VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

KPE cső, idomok raktárról

Ebben a hatalmas termékcsaládban bizonyosan rátalál arra, amire szüksége van, legyenek azok KPE idomok, vagy bármi más, ami alatta van! Mindenféle alkatrészek, apró pici földi kincsek, mi szem-szájnak ingere, elégedett lesz vele. Ha elgurult egy csavar, vagy hiányzik egy bilincs, válasszon bennünket, vesztenivalója nincs! Ha nem tetszik, kicseréljük, adunk majd egy másikat, van itt kérem annyi minden, hogy Ön alkatrész nélkül nem marad! Hogyha ezek nem elegek, itt vannak még a szelepek. Szereljen a szerelvénnyel, kompenzálja kompenzátor, ha nem rögzül kellőképpen, a rögzítés-technika segít a helyzeten. KPE idomok, csövek, golyóscsap, szerelvény, bilincs: mindez a nagy rendszer része, bármily' apró kicsi kincs. Hogyha Önnek műanyag kell: kemény polietilén, vagy poli-vinil-klorid. Ha keményebbre vágyik, akkor rozsdamentes, réz. Bármelyiket is választja, a megoldás velünk már kész! KPE idomok, vagy bármi más, nálunk csak jól járhat, ez nem vitás! Ebben az alkategóriában rengeteg mindent megtalálhat, ebből is látszik, hogy milyen izgalmas dolgok az idomok!
KPE cső tekercsben

KPE cső tekercsben

A korszerű vízvezeték hálózat egyik legfontosabb eleme a KPE cső tekercsben és szálban, melyhez a következő KPE idomok tartozhatnak: különféle T-idomok, javító idom, csap, megfúró idom, belső menetes idomok. Vannak olyan idősebb házak, ahol még a régi, elavult vízvezeték-rendszer található, melyeket a 2. világháború előtt erősen mérgező ólomból, később az 1980-as évektől horganyzott acélcsövekből és idomokból alakítottak ki. Ezeket mindenképpen érdemes lecserélni KPE csövekre, mert megbízhatóbbak, egyszerűbben szerelhetőek és cserélhetőek, élettartamuk pedig megegyezik az acélcsövekével. Elérhető webáruházunkban KPE cső tekercsben és szálban is, de a hosszúsága korlátozva van a szállíthatóság miatt. A tiszta vizet 0-30 °C-ig, illetve a szennyvizet és enyhén savas, lúgos vizet képes szállítani. Ezen idomok több súlyban és méretben is rendelhetőek áruházunkban. A KPE cső tekercsben azok számára kedvező ajánlat, akik több idomot szeretnének vásárolni, ára így kedvezőbb. Akinek viszont kevesebb mennyiségre van szüksége, szálban is megrendelheti. A vízelvezetés korunkra rengeteget fejlődött, nálunk minden idom megtalálható, ami lehetővé teszi a minőségi javítást, cserét, szerelést.
KPE cső szálban

KPE cső szálban

A KPE cső szálas kivitelben gyártva praktikus megoldás rövidebb, illetve kevesebb csőhossz szükségletnél. Nevében hordozza anyagának megnevezését, hiszen a rövidítés jelentése: kemény polietilén. A KPE cső szálban – tehát nem feltekercselve – úgynevezett extrudálási eljárással készül, általában 6 méteres hosszúságban, melynek szállítása még könnyebben megoldható az erre a célra használt kalodákkal. A gyártási technológia folyamatos fejlődése során a cső falvastagsága egyre csökkent, míg a nyomáshozam megmaradt, sőt megnőtt az átáramoltatott víz mennyisége. A KPE cső szálban mind az ivóvíz, mind egyéb rendszerek kialakítására kiválóan alkalmas, akár gázhálózatoknál is szívesen igénybe veszik. Rugalmassága és stabilitása miatt kedvelt alapanyag. Népszerűségét fokozza, hogy négyféleképpen is illeszthető: mechanikus illesztéssel (gyorssütő segítségével), tompa-hegesztéssel, vagy fűtőszálas idomokkal (elektro fitting) illetve a hagyományos szerelhető idomokkal. A KPE cső élettartama rendeltetésszerű használat mellett akár 50 év is lehet. Kínálatunkban e nagyszerű csövek széles skálája megtalálható.
KPE csap

