VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Szivattyú kiegészítők, alkatrészek

Az üzemi és indító kondenzátor számos villanymotorban és szivattyú motorban megtalálható, kínálatunk ezen a területen is jelentős. A nyomásmérő órák elengedhetetlen kellékei a házi vízmű vagy házi vízellátó berendezéseknek, hogy a szivattyú által előállított nyomást meg tudjuk nézni. Vákuum mérése, ellenőrzése? Vákuum mérő óra kínálatunkkal ez gyorsan megoldható. Keréknyomásmérővel az autó kerekén kívül a hidrofor tartályban lévő levegő nyomását ellenőrizhetjük. Homokleválasztó választékunk régi és jól bevált technológia alapján készül kiváló minőségű alapanyagból. Hibás Mofém golyóscsap? Mofém golyóscsap javítókészletek használatával ez nem probléma többé! Nincs megfelelő kútfeje a szegedi (alföldi) kúthoz? Szivattyú webáruházunkban erre is talál szerelvényeket, hogy a kútból ki tudja nyerni a vizet. Csőszivattyú szerelési probléma? Mivel, hogyan rögzítse? Kútfej és biztosítókötél termékeinkkel a csőszivattyú kútba telepítése egyszerűen, gyorsan és nem utolsósorban biztonságosan elvégezhető! Gumikábelek és műgyantás toldókészletek elsősorban a csőszivattyú kábelének toldására, hosszabbítására alkalmazható. Grafitos tömítés választékunk a tömszelencés szivattyúk tengelytömítéseinek problémájára kiváló megoldás. Hőálló tömítőzsinórokat a vegyestüzelésű kazánajtókhoz vagy kéményekhez tudjuk alkalmazni.
üzemi kondenzátor

Üzemi kondenzátor

Az üzemi kondenzátort leginkább a középiskolai fizika órákról és a hozzájuk kapcsolódó kísérletekből ismerhetjük, ha éppen nem használjuk őket rendszeresen. Azonban lehet, hogy már nem is emlékszünk pontosan, hogy mit is jelent az elnevezése, és hogyan működik. A kondenzátort másképpen sűrítőnek is nevezik, egészen pontosan arra szolgál, hogy sok töltést lehessen kis helyen tárolni, tehát gyakorlatilag a töltéseket sűríti, tárolja. A kondenzátor vásárlása előtt kérjük, fordítson különös figyelmet arra, hogy a termék maximális üzemi feszültségét ne lépje túl a használat során! Vásárlás előtt, kérjük, mindenképpen vessen egy pillantást erre az adatra, mert túl nagy feszültség esetén nagyon könnyen használhatatlanná válik az eszköz, és ez akár balesethez is vezethet. Kétféle kondenzátor kapható nálunk, az üzemi és az indító kondenzátor. Az itt látható üzemi kondenzátoroknak pedig még két további alkategóriája található meg online üzletünkben: az üzemi kondenzátor kábeles kivitelben, és az üzemi kondenzátor 4 villás/sarus kivitelben.
indító kondenzátor

Indító kondenzátor vásárlása: minőség, egyszerűen

Az indító kondenzátor arra szolgál, hogy az elektromos motorok beindításához segítséget nyújtson. Mint minden kondenzátornak, ennek a kondenzátor fajtának is az a fő funkciója, hogy az elektromos töltéseket kis helyre besűrítse, és ott tárolja. Amint pedig szükség lesz ezekre az elektromos töltésekre, tehát amint valami olyasmit csinálunk, amihez kellene elektromos energia, de nem áll rendelkezésünkre elegendő az elektromos hálózatból, mindig egy kondenzátort használunk gyakorlatilag. De ne feledjük, hogy ha az áramkört lekapcsoljuk a hálózatról – azaz kihúzzuk, a kondenzátorok akkor is elegendő energiát szolgáltatnak a működésükhöz egy pár másodpercig! Az indító pedig annyiban más, mint egy átlagos kondenzátor, hogy csak addig szabad igénybe venni a szolgálatait, ameddig konkrétan felhasználjuk, „kihasználjuk”. Azaz, miután megadta azt a bizonyos plusz energiát a motornak az induláshoz, azonnal le kell választani az áramkörről! Többféle kondenzátort forgalmazunk, ezek két kategóriába sorolhatóak, az üzemi kondenzátor és az indító kondenzátor kategóriájába. Az indító kondenzátorok közül akár két különböző márkából is lehetséges választani: ők pedig a Xenon és a Comar.
nyomásmérő óra (feszmérő óra)

