VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Szivattyú ipari, mezőgazdasági és otthoni felhasználásra

A kínálatunkban különféle teljesítményű szivattyúk találhatók. Egyes termékekkel biztosíthatja a háztartás folyamatos vízellátását, míg egy erősebb szivattyú képes kiszolgálni egy műhelyt vagy kisebb gazdaságot is. A választék összeállítása során nagy hangsúlyt fektettünk a minőségi termékek kiválasztására. Minden általunk kínált szivattyú kiváló és tartós alapanyagokból készül.

Hol alkalmazható szivattyú vagy házi vízmű?

Temérdek felhasználási mód áll rendelkezésre a szivattyú vagy a házi vízmű megvásárlását követően. A házi vízellátás mellett főként a mezőgazdaságban látni nagy hasznát a szivattyúknak. A kerti öntözés is hatékonyan és költségkímélő módon megoldható szivattyú telepítésével. Az ipari felhasználásra is adott a lehetőség, amennyiben megfelelő teljesítménnyel rendelkező terméket választ, amely táp- illetve hűtőszivattyúként is működhet. És még nem is beszéltünk arról a számtalan esetről, amikor kerti szivattyúra, keringető szivattyúra, búvárszivattyúra, merülő szivattyúra vagy szennyvíz szivattyúra, esetleg mélykúti szivattyúra van szükség.
Szinte természetesnek vesszük, hogy a csapot megnyitva vízhez jutunk. Vannak azonban olyan területek, ahol nincs kiépített hálózat. Itt biztosan szükség lesz egy házi vízmű üzembe helyezésére. Mindenképpen figyelembe kell venni, hogy milyen forrásból származik a víz, ez alapján választható ki a megfelelő emelési magassággal bíró szivattyú. Az ásott kutakhoz általában elég az 5-10 méteres emelési magasság, míg az artézi kutak esetében sokkal mélyebbről, akár 50 méterről érkezik a víz, ezekhez csőszivattyú a legjobb választás.

önfelszívó szivattyú

Önfelszívó szivattyúk nagy választékban

Az önfelszívó szivattyú alkalmazása

Az önfelszívó szivattyú a legkeresettebb termékek közé tartozik, amelynek oka az egyszerű telepíthetőség és használat. Figyelembe kell venni azonban, hogy legfeljebb 9 méteres felszívásig lehet alkalmazni ezeket a berendezéseket. Az ásott kút mellé gyakran kerül önfelszívó szivattyú. Ennek egyik oka, hogy az ilyen kutakból esetében nem nagy mélységből kell felhozni a vizet. Másrészt az önfelszívó szivattyú jobban tűri a homokot is, mint a búvárszivattyúk, és egy esetleges meghibásodás esetén is gazdaságosabban javítható, mint más típusok.

Az önfelszívó szivattyú a felszínre telepíthető. A felszíni szivattyú nem járhat szárazon, a használatbavétel előtt mindenképpen fel kell tölteni a szivattyút. Ha ez nem történik meg, a szivattyút nem szabad elindítani, mert a szárazon futástól meghibásodik.

Hol alkalmazható szivattyú vagy házi vízmű?

Szinte minden önfelszívó szivattyú a centrifugálszivattyú-elv alapján üzemel. Ennek lényege, hogy a folyadékot egy motor és egy forgó lapát segítségével szállítja. A szivattyú szívócsatlakozásán át a berendezésbe kerülő víz vagy zagy egy forgó keréken halad át, amely örvényt generál. Ezáltal a tengelyre merőlegesen távozó folyadék nagyobb mozgási energiával lép ki a szivattyú nyomócsonkján keresztül, mint ahogyan érkezett.

mélyszívófejes szivattyú

Mélyszívófejes önfelszívó szivattyú

Mikor egy hagyományos önfelszívó szivattyú 9 méteres felszívási magassága már kevés, érdemes mélyszívófejes típust választania. A mélyszívófejes termékek kétcsöves rendszere lehetővé teszi, hogy néhány szivattyú típus akár közel 50 méteres mélységből is kiemelje a vizet. Fontos, hogy csak tiszta folyadék szállításához alkalmazzon mélyszívófejes szivattyút. A szilárd szennyeződések károsíthatják a szivattyú lapátját. Tilos továbbá olyan folyadék szállítására használni a mélyszívófejes termékeket, amelyek kikezdhetik a szivattyú anyagát vagy robbanásveszélyesek.

A mélyszívófejes önfelszívó szivattyú működési elve

Akárcsak a hagyományos típusok esetében, a mélyszívófejes önfelszívó szivattyú is a felszínre telepítendő, a mélyszívófejet azonban le kell engedni a kútba. A szivattyú üzemeltetése közben a berendezést nem hagyja el az összes víz, egy része a venturi rendszerbe jut, hogy ezáltal növelje a nyomást. Ennek köszönhető a kiváló az emelési magasság. Hozzá kell tenni, hogy a visszaforgatás miatt a mélyszívófejes szivattyúnak a hagyományos típusoknál valamivel kisebb a hatásfoka, és kevesebb folyadékot képes szállítani. Az üzembiztonsága miatt azonban mégis sokak kedvenc típusa.

Ahogyan a többi önfelszívó szivattyú esetében is, a mélyszívófejes modelleket is fel kell tölteni vízzel az üzembe helyezést megelőzően.

periférikus szivattyú

Mi az a periférikus szivattyú?

Egy olyan típus, melynek működési elve hasonlít az oldalcsatornás szivattyúra. Léteznek olyan változatai a periférikus szivattyúknak, amikre egy előtétfejet, kamrát építenek, ezáltal ezek a típusok már önfelszívó szivattyúként is alkalmazhatóak. A periférikus egy korai fejlesztésű szivattyú, amelyet közel száz éve alkalmaznak a legkülönfélébb területeken. Hosszú élettartamuknak és egyszerű szerelhetőségüknek köszönhetően eléggé elterjedtek. Tartósságukat jól példázza, hogy ma is találkozni akár 20 éve üzembe helyezett, még mindig működő darabokkal. Mivel jól bírják a terhelést, az iparban előszeretettel veszik igénybe a periférikus típusokat, ha önfelszívó szivattyúra van szükség. A szivattyúházat általában öntöttvasból gyártják, a járókereket pedig valamilyen rézötvözetből készítik.

Mikor jöhet jól egy periférikus önfelszívó szivattyú?

