VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Alkategóriák

Medence szivattyú, medence vegyszer

Az elérhető termékek között elsősorban a Bomba gyártmányú medence szivattyúk találhatóak meg, melynek típusai lefedik a felmerülő igényeket háztartási és közüzemi medencék vízforgatásával kapcsolatban. A homokszűrős vízforgatók kész megoldást nyújtanak a medencében található lebegő anyagok kiszűrésére. A SHOTT kompakt homokszűrős vízforgató ideális választás fóliás medencéhez. A megfelelő minőségű szűrőhomokot is megtalálja áruházunkban. A hidromasszázs szivattyúk (pezsgőfürdő szivattyú) megoldást nyújtanak a pezsgőfürdők kialakítása során fellépő keringetési feladatok elvégzésére. Zöldül a medence vize? Kellemetlen az illata? Válaszon kínálatunkból a feladatra megfelelő medence vegyszerek közül (algaölő, klórtabletta, gyors klór, hármas hatású klórtabletta, téliesítőszer, ph növelő és csökkentő) és ezeket a problémákat gyorsan és hatékonyan orvosolni tudja! A vegyszerek adagolásához, méréséhez is talál megfelelő termékeket. Nem szereti a klóros vizet? Erre a klórmentes medence vegyszereinket ajánljuk (aktív oxigén)! A gépészeti elemek összekötésére az egyszerű medence gégecsövet kínáljuk, nagyobb rendszerek esetén nézze meg PVC idom és cső választékunkat!
medence gégecső (csigatömlő)

Medence gégecső (csigatömlő)

Rohanó világunk mindennapi nehézségei mellett igyekszünk megtalálni azokat a kikapcsolódási formákat, melyek testünket, lelkünket ellazítják, felfrissítik. A víz az egyik olyan éltető erő, mely legtöbbünk számára meg tudja adni ezt a kikapcsolódást és feltöltődést. Legyen szó akár passzív, akár aktív pihenésről, egy medence partján ez bárki számára elérhető. Legyen az akár egy igénybe vett szolgáltatás, akár az otthoni medencénk használata, termékkínálatunkkal ez könnyedén megvalósítható. Áruházunkban elérhetőek a gégecsövek, vízforgató és hidromasszázs szivattyúk, szűrőberendezések, vegyszerek és egyéb tartozékok. A medencetechnikában alkalmazott gégecsövek, úgynevezett csigatömlők mind anyagukban, mind felépítésükben nagyban különböznek az öntözéstechnikában használt tömlőktől. Egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy spirálerősítéssel rendelkeznek, ezáltal rugalmasak és rendkívüli kopásállósággal rendelkeznek. Flexibilitásuk révén könnyen megoldhatóak velük különféle irányú és magasságú csatlakoztatások is, melyek a medencetechnikában elsősorban a gépészeti elemek összekötését jelenti.
medence vízforgató szivattyú

Medence vízforgató szivattyú

Amennyiben medencével rendelkezünk fontos szempont, hogy hosszú távon is élvezni tudjuk a tiszta és friss víz adta kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket. Nagyobb medencéknél a vízforgatás a tiszta víz alapkövetelménye, mert csak így tud a medencénkben mindenhová egyenletesen eljutni és átforogni a kezelt víz. Így elősegítjük a kórokozók kitisztulását medencénkből, mely esztétikai fontosságán túlmenően egészségünk megőrzése szempontjából is elengedhetetlen. A medence vízforgató szivattyúja a tengerek természetes tisztulási elve alapján működik. A természetben a tengerek víztisztító hatása úgy valósul meg, hogy a víz a parton a homokszemcséken keresztül a mélyre süllyed és onnan csak a tiszta víz szivárog vissza a tengerbe, a felesleges hordalékot és szennyeződéseket pedig kint hagyja a parton. Az általunk forgalmazott BOMBA gyártmányú medence szivattyúkkal, széles termékválasztékuk okán, a különféle nagyságú medencék tisztítását is el tudjuk látni. Vízforgató szivattyúink rendelkeznek egy előszűrővel (amely a nagyobb szennyeződések szűrésére alkalmas) és egy finomszemcsés homokszűrővel (amely a legapróbb szennyező részecskéket és kórokozókat is megszűri medencénk vizében). Mindegyik termékünk kiváló minőségű és 12 hónap garanciát biztosítunk rájuk vásárlásukkor. Amennyiben már biztosítva van számunkra medencénk megtisztított vize, áruházunkban egyéb medencetechnikai termékeket is kínálunk az ön számára.
medence szűrő (homokszűrős vízforgató)

Medence szűrő (homokszűrős vízforgató)

