VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Medence szivattyú, medence vegyszer

Az elérhető termékek között elsősorban a Bomba gyártmányú medence szivattyúk találhatóak meg, melynek típusai lefedik a felmerülő igényeket háztartási és közüzemi medencék vízforgatásával kapcsolatban. A homokszűrős vízforgatók kész megoldást nyújtanak a medencében található lebegő anyagok kiszűrésére. A SHOTT kompakt homokszűrős vízforgató ideális választás fóliás medencéhez. A megfelelő minőségű szűrőhomokot is megtalálja áruházunkban. A hidromasszázs szivattyúk (pezsgőfürdő szivattyú) megoldást nyújtanak a pezsgőfürdők kialakítása során fellépő keringetési feladatok elvégzésére. Zöldül a medence vize? Kellemetlen az illata? Válaszon kínálatunkból a feladatra megfelelő medence vegyszerek közül (algaölő, klórtabletta, gyors klór, hármas hatású klórtabletta, téliesítőszer, ph növelő és csökkentő) és ezeket a problémákat gyorsan és hatékonyan orvosolni tudja! A vegyszerek adagolásához, méréséhez is talál megfelelő termékeket. Nem szereti a klóros vizet? Erre a klórmentes medence vegyszereinket ajánljuk (aktív oxigén)! A gépészeti elemek összekötésére az egyszerű medence gégecsövet kínáljuk, nagyobb rendszerek esetén nézze meg PVC idom és cső választékunkat!

Medence szivattyúk
medence gégecső (csigatömlő)

Medence gégecső (csigatömlő)

Rohanó világunk mindennapi nehézségei mellett igyekszünk megtalálni azokat a kikapcsolódási formákat, melyek testünket, lelkünket ellazítják, felfrissítik. A víz az egyik olyan éltető erő, mely legtöbbünk számára meg tudja adni ezt a kikapcsolódást és feltöltődést. Legyen szó akár passzív, akár aktív pihenésről, egy medence partján ez bárki számára elérhető. Legyen az akár egy igénybe vett szolgáltatás, akár az otthoni medencénk használata, termékkínálatunkkal ez könnyedén megvalósítható. Áruházunkban elérhetőek a gégecsövek, vízforgató és hidromasszázs szivattyúk, szűrőberendezések, vegyszerek és egyéb tartozékok. A medencetechnikában alkalmazott gégecsövek, úgynevezett csigatömlők mind anyagukban, mind felépítésükben nagyban különböznek az öntözéstechnikában használt tömlőktől. Egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy spirálerősítéssel rendelkeznek, ezáltal rugalmasak és rendkívüli kopásállósággal rendelkeznek. Flexibilitásuk révén könnyen megoldhatóak velük különféle irányú és magasságú csatlakoztatások is, melyek a medencetechnikában elsősorban a gépészeti elemek összekötését jelenti.
Medence szivattyú

Medence szivattyú

Amennyiben medencével rendelkezünk fontos szempont, hogy hosszú távon is élvezni tudjuk a tiszta és friss víz adta kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket. Nagyobb medencéknél a vízforgatás a tiszta víz alapkövetelménye, mert csak így tud a medencénkben mindenhová egyenletesen eljutni és átforogni a kezelt víz. Így elősegítjük a kórokozók kitisztulását medencénkből, mely esztétikai fontosságán túlmenően egészségünk megőrzése szempontjából is elengedhetetlen. A medence vízforgató szivattyúja a tengerek természetes tisztulási elve alapján működik. A természetben a tengerek víztisztító hatása úgy valósul meg, hogy a víz a parton a homokszemcséken keresztül a mélyre süllyed és onnan csak a tiszta víz szivárog vissza a tengerbe, a felesleges hordalékot és szennyeződéseket pedig kint hagyja a parton. Az általunk forgalmazott BOMBA gyártmányú medence szivattyúkkal, széles termékválasztékuk okán, a különféle nagyságú medencék tisztítását is el tudjuk látni. Vízforgató szivattyúink rendelkeznek egy előszűrővel (amely a nagyobb szennyeződések szűrésére alkalmas) és egy finomszemcsés homokszűrővel (amely a legapróbb szennyező részecskéket és kórokozókat is megszűri medencénk vizében). Mindegyik termékünk kiváló minőségű és 12 hónap garanciát biztosítunk rájuk vásárlásukkor. Amennyiben már biztosítva van számunkra medencénk megtisztított vize, áruházunkban egyéb medencetechnikai termékeket is kínálunk az ön számára.
medence szűrő (homokszűrős vízforgató)

Medence szűrő (homokszűrős vízforgató)

Medencénk tiszta és friss vízének megőrzése érdekében rendelkeznünk kell a megfelelő berendezésekkel, melyek hosszú távon is élvezhetővé teszik számunkra a medence vízében való kellemes és egészséges időtöltést. Ezen berendezések közé tartozik többek között a medence gégecső, a medence vízforgató szivattyú, a homokszűrős vízforgató és a szükséges, különféle medence vegyszerek. A homokszűrős vízforgató a legjobb és leghatékonyabb megoldás medencénk vizének mechanikus tisztítására. Felépítését tekintve a homokszűrő tartály tartalmazza a szűrőhomokot, melyen keresztül a tisztítandó víz átáramlik. Akárcsak a természetben a tengerparton, a homok felfogja és leszűri a szennyeződéseket, így medencénkbe már csak a tiszta víz kerülhet vissza. A homokszűrős vízforgatót érdemes medencénk mellet, lehetőség szerint egy erre a célra kiépített aknában, zárt helyen telepíteni. A legjobb hatásfok elérése érdekében tegyük ezt a medence padlószintjétől számított minimum 25 centiméterrel lejjebb, mely ezáltal elősegíti majd a vízráfolyást. Termékeink között SHOTT és BOMBA gyártmányú homokszűrős vízforgatók érhetőek el, széles választékban. Mivel egy idő után a szűrőhomok telítődik a szennyeződésekkel, azt a vízforgató lehetőségeihez mérten meg kell tisztítanunk. Ha teljesen elhasználódik, akkor pedig ki kell a homokot cserélnünk. Ehhez áruházunkban kiváló minőségű kvarchomok is található.
Medence szkimmer

Amennyiben medence szkimmerre van szüksége, akkor webáruházunkban több típus közül választhat, ráadásul Bestway minőségű termékhez juthat.

