VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Önfelszívó szivattyúk nagy választékban

Az önfelszívó szivattyú alkalmazása

Az önfelszívó szivattyú a legkeresettebb termékek közé tartozik, amelynek oka az egyszerű telepíthetőség és használat. Figyelembe kell venni azonban, hogy legfeljebb 9 méteres felszívásig lehet alkalmazni ezeket a berendezéseket. Az ásott kút mellé gyakran kerül önfelszívó szivattyú. Ennek egyik oka, hogy az ilyen kutakból esetében nem nagy mélységből kell felhozni a vizet. Másrészt az önfelszívó szivattyú jobban tűri a homokot is, mint a búvárszivattyúk, és egy esetleges meghibásodás esetén is gazdaságosabban javítható, mint más típusok.

Az önfelszívó szivattyú a felszínre telepíthető. A felszíni szivattyú nem járhat szárazon, a használatbavétel előtt mindenképpen fel kell tölteni a szivattyút. Ha ez nem történik meg, a szivattyút nem szabad elindítani, mert a szárazon futástól meghibásodik.

Hol alkalmazható szivattyú vagy házi vízmű?

Szinte minden önfelszívó szivattyú a centrifugálszivattyú-elv alapján üzemel. Ennek lényege, hogy a folyadékot egy motor és egy forgó lapát segítségével szállítja. A szivattyú szívócsatlakozásán át a berendezésbe kerülő víz vagy zagy egy forgó keréken halad át, amely örvényt generál. Ezáltal a tengelyre merőlegesen távozó folyadék nagyobb mozgási energiával lép ki a szivattyú nyomócsonkján keresztül, mint ahogyan érkezett.

Pentax INOX önfelszívó szivattyú

Pentax INOX önfelszívó szivattyú – sokoldalúság és nagy teljesítmény

A Pentax INOX sorozatú önfelszívó szivattyúit elsősorban háztartások vízellátásának kiépítéséhez ajánljuk. Az önfelszívó szivattyúk nagyon jó ár-érték arányú megoldást jelentenek: homokkopás esetén a javításuk általában kisebb költségekkel jár, mint a búvárszivattyúké, ráadásul mivel munka közben „kidolgozzák magukból” a felesleges levegőt, magas gáztartalmú vízhez is használhatóak. Az önfelszívó szivattyúk általában 9 méteres üzemi vízszintig alkalmazhatóak, de a JET-es rendszerű önfelszívó szivattyúkkal akár ennél mélyebben fekvő vízoszloppal is dolgozhatunk.

Megbízható és sokoldalú önfelszívó szivattyút keres? Keresse a Pentax szivattyúkat!

Pentax CAM önfelszívó szivattyú

Pentax CAM önfelszívó szivattyú – vízellátás szinte bárhol

A Pentax CAM sorozatú önfelszívó szivattyú családja az egyik legsokoldalúbban használható típus. A 100-as sorozatig az önfelszívó szivattyúkat főként háztartási célokra ajánljuk, míg a 150-200-300-as típusok már akár kisebb üzemek, műhelyek ellátására is alkalmasak. A nagyobb teljesítményű önfelszívó szivattyúk a mezőgazdaságban is megállják a helyüket – segítségükkel hosszú távon rengeteg költséget megspórolhat az öntözésnél.

Terhelhető és nagy teljesítményű önfelszívó szivattyú? Válasszon Pentax CAM gépeinkből!

Pentax CAB önfelszívó szivattyú

Pentax CAB önfelszívó szivattyú – akár üzemi használatra is

Szerelőműhelyt üzemeltet? Részben közművesített területen található a telephelye? Őstermelő? Akkor Önnek különösen érdemes szétnéznie Pentax CAB önfelszívó szivattyúink kínálatában. Ezeknek a szivattyúknak a teljesítménye lehetővé teszi akár egy kisebb üzem vagy családi gazdaság vízellátását is. Ezek az önfelszívó szivattyúk masszív kialakítású, takarékos eszközök, amelyek a megfelelő lábszelep beépítésével kényelmes, folyamatos használatot tesznek lehetővé.

