VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák
Nyitólap   »   Tömlő   »   csigatömlő

Csigatömlő, PVC tömlő

Alkalmazása ideális háztartási és ipari munkálatok végzéséhez egyaránt. A csigatömlő segítségével szivattyúzási és nyomási munkálatok is elvégezhetőek, mivel vastag, merev fala ezen fizikai folyamatok hatására alakját megtartja. A csigatömlő vásárlása azok számára ajánlott, akik nem kizárólag egy fajta szerves anyag szállítására használnák. Anyagának köszönhetően tiszta víz mellett szennyvíz, alkohol, savas vagy lúgos folyadék „szállítására” is alkalmas. Meghatározott iparágban, ahol elsődleges szempont a sterilitás, mint például a tejipar vagy ahol erős, esetleg maró hatású folyadékkal dolgoznak, számukra webáruházunkban található, erre speciálisan kialakított alaptömlőt, tejtömlőt, műszaki tömlőt, gázolaj tömlőt ajánljuk figyelmükbe. A csigatömlő elengedhetetlen tartozék egy kertművelő számára. Használatával könnyebbé válik a locsolás, a kertöntözés. A tömlő egyik végét hozzácsatlakoztatják a szivattyúhoz, másik felével pedig a locsolást végzik. További felhasználási területe a mezőgazdaság, építőipar.
1000-es típus (szürke) csigatömlő

Szürke PVC csigatömlő

Nem, ez nem egy egyszerű, szürke műanyag cső! Vagyis, ami a színét illeti, valóban a szürke ötven árnyalatának egyikében pompázik, de akkor sem egyszerű, hétköznapi cső, hiszen erős, üzemi igénybevételre szánták! A szürke csigatömlő egy PVC-ből készült, spirálerősítésű tömlő. Ez azt jelenti, hogy ez a csigatömlő a többi műanyag tömlőtől eltérően erősített falának köszönhetően hosszabb élettartamú, mint társai. Használhatjuk a háztartásokban is, de a szürke csigatömlő anyaga olyan erős, hogy ipari használat során is megállja a helyét! A szürke csigatömlő vastag, sokkal kopásállóbb, "hurkás” falának köszönhetően a víz mellett szennyezett víz, szennyvíz és vegyi oldatok szállítására is alkalmas. A szürke csigatömlő szürke színe ellenére sokszínűen felhasználható; mind szívásnak, mind pedig nyomásnak is kitehető! Tekercsben kapható, a tömlők belső átmérője azonban különböző. A csigatömlőket többféle színben és típusban gyártják, de az egyszerű, sima falú tömlőkhöz képest erősített, spirálos falaik rendeltetésüknek megfelelően vékonyabbak, illetve vastagabbak.
1003-as típus (fekete) csigatömlő

A természetben sokféle csiga található, termékpalettánkban pedig sokféle csigatömlő.

Különböző átmérőjük, hajlékonyságuk, anyagvastagságuk, de még a színeik is a felhasználás más és más területeit jelzik. A fekete csigatömlőt például ipari porszívókhoz ajánljuk, piszok és hulladékok elszívására. Nevét bordázott felületéről kapta, de nem csak csigához hasonlíthatnánk. Hajlékony, mint egy kígyó, erős, mint egy medve, ellenálló, mint egy patkány, megbízható, mint egy kutya. Eltérő színű társaira egyéb feladatokban számíthatunk: a szürke, a piros és a kék csigatömlő szennyvíz vagy szennyezett víz, savas kémhatású oldatok szállítására, az átlátszó pedig alkoholos oldatok, gyümölcslevek továbbítására is alkalmas; ez utóbbinál a folyadék áramlása szemmel követhető. Mindegyikük tartós, kopásálló, szivárgásmentes, így hosszú ideig kiválóan működtethetők háztartásokban és ipari alkalmazásban egyaránt.

Sok helyen szükség lehet csigatömlőre, de megvásárolni csak egy helyen érdemes: webáruházunkban!

