VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Kézi szivattyú kedvező áron

A mai, gépesített világban hozzá vagyunk szokva, hogy egyre kevesebbszer van szükség emberi erőre, hiszen a gépek gyorsabban és hatékonyabban végzik el ugyanazt a munkát. Így van ez a szivattyúk esetében is. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az összes elektromos és benzinmotoros szivattyú elődje a kézi szivattyú volt. És, habár elavultnak tűnhet, még ma is találkozunk olyan helyzetekkel, ahol nagy hasznát veszik a kézi szivattyúnak.

Miért jó a kézi szivattyú?

Sokan gondolják úgy, hogy ma már semmit nem érnek az emberi erővel működtetett szerkezetek, így a kézi szivattyúk sem. Ez azonban nem igaz. Modern világunkban is számtalanszor szükség lehet ezekre a kézi meghajtású gépekre. A tűzoltók meglehetősen sokáig használtak kézi szivattyút, de mi is gyakran találkozhatunk hasonló elven működő eszközökkel. Szivattyú (vagy dugattyú) elven működik a fecskendő, a tortadíszítő és a biciklipumpa is.

A hagyományos kézi szivattyú egyik legnagyobb előnye, hogy a használatához nincs szükség elektromos áramra, így szinte bármilyen környezetben alkalmazható. Ez persze nem csak rugalmasságot biztosít, de egyben gazdaságosabbá is teszi a munkát. A kézi szivattyú nincs helyhez kötve, így könnyen mozgathatjuk oda, ahol éppen szükség van rá. Végül pedig arról se feledkezzünk meg, hogy egy retro kinézetű kézi szivattyú (például egy Norton kút) azonnal visszarepít az időben és igazi nosztalgikus hangulatot varázsol.

A kézi szivattyú fajtái

A kézi szivattyúkat a többi szivattyúhoz hasonlóan megkülönböztethetjük működésük szerint. Ez alapján találhatunk dugattyús, membrános, tekerős, és szárnyszivattyút. A dugattyús szivattyúk közé tartozik a hagyományos Norton kút, ami elsősorban fúrt vagy ásott kutaknál alkalmaznak, tiszta víz kinyerésére.

A szárnyszivattyú abban különbözik a dugattyús szivattyúktól, hogy a belsejében dugattyú helyett egy fémből készült szárny található. A szárnyszivattyú képes olaj, gázolaj, hideg és melegvíz szivattyúzására, de emellett beépíthetők egy centrifugál szivattyú szívó csőrendszerébe. Ilyenkor vákuum szivattyúként funkcionálnak. Egy dologra kell nagyon odafigyelni, mégpedig arra, hogy a szárnyszivattyú kizárólag tiszta, mechanikailag nem szennyezett vizet tud csak szállítani.

A kézi szivattyú működése

A dugattyús kézi szivattyú (ígya Norton kút is) működése rendkívül egyszerű. Az öntöttvasból készült hengeres testben egy dugattyú van elhelyezve, melyet akkor tudunk működésbe hozni, ha a nyomókart fel és le mozgatjuk. A pumpálás elindítja a kútban a dugattyút, ezáltal a kút testében alacsonyabb nyomás alakul ki. Ennek következtében a kút lezárt alsó része elkezd nyitódni és záródni. Itt a legtöbb esetben egy rézgolyó vagy egy pillangószelep található. A szelep tehát nem a kar mozgatása miatt nyílik, hanem a pumpálás következtében kialakult nyomáskülönbség miatt. Amikor kinyílik a szelep, a víz beáramlik a kútba. Itt akkora lesz a nyomás, hogy a víz kénytelen a kivezető csövön keresztül távozni.

Milyen anyagoknál használhatunk kézi szivattyút?