A víz felszínével egy vonalba felszerelt medence szkimmereket oda kell felszerelni, ahol a víz nagyobb része folyik át, így lesz a leghatékonyabb a víztisztítás. A medence szkimmerek feladata a vízfelszínen úszó nagyobb szennyeződések eltávolítása még azt megelőzően, hogy azok le tudnának süllyedni a medence aljára. Kültéri medence esetén a medence szkimmer szűrőjét célszerű hetente tisztítani, így meg lehet akadályozni, hogy a szennyeződések felgyűljenek, ráadásul a tiszta szűrők hatékonyabban tudják a munkájukat végezni. A medence szkimmerek között léteznek mobil, felakasztható és beépíthető változatok is. Az épített medencékben általában fixen beépített medence szkimmert használnak. A medence típusának függvényében különböző kivitelű medence szkimmerek állnak rendelkezésre. A medence tisztán tartásához célszerű medence vegyszereket, tartozékokat, medence takarót és medence tisztító, karbantartó eszközöket is beszerezni.

Webáruházunkban vízforgató és medence szkimmer kombinációjú berendezéseket is beszerezhet. Kérdezze munkatársunkat!

medence szűrő Aqualoon

Aqualoon medence szűrőbetét medence vízforgató szivattyúhoz – vásároljon mindent profiktól, az utolsó részletig!

Egy medence optimális működéséhez elengedhetetlen egy tökéletes minőségű vízforgató készülék. A vízforgató készülék használatával számos veszélytől óvjuk meg nem csak a családunk egészségét, hanem a medencénket is. A Bestway Aqualoon medence szűrőbetét pedig a medencékhez használatos vízforgató készülékek élettartamát hosszabbítja meg. A medence szűrő egyszerű, költséghatékony és környezetbarát módon gyűjti össze a medencében található szennyeződést, mi pedig könnyen és gyorsan kiüríthetjük azt. Az eredmény pedig a tiszta, szennyeződés- és kórokozómentes medence, a saját kertünkben lévő családi strandunk zavartalan élvezete. Üzletünkben mindent megtalál, ami a medencézéshez szükséges. A medence létrától kezdve a medence alátét fólián át, egyéb tartozékokon keresztül, a medence gégecsőig, medence szkimmerig, minden adott az ideális fürdős kikapcsolódáshoz. Természetesen a medence vízforgató szivattyú sem maradhat ki a kínálatból, hiszen a szivattyúzás a szenvedélyünk!

Tegyük tökéletessé az otthoni medencézést az Aqualoon medence szűrőbetéttel!

Medence sóbontó

Ha a föld feletti kerti medencéjét szeretné környezetbarát módon tisztítani, akkor a legjobb megoldást a háztartási célra kifejlesztett medence sóbontó jelentheti, amit várakozás nélkül akár raktárról is megvásárolhat.

A medence sóbontó berendezés telepítése során beállított mennyiségű só oldódik fel a medence vizében, hogy azt enyhén sóssá tegye. A medence víz átfolyik a medence sóbontó elektrolízis celláján, hogy klórgázt állítson elő. A klór feloldódik a vízben és azonnal megkezdi a baktériumok, algák és egyéb szerves anyagok pusztítását. Oxidál minden szerves anyagot. A másodlagos elektrolízis cella felgyorsítja a klórozást és tisztítást a vízben lévő szennyező anyagok további oxidációjával. Magától értetődően a medence tisztán tartásához megelőző lépések is tehetők, például megóvható medence takaróval vagy medence tisztító, karbantartó eszközökkel, de a fűtésről is lehet gondoskodni medence szolárfűtéssel.

Amennyiben természetes módon szeretne a medencéje tisztaságáról gondoskodni, akkor vásároljon webáruházunkban medence sóbontó berendezést!

hidromasszázs, pezsgőfürdő szivattyú

Hidromasszázs, pezsgőfürdő szivattyú

Az úszómedencék és azok gépesítése egy teljesen más műszaki hátteret és megoldásokat igénylő rendszert jelentenek, mint az otthoni hidromasszázs kádunk, bár mind a két lehetőség kikapcsolódásunkat és felfrissülésünket szolgája. A hidromasszázs nem más, mint egy olyan masszázs, amikor a vízbe (a kádba épített fúvókákon keresztül) levegőt juttatva, a keletkező buborékok által vérkeringésünket fokozzuk. Élettani hatását tekintve megemeli a testhőmérsékletünket, gyorsítja a vérkeringésünket és csökkenti a vérnyomásunkat. Kitágulnak tőle bőrünk pórusai és szöveteink ellazulnak. Ezáltal sejtjeink oxigén és tápanyag ellátása megtöbbszöröződik. Oldja és kezeli a stresszt valamint a fáradságot. Működését tekintve hidromasszázs rendszerünk egy villamos kezelőfelületen állítható és szabályozható, mint például a különféle masszázsfunkciók, az aromaterápiás adagolás és a fényterápia. Fürdőzésünk kezdetekor töltsük fel kádunkat a megfelelő hőmérsékletű vízzel (36-40 C fok), ami amint eléri a beépített vízszint érzékelőt, már indíthatjuk is hidromasszázs berendezésünket. A vízszint érzékelő a szivattyúnk biztonsága érdekében kell, hogy beépítésre kerüljön, ugyanis ha az szárazon, víz nélkül üzemel, hamar tönkremehet. A szivattyú a kádban lévő vizet a szívócsonkon keresztül elszívja, majd azt levegővel keverve (a beszívó egység nem tartozéka a szivattyúnak) a fúvókákon keresztül visszapumpálja a kádba. Amennyiben ilyen szivattyúra van szüksége, úgy áruházunkban megtalálható a kiváló minőségű BOMBA gyártmányú hidromasszázs szivattyúk széles választéka, valamint a hidromasszázs rendszer tisztán tartásához szükséges vegyszerek és kiegészítők.
Medence vegyszerek, tartozékok