KPE csap

Webáruházunk KPE csap kínálata különböző méretű, de egyformán jó minőségű darabokból áll, melyek jól kiegészítik egy rendszer felépítése során az egyéb KPE idomokat, illetve csöveket. Kemény, ám rugalmas anyaguk biztosítja megbízhatóságukat és 10 bár erejéig nyomásállóságukat is. Mind ipari, mind pedig háztartási környezetben megállják helyüket. Méretválasztékunk biztosíték a szakemberek számára, hiszen módjukban áll egy helyről, jó áron megvásárolni a megfelelő KPE csapot a különféle rendszerek létrehozása során. Tapasztalataink szerint ügyfeleink szeretik azonos helyről beszerezni a különböző alapanyagokat egy rendszer kiépítéséhez, feltéve, ha lehetőség van rá. Ezért van egyre több visszajáró kuncsaftunk, hiszen a megbízható forrás, jó ár-érték aránnyal párosítva nagy kincs mai világunkban. Mivel igyekszünk minden igényt kielégíteni, így a KPE csap kínálatunkat is folyamatosan bővítjük. Hisszük, hogy az elégedett ügyfélnél nincs jobb reklám egy webáruház számára. Ha vásárol és segítségre van szüksége, forduljon bátran munkatársainkhoz.
SAB 75 KPE Szűkített T-idom

SAB 75 KPE Szűkített T-idom

Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, volt egyszer egy KPE szűkített T-idom. Ez a KPE szűkített T-idom egy aprócska kis idom volt, ezért szeretett volna új idomokkal találkozni, és egy igazán nagy vízvezetékrendszer része lenni. Elindult hát a kis idom az Óperencián is túlra, ment, mendegélt, de több idomot sehol sem talált, akihez csatlakozhatott volna. Találkozott egyszer egy másik idommal, akivel sajnos nem volt kompatibilis, így szomorúan el kellett válniuk egymástól. Ment, mendegélt tovább a kis KPE szűkített idom, már-már feladta a harcot, azt hitte, nem bírja tovább, míg végül megtalálta a tökéletesen hozzáillő idomokat, így a T-betű mindhárom végéhez sikerült valakinek csatlakozni, és a segítségével elkészülhetett egy nagy szivattyúrendszer. Kemény polietilén anyaga segítségével boldogan szállította hát a különböző folyadékokat, akár tiszta vízről, szennyvízről, savas, vagy enyhén lúgos közegről legyen szó! Így mindenki boldogan élt, amíg meg nem halt! Vége!
SAB 80 KPE Egál T-idom

SAB 80 KPE Egál T-idom

Áruházunk kínálatában számos T-idom közül lehet válogatni a műanyagtól a pvc-n át a rézig. De műanyag vízvezetékhez műanyag idom szükséges. A belső menettel rendelkező KPE EGÁL T-IDOM a hozzávaló KPE csövekhez hasonlóan kemény, strapabíró anyagból készült. A mai rohanó világunkban egyre gyakrabban szükséges arra hivatkoznunk, hogy csak két két kezünk van, így bizonyos feladatokat nem tudunk ellátni egy személyben. A KPE EGÁL T-IDOM ugyanakkor három kimenettel rendelkezik, ezért ez a polietilén "kisinas” egyszerre három feladatot képes ellátni! Háromágú T-formájának köszönhetően az általa egymáshoz szerelt két csövet egy harmadikhoz is képes rögzíteni. Elnevezése értelemszerű, a termék nevében az "egál” pedig az idom azonos méreteit jelöli. Webáruházunk kínálatában számos más méretű és különböző mérettel rendelkező T-idom is megtalálható, valamint természetesen minden olyan szerelvény és cső is megvásárolható nálunk, amely a KPE EGÁL T-IDOM végeivel, vagyis magával a termékkel kompatibilis. A polietilén idomokat "kemény fából faragták”, így azok megfelelő karbantartás mellett hosszú élettartamúak és sokáig segítenek a szivárgásmentes folyadékszállításban!
SAB 85 KPE Belső menetes T-idom

