VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
 termék/oldal
Szállítási határidő:Raktárról
Feszültség:230V-50Hz
Névleges telj. (P1):0.025 kW
43 000 Ft (áfával)
db
Részletek

Szivattyút nem csak az öntözéstechnika vagy a medencetechnika területén alkalmazhatunk, hanem számos olyan helyen is, amire az emberek többsége elsőre nem is gondolna. Ilyen lehet például a kondenzációs kazán technológia, a klíma, vagy a hűtéstechnika. Ezek mind olyan készülékek, amikből rendszeresen csöpög a kondenzvíz. Sajnos ezek az eszközök nem képesek maguktól elvezetni a kondenzvizet, ezért a kondenzvíz szivattyú segít összegyűjteni és átemelni azt a csatornahálózatba.

A kondenzvíz szivattyú működése

Mielőtt rátérnénk a kondenzvíz szivattyú működésére, nézzük, hogy hogyan is alakul ki maga a kondenzvíz. Ez a folyadék a klíma, vagy kazán működése közben képződik, mégpedig úgy, hogy a lehűlt hőcserélő érintkezik a levegővel és kicsapódik rajta a légköri pára. Ugyanez történik egy hideg pohár falán a vízcseppekkel.

A kondenzvíz általában a klíma belsejében keletkezik, majd az alsó vonalban található csepptálcában gyűlik össze. Vannak olyan esetek, amikor pusztán a gravitáció segítségével el lehet vezetni a folyadékot, és üríteni a vízcsepp tárolót. A folyamatos ürítésre azért van szükség, mert ha túltelítődik a tároló, a víz kifolyik, és eláztatja a falakat, bútorokat és elektromos vezetékeket, vagyis hatalmas károkat okozhat.

Ha a tervezés során nem úgy alakították ki a klíma helyét, hogy a kondenzvíz magától elfolyjon, akkor feltétlenül be kell szerelni egy kondenzvíz szivattyút. A szivattyúban egy elektronikus vezérlő automatikusan beállítja a folyadékszintet, és amint megtelik a tartály és a folyadékszint eléri a felső érzékelőt, elindul a szivattyú.

A kondenzvizet egy 8-10 mm átmérőjű tömlőn keresztül emeli ki a tartályból, majd, amikor a folyadékszint lecsökken az alsó érzékelőig, a szivattyú leáll. A kifolyócsőbe olyan elzáróberendezések vannak, melyek megakadályozzák, hogy a kondenzvíz visszajusson a tartályba.

A legtöbb kondenzvíz szivattyú 2,5 pH-értékű, vagy annál nagyobb kondenzátum elvezetésére alkalmas. A tartály kiürítéséhez körülbelül 15-20 mp-re van szükség. Mivel automatikus a ki- és bekapcsolás, meglehetősen alacsony az energiafogyasztása. A riasztási érzékelőket manuálisan is beállíthatjuk.

A modern kialakítása miatt pedig képes csendben végezni a munkáját, így egy családi házban is tökéletes megoldás, nem kell tartani a zajos működéstől. Egy dologra kell nagyon odafigyelni: folyadék nélkül semmilyen körülmények között sem szabad működtetni, mert tönkreteszi a rendszert.

A kondenzvíz szivattyú bekötése

A kondenzvíz szivattyú bekötésénél elsődleges szempont, hogy a kondenzátum hosszú időn keresztül megbízhatóan, és folyamatosan tudjon távozni a klímából (vagy kazánból). A csövek kialakításánál ügyeljünk arra, hogy ne legyenek olyan szakaszok, ahol megállhat a víz, vagy esetleg szivároghatna.

A kondenzvíz szivattyút a kondenzvíz befolyó cső alá kell szerelni, ha lehet, akkor száraz ésfagymentes helyiségbe. Rögzítsük vízszintes helyzetben. A vízérzékelőt a klíma csepegtető csövére dugjuk, a szivattyút pedig akár 1,5 méter magasságban is elhelyezhetjük. A vízérzékelőt és a szivattyút egy külön cső és kábel köti össze. Az extra kábel üzemzavar esetén megszakítja a kiszolgált berendezés működését.

A kodenzvłz szivattyú képes akár 10 méterre is emelni, emiatt nyugodtan használhatjuk egy pincében elhelyezett kazánnal, vagy hőszivattyúval is. Bárhova is szereljük fel a kondenzvíz szivattyút, ajánlott szakember segítségét kérni, hiszen ők rendelkeznek annyi tapasztalattal, hogy ránézésre megmondják, miképp lenne a legjobb.

Mi az a Dual Wave technológia?

A szivattyúk működésében előrelépést hozott a Dual Wave technológia, amellyel már a legtöbb kondenzvíz szivattyú is működik. Lássuk, miben kínál többet ez az újítás a hagyományos megoldásnál.

A hagyományos dugattyús szivattyúk esetében a dugattyút egy elektromágnes mozgatja az egyik irányba, és egy rugó az ellenkező irányba. Mivel a mechanikai igénybevétel aszimmetrikusan történik, rezgések és zajok keletkeznek. Sőt, a rendelkezésre álló teljesítménynek mindössze a fele kerül hasznosításra.

Ezzel szemben a Dual Wave technológiával a dugattyút megszakítás nélkül hajtja a mágnes, így a rendelkezésre álló teljesítményből semmi nem megy kárba. A dugattyú hasznos útja megduplázódik, ráadásul jóval csendesebb a működése, mint a hagyományos szivattyúknak.

Hogyan válasszak kondenzvíz szivattyút?

A kondenzvíz szivattyú kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a szivattyú teljesítményét, és az elszállítandó kondenzvíz mennyiségét is. A teljesítmény mellet sokat számít az emelőmagasság, a szívómagasság, a tömlő átmérője és a vezetékek teljes hossza is. Fontos lehet még a szivattyú mérete is, hogy biztosan elférjen a kívánt helyiségben. Emellett érdemes még odafigyelni a fogyasztására is, valamint hogy tud.e automatikusan működni.

Az általunk forgalmazott kondenzvíz szivattyú azonnal beüzemelhető, hiszen az egység mindent tartalmaz, ami csak a használatához szükséges (szivattyú, tartály, tömlő, kábelcsatlakozó, visszacsapó szelep, vészjelző kimenet). Egyszerűen telepíthető, mind háztartási mind pedig ipari felhasználóink számára. Minden szivattyúnkra 12 hónap garanciát biztosítunk.