Strapabírósága miatt gyakran alkalmazzák műhelyekben, ipari létesítményekben táp-, illetve hűtőszivattyúként. Egy periférikus szivattyú akár 90 °C-os víz szállítására is alkalmas, ezért használható melegvíz-keringtetéshez is. Hidrofor rendszer részeként biztosíthatja nyaralók, kis alapterületű kertek vízellátását.

Ahogyan a többi önfelszívó szivattyú esetében is, a periférikus modelleket is fel kell tölteni vízzel az üzembe helyezést megelőzően.

átemelő, centrifugál szivattyú

Átemelő, centrifugál szivattyú

Ha viszonylag nagy magasságba kell kisebb mennyiségű folyadékot szállítani, egy átemelő szivattyú jelenti a legjobb megoldást. Tartályok kiürítéséhez és töltéséhez ideális választás lehet egy átemelő szivattyú. Szintén jó szolgálatot tehet abban az esetben, ha például csapadékvizet szeretne szállítani későbbi öntözéshez. Az átemelő szivattyúk ugyanúgy működnek, mint a legtöbb centrifugális szivattyú, folyadékszállításuk azonban jóval magasabb a megszokottnál, elérheti a percenkénti több ezer litert is.

Az átemelő szivattyú felhasználási területei

Egy ilyen szivattyú tökéletesen alkalmas tartályokban és medencékben található víz mozgatásához és elosztásához. A belvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszerekben is gyakran használnak átemelő szivattyúkat. Ipari területen hűtő- és tápszivattyúként alkalmazható. A mezőgazdaságban főként öntözőrendszerekbe építik be. Háztartási felhasználásra is javasolt. A réz járókerékkel szerelt modellekkel a melegvíz-szállítás is megoldható.

egyfokozatú, centrifugál szivattyú

Egyfokozatú centrifugál szivattyú

A centrifugál szivattyúk az örvényszivattyúk csoportjába tartoznak. A szivattyúk centrifugál járókerékkel rendelkeznek, ezért is nevezik őket más néven centrifugál szivattyúnak. A működésük nagyon egyszerű. Maga a járókerék vagy lapátkerék egy két tárcsa között elhelyezkedő egyenes vagy ívelt bordákból álló alkatrész, mely a forgás vagy perdületváltozásból adódóan a folyadék tengelyirányban (axiális) áramlik a járókerékbe a szivattyú szívócsonkján keresztül és a bordák között általában a szivattyú nyomócsonkján keresztül radiális irányban távozik. A szivattyúház úgy van kialakítva, hogy egy folyamatosan, az átemelő szivattyú nyomócsonkjának az irányában szélesedő csatorna is ki van alakítva, hogy az áramlást elősegítse. A centrifugál szivattyú folyamatos működése esetén a folyadékáramlás folytonos, nem változó mint pl. a dugattyús szivattyúk esetén. A centrifugál szivattyúk sokféle kialakításúak lehetnek de többnyire egyfokozatú (egy járókerék van benne), monoblokk vagy alapkeretre szerelve tengelykapcsolóval, villanymotorral kerülnek kialakításra alacsony fordulattal (1440 f/perc) vagy magas fordulattal (2900 f/perc). A felhasznált anyagok a szállítandó folyadék függvényében változhatnak. Centrifugál szivattyúk alapesetben öntöttvasból készülnek, de létezik réz/bronz anyagból, savak vagy lúgok szállítása esetén készülhetnek rozsdamentes acélból vagy műanyagból is. A centrifugál szivattyúk az egyszerű kialakításuknál és a felhasznált minőségi anyagoknál fogva igen széles körben alkalmazhatóak, működésük megbízható.

A centrifugál szivattyú felhasználási területei

Egy ilyen szivattyú tökéletesen alkalmas tartályokban és medencékben található víz mozgatásához és elosztásához. A belvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszerekben is gyakran használnak centrifugál szivattyúkat. Ipari területen hűtő- és tápszivattyúként alkalmazható. A mezőgazdaságban főként öntözőrendszerekbe építik be. Háztartási felhasználásra is javasolt, de más változatok jobban elterjedtek pl. önfelszívó szivattyú erre az alkalmazásra. A réz járókerékkel szerelt modellekkel a melegvíz-szállítás is megoldható.

többfokozatú, nyomásfokozó centrifugál szivattyú

Többfokozatú centrifugál szivattyú

A többfokozatú centrifugál szivattyúk ( vagy más néven nyomásfokozó szivattyú) felépítése szinte ugyan az mint az egyfokozatú centrifugál szivattyúknál, csak annyi a különbség, hogy itt több járókerék van egymás mögé építve, ezáltal nagy emelőmagasságok érhetőek el. A vízmennyiség mindig az első fokozattól függ, a többi fokozat ezt a vízmennyiséget növeli csak. A szívóoldalon belépő víz itt nem távozik a nyomóoldalon azonnal, hanem a következő fokozatba kerül, és a legutolsó fokozatnál távozik a nyomóoldalon. A szükséges folyadékáramlást az úgynevezett diffuzór biztosítja, mely a járókerék körül található. A diffuzór egy kör gyűrű, melyen ívelt bordák találhatóak. Ez valamikor egyben készül a fokozatházzal van, hogy különálló alkatrész. A többfokozatú centrifugál szivattyúk nem önfelszívóak, szívási mélységük max. 7m (lábszelep használatával). Ugyanúgy készülnek magas fordulatszámmal (2900 f/perc) és alacsony fordulatszámmal (1400 f/perc). Az alacsony fordulatszámú többfokozatú centrifugál szivattyúknak jobb a felszívási képessége mint a magas fordulatú típusoknak. A többfokozatú centrifugál szivattyúk fekvő és álló kivitelben is elérhetőek. Az álló szivattyúk közül az egyik legnépszerűbb kialakítású változat az úgynevezett in-line kivitel. Itt a szívóoldal csatlakozása szemben van a szivattyú másik oldalán található nyomóoldali csatlakozással, ezáltal ezeknek a szivattyúknak a telepítése jóval egyszerűbb és gyorsabb. Anyagát tekintve igen széles a választék, a kedvező árú kivitelek öntöttvasból a magasabb árú modellek rozsdamentes anyagból készülnek. Ezek a rozsdamentes többfokozatú centrifugál szivattyúk akár az élelmiszeripar által támasztott higiénikus követelményeknek is megfelelnek.