SAB 85 KPE Belső menetes T-idom

A KPE Belső menetes t-idom egy kemény polietilén idom, melyet az ugyanilyen anyagból készült vízvezetékek szereléséhez használunk. Az alábbiakban a szivattyuwebaruhaz.hu KPE Belső menetes t-idom SAB 85 típus kínálata található. Manapság az élet sok területén találkozunk ismeretlen rövidítésekkel, minden szakmának meg van a maga nyelve, így van ez a vízszereléssel is. Amikor vízvezeték-szerelésre kerül sor, a vízcsöveket és a hozzá tartozó szerelvényeket magunknak kell megvenni, hacsak nem bízzuk meg ezzel is a szerelőt. Ha magunk végezzük el a vásárlást, többségében az a tapasztalat, hogy az áruházakban zavarba ejtő a kínálat, ezért csak a cetlinkre felírtakra hagyatkozhatunk, vagy telefonos segítségre. Webáruházunkban igyekszünk úgy feltüntetni választékunk minden darabját, hogy a termékek tulajdonságai mindenki számára érthetőek legyenek. Így van ez a KPE belső menetes t-idom kínálatunk esetében is, melyet mind ivóvízhálózat építéséhez, mind pedig öntözéshez is használható. Míg a SAB 85 KPE belső menetes t-idomok esetében a KPE rövidítés az idom anyagának rövidítése, a SAB 85 a termék típusát jelöli, melyből egyébként (típuson belül) több méret is megtalálható a kínálatunkban.
SAB 90 KPE Külső menetes T-idom

SAB 90 KPE Külső menetes T-idom

A KPE külső menetes t-idom egy víz szállításához való csővezeték egy darabkája, amely amilyen aprócska, olyan fontos része a vízhálózatunknak. Amióta ember él a Földön, mindig is fogyasztotta, majd később pedig felhasználta a vizet, de az ember markától a kerámia korsón át a KPE külső menetes t-idom megjelenéséig sok millió év telt el. Az ember már az ősidőkben használta a vizet öntözésre, tisztálkodásra és természetesen a főzéshez. Bár a legősibb települések vízpartok közelében épültek fel, azért az attól messzebbi otthonokban is szükség volt a vízre, így annak szállítását a vízhálózat tette és teszi lehetővé mind a mai napig. Márpedig a vízhálózaton nem eshet csorba, hiszen annak biztosítania kell a szomjas szájak ivóvízhez jutását, valamint a higiéniai körülmények megteremtését. Ehhez olyan tartós, hosszú élettartamú vízvezeték szükséges, mint pl. a kemény polietilén cső és a hozzá tartozó idomok, többek között a KPE külső menetes t-idom. Az idomok óriási szerepet töltenek be a vízszállításban, hiszen a csövek összeilleszthetősége nélkül a folyadék nem tudna ekkora távot megtenni, sem irányt változtatni! A t-idom ebben hibátlan, profi munkát végez, ember nem tudná megmondani, hány köbméter folyik át egy ilyen KPE idomon egy emberöltő alatt!
SAB 95 KPE Külső menetes egyenes idom

SAB 95 KPE Külső menetes egyenes idom

Mit is jelenthet a KPE külső menetes egyenes idom elnevezése? Úgy tűnik, hogy egy titkos kódot rejt ez a sok betű, pedig valójában egy érdekes rejtvény! Az első rövidítés a KPE, ami a termék anyagára utal, arra, hogy jó minőségű műanyagból, kemény polietilénből készültek ezek a kis idomok. Mitől külső menetes? Nos, egy idom, csavar, alkatrész alapvetően külső és belső menetes lehet, így kapcsolódnak egymáshoz, vagy csavarodnak egymásba. Esetünkben az idom külső menetes, tehát egy belső menetes csavarozásra lesz szükség majd ahhoz, hogy csatlakozni tudjanak egymáshoz az elemek. A KPE külső menetes egyenes idom következő rejtélye, hogy mitől egyenes? Nos, különféle alakú idomokat árulunk, attól függően, hogy milyen alakú helyre szükséges velük becsatlakozni, ez az idom egész egyszerűen egy egyenest formáz: nem kertel, nem hajlik, nem ágazik el több irányba, hanem szemtől-szembe, egyenesen áramoltatja a vizet vagy egyéb folyadékot. Ez az apró alkatrész is segít nekünk abban, hogy minőségibb életet élhessünk és tiszta vizet fogyaszthassunk.
SAB 100 KPE Belső menetes egyenes idom