A kézi szivattyú sokoldalú felhasználását nem csak az teszi lehetővé, hogy független az elektromos és benzines energiától, hanem az is, hogy igen sokféle anyag szállítására alkalmas. Kézi pumpát használhatunk ha vizet, könnyű olajokat, savakat, benzint, kerozint, vagy egyéb vegyi anyagokat szeretnénk eljuttatni egyik helyről a másikra. Mindez annak köszönhető, hogy minőségi, strapabíró anyagból készül. A legtöbb esetben azonban nem szabad elfelejteni, hogy csakis mechanikailag tiszta folyadék szállítására használható.

A kézi szivattyú felhasználása

Ahogy fent is említettük, a kézi szivattyú igen sokféle anyag szállítására képes. Ennek köszönhetően otthoni és ipari környezetben is előszeretettel alkalmazzák. Talán az egyik leggyakoribb otthoni szerepe az öntözésben van, főleg akkor, ha nem túl nagy területről van szó. Ilyen célból a temetőben is gyakran találkozhatunk vele. Szintén kapóra jöhet, ha a kertből, vagy pincéből el kell távolítani a talajvizet.

Olyan háztartásokban, vagy gazdaságokban, ahol sok motoros gép van, kézi szivattyút használnak a gázolaj szivattyúzására.

Az iparban is nagy hasznát veszik a kézi szivattyúnak. Igen elterjedt a borászatban, ahol kézi szivattyúval emelik át a bort az egyik hordóból a másikba. Az is gyakran előfordul, hogy kézi szivattyú segítségével adagolják a különböző szörpöket és gyümölcsleveket palackozás során. Ha ilyen felhasználásra keresünk szivattyút, elővigyázatosnak kell lenni az eszköz kiválasztása során. Fontos, hogy a szerkezet és az alapanyag is alkalmas legyen tisztításra, és a savas környezet semmilyen szennyező anyagot ne oldjon ki belőle.

Más, speciális esetben is használhatunk kézi szivattyút, például a hajófenékben, a beszivárgó víz eltávolítására.

Nézz szét nálunk!

Mint láthatjuk, a legtöbb háztartásban elkél egy kézi szivattyú. Ha neked még nincs, de úgy érzed, hogy szükséged lenne rá, bátran nézd meg a kézi szivattyú kínálatunk. Termékeink között találsz jó minőségű alapanyagokból készült szárnyszivattyút, VL Norton kutat, és hordószivattyút is. A megrendelt terméket raktárról szállítjuk! Ha pedig bizonytalan vagy a választást illetően, bátran fordulj kollégáinkhoz, akik szakértői tanácsokkal segítenek megtalálni a számodra megfelelő kézi szivattyút.

szárnyszivattyú

Ha olyan helyre kell szivattyút telepítenie, ahol jobban alkalmazható a kézi működtetésű szivattyú, abban az esetben válassza az ipari és háztartási célra is egyaránt alkalmazható, raktárról azonnal vásárolható szárnyszivattyút.

A szárnyszivattyúk olyan berendezések, melyek belsejében egy fémből készült szárny van elhelyezve a dugattyú helyett. Ezek a szívó és nyomó funkciójú kéziszivattyúk főleg gázolaj, olaj, hideg és meleg víz szivattyúzására alkalmasak. Beépíthetőek centrifugál szivattyúkhoz és azok szívó funkciójú csőrendszereibe, ilyenkor a szárnyszivattyúk vákuum szivattyúként épülnek be a rendszerbe. Az egyetlen kitétel a felhasználásánál, hogy kizárólag tiszta, mechanikailag nem szennyezett folyadék szivattyúzására alkalmazható. Amennyiben inkább szeretne elektromos meghajtású szivattyút, abban az esetben jó szolgálatot tehet önnek az önfelszívó szivattyú, vagy a csőbúvár szivattyú, vagy akár a folyadékgyűrűs vákuumszivattyú is.

Ha meghozta a döntést és már csak vásárolnia kell, akkor nézzen szét áruházunkban és biztosan megtalálja az ön számára legmegfelelőbb szárnyszivattyút.

VL Norton kút

Megbízhatóság, nagy teljesítmény, hangulatos, nosztalgikus design: ezt nyújtja önnek a VL Norton kút!

