VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Ásottkút szivattyú: tartós eszközök, raktárról

A ház körül sokféle szivattyút használhatunk, ráadásul az a jó, hogy egy típust többféle feladatra is igénybe vehetünk. Vannak azonban olyan darabok is, amik kifejezetten a medencékhez vagy a kutakhoz készültek, ám még ezek is használhatók akár öntözőrendszerekben vagy ciszternákban.. Ilyen az ásottkút szivattyú is, ami a régi, hagyományosabb kutakból képes a víz felszivattyúzására, de ezen kívül még sok helyen hasznát vehetjük. 

Mi az az ásottkút szivattyú?

Az ásottkút szivattyú nagyjából ugyanúgy működik, mint a csőbúvár szivattyú, ami a fúrt kutak szivattyúja, azzal a különbséggel, hogy az ásottkút szivattyú nagyobb, mint egy csőbúvár szivattyú. A legtöbb típus fel van szerelve úgynevezett úszokapcsolóval, ami megakadályozza a szárazon futást. 

Mivel az ásottkút szivattyú teljes mértékben víz alatt dolgozik, semmit sem fogunk hallani a működéséből. Bár nem a házon belül használjuk, azért az sem mindegy, hogy a kertbe ki lehet-e ülni élvezni a teljes csöndet és nyugalmat. Nos, egy ásottkút szivattyú mellett ezt meg lehet tenni.

Hol alkalmazható az ásottkút szivattyú?

Az ásottkút szivattyú amellett, hogy a nevében is rejlő ásott kutakban alkalmazható, még remekül működik esővízgyűjtő tartályokban is. A költséghatékony, takarékos és fenntartható vízhasználat részeként érdemes már most arra gondolni, hogyan tudjuk eltárolni a vizet. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot vétek elengedni, hiszen az az aszályosabb, szárazabb napokban életet menthet. A növények életét biztosan. Erre kiváló megoldás egy-egy nagyobb esővízgyűjtő tartály, amiből a locsolást el lehet végezni.

Ugyanígy a vízbiztonságot (és ezen most nem az úszást értjük, hanem azt, hogy nem vagyunk kiszolgláltatva a vezetékes víznek) segíthet elérni egy fúrt vagy ásott kút. Nézzük, mi a különbség a kettő között!

Ásott vagy fúrt kút: ez a különbség

Az első és legszembetűnőbb különbség a kinézetben rejlik. Az ásott kút az a klasszikus kút, ami először eszünkbe jut a szó hallatán. A parasztházak körül, a faluban vagy a kisebb vidéki kúriák kertjében is fellelhető volt a kő kútkávával ellátott, széles átmérőjű kút. Ennek az az egyik fő jellemzője, hogy nem olyan mély, mint egy fúrt kút. Az ásott kutak sokszor csak a talajvízig érnek le, ezért inkább csak locsolásra használhatjuk a belőlük nyert vizet. Főleg manapság sajnos, amikor egyre szennyezettebb már a talaj is. 100 évvel ezelőtt ez még nem volt probléma.

A fúrt kutak ezzel szemben sokkal mélyebbre hatolnak a földbe, így elérhetik az úgynevezett rétegvizet is. Ez sokkal tisztább, mint a talajvíz, így a megfelelő körültekintéssel akár emberi fogyasztásra is alkalmas lehet. A fúrt kutak átmérője sokkal kisebb, nagyjából 120 mm körül mozog, így egyáltalán nem balesetveszélyes. 

Az ásottkút szivattyú választás szempontjai

Mint minden szivattyú vásárlása előtt, így az ásottkút szivattyúnál is oda kell figyelni néhány szempontra annak érdekében, hogy a céljainkhoz a leginkább megfelelő, az adott környezetben a legjobban működő szivattyút vehessük meg. Nézzük, mik ezek a szempontok!

Teljesítmény: Minden egyes ásottkút szivattyúnál megtaláljuk a leírásban, hogy mekkora a teljesítménye. Ez kéz a kézben jár azzal, hogy milyen mélyről képes a vizet felszivattyúzni, valamint azzal, hogy hány litert tud megmozgatni percenként. Ha a kutunkhoz képest túl kis teljesítményű szivattyút választunk, akkor hamar tönkre fog menni a túl nagy munkában, nem fogja bírni szuflával.