SAB 100 KPE Belső menetes egyenes idom

A KPE belső menetes egyenes idom elnevezése különleges lehet, első olvasatra valami nagyon bonyolult dolognak tűnhet, pedig egyszerű. Lássuk, mit is jelentenek benne az egyes szavak? Mit jelent a KPE belső menetes egyenes idom első szava, a KPE? Nos, azt jelenti, hogy a termék kemény polietilénből készült, erős, tartós műanyag. Miért belső menetes? Hát azért, mert csak így tud igazán jól csatlakozni egy külső menetes idomhoz. Na és mitől egyenes? Nem attól, hogy őszinte, csak egészen egyszerűen nem arra van szüksége, hogy többfelé elágazzon, mert csak így tudja tökéletesen összeilleszteni a megfelelő alkatrészeket egymással. A KPE belső menetes egyenes idom elnevezésének minden egyes része fontos információt tartalmaz, hiszen Önt és bennünket is abban is segít, hogy bizonyosan sikerüljön nálunk megtalálnia a mindenben tökéletes alkatrészt! Ez az apró alkatrész is ugyanolyan fontos része egy jó minőségű vízvezetéknek, mint a nagyobb beruházást igénylő termékek, ezért érdemes jó minőséget választani.
SAB 105 KPE Toldó, javító idom

SAB 105 KPE Toldó, javító idom

Van az úgy az életben, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk. Bizonyára most Ön is így járt, különben miért is nézegetné éppen a KPE toldó-javító idom oldalát? Ugye, jól érezzük? Ne aggódjon, van segítség! Az is előfordul, hogy nem tehetünk éppen semmi mást, csak toldozzuk-foltozzuk a problémát, hiszen nem feltétlenül tudunk, vagy akarunk újat, vagy jobbat venni egy ilyen alkatrészből. Esetleg túl sokat kell várni a megérkezésére, és addig bizony el kell vezetni a vizet valahová, különben ellep minket az a bizonyos dolog, amiről most, azt hiszem, nem szeretnénk nyilvánosan beszélni. Ezért is ajánlatos, hogy azoknak, akik ilyen idomokat használnak, mindig legyen kéznél otthon egy, vagy akár több, KPE toldó-javító idom. Hiszen ezzel nagyon sok kellemetlenségtől megkíméljük magunkat! Ha már beütött a baj, nem kell aggódni, hiszen a KPE toldó-javító idomhoz mindig lehet nyúlni! Ne habozzon, higgye el, kell Önnek ez az alkatrész! Sosem tudni, mikor kell, kattintson, és vegye meg! Ne hagyja, hogy ellepje a gond, ezzel az alkatrésszel mindig lesz mihez nyúlni!
SAB 110 KPE Szűkített toldó, javító idom

SAB 110 KPE Szűkített toldó, javító idom

A KPE szűkített toldó-javító idom feladata a háztartásokban bevezetett polietilén vízcsövek összeillesztése. A KPE szűkített toldó-javító idom szivárgás- és rozsdamentes vízvezeték használatot, azaz megfelelő karbantartás mellett csőtörés-mentességet biztosít otthonainkban. Ki ne ismerné Neil Armstrong híres mondatát: "Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek!” Bár ez a mondat a Holdra lépés során hangzott el, a történelem során számos más területen történtek ehhez hasonló, óriási jelentőségű események. A vízvezeték felfedezése ennél is sokkal fontosabb volt számunkra, ám ennek bevezetése egészen az ókori időkig nyúlik vissza. Ma, több ezer évvel később a vízvezetékek alapjait még mindig az ókori találmány jelenti, ám a kor előrehaladtával a vízcsövek tartósabbak és ellenállóbbak lettek, ezáltal más folyadékok szállítására is alkalmassá váltak. A technika fejlődésével változott a csövek anyaga, ezáltal szivárgásmentessé, korrózióállóvá váltak. Ilyenek többek között a webáruházunkban is kapható különböző réz- és KPE (kemény polietilén) csövek és idomok, többek között a KPE szűkített toldó-javító idom.
SAB 115 KPE Dugó, végzáró idom