Nyomásmérő óra, feszmérő óra készletről

Fontos, hogy mennyi a nyomás a kompresszorban, autógumiban? Ott, ahol sűrített levegővel, vagy bármilyen sűrített állapotú légnemű, illetve nyomás alatt lévő folyékony anyaggal dolgozunk, kötelező tudnunk, hogy mind a tartályban, mind a használat közben milyen nyomással rendelkezünk. Vélhetően nem kell a látogatóinknak hosszan magyaráznunk, de az sem jó, ha túl alacsony, és az sem jó, ha túl magas a nyomás, hanem az a legjobb, ha optimális, vagy épp előírások, specifikációk alapján kifejezetten pontos. A nyomásmérő órák speciális célra való felhasználási körébe tartozik a barométer, a vákuummérő, de a vérnyomásmérő és a keréknyomás mérő is, és nagyon hivatalos nevén manométernek nevezzük. A különböző nyomásmérő órák különböző nyomás-intervallumban működnek, érdemes tehát a termékleírásokat pontosan átböngészni az alapján, hogy folyadék, vagy légnemű anyagok esetében használjuk, és hogy mekkora nyomásra van szükségünk. Természetesen az sem lényegtelen, hogy a csatlakozás módja és a csatlakozófelület mérete milyen jellemzőkkel bír.
homokleválasztó (hidrociklon)

Homokleválasztó, hidrociklon

Ha fogalma sincs, hogy mi is az a homokelválasztó hidrociklon, akkor elmondjuk, de úgy a legegyszerűbb, ha a problémáról beszélünk: a homokelválasztó hidrociklon akkor használatos, ha homok került a gépezetbe, és emiatt elakadt a vízvezeték-rendszer. Senki sem szeretné, hogyha olyan vizet kellene innia, amiben homok vagy bármilyen üledék van, főleg, hogyha nem csak ivásra használja ezt a vizet, hanem például fürdéshez vagy mosáshoz is, esetleg a gyönyörű kerti medencéjéhez lenne szüksége hozzá. Ebben segít Önnek a termékünk, így biztosan villanthat majd a vendégei előtt, és mindenki csodálni fogja, hogy milyen tiszta a víz a medencéjében. Hogyha nem szeretne homokot inni, akkor ezt a kiegészítőt kell megvenni! Ha pedig teljesen biztosra szeretne menni, nem árt hozzá egy további szűrőt is felszerelni! Tiszta vizet önt a poharába, ha a homokelválasztó hidrociklonra esik a választása! Továbbá ajánljuk figyelmébe kapcsolódó termékeinket, az általunk forgalmazott kiegészítőket, mint például a kondenzátorok, különböző tömítések és javító készletek.

Vízszűrőt be lehet építeni házi vízműhöz vagy szivattyúhoz?

kábeltoldó készlet (műgyantás)