A többfokozatú centrifugál szivattyú alkalmazási területe

A többfokozatú centrifugál szivattyúk felhasználási területe igen széleskörű. Otthoni használata olyan helyeken jellemző, ahol a bejövő víznyomás alacsony és szükséges a nyomás növelése (pl. az emeleten nem elegendő a víz nyomása). Ezáltal a többfokozatú centrifugál szivattyúkat nyomásfokozó szivattyúnak is nevezik. Háztartási használatra önfelszívó kivitelben is elérhető. Ipari alkalmazásra a nagyobb típusokat válasszuk. Ilyen szivattyúk találhatóak pl. vízműveknél, automata tűzoltó hálózatokban (tűzívíz szivattyú), gyártócsarnokokban technológiai szivattyúként, stb. Mezőgazdasági vonalon főként öntözőberendezéseknél találkozhatunk ilyen szivattyúkkal. A megfelelő kivitelű típusok meleg víz, illetve különféle enyhén savas, lúgos oldatok szállítására is alkalmazhatóak.

Mikor van szükség nyomásfokozó szivattyúra?

tisztavíz átemelő búvár szivattyú

Tisztavíz átemelő búvárszivattyú

A szivattyúk között felhasználási területük alapján megkülönböztetjük a felszíni (úgynevezett kerti) és a merülő vagy más néven búvárszivattyúkat. Ezek lehetnek háztartási és ipari felhasználásúak egyaránt. Attól függően, hogy milyen folyadékhoz használjuk, alkalmas lehet tisztavíz és szennyezet víz átemelésére is. Jelen termékkínálatunkban a tisztavíz átemelő búvár szivattyúk széles választékát kínáljuk önnek. Ezek a búvárszivattyúk alkalmasak minden olyan tisztavíz átemelésére, melyek nem tartalmaznak olyan szilárd szennyeződéseket, maró anyagokat, amik koptathatnák és tönkretehetnék szivattyúnkat. Az általunk forgalmazott PENTAX DP, Lowara DOC és Easypump sorozat termékei kiváló minőséget jelentenek önnek otthonában. A teljesség igénye nélkül hasznosítani tudjuk például pincénk, aknánk, alagsorunk víztelenítésére, a kertünkben ha árasztásos öntözést tervezünk, illetve ha szökőkúttal rendelkezünk annak vizének keringetésére is.

Mi az a merülő szivattyú?

szennyezettvíz átemelő búvár és felszíni szivattyú

Szennyezettvíz átemelő búvár szivattyú

Szivattyú vásárlása előtt van néhány szempont, melyeket érdemes figyelembe vennünk és mérlegelnünk ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést tudjuk meghozni választásunkkor. Mindenekelőtt azt kell meghatároznunk, hogy milyen céllal keresünk szivattyút. Azt a kertben a felszínen, vagy pedig víz alatt szeretnénk-e használni. Amennyiben víz alatt, úgy merülő vagy búvárszivattyúra lesz szükségünk. Ezek után fontos szempont, hogy milyen folyadékkal szeretnénk használni szivattyúnkat. Tiszta vízzel vagy szennyezett, esetleg valamilyen savas, maró folyadékkal. Ez utóbbiak ugyanis koptatják, vékonyítják berendezésünk alkatrészeit, tönkre is tehetik azt, így akkor ennek megfelelő készüléket kell választanunk. Szennyezett víz átemelésére alkalmas búvár szivattyúink között több gyártó termékeit is forgalmazzuk, mint például a PENTAX DC és DH sorozat, ELPUMPS CT, LOWARA DOC, VX és DIWA készülékek. Minden termékünk kiváló minőségű így széles kínálatunkból mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt.

Mi az a merülő szivattyú?
víztelenítő szivattyú (búvár)

Víztelenítő szivattyú

A víztelenítő szivattyú a búvárszivattyúk egyik fajtája, amelynek a feladata legtöbbször az esővíz és talajvíz, vagy más folyadék szintjének csökkentése, rögíztése.

Egy csúcskategóriás víztelenítő szivattyú kiválasztása esetén az egyik legfontosabb szempont a megbízhatóság. Egy jó szivattyú sokkal több mint megbízható. Bármikor készen áll az azonnali használatra. Ezen felül még kiemelkedő irányelv lehet a könnyű szervizelhetőség, illetve a hosszú élettartam, amelyek szintén jellemzőek egy professzionális víztelenítő szivattyú típusra. További előnyökre is érdemes odafigyelni! A teljesség igénye nélkül, rendkívül hasznos, extra tulajdonság lehet például: ergonomikus fogantyú, állítható csatlakozás, légbeszívó szelep, külső szivattyúház, gumiszűrő, kábeltörés védelem, poliuretán hidraulikus járókerék és diffúzor, modern tömítésvédelem, könnyen eltávolítható felső ház, dupla mechanikus tömítés, illetve számos egyéb opcionális kiegészítő is – mint amilyen például a tömlő, az úszókapcsoló, vagy az úszó tutaj. A víztelenítő szivattyú minden olyan esetben hasznos, amikor víz alá került egy épületrész. Nagy teljesítménye és alapossága miatt pedig gyakran választják építőipari vállalkozások, illetve kisgép-kölcsönzéssel foglalkozó cégek is.

szennyvízszivattyú (felszíni)

Szennyvízszivattyú (felszíni)

Ha szennyvíz szivattyúra van szükségünk tevékenységünkhöz, érdemes tudnunk, hogy nem minden szivattyú felel meg az összes célnak. Vannak olyanok ugyanis, amelyek csak tiszta vízhez alkalmasak és vannak olyanok, melyek szennyezett vízhez is jók. Azonban ezek közül sem jó mindegyik a szennyvíz kezelésére, hiszen szennyvíz alatt azt értjük, amikor szuszpendált mechanikai szennyeződések kerülnek bele. Ezekből is lehet felszíni, illetve merülő, vagyis búvár szivattyú, ami a víz alatt helyezendő el. Áruházunk termékkínálatában megtalálható a felszíni, a búvár és a darálós búvár szennyvíz szivattyúk széles választéka. A felszíni szennyvíz szivattyúk közül ajánljuk önnek PENTAX CR és LOWARA CO sorozatunkat, melyek közül mindegyik háztartási és ipari felhasználásra is egyaránt alkalmas. Minden szivattyúnk kiváló minőségű, professzionális termék és 12 hónap garanciát vállalunk rájuk.

szennyvíz szivattyú (búvár)

Szennyvíz szivattyú (búvár)

