VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Tömítés

Többen találkozhattak már életükben legalább egyszer azzal, hogy egy locsolásnál, vagy mosógép használat közben a víz leengedő csöve szivárgott. Ilyenkor nagy valószínűséggel a tömítés az, ami nem volt megfelelő. A tömítésre azért van szükség, hogy kitöltse két anyag közt az egyenetlenséget, ez által nem engedi be a készülékbe a port, vizet, olajat és ki se engedi a bent lévő anyagokat. Egy szivattyú működéséhez is szükség van tömítésre, de nem csak ez hibásodhat meg használata közben. Tönkre mehet a tömítés mellett akár az üzemi kondenzátor, az indító kondenzátor, a nyomásmérő óra, a homokleválasztó, a kábel, a kútfej, a zsinóros tömítés vagy a menettömítő anyagok. Amire még szükség lehet egy esetleges javításnál: kábeltoldó készlet, kötél, pvc kút alkatrészek, esetleg Mofém Golyóscsap javító készlet. A tömítés anyaga szerint lehet kemény, illetve lágy is. Több fajtája létezik, úgy mint gumi, papír, parafa, fémes változatok például alumínium, réz. Szivattyúkhoz is kapható kétféle változat, úgy, mint a Dn karima tömítés és acél hollandi tömítés.
DN Karima tömítés

DN, NA karima tömítés

Az öltözködésből már rég tudjuk: egy jól megválasztott kiegészítő feldobhatja, míg egy nem megfelelő teljesen tönkre is teheti a megjelenésünket. De nincs ez másként az élet más területein sem; az apró kiegészítőkön gyakran nagyon sok múlhat, így érdemes azokra is nagy figyelmet fordítani. Ránézésre a karima tömítés kis aprócska darabnak tűnhet, de jelentőségét nem szabad alábecsülni! A csőrendszerekben nagyon fontos az egyes csődarabok összekötése, és nem ritka, hogy oldható kötésre van szükség. A karimás kötések erős, stabil rögzítések, mégis funkciójukat csak akkor tudják megfelelően ellátni, ha a karima tömítés is rendben van. Ez az aprócska darab biztosítja az elemek közt a szivárgásmentes kapcsolatot, így legyen szó fix házi vízellátó rendszerekről, öntözőrendszerekről vagy éppen ipari szivattyús felépítményekről, egy valamiben biztosak lehetünk: ha megfeledkezünk róla, annak szemmel látható jelei lesznek. Figyeljünk oda az apró részletekre, és ne feledkezzünk meg a megfelelő méretű karima tömítésről sem!
Acél hollandi tömítés

Acél hollandi tömítés

A különböző folyadékok szállítására csövet, csővezetéket használunk. A csővezetékek általában különböző szerelvényekből állnak, melyek anyagban, méretben és akár összeillesztési módban is különbözhetnek egymástól. A különböző szerelvényeket oldható vagy oldhatatlan csőkötésekkel tudjuk összeilleszteni. A csőkötések funkciója, hogy csepegés- és szivárgásmentesen kapcsolják össze a szerelvényeket. A nem oldható kötések érelemszerűen nem bonthatóak szét normál módon. Ezzel szemben az oldható kötések roncsolás nélküli szétszedést tesznek lehetővé. Az oldható kötéseknél cserélhető tömítő anyagokat használnak. Az eltérő méretű csöveknél hollandi csőkötő elemet használnak, amihez hollandi tömítés alkalmazása szükséges. A hollandi tömítés strapabíró, időtálló, nagy szakítószilárdsággal rendelkezik. A szivárgások megakadályozására száz százalékos védelmet tud nyújtani a hollandi tömítés. Ha biztos munkát szeretnénk végezni, akkor használhatunk még a hollandi tömítés mellett zsinóros tömítést (grafitos tömítőzsinór, hőálló tömítőzsinór) vagy menettömítő anyagokat.