Medence vegyszerek, tartozékok

Medencénk vizének tisztasága és frissessége (ezáltal egészségünk megőrzése is) hosszútávon csak kellő odafigyeléssel és a szükséges vegyszerek gondos adagolásával érhető el. A vegyszerek kiválasztásánál érdemes figyelembe vennünk a szakmai ajánlásokat. Eszerint ahhoz, hogy tökéletes tisztaságú vízben tudjunk fürdőzni, több lépésben szükséges a vegyszerezést elvégezünk. Az első és legfontosabb lépés, hogy az adagolt vegyszereink optimálisan ki tudják fejteni hatásukat, melyhez be kell állítanunk a megfelelő ph szintet. A vegyszereknek ugyanis sem a túl lúgos, sem a túl savas közeg nem kedvező. A legideálisabb a 7,2 - 7,6 közötti ph érték. Ha ez sikerült, akkor második lépésben el kell távolítani és meg kell semmisíteni minden baktériumot és zöld élőlényt medencénk vizéből, melyet klór és algaölő készítményeink adagolásával érhetünk el. Harmadik lépésben pedig, ha szeretnénk elérni a kristálytiszta és csillogó ’uszodavizet’ is, akkor a pelyhesítő szerek használata lesz segítségünkre. A pelyhesítés ugyanis kiszűri és megköti a lebegő szennyeződéseket vizünkben, melyek így könnyedén eltávolíthatóak lesznek. Ha nem használjuk a medencét, akkor érdemes azt letakarnunk, mert így csökkenteni tudjuk a vegyszerezés gyakoriságát. Arra azonban ügyeljünk, hogy nagy melegben, vagy ha sok csapadék esik, akkor gyakrabban kell vizünk tisztaságát ellenőriznünk és szükség szerint akár többször is kell vegyszereznünk. Ehhez kínálunk kiváló minőségű termékeink között a méréshez tesztcsíkokat, a tisztításhoz különféle vegyszereket, a szükséges mennyiségek kiszámításához pedig adagolókat, akár szettben is.
Medence felfújható peremű

Medence felfújható peremű

Amennyiben lehetőségeink engedik egy medence telepítését kertünkben, de azt csak időszakosan, gyorsan és egyszerűen szeretnénk kivitelezni, úgy a legmegfelelőbb megoldás számunkra a felfújható karimájú, puhafalú medence. A medencét sima, vízszintes talajra javasolt helyeznünk, mely esetlegesen talajelőkészítést igényelhet. Első lépésben fújjuk fel a medence karimáját levegővel, majd kezdjük el feltölteni a medencénket vízzel. Ahogy telik a medencénk, a felfújt karima úgy emelkedik egyre magasabbra. Amikor megtelt vízzel, a medencénk eléri végleges formáját. Az általunk forgalmazott felfújható karimájú medence szettben, vízforgatós szűrő berendezéssel kapható. Beüzemelése szakértelmet nem igényel, azt otthon is könnyedén el tudjuk végezni. Érdemes a víz hosszantartó tisztaságának megőrzése érdekében medence vegyszereket is használnunk, melyek kínálatukban, széles választékban szintén elérhetőek. A medence tartós, három rétegű PVC anyagból készült így a vegyszerek nem fognak kárt tenni anyagában, ahogy az erős napsugárzás sem. Amikor szeretnénk leengedni a medencében lévő vizet, a rajta található szelep kinyitásakor ezt egy locsolótömlő segítségével könnyedén megtehetjük. Locsolótömlőinkhez tekintse meg öntözéstechnikai termékeinket is.
Medence fémvázas

Medence fémvázas, merev falú

Ki ne szeretné nyáron a saját medencéjében átvészelni a legvadabb kánikulát? Ideális lehet erre egy elegáns, fémvázas kerti medence. Sokan hagyják ki a "kezdő szintet" és döntenek medenceválasztásnál a felfújható, vagy nem merev falú medencék helyett a fémvázas medence mellett. Ez tulajdonképpen érthető is, hiszen kezdőbb szintű társaival szemben a fémvázas medence már nem a "lavór a fűben érzést" közvetíti. A fémvázas medence nemcsak hogy közkedvelt, de Nyugat-Európában a leginkább elterjedt medencetípus. Ez egyrészt annak is köszönhető, hogy lényegesen tartósabb, mint puha falú társai, másrészt az sem utolsó szempont, hogy összeszerelése, felállítása sem igényel szakképesítést. Egy forró nyári napon, a fémvázas medencénkben már bátrabban játszhatunk barátainkkal, hiszen a fém tartószerkezet az intenzívebb hullámzást is jól tűri. Amennyiben pedig a megfelelő tartozékokkal, medence vegyszerekkel megóvjuk medencénk állapotát, és figyelmet fordítunk a rendszeres karbantartásra, garantáltan hosszú ideig élvezhetjük a fémvázas medence nyújtotta örömöket.
Medence fémfalas

Egy fémfalas medence még sohasem kerülhetett ilyen egyszerűen az otthonába – kedvenc szivattyú-szakértői ebből is a legjobbat válogatták be az áruházba!

A megfelelő medence kiválasztása mindig nehéz terep, hiszen számtalan kritériumnak kellene egyszerre megfelelnie egy medencének – tökéletes megoldás pedig, mint oly sok minden másban sem, itt sem létezik. Abban azonban talán mindannyian egyetértünk, hogy ha tartós, de mégis egyszerűen telepíthető megoldásra vágyunk, akkor a fémfalas medence ideális választás lehet. Telepítsük pofonegyszerűen, földbe süllyesztés nélkül, tisztítsuk könnyedén, vízcsere nélkül! Érdemes körülnézni nálunk, hiszen számos más termékkel is megkönnyítjük az otthoni fürdőzés élvezetét! Akár medence szűrőt, medence alátét fóliát, medence létrát vagy bármilyen egyéb, medencetisztító és -karbantartó eszközt keresünk, könnyedén bedobhatjuk a fémfalas medencénk mellé a kosárba, és máris sokkal közelebb kerültünk a hőn áhított otthoni wellness-élményhez.

Vásároljon fémfalas medencét raktárunkról házhozszállítással, hogy akár már holnaptól élvezhesse a saját családi strandját!

Medence alátét fólia

Védje családja egészségét, hosszabbítsa meg medencéje várható élettartamát egy medence alátét fólia segítségével!

Amikor a medencénknek kialakítjuk a helyét, eltervezzük, hogy pontosan melyik terület lenne ideális a számára, akkor mindenképpen figyelembe kell vennünk azt a szempontot is, hogy az egyébként is sérülékeny medence milyen talajra kerül, illetve eléggé egyenes és puha felületet sikerült-e találnunk kedvenc szabadidőnk eltöltéséhez. Amikor beszállunk a medencébe, de különösen akkor, amikor gyermekeink játszanak benne, egy óvatlan pillanatban fejest ugranak, esetleg egy nem odaillő tárgyat visznek be a medencébe, rendkívül nagy hasznát vehetjük egy medence alátét fóliának. A medence alátét fólia segít abban, hogy a medencénk kevésbé legyen sérülékeny, egy stabilabb, biztonságosabb, csúszásmentes területre kerüljön, megnövelve ezzel élettartamát, illetve növelve családunk biztonságát is. Érdemes tehát minden apró részletre odafigyelnünk, amikor medence telepítésén gondolkozunk!