Medencénk tiszta és friss vízének megőrzése érdekében rendelkeznünk kell a megfelelő berendezésekkel, melyek hosszú távon is élvezhetővé teszik számunkra a medence vízében való kellemes és egészséges időtöltést. Ezen berendezések közé tartozik többek között a medence gégecső, a medence vízforgató szivattyú, a homokszűrős vízforgató és a szükséges, különféle medence vegyszerek. A homokszűrős vízforgató a legjobb és leghatékonyabb megoldás medencénk vizének mechanikus tisztítására. Felépítését tekintve a homokszűrő tartály tartalmazza a szűrőhomokot, melyen keresztül a tisztítandó víz átáramlik. Akárcsak a természetben a tengerparton, a homok felfogja és leszűri a szennyeződéseket, így medencénkbe már csak a tiszta víz kerülhet vissza. A homokszűrős vízforgatót érdemes medencénk mellet, lehetőség szerint egy erre a célra kiépített aknában, zárt helyen telepíteni. A legjobb hatásfok elérése érdekében tegyük ezt a medence padlószintjétől számított minimum 25 centiméterrel lejjebb, mely ezáltal elősegíti majd a vízráfolyást. Termékeink között SHOTT és BOMBA gyártmányú homokszűrős vízforgatók érhetőek el, széles választékban. Mivel egy idő után a szűrőhomok telítődik a szennyeződésekkel, azt a vízforgató lehetőségeihez mérten meg kell tisztítanunk. Ha teljesen elhasználódik, akkor pedig ki kell a homokot cserélnünk. Ehhez áruházunkban kiváló minőségű kvarchomok is található.
Medence szkimmer
medence szűrő Aqualoon
Medence sóbontó
hidromasszázs, pezsgőfürdő szivattyú

Hidromasszázs, pezsgőfürdő szivattyú

Az úszómedencék és azok gépesítése egy teljesen más műszaki hátteret és megoldásokat igénylő rendszert jelentenek, mint az otthoni hidromasszázs kádunk, bár mind a két lehetőség kikapcsolódásunkat és felfrissülésünket szolgája. A hidromasszázs nem más, mint egy olyan masszázs, amikor a vízbe (a kádba épített fúvókákon keresztül) levegőt juttatva, a keletkező buborékok által vérkeringésünket fokozzuk. Élettani hatását tekintve megemeli a testhőmérsékletünket, gyorsítja a vérkeringésünket és csökkenti a vérnyomásunkat. Kitágulnak tőle bőrünk pórusai és szöveteink ellazulnak. Ezáltal sejtjeink oxigén és tápanyag ellátása megtöbbszöröződik. Oldja és kezeli a stresszt valamint a fáradságot. Működését tekintve hidromasszázs rendszerünk egy villamos kezelőfelületen állítható és szabályozható, mint például a különféle masszázsfunkciók, az aromaterápiás adagolás és a fényterápia. Fürdőzésünk kezdetekor töltsük fel kádunkat a megfelelő hőmérsékletű vízzel (36-40 C fok), ami amint eléri a beépített vízszint érzékelőt, már indíthatjuk is hidromasszázs berendezésünket. A vízszint érzékelő a szivattyúnk biztonsága érdekében kell, hogy beépítésre kerüljön, ugyanis ha az szárazon, víz nélkül üzemel, hamar tönkremehet. A szivattyú a kádban lévő vizet a szívócsonkon keresztül elszívja, majd azt levegővel keverve (a beszívó egység nem tartozéka a szivattyúnak) a fúvókákon keresztül visszapumpálja a kádba. Amennyiben ilyen szivattyúra van szüksége, úgy áruházunkban megtalálható a kiváló minőségű BOMBA gyártmányú hidromasszázs szivattyúk széles választéka, valamint a hidromasszázs rendszer tisztán tartásához szükséges vegyszerek és kiegészítők.
Medence vegyszerek, tartozékok

