VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Vegyszerszivattyú, élelmiszeripari szivattyú - Professzionális szivattyú ipari felhasználásra

A szivattyú piac legjobb típusai találhatók ebben a kategóriában. A kivételesen ellenálló, rozsdamentes anyagokból készült termékek alkalmasak élelmiszer- és vegyipari felhasználásra; szeszesitalok, gyümölcslevek, gázolaj vagy a mezőgazdaságban alkalmazott, vegyszertartalmú folyadékok szállítására. Az anyagválasztás és a szivattyú kialakítása miatt a savas vagy lúgos folyadékok sem tesznek kárt a berendezésekben. Kínálatunkban több olyan önfelszívó szivattyú is szerepel, amelyet kifejezetten nehéz körülményekre terveztek, így használható akár a hajóiparban is. Az egye termékek leírásánál pontosan feltüntettük, hogy milyen szállítandó közegben használhatók.

Szivattyúk különféle teljesítménnyel

Figyelembe vettük, hogy ügyfeleink gyakran speciális feladatokra keresnek szivattyút, ezért nem feltétlenül szeretnének olyan termékért fizetni, amelynek teljesítményét nem használják ki. Választékunk összeállítása során figyeltünk arra, hogy az általunk kínált termékek teljesítménye a lehető legszélesebb spektrumon mozogjon.

Eltérő kialakítással

Számos különböző típusú önfelszívó szivattyú rendelhető webáruházunkból. Hidraulikus, kardán- vagy ékszíjmeghajtású termékek közül válogathat. Amennyiben az utóbbi mellett dönt, választhat elektromos, valamint kézi kuplungos modellek közül.

önfelszívó szivattyú (vegyszerszivattyú)

Önfelszívó szivattyú (vegyszerszivattyú)

A vegyszerek alkalmazása manapság általánosan elterjedt, ugyanakkor különleges odafigyelést is igényel a megfelelő használatuk. A nemkívánatos hatások elkerülése érdekében fontos tudnunk, hogy a környezetükkel, a tárolóedényekkel vagy éppen a szállító berendezéssel milyen reakcióba lépnek a vegyszerek. Az önfelszívó szivattyúk egy speciális fajtáját, a vegyszerszivattyúkat a vegyszerek által támasztott különleges követelményeknek megfelelően alakították ki: a felhasznált anyagok nem lépnek reakcióba a vegyszerekkel, ráadásul az áramlási irány egy kapcsoló segítségével megfordítható. Előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően az önfelszívó szivattyúk alkalmazási lehetősége igen széles, amit tovább bővítenek még a vegyszerszivattyúk speciális tulajdonságai. Ezek a speciális jellegzetességek teszik alkalmassá az önfelszívó vegyszer-szivattyúkat más speciális igények kielégítésére is, hiszen kiválóan alkalmazhatók akár az élelmiszeriparban, akár borszivattyúnak, de éppen gázolaj vagy tengervíz szivattyúzására is.
önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyú

Önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyú

Tej, víz, vagy éppen bor – nem mindegy annak, aki fogyasztja, de egy önfelszívó, ékszíj meghajtású szivattyúnak egyre megy! Bár a laikusoknak a név talán furcsán cseng, mégis az önfelszívó szivattyú a háztartásokban leggyakrabban előforduló szivattyú. Ipari alkalmazásokban is igencsak nagy népszerűségnek örvend megbízhatóságának, egyszerű telepíthetőségének, valamint sokoldalú felhasználási lehetőségeinek köszönhetően. Az önfelszívó szivattyú alapvetően felszíni szivattyú, amely akár 7-8 m mélységből is hatékonyan képes a folyadékok felszívására, ráadásul az áramlási irány is megfordítható. Ellenáll az erős igénybevételnek, akár savas, lúgos, agresszív anyagok szállítására is alkalmas. Természetesen a szivattyúk egy rendszerbe kötve használhatók, amelyben gondoskodni kell azok meghajtásáról is. Eszerint hidraulikus, kardán és ékszíj meghajtású szivattyúkat különböztetünk meg, az utóbbi kapható kézi és elektromos kuplunggal is. Az ékszíj meghajtású szivattyúk sokféle motorról üzemeltethetők, kuplungos változataik biztonsággal ráköthetők akár állandóan forgó motorokra is, hiszen a kuplungnak köszönhetően leállításuk és indításuk a motortól független.
önfelszívó, ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú

Önfelszívó, ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú

Szeretnénk, ha egy gombnyomással megoldható lenne a szivattyúzás folyamata? Ebben az esetben nagy segítségünkre lehet egy elektromos kuplung szivattyú. Mechanikájáról azt kell tudni, hogy nagyjából hasonló módon működik, mint az autó, hiszen mindkettő ember által tervezett gép. Mióta rendelkezésünkre állnak olyan nagyszerű dolgok, mint például az elektromos áram és a motor, világunk sokkal kényelmesebbé vált, mint annak előtte. Nagyon fontos szempont elektromos kuplung szivattyú választásánál, hogy ne pont akkora teljesítő képességű gépet válasszunk, mint amekkorára éppen szükségünk van, mert a valóságban picit alul teljesítenek a megadott adatokhoz képest. Ha sikerül egy valóban erős, elektromos kuplung szivattyú birtokába jutnunk, tapasztalni fogjuk az elektronika előnyeit kényelmi szempontból is. Akkor sincs nagy gond, ha éppen nem áll rendelkezésünkre elektromosság, hiszen ilyen esetben használhatjuk például az önfelszívó, ékszíjmeghajtású kézi kuplung szivattyú, vagy az önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyú változatokat is. Szerencsére rengetegféle önfelszívó szivattyú közül válogathatunk.
önfelszívó, ékszíjmeghajtású kézi kuplung szivattyú

Önfelszívó, ékszíjmeghajtású kézi kuplung szivattyú

Nem kell csodálkozni, ha az önfelszívó szivattyúk világában kicsit eltévednénk az önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyú, az önfelszívó, ékszíjmeghajtású kézi kuplung szivattyú, a hidraulikus meghajtású szivattyú és társaik hatalmas választéka között. Ilyenkor jó tudni pontosan, hogy melyik szerkezet mire is jó valójában. Az ékszíjmeghajtású kézi kuplung szivattyú esetében például automatikusan az autók juthatnak eszünkbe az ékszíj és a kuplung szó hallatán. Míg az ékszíj a hatékonyabb energiatermelésért, a kuplung a motor forgási energiájának továbbításáért felelős a váltóhoz. Ami az autók világában jól használható, mint mechanikai alkatrész, az természetes módon máshol is sikerrel beépíthető, mint például a kézi kuplung szivattyú esetében. Ez egy kézi meghajtásra készült szerkezet, olyan helyekre, ahol az áramellátás nem biztosított. Ilyenkor lehet motorra csatlakoztatva, vagy kézzel meghajtva továbbítani a kézi kuplung szivattyú segítségével a folyadékokat. Ezek a folyadékok lehetnek víz, enyhén szennyezett víz, olaj, vagy akár bor és tej is. Ezen információk segítenek eligazodni, hogy a rengeteg szivattyú közül mikor is válasszuk a kézi kuplung szivattyút.
egyfokozatú rozsdamentes centrifugál szivattyú

Egyfokozatú rozsdamentes centrifugál szivattyú

Amikor a szivattyúzásról gondolkodunk, akkor azok, akik eddig nem foglalkoztak ezzel a témával, hajlamosak valamilyen rendkívül bonyolult, elvont folyamatnak hinni azt. Pedig bármelyik szivattyú, akár ez az egyfokozatú rozsdamentes centrifugál szivattyú, akár másik készülék is legyen, alapvetően egy nagyon egyszerű és praktikus eszköz. Ha az egyfokozatú rozsdamentes centrifugál szivattyút választjuk, rengeteg dologban könnyítheti meg az életünket. Hiszen azoknak a szerencséseknek, akiknek saját kertjük vagy udvaruk van, egy fúrt kút, kerti tó, esővízgyűjtő vagy ciszterna kiváló lehetőség arra, hogy gyakorlatilag ingyen jussunk az éltető vízhez, csak egy szivattyú kell hozzá! Nyilván ez a víz általában öntözésre, locsolásra, esetleg autómosásra alkalmas, de akár a mellékhelyiséget is leöblíthetjük vele, illetve szűréssel akár háztartási célokra is használhatjuk. Láthatjuk tehát, hogy az egyfokozatú centrifugál szivattyú egy nagyon hasznos eszköz, mely nem csak megkönnyíti a mindennapjainkat, de a spórolásra és a környezet védelmére is lehetőséget biztosít. Akár az egyfokozatú rozsdamentes centrifugál szivattyú, akár más szivattyú mellett döntünk, boldogabbak lesznek a mindennapjaink!
többfokozatú rozsdamentes szivattyú

Többfokozatú rozsdamentes szivattyú

Miért válasszunk többfokozatú rozsdamentes szivattyúkat? Nos, az oxigén maga az élet: az egészséges levegő, a természetesség, az energia. A fémek felületén oxidáció által keletkezett réteg: a korrózió, azaz a rozsda viszont makacs dolog. Nem használ, nem éltet, csak pusztít, csak árt. Nem kímél semmit, ami fémből készült, így a szivattyúkat sem. A rozsdásodástól pedig sajnos nagyon hamar tönkremehetnek a berendezések, illetve az alkatrészek, főleg, ha a szabadban vagyunk kénytelenek tárolni őket, mint általában a szivattyúkat. A többfokozatú rozsdamentes szivattyúk hatalmas előnye az a tulajdonsága, hogy alkatrészeik ellenállnak a rozsdásodásnak, így sokkal tovább élvezhetjük az általuk nyújtott kényelmet. A többfokozatú rozsdamentes szivattyúk továbbá széles teljesítményválasztékban és kivitelben elérhetőek, ezáltal a szükséges teljesítményre biztos találunk megfelelő típust. A többfokozatú rozsdamentes szivattyúkat a Pentax, Ebara és Lowara márkák közül célszerű választani. Akár álló, akár fekvő, centrifugál, in-line vagy élelmiszeripari centrifugál szivattyúra van szükségünk, bennük nem fogunk csalódni!
önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyú

Önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyú

Az önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyú egyike a leggazdaságosabb háztartási szivattyú típusoknak, de ipari környezetben is megállja a helyét. Fel van készítve arra az esetre, hogy ha egy adott munkakörnyezetben áramellátást nem lehetséges biztosítani, akkor egy hidraulikus motorhoz kötve is működőképes eszközt nyerjünk általa. Ha a motorunk nem hidraulikus, akkor kardán meghajtású, vagy az ékszíjmeghajtású szivattyú típusok is rendelkezésre állnak. Az önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyúkhoz különféle minőségi kiegészítők is szükségesek, rugalmas és masszív csövek, tartós kötőelemek és tömítések, melyek nagyban befolyásolhatják a szivattyú által nyújtott teljesítményt és akár az emelési magasságot is javíthatjuk általuk, érdemes tehát ezeket is szakértő segítséggel kiválasztani. Méretéből adódóan az önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyú könnyen telepíthető és mozgatható, alkalmas többféle háztartásban előforduló folyadék mozgatására is, mélyből a magasabb pontokra vagy például kerti kútból az épületbe.
önfelszívó, kardán meghajtású szivattyú

Önfelszívó, kardán meghajtású szivattyú

A traktor meghajtású, más néven önfelszívó, kardán meghajtású szivattyúk kétirányú folyadékgyűrűvel vannak felszerelve. Működésük nagy előnye, hogy a kemény részecskéket nem tartalmazó kémiailag semleges folyadékokat és tiszta vizet kiválóan lehet velük szivattyúzni. Az önfelszívó, kardán meghajtású szivattyúk megbízhatóságuk, egyszerű kezelhetőségük és gazdaságos üzemeltetésük miatt ipari és háztartási célra is jól alkalmazhatóak. Általában kis nyomáskiegyenlítő tartályokkal, vagy áramlásérzékelővel felszerelt házi vízellátó rendszereknél, kertekben és parkokban öntözésre használhatóak. Az önfelszívó, kardán meghajtású szivattyúk telepítése száraz, az időjárás hatásaitól védett helyre javasolt. A berendezéshez nyomáskapcsoló, hidrofor tartály és áramláskapcsoló is párosítható. Az önfelszívó, kardán meghajtású szivattyú mellett egyfokozatú rozsdamentes centrifugál szivattyú vagy önfelszívó, ékszíjmeghajtású kézi kuplung szivattyú is használható, ha nem célravezető a szivattyú vízbe merítése.
többfokozatú rozsdamentes önfelszívó szivattyú

Prémium többfokozatú rozsdamentes önfelszívó szivattyú a kínálatban

Mindenképp számításba kell venni, hogy milyen szivattyút használjunk a meglévő vagy a tervezett kút szivattyúzásához. Fontos, hogy soha ne a kutat igazítsuk a már megvásárolt szivattyúhoz, hanem a kúthoz válasszunk szivattyút! Bizonyos körülmények egyértelműen meghatározzák, hogy mikor szükséges például egy többfokozatú rozsdamentes önfelszívó szivattyú használata. A sekély kutak esetében kifejezetten ajánlott ez a típus, hiszen megfelelő hatékonysággal képes biztosítani a szükséges vizet. Amennyiben az üzemi vízszint nem haladja meg a 7-8 métert, abban az esetben a PENTAX ULTRA SA rozsdamentes szivattyú kitűnő megoldásnak bizonyul, a speciális igényektől kezdve, az általános vízmű rendszerekig. Permetező öntözéshez, nyomásos rendszerekhez, fűtő és klíma berendezésekhez gond nélkül alkalmazható ez a többfokozatú rozsdamentes önfelszívó szivattyú. Mivel a szivattyúház, a járókerék és természetesen a tengely is teljesen rozsdamentes anyagból készült, ezért garantált a hosszú élettartam. Érdemes megemlíteni a tengelytömítés speciális anyagát is, ami nem más, mint szén/kerámia/NBR . A motorpajzs pedig alumíniumból készült, tehát a korrózió veszélye ezen alkatrész esetében sem áll fenn. Gyakori probléma a vízellátó rendszerek esetében az alacsony nyomás. Különösen az emeletes családi házaknál tapasztalható alacsony víznyomás a felsőbb szinteken. Ennek kiküszöbölésére a többfokozatú rozsdamentes önfelszívó szivattyú kitűnő megoldás. Kútból történő szivattyúzás esetén érdemes minél közelebb telepíteni a berendezést a víznyerő helyhez.

Pentax SA rozsdamentes önfelszívó szivattyú a kiváló minőség!