VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Idom, cső, golyóscsap, szerelvény

Szerelvényeink széles választéka mindig kielégítő megoldást nyújt a felmerülő csővezeték és csőidom szerelési feladatainak megoldására. KPE idom és cső ívóvíz hálózatok szereléséhez. PVC cső és idom választékunk szennyvíz hálózatok kiépítéséhez vagy medence gépészeti elemek összekötéséhez. Rozsdamentes szerelvények agresszív folyadékokhoz. Réz és bronz idomok vízhálózatok szereléséhez.
lábszelep

Szivattyú lábszelep széles választékban ipari, kerti és mezőgazdasági használatra

A lábszelep fő feladata, hogy a szívócsőben meggátolja a folyadék visszaáramlását, azaz csak egy irányba tudjon áramolni a folyadék, illetve a szivattyú (pl. önfelszívó, centrifugál, házi vízmű, stb.) számára "megtartsa" a folyadékot, hogy az ne induljon "szárazon". Alkalmazása felszíni szivattyúk esetén szinte megkerülhetetlen. Választékunkban különféle kivitelű (nyelves, rugós, ellensúlyos) és anyagú (réz, bronz, rozsdamentes) lábszelepek találhatók, melyek széles méretválasztéka mindig kiváló megoldást nyújt a felmerülő lábszelep alkalmazási problémák áthidalására. A választék kialakítása során nagy hangsúlyt fektettünk a minőségi lábszelepek kiválasztására. Minden általunk forgalmazott lábszelep minőségi és tartós alapanyagokból lett gyártva.

visszacsapó szelep

Szivattyú visszacsapó szelep gyors szállítással, ipari és otthoni alkalmazásra

A visszacsapó szelep fő feladata, hogy a csővezetékben megakadályozza a folyadék visszaáramlását, azaz csak egy irányba tudjon áramolni a folyadék. Kínálatunkban különféle kivitelű (nyelves, rugós, ellensúlyos) és anyagú (réz, bronz, rozsdamentes) visszacsapó szelepek találhatók, melyek széles méretválasztéka mindig megfelelő megoldást nyújt a felmerülő visszacsapó szelep alkalmazási problémák megoldására. A választék összeállítása során nagy hangsúlyt fektettünk a minőségi visszacsapó szelepek kiválasztására. Minden általunk kínált visszacsapó szelep kiváló és tartós alapanyagokból lett gyártva.

Szivattyú szívócső

Szivattyú szívócső

Szivattyú szívócső? A legjobb helyen jár! A szívócső a szivattyúk, házi vízművek és egyéb felszíni szivattyúk fontos kapcsolódó terméke. Kínálatunkban megtalálható a 3/4 coll, 1 coll, 5/4 coll, 6/4 coll és 2 coll méretű hegesztett KPE szívócső, mely igen kiváló alternatívája a fém szívócsöveknek. A szivattyú szívócsöveket többféle hosszúságban találja meg webáruházunkban, így mindig az adott feladatnak és körülményeknek megfelelően tudja összeállítani a szivattyú szívócsövét. A szivattyúk között két külön csoportot különböztetünk meg felhasználási területük szerint. Ezek alapján vannak a merülő szivattyúk, melyek víz alatti működésre vannak optimalizálva, és vannak a felszíni (kerti) szivattyúk, melyek nevükből is adódóan nem kerülhetnek víz alá, különben elromlanak. A kerti szivattyúk működési elvük alapján, a vizet szívócsövön keresztül szívják fel a kútból és nyomócsövön keresztül továbbítják azt a felhasználási helyre. Ahhoz, hogy a szivattyúnk akadály nélkül fel tudja szívni a szükséges vízmennyiséget, több dolognak is teljesülnie kell. Először is a szívócsövünknek tömítettnek kell lennie, különben a szivattyú levegőt szív, mely csökkenti a hatásfokot és az üzemidőt egyaránt. Másodsorban szívócsövünknek egy merev vagy bordás merevítésű csőnek kell lennie, mely a szívóhatás közben fellépő összelapulás ellen nyújt védelmet. Végezetül nagyon fontos, hogy a szívócsövünk kút felöli végén legyen egy lábszelep, mely megakadályozza a víz visszaáramlását a szivattyúból. Áruházunk termékkínálatában a rendszer kiépítéséhez szükséges összes alkatrész megtalálható, széles választékban.
flexibilis cső (bekötőcső)