Olyan önfelszívó szivattyút keres, amellyel igazán keményen dolgozhat? Válasszon a Pentax CAB sorozatból!

Pentax MD önfelszívó szivattyú

Pentax MD önfelszívó szivattyú – stabil teljesítmény

Az önfelszívó szivattyúk egyszerűen beüzemelhetők: elég csupán a szivattyúházat feltölteni, a megfelelő telítettség mellett a gép hamarosan kihajtja a rendszerből a légbuborékokat. Ha a vízellátó rendszerbe egy lábszelepet is építünk, az önfelszívó szivattyúval akár folyamatos vízellátást is biztosíthatunk. A Pentax MD önfelszívó szivattyúk segítségével megoldhatjuk családi vagy hétvégi házak vízellátását, de jó szolgálatot tesznek az üvegházakban, kiskertekben is.

Háztartási használatra vásárolna önfelszívó szivattyút? Kattintson Pentax MD berendezéseinkért!

Pentax MPX önfelszívó szivattyú

Pentax MPX önfelszívó szivattyúk – Házi vízellátó rendszerek gazdaságosan

Pentax MPX önfelszívó szivattyúinkat elsősorban azok kedvelik, akik házi vízellátó rendszerhez keresnek jó ár-érték arányú, egyszerűen használható megoldást. Ezek az önfelszívó szivattyúk szinte bármilyen helyzetben megállják a helyüket. Legjobb tulajdonságuk, hogy akár 21 méteres emelőmagasságig képesek üzemelni, percenként akár 80 liter folyadék szállításával. Az önfelszívó szivattyúk magas gáztartalmú vízhez is használhatóak, a homokkopás esetén pedig rendszerint olcsóbban javíthatóak, mint a búvárszivattyúk – így akár rossz körülmények között is gazdaságosan képesek gondoskodni a vízellátásról.

Strapabíró megoldást keres háztartása számára? Nézze meg Pentax MPX önfelszívó szivattyúinkat!

Pentax ULTRA A önfelszívó szivattyú

Megbízható teljesítményű, többfokozatú Pentax ULTRA A önfelszívó szivattyú

A Pentax ULTRA A önfelszívó szivattyú viszonylag széles felhasználási területtel rendelkezik, legyen szó akár az iparról vagy a mezőgazdaságról, de a hétköznapi, lakossági környzetet tekintve is elterjedt a használatuk. Egy hidrofor tartállyal és nyomáskapcsolóval együtt alkalmazva házi vízmű motorja is lehet, de az kerti locsolás, öntözés is remekül megoldható az önfelszívó szivattyú használatával. Nincs ez másképp a Pentax ULTRA A önfelszívó szivattyú esetében sem, ami a gyártó utasításai szerint is használható a háztartási és az ipari célokra. Ezek a típusok a járókerekek, valamint a venturi cső segítségével visszafecskendezik a vizet, kidolgozva abból a benne lévő levegőt. A szivattyúházba belépő folyadék nagyobb nyomással távozik a berendezésből, mint amekkorával a szivattyúházba történő belépéskor rendelkezett. Kiválóan alkalmas ásott, bizonyos esetekben fúrt kutakból történő vízkinyerésre, illetve öntözőrendszerek táplálására szintén. Egyedül nyomásfokozó szivattyúként érdemes kerülni a használatát, egy ilyen rendszerben ugyanis önfelszívó tulajdonságának az előnyeit nem feltétlenül tudja kihasználni, a váltószelep esetleges kiakadása akár hátráltathatja is a rendszer működését. Széles körben használható a Pentax ULTRA A önfelszívó szivattyú is A Pentax ULTRA A önfelszívó szivattyú többfokozatú, ami annyit jelent, hogy több járókerékkel rendelkezik. Remekül használható, nem robbanásveszélyes és nem agresszív, a szivattyú anyagát nem roncsoló folyadék szállítására.

Önfelszívó, nagy teljesítményű szivattyú? Igen, a Pentax Ultra a sorozat pont ilyen!

Tellarini ECC JET önfelszívó szivattyú 12V, 24V

Tellarini ECC JET önfelszívó szivattyú – Kényelem az úton lévőknek is!