Áruházunk szennyvíz szivattyú kínálatában mindenki megtalálja a saját igényeinek és elvárásainak leginkább megfelelő terméket. Legyen szó tiszta vízhez, szennyezett vízhez vagy szennyvízhez való készülékről, azt mi biztosítjuk az ön számára. Forgalmazunk felszíni és búvár szivattyúkat egyaránt, melyeket 12 hónap garanciával árusítunk. Ezek közül, legtöbb szivattyúnkhoz hasonlóan, szennyvíz búvár szivattyúink is alkalmasak a háztartási és az ipari felhasználási területre egyaránt. Mivel ezek a készülékek merülő szennyvíz szivattyúk így szárazon nem üzemelhetnek, mert különben tönkremennek. Rendkívül sokrétűen alkalmazhatóak, mint például elárasztott pincék, aknák, alagsorok víztől való mentesítésére, árasztásos öntözéshez, szökőkutak vizének átemelésére, medencék és tartályok vizének eltávolítására, vagy építkezések szennyvizének elszállítására. Búvár szennyvíz szivattyúink között megtalálhatóak az ELPUMPS NEPTUN és BTSZ; PENTAX DG, DX, DM, DM4, DV, DV4; LOWARA DOMO, DOMO VX és DL sorozat kiváló minőségű termékei.

szennyvízszivattyú (búvár, darálós)

Darabolós szennyvíz szivattyú

A megfelelő szennyvíz szivattyú kiválasztása kellő utánajárást kíván meg tőlünk. A legfontosabb annak eldöntése, hogy milyen célra szeretnénk azt használni, mert az segíthet annak meghatározásában is, hogy felszíni szivattyút vagy merülő szivattyút érdemes-e választanunk. Tiszta vízzel, szennyezett vagy szennyvízzel fogjuk-e azt majd üzemeltetni. Ha merülő vagy búvárszivattyút választunk, akkor fontos, hogy teljesen ellepje azokat a szivattyúzandó folyadék, mert száraz üzemeltetés mellett elromlanak. A szennyvíz szivattyú elektromos alkatrészei egy tökéletesen vízhatlan házba kerülnek, így azok védve vannak annak üzemelése közben. Fontos viszont, hogy a maximális bemerítési mélységnél lejjebb ne helyezzük el szivattyúnkat, mert akkor a nyomás miatt a tömítések nem állnak ellent a víznek. Szennyvízzel való üzemeltetésnél a szennyvíz tartalmazhat olyan darabos elemeket (amik csak szuszpendált szennyeződések lehetnek nem szilárd), melyeket a szivattyúnk nem tud felszívni, ezért léteznek úgynevezett darálós szennyvíz szivattyúk is. Ezek, egy daraboló szerkezettel ellátva, bánnak el az ilyen nagyobb szuszpendált szennyeződésekkel úgy, hogy azokat összeaprítják. A daraboló szerkezet mögött helyezkedik el egy szállító járókerék, ami így már továbbítani tudja az daraboktól mentesített szennyvizet. Darálós búvár szennyvíz szivattyúink termékkínálatában megtalálhatóak a PENTAX DTR és DTRT, ELPUMPS BT, UMBRA PV, HYDROPOMPE FTR, LOWARA DOMO GRI és a ZENIT GRS kiváló minőségű készülékei.

Ásott kút szivattyú

Az ásottkút szivattyú alkalmazása

Az ásottkút szivattyú a az egyik legkeresettebb termékek közé tartozik, amelynek oka az egyszerű telepíthetőség és használat. Az ásott kút szivattyú ugyanazon az elven működik mint a csőbúvár szivattyú azzal a különbséggel, hogy míg a csőszivattyú esetén a kút belső fala és a szivattyú/motor külső fala között áramló víz adja a motor hűtését, addig ez az ásottkút szivattyúban már ki van alakítva. Ezért az ásottkút szivattyúk mindig nagyobb átmérőjűek. Viszont ezáltal az ásottkút szivattyú nem csak ásottkútba telepíthető, hanem akár víztárolóba, ciszternába, esővíz gyűjtő edénybe, aknába is. Az ásottkút szivattyúk többnyire el vannak látva úszókapcsolóval, mely biztosítja a szárazon futás elleni védelmet, de van úszókapcsoló nélküli változat és háromfázisú kivitel is. A legnagyobb típusok akár 70m-re is képesek felemelni a vizet és akár 260 l/perc szállítási teljesítményt is képesek produkálni. Az egyszerűbb, kedvező árú típusok inkább műanyagból, a drágább tartósabb változatok műanyag/rozsdamentes anyagok kombinációjából készülnek. További előnye az ásottkút szivattyúnak, hogy mivel víz alá kerül telepítésre gyakorlatilag néma csendben üzemel, működési zajával nem zavar senkit.

Hol alkalmazható az ásottkút szivattyú?

Az ásottkút szivattyú felhasználási lehetősége elég széles. Áramláskapcsolóval kombinálva kerti locsolásra (kézzel vagy szórófejjel) vagy automata öntözőrendszer üzemeltetésére kiválóan alkalmazható, az öntözőrendszer építők egyik kedvelt megoldása amennyiben ásottkút vagy ciszterna (esővíz gyűjtő) áll rendelkezésre. De nagyon jól használható ha hidrofor tartállyal és nyomáskapcsolóval kombináljuk házi vízműként vagy kisebb üzemek vízellátó berendezéseként, továbbá kisméretű mezőgazdasági öntözésre is.

Mi az a merülő szivattyú?

csőbúvár szivattyú 3 col (búvárszivattyú, mélykúti szivattyú)

csőbúvár szivattyú 3" (mélykúti szivattyú, csőszivattyú)

Szivattyú vásárlásakor nagyon sok lehetőségünk adódik, hiszen rengeteg féle készüléket találunk a piacon, akár már egy termékkategórián (például mélykúti szivattyúk) is. Elsősorban a felhasználási területet kell figyelembe vennünk (felszíni vagy búvár szivattyúra van-e szükségünk, tiszta vagy szennyezet vízhez használjuk-e majd és hogy honnan, esetleg csőkútból szeretnénk-e szivattyúzni). Amennyiben csőkúttal rendelkezünk, úgy mindenképpen csőbúvár szivattyút válasszunk. Ezek a készülékek kiválóan alkalmasak otthoni és kisebb ipari, mezőgazdasági vízművekhez, tiszta víz nyomásfokozásra, öntöző rendszerekhez, köppenycső alkalmazásával tartályokból és medencékből a víz eloszlatására valamint házi vízmű  üzemeltetéséhez is. Csőkutunk szélességétől függően vásárolhatunk 3, 4 és 6 colos méretben is csőbúvár szivattyút. A 3 colos termékkínálatunkban megtalálhatóak az ORLANDO (230V, 400V), EBARA 3TP, ELPUMPS BP professzionális és kiváló minőségű termékei, melyekhez kiegészítő kábeleket és kábeltoldásokat is árusítunk.