Másfelől az sem jó, ha túl nagy teljesítményű szivattyút választunk, mert az feleslegesen fogja terhelni az áramhálózatot, nagy lesz a fogyasztás és a számlánk is. Fontos tehát előre felmérni, hogy milyen környezetben fog dolgozni az adott szivattyú. Ebben szakemberek is a segítségünkre lehetnek.

Felépítés: A felépítés is fontos szempont, hiszen számos kiegészítővel rendelkeznek némely típusok. Ha például olyan vizet kell szivattyúzni, amiben szennyeződések is vannak, akkor egy szűrő jelenléte elengedhetetlen, de ugyanígy az úszókapcsoló is lényeges elem egy szivattyúban. A motor, a tömítés, a szivattyúház szintén.

Anyag: a víz alatt dolgozó szivattyúk esetében az anyagválasztás kritikus. Nem lehet olyan, ami korrodálódik. Ilyen anyag a rozsdamentes acél, ami a legtöbbször megtalálható a szivattyúkban. 

Háztartási vagy ipari: szivattyúk nem csupán háztartási használatra kaphatók, hanem természetesen ipari területre is. Ezek teljesítménye például többszöröse a háztartásiaknak. Ha valamilyen gyártási folyamatba szükséges egy szivattyú, akkor teljesen más igények merülhetnek fel. A működési közegtől kezdve a szinte folyamatos használatig.

Umbra ACUATEC ásott kút szivattyú 230V

Umbra Acuatec ásottkút szivattyú – takarékos megoldás háztartásoknak

Az Umbra Acuatec ásottkút szivattyúk egyik legfontosabb jellemzője a kiváló ár-érték arány – különösen emiatt ajánljuk ezeket a szivattyúkat háztartási használatra, de kisebb üzemek megfelelő vízellátását is el tudják végezni. A szivattyúk kiváló minőségű és tartós alapanyagokból készülnek, melyek garantálják a szivattyú megfelelő élettartamát. A szivattyúk 20m elektromos kábellel (melynek végén villásdugó található) és típustól függően úszókapcsolóval is el vannak látva a szárazon futás elkerülése érdekében.

Ásottkút szivattyút keres öntözéshez, vízellátáshoz? Nézze meg az Umbra Acuatec ásottkút szivattyúit!

Umbra ACUABIG ásott kút szivattyú 230V

Tizenkét hónap garanciával vásárolható többfokozatú ásottkút szivattyúra van szüksége, ha nagy nyomás mellett tetemes mennyiségű víz szivattyúzását kell megoldania.

Az ásottkút szivattyúval csak tiszta víz szivattyúzható. Felhasználási területe hengeres kidolgozásából adódóan igen széles, alkalmazható ásott kutakban, tartályokban, medencékben, ciszternákban, tavakban és kutakban is. Ha összeépítésre kerül a hidrofor tartállyal, akkor akár vízellátó berendezésként is funkcionálhat. Az ásottkút szivattyú hővédelemmel és beépített kondenzátorral rendelkezik, így akkor is hatékonyan működtethető, ha nem merül bele teljesen a folyadékba. Amennyiben nem kifejezetten tiszta víz szállításához keres szivattyút, akkor az ásottkút szivattyú helyett válasszon búvárszivattyút vagy szennyvízszivattyút, vagy akár kézi működtetésű szivattyút.

Abban az esetben, ha ipari vagy háztartási tevékenysége során pusztán tiszta vizet szeretne szivattyúzni, viszont a vízmennyiség nagy, abban az esetben keresse nálunk a kiváló minőségű ásottkút szivattyút!

Lowara SCUBA ásott kút szivattyú 230V

LOWARA SCUBA ásott kút szivattyú – kiváló minőség, széles termékválaszték!

