VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Periférikus szivattyú vásárlása készletről

A periférikus szivattyú több évtizede a legelterjedtebb szivattyútípusok közé tartozik. Nézzük, mivel érdemelte ki ezt az előkelő helyet! 

Mi az a periférikus szivattyú?

A periférikus szivattyú működésében leginkább az úgynevezett oldalcsatornás szivattyúhoz áll közel, de a megfelelő alkatrészekkel (előtétfej, kamra) önfelszívó szivattyúként is alkalmazhatók.

A periférikus szivattyú a korán megjelenő szivattyútípusok közé tartozik, de ez nem jelenti azt, hogy elavult lenne. Igen hosszú ideig képesek működni, ráadásul viszonylag könnyen beszerelhetők. E kettőből következik, hogy népszerűsége évtizedek óta szinte töretlen.

Tartósságukat jól példázza, hogy ma is találkozni akár 20 éve üzembe helyezett, még mindig működő darabokkal. Mivel jól bírják a terhelést, az iparban előszeretettel használják őket.

Anyaga általban öntött vas és rézötvözet, ez is garantálja a hosszú élettartamot és a kopásállóságot. Mivel vizes közegben dolgozik, erre szükség is van.

Mikor jöhet jól egy periférikus önfelszívó szivattyú?

A periférikus szivattyúk ipari területen igazi jolly jokernek számítanak, hiszen a különböző műhelyektől kezdve a komolyabb ipari létesítményekig mindenhol hasznát lehet venni akár tápszivattyúként, akár hűtőszivattyúként.

A periférikus szivattyúk, ellentétben a szennyezett víz szivattyúkkal vagy a szennyvíz szivattyúkkal, akár 90 fokos víz szállítására is alkalmasak, ez már közelíti a fűtési keringető szivattyúk képességeit. Éppen ezért a periférikus szivattyúk használhatók meleg víz keringetésére is. És ez még nem minden.

A különböző vízellátó rendszerekbe is beépíthetők a periférikus szivattyúk így nyaralók vagy kisebb házak vízellátásáról is tud gondoskodni. Ez különösen annak fényében lehet fontos, hogy az egyre szárazabbá váló nyarakon sokszor előfordulnak vízkorlátozások. Ha tehetjük, akkor készüljünk fel arra az eshetőségre is, amikor a vezetékes víz nem érhető el teljes kapacitásában.

Az öntözőrendszerekben is használhatók a periférikus szivattyúk abban az esetben, ha viszonylag kis alapterületű kert öntözését szeretnénk megoldani vele.

A fentieken kívül még a mezőgazdaságban juthat szerephez a vízellátás megoldásában.

Ahogyan a többi önfelszívó szivattyú esetében is, a periférikus modelleket is fel kell tölteni vízzel az üzembe helyezést megelőzően.

A periférikus szivattyú előnyei más típusú szivattyúkkal szemben

Fő előnye az, hogy egyszerűen beszerelhető és karbantartható. Ahhoz, hogy hatékonyan működjön természetesen az kell, hogy megfelelően használjuk, valamint igazán hozzáértő és megbízható szakember üzemelje be.

Gazdaságosan érhető el vele stabil és esetenként nagy teljesítmény. Ez vonzó lehet minden olyan vállalat számára is, akik nem háztartási használtra szánják a periférikus szivattyút, hanem ipari területre. 

A Pedrollo periférikus szivattyúk között például találunk bőven háztartási és ipari használatra egyaránt alkalmas szivattyúkat. A Pedrollo név már önmagában is garancia a minőségre, ám ez már átvezet ahhoz a kérdéshez, hogy mi alapján tudjuk kiválasztani a megfelelő szivattyú. Bővebben: Pedrollo szivattyúk.

A periférikus szivattyúk, főleg a háztartási használatra gyártottak nem tartoznak a legdrágább szivattyúk közé. Viszonylag elérhető áron hozzájuk juthatunk.