csőbúvár szivattyú 4 col (búvárszivattyú, mélykúti szivattyú)

csőbúvár szivattyú 4" (mélykúti szivattyú, búvárszivattyú)

Áruházunk szivattyú kínálatában megtalálhatóak a mélykúti szivattyúk, felszíni (kerti szivattyú), a búvárszivattyúk és csőbúvár szivattyúk is. Ezek alkalmasak lehetnek tiszta víz, szennyezett víz és szennyvíz átemelésére, szivattyúzására egyaránt. Minden felhasználási területre számos megoldást kínálunk termékeink széles választékával. A csőbúvár szivattyúk csőkutak esetén használhatóak. Ezen szivattyúink között vannak 3, 4 és 6 colos méretben is készülékek, melyek kiválóan alkalmasak otthoni és kisebb ipari, mezőgazdasági vízművekhez, tiszta víz nyomásfokozásra, öntöző rendszerekhez, köppenycső alkalmazásával tartályokból és medencékből a víz eloszlatására valamint kisebb vizijátékok üzemeltetéséhez is. Termékkínálatunk tartalmazza a PENTAX (230V, 400V), SUMOTO, RED JACKET (230V, 400V), UMBRA, ELPUMPS (membrános is), PEDROLLO, OFT, CALPEDA első osztályú készülékeit, melyekhez természetesen kiegészítő kábeleket és kábeltoldásokat is árusítunk.


Búvárszivattyú kisokos: mit érdemes tudni róluk?

csőbúvár szivattyú 6 col (búvárszivattyú)

Csőbúvár szivattyú 6 col, búvárszivattyú

Legyen szó felszíni vagy búvár szivattyúról, tiszta vízzel, szennyezett vagy szennyvízzel való üzemeltetésről, nálunk mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő terméket. Ahogy természetesen azok is, akik csőkúttal rendelkeznek, hiszen számukra kínáljuk kiváló minőségű csőbúvár szivattyúinkat. Ezek a készülékek elérhetőek nálunk 3, 4 és 6 colos kivitelben is. Alkalmasak otthoni és ipari, mezőgazdasági vízművekhez, tiszta víz nyomásfokozásra, öntöző rendszerekhez, köppenycső alkalmazásával tartályokból és medencékből a víz eloszlatására valamint tűzoltó rendszerek üzemeltetéséhez is. 6 colos csőbúvár szivattyúink PENTAX gyártmányúak, mely már önmagában is a professzionalizmust jelenti. Különféle termékeinkkel a legkülönbözőbb emelőmagasságokat is el tudjuk érni, kiszolgálva ezáltal felmerülő igényeit.

Csőbúvár szivattyúinkhoz szükség esetén kiegészítő kábeleket és kábeltoldásokat is árusítunk!
csőbúvár szivattyú 4 col (csak szivattyú, motor nélkül)

Csőszivattyú 4 col (csak szivattyú, motor nélkül)

A csőszivattyú (csak szivattyú, motor nélkül) elsősorban öntözésre, házi vízellátásra, kifejezetten lakossági felhasználásra alkalmazható. A vékony méretének köszönhetően keskeny csőkutakba ideálisan telepíthető. Kicsi méretéhez képest nagy vízhozammal rendelkezik a csőbúvár szivattyú (csak szivattyú, motor nélkül), amennyiben kedvező fogyasztású motorhoz kapcsoljuk, akkor a fogyasztása is optimális lehet. A csőbúvár szivattyú (csak szivattyú, motor nélkül) telepítésekor arra figyelni kell, hogy a készüléket már szűrt közegbe eresszük, mivel a szivattyú élettartamát nagyban csökkenti a készülékbe kerülő homok. Ha a készülék nemcsak kézi öntözésre használandó, abban az esetben a szivattyúhoz visszacsapó szelepet is szükséges beépíteni, mielőtt a ház vízellátását biztosító hidrofor tartályhoz csatlakoztatjuk. Amennyiben kompaktabb kivitelű készülékre van szükség, abban az esetben célszerű házi vízellátó rendszert, házi vízművet, fűtési keringető szivattyút, illetve átemelő, centrifugál szivattyút választani.
házi vízellátó rendszer, házi vízmű

Házi vízmű

Félreeső helyeken, nyaralókban vagy tanyákon, nem mindig megoldott a vízellátás. Sokszor túl költséges lenne ezeket az ingatlanokat rákötni a vízhálózatra, már ha egyáltalán van rá lehetőség. Ilyen esetekben egy házi vízmű vagy más néven házi vízellátó nagy segítséget jelent.

A házi vízmű felépítése

Minden házi vízmű három alapvető egységből épül fel, amelyek a szivattyú, a nyomáskapcsoló és a hidrofor tartály. A szivattyú értelemszerűen a víz szállításáért felel, működését a nyomáskapcsoló irányítja. A hidrofor tartály feladata némileg érdekesebb ennél. A hidrofor tartály folyadékot tárol, amely képes megfelelő nyomást biztosítani, ha csak kis mennyiségű vízre van szüksége. Ez azért hasznos, mert így nincs szükség a szivattyú folytonos ki-bekapcsolására, ami növeli a berendezés élettartamát, ráadásul energiát is megtakarít Önnek.

Házi vízmű hagyományos vagy digitális nyomáskapcsolóval

A nyomáskapcsoló segítségével automatizálható a szivattyú, vagyis a berendezés csak akkor fog bekapcsolni, ha a vezetékekben nyomáscsökkenést érzékel. A gyári beállítások megfelelnek a legtöbb háztartás igényeinek, azonban lehetősége van arra is, hogy saját szükségleteihez mérten változtasson az eredeti ki- és bekapcsolási értékeken. A digitális nyomáskapcsolókkal pontosan megadhatja a nyomásértékeket, sőt ezek további funkciókat is ellátnak, mint amilyen a szárazon futás elleni védelem vagy az automatikus újraindítás. A hagyományos, rugókra épülő nyomáskapcsolók helyett érdemes a digitális változatot választani, ha a vízművet párás helyen szeretné használni.