Mennyi élmény fűződik az utcai kutakhoz! Hányan is örülhettünk boldog gyermekekként, amikor a nagy rohangálás és játék után megszomjaztunk, és közösségi élményként ittunk ezekből a kutakból! Legalább egy gyermek ereje kellett ahhoz, hogy lenyomja a kutat, és csak ekkor egy tudott másik gyermek inni a vízből. Milyen jókat is lehetett játszani és nevetni a segítségével! Mindig friss és finom vízhez jutott mindenki, senkinek sem kellett kitikkadva játszania, vagy szomjúságában hazamennie. Mennyivel jobban is esett így inni, mint a mai palackozott vizekből! Sajnos ezekből a kutakból már egyre kevesebb található meg a közterületeken, így sokaknak talán nincs is lehetősége arra, hogy ilyenekkel találkozzanak. A VL Norton kút viszont – egy sokkal modernebb és kifinomultabb, mondhatni professzionálisabb kút – segíthet felidézni a szép emlékeket.

A VL Norton kút számos más előnye mellett arra is alkalmas, hogy megvásárlásával visszacsempéssze a családja életébe a gyermekkorunk melegségét és kellemes élményeit!

Hordószivattyú

Minden olyan szivattyút, amivel hordókból tudunk különféle folyadékokat kiszivattyúzni, hordószivattyúnak hívunk. Hordószivattyúból találunk elektromos és kézi működtetésűt is. Ez utóbbi talán meglepő, hiszen joggal gondolhatjuk, hogy a mai felgyorsult, gépesített világból kiszorultak az emberi erő által működtetett eszközök. A kézi hordószivattyúk viszont mind a mai napig széles körben elterjedtek, és előszeretettel alkalmazzák őket otthoni, és ipari környezetben is.

A kézi hordószivattyúk anyaga általában acél, rozsdamentes acél, alumínium, polipropilén, polietilén, pvc, vagy nylon. A szivattyúhoz tartozik még egy működtető kar és egy felszívócső is. A pumpák tömítése is különbözhet.

A kézi hordószivattyú kapható oldalkaros, liftkaros, és tekerőkaros kivitelben is. A működésüket illetően megkülönböztetünk dugattyús, szárnylapátos és membrános hordószivattyúkat. A kézi hordószivattyú képes 20, 60, és akár 210 literes hordókból is kiemelni a folyadékot.

Mire jó a kézi hordószivattyú?

A kézi hordószivattyú annak köszönheti sokrétű felhasználását, hogy a működéséhez nincs szükség elektromos áramra, vagy benzinre. Éppen ezért könnyen mozgatható, és bárhol üzembe lehet helyezni. A szivattyú minőségi alapanyaga azt is lehetővé teszi, hogy a víz mellett olyan anyagokat is szállíthatunk vele, mint a kenőolaj, gázolaj, benzin, vízbázisú folyadékok, mosószerek, savak, lúgok, és más oldószerek széles köre.

Így aztán nem meglepő, hogy nem csak otthoni környezetben, de az iparban is fontos szerep jut neki. A kézi hordószivattyú tökéletesen használható olajtöltésre, zsírozásra, gázolajtöltésre, és egyéb vegyszerek töltésére. A feladatuk és a szállított anyag alapján csoportosíthatjuk is őket.

A kenőolaj szivattyúkat főként ipari karbantartás és gépjárművek javítása esetén alkalmazzák. Ezek a hordószivattyúk képesek mindenféle ásványi és szintetikus kenőolaj szállítására, az eszköz kiválasztásakor azonban figyelembe kell venni az alkalmazási körülményeket.

A gázolaj szivattyúk meghatározó szerepet játszanak a mezőgazdasági munkagépek, illetve az útépítéshez és szállítmányozáshoz használt munkagépek és haszongépjárművek üzemeltetésében. Ezeknél a gépjárműveknél ugyanis gyakran előfordul, hogy az üzemanyagot a helyszínen kell újratölteni

Ide tartozik még a zsírzópumpa is, melyet az ipari gépek, berendezések, gépjárművek illetve munkagépek zsírozására használnak. Ennek fontos eleme a zsírzópisztoly.