Flexibilis bekötőcső

Egyáltalán: mit jelent az, hogy flexibilis? Azt, hogy rugalmas. A rugalmasságot pedig mindannyian szeretjük. Ezeket a flexibilis bekötőcsöveket is szeretni fogjuk, hiszen az a legnagyobb előnyük, hogy rugalmasak. Előnye még, hogy kis helyen elfér, tartós anyagból készül. Használatát, kezelését megkönnyíti, hogy rugalmasan hajlítható, kisebb, szűkebb helyekre is beilleszthető, és bármilyen módon elhelyezhető. Sőt. Összeköttetést biztosít például a fix, nem hajlítható csövek között.Szivattyú, hidrofor tartály felszerelésének, beüzemelésének elengedhetetlen tartozéka. Ebből is következik, hogy a flexibilis cső önállóan nem használható elem, viszont kihagyhatatlan szerelvény. A hollandival ellátott, mindkét végén menetes flexibilis bekötőcső könnyedén csatlakoztatható a víztartályok más részeihez. Fémszínű kivitelével külsőleg is illeszkedik a szivattyú, tartály egyéb elemeihez. Élettartama rugalmasságának köszönhetően hosszú, különleges karbantartást nem igényel.
hidrofor tartály csatlakozó

Hidrofor tartály csatlakozó

Az Italtechnika hidrofor tartály csatlakozó egyszerű, de mégis elengedhetetlen tartozék és műszaki megoldás a különböző típusú álló, illetve fekvő Hidrofor tartályokhoz, melyek többféle vízkezelési és víztárolási funkciót látnak el. Kétféle, funkcionálisan egyszerű kialakításban három- és ötágú kivitelben és ugyancsak kétféle hosszban kapható a tartály csatlakozó tartozék, hogy minden helyzetben biztosíthassa a megfelelő csatlakozást a tartályhoz. Az Italtechnika hidrofor tartály csatlakozó bizonyíthatóan kiváló termék, kedvező kialakítása, a beleépített alapanyagok nagyon jó minősége és tartóssága biztosítja a hosszú élettartamot. Esztétikus és praktikus kivitele lehetővé teszi, hogy a legváltozatosabb környezetben is nyugodtan alkalmazhassuk, minden követelménynek megfelel. Az Itatechnika hidrofor tartály csatlakozó további előnye az, hogy az ára és az ár-érték arány is nagyon kedvező. A vásárlók számára ezt a minden igényt kielégítő, kiváló minőségű terméket azonnali szállítással tudjuk biztosítani.
idom (KPE idomok, cső)

KPE cső, idomok raktárról

Ebben a hatalmas termékcsaládban bizonyosan rátalál arra, amire szüksége van, legyenek azok KPE idomok, vagy bármi más, ami alatta van! Mindenféle alkatrészek, apró pici földi kincsek, mi szem-szájnak ingere, elégedett lesz vele. Ha elgurult egy csavar, vagy hiányzik egy bilincs, válasszon bennünket, vesztenivalója nincs! Ha nem tetszik, kicseréljük, adunk majd egy másikat, van itt kérem annyi minden, hogy Ön alkatrész nélkül nem marad! Hogyha ezek nem elegek, itt vannak még a szelepek. Szereljen a szerelvénnyel, kompenzálja kompenzátor, ha nem rögzül kellőképpen, a rögzítés-technika segít a helyzeten. KPE idomok, csövek, golyóscsap, szerelvény, bilincs: mindez a nagy rendszer része, bármily' apró kicsi kincs. Hogyha Önnek műanyag kell: kemény polietilén, vagy poli-vinil-klorid. Ha keményebbre vágyik, akkor rozsdamentes, réz. Bármelyiket is választja, a megoldás velünk már kész! KPE idomok, vagy bármi más, nálunk csak jól járhat, ez nem vitás! Ebben az alkategóriában rengeteg mindent megtalálhat, ebből is látszik, hogy milyen izgalmas dolgok az idomok!
idom (műanyag idomok)

Műanyag idom

Számos olyan tartozékot kell használni a víz- és szennyvízvezeték, valamint a fűtésszerelés során, amelyek csak egy-egy apró alkatrészként funkcionálnak. Önállóan csak egy műanyagdarab az ember kezében, viszont bizonyos esetekben elengedhetetlenül szükséges tartozék lehet. A különböző idomok széles választéka áll az épületgépészeti szerelési munkálatokat végző szakemberek rendelkezésére. Ezek lehetnek közcsavarok, karmantyúk, könyökidomok, T-idomok, menetes szűkítő és bővítő tartozékok, végdugók és akár menetes csősapkák is. A különböző anyagokból gyártott idomok csövek szerelésére, elágaztatására, összekötésére, toldására, lezárására vagy akár szórófejek rákötésére is alkalmasak. Az illesztő idomok általában tíz bár nyomásra vannak szavatolva. A műanyag idomok azért is tökéletesek, mert olyan helyekre is beépíthetőek, ahol fém alkatrészek nem használhatóak. Az idomok mellett számos szelep, szívó- és bekötőcső, hidrofor tartály csatlakozó, bilincs és egyéb rögzítéstechnikai tartozék segíti a szerelők munkáját.
idom (PVC idom, cső)