2003-as típus (átlátszó, piros) csigatömlő

2003-as típusú (átlátszó, piros) csigatömlő

Webáruházunk óriási választékban kínál csigatömlőket többféle színben és méretben! Az ipari használatra fejlesztett csigatömlőink a legerősebb és legtartósabb tömlők, amelyek strapabíróbbak, mint a tiszta víz szállítására gyártott társaik! A nagy tételben áramló folyadékok szállításakor az üzemek nem engedhetik meg maguknak a szivárgást és az elakadást, ezért a gyárakban használt csigatömlőket úgynevezett spirálerősítéssel gyártják. Mivel a szállított folyadék sűrűsége és tulajdonságai eltérőek, ezért csigatömlő választékunkban vannak hajlékonyabb és kevésbé hajlékonyabb típusok is. A vastag falú, spirál erősítésű csigatömlőkben sör, bor és egyéb alkoholos oldatok, valamint tejipari termékek is megfordulhatnak, így különösen fontos azok higiénikus és akadálymentes szállítása. További biztosítékot jelent, ha a csigatömlő átlátszó, hiszen így jól látható a folyamatos, gördülékeny folyadékszállítás. Senkit ne tévesszen meg a csigatömlők álneve, hiszen a cseppet sem csigalassú csigatömlőkben a folyadékok úgy jönnek-mennek, mint ahogy vásárlóink fejében a gondolatok: „miért ne helyezzem a kosaramba a csigatömlőt, ha egyszer ilyen erős és megbízható?!"
3000-3001-es típus (kék) csigatömlő

Kék csigatömlő

Ugye senkit nem téveszt meg a kék színű csigatömlő neve? A kék csigatömlő nevét nem a benne áramló folyadék sebességéről, hanem a külső falán csigavonalban egymásba illeszkedő bordákról kapta. A bordáknak köszönhetően a kék csigatömlő sokkal kopásállóbb, mint társai. A kék csigatömlő ugyanakkor tekercsben kapható, vagyis hajlékony PVC anyagból készült, vékony falú és könnyű. A kék szín a statisztikák szerint a legtöbb ember kedvenc színe. Talán ez az oka annak, hogy a terméket élénk, kék színben gyártják, emellett nem olyan nagy baj, ha eltereli a használójának gondolatait a szürke piszok színéről, mivel főként ipari porszívókhoz szokták használni. Persze az esztétika nem minden! A kék csigatömlő szép színe még önmagában nem elegendő ahhoz, hogy éppen rá essen vásárlóink választása, ezért praktikussága sokszínű felhasználhatóságában keresendő! A kék csigatömlő ugyanis nem csupán ipari porszívókhoz és hulladékok szállításához használható, de víz, szennyezett víz és savas folyadékok szállítására is alkalmas! Ha a csigatömlők gondolata valamelyest felcsigáztak bennünket, nem árt körül nézni az egyéb célokra használható csigatömlők között, melyek között vannak hajlékonyabbak és merevebbek is, valamint vastag és vékony falú típusok is.
2000-es típus (átlátszó) csigatömlő

Átlátszó PVC csigatömlő

Csigatömlőink egyike az átlátszó csigatömlő. Ez a tömlő főként ipari folyadékszállításra alkalmas, de háztartásokban is használható. Célszerűbb azonban nagyüzemű használatra alkalmazni, mivel ennek a tömlőnek vastag fala kopásállóbb. Ahogyan a neve is utal rá, az átlátszó csigatömlő falán csigavonalban végig húzódó "redők” megnövelik a tömlő kopásállóságát, ezért jellemzően ezt a fajta tömlőt használják a különböző élelmiszeripari gyárak. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a háztartásokba ilyet nem lehet alkalmazni, ám vízszállításra a vékonyabb falú csöveink is tökéletesen megfelelnek, hiszen kisebb mennyiségnél, savmentes folyadékok esetében nincs szükség az erősített falú csigatömlőre. Az átlátszó csigatömlő az üzemekben sörök, borok, alkoholos oldatok, gyümölcslevek, valamint savas és lúgos anyagok szállítására is alkalmas, a háztartásokban ilyenre nincs szükség. A hosszú élettartamú átlátszó csigatömlő óriási előnye továbbá az átlátszósága, aminek hála könnyebben kontroll alatt tartható a benne áramló folyadék. Az átlátszó csigatömlő tehát "nyílt lapokkal játszik”, ezért is biztosan győztes választás!