Az apróbbnak tűnő kiegészítőkön sem szabad spórolni, hiszen akár az életünket is megmenthetik, illetve a segítségükkel tovább élvezhetjük a medencénk nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket is!

Medence takaró

Medence takaró

A klór és algavédelem, az ideális PH érték beállítása, a pelyhesítés és a víz szűrése mellett a leghatékonyabb eszköz, amivel tisztán tarthatjuk, és a belehulló szennyeződéstől is megóvhatjuk medencénk vízét, az egy jó medencetakaró. Ami pedig még ezeknél is hatékonyabb érv a medencetakaró rendszeres használata mellet, az az energiatakarékosság. Egy medence hosszabb ideig történő használata során jelentős mértékű energiaveszteség léphet fel. Ennek egyik oka az, hogy egy átlagos (családi) medencéből egy melegebb nyári napon, akár 80 - 100 liter víz is elpárologhat, ami energiaveszteséget idézhet elő. Ugyanakkor a medencetakaró folyamatos használata mellett számottevően csökkenhetnek az olyan járulékos veszteségek, mint az elpárolgás általi vízveszteség, a víztisztítás költsége, vagy a medence takarítására és karbantartására fordítandó idő. Egy hatékony medencetakaróval pedig egészségünket is megóvhatjuk, hiszen csökkenthető általa a medencetisztító vegyszerek használatának mértéke.
Medence szolárfűtés

Amennyiben föld feletti medencéje van, érdemes elgondolkozni a medence szolárfűtés lehetőségén, hiszen a megújuló energiával működő létesítmények hosszú távon gazdaságosabbak, ráadásul háztartási célra is kiválóan alkalmazhatóak.

A medence szolárfűtésről kevesen tudják, hogy ezek a berendezések bár napenergiával működnek és szolár medencefűtésnek nevezik, azonban még sincs semmi közük a medencékhez. A kollektor részét képező abszorber felületet kell hűteni a medencében lévő vízzel, így tud létrejönni az a hatás, hogy a medencébe visszatérő víz melegebb lesz. A kollektor abszorber felületét azért kell hűteni, mert a berendezés leginkább akkor tud hőt felvenni, ha hideg, vagy legalábbis hűvös a felülete. Amennyiben túlmelegszik, akkor már inkább hőveszteség keletkezik, hiszen leadja a környezet számára a magába gyűjtött hő felesleges részét. Ha kerti medencéje van, akkor mindenképpen célszerű beszereznie medence vízforgató szivattyút, medence szkimmert, sőt medence szűrőt is.

Meghozta a döntést, szeretne medence szolárfűtést? Akkor itt a lehetőség, webáruházunkban több típusból választhat.

Medence szolár takaró

Kihűl a medencéje reggelre? A medence szolár takaróra lesz szüksége!

A medence szolár takaró – bár elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet, hogy pontosan mire is való, illetve, hogy mennyire fontos és hasznos medencézési kiegészítő is valójában –, mégis egy rendkívül sokoldalú eszköz. A medence szolár takaró több mint egy hagyományos medencetakaró, hiszen elsődleges feladata a medence hőmérsékletének kiegyensúlyozása, a medence kihűlésének megakadályozása. Bármilyen hihetetlennek tűnhet is ez a negyven fokos nyári kánikulában, a medence vize mégis kihűlhet reggelre a hőingadozás miatt. A medence szolár takaró segítségével azonban akár négy fokkal is csökkenthető ez a hőingadozás. A medence szolár takaró hagyományos és modern kivitelezésben is beszerezhető. A hagyományos takaró óriási előnye, hogy megvédi a medencét minden ráhulló szennyeződéstől – gondoljunk csak bele, mennyi minden kerülhet egy nyitott medencébe! A modern verzió könnyen szállítható és tárolható, valamint költséghatékony.

Válasszon kedve szerint medence szolár takarót, hogy a medencéje mindig kellemesen meleg és tiszta lehessen!

Medence hőszivattyú

Takarékos hatékonyság a medence hőszivattyú képében

A medence ma már nem tartozik feltétlenül a luxus kategóriájába. Egészen megfizethető áron is hozzájuthatunk egyhez, nem kell rögtön stadion méretűben gondolkodni. Egy szép kerti medence akár a hűvösebb napokon is felüdülést és relaxációt nyújthat, ha felszereljük egy medence hőszivattyúval. Ebben az esetben nem leszünk kiszolgáltatva a napsütéses órák számának még nyáron sem. Egy hidegebb nyári héten is nyugodtan át lehet hívni a barátokat egy medencés összejövetelre. Nézzük, hogyan segít ebben a medence hőszivattyú!

Gyakran elég körülményesnek számít a medence vizének a felmelegítése, viszont a medence hőszivattyú jelenleg a legmodernebb megoldásnak számít ezen a téren. Nemcsak a hatékonysága miatt számít lenyűgöző berendezésnek a medence hőszivattyú, hanem azért is, mert minimális villanyáramra van szüksége a hatékony üzemelés érdekében. A technológiájából fakadóan, képes 1 egység bevitt energiával 4 egység fűtési energiát továbbítani. Ebből pedig logikusan következtethetünk arra, hogy ez egy remek befektetésnek számít, ha fontos a költséghatékonyság a medence melegítő berendezések terén. Felmerülhet a kérdés, hogy mennyire bonyolult a medence hőszivattyú bekötése? Ez akár házilag is kivitelezhető, amennyiben tisztában vagyunk azzal, hogy mi fán terem az adott medence keringető rendszer. A helyzetét tekintve, a szűrőberendezés után és a befúvók elé kerül felszerelésre egy bypass ág kialakítása révén. Amennyiben lehetséges érdemes a terület napos részére telepíteni, mert ezzel növelhető a hatékonysága. Ennek ellenére, nincs feltétlenül szükség napsütésre a melegítéshez, mégis lényegesen kevesebb áramot fogyaszt, mint a fűtőpatronok. Nem bocsát ki káros anyagokat használat közben. Zajmentes környezetben minimális szinten hallható, amikor működik. Ha esetleg ez zavaróvá válik, akkor ez a zajszint is elfedhető hangelnyelő paravánok segítségével. A medence hőszivattyú teljes szigetelésére nincs lehetőség. A hosszú élettartamát az igényes kialakításának és az időjárásnak ellenálló burkolatának köszönheti.

Mi az a medence hőszivattyú, és mire alkalmazzák?

