VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Kézi paradicsompasszírozó és gépi paradicsompasszírozó

Az otthon, saját kezűleg passzírozott paradicsom még akkor is egészségesebb és finomabb, mint a boltokban kapható, tartósítószerrel gazdagon dúsított társai, ha magát a paradicsomot nem mi termesztettük. Paradicsompasszírozóval a feldolgozás pedig nemcsak, hogy egyszerű és kényelmes, de a folyamat egyúttal azt is lehetővé teszi, hogy a gyümölcs valóban frissen legyen feldolgozva, továbbá, hogy nagyon magas százalékban megőrizhesse vitamin és tápanyagtartalmát. Érthető tehát, hogy a paradicsompasszírozó miért az egyik leggyakrabban használt készülék az otthoni tartósításban. Talán szokatlan, de mindenképpen meglepő egy ilyen oldalon a Bibliai helyzettel foglalkozni, mégis, játsszunk el a gondolattal, mi lett volna, ha? Mennyivel másképp alakult volna, ha Ádámnak és Évának lett volna paradicsompasszírozója? Akkor is az alma lett volna a "befutó"? Nem biztos. Természetesen, ez csak tréfa, mint ahogy az is, hogy ez esetben, amíg Éva egy kézi, addig Ádám egy gépi (elektromos) paradicsompasszírozót használt volna.

Milyen paradicsompasszírozót válasszak?
Kézi paradicsompasszírozó

Kézi paradicsompasszírozó

Egészségünk megőrzése érdekében kiemelten fontos szerepet kap a táplálkozásunk. Elengedhetetlen tehát, hogy az élelmiszer, amit elfogyasztunk, bőségesen tartalmazzon vitaminokat és ásványi anyagokat, ugyanakkor minél kisebb mértékben legyenek megtalálhatóak benne például a tartósítószerek, vagy színezőanyagok. A kézi paradicsompasszírozóval feldolgozott paradicsomkészítmények, úgy mint: püré, lé vagy szósz, minden ilyen kritériumnak tökéletesen és maradéktalanul megfelelnek. Az egészségesebb szív, az erősebb tüdő, vagy az alacsonyabb koleszterinszint és az immunrendszerre gyakorolt kedvező hatása mindössze néhány olyan, nem közismert tény a paradicsomléről, amelyeknek fényében egy kézi paradicsompasszírozóra akár úgy is tekinthetünk, mint befektetésre az egészségünkbe. Kézi paradicsompasszírozóval könnyedén feldolgozható 5 – 10, vagy akár 20 kilogramm frissen szüretelt paradicsom is, ám ennél nagyobb mennyiség esetén már célszerű inkább az elektromos (gépi) paradicsompasszírozók használata.
Elektromos paradicsom passzírozó gép

Elektromos (gépi) paradicsompasszírozó

Miért hasznos az elektromos paradicsompasszírozó? Azért, mert mindegy, hogy egy ’bladimériről’, egy tányér bolognai spagettiről, vagy egy pohár paradicsomléről beszélünk, a lényeg, hogy lehetőség szerint frissen préselt, lédús, érett paradicsom felhasználásával készüljenek. A kézi passzírozók is tökéletesen megfelelnek arra a célra, hogy paradicsomlét, paradicsompürét és egyéb finomságokat készítsünk magunknak, azonban az elektromos paradicsompasszírozó mind hatékonyságát, mind a ’menetidőt’ tekintve, főként nagyobb mennyiségű paradicsom passzírozásánál, lényegesen előnyösebb. A paradicsomot általában teljesen érett állapotában szedjük le, tehát fontos a gyors felhasználás. Ezért mindenképpen az elektromos paradicsompasszírozót ajánlunk a téli paradicsomlé, paradicsompüré készletek feltöltéséhez azoknak, akik 20 kg feletti mennyiséget szeretnének feldolgozni. Az elektromos paradicsompasszírozók ugyan nem tartoznak az egyetemes konyhai gépek kategóriájába, mindazonáltal elengedhetetlen kellékei a gyors feldolgozásnak.