V

Pentax ULTRA SV (álló) rozsdamentes szivattyú 230V

A rozsdamentességre sokan úgy tekintenek, mint egy egyértelmű és objektív fogalomra. Tehát a rozsdamentes, vagy annak nevezett szivattyúktól, ahogyan ettől, az egyébként többfokozatú felszíni centrifugál szivattyútól is elvárjuk, hogy ellenálljon mindenfajta rozsdásodásnak. Fontos azonban tudni, hogy manapság sajnos hajlamosak sok terméket azzal eladni, hogy azok „rozsdamentesek”. A rozsdamentesség azonban egy nagyon tág fogalom, és sokféleképpen értelmezik. Akkor is nevezhetünk rozsdamentesnek egy szivattyút, ha csak néhány anyagnak, azaz oxidáló közegnek képes ellenállni a felülete. Egy csúcsminőségű rozsdamentes szivattyú azonban sokkal több dolognak tud ellenállni. Nem mindegy tehát, milyen minőségű rozsdamentes szivattyút választunk, hiszen lehet, hogy csupán egy marketingfogás áldozatai lettünk! Mindig legyünk résen, vagy válasszunk profiktól, szakértőktől! Azonban nem csak a szivattyúkból, de a kiegészítőkből is rozsdamentesre van szükség. A különböző idomok, csövek, csapok, szerelvények vagy bilincsek sem rozsdásodhatnak, hiszen ez ugyanúgy megkeserítheti az életünket!
Pentax ULTRA SV (álló) rozsdamentes szivattyú 400V

Pentax ULTRA SV (álló) rozsdamentes szivattyú 400V

A rozsdamentes szivattyúk között vannak álló és fekvő kivitelűek, valamint több fokozatúak is. A háztartások gyakran kisebb teljesítményű, műanyag (nem rozsdamentes) gépeket alkalmaznak, míg az ipari felhasználású szivattyúk robusztus, rozsdamentes gépek, amelyek még több folyadékot képesek szállítani még mélyebbről, még feljebbre és még messzebbre. A szivattyú egyik legfontosabb tulajdonsága a rozsdamentessége. A rozsdamentes szivattyú ellenáll a korrodálódásnak, ami azt jelenti, hogy tartós, masszív fémből készül. A rozsdamentes szivattyú ezáltal hosszabb élettartamú, mint hagyományos társai. A teljesítmény arra utal, hogy a rozsdamentes szivattyú mennyire bírja a kiképzést. Minél több wattal működik a masina motorja, annál biztosabb, hogy az általa felszívott folyadék nagy utat képes megtenni. A szívómélység, az emelőmagasság jelzi a maximumot és az sem mindegy, hogy szivattyúnk percenként hány liter szállítására képes. Ezek az adatok háztartási felhasználáskor is fontosak, de ipari viszonylatban óriási a jelentőségük!
Pentax ULTRA SL (álló) in-line rozsdamentes szivattyú 230V

Pentax ULTRA SL (álló) in-line rozsdamentes szivattyú 230V

Az üzembiztonság a mezőgazdasági gépészet és az ipar alfája és ómegája. A rozsdamentes szivattyú gyártása során a legmagasabb minőségi követelményeket veszik figyelembe, hiszen a különböző anyagok szállítása speciális szakértelmet igényel, nem szabad semmiképpen fél vállról venni a biztonságvédelmi előírásokat. Ezért legjobb, ha a lehetséges problémákat minél jobban ki tudják küszöbölni, a korrózióvédelemre fokozottan kell ügyelni. A rozsdamentes in-line szivattyú koptató hatástól mentes, nem reagens anyagok szállítására alkalmas. Üzemeltetésében két pólusú elektromos aszinkron motor vesz rész, mely folyamatos üzemben tartásra alkalmas, melynek kulcsa, hogy beépített ventilátoros hűtéssel rendelkezik. Amennyiben a rozsdamentes szivattyú hidrofor tartállyal van összeépítve, akkor vízellátó berendezésként is funkcionálhat. A rozsdamentes szivattyúk körében nemcsak in-line kivitelűt, hanem sima álló vagy fekvő rozsdamentes szivattyút, valamint egyfokozatú rozsdamentes centrifugál szivattyút is találunk.
Pentax ULTRA SL (álló) in-line rozsdamentes szivattyú 400V