A medence hőszivattyú röviden az az eszköz, ami segít melegen tartani vagy felmelegíteni a medence vizét akkor is, amikor kint hűvös van. Ez a hűvös pedig akár 5-10 fokot is jelenthet. Egy hőszivattyú bekötésével tehát jócskán kitlható az az időszak, amit a kerti medencében ücsörögve tölthetünk. Az első szeptemberi hidegek még nem fognak kiűzni minket a medencéből, és már az első melegebb tavaszi napokon élvezhetjük a kertben lazulásnak ezt a módját.

A medence hőszivattyú első ránézésre úgy néz ki, mint egy ventillátor. Azért vannak benne forgó lapátok, mert a környezet hőjét veszi fel és adja át a víznek. Teljesen környezetbarát és nem is hangos, így nem fogja zavarni a medencei pihenést.

A kisebb medencéktől egészen a nagyokig találhatunk megfelelő medence hőszivattyút. Egy 0,95 kW fűtési teljesítményi bemenetű szivattyú például maximum 25m3-es medencét tud felfűteni. Egy ekkora hőszivattyú zajszintje 25 dB.

A hőszivattyú nagyon hatékony fűtésre képes, hiszen általában egy egység bevitt energiát 3-5 fűtési energiává képes átalakítani.

Minden hőszivattyúnál megnézhetjük a COP értékét is. Ez egy angol kifejezés rövidítése: coefficient of performance (hatékonysági mutató). Megmutatja, hogy 1 kW elektromos áram felvételével hány kW hőteljesítményt képes produkálni az adott hőszivattyú. 

A medence hőszivattyú előnyei más megoldásokkal szemben

A medence hőszivattyú a különböző szolárfűtésekkel szemben azért előnyös, mert felhős, hideg időben is használható, nem kell várni a napsütésre. Ezenfelül környezetbarát, nem termel semmilyen káros anyagot működés közben.

Nagyon egyszerű a használatuk és a bekötésük, így nem igényel sok utánajárást a beszerzésük sem. Arra kell figyelni, hogy a megfelelő minőséget és márkát válasszuk, valamint egy profi szakembert, aki a beüzemelést végzi.

Egyes típusok LED-kijelzővel készülnek, amin nyomon lehet követni a készülék állapotát és minden, a szivattyúval és a vízzel kapcsolatos információt.

Milyen medence hőszivattyút érdemes választani?

Ez attól függ, hogy mekkora és milyen elhelyezésű a medencénk. Ha naposabb részen van, akkor nyáron nem kell folyamatosan használni, hiszen a nap energiája is elég lehet a víz felfűtéséhez. Ha azonban éjszaka kicsit hűvösebb az idő, és reggel szeretnénk csobbanni egyet, akkor már érdemes bekapcsolni, hiszen a hőszivattyú éjszaka is gondoskodni fog arról, hogy a víz hőmérséklete állandó maradjon.

A medence méretétől függően lehet választani az adott márka hőszivattyúi közül. Nem mindegy az sem, hogy milyen, már meglévő szűrők vannak csatlakoztatva a medencéhez, hiszen ez is meghatározza, hogy melyik lesz a megfelelő.

Vannak ma már olyan hőszivattyúk is, amik applikáció segítségével irányíthatók és programozhatók. A hőszivattyú külső borítása ellenáll az időjárás viszontagságainak, nem kell külön védőházat biztosítani a számára.

A medence hőszivattyú bekötése

A medence hőszivattyú bekötésére többféle módszer is létezik. Az első és legalapabb bekötés az úgynevezett soros kötés.

A soros kötés, ahogy a neve is mutatja, nem külön ágon kezeli a hőszivattyút, hanem a szűrő után még a medence előtt. Azért fontos, hogy a medence szűrője után kerüljön bekötésre a hőszivattyú, hogy az esetleges szennyeződések a hőszivattyút ne érhessék el.

Az úgynevezett bypass ágba kötőtt hőszivattyú már egy fokkal hatékonyabb, mint a sorosan kötött társa, ám a vízforgató működése itt is nélkülözhetetlen. A bypass jelentése egyébként kerülő. Ilyenkor egy kerülőágon kötik be a hőszivattyút a medence rendszerébe. Ez azért is hasznos, mert nem kell a szűrőszivattyún átáramló teljes vízmennyiséget ráengedni a hőszivattyúra.

Olyan megoldás is elképzelhető, hogy a bypass ágra kötött hőszivattyú számára egy külön kis szivattyút is beszerzünk, tehát nem a medence vízforgató szivattyúját használjuk arra, hogy a hőszivattyún áthaladjon a víz. Ez kicsivel ugyan bonyolultabb és költségesebb művelet, de hosszú távon mindenképpen megtérül a ráfordított munka és pénz.

Ha tehát már tudjuk, hogy mekkora medencéhez szeretnénk hőszivattyút és milyen bekötési mód lenne számunkra most a legkedvezőbb, akkor irány a webshop. Megbízható márkát és megbízható szerelőcsapatot kell már csak találni, és élvezhetjük is a mindig meleg és állandó hőmérsékletű medencénket. 

Medence tisztító, karbantartó eszközök

Medence tisztító, karbantartó eszközök

Akár kisebb, akár nagyobb medencével, kerti tóval rendelkezünk, nem elég egy vízforgató berendezés a tisztán tartásához. Ennek a berendezésnek a beszívócsöve a víz alatt helyezkedik el, így a medence tetejéről nem tudja szennyeződéseket összegyűjteni. Vegyszeres kezelés mellett medencetisztító, karbantartó eszközök segíthetik a medence áttetszővé tételének megteremtését. Ha megsérül a medence vagy tófólia, akkor nem kell azonnal kicserélni, ha rendelkezésre áll a víz alatti tófólia-ragasztó. A víz felszínén található szennyeződések a medencetisztító, karbantartó eszközök közül medencetisztító hálóval szedhetőek le. Amennyiben a medence oldalán található nem túl esztétikus algát kell eltávolítani, akkor a teleszkópos nyéllel felszerelhető speciális kefét lehet használni. A medence vagy kerti tó alján leülepedett szennyeződések a medencetisztító, karbantartó eszközök közül az úgynevezett víz alatti porszívóval tüntethetőek el könnyedén. A jövendőbeli medencetulajdonosok többféle medence közül választhatnak, de a vízforgató szivattyú és/vagy medenceszűrő is elmaradhatatlan tartozék.
Medence fűtés

A medence fűtés nem elérhetetlen luxus többé – élvezze télen is a medencéjét a Bestway medence fűtő készülék segítségével!