PVC idom, PVC cső, PVC ragasztó

PVC idomokkal és PVC csövekkel gyorsan, egyszerűen kialakíthatunk csőhálózatokat szennyvíz vagy medence víz elvezetésére. A PVC idom és cső 10Bar-os nyomásnak is ellenáll, így biztonsággal alkalmazhatjuk ezektől eltérő területen is (egyéb folyadékok szállítására is alkalmas, akár magas koncentrációban jelen lévő savas vagy lúgos közeges esetén is). A PVC ragasztóval a kötések elkészítése egyszerűen és tisztán kivitelezhető. A PVC idom és cső méretválasztéka (16-25-32-40-50-63-75-90) lefedi a felmerülő igényeket. A PVC idomok széles választéka (könyök, hollandi,golyóscsap, külső menetes csatlakozó, belső menetes csatlakozó, visszacsapószelep, stb.) megoldást nyújt a csőhálózat kialakítás során. A PVC idomok ragasztható és menetes kivitelben is választhatóak. Menet szükséges egy tartályra? Nincs a tartályon csatlakozás? A tartály csatlakozók használatával ez nem probléma!
Réz golyóscsap, réz idomok és szerelvények

Réz idom, golyóscsap, szerelvény

Réz idom választékunkban megtalálhatóak a csőhálózat szereléséhez szükséges réz idomok (könyök, hollandi, T-idom, karmantyú, kupak, dugó, közcsavar, stb.). Továbbá többféle elzáró golyóscsap (olasz, mofém), kerti csapok széles választéka és a szükséges tömlővégek is választhatóak kínálatunkból. Speciálisabb területre a háromjáratú golyóscsapok is elérhetőek "T" vagy "L" alakú belsővel a feladattól függően. Az Y-réz szűrők pl. fűtésrendszereken használhatóak durva iszapleválasztóként. A többnyire fürdőszobában használatos csapok (mosógép csap, csempeszelep) is megtalálhatóak többféle kivitelben. Réz szivattyú csatlakozást is kínálunk fűtési keringető szivattyúkhoz. Lábszelep és visszacsapó szelepeket is kínálunk. A réz idomok, golyóscsapok, szerelvények raktárkészletről vagy rövid szállítási határidővel megrendelhetőek szivattyú webáruházunkból. További hasznos információkat a réz idomokról blog oldalunkon is talál!
idom, szerelvény (fém, horganyzott)

Horganyzott fém idom

Általánosan elfogadott alapigazság, hogy amennyiben megtehetjük, mindenből érdemes jó minőségűt vásárolni. Való igaz, hogy egy tartósabb, remélhetőleg jóval inkább megbízható és strapabíró eszköz megvásárlása általában sokkal nagyobb beruházást is jelent. Mégis ezt szoktuk ajánlani egymásnak, hiszen hosszabb távon kevesebb javítást igényelnek ezek az eszközök, és később kell őket cserélni is: így nem csak az idegeinket kímélik meg, de végső soron a pénztárcánkba is kevesebbszer kell nyúlnunk. A horganyzott fém idomok, csövek, hagyományos és golyóscsapok, szerelvények és bilincsek esetében azonban ez az alapigazság hatványozottan érvényesül. A horganyzott fém idomok és szerelvények ugyanis olyan apró kiegészítők, melyek esetén már anyagilag sem jelent túl nagy beruházást az, hogy a legjobb minőséget válasszuk. A horganyzott fém idomok és szerelvények ugyanis ellenállnak a rozsdának, rendkívül hosszú élettartamúak, már-már „örök életűnek” mondhatóak. Azt pedig ugyan ki ne szeretné, hogy soha többé ne kelljen, egyetlen kis kiegészítő megrongálódása miatt, bonyolult és költséges javítási-szerelési munkálatokat végeztetnie az egész öntözőrendszerén? Ugye, hogy önnek sem éri meg?
idom, szerelvény, golyóscsap (rozsdamentes)