Amennyiben kertjében ásott kúttal rendelkezik, úgy önnek ajánljuk kiváló minőségű LOWARA SCUBA ásott kút szivattyúinkat, melyek széles választékban megtalálhatóak áruházunkban. A LOWARA ásott kút szivattyúk tiszta, koptató hatástól és szilárd szennyeződéstől mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes és a szivattyúk anyagát meg nem támadó folyadékokhoz alkalmazhatóak. Tökéletes megoldást jelentenek önnek locsoláshoz, öntözőrendszerek vízellátásához, hidrofor tartály és nyomáskapcsoló alkalmazásával házi vízellátóhoz, vízmű rendszer üzemeltetéséhez. Az ásott kút szivattyúk folyamatos vízelvétel esetén áramláskapcsolóval is üzemeltethetőek (például öntözőrendszerek vízellátására). Előnye, hogy beépített úszókapcsolóval van ellátva (egyfázisú CG típusok), így az megakadályozza, hogy szárazon üzemeljen szivattyúnk, amitől tönkremenne.

Locsoláshoz, öntözőrendszerhez, házi vízműhöz szivattyú? – Válasszon LOWARA SCUBA ásott kút szivattyúink széles választékából!

Lowara SCUBA ásott kút szivattyú 400V

LOWARA SCUBA (400 V) ásott kút szivattyú – professzionális termék, kiemelkedő minőség!

Ásott kutunk legyen akár gyűrűs, akár téglás, a LOWARA SCUBA 400V ásott kút szivattyú tökéletes megoldást jelent számunkra. Alkalmas szivattyúzásra, öntözőrendszerek vízellátására, de házi vízellátó egységekhez is megfelelő lehet. Maximális bemerítési mélységük elérheti a 20 métert is, így mély kutaknál is kiválóan használható. Kettős tömítő rendszerrel rendelkezik, így kopásállósága is különösen nagyfokú. A LOWARA SCUBA ásott kút szivattyúk különlegessége, hogy vízszintes helyzetben is üzemeltethetőek. Kifejezetten tiszta, koptató hatástól és szilárd szennyeződéstől mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes és a szivattyúk anyagát meg nem támadó folyadékokhoz alkalmazhatóak. Tökéletes megoldást jelentenek önnek locsoláshoz, öntözőrendszerek vízellátásához, hidrofor tartály és nyomáskapcsoló alkalmazásával házi vízellátóhoz, házi vízmű rendszer üzemeltetéséhez. Az ásott kút szivattyúk folyamatos vízelvétel esetén áramláskapcsolóval is üzemeltethetőek (például öntözőrendszerek vízellátására). A beépített úszókapcsoló pedig megakadályozza, hogy szárazon üzemeljen szivattyúnk, így óvva meg készülékünket a károsodástól.

Kerti locsolás vagy öntözés? – A LOWARA SCUBA (400V) ásott kút szivattyú a tökéletes megoldás önnek!

Pedrollo TOP MULTI ásott kút szivattyú

PEDROLLO TOP MULTI ásott kút szivattyú – nagy hatásfok és megbízhatóság!

A PEDROLLO TOP MULTI ásott kút szivattyút elsősorban háztartási felhasználási területre ajánljuk. A rendkívül nagy hatásfok és a magbízhatóság teszi az egyik legkedveltebb termékké kínálatunkban. A PEDROLLO ásott kút szivattyú megfelelő megoldást jelent házak vízellátására tartályokból, ciszternákból, relatív mély kutakból, ásott kutakból, esővíz szivattyúzására vagy öntözőrendszerek ellátására. Fontos, hogy tiszta vízhez, koptató részecskéket nem tartalmazó és a szivattyú elemeire kémiailag semleges folyadékok szivattyúzására ajánlott alkalmazásuk. A PEDROLLO TOP MULTI szivattyút hosszú élettartam jellemez, melyet a magas minőségű anyagainak valamint a dupla tengelytömítésének köszönhetünk. Ez a fajta szivattyú köpenyhűtéssel rendelkezik, mely részlegesen bemerített állapotban is megvédi készülékünket és garantálja biztonságos üzemelését. A beépített úszókapcsoló pedig megvédi a szárazon futástól, mely károsíthatná.

Esővíz szivattyúzása vagy öntözőberendezések vízellátása? – Tekintse meg PEDROLLO TOP MULTI ásott kút szivattyúinkat! Teljes Pedrollo szivattyú kínálatunkra is érdemes rápillantani.