VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hordószivattyú

 termék/oldal
Szállítási határidő:Raktárról
Méret:480-950 mm
50 000 Ft (áfával)
db
Részletek
Szállítási határidő:Raktárról
Méret:480-950 mm
40 000 Ft (áfával)
db
Részletek

Minden olyan szivattyút, amivel hordókból tudunk különféle folyadékokat kiszivattyúzni, hordószivattyúnak hívunk. Hordószivattyúból találunk elektromos és kézi működtetésűt is. Ez utóbbi talán meglepő, hiszen joggal gondolhatjuk, hogy a mai felgyorsult, gépesített világból kiszorultak az emberi erő által működtetett eszközök. A kézi hordószivattyúk viszont mind a mai napig széles körben elterjedtek, és előszeretettel alkalmazzák őket otthoni, és ipari környezetben is.

A kézi hordószivattyúk anyaga általában acél, rozsdamentes acél, alumínium, polipropilén, polietilén, pvc, vagy nylon. A szivattyúhoz tartozik még egy működtető kar és egy felszívócső is. A pumpák tömítése is különbözhet.

A kézi hordószivattyú kapható oldalkaros, liftkaros, és tekerőkaros kivitelben is. A működésüket illetően megkülönböztetünk dugattyús, szárnylapátos és membrános hordószivattyúkat. A kézi hordószivattyú képes 20, 60, és akár 210 literes hordókból is kiemelni a folyadékot.

Mire jó a kézi hordószivattyú?

A kézi hordószivattyú annak köszönheti sokrétű felhasználását, hogy a működéséhez nincs szükség elektromos áramra, vagy benzinre. Éppen ezért könnyen mozgatható, és bárhol üzembe lehet helyezni. A szivattyú minőségi alapanyaga azt is lehetővé teszi, hogy a víz mellett olyan anyagokat is szállíthatunk vele, mint a kenőolaj, gázolaj, benzin, vízbázisú folyadékok, mosószerek, savak, lúgok, és más oldószerek széles köre.

Így aztán nem meglepő, hogy nem csak otthoni környezetben, de az iparban is fontos szerep jut neki. A kézi hordószivattyú tökéletesen használható olajtöltésre, zsírozásra, gázolajtöltésre, és egyéb vegyszerek töltésére. A feladatuk és a szállított anyag alapján csoportosíthatjuk is őket.

A kenőolaj szivattyúkat főként ipari karbantartás és gépjárművek javítása esetén alkalmazzák. Ezek a hordószivattyúk képesek mindenféle ásványi és szintetikus kenőolaj szállítására, az eszköz kiválasztásakor azonban figyelembe kell venni az alkalmazási körülményeket.

A gázolaj szivattyúk meghatározó szerepet játszanak a mezőgazdasági munkagépek, illetve az útépítéshez és szállítmányozáshoz használt munkagépek és haszongépjárművek üzemeltetésében. Ezeknél a gépjárműveknél ugyanis gyakran előfordul, hogy az üzemanyagot a helyszínen kell újratölteni

Ide tartozik még a zsírzópumpa is, melyet az ipari gépek, berendezések, gépjárművek illetve munkagépek zsírozására használnak. Ennek fontos eleme a zsírzópisztoly.

Az élelmiszeriparban is találunk kézi hordószivattyút, elsősorban a borászatban. Mivel sokan otthon művelik ezt a nemes foglalkozást, a borászatban használt hordószivattyúknak házi környezetben is működnie kell. Itt elsősorban a kész terméket emelik át egyik hordóból a másikba. A borkészítésen kívül kézi hordószivattyúval végzik a szörpök és gyümölcslevek palackozását is. Szintén az élelmiszeriparban találkozhatunk az úgynevezett csigaorsós hordószivattyúval, amely képes nagy viszkozitású anyagok, mint például a méz, vagy valamilyen szirup kiszivattyúzására.

Hogyan működik a kézi hordószivattyú?

A kézi hordószivattyúkat két csoportba oszthatjuk a működtetésük alapján, mégpedig úgynevezett tekerős, és a “pumpálós” szárnylapátos szivattyúk csoportjába. Maguk a szivattyúk azonban szinte kivétel nélkül a centrifugál szivattyú elvén működnek. A centrifugál elv lényege, hogy a szivattyú működését (ez esetben) egy kézi meghajtású, forgó mozgást generáló motor biztosítja. Ez a forgó mozgás az, ami szállítja a folyadékot.

A folyadék, miután a berendezés szívó csatlakozóján keresztül bejutott a szivattyúba, örvénylő mozgásba kezd, és átáramlik a szerkezeten. Ezt a gazdaságos és észszerű megoldást örvényszivattyú-elvnek hívják. A motor tengelyén egy járókerék vagy lapátkerék található, ami tulajdonképpen létrehozza az örvénylést. Így, amikor a belépő folyadék keresztül áramlik a forgásban lévő keréken, örvényleni kezd.

Ezt követően a tengelyre merőleges irányban távozik a lapátkerékről. A sugárirányú folyadék egy meghatározott irányban áramlik tovább a szivattyú belsejében. Végül a szerkezet nyomócsonkján át elhagyja a szivattyút, miközben megnőtt a mozgási energiája is.

Milyen anyagokhoz jó a Jessberger kézi hordószivattyú?

A Jessberger kézi hordószivattyú szívóteste és szívószára is polipropilénből készült, ami egyaránt lehetővé teszi a savas és lúgos anyagok szállítását. Ezenfelül, a Jessberger kézi hordószivattyú alkalmas nem gyúlékony anyagok, gázolajok, olajok, hidraulika olajok, és motorolajok szivattyúzására is. Rugalmasságának köszönhetően tökéletes választás ipari, és háztartási felhasználáshoz is.

Ezért érdemes tőlünk vásárolni!

Mint a legtöbb beruházás esetében, a kézi hordószivattyú vásárlása előtt is érdemes megtervezni, hogy mire és hogyan szeretnénk használni. A konkrét terméket csak ezután ajánlott kiválasztani, így nem kell attól félni, hogy melléfogunk.

A kézi hordószivattyúkra is igaz, hogy ne rögtön a legolcsóbbat válasszuk, hiszen fontos a jó minőség. Ez persze nem azt jelenti, hogy a legdrágább a legjobb, ezen felül az sem biztos, hogy ki tudnánk használni minden funkcióját. Úgy tudunk a legtöbbet spórolni, ha alaposan megismerkedünk a hordószivattyúkkal.

Ha tőlünk vásárolsz, kollégáink készségesen segítenek a választásban. Sokéves tapasztalattal a hátuk mögött, szakmai tanácsokkal könnyítik meg számodra a döntést, hiszen nekünk is célunk, hogy elégedett legyél. Mindezen felül pedig a megvásárolt terméket raktárról szállítjuk. Tekintsd meg a kézi hordószivattyú kínálatunk, és találd meg a nekedvalót!