Műgyantás kábeltoldó készlet

Életünk minden területén használunk kábeleket, hiszen az elektronika világában élünk. A szivattyúk, búvárszivattyú motorok is elektromos árammal működnek. Probléma általában akkor van, ha a kábel valamilyen oknál fogva meghibásodik, vagy esetleg nem elegendő hosszúságú ahhoz, amihez használni szeretnénk. Remek megoldás a kábeltoldó készlet, különösen, ha műgyantás, hiszen vízhatlan kötést alakít ki, így megfelelő szigetelést is tud biztosítani. Elérhető áruházunkban kis, illetve nagy kábeltoldó készlet is, attól függően, hogy milyen méretre van szükség. Ha a szivattyú kábel hosszúsága nem elegendő, megfelelő toldást kell alkalmazni. A megrendelt kábeltoldó készletet raktárról szállítjuk, így gyorsan, kényelmesen érkezik az ön címére. Legyen szüksége ipari, vagy háztartási célú kábeltoldásra, az itt található termékek remekül megfelelnek ezeknek. A különböző méretek, leírások a termékeknél bővebben megtalálhatók. A kábeltoldás magas fokon megvalósítható ezzel a kis és nagy kábeltoldó készlettel. A szivattyú kábeltoldáshoz szükség gumikábeleket is megtalálja szivattyú webáruházunkban!
kábel

Elektromos kábel

A webáruházban megrendelt búvárszivattyút a működéshez szükséges kábelekkel együtt épségben megkapjuk. Örömmel bontjuk ki a csomagot, azonban az első használatbavételkor kiderül, hogy nem lesz elég hosszú a szivattyúhoz biztosított kábel. Az is előfordulhat, hogy egy régi szivattyú kábele szorul cserére vagy kiegészítésre. Aggodalomra semmi ok! Az alábbiakban széles választék áll rendelkezésre gumikábelekből, ami áthidalja képletesen és szó szerint is a fennálló problémát. A kábelünk meghosszabbításra kerül, mi pedig fellélegezhetünk. Mi a helyzet, ha a szivattyú nem akar működni? Ennek persze több oka is lehet. Az egyik legegyszerűbb, ha nem kap áramot az eszköz. Érdemes első körben a bekötőkábelt ellenőriznünk, hogy sérülésmentes-e. Elképzelhető, hogy például elhasználódott mozgatás következtében vagy megsérült egy éles tárgytól. A helyzetet egy egyszerű kattintással orvosolhatjuk. Rendeljük meg a megfelelő hosszúságú és megfelelő átmérőjű bekötőkábelt a választékból, s kényelmesen dőljünk hátra! A szivattyú kábelének toldásához, hosszabbításához műgyantás kábeltoldó készletet is forgalmazunk.
kútfej (csőkúthoz)

Kútfej (csőkúthoz)

A kútfej a mélykút-fúrás alkalmával, a búvárszivattyú beszerelésekor használatos elem, amely praktikus módja annak, hogy értékes berendezésünk rendezetten legyen elhelyezve és tárolva a föld alatt. Ez a csőkúthoz használható kiegészítő lehetővé teszi, hogy biztonságban tudjuk a segítségével föld alá helyezett csőszivattyú elektromos vezetékét, elkülönülve a rászerelt víztömlőtől. A kútfej továbbá a szivattyú karbantartásához is hozzásegít, hiszen "fülecskéire” ráköthető a búvárszivattyú kiemeléséhez szükséges kötél. Mindannyian szeretjük a rendet, még ha néha nehéz is megtartani azt. A hétköznapi dolgainkat képesek vagyunk rendszerezni, ésszerűen és praktikusan elpakolni, de a számunkra idegen teendők esetében, amikor szakember segítségére van szükségünk, általában utólag jövünk rá, hogy másképp is lehetett volna, hiszen laikusként, saját kútfejünkből nem ismerhetünk minden lehetséges megoldást. A kútfej egy olyan kiegészítője a kútfúrás utáni akna kialakításnak, amely rendet teremt a számunkra idegen környezetben; a föld alatti csőkút háza táján. Biztosítsuk be előre a fúrt kút szivattyújának karbantartáshoz szükséges környezetet, mert ezzel nagyban megkönnyítünk egy esetleges, jövőben szükséges vízszerelést!
kötél (biztosítókötél)