A Tellarini ECC JET rendszerű önfelszívó szivattyúkat azoknak ajánljuk, akik olyan helyzetben kénytelenek megoldani a vízellátást, ahol nem áll rendelkezésre a munkához 1 vagy 3 fázisú csatlakozás. Ezek az önfelszívó szivattyúk egyenárammal működnek és kisméretűek, így kiválóan használhatók akár hétvégi házakban, lakóautókban is, de hajókon nyomásfokozó berendezésként is alkalmazzák őket. Kis méretük ellenére ezek az önfelszívó szivattyúk akár 61 liter folyadékot is képesek továbbítani percenként.

Praktikus víztovábbítás egyenáramú motorral? Nézze meg a Tellarini ECC JET rendszerű önfelszívó szivattyúkat!

Pedrollo JSW önfelszívó szivattyú

Pedrollo JSW önfelszívó szivattyú – Hatalmas teljesítmény, megbízható működés

Akár 58 méteres emelési magasság és 160 liter folyadék továbbítása percenként. A Perdollo JSW sorozatban elsősorban nagy teljesítményű, gyors folyadéktovábbításra képes önfelszívó szivattyúkat találhatunk, melyek segítségével akár műhelyek, üzemcsarnokok, üvegházak, nagyobb családi gazdaságok vízellátását is biztosítani lehet Ezek az önfelszívós szivattyúk gazdaságosan üzemeltethetőek, egyszerűen beépíthetőek, sokáig használhatóak.

Elsősorban ipari célra keres önfelszívó szivattyút? Kattintson Pedrollo JSW szivattyúinkért!

GMP önfelszívó szivattyú

GMP önfelszívó szivattyú – lenyűgöző teljesítmény, nagyszerű ár

A GMP önfelszívó szivattyú percenként akár 390 liter vizet is képes továbbítani, így szinte bármilyen ipari célra is takarékosan és biztonságosan alkalmazható. Ajánljuk ezt az önfelszívós szivattyút öntözőrendszerek telepítéséhez, műhelyek vízellátásának megoldásához, bármilyen olyan helyzetbe, amikor folyamatos és gazdaságos vízellátásra van szükség.

Gazdaságosan üzemeltethető, mégis nagy teljesítményű szivattyút keres? Ismerje meg a GMP típusú önfelszívó szivattyút!

Elpumps önfelszívó, kerti szivattyú

Elpumps JPV önfelszívó szivattyú – gazdaságos megoldás háztartásoknak

Az önfelszívó szivattyúk egyik legfontosabb jellemzője a kiváló ár-érték arány – különösen emiatt ajánljuk az Elpumps szivattyúkat háztartási használatra. Az önfelszívó szivattyúk nagyon sokféle célra alkalmazhatók: ha a rendszerbe a folyadék „elejtését” akadályozó lábszelepet is építünk, a segítségükkel folyamatos vízellátást biztosíthatunk. Az Elpumps JV soroaztú önfelszívó szivattyúkat elsősorban házi vízmű rendszerekhez javasoljuk. A "B" jelzéssel elátott típusok bronz járókerékkel készülnek.

Szivattyút keres otthonába, kertjének öntözésére? Nézze meg az Elpumps JPV önfelszívó szivattyúit!

Érdemes megtekinteni a teljes kerti szivattyú kínálatunkat is.

Lowara BG kerti önfelszívó szivattyú

Lowara BG önfelszívó szivattyú – kiváló minőség, hosszú élettartam!

A Lowara BG sorozatú önfelszívó szivattyú sorozata az egyik legjobb minőségű típus. A önfelszívó szivattyúkat főként háztartási célokra, házi vízmű szivattyújaként ajánljuk, de kis üzemi alkalmazásra is beépíthetőek. Számos gépben, berendezésben megtalálható ez a típus. A lowara BG önfelszívó szivattyúk segítségével hosszú távon rengeteg költséget megspórolhat az öntözésnél, vízellátásnál.

Terhelhető és kiváló minőségű önfelszívó szivattyú? Válasszon Lowara BG gépeinkből! De érdemes megnézni a teljes kerti szivattyú kínálatunkat is!