Medence vegyszerek, tartozékok

Medencénk vizének tisztasága és frissessége (ezáltal egészségünk megőrzése is) hosszútávon csak kellő odafigyeléssel és a szükséges vegyszerek gondos adagolásával érhető el. A vegyszerek kiválasztásánál érdemes figyelembe vennünk a szakmai ajánlásokat. Eszerint ahhoz, hogy tökéletes tisztaságú vízben tudjunk fürdőzni, több lépésben szükséges a vegyszerezést elvégezünk. Az első és legfontosabb lépés, hogy az adagolt vegyszereink optimálisan ki tudják fejteni hatásukat, melyhez be kell állítanunk a megfelelő ph szintet. A vegyszereknek ugyanis sem a túl lúgos, sem a túl savas közeg nem kedvező. A legideálisabb a 7,2 - 7,6 közötti ph érték. Ha ez sikerült, akkor második lépésben el kell távolítani és meg kell semmisíteni minden baktériumot és zöld élőlényt medencénk vizéből, melyet klór és algaölő készítményeink adagolásával érhetünk el. Harmadik lépésben pedig, ha szeretnénk elérni a kristálytiszta és csillogó ’uszodavizet’ is, akkor a pelyhesítő szerek használata lesz segítségünkre. A pelyhesítés ugyanis kiszűri és megköti a lebegő szennyeződéseket vizünkben, melyek így könnyedén eltávolíthatóak lesznek. Ha nem használjuk a medencét, akkor érdemes azt letakarnunk, mert így csökkenteni tudjuk a vegyszerezés gyakoriságát. Arra azonban ügyeljünk, hogy nagy melegben, vagy ha sok csapadék esik, akkor gyakrabban kell vizünk tisztaságát ellenőriznünk és szükség szerint akár többször is kell vegyszereznünk. Ehhez kínálunk kiváló minőségű termékeink között a méréshez tesztcsíkokat, a tisztításhoz különféle vegyszereket, a szükséges mennyiségek kiszámításához pedig adagolókat, akár szettben is.
Medence felfújható peremű

Medence felfújható peremű

Amennyiben lehetőségeink engedik egy medence telepítését kertünkben, de azt csak időszakosan, gyorsan és egyszerűen szeretnénk kivitelezni, úgy a legmegfelelőbb megoldás számunkra a felfújható karimájú, puhafalú medence. A medencét sima, vízszintes talajra javasolt helyeznünk, mely esetlegesen talajelőkészítést igényelhet. Első lépésben fújjuk fel a medence karimáját levegővel, majd kezdjük el feltölteni a medencénket vízzel. Ahogy telik a medencénk, a felfújt karima úgy emelkedik egyre magasabbra. Amikor megtelt vízzel, a medencénk eléri végleges formáját. Az általunk forgalmazott felfújható karimájú medence szettben, vízforgatós szűrő berendezéssel kapható. Beüzemelése szakértelmet nem igényel, azt otthon is könnyedén el tudjuk végezni. Érdemes a víz hosszantartó tisztaságának megőrzése érdekében medence vegyszereket is használnunk, melyek kínálatukban, széles választékban szintén elérhetőek. A medence tartós, három rétegű PVC anyagból készült így a vegyszerek nem fognak kárt tenni anyagában, ahogy az erős napsugárzás sem. Amikor szeretnénk leengedni a medencében lévő vizet, a rajta található szelep kinyitásakor ezt egy locsolótömlő segítségével könnyedén megtehetjük. Locsolótömlőinkhez tekintse meg öntözéstechnikai termékeinket is.
Medence fémvázas

Medence fémvázas, merev falú

Ki ne szeretné nyáron a saját medencéjében átvészelni a legvadabb kánikulát? Ideális lehet erre egy elegáns, fémvázas kerti medence. Sokan hagyják ki a "kezdő szintet" és döntenek medenceválasztásnál a felfújható, vagy nem merev falú medencék helyett a fémvázas medence mellett. Ez tulajdonképpen érthető is, hiszen kezdőbb szintű társaival szemben a fémvázas medence már nem a "lavór a fűben érzést" közvetíti. A fémvázas medence nemcsak hogy közkedvelt, de Nyugat-Európában a leginkább elterjedt medencetípus. Ez egyrészt annak is köszönhető, hogy lényegesen tartósabb, mint puha falú társai, másrészt az sem utolsó szempont, hogy összeszerelése, felállítása sem igényel szakképesítést. Egy forró nyári napon, a fémvázas medencénkben már bátrabban játszhatunk barátainkkal, hiszen a fém tartószerkezet az intenzívebb hullámzást is jól tűri. Amennyiben pedig a megfelelő tartozékokkal, medence vegyszerekkel megóvjuk medencénk állapotát, és figyelmet fordítunk a rendszeres karbantartásra, garantáltan hosszú ideig élvezhetjük a fémvázas medence nyújtotta örömöket.
Medence fémfalas
Medence alátét fólia
Medence takaró

Medence takaró

A klór és algavédelem, az ideális PH érték beállítása, a pelyhesítés és a víz szűrése mellett a leghatékonyabb eszköz, amivel tisztán tarthatjuk, és a belehulló szennyeződéstől is megóvhatjuk medencénk vízét, az egy jó medencetakaró. Ami pedig még ezeknél is hatékonyabb érv a medencetakaró rendszeres használata mellet, az az energiatakarékosság. Egy medence hosszabb ideig történő használata során jelentős mértékű energiaveszteség léphet fel. Ennek egyik oka az, hogy egy átlagos (családi) medencéből egy melegebb nyári napon, akár 80 - 100 liter víz is elpárologhat, ami energiaveszteséget idézhet elő. Ugyanakkor a medencetakaró folyamatos használata mellett számottevően csökkenhetnek az olyan járulékos veszteségek, mint az elpárolgás általi vízveszteség, a víztisztítás költsége, vagy a medence takarítására és karbantartására fordítandó idő. Egy hatékony medencetakaróval pedig egészségünket is megóvhatjuk, hiszen csökkenthető általa a medencetisztító vegyszerek használatának mértéke.
Medence szolárfűtés
Medence szolár takaró
Medence tisztító, karbantartó eszközök