Búvárszivattyú biztosítókötél

Biztonságát biztosítja a jól megválasztott kötél. Ha olyan tevékenységet végez valaki, amihez szükség van magasba mászni, vagy éppen mélybe ereszkedni, általában szüksége van kötélre, és ilyen esetben bizony nem elég a népmesékből ismert kút kötelét magára tekernie, hiszen az bármikor elszakadhat, kioldhat. A kínálat része a polipropilén anyagú biztosítókötelek, melyek csőszivattyúk, búvárszivattyúk beszerelésénél nagyszerűen alkalmazhatóak, nagy szakítószilárdsággal rendelkeznek. Adott hosszúság szállítható belőle, közvetlenül raktárról az ügyfélnek. Csőkúthoz egyéb kiegészítőket is meg lehet találni a termékek között, mint kábeleket, kútfejet, műgyantás kábeltoldó készletet, stb. A biztosító kötél, tartó kötél és függesztő kötél számos méretben, vastagságban és hosszban is megrendelhető. Akinek fontos a biztonság, annak a legjobb választás a polipropilén anyagú biztosító kötél, melyet megrendelés után raktárkészletről szinte pillanatokon belül szállít a cég a vásárlóhoz. A csőkútba történő búvárszivattyú beszereléséhez ez a kötél a legjobb választás.
zsinóros tömítés (grafitos tömítőzsinór, hőálló tömítőzsinór)

Zsinóros tömítés (grafitos tömítőzsinór, hőálló tömítőzsinór)

Egy tömítés minden olyan helyre szükséges lehet, ahol rés vagy hézag van, vagy olyan ajtókra, ablakokra, amelyek nem zárnak rendesen. Lehet, hogy esetleg nem ugrik be azonnal, mi is az a zsinóros tömítés, pedig bizony egy olyan apró és viszonylag olcsó, ámde annál fontosabb és hatékonyabb kis alkatrészről van szó, mely a legtöbb háztartásban elengedhetetlen. A zsinóros tömítéseknek két típusa kapható nálunk, a grafitos tömítőzsinór és a hőálló tömítőzsinór. A grafitos tömítőzsinór elsősorban a modern szivattyú berendezések kihagyhatatlan alkatrésze, a hőálló tömítőzsinór pedig legismertebben a cserépkályhákban és a kandallókban található meg, hiszen ott van csak igazán szükség a hőálló tulajdonságukra! Fontos, hogy ezekből a tömítőzsinórokból mindig érdemes eggyel többet vásárolni, arra az esetre, ha hirtelen lenne szükség rá! Sosem lehet tudni, mi adódhat. Akár szivattyú, akár cserépkályha, a zsinóros tömítés lesz az Ön legjobb választása! Akár grafitos, akár hőálló, ez a tömítés biztosan helytálló!
Szegedi kút (PVC kút) alkatrészek

Pvc kút, szegedi kút alkatrészek

A PVC kút, vagy más néven szegedi kút – de hívják még alföldi kútnak is – olyan kútfúrási technikával készül, amelynek során egy vékony PVC csővel fúrnak nem túl mélyre a szakemberek. A PVC cső átmérője nem lehet nagyobb, mint 63 mm. Persze ez a technika csak abban az esetben tanácsos, ha a talaj lazább szerkezetű és könnyen fúrható. A kút kis mérete miatt csak felszíni önfelszívó szivattyúval működtethető. Előnye, hogy egyszerűen kivitelezhető és a ráfordított költség sem túl sok. A PVC kút – vagy szegedi kút - békaszelepes kivitelben  készül. Webáruházunkban ilyen típusú kúthoz is kínálunk alkatrészeket: különböző méretű kútfejeket, fejszelepeket (vagy visszacsapó szelepeket), húzószárat illetve szivattyú csatlakozókat. PVC kút alkatrészek a nálunk már megszokott jó minőségben és kedvező áron állnak rendelkezésre weboldalunkon. Mivel a kút felépítése nem túl bonyolult, meghibásodás esetén a kisebb PVC kút alkatrészeket akár házilag is ki tudjuk cserélni. A pontos méretek ismeretében segítünk Önnek a megfelelő PVC kút alkatrészek kiválasztásában.
Mofém Golyóscsap javító készlet

