VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Osztó gyűjtő szekrény a rendezett fűtésrendszerhez

Osztó gyűjtő szekrény a rendezett vízhálózathoz Egy osztó gyűjtő szekrény minden, vízzel kapcsolatos rendszernek nagyon fontos tartozéka lehet, legyen szó fűtési rendszerről, vízhálózatról vagy padlófűtésről. Falon kívüli vagy falba szerelhető változatban léteznek. Ezeknek a berendezéseknek a használatával a fűtési rendszert, illetve a használati vízrendszert több körre leszünk képesek osztani. A legalkalmasabb típus kiválasztásához azzal kell tisztában lennünk, hogy hány körös osztó gyűjtő szekrényre lesz szükségünk, illetve ezen felül szeretnénk-e további szerelvényeket elhelyezni benne. Ezekbe a szekrényebe kerül maga az úgynevezett osztó - gyűjtő, aminek segítségével külön-külön lehet beállítani az egyes körök térfogatáramát, akár le is lehet zárni és sok típus átfolyásmérővel is rendelkezik. Kiválóan alkalmasak például egy házi vízmű működtetéséhez vagy összetettebb, bonyolultabb öntözőrendszer kiépítéséhez. Tulajdonképpen miért hasznos az osztó gyűjtő szekrény? Esztétikai szempontból sem lényegtelen szempont legtöbbünknek, hogy a vezetékek össze-vissza fussanak valahol egy adott helyiségben, hanem rendezett képet mutassanak. Az esztétikai előnyökön túl, bármilyen karbantartási, javítási vagy bővítési feladat sokkal egyszerűbben ellátható a rendszerezett vezetékek mellett. Az osztó gyűjtő szekrény azon túl pedig, hogy eltakarja a csöveket, képes megvédeni a külső hatásoktól a benne lévő kötéseket is.

Valamennyi kicsit is összetettebb, bonyolultabb vízvezeték rendszer esetében tehát kimondottan hasznos megoldást jelenthetnek.

FERRO Falba építhető osztó gyűjtő szekrény (SZP)

Ferro falba építhető osztó gyűjtő szekrény, akár 14 körös méretben

Lássuk, hogy milyen szereppel bír a Ferro falba építhető osztó gyűjtő szekrény! Elsősorban esztétikai: lényege, hogy képes legyen megvédeni a benne elhelyezett kötéseket a különböző külső behatásokkal szemben. Maga az osztó gyűjtő minden vízhálózatnak nagyon fontos része lehet, gondoljunk csak a padlófűtésre, háztartás komplett vízhálózatára, de akár még egy házi vízmű esetén is indokolt lehet a használata. Természetesen ipari körülmények között is sűrűn találkozhatunk ezekkel a megoldásokkal, professzionális felhasználás, komolyabb fűtési vagy öntöző rendszer esetében szinte elengedhetetlen a használatuk. Két alaptípusuk létezik, a falon kívüli és a falba építhető – a Ferro falba építhető osztó gyűjtő szekrény értelemszerűen az utóbbi csoportba tartozik és mind az esztétika, mind a praktikusság szempontjából kiváló választás lehet. Ahhoz, hogy a leginkább megfelelő típust képesek legyünk megtalálni, tudnunk kell, hogy hány körös szekrényre lesz szükségünk, ez jelenti ugyanis a legfontosabb különbséget az elérhető lehetőségek között. Ferro falba építhető osztó gyűjtő szekrény különböző méretekben Valamennyi Ferro falba építhető osztó gyűjtő szekrény jó minőségű anyagok felhasználásával, lézervágott, horganyzott 0,8 mm vastag lemezből készült. A különbséget azok mérete jelenti, hogy pontosan hány körös típusra van szükségünk. A legkisebb, így legolcsóbb darab a 2 - 4 kör kialakítására képes modell, míg a legnagyobb méretű típusban 12 - 14 kört is képesek lehetünk kialakítani.

FERRO falba építhető osztó-gyűjtő szekrény az esztétikus megjelenésért!

FERRO Falon kívűli osztó gyűjtő szekrény (SZN)

Ferro falon kívüli osztó gyűjtő szekrény az esztétikus megjelenésért

A Ferro falon kívüli osztó gyűjtő szekrény elsősorban esztétikai funkciókat lát el. Például egy összetettebb vízhálózat esetén több vezetéket kell elvezetni, több külön kört kell kialakítani. Egy osztó gyűjtő segítségével ezeket a rendszereket tudjuk több körre osztani, külön – külön szabályozni, például beállítani az egyes körök térfogatáramát vagy egymástól függetlenül lezárni. Ezen kívül, egyes típusok további extra funkciókkal is rendelkezhetnek, ilyen például az átfolyásmérő, aminek segítségével az adott vezetéken áthaladó folyadékok áramlott térfogatát leszünk képesek meghatározni. Az osztó gyűjtő szekrény szerepe, hogy ezeket a kötéseket elrejtse, hiszen esztétikai szempontból egyáltalán nem lényegtelen kérdés, különösen, ha egy többkörös rendszerről beszélünk. Emellett pedig képes megvédeni a benne lévő kötéseket a külső hatásoktól. Alapvetően két típusuk létezik, a falba süllyesztett és a falon kívüli modellek – a Ferro falon kívüli osztó gyűjtő szekrény ez utóbbiaknak jelenti az egyik jó minőségű képviselőjét. Ferro falon kívüli osztó gyűjtő szekrény többkörös változatokban Egy ilyen szekrény vásárlásakor elsőként azt kell eldöntenünk, hogy a falba süllyesztett vagy falon kívüli típusra lenne szükségünk. Majd tudnunk kell, hány körös darabra lesz szükségünk. A Ferro falon kívüli osztó gyűjtő szekrény a 2 – 4 körös kiviteltől kezdve a 12 – 14 körös kivitelig bezárólag érhető el. Valamennyi darab 0,8 mm, lézervágott és horganyzott lemezből készül, teljesen leszerelhető porszórt fedéllel és érmés zárrendszerrel.

FERRO falon kívűli osztó-gyűjtő szekrény, hogy az esztétika értelmet nyerjen!