Az élelmiszeriparban is találunk kézi hordószivattyút, elsősorban a borászatban. Mivel sokan otthon művelik ezt a nemes foglalkozást, a borászatban használt hordószivattyúknak házi környezetben is működnie kell. Itt elsősorban a kész terméket emelik át egyik hordóból a másikba. A borkészítésen kívül kézi hordószivattyúval végzik a szörpök és gyümölcslevek palackozását is. Szintén az élelmiszeriparban találkozhatunk az úgynevezett csigaorsós hordószivattyúval, amely képes nagy viszkozitású anyagok, mint például a méz, vagy valamilyen szirup kiszivattyúzására.

Hogyan működik a kézi hordószivattyú?

A kézi hordószivattyúkat két csoportba oszthatjuk a működtetésük alapján, mégpedig úgynevezett tekerős, és a “pumpálós” szárnylapátos szivattyúk csoportjába. Maguk a szivattyúk azonban szinte kivétel nélkül a centrifugál szivattyú elvén működnek. A centrifugál elv lényege, hogy a szivattyú működését (ez esetben) egy kézi meghajtású, forgó mozgást generáló motor biztosítja. Ez a forgó mozgás az, ami szállítja a folyadékot.

A folyadék, miután a berendezés szívó csatlakozóján keresztül bejutott a szivattyúba, örvénylő mozgásba kezd, és átáramlik a szerkezeten. Ezt a gazdaságos és észszerű megoldást örvényszivattyú-elvnek hívják. A motor tengelyén egy járókerék vagy lapátkerék található, ami tulajdonképpen létrehozza az örvénylést. Így, amikor a belépő folyadék keresztül áramlik a forgásban lévő keréken, örvényleni kezd.

Ezt követően a tengelyre merőleges irányban távozik a lapátkerékről. A sugárirányú folyadék egy meghatározott irányban áramlik tovább a szivattyú belsejében. Végül a szerkezet nyomócsonkján át elhagyja a szivattyút, miközben megnőtt a mozgási energiája is.

Milyen anyagokhoz jó a Jessberger kézi hordószivattyú?

A Jessberger kézi hordószivattyú szívóteste és szívószára is polipropilénből készült, ami egyaránt lehetővé teszi a savas és lúgos anyagok szállítását. Ezenfelül, a Jessberger kézi hordószivattyú alkalmas nem gyúlékony anyagok, gázolajok, olajok, hidraulika olajok, és motorolajok szivattyúzására is. Rugalmasságának köszönhetően tökéletes választás ipari, és háztartási felhasználáshoz is.

Ezért érdemes tőlünk vásárolni!

Mint a legtöbb beruházás esetében, a kézi hordószivattyú vásárlása előtt is érdemes megtervezni, hogy mire és hogyan szeretnénk használni. A konkrét terméket csak ezután ajánlott kiválasztani, így nem kell attól félni, hogy melléfogunk.

A kézi hordószivattyúkra is igaz, hogy ne rögtön a legolcsóbbat válasszuk, hiszen fontos a jó minőség. Ez persze nem azt jelenti, hogy a legdrágább a legjobb, ezen felül az sem biztos, hogy ki tudnánk használni minden funkcióját. Úgy tudunk a legtöbbet spórolni, ha alaposan megismerkedünk a hordószivattyúkkal.

Ha tőlünk vásárolsz, kollégáink készségesen segítenek a választásban. Sokéves tapasztalattal a hátuk mögött, szakmai tanácsokkal könnyítik meg számodra a döntést, hiszen nekünk is célunk, hogy elégedett legyél. Mindezen felül pedig a megvásárolt terméket raktárról szállítjuk. Tekintsd meg a kézi hordószivattyú kínálatunk, és találd meg a nekedvalót!