Rozsdamentes idom, szerelvény, golyós csap

Hogy nézne ki a zsiráf nyak nélkül?! Hiszen a zsiráf aránytalanul kicsi fejét jellegzetes, hosszú nyaka tartja, ami nélkül nem érné el a magas fák lombjait, ami a táplálékát jelenti! Na és mi lenne a két szárazföldet összekötő hidakkal pillér nélkül?! Hiszen tartó oszlopok, szerkezet nélkül a híd nem tudná összekötni a két vízpartot! Az említett példák éppen olyan fontos megoldást jelentenek a maguk területén, mint az idom, szerelvény, golyós csap és a további kiegészítő elemek, amelyek nélkül nem kerülhetne tiszta víz a poharunkba! Amikor csővezetékről van szó, mire gondol az ember a legkevésbé? Idom, szerelvény, golyós csap… Pedig e három kiegészítő a lelke az egész vízhálózatnak, de mondhatnánk azt is, hogy az egész világnak! Hiszen ezek nélkül a kiegészítők nélkül nem létezne vízelvezetés, víz nélkül pedig nem létezhet élet a Földön!
Tűzoltó szerelvények

Tűzoltó szerelvények

A tűz, mint természeti elem, az emberek életére rengeteg pozitív, de sajnos sok negatív hatással is bírhat. Amennyiben a keletkezett tüzet nem tudjuk ellenőrzött keretek között tartani úgy annak nagyon hamar akár katasztrofális következményei is lehetnek. Ezért nagyon fontos a tűzoltás, mely alapvetően a pusztító tüzek eloltását jelenti. Ez, akár otthon saját kezűleg mi, akár szervezetten a tűzoltók végzik, mindenek előtt az emberi élet, a környezet és a tulajdon védelmét szolgálja. De csak abban az esetben, ha tűzoltó készülékeink és berendezéseink megfelelően működnek és rendben el tudják látni ezen feladataikat. Ehhez az szükséges, hogy folyamatosan ellenőrizzük azokat és a szükséges alkatrészcseréket időben, jó minőségben el is végezzük. Ezeket az alkatrészeket tűzoltó szerelvényeknek nevezzük és közéjük tartoznak például a nyomócsonk kapocs, a nyomótömlő és nyomótömlő kapocs, áttétkapocs, lábszelep, kapocskulcs, kupakkapocs és különféle gumitömítések. Áruházunk kínálatában széles választékban megtalálhatóak a tűzoltó szerelvények és egyéb kiegészítő termékek.
Ipari szerelvény

Ipari szerelvény

Ipari szerelvénynek nevezzük azokat az elemeket, amelyek valamilyen formában egy rendszer kiépítéséhez szükségesek. Vízszerelés esetében az ipari szerelvény a vízhálózat azon része, amely a csövek összeszereléséhez, a vízvezetéken belül áramló folyadék nyomásának méréséhez és beállításához, valamint a vízvezeték karbantartásához szükségesek. Ahogy a különböző iparágakban, a vízszerelés területén is számos ipari szerelvény könnyíti meg a vízszerelők munkáját. A vízszerelésben ipari szerelvény pl. egy szelep, egy golyóscsap, karima, vagy gyakorlatilag bármi, ami - ahogy a neve is utal rá: "szerelvény”: - tehát rászerelhető a vízhálózatra. Vagyis az ipari szerelvények mind-mind egy nagy rendszer részei, azok mindegyike vízvezeték hálózatba szerelhető és segítséget nyújtanak a nagy mennyiségű víz mozgatásában. Ipari szerelvények nélkül a vízcsövek könnyebben rozsdásodnának, vízkövesednének, azaz kopnának, ami egyenes út a csőtörés felé! Az ipari szerelvényeknek továbbá sokkal nagyobb mennyiségű folyadék mozgatásában kell részt venniük, ezért tartósabbak, mint a háztartásban használt csőrendszerek szerelvényei.
kompenzátor

Kompenzátor

Napjainkban a csővezeték-technika nélkülözhetetlen elemévé vált a kompenzátor, a modern csővezeték nélkülözhetetlen eleme. Ez a kis alkatrész felelős a hő- és nyomáskülönbségek miatt keletkező tágulások kiegyenlítéséért a vezetékekben. Emellett motorok, turbinák, szivattyúk vagy kompresszorok által okozott rezgések tompítására is alkalmasak. A kompenzátorokat kizárólag kiváló alapanyagokból gyártják, hiszen a minőség ezeknél a termékeknél alapkövetelmény. Ha egy kompenzátor nem tud megfelelően funkcionálni, akkor súlyos problémák adódhatnak az ivóvizet, szennyvizet, gázt, vegyszert, gőzt vagy füstgázt szállító vezetékek szivárgása esetén. A kompenzátorok készülhetnek gumiból, fémből, de akár szövetből is. Felhasználási területüknek megfelelően is többfélék lehetnek: axiál, laterál, univerzál és szögkompenzátorok között lehet válogatni az alkalmazási igénynek megfelelően. A kompenzátorok mellett számos hasznos tartozék segítheti az épületgépészeti szerelvények hatékony üzemeltetését, ilyenek lehetnek a különböző idomok, szelepek, golyós csapok.
Norma Bilincs

Amikor a bilincs szót halljuk, akkor a legtöbbünknek a rendőrségnél használatos letartóztatási eszköz jut eszünkbe.