SAB 115 KPE Dugó, végzáró idom

Minden idom és minden alkatrész ugyanolyan fontos egy tökéletes szivattyúban vagy vízvezetékben, hiszen bármelyik apró pici alkatrész sérül meg, ugyanúgy megsérül vele együtt az egész rendszer is, mintha bármelyik nagyobb alkatrésszel történne ugyanez. Ugye Önnel is előfordult már hasonló? Na de mi is az a KPE dugó-végzáró idom? Ez az alkatrész arra való, hogy lezárja a KPE cső végét. Tehát ez az idom részben úgy néz ki, mint az összes többi idom, azaz egy fekete csődarab. Ezen felül pedig a végén egy kék, leginkább egy kupakra hasonlító végzáró elemmel is rendelkezik, így nem kerülhet be semmilyen felesleges szennyeződés sem a csőbe. A KPE dugó-végzáró idom szókapcsolatban az első szó arra utal, hogy a termék kemény polietilénből készült, jó minőségű műanyag. A második, kötőjeles szókapcsolat, arra utal, hogy hol van leginkább jó helyen ez az idom. Ha Önnek most egy KPE dugó-végzáró idomra van szüksége, jó helyen jár, hiszen nálunk a kiváló minőség és a jó ár egymásra talál!
SAB 120 KPE Könyök

SAB 120 KPE Könyök

Bizonyára örültek volna az ókori rómaiak, ha valaki megajándékozza őket a mai kor vízvezeték elemeivel és ezzel együtt annak könnyed kiépítési lehetőségével! A KPE könyök és a KPE cső időtálló műanyagból készült vízhálózati elemek, amelyek évezredeken át tartó fejlődésüknek köszönhetően mára már a megbízható, tartós vízhálózat biztosítékai. Az egykori kőből, ill. agyagból készült csatornák, a csodálatos akvaduktok és a földalatti víztározók ma már mind kemény polietilénből, vagy fémből készült csövekre és idomokra cserélődtek, ezzel hosszabb élettartamúvá váltak és szerelésük, karbantartásuk is könnyedebb lett. Jóllehet, a meseszép csatornahidak ezzel elveszítették eredeti funkciójukat, a kőépítmények még ma is büszkén őrzik az egykori építőik emlékét. Hála a KPE könyök és minden egyéb vízszerelésben használt könyöknek, valamint a szivattyúknak, egy új vízhálózat kiépítésekor ma már nem kell aggódnunk a talaj lejtése, vagy a domborzat miatt, hiszen nincsen az a víz, aminek elvezetését a korszerű gépek, a modern anyagból készült csövek; így a "borserővel” rendelkező kis könyökök; többek között a KPE könyök meg ne tudna oldani!
SAB 125 KPE Belső menetes könyök

SAB 125 KPE Belső menetes könyök

Ki ne ismerné a félelmetes T. rex-et. az őslények legnagyobbikát? Természetesen erre a kérdésre mindenki magabiztosan bólogat, de vajon azt is ismerjük, hogy mi az összefüggés a Tyrannosaurus és a KPE belső menetes könyök között? Nagyon egyszerű! Jóllehet a KPE belső menetes könyök a T. rex-el ellentétben vajmi kevés figyelmet kap, mégis legalább olyan fontos szerepe van, mint amilyen az egykori csúcsragadozónak volt. Az óriás dinónak "apró” és jelentéktelennek tűnő mellső lábai valójában színtiszta izomból álltak és bármire használta is őket, hatalmas erővel tette azt. A KPE belső menetes könyök hasonlóan a T. rex "könyökéhez”, bitang erős, masszív anyagból készült idom, amely nagy nyomásnak van kitéve használat közben. Akár a zsákmányával küzdő őslényre, akár a vízvezetékbe szerelt könyökre és a benne áramló folyadékra gondolunk, mindkét esetben elhanyagolhatónak tűnő, mégis nélkülözhetetlen részletekről beszélünk, amelyek használatba vételekor óriási erők szabadulnak fel. Csakhogy T. rex gigantikus termete ellenére kihalt, míg a KPE könyök még ma is kapható, ráadásul erősebb és időtállóbb, mint valaha!
SAB 130 KPE Külső menetes könyök