A medence fűtést sokan elérhetetlen luxusnak tarthatják, hiszen valóban, mind a mai napig egy átlagos fogyasztó számára irreálisan magas árai lehettek egy ilyen készüléknek. Ma már azonban minden hétköznapi medence-használó számára elérhető áron kapható a medence fűtéséhez szükséges készülék, amely, valljuk be, igencsak hasznos lehet. Hiszen a medence alapvetően nem kis beruházás, ezért érthető, ha a négy évszakból nem csak az egyikben, nyáron szeretnék élvezni az általa nyújtott felfrissülést. Miért ne fürdőzhetnénk akár tavasszal, ősszel, de esetleg még télen is? Engedjünk a csábításnak, vásároljuk meg ezt a csodálatos medence fűtést biztosító készüléket, és élvezzük az elegáns különlegesség életérzését! Elvégre mi másért dolgozunk, hajtunk minden nap, mint hogy egy kis kényeztetést megengedhessünk magunknak?

Ne feledje: a szivattyú webáruházban mindent megtalál, ami az ideális medencézés élményéhez szükséges! Ne fogja vissza többé magát, ne álljon ellen a kísértésnek, lepje meg magát és családját egy fantasztikus medence fűtéssel!

Medence létra

Medence létra

Az első saját medence beszerzése majdnem ugyanakkora élményt jelenthet az egész család számára, mint akár maga a saját udvar, vagy kert birtokbavétele. Különleges, semmihez sem hasonlítható megtapasztalást nyújtanak a kerti medencézések, amellett természetesen, hogy nagyszerűen felfrissítenek bennünket, és enyhítik a nagyon meleg időjárással járó kellemetlenségeket. Egy családi medencéhez azonban körültekintően kell kiegészítőket választanunk. Az egyik legfontosabb medence kiegészítő pedig a medence létra. Egy igazán jó medence létrának rengeteg kritériumnak kell megfelelnie. Legyen biztonságos, álljon meg stabilan különböző felületeken, ne csússzon, legyen elég magas, de túl magas se legyen. Ez a fantasztikus medence létra amellett, hogy minden kritériumnak megfelel, további extrákkal is rendelkezik. Ugyanis a parti oldalon lévő létrafokok könnyen kiszedhetők, így pedig lehetséges megakadályozni, hogy egy gyermek úgy másszon bele a medencébe, hogy az elkerülje a figyelmünket. További medence kiegészítőinkkel pedig biztosíthatjuk családunknak a zavartalan családi kikapcsolódás élményét!
Hordozható masszázsmedence

Hordozható masszázsmedence

Kevés olyan, elégedettséget nyújtó érzés van a világon, mint élvezni a saját kertünk csendjét és nyugalmát. Pláne, ha egy masszázsmedence is helyet foglal benne, mely igazán örömteli kikapcsolódást, felfrissülést nyújt családunk minden tagja számára. Mérete is pont ideális, hiszen kényelmesen elfér benne az egész család, ellenben nem annyira nagy, hogy a feltöltésével és a víz cseréjével vizet is pazaroljunk: így nem csak a pénztárcánkat kíméljük, hanem a bolygónk vízkészletét sem apasztjuk feleslegesen. Ez a csodálatos masszázsmedence azonban, ahogyan a nevében is benne van, még többet tud annál, mint amire egy átlagos medence képes. Ez a hordozható masszázsmedence ugyanis testünket és szellemünket is regenerálja azzal, hogy a pezsgőfürdőzéshez hasonló masszázs élményét kínálja a saját telkünkön. Mostantól tehát akkor sem szükséges kimozdulnunk az otthonunk kényelméből, ha nem csak egy felhőtlen csobbanásra, de egy pezsdítő masszázsra is vágyunk! Mi több, ennek a csodálatos masszázsmedencének az az előnye is megvan, hogy, amennyiben elég nagy térrel rendelkezünk ehhez az otthonunkban, akár a belső térben is használhatjuk, így télen sem kell lemondanunk a családi fürdőzés élményéről!

Felfújható jakuzzi: Kényelem megfizethető áron?
Hordozható masszázsmedence, jakkuzi kiegészítők

Tegye teljessé az élményt a jakkuzi kiegészítők segítségével!

Beszéljünk röviden a jakuzzi előnyeiről és a jakuzzi kiegészítők hasznosságáról! Ha csak a hazánkban a török hódoltság korából itt maradt fürdőkre gondolunk, sejthetjük, hogy a meleg víznek mindig is volt valamilyen gyógyító hatása, ami miatt egy magára valamit is adó budai pasa nem engedhette meg magának, hogy ne építtessen egy ilyen fürdőt a vár tövébe. De a termálfürdők töretlen népszerűsége is mind arra utal, hogy a meleg vízben van valami, amire a testünk egészsége érdekében szükségünk van. A jakkuzi kiegészítők által élményfürdőt kapunk, mert a fúvókákból kiáradó víz és levegő elegye biztosítja számunkra, hogy a megfelelő erősséggel képesek legyünk elérni a teljes relaxációt. A meleg víz vagy a „hidroterápia” elősegítheti ugyanis az ellazulást, a fájdalomcsillapítást és a minőségi alvás javulását, mivel a meleg, a buborékok adta felhajtóerő és a masszázshatás együttesen tisztítja az elmét, csökkenti a stresszt és megnyugtatja a túlterhelt izmokat. A hő javítja a keringést, jó hatással van az izmokra és az ízületekre, akárcsak a felhajtóerő. A hidromasszázs pedig stimulálja az izmokat, amivel segít csillapítani a fájdalmat. A jakkuzi kiegészítők tovább segíthetik a regenerálódást Minél nagyobb a kényelem, annál pihentetőbb lehet a medencében eltöltött idő, ami kifejezetten fontos, ha a regeneráció, a kikapcsolódás és a fájdalomcsillapítás a cél. A jakkuzi kiegészítők ezt az élményt igyekeznek még teljesebbé tenni, legyen szó fejtámláról, italtartóról vagy éppen SPA árnyékolóról. De az olyan hasznos jakuzzi kiegészítők is tovább fokozhatják a komfortérzetet, mint a karbantartó szett vagy az akkumulátoros porszívó.

Jakuzzi kiegészítők a 100%-os élmény biztosítása érdekében!

Úszógumi, rider, úszósziget

A szivattyú webáruház immár a medencézés, strandolás teljes körű ellátására is gondolt, így már úszógumi, úszósziget is kapható nálunk!