5 szempont, ami alapján érdemes periférikus szivattyút választani

1. Milyen célra szeretnénk használni a periférikus szivattyút?

Láthattuk, hogy a periférikus szivattyút rengeteg területen lehet alkalmazni, ám mindegyik kicsit másfajta típust igényel. Ha házi vízmű szivattyújaként kell funkcionálnia, akkor hidrofor tartály is szükséges hozzá. Ezen kívül használhatjuk a kútvíz felszínre szivattyúzásához, valamint nyomásfokozásra is. Ezekben az esetekben önmaga a szivattyú is elég.

2. Milyen működési közegben kell majd dolgoznia a szivattyúnak?

A szivattyúk nagyon sokféle közeghez készülnek, ám nem mindegy, hogy melyiket, melyikben használjuk. A periférikus szivattyú például meleg víz szivattyúzására is használható, ám a szennyeződésektől óvni kell, csak tiszta vizet lehet vele szivattyúzni. Ha mégis olyan helyen használnánk, ahol fennáll a szennyezett víz jelenléte, akkor érdemes egy szűrőt beszerezni hozzá.

3. Ipari vagy háztartási használatra szeretnénk-e?

Alapjaiban határozza meg a szivattyúvásárlást, hogy ipari vagy háztartási használatra szánjuk-e. Az ipari általában sokkal nagyobb teljesítményű és többet is fogyaszt, mint egy háztartási.

4. Melyek a legmegbízhatóbb márkák?

Pedrollo, Elpumps, Grundfos, Foras csak néhány olyan márkanév, amit ha meglátunk, meg is nyugodhatunk. Szivattyúk terén ugyanis mindegyik kimagasló minőséget képvisel. Lehet, hogy találunk a piacon olcsóbb szivattyúkat is, ám ezekkel később meggyűlhet a bajunk. A minőségre érdemes áldozni.

5. Lehetőleg olyan webáruházból rendeljük, ahol szervizelést is vállalnak

Ha megvan a megfelelő márka és típus, akkor már csak azt kell eldönteni, hogy honnan rendeljük. Nos, ez sem mellékes. Azok a webáruházak és forgalmazók a legmegbízhatóbbak, ahol a szervizt is meg tudják oldani.

Bármikor előfordulhat olyan probléma, amit gyorsan orvosolni kell. Ha például egy baromfitelep vízellátásáért felel a periférikus szivattyú, akkor a meghibásodás nak komoly következményei lehetnek. Jó, ha nem kell időt vesztegetni arra, hogy elérhető szerelőt találjunk. Széleskörű tájékozódás és tudatos döntés az alapja a szivattyúvásárlásnak. 

Pentax PM periférikus szivattyú

Pentax PM periférikus szivattyú - bevált, megbízható szivattyúk

A Pentax PM periférikus szivattyúk igen széles körben elterjedt típusok. Alkalmazzák ezeket a típusokat házi vízmű szivattyújaként, gépek, berendezések táp- és hűtővíz szivattyújaként. A PM típusok háztartási és ipari használatra is alkalmassak. Akár 79m-es emelési magasságra és 50 liter/perc teljesítményre is képessek. A PM periférikus szivattyúk az egyik legjobb ár/érték arányú típusok. Rendelkezésre áll teljesen bronz kivitel és önfelszívó típus is. Egyfázisú és háromfázisú változatok is megvásárolhatóak szivattyú webáruházunkban raktárkészletről.

Megbízható és kedvező áru szivattyút keres? Válassza a Pentax PM periférikus szivattyúkat!

Pentax CP periférikus szivattyú

Pentax CP periférikus szivattyú - gazdaságos és stabil teljesítmény

Nagy teljesítmény és alacsony ár? Válassza a Pentax CP periférikus szivattyúkat melyek megfelelnek akár háztartási kis kertek öntözőszivattyújaként vagy kisebb hétvégi házak vízellátó berendezéseként hidrofor tartállyal és nyomáskapcsolóval összeépítve (házi vízmű). A szivattyúk maximum 7m-ről képessek a vizet felszívni lábszelep segítségével, viszont 50m magasra és akár 50 liter/perc teljesítménnyel is képesek a vizet a megfelelő helyre elszállítani. Az egyfázisú típusokat otthoni a háromfázisú változatokat kisebb ipari használatra ajánljuk. A szivattyúk azonnal megrendelhetők webáruházunkban!