Milyen teljesítményű házi vízművet vásároljak?
Milyen méretű hidrofor tartályos házi vízművet vásároljak?
A házi vízellátó jó öntözéshez?
Hogyan kell beállítani a hidrofor tartály előfeszítési nyomását és milyen gyakran szükséges ellenőrizni?
Hidrofor nyomáskapcsoló? Miért van rá szükségem?
Milyen mélységből tud felszívni egy házi vízmű?
Vízszűrőt be lehet építeni házi vízműhöz vagy szivattyúhoz?
A házi vízmű lehetséges meghibásodásai


szerszámgép (kenőlé, emulzió, hűtővíz, hűtőfolyadék) szivattyú

Szerszámgép (kenőlé, emulzió, hűtővíz, hűtőfolyadék) szivattyú

A szerszámgépek olyan gépi hajtású (motorral meghajtott gépek), melyek különféle alapanyagokból sokféle alkatrész megmunkálását végzik forgácsolás vagy forgácsolás nélküli eljárás útján. Ilyen alapanyagok lehetnek például a fém, a műanyag, a fa vagy a kő. Forgácsoló szerszámgépek lehetnek az esztergák, marógépek, gyalugépek, fúrógépek, köszörűk, fűrészgépek, megmunkáló központok és a szikraforgácsoló gépek. Forgács nélküli megmunkálógépek pedig a kovácsológépek, hideg és meleg prések, hajlító és kivágó gépek. A szerszámgépek szerszámainak hűtése az egész gépezet működőképességének megőrzése végett elengedhetetlen, hiszen e nélkül az túlmelegedne, tönkremenne. Ezt a célt szolgálják a szerszámgép szivattyúk, melyek többféle folyadék szállítására és forgatására is alkalmasak lehetnek. Ilyen folyadék lehet például a kenőlé, emulzió, hűtővíz, hűtőfolyadék. Áruházunk kínálatában az OSIP gyártmányú szerszámgép szivattyúk széles választéka megtalálható. Forgalmazzuk az OSIP ZV, ZVM, ZS, ZC, ZA, PS és AS termékcsaládokat is.
kézi működtetésű szivattyú

Kézi működtetésű szivattyú

A mai modern világunk velejárója az eszközeink gépesítése, mely gyorsabbá és hatékonyabbá teszi számunkra az ezekkel történő munkavégzést. Azonban érdemes tudni, hogy minden elektromos és benzinmotorral üzemelő szivattyú elődje valamilyen kézi szivattyú volt. A kézi szivattyúk, nevükből adódóan, kézi erővel működtethetőek, ezért csak egy bizonyos teljesítményt tudunk velük elérni. Ez meghatározza felhasználási területüket is, viszont nagy előnyük, hogy könnyedén mozgathatóak, így nincsenek használatukkor helyhez kötve. A kézi szivattyúk lehetnek például dugattyús, membrános vagy tekerős felépítésűek is. Használhatóak háztartási és ipari területeken, mint például víz, gázolaj, üzemanyag szivattyúzására, élelmiszeriparban többek között a borászat területén vagy szörpök, gyümölcslevek csomagolásának a megtöltésében. Az általunk forgalmazott kézi működtetésű szivattyúk megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek. Megtalálhatóak közöttük a szárnyszivattyúk széles választékban valamint a VL NORTON kút is.
fűtési keringető szivattyú (háztartási)

Fűtési keringető szivattyú (háztartási)

Az ipari és a háztartási fűtési megoldások tekintetében is elsődleges szempont az energiatakarékos fűtési rendszerek kialakítása. Ez többnyire együtt jár a környezetvédelmi tényezők figyelembe vételével, hiszen kevésbé káros az üzemeltetés a hagyományos fűtési rendszerekhez képest. A keringető szivattyúk olcsó és hatékony megoldást jelentenek számunkra, ha minőségi fűtési rendszerre vágyunk. Ez a magas minőség megnyilvánul többek között abban, hogy a keringető szivattyúk minimális karbantartással is maximális teljesítményt nyújtanak hosszútávon, valamint nagyon alacsony zajszinttel üzemeltethetőek. Ez az alacsony zajszint (a hagyományos rendszerek csapágyaihoz képest) még akkor is megmarad, ha a keringető szivattyúnk egyedi csapágya elhasználódik. Háztartási felhasználás esetén az energia megtakarítás akár a 10 százalékot is elérheti, mely jelentős tétel lehet minden család számára. Áruházunk kínálatában a LOWARA termékcsaládból az ECOCIRC BASIC és ECOCIRC PREMIUM valamint EA sorozat fűtési keringető szivattyúit is megtaláljuk.

fűtési keringető szivattyú (ipari)

Fűtési keringető szivattyú (ipari)

Fűtési keringető szivattyút mind ipari, mind háztartási felhasználás tekintetésben alkalmazhatunk. Legnagyobb előnye, hogy rendkívül energiatakarékos és környezetkímélő megoldást nyújt számunkra. Teljes élettartalmuk alatt karbantartás nélkül is maximális hatékonysággal üzemeltethetőek. Nagyon alacsony zajszinttel működnek, mely többek között az egyedi, beépített csapágyaknak köszönhető. Nincs tengelytömítésük és hűtőventilátoruk sem mely mindezt szintén lehetővé tudja tenni. Ipari keringető szivattyúink magas hatásfokkal, jól átgondolt kezelőszervekkel és kommunikációval állnak rendelkezésünkre. Ezen magas hatásfokot az ECM motornak és hidraulikának köszönhetjük, mely üzemeltetési költségeinket is alacsony szinten tartja. A keringető szivattyúkba épített védelmi rendszer megakadályozza, hogy az szárazon, víz nélkül tudjon üzemelni így használata biztonságos. Készülékeink egyszerűen beállíthatóak és üzemeltethetőek, akár számítógépről, tabletről vagy okostelefonról is elérhetőek. Kínálatunkban a LOWARA termékcsalád FC, ECOCIRC XL valamint FCE4 sorozat keringető szivattyúi is megtalálhatóak.

használati melegvíz (HMV) keringető szivattyú

Használati melegvíz (HMV) keringető szivattyú

A keringető szivattyúk ipari és háztartási felhasználási területen is hatékonnyá és gazdaságossá teszik számunkra víz felhasználásunkat. Bizonyára mindannyiunk számára ismerős az a helyzet, amikor a meleg víz csapot kinyitva minimum 60 másodpercet kell várnunk a meleg víz megérkezésére. Ez (azon kívül, hogy a várakozási idő igen csak bosszantó) meglehetősen víz, így pénz pazarló is számunkra. Konkrét példát tekintve, ez a 60 másodpercnyi víz folyatás egy olyan három tagú családnál, akik egykörös rendszerrel felszerelt családi házban élnek, évente mintegy 16000 liter ivóvíz elpazarlását jelenti számukra. Ezt összevetve a vízdíjakkal, könnyen beláthatjuk, hogy hosszabb távon mennyivel gazdaságosabb egy használati meleg víz keringető szivattyú beszereltetése rendszerünkbe. Ezt azokon a helyeken érdemes megtennünk ahol a vízkivételi hely messzebb van a meleg víz előállító készüléktől. Használati meleg víz keringető szivattyúink az ECM technológiának köszönhetően a legjobb hatásfokon történő üzemeltetés mellett is rendkívül alacsony zajszinttel működnek. Kínálatunkban a kiváló minőségű LOWARA ECOCIRC PRO és EB – EBV termékei is megtalálhatóak.
öntözőrendszer szivattyú