Bizony, a szivattyú-szakértők is szoktak lazítani! Szeretik a medencés bulikat, partikat, mi több, szülők is akadnak köztük. Így a kínálatból nem maradhat ki a vidám medencézés elengedhetetlen kelléke, az úszógumi vagy úszósziget sem. Ezek az egyszerű, könnyen tárolható és szállítható medence-kiegészítők ráadásul nagyon praktikusak és hasznosak, mi több, sokszor életmentőek is tudnak lenni. Nem véletlenül féltik sokan a medencében biztonságosan közlekedni még nem tudó gyermeküket a pancsolástól. Az úszógumi vagy úszósziget erre a problémára is nagyszerű megoldást kínál, ráadásul még könyörögni sem kell azért, hogy csemeténk használatba vegye. Nagyobb gyermekeink pedig a vicces egyetemi bulik és partik vagy a legény- és leánybúcsúk kellékeként tarthatják számon.

Akár szivattyúzás, akár strandolás, webáruházunkban mindegyikre van megoldás! Szerezzen be mindent egy helyről, ami a kerti medencézéshez kell! Medencéje és szivattyúja mellé dobjon be egy úszógumit is a kosarába!

Medence kiegészítő, kényelmi felszerelés

Rengeteg hasznos medence kiegészítő van a Bestway kínálatában

A legkellemesebb pont lehet a nyári hőségben egy kerti medence. Akinek a lehetőségei engedik, egy saját kerti medence kialakításával sokkal elviselhetőbbé tehetik a forró nyári kánikulákat. Ha kiépítettük a helyét vagy összeszereltük a boltban vásárolt darabokat, gondoskodtunk a megfelelő vízszűrésről, tisztán tartásról és természetesen a szükséges medence szivattyút is beszereztük valamennyi kiegészítőjével együtt, kezdhetünk olyan extrákon gondolkodni, mint valamilyen frappáns és praktikus medence kiegészítő beszerzése. Ezek kifejezetten hasznos kényelmi felszerelések, amelyek még tovább képesek növelni egy nyári jó fürdőzés élményét a nyári kánikulák kellős közepén. Másfelől pedig nemcsak kényelmesek, hanem sok esetben kifejezetten hasznosak is. Bármikor jól jöhet egy medence hőmérő vagy világítás elhelyezése, de egy medence sátor is remek védelmet képes nyújtani a napsugarak bizonyos káros hatásaival szemben. Fokozza az élményt egy frappáns és hasznos medence kiegészítő segítségével! Hasznos medence kiegészítő a sátor, a világítás vagy a hőmérő is, de nincs kellemesebb, mint a nyári melegben egy fárasztó munkanap után vagy a szabadságban rejlő lehetőségeket kihasználva elfogyasztani egy hűsítő italt, a kellemesen hűvös vizében ülve. Egy medence pohártartó remek megoldás lehet, hogy maximálisra emelje a kényelmi szintet. A medence kiegészítő között jelen vannak az úszó LED világítások vagy szökőkutak, amelyek elsősorban a hangulatot javítják, az úszó edzést segítő gumikötél pedig az erőnlétünket. Egy kisebb kerti medencében is szimulálhatunk hosszabb távú nyíltvízi úszást, miközben egyetlen centit sem haladtunk előre.

Medence kiegészítők, hogy a medence élmény 100%-os legyen!

SUP Deszka

A Bestway SUP deszka minden korosztálynak remek hobbit biztosíthat

Lássuk mit takar a Bestway SUP deszka! A SUP a standup paddleboarding angol kifejezésből alkotott mozaikszó, amit magyarra talán az állva evezésre tudnánk lefordítani, de nem teljesen adja vissza a szó eredeti jelentését. A paddle evezőt vagy evezést jelent, a boarding a beszálláson túl hosszú, lapos, vékony fadarabokat is. Igazából ez a két dolog kell ennek a Hawaii szigetéről származó sport űzéséhez: evező és egy vékony, hosszú deszka, amin akár állva, ülve de még térdelve is haladhatunk. Biztosan sokat látott már folyókon, tavakon ilyen állva evező embereket. Ha próbálta már, akkor azért, ha pedig nem, akkor pusztán kíváncsiságból gondolkodhatott el egy saját darab beszerzésén. Ha ide tévedt, akkor a legjobb helyen jár, hiszen a Bestway SUP deszka az egyik legnépszerűbbnek számít a saját kategóriájában, ahol mindenki megtalálhatja a hozzá illő darabot. Bestway SUP deszka kezdőknek és profiknak Első ránézésre sok minden a világ legegyszerűbb dolgának tűnik, aztán az első próbálkozást követően el sem tudjuk képzelni, hogy mi ebben valaha is legalább egy kicsit ügyesek leszünk. Majd a rutin megszerzésével már semmire sem emlékszünk a kezdeti nehézségekből. Nincs egy másképp a SUP-ozással sem. A Hydro-Force Aqua Bestway SUP deszka ideális választás kezdőknek, hiszen kifejezetten stabil és jól irányítható, nagyban segíti az alapok gyors elsajátítását. Ha pedig megvan a stabilitást és a rutin, akár egy Hydro-Force Freesoul Tech pedig már a hosszabb túrákat kedvelők személyeknek is ideális választás.

Bestway SUP deszka az aktív kikapcsolódás egyik remek lehetősége!

Ágy, matrac

Kényelmes, felfújható ágy matrac, hogy mindig minőségi legyen az alvás

A kellemes és pihentető alvás egyik kulcsa az ágy matrac minősége. Napjainkban a legkülönfélébb módszerekkel próbálkoznak, hogy minél tökéletesebb körülményeket teremtsenek az éjszakai pihenéshez. A legfontosabb természetesen, hogy a hálószobában, ahol éjszakáink jelentős részét eltöltjük, minden adott legyen a feltöltődésre. Bármikor szükségünk lehet arra, hogy az otthonunktól távol helyezzük magunkat kényelembe, például egy nyaralás, sátorozás vagy kempingezés alkalmával. Szinte bármilyen esetben remekül használható pótágyként, legyen szó vendégek fogadásáról vagy más okok miatt, alkalmi fekhely kialakításáról. Egy felfújható ágy matrac kifejezetten praktikus és kényelmes megoldás lehet ilyen helyzetekben, hogy soha ne kelljen kompromisszumot kötni, ha alvásról van szó. A jó ágy matrac révén elfelejtheti a kényelmetlen alvást Korábban sokszor jellemző volt ez a fajta kompromisszum kényszer, ha idegen helyen kellett aludni, például egy kempingezés alkalmával. Egy laticel által nyújtott komfortérzet össze sem mérhető a felfújható ágy matrac által biztosított kényelemmel. Könnyen elpakolható, kis helyen elfér és a legtöbb típus a beépített pumpa segítségével pillanatok alatt felfújható. Egyes típusok további extrákkal rendelkeznek, mint a vízálló, pelyhesített felső réteg, ami megakadályozza a lepedő lecsúszását, a masszivitást biztosító bordázott vinil szerkezet, a beépített párna vagy az USB-port, ahonnan a telefonját és tabletjét is töltheti. Ha minden körülmények között kényelmes és minőségi alvásra vágyik, érdemes megkeresni az igényeinek leginkább megfelelő típust.