Szivattyút keres öntözésre, vízellátásra? Ismerje meg a Pentax CP periférikus szivattyúkat!

Pedrollo PQ periférikus szivattyú

PEDROLLO PQ periférikus szivattyú – kompakt kivitel, nagy hatékonyság!

A PEDROLLO PQ periférikus szivattyú háztartási és ipari felhasználásra is alkalmas. Tiszta víz és alacsony viszkozitású, nem koptató hatású, kémiailag semleges anyagok szállítására a leginkább megfelelő. Tilos használni tűz-és robbanás veszélyes anyagok, gázok és más olyan anyagok szállítására, melyek szemcséket tartalmaznak, mert azok készülékünket tönkreteszik. A szállított folyadék PH értéke 6,5 és 8,5 között az ideális. A PEDROLLO PQ periférikus szivattyúink széles választékában vannak olyanok is melyek akár +90 fokos folyadékszállításra is használhatóak. Ezért ezeket fűtésrendszerek feltöltésére, vágógépek hűtőszivattyújának, de tartályból való kisebb kertek öntözésére is lehet választani. Hidrofor tartállyal, nyomáskapcsolóval pedig kisebb hétvégi házak vízellátására is alkalmasak. Használhatóak még kutakból történő vízkiemelésre, nyomásfokozásra, mezőgazdasági és kiskerti öntözésre, növényházak vízellátására, kisméretű hal‐ és baromfitartó telepek vízellátására, ipari és bányászati célokra, vállalkozások számára vízkiemelésre és vízellátásra, továbbá magas épületekben légkondicionáló és központi hűtés‐fűtési rendszerek folyadék keringetésére.

Locsolás, házi vízellátás? – Válasszon PEDROLLO szivattyúink széles választékából!

Pedrollo PK periférikus szivattyúk

PEDROLLO PK periférikus szivattyú – kiváló alapanyagok, rendkívüli hatásfok!

A PEDROLLO PK periférikus szivattyú elsősorban lakossági területre, annak igényeinek kielégítésére lett tervezve, de tökéletesen megállja a helyét ipari felhasználás esetén is. Használatuk tiszta víz és alacsony viszkozitású, nem koptató hatású, kémiailag semleges anyagok szállítására ajánlott. Tűz-és robbanás veszélyes anyagok és más olyan anyagok szállítására, melyek szemcséket tartalmaznak, nem használhatóak. Ahogy magas levegő tartalmú, gázos víz szivattyúzására sem. Ilyen esetekre az önfelszívó szivattyúkat ajánljuk.  Kémhatását tekintve a szállított folyadék PH értéke 6,5 és 8,5 között az ideális. A PEDROLLO PK periférikus szivattyúink öntvény szívóházzal és rézötvözet járókerékkel készülnek, melytől robusztus, erős szerkezetűek. Motorjuk kivételesen jó hatásfokkal működik, melytől saját kategóriájában piacvezető termék. Mivel a szivattyúházban megengedett maximális nyomás 6,5 bar, így biztonsággal alkalmazható nyomásfokozásra is. A szivattyúzandó folyadék maximális hőmérséklete akár +60 celsius fok is lehet. Használhatóak locsolásra, öntözésre, házak vízellátására, házi vízműként.

Kertjének professzionális vízellátása? – Ismerje meg PEDROLLO szivattyúinkat!

Calpeda CT periférikus szivattyúk

CALPEDA CT periférikus szivattyú – sokoldalú felhasználás, kedvező ár!

A CALPEDA CT periférikus szivattyú egy felszíni készülék, tehát a merülő szivattyúkkal ellentétben nem érheti őket víz. Ipari és háztartási felhasználásra is alkalmas, tiszta víz és alacsony viszkozitású, nem koptató hatású anyagok szállítására a megfelelő. Tilos használni tűz-és robbanás veszélyes anyagok, gázok és más olyan anyagok szállítására, melyek szemcséket tartalmaznak, mert azok készülékünket tönkreteszik. A szállított folyadék PH értéke 6,5 és 8,5 között az ideális. Elsősorban házi vízellátásra, berendezések vízigényének kiszolgálásra, kutakból történő vízkiemelésre, nyomásfokozásra, mezőgazdasági és kiskerti öntözésre, növényházak vízellátására, hal‐ és baromfitartó telepek vízellátására, ipari és bányászati célokra, vállalkozások számára vízkiemelésre és vízellátásra, továbbá magas épületekben légkondicionáló és központi hűtés‐fűtési rendszerek folyadék keringetésére használhatjuk.

