VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Villanymotor ventilátor lapát

A modern, civilizált ember hétköznapjai már-már elképzelhetetlenek olyan eszközök nélkül, melyek villanymotorral működnek. Akár ipari, akár háztartási felhasználásra gondolunk, a villanymotorral működő gépek nélkül gyakorlatilag megállna a megszokott, mindennapi életvitelünk. A villanymotoros gépek pedig akkor állnak meg, lassulnak le, kopnak el, vagy mennek tönkre például, ha nem megfelelően működik bennük a ventilátor. Hiszen a ventilátor folyamatos működése, forgása nélkül a villanymotor, és ez által a villanymotoros gép sem tud működni. Nagyon fontos tehát, hogy időben cseréljük ki a ventilátort, már akkor, amikor csak felmerül a gyanú arra, hogy esetleg elkezdett elkopni vagy elhasználódni. A villanymotor ventilátor annyira olcsó, hogy nem szabad egy pillanatig sem gondolkodni a beszerzésén, hiszen egy kiló kenyér árán megmenthetjük például a fűnyírónk életét. Akár a VA, akár a VV, vagy akármelyik egyéb sorozat tagjaira, akármelyik anyagra vagy éksűrűségre is essen a választásunk, a villanymotor ventilátor lapát cserével bizonyosan jól járunk, és rengeteg vesződséget, munkát, idegeskedést és persze pénzt is megspórolunk!
Saviplast villanymotor ventilátor lapát VF sorozat

Saviplast villanymotor ventilátor lapát VF sorozat

Ventilátorra az élet sok területén lehet szükségünk. Bizony sokszor tapasztalhatjuk meg, például nagy melegben, hogy egy ventilátor szinte az életünket is megmentheti, fellélegzést, enyhülést nyújthat akár egy kilátástalannak tűnő, forró helyzetben. Nem véletlen, hogy a villanymotoroknak is szüksége van ventilátorra. A ventilátor a gép működése alatt folyamatosan azért dolgozik, amiért az embereknek is egy meleg szobában: hogy ne forrósodjon fel a gép, ennek következtében pedig ne lassuljon le, és ne kelljen végzetes következményekkel számolnunk. Villanymotor ventilátor pedig nincsen ventilátor lapát nélkül. Márpedig a villanymotor ventilátor lapátot rendszeresen cserélni kell ahhoz, hogy a villanymotoros gépünk tökéletesen működhessen. Ne hanyagoljuk el a villanymotor ventilátor lapát rendszeres cseréjét, hiszen szinte fillérekből menthetjük meg drága gépeink életét! A villanymotor ventilátor lapát mellett számos egyéb alkatrész is cserére szorulhat egy villanymotoros gépben. Ha burkolatra, kábelszorítóra, tömszelence gumira, anyára, kondenzátor tartóra, hőkioldóra, kapocsházra vagy kapocslécre lenne szüksége, biztosan talál kedvére valót termékeink között!
Saviplast villanymotor ventilátor lapát VA sorozat

Saviplast villanymotor ventilátor lapát VA sorozat

A különböző elektromos berendezések, közöttük az eltérő típusú szivattyúk is motorral üzemelnek. A nagy igénybevétel a motor alkatrészeit felmelegíti. Túlhevülés esetén pedig súlyosan, esetleg javíthatatlanul károsítja a berendezést. Ezért elengedhetetlen, hogy a különböző motorok hűtve legyenek, megakadályozva a túlhevülést. Zárt szerkezetű gépek esetén felületi hűtést alkalmaznak, ilyenkor a hűtés céljára használt levegő a zárt villanymotor álló részének bordázott felületén fejti ki hatását. Ebben az esetben a hűtést szolgáló levegőt a villanymotor ventilátor lapát kereke keveri a térben. Abban az esetben, ha a villanymotor ventilátor lapát nem képes megfelelő levegőáramlást biztosítani és a motor hűtése nem megfelelő hatásfokú, akkor frekvenciaváltóval lehet a megfelelő fordulatszámot megteremteni. Ahhoz, hogy a motor jól működhessen, nem elég a villanymotor ventilátor lapát, szükség lehet még villanymotor-kapocsházra, -kötődobozra és -kapocslécre, végszükség esetén pedig hőkioldó kapcsolóra is.
Saviplast villanymotor ventilátor lapát VV sorozat

Saviplast villanymotor ventilátor lapát VV sorozat

Lássuk tehát, mit is tud egy villanymotor ventilátor lapát! Szivattyúnk életének, azaz motorjának egyik meghajtója, a dolgok mozgatója, előremozdítója. Ha kell, lehűt, lecsillapít, ha kell, nagyobb munkára bír. Mindezt teszi szépen csendben, meghúzódva, néha kissé nagyobb zajt okozva, de általában a nagy munkazajt csillapítva. Ugye, hogy mennyi mindent tud ez az apró kicsi csoda, a fekete napocska-alak, a villanymotor ventilátor lapát? A gép forog, az alkotó pihen, a szivattyú pedig végzi a dolgát, csak szívja, szívja fel a sok vizet. Mi pedig sokszor nem is sejtjük, mennyi apró pici alkatrész összhangja szükséges ehhez odabent. A szivattyún belül, a motorban mélyen, a ventilátor tetején lapul ez a kis fekete ékszer-virág, a villanymotor ventilátor lapát. Lehet kicsi, lehet olcsó, de semmiképpen sem utolsó! Ha pedig szeretnénk, hogy igazán hasznosnak érezhesse magát a villanymotor ventilátor lapátunk, vehetünk hozzá egy ventilátort, egy villanymotort, de akár egy komplett szivattyút is választhatunk számtalan típusból, így biztosan működni fog!
Vegyes villanymotor ventilátor (EVIG)

Ha gyors megoldás kell, egy webshop lehet a segítség; ha szivattyúzásról van szó, akkor a mi webáruházunk!

Ilyen eset az, amikor egy villanymotor ventilátor lapátja elhasználódik, elkopik, tönkremegy. Ára elhanyagolható bármelyik villanymotorral működő gép árához képest, ám meghibásodása óriási gondot tud okozni. Ha ez a kis szerkezet megsérül, és nem lapátol megfelelően, a villanymotorunk nem kap megfelelő hűtést, ez pedig akadályozza, rontja berendezésünk működését, sőt teljesen tönkre is teheti azt. Villanymotor ventilátort számtalan területen használunk, háztartásainkban és az iparban egyaránt, de minden alkalmazásban egyformán fontos a villanymotor ventilátor lapátok épsége. Ezért megéri rendszeresen ellenőrizni azokat, és időben cserélni, ha szükséges. Tengelyhosszuk, átmérőjük és magasságuk különböző lehet, a minőségük azonban mindig azonos, csakúgy, mint a Saviplast villanymotor ventilátor lapátoké, legyen szó akár a VA, akár a VV sorozatról.

Válassza ki a megfelelőt a megfelelő helyen: nálunk!