Mofém Golyóscsap javító készlet

Van egy mondás, amely szerint, ami elromolhat, az el is romlik. Ennek ékes példája az, amikor a házban romlik el a csaptelep, melyben golyóscsap van. Erre is van megoldás, nevezetesen a MOFÉM golyóscsap javító készlet. A folyamatosan csöpögő csap hangját talán sokan ismerik. A víz szivároghat, vagy folyhat a csaptelep nyakánál is, vízköves lerakódást hagyva a krómozott felületen. Amellett, hogy nem túl esztétikus, a feladatát sem tudja ellátni rendesen, hiszen a kiengedett víz egy része nem arra használódik, amire szükséges lenne. Szerencsére a víz ilyen formán való elfolyása egy kis energiaráfordítással megszüntethető. Ezért is érdemes már az első jelek észlelésénél kiküszöbölni ezt a hibát a MOFÉM golyóscsap javító készlettel, amely tökéletes megoldás. A csapokat is úgy állították össze, hogy gondoltak erre az esetre, vagyis nem kell vízvezeték szerelőnek lennünk ahhoz, hogy ezt a helyzetet megoldjuk. A szétszerelés előtt a bejövő csöveket nyomástól mentesíteni érdemes. Biztos sikerre számíthat, mert a MOFÉM golyóscsap javító készlet garantálja a könnyű szerelhetőséget és a kiváló minőséget. A jól végzett munkánk eredménye pedig a tökéletesen működő csaptelep, amely megbízható szolgálatot tehet még éveken át.
Menettömítő anyagok

Menettömítő anyagok

A csőszerelési munkálatok során meghatározó jelentősége van a megfelelő menettömítő anyagok használatának. A csövek csatlakoztatása folytán előre nem kalkulálható méretű hézag keletkezik a meneteknél. E rések kiiktatására különféle menettömítő anyagokat alkalmazhatunk. Míg régen a hagyományos, kenderből vagy lenből készült tömítő kóc használata volt jellemző, ma már több lehetőség is fennáll e funkció betöltésére. A tradicionális menettömítő anyagok mellett egyre nagyobb teret hódítanak a modernebb megoldások, mint a tömítő szalagok vagy zsinórok használata is. Kötéstechnikailag a legbiztosabb megoldást ezen anyagok különféle tömítő pasztával vagy olajjal történő kombinációja biztosítja, mely megvédi az anyagot a kikeményedéstől. A csővezetékeknek bármely szakaszon biztonságosan kell működniük, ezért a tömítési munkálatokat szakszerűen és pontosan kell végrehajtani. Legyen szó különféle folyadékok, vagy gáz szállításáról, környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos, hogy még kis mértékben se történjen szivárgás.
Tömítés

Tömítés

Többen találkozhattak már életükben legalább egyszer azzal, hogy egy locsolásnál, vagy mosógép használat közben a víz leengedő csöve szivárgott. Ilyenkor nagy valószínűséggel a tömítés az, ami nem volt megfelelő. A tömítésre azért van szükség, hogy kitöltse két anyag közt az egyenetlenséget, ez által nem engedi be a készülékbe a port, vizet, olajat és ki se engedi a bent lévő anyagokat. Egy szivattyú működéséhez is szükség van tömítésre, de nem csak ez hibásodhat meg használata közben. Tönkre mehet a tömítés mellett akár az üzemi kondenzátor, az indító kondenzátor, a nyomásmérő óra, a homokleválasztó, a kábel, a kútfej, a zsinóros tömítés vagy a menettömítő anyagok. Amire még szükség lehet egy esetleges javításnál: kábeltoldó készlet, kötél, pvc kút alkatrészek, esetleg Mofém Golyóscsap javító készlet. A tömítés anyaga szerint lehet kemény, illetve lágy is. Több fajtája létezik, úgy mint gumi, papír, parafa, fémes változatok például alumínium, réz. Szivattyúkhoz is kapható kétféle változat, úgy, mint a Dn karima tömítés és acél hollandi tömítés.