Bestway felfújható ágyak a kényelem és praktigusság jegyében!

Sátor

Sátor az egész családnak

Ha szeretnénk eltölteni több napot kényelmesen és zavartalanul a természetben, akkor egy jó sátor mindenképp kelleni fog. Elég kellemetlen, amikor az árnyékolja be a kirándulásunkat, hogy a sátor nehezen összeállítható, nem lehet megfelelően kifeszíteni, ráadásul már egy kisebb eső során is beázik. Ez alaposan el tudja rontani a hangulatot. A másik fontos kérdés, hogy hány személyessel érdemes útnak indulni, hiszen a kényelem szempontjából erre is gondolnunk kell, főleg akkor, ha a csomagokat is ebben szeretnénk tárolni. A kínálatban található 2-6 személyes Bestway sátor mindegyike rendkívül magas minőséget képvisel és a kialakítás során nagy hangsúlyt fektettek a minőségi anyaghasználatra. Ez pedig garantáltan tartóssá teszi a szerkezetét, aminek egyébként az összeállítása még a legnagyobb változat esetén is egyszerű. A két rétegnek köszönhetően, az esőben sem kell azért aggódnunk, hogy véletlenül beázik. A szúnyogháló szintén praktikus tartozék, ami értelemszerűen nemcsak a szúnyogok, de egyéb rovarok, bogarak távoltartásában is a segítségünkre lesz. A legnagyobb típus felállítása sem tart tovább, mint 25 perc. Összecsomagolt állapotban kevés helyet foglal, ami jelentősen megkönnyíti a szállítást és a tárolását. A termékek között a strand sátor is megtalálható, ami kellemes védelmet biztosít az erős napsütéssel szemben, ezáltal sokkal pihentetőbbé válik a vízparton töltött idő, hiszen véd a széltől és a káros UV sugaraktól. Többé nem kell megtagadnunk a természet hívó szavát, hiszen egy minőségi modell maximális kényelmet biztosít a szabadban.

Két- vagy többszemélyes sátrak? Válasszon a kínálatunkból!

Medence ellenáramoltató

Medence ellenáramoltató az otthoni edzéshez

Értelemszerűen, otthoni környezetben nem igazán nyílik lehetőség egy olimpiai medence kialakítására, amiben kedvünkre döntögethetjük az egyéni rekordokat. A medence ellenáramoltató segítségével erre mégis lehetőségünk nyílik, még akkor is, ha csupán egyszerű fémvázas medencével rendelkezünk. Hogy ez mégis miként lehetséges? A válasz egyszerű! A medence ellenáramoltató koncepciója leginkább a futópadhoz hasonlítható. Az elv egyszerű, miszerint működés közben ellenállást teremt a víz áramoltatása révén, ami többféle fokozatban állítható. Tehát, akár csak a futópadon, ebben az esetben is helyben úszunk, a tetszőlegesen beállított intenzitás mellett. Azzal mindnyájan tisztában vagyunk, hogy mennyire egészséges mozgásforma az úszás, de az időhiány vagy a nagy távolságok miatt nincs mindenkinek lehetősége rendszeresen eljárni olyan helyekre, ahol ez a tevékenység kivitelezhető lenne. A medencetechnika kategóriájában a Bestway Swimfinity Swim Fitness rendszer egyedülállónak számít. Így már bárki végezhet a hátsó udvaron vízi edzéseket, többféle formában. A kezelőfelület felhasználóbarát kialakítása egyszerű beállítást tesz lehetővé. Összesen 8 áramlási sebesség közül válogathatunk. Ezen belül beállítható az áramlás mélysége és szöge is. A digitális LED kijelzőn látható minden fontosabb adat, a megtett távolságtól kezdve, az időn keresztül, egészen az elégedett kalóriákig. Praktikus kiegészítőként a tervezők egy saját LED fényforrás beépítésére is gondoltak, ami lehetővé teszi az éjszakai használatot.

Úszás saját medencében? Igen a Bestway ellenáramoltatva ez lehetséges!

Kajak

A Bestway kajak számos előnye

Manapság egyáltalán nem nehéz beszerezni valamilyen úszóalkalmatosságot, amiben evezhetünk, horgászhatunk stb. A Bestway kajak egyedisége viszont abban rejlik, hogy a szállítása rendkívül egyszerű, a minimális helyigénye miatt. Elvégre leengedett állapotban egy nagyobb táskában is gond nélkül elfér. Ennek ellenére erős, ellenálló PVC anyagból készül, ami tartósság szempontjából garancia a Bestway kajak hosszú élettartamára. Szóval nem gond, ha nem élünk víz közelében és több km-t kell autózzunk a kedvenc helyünkig, mert egész nyugodtan kiruccanhatunk a családdal a Balatonra is, egy kisebb raktérrel rendelkező autó esetében sem lesz gond több a szállítása A kialakítását tekintve, említésre méltó még a biztonsági szelep, ami nagy terhelés esetén sem kezd el szivárogni. A padló felfújható, erős és merev. Ezért nem fogjuk úgy érezni a Bestway kajakban magunkat, mintha egy vízágyon próbálnánk egyensúlyozni. Az ülés szintén felfújható, ami jelentősen növeli a komfortérzetet. A fogókötél praktikum szempontjából, azért előnyös, mert megkönnyíti a Bestway kajak megragadását, akár kívülről, akár belülről. A szkeg, a könnyebb irányítás érdekében, kivihető formában került beépítésre. A csomag tartalmaz még egy kézi pumpát is, amivel néhány perc alatt teljesen felfújható, egy alumínium lapátot az evezéshez, illetve javítófoltot, ha véletlenül mégis kilyukadna. Ennyi extra ellenére is kifejezetten kedvező áron szerezhető be. Kézenfekvő megoldás, amikor szeretnénk tavakon, folyókon, part menti vizeken evezni.

Bestway kajak a vizi túrák elengedhetettlen kelléke!