Nyaralók, kiskertek vízellátása? – Önnek ajánljuk CALPEDA CT periférikus szivattyúnkat!!

Foras PE periférikus szivattyú

A Foras PE periférikus szivattyú ipari felhasználásra

Mit kell tudni a periférikus szivattyúról? A periférikus szivattyú már közel egy évszázados múltra tekint vissza, a legrégebbi típust jelenti. Egyszerű felépítésüknek és szerelhetőségüknek köszönhetően, hosszú időn keresztül képesek működni, egy jól megválasztott darab akár évtizedes szolgálatot is tehet. A centrifugál szivattyúknak az egyik speciális típusa, nevét a periférikus járókerékről kapta, aminek sajátossága, hogy a kerék peremén helyezkednek el. Mivel megbízható darabok, ipari körülmények között kedvelt megoldást jelentenek. Ugyan kizárólag tiszta, szennyeződésektől és koptató hatástól mentes folyadékok esetén alkalmazhatóak, azonban akár 90 ºC-os folyadékhőmérséklet sem jelent gondot az arra alkalmas típusnak, mint amilyen a Foras PE periférikus szivattyú. Emellett természetesen háztartási körülmények között is használható, legyen szó tiszta, homoktól mentes folyadék szivattyúzásáról vagy házi vízmű működtetéséről. Hol használható a Foras PE periférikus szivattyú? A Foras PE periférikus szivattyú az ipar széles területén használható, folyadékkal működő készülékekhez, mint a kisebb gőzfejlesztők vagy vasalógépek. Természetesen háztartási területen is kiválóan funkcionálhat, hidrofor tartályra építve házi vízműként vagy kiskertek vízellátójaként is működtethető, emellett alkalmas meleg vízhez is keringető szivattyúként. Fontos, hogy nem homoktűrő, így csak tiszta, koptató hatástól és szilárd szennyeződéstől mentes, nem agresszív vagy robbanásveszélyes anyagokhoz használható.

A Foras PE periférikus szivattyú nem csupán háztartási, hanem ipari területen is széles körben megállja a helyét.

Foras PL periférikus szivattyú

Remek szerkezet a Foras PL periférikus szivattyú

A Foras PL periférikus szivattyú igen régi típus. Nevét a kerék peremén elhelyezkedő radiális lapátokról és a periférikus járókerékről kapta. Kicsi és könnyű szerkezet, ami könnyedén szerelhető és karbantartható. Strapabíró típus, éppen ezért előszeretettel használják ipari területen. Nem homoktűrő, így csak tiszta, szennyeződésektől mentes és nem agresszív folyadékokban használható, azonban bizonyos típusok, akárcsak a Foras PL periférikus szivattyú, 90 fok os folyadékhőmérséklet mellett is megbízhatóan képes működni. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas meleg víz keringtetésére. Egyszerű működése miatt széles körben használják. Jellemzője, hogy kevés vizet képes nagy magasságokban szállítani, így locsolás mellett, vízátemelésre is jó megoldást jelenthet. Háztartásokban egy hidrofor tartállyal és egy nyomáskapcsolóval együtt házi vízműként is alkalmazható. Fontos azonban, hogy a periférikus szivattyú nem homoktűrő, így minden esetben csak tiszta, szennyeződésektől mentes folyadék mozgatására alkalmas. A Foras PL periférikus szivattyú remek választás keringető szivattyúként is A Foras PL periférikus szivattyú ipari körülmények között ugyancsak használható, különösen olyan folyadékkal működő készülékek esetében, mint a fröccsgépek vagy kisebb gőzfejlesztők.

Ezt a típust elsősorban háztartási felhasználásra ajánljuk, meleg vízhez keringető szivattyúként vagy házi vízműként, például nyaralók vízellátásának biztosítására. Tiszta víz mellett, a gázolaj szállítására szintén alkalmas.