Pentax ULTRA SL (álló) in-line rozsdamentes szivattyú 400V

A rozsdamentes szivattyú tartós és nagy teljesítményű, akár az űrhajó kicsiben. Hosszú időt kell kiállnia és ellenállónak kell lennie ahhoz, hogy teljesítse feladatát. A rozsdamentes szivattyúnak az űrhajóhoz hasonlóan nagy nyomást és hőingadozásokat kell kibírnia, amihez nem elegendő a gyengébb anyagból készült szivattyú. Nagyobb teljesítményű rozsdamentes szivattyúkra akkor van szükség, ha a szivattyúzni kívánt folyadék mennyisége mindennapos, vagy akár üzemi mennyiségű. Ezeknél a szivattyúknál a szívómélység és az emelőmagasság nagyon fontos, hiszen egy hegyvidéken fúrt kút lehet nagyon mély, onnan azonban nagyon magasra kell szállítani a vizet. Előfordul, hogy a háztartásokban szokásos feszültség nem elegendő a szükséges teljesítményhez, de erre is van megoldás! Ebben az esetben olyan rozsdamentes in-line szivattyúra van szükség, amely nagyobb feszültségű hálózaton működtethető és ennek megfelelően a rozsdamentes szivattyú dugalját is nagyobb feszültségre tervezték. A rozsdamentes szivattyú erős anyagának köszönhetően a csillagok közé ugyan nem repít, de minden fent említett igényt kielégít!
Ebara 2CDXM (HS) élelmiszeripari centrifugál szivattyú 230V

Ebara 2CDX (HS) élelmiszeripari centrifugál szivattyú 230V

Az élelmiszeripari centrifugál szivattyú az élelmiszeriparban olyan, mint a mesékben a varázslat! Aligha akad, aki gyermekként ne akart volna Jancsi és Juliska mézeskalács házába ellátogatni és beleharapni egy jókorát! Aztán jött Willy Wonka, akinek mesebeli csokoládégyára közelebb vitt a valósághoz, de még mindig nem értettük a csokoládé vízesés működését! Telt, múlt az idő, mi közben felnőttünk és megfeledkeztünk ezekről a kérdésekről, pedig egy igazi élelmiszergyár legalább olyan varázslatos, mint ahogyan azt gyermekkorunkban képzeltük! Gondolkoztunk már azon, hogy a pirosló málnaszörpöt hogyan szállítják helyiségről helyiségre épületen belül úgy, hogy az szennyeződésmentes maradjon? A válasz egyszerű: élelmiszer-ipari centrifugál szivattyú alkalmazásával!Az élelmiszeripari centrifugál szivattyú folyamatos működtetésnek kitehető, valamint nagy teljesítményű, így a víztől nem sűrűbb szörpféléket is képes felszippantani és továbbszállítani többek között annak érdekében, hogy a varázslat a mi gyermekeink számára is örökre megmaradhasson.
Ebara 2CDX (HS) élelmiszeripari centrifugál szivattyú 400V

Ebara 2CDX (HS) élelmiszeripari centrifugál szivattyú 400V

Ha élelmiszeripari tevékenységet végez, mindezt házilag, vagy akár ipari körülmények között, akkor mindenképpen szüksége van egy olyan nagy teljesítményű centrifugál szivattyúra, ami biztosítani tudja a tevékenységéhez szükséges steril, magas higiéniai előírásoknak megfelelő körülményeket akár a gyártási, akár a kapcsolódó segédfolyamatokhoz egyaránt. Bár az élelmiszeripari centrifugál szivattyú nagy teljesítményű, ennek ellenére kiemelten hangsúlyos volt a gyártása során, hogy megfelelő energiahatékonyságú készülékkel tudjanak dolgozni a felhasználói, annak ellenére, hogy a különböző gyártási folyamatok változó teljesítményt igényelnek. Az élelmiszeripari centrifugál szivattyúkat az italgyártás során széles körben alkalmazzák, sör- vagy pálinkafőző üzemek előszeretettel használják, hiszen ezek a készülékek könnyen automatizálhatók, és nemcsak a fő, hanem az egyéb mellékfeladatok végrehajtásában is alkalmazni tudják. Emellett számos önfelszívó, ékjszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú, önfelszívó hidraulikus meghajtású szivattyú vagy akár egyfokozatú rozsdamentes centrifugál szivattyú is segítheti a háztáji és ipari szivattyúzást.

Lowara CAM rozsdamentes centrifugál szivattyú 230V

Lowara CAM rozsdamentes centrifugál szivattyú 230V

Gyakran mondjuk, nem is véletlenül, hogy az életünk egy állandó körforgás. Nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba, mégis, sokan tapasztalhatjuk, hogy gyakran követjük el ugyanazokat a hibákat. Ugyanúgy viselkedünk, ugyanúgy csalódunk újra és újra. De vajon lehet-e mindennek valami haszna, vagy csupán rossz tréfát űz velünk az élet? Nos, a centrifugál szivattyú az egyik bizonyíték arra, hogy a körkörösségben, körforgásban rejlő hatalmas erőt igenis lehetséges hasznos célokra fordítani. A rozsdamentes centrifugál szivattyúk ugyanis már hosszú ideje megbízhatóan szolgálják a szivattyúzást, nem csak háztartási, de ipari szinten is. A rozsdamentes centrifugál szivattyú a centrifugális erő segítségével működik tehát kiválóan és kiszámíthatóan. Hiszen az élet úgy szép, ha benne minden kerek. Kereknek lenni pedig jó, hiszen éppen ilyen ez a Földbolygó. Ha pedig esetleg mégsem a kerek, hanem inkább az egyenes formák a kedvenceink, akkor talán az álló vagy fekvő, egy- vagy többfokozatú rozsdamentes szivattyúk is ugyanilyen tökéletes szivattyúzási élményt tudnak nyújtani!