Foras JA kerti önfelszívó szivattyú

Foras JA önfelszívó szivattyú sokoldalú használatra

Az önfelszívó szivattyúk a leggyakrabban alkalmazott típusok, ha a házkörüli munkákra, feladatokra gondolunk. A búvár- és merülőszivattyúkhoz képest, kedvezőbb ár is vonzóvá teszi sok háztartásnak. Ha nem éppen egy több 10 méteres kútból kell a vizet kinyerni, akkor minden bizonnyal a legtöbb feladattal kapcsolatban megállják a helyüket.

Az önfelszívó szivattyú a kinyerni kívánt vízszintje felett van. Ebből kifolyólag a szívómélységük nem akkora, mint a vízbe merített típusok emelőmagassága, általában 9 – 10 méter mélységig képes hatékonyan üzemelni. Az önfelszívó szivattyúk egyik típusa az a JET rendszerű, mint Foras JA kerti önszívó szivattyú is. Ezek 9 méteres mélységből is képes a vizet kinyerni. Mindig figyelni kell az alkalmazásuk során arra, hogy soha ne lépjük át a termék dokumentációjában maximálisan szívómélységet. Ez ugyanis kaációhoz vezet, amivel jelentősen rontja a készülék élettartamát

A Foras JA kerti önfelszívó szivattyú biztos megoldás a háztartásban

Házkörüli munkákra ezek a leggyakrabban alkalmazott típusok, így a Foras JA kerti önfelszívó szivattyú is remek választás ilyen célokra, ha nem szennyezett vagy robbanásveszélyes anyagot szeretnénk kinyerni. Kerti szivattyúként, öntözésre, hidrofor tartályra szerelve, házi vízmű üzemeltetésére vagy gázos fúrt kutak vizének kinyerésére egyaránt alkalmasak.  

Foras JA 150-300 önfelszívó szivattyú

Foras JA 150-300 önfelszívó szivattyú hasznos modell

Az önfelszívó szivattyú az egyik legelterjedtebb típus, ha a lakossági felhasználást veszi alapul. Az egyes típusok kitűnően képesek ellátni olyan háztartási feladatokat, mint kutak vizének kinyerése, házi vízmű üzemeltetése, medence vizének kezelése vagy éppen a kerti öntözés.

A merülő- és búvárszivattyúkkal működik, az önfelszívó szivattyúk nem a vízbe merítve, hanem annak szintje fölött üzemelnek. Ezért az emelőmagasságuk valamennyivel súlyos, azonban egyes típusok, mint a Foras JA 150-300 önfelszívó szivattyú ilyen téren is jól teljesít. Arra figyelni kell, hogy a termékleírásban a legnagyobb emelőmagasságot soha ne lépjük át, ez sokat okoz a károsítja a készüléket és növeli a meghibásodás esélyét.

Első használat előtt minden esetben töltsük fel a szivattyúházat és a szívótömlőt, ebben ugyanis levegő található. Ezt követően a készüléket beindítva kidolgozza magából a légbuborékokat, amit a berendezés csendesebb hangjából megállapíthatunk meg.

A Foras JA 150-300 önfelszívó szivattyú ideális locsoláshoz

Házkörüli munkákra remek szolgálatot tesznek az önfelszívó szivattyúk, akár öntözésre, akár egy kút vizének kinyerésére használnánk. A többfokozatú Foras JA 150-300 önfelszívó szivattyú a magasabb gáztartalmú kutak vizének kinyerésére is alkalmas, azonban a robbanásveszélyes vagy fizikailag szennyezett folyadékok szivattyúzását kell.

Foras JAM önfelszívó szivattyú

A Foras JAM önfelszívó szivattyú megoldja a kerti gondokat

Az önfelszívó szivattyú, más típusokkal ellentétben, a kinyerendő folyadék felszíne felett üzemel és egy külön csővezetéken keresztül szívja ki onnan a vizet. Az emelőmagasság tekintetében azok a típusok, például a különböző búvárszivattyúk teljesítenek a legjobban, amelyek a víz felszíne alatt üzemelnek. Az önfelszívó típusok, mint a Foras JAM önfelszívó szivattyú esetében, a maximális szívómélység általában 9 méter, amit soha nem szabad túllépni. Ebben az esetben ugyanis a kiemelni kívánt vízoszlop megszakad, a víz párologni kezd, ennek következtében pedig légbuborékok keletkeznek, ez a hatás erősen koptatja a berendezés járókerekeit.