Öntözőrendszer szivattyú

Kerti öntözőrendszerünk kialakítása és telepítése előtt néhány tényezőt mindenképp érdemes figyelembe vennünk. Ilyenek például az öntözőrendszer vízigénye, a betáplálási nyomás értéke és a csővezeték vesztesége, melyek együttesen határozzák meg azt, hogy milyen öntözőrendszer szivattyúra is lesz szükségünk. Emellett fontos, hogy ásott vagy fúrt kutunk alkalmas-e egyáltalán az öntözendő terület vízellátására. Ezt az alapján tudjuk felmérni, hogy eldöntjük mekkora lesz maga az öntözendő terület, milyen az ültetett növényzet és a tereptárgyak elhelyezkedése valamint, hogy milyen szórófejeket fogunk alkalmazni. Mindezek fogják ugyanis meghatározni számunkra az öntözőrendszerünk vízigényét. A rendszer betáplálási pontján szükséges nyomás ismerete azért nagyon lényeges, mert ez fogja biztosítani számunkra a szórófejek megfelelő működését, illetve esetleges kiemelkedését a talajból. Ezt követően kalkulálnunk kell még a csővezeték által okozott nyomásveszteséggel, mely értéket a csővezeték átmérője és az áramló víz mennyisége fog együttesen kialakítani. Ha ezek az információk rendelkezésünkre állnak meg tudjuk vásárolni a megfelelő szivattyút. Ehhez kínáljuk önnek kiváló minőségű PENTAX és PEDROLLO önfelszívó szivattyúk széles választékát.
zagyszivattyú

Zagyszivattyú

Szivattyú vásárlása előtt az elsődleges szempont számunkra a szállítandó közeg meghatározása, mely lehet tiszta víz, szennyezet víz vagy szennyvíz is. Amennyiben erősen szennyezet a víz úgy elsősorban a zagyszivattyú lesz szolgálatunkra. Ezek ugyanis általában nagyobb méretű, szilárd szennyeződéseket is képesek továbbítani nagy mennyiségben. A zagyszivattyúk általában nem elektromosak, hanem robbanómotoros szivattyúk, hogy olyan helyeken is könnyedén alkalmazni tudjuk őket ahol nem megoldott az áramellátás. Áruházunkban a kiváló minőségű HONDA motoros, spirálos zagyszivattyút forgalmazzuk, 20 méter hosszúságú nyomótömlővel együtt, elsősorban ipari felhasználóink számára. Az erős és hajlékony spirál biztosítja nehéz munkakörülmények között is a hosszú élettartamot szivattyúnk számára. Az általunk forgalmazott HONDA JIP-3M/5,5 szivattyút kifejezetten az iszapos és a szennyezett víz szállítására tervezték. Szivattyúinkra 12 hónap garanciát biztosítunk. További szennyvíz-szivattyúkat is forgalmazunk amik megfelelnek zagyok szállítására.
traktor hajtású szivattyú

Traktor hajtású szivattyú

Áruházunk kínálatában háztartási és ipari felhasználási területre is megtalálhatóak a legkiválóbb, professzionális szivattyúk, elérhető áron. Ezek között szerepelnek mindennemű szállítandó közeg továbbítására, forgatására és átemelésére is alkalmas termékek. Legyen szó tiszta vízről, szennyezett vagy szennyvízről, nálunk biztosan mindenki megtalálja a megfelelő szivattyút. Akár medencetechnikáról, akár öntözéstechnikáról van szó, mind az otthoni, mind az ipari, többek között a mezőgazdasági igényeket is ki tudjuk szolgálni. A mezőgazdasági öntözéstechnika azért is különösen fontos, mert nagy területek víz igényét kell időben ellátnunk, különben a termények kiszáradása okán hatalmas kár érhet bennünket. A szántóföldeken a megfelelő vízellátást jóval bonyolultabb megoldanunk, mint otthon a kertünkben. Ezért, ehhez speciális megoldásokra lehet szükségünk, mint például a traktor hajtású szivattyúk. Az általunk erre a célra forgalmazott GMP termékek között megtalálhatóak az önfelszívós, centrifugál és membrán szivattyúk is. Minden szivattyúnkra 12 hónap garanciát biztosítunk, melyek alkalmasak mezőgazdasági szórófejekhez, vízágyúkhoz, önjáró öntöződobokhoz és szívócső légtelenítésre.
gumilapátos szivattyú

Gumilapátos szivattyú

A gumilapátos szivattyúk egyik fő tulajdonsága, hogy különösen kíméletesek az általuk szállítandó anyagokhoz, ezért számos olyan területen is használhatóak ahol más szivattyúk nem. A gumilapátos szivattyúk használata egyszerű, nem kell hozzájuk lábszelep, nem kell feltölteni őket, egyszerűen szétszerelhetőek és tisztíthatóak, karbantartás nélkül is a maximális hatékonyságot biztosítják. A flexibilis vagy gumilapát járókerék a szállítandó folyadékoktól függően lehet neoprén, nitril gumi, AL nitril gumi, dutral vagy szilikon, az utóbbi 100 celsius fokig hőálló. A gumilapátos szivattyúk működésük szempontjából megbízhatóak és tartósak, hiszen a burkolatuk rozsdamentes acélból készült. Felületük sima, illesztés és hegesztés mentes, így kopás és korrózióállóak is egyben. Mivel sűrű és híg folyadékokhoz is kiválóan alkalmasak így az ipar számos területén használhatóak. Ilyenek például a vegyipar, a galvanizálás, a gyógyszeripar, a gépipar, a környezetvédelem, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és az egyéb tisztítóberendezések. Az áruházunk kínálatában megtalálható gumilapátos szivattyúk között mindenki megtalálhatja a számára megfelelő terméket, melyekre vásárlóinknak 12 hónap garanciát biztosítunk.
kondenzátum átemelő szivattyú