Medence tisztító, karbantartó eszközök

Akár kisebb, akár nagyobb medencével, kerti tóval rendelkezünk, nem elég egy vízforgató berendezés a tisztán tartásához. Ennek a berendezésnek a beszívócsöve a víz alatt helyezkedik el, így a medence tetejéről nem tudja szennyeződéseket összegyűjteni. Vegyszeres kezelés mellett medencetisztító, karbantartó eszközök segíthetik a medence áttetszővé tételének megteremtését. Ha megsérül a medence vagy tófólia, akkor nem kell azonnal kicserélni, ha rendelkezésre áll a víz alatti tófólia-ragasztó. A víz felszínén található szennyeződések a medencetisztító, karbantartó eszközök közül medencetisztító hálóval szedhetőek le. Amennyiben a medence oldalán található nem túl esztétikus algát kell eltávolítani, akkor a teleszkópos nyéllel felszerelhető speciális kefét lehet használni. A medence vagy kerti tó alján leülepedett szennyeződések a medencetisztító, karbantartó eszközök közül az úgynevezett víz alatti porszívóval tüntethetőek el könnyedén. A jövendőbeli medencetulajdonosok többféle medence közül választhatnak, de a vízforgató szivattyú és/vagy medenceszűrő is elmaradhatatlan tartozék.
Medence fűtés
Medence létra

Medence létra

Az első saját medence beszerzése majdnem ugyanakkora élményt jelenthet az egész család számára, mint akár maga a saját udvar, vagy kert birtokbavétele. Különleges, semmihez sem hasonlítható megtapasztalást nyújtanak a kerti medencézések, amellett természetesen, hogy nagyszerűen felfrissítenek bennünket, és enyhítik a nagyon meleg időjárással járó kellemetlenségeket. Egy családi medencéhez azonban körültekintően kell kiegészítőket választanunk. Az egyik legfontosabb medence kiegészítő pedig a medence létra. Egy igazán jó medence létrának rengeteg kritériumnak kell megfelelnie. Legyen biztonságos, álljon meg stabilan különböző felületeken, ne csússzon, legyen elég magas, de túl magas se legyen. Ez a fantasztikus medence létra amellett, hogy minden kritériumnak megfelel, további extrákkal is rendelkezik. Ugyanis a parti oldalon lévő létrafokok könnyen kiszedhetők, így pedig lehetséges megakadályozni, hogy egy gyermek úgy másszon bele a medencébe, hogy az elkerülje a figyelmünket. További medence kiegészítőinkkel pedig biztosíthatjuk családunknak a zavartalan családi kikapcsolódás élményét!
Hordozható masszázsmedence

Hordozható masszázsmedence

Kevés olyan, elégedettséget nyújtó érzés van a világon, mint élvezni a saját kertünk csendjét és nyugalmát. Pláne, ha egy masszázsmedence is helyet foglal benne, mely igazán örömteli kikapcsolódást, felfrissülést nyújt családunk minden tagja számára. Mérete is pont ideális, hiszen kényelmesen elfér benne az egész család, ellenben nem annyira nagy, hogy a feltöltésével és a víz cseréjével vizet is pazaroljunk: így nem csak a pénztárcánkat kíméljük, hanem a bolygónk vízkészletét sem apasztjuk feleslegesen. Ez a csodálatos masszázsmedence azonban, ahogyan a nevében is benne van, még többet tud annál, mint amire egy átlagos medence képes. Ez a hordozható masszázsmedence ugyanis testünket és szellemünket is regenerálja azzal, hogy a pezsgőfürdőzéshez hasonló masszázs élményét kínálja a saját telkünkön. Mostantól tehát akkor sem szükséges kimozdulnunk az otthonunk kényelméből, ha nem csak egy felhőtlen csobbanásra, de egy pezsdítő masszázsra is vágyunk! Mi több, ennek a csodálatos masszázsmedencének az az előnye is megvan, hogy, amennyiben elég nagy térrel rendelkezünk ehhez az otthonunkban, akár a belső térben is használhatjuk, így télen sem kell lemondanunk a családi fürdőzés élményéről!