Lowara CA rozsdamentes centrifugál szivattyú 400V

Lowara CA rozsdamentes centrifugál szivattyú 400V

A centrifugál szivattyúk nagy hatékonysággal tudnak működni. Ezek a berendezések kiválóan alkalmazhatóak vízelvezetésben, vízfűtéses és hűtéses rendszereknél, tűzoltásra alkalmas rendszereknél és számos ipari megoldásra. A korróziónak ellenálló, felhasználóbarát felépítésű berendezések karbantartása és a szervizelhető alkatrészek cseréje könnyen megoldható. A nyomásfokozó rozsdamentes centrifugál szivattyúk házi és ipari alkalmazáskor is kiválóan megállják a helyüket. A rozsdamentes centrifugál szivattyúk belsejében egy járókerék található, amit egy motor működtet. A járókerék lapátjainak forgása állítja elő a centrifugális erőt, melynek hatására kiemelésre kerül a szivattyúzni kívánt folyadék. A folyamatosan kialakuló nyomáskülönbség tartja folyamatos mozgásban a folyadék áramlását. A többfokozatú rozsdamentes centrifugál szivattyú mellett egyfokozatú rozsdamentes centrifugál szivattyút és önfelszívó, ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyút is lehet használni, a körülmények függvényében.

Lowara CAM (N) rozsdamentes centrifugál szivattyú 230V

Lowara CAM (N) rozsdamentes centrifugál szivattyú 230V

Sokan szeretjük az életben a kerek formákat. Manapság pedig még inkább úgy tűnik, egyre jobban divatba jönnek a görbületek, és a teltebb alakzatok. Az pedig milyen jó is lenne, ha az életünkben minden olyan szép lenne, mint a ez a centrifugál szivattyú! A rozsdamentes centrifugál szivattyú ugyanis nem csak a szakembereknek tetszik. Hiszen a rozsdamentes centrifugál szivattyúnak nem csak a teljesítménye bámulatos, nem csak a fiatalos lendülete jelent lenyűgöző élményt, hanem a külső szépsége, mondhatnánk, a design-ja is megdobogtatja még az avatatlan női szíveket is. Hiszen a testes, íves forma, a hűvös kék, illetve a csillogó ezüst szín együtt – amelyet a rozsdamentes acél, az alumínium, a szén és a kerámia elbűvölő egysége hoz létre, egy igazán ízléses, stílusos, kifinomult, mégis robusztus kompozícióvá varázsolja a rozsdamentes centrifugál szivattyú külső megjelenését. Ha pedig önnek mégsem a kék-ezüst kombináció illik leginkább az udvara színvilágához, akkor talán érdemes másik szivattyút választani! Hiszen a külső megfog, a belső megtart: nincs ez másképpen a szivattyúknál sem!

Lowara CA (N) rozsdamentes centrifugál szivattyú 400V

Lowara CA (N) rozsdamentes centrifugál szivattyú 400V

Mire is jó egy rozsdamentes centrifugál szivattyú? A szivattyúk valójában folyadékok továbbítására lettek kitalálva. Alapjáraton két fő csoportra bonthatjuk őket, térfogat kiszorításos és centrifugál szivattyúkra. A vízgazdálkodásban a legnagyobb szerepet, az úgynevezett örvény szivattyúk kapják, ezeknek egyik alcsoportja a centrifugál szivattyú. Ezek járókereke egy aggyal ellátott tárcsából áll, és a felületén pedig sugárirányban vannak a lapátok. Az örvényszivattyúk közül a rozsdamentes többfokozatú centrifugál szivattyú az, amivel a legnagyobb nyomás érhető el, és mivel a folyadék gyorsulása eléggé erőteljes a lapátok között, nagy mozgási energiára tud szert tenni ez a gépezet. A rozsdamentes centrifugál szivattyú változatos kivitelben létezik, és sokféle célt szolgál, ezek közül az egyik legismertebb a felszín alatti vízforrásból szivattyúzás, azaz ivóvíz felhozása. Hajtóművei lehetnek: belső égésű motor, villanymotor, vagy traktorhajtás. Vannak kis és nagy teljesítményű, hordozható és vontatható változatai is.