Kondenzátum átemelő szivattyú

Szivattyút nem csak az öntözéstechnika vagy a medencetechnika területén alkalmazhatunk, hanem számos olyan helyen is, amire az emberek többsége elsőre nem is gondolna. Ilyen lehet például a kondenzációs kazán technológia és a klíma vagy hűtéstechnika. Ezek mind olyan készülékek ahol a kondenzvizet a készülék maga nem képes önmaga elvezetni, így a kondenzátum átemelő szivattyú segít összegyűjteni és átemelni azt a csatornahálózatba. Az általunk forgalmazott LOWARA TP1 szivattyú kompakt megoldást jelent számunkra, azonnal beüzemelhető, hiszen az egység mindent tartalmaz, ami csak a használatához szükséges (szivattyú, tartály, tömlő, kábelcsatlakozó, visszacsapó szelep, vészjelző kimenet). Méretéből adódóan mindenhol könnyen elfér, energiatakarékos a rendkívül alacsony energiafelhasználása okán, és teljesen automatikusan működik. Egyszerűen telepíthető, mind háztartási mind pedig ipari felhasználóink számára. Minden szivattyúnkra 12 hónap garanciát biztosítunk így természetesen erre a kiváló termékre is.
folyadékgyűrűs vákuumszivattyú

Folyadékgyűrűs vákuumszivattyú

Áruházunk a háztartási szivattyúk széles választéka mellett számos ipari felhasználási területre is kínál professzionális minőségű szivattyút, elérhető áron. Az ipari szivattyúk többféle alapelven működnek, de mindegyik célja a vákuum előállítása és fenntartása. Ezt vagy mozgó alkatrész nélküli (víz, gőz vagy levegő hajtóközegű sugárszivattyúval) vagy mozgó alkatrésszel rendelkező (dugattyús, csúszólapátos, forgódugattyús, folyadékgyűrűs) szivattyúkkal lehet elérni. Bár a szivattyúk a modern technológiákkal folyamatosan fejlődnek, a folyadékgyűrűs vákuumszivattyú működési alapelve az elmúlt évszázadokban szinte mit sem változott. Mindössze egyetlen mozgó alkatrésszel rendelkezik, a járókerékkel, így nagyon hatékonyan lehet alkalmazni őket például a cukorgyártás, a bányászat, a vegyipar, az erőművek, az építő és építőanyag ipar, valamint a papírgyártás területén is. Előnye, hogy kis forgási sebességgel is nagyon hatékonyan üzemel, izoterm gázkompresszió jellemzi, alacsony beruházási és üzemelési költséggel használható. Minden szivattyúnkra 12 hónap garanciát biztosítunk így az általunk forgalmazott EMMECOM és FINDER gyártó kiváló termékeire is.
csúszólapátos szivattyú

Csúszólapátos szivattyú

Termékeink között a háztartási szivattyúk széles választéka mellett megtalálhatóak az ipari felhasználási területre alkalmas szivattyúk is, mindegyik kiváló minőségben és megfizethető áron. Az ipari szivattyúk többféle alapelven működnek, de mindegyik célja a vákuum előállítása és fenntartása. Ezt vagy mozgó alkatrész nélküli (víz, gőz vagy levegő hajtóközegű sugárszivattyúval) vagy mozgó alkatrésszel rendelkező (dugattyús, csúszólapátos, forgódugattyús, folyadékgyűrűs) szivattyúkkal lehet elérni. A csúszólapátos szivattyú a kis és közepes nyomások tartományában működik optimálisan. Maga a szivattyú a házban elhelyezkedő állórész-gyűrűből és a tengellyel együtt forgó, lap-tokkal ellátott forgórészből áll, melyből a csúszólapátok a forgás következtében "kirepülnek" a szivattyúház felé. Előnye a fogaskerék szivattyúkkal szemben, hogy kisebb a zajszintje és a térfogatáram egyenlőtlensége. Minden szivattyúnkra 12 hónap garanciát biztosítunk, így az általunk forgalmazott PIUSI gyártó kiváló termékeire is, mint a VISCOMAT 70M, 90M és 90T és további típusok.
Adblue szivattyú

Adblue szivattyú

Az adblue szivattyúk karbamid és ioncserélt víz tartalmú, adblue folyadék szivattyúzására és átfejtésére használható készülékek. A karbamid egy olyan szerves vegyület, ami színtelen, prizmákban kristályosodó szerkezetű, vízben és alkoholban jól oldódó anyag. Ezt az adblue adalékanyagot használják például manapság a tehergépjárműveknél és az autóbuszoknál a nitrogén-oxidok, mint káros anyagok kibocsátásának a csökkentésére. Köztudott tény, hogy a dízelmotorok sokkal környezetszennyezőbbek a benzineseknél, hiszen több kormot juttatnak a levegőbe. Emiatt léptették életbe 2009-ben az Euro 5-ös környezetvédelmi normát, valamint ennek támogatására az adblue adalékanyagot. Ehhez azonban speciális szivattyúra van szükség, melyek áruházunk kínálatában is megtalálhatóak. Termékeik az olasz PIUSI cég gyártmányai. A Piusi szivattyúgyártó cég már 1953 óta a piacon van, ezért a legjobb szivattyúgyártóként tarthatjuk számon. Forgalmazzuk a kiváló minőségű PIUSI SUZZARA BLUE ADBLUE 230 V, 12 V és 24 V-os készülékeket is 12 hónap garanciával.
adagoló szivattyú

Akár membrános, akár perisztaltikus adagoló szivattyúról legyen is szó, kínálatunkban megtalálható!

Az adagoló szivattyú minden olyan ipari rendszer elengedhetetlen eleme, ahol fontos a folyadékok pontos és következetesen reprodukálható bemérése vagy adagolása, legyen szó vegyszerekről, olajipari termékekről, vagy éppenséggel élelmiszeripari vagy gyógyszeripari felhasználásról. Az adagoló szivattyúk tervezése során különös figyelmet szentelnek arra, hogy speciális körülmények között is precíz működést biztosítsanak, így anyaguk ellenáll az agresszív vegyi anyagoknak, alkalmasak különböző hőmérsékletű folyadékok szállítására, és széles környezeti hőmérséklet tartományban használhatók. A megfelelő modell kiválasztásához azt kell átgondolni, hogy hány liter/óra szállítási kapacitásra van szükség és milyen nyomás érték mellett, így a széles kínálatból könnyedén felismerhető az a típus, amelyikre éppen szükség van!

Webáruházunkból raktárról, rövid szállítási határidővel online meg is rendelhető, és mi a kívánt címre garanciával kézbesítjük.