Arra használják, hogy a rab ne tudjon a kezeivel szabadon mozogni. Általában a fémből készült két egymáshoz rögzített kis karikaforma a legismertebb ezen a területen. Azonban sok helyen használják még a bilincset, mint eszközt, például az autó kerekeinek lerögzítésénél is. A Norma bilincs pedig a szivattyúzás és az öntözéstechnika területén alkalmazott szerelvény. Olyan elemekkel alkot rendszert, mint a lábszelep, visszacsapó szelep, szivattyú szívócső, flexibilis cső, hidrofor tartálycsatlakozó és különböző idomok. A bilincsek az öntözésrendszernél is elengedhetetlen alkatrészek, melyek összekötik és rögzítik a többi elemet. A Norma bilincs több változata is megtalálható a választékunkban, mint a Norma GBS csőbilincs, Norma-Kovopol WB2 saválló csőbilincs, AWAB csőbilincs és az ECO csőbilincs.

Mindenki megtalálhatja ezek közül azt a Norma bilincs szerelvényt, ami a legmegfelelőbb a saját öntözőrendszeréhez.

Fischer rögzítéstechnika

A Fischer rögzítéstechnika számos olyan megoldást biztosít, mellyel megkönnyíthetjük a munkánkat.

Ugyanis a Fischer rögzítéstechnika gumis csőbilinccsel, tőcsavarral, műanyag dübellel is tud szolgálni, melyek minőségi alapanyaguk révén gyerekjátékká teszik a munkát. Ezek a rögzítő elemek egymást kiegészítve komplex rögzítéstechnikai rendszert tudnak képezni, mely rendszerek háztartási és ipari célra is maximálisan alkalmazhatóak. Az acél és gumi kombináció jól érvényesül a gumis csőbilincsek esetében. A tőcsavaroknál kiképzett torx vég van, ami nagyban megkönnyíti a tőcsavar behajlítását. A csavarokhoz nyilvánvalóan, ha falhoz szeretnénk rögzíteni, akkor mindenképpen szükséges a dübel, a Fischer rögzítéstechnika természetesen ezt a tartozékot is tudja biztosítani.

Természetesen ahhoz, hogy a Fischer rögzítéstechnika elemeit hasznosítani tudjuk, mindenképpen szükségünk van például flexibilis csőre, idomokra, szerelvényekre, golyóscsapokra, vagy akár ipari szerelvényekre és kompenzátorokra is.

Osip golyós szennyvíz visszacsapó szelep

Osip golyós szennyvíz visszacsapó szelep

Az Osip golyós szennyvíz visszacsapó szelep feladata lényegében ugyanaz, mint a "golyótlan” visszacsapószelepé. A két szerelvény közti különbség csupán a szennyvíz útját elzáró elem, ami a sima visszacsapó szelepek esetében a billenő csappantyú, míg az Osip golyós szennyvíz visszacsapószelep esetében értelemszerűen a műanyag vagy gumi (kiviteltől függően) golyó. A szélsőséges időjárásnak hála manapság nem ritka, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék esik le. Ilyenkor az utcai csatornák nehezen birkóznak meg az óriás mennyiségű szennyvízzel, ezért ma már szennyvíz-hálózataink nélkülözhetetlen része a szennyvíz visszacsapó szelep, amely megakadályozza, hogy a szennyvíz visszafolyjon a pincékbe, illetve az utcaszint alatti otthonokba. Az Osip golyós szennyvíz visszacsapó szelep ugyanezt a feladatot látja el a felszíni, valamint a merülő szennyvízszivattyú aknákban, melyek kiépítésekor szintén fontos szempont, hogy a szennyvíz ne kerüljön vissza a tartályba, aknába. Az Osip golyós szennyvíz visszacsapószelepben a golyó műanyag vagy gumi (kiviteltől függően), míg a szerelvény maga öntöttvasból készül. Erős és hasznos darab! Kiváló választás a szennyvízszivattyúk kiegészítőjeként!