SAB 130 KPE Külső menetes könyök

Könyök itt, könyök ott, ezek a KPE idomok mégsem könyökölnek egymás oldalába, mégsem riválisai egymásnak, hanem jól megférnek, mint a jó testvérek. Ha kézbe fogjuk a KPE külső menetes könyököket, szinte megdöbbentően hat jelentéktelenségük, néhány grammos súlyuk, mindemellett óriási a kontraszt a megjelenés és a kis alkatrész jelentősége között. Ezek a KPE külső menetes könyökök például arra képesek, hogy az öntözőrendszerünk különböző elemeit összeillesszük velük, és „kanyart” tegyünk oda, ahova az szükséges. A csodálatosan zöldellő kert, a harsogóan friss fű az eredménye annak, ha az öntözőrendszerünk jól ki van találva, és ezek a külső menetes könyökök azt a célt szolgálják, hogy a láthatatlan kivitelezés, ami majd egész nyáron biztosítja az irigylésre méltó saját parkot, az ne tákolmányként húzódjon meg a mélyben, hanem olyan profi megoldásként, amire nemcsak az kivitelezést biztosító szakértői gárda, de a park tulajdonosa is büszke lehet. A KPE külső menetes könyökök értelem szerűen belecsavarhatóak a belsőmenetes szintén KPE idomokba.
SAB 140 KPE Egyoldalas megfúró idom

SAB 140 KPE Egyoldalas megfúró idom

A vízelvezetésben, szerelésben jártas szakemberek tudják, hogy a múltban sok egészségre káros elemet voltak kénytelenek használni, ha meg akarták oldani a lakóhelyekre való vízelvezetést. A KPE egyoldalas megfúró idom egyike a KPE csőrendszerek, idomok korszerű családjának. Szerepe abban van, hogy a KPE csövek megfelelő részére ráhelyezve, könnyen, gyorsan, egyszerűen tudunk leágazást készíteni. Ez akkor szükséges, ha éppen egy KPE csapot szeretnénk a csőre rászerelni. Webáruházunkban a KPE nyereg idom különböző méretekben, raktárkészletről rendelhető. A régi, elavult ólom és rézcsövek helyett, szerencsére ma már sokkal könnyebben összeszerelhető idomokat fejlesztettek ki. Nagy előnyük, hogy nem kell őket forrasztgatni, hiszen olyan elemekből áll, mint például egy modern konyhaszekrény, amit az ember megrendel és otthon csak össze kell szerelni az útmutató szerint. A KPE egyoldalas megfúró idom mellett megtalálhatóak az áruházban KPE csövek szálban, tekercsben, KPE csapok, toldó, javító idomok, KPE könyökök és T idomok is.
SAB 150 KPE Egyoldalas megfúró idom

SAB 150 KPE Egyoldalas megfúró idom

A szerelési munkák során előfordul, hogy a KPE csőről leágazást kell csinálni, viszont nem áll rendelkezésre T-idom. Ebben az esetben jó szolgálatot tehet egy KPE egyoldalas megfúró idom. A megfúró idomokat más néven béklyónak, bilincsnek, megfúró bilincsnek vagy csőbéklyónak is szokták nevezni. Az indokolt elágazás lehet szükség szerint szórófej vagy cső elágazás, de minden más lehetőség is szóba jöhet. Az olcsó, ötletes kialakítású KPE egyoldalas megfúró idom alkalmazásának lényege, hogy egy csőszakaszon a KPE cső elvágása nélkül tudunk leágazást létesíteni. Az idom alsó zárt részét kell a cső alá tenni, az alsó és felső részt csavarokkal össze kell szorítani oly módon, hogy a cső és a KPE egyoldalas nyereg idom felső része közé gumi tömítőgyűrű kerül. Ezt követően kell megfúrni az idomot, vigyázva, hogy a csőnek csak a felső oldalát lyukasszuk ki. A tömítőguminak köszönhetően a furat szivárgásmentes lesz. A KPE egyoldalas megfúró idom mellett szűkített T-idom, külső menetes egyenes idom, vagy akár szűkített toldó, javító idom is segítheti a szerelési munkát.