Az önfelszívó szívó oldalán nem szabad szűrőt elhelyezni. Ha ezt szeretnénk tenni, akkor a szűrőnek mindig a nyomó oldalra kell kerülnie. Összességében a Foras JAM önfelszívó szivattyú energiatakarékos működéssel üzemel, hosszútávon jelent megbízható megoldást, persze megfelelő használat esetén.

A Foras JAM önfelszívó szivattyú szerepe a háztartásban

Az átlagos házkörüli feladatokra a legtöbb önfelszívó szivattyú alkalmas, így a Foras JAM önfelszívó szivattyú is jó megoldást jelenthet ebből a célból. Tiszta, szilárd szennyeződésektől és koptató hatástól mentes, valamint a szivattyút nem károsító folyadékok szivattyúzására alkalmas. Például gázzal telített víz kinyerésére, házi vízmű üzemeltetésére vagy kertek öntözésére.

Foras PC kerti önfelszívó szivattyú

Magas minőségű Foras PC kerti önfelszívó szivattyú

Ha lakossági felhasználásról beszélünk, a legtöbbször az önfelszívó szivattyúkra esik a választás. Ezek a száraz beépítésű szivattyúk nem a vízbe merve, hanem annak szintje felett elhelyezve üzemelnek. A Foras PCi önfelszívó szivattyú külön csővezetéken keresztül nyeri ki a vizet vagy más kertet és a motor is kényesebb abból a szempontból, hogy a víztől vagy a párától könnyen tönkremehet. Ezért minden esetben páramentes, száraz helyen kell elhelyezni. Mivel a felszín felett üzemel, így nem képes mélységekből folyadékot kinyerni, mint más típusokat, de ha nem az ipari, hanem a háztartási felhasználást nézzük, a legtöbb esetben megfelelő megoldást nyújtanak a házkörüli funkciók ellátására, akárcsak a Foras PC kerti önfelszívó szivattyút. A hagyományos típusok általában 7 m, míg a JET rendszerű szivattyúk legfeljebb 9 méteres mélységből képesek kinyerni a vizet. Fontos, hogy ezt az értéket soha ne lépjük át és mindig ellenőrizzük a termékleírásban!

Foras PC kerti önfelszívó szivattyú minőségi alkatrészekkel

Háztartási feladatokra a legtöbb önfelszívó szivattyú maximálisan alkalmas, így a Foras PC kerti önfelszívó szivattyú is jó választás lehet. Használható és tápként, csatlakoztatható házi vízmű rendszerre, megfelelő fúrt kút vizének kinyerésére. Valamennyi nem agresszív, koptató hatástól és fizikai szennyeződésektől mentes folyadékot használnak.

Nézzen körül teljes kerti szivattyú kínálatunkban is!

Foras JXM önfelszívó szivattyú

A Foras JXM önfelszívó szivattyú nem okoz csalódást

Háztartási feladatokra az önfelszívó szivattyú tekinthető a leggyakrabban alkalmazott megoldásnak. Amíg ipari körülmények között elsősorban a centrifugál vagy az oldalcsatornás típusok jellemzőek, addig lakossági felhasználás kapcsán legtöbbször az úgynevezett JET típusú modellekkel találkozhatunk, mint például a Foras JXM önfelszívó szivattyú.

A hagyományos önfelszívó szivattyúk körülbelül 6 – 7, a JET rendszerű darabok viszont akár 9 méteres mélységből is képesek kinyerni a folyadékot. Arra mindig figyelni kell, hogy a termék dokumentációjában megadott maximális szívómélységet soha ne lépjük át, ez ugyanis kavitációt okoz a készülékben, ezzel pedig jelentősen növeljük a járókerekek kopását és csökkentjük a berendezés élettartamát.

Használat előtt a szivattyút fel kell tölteni vízzel majd így működtetni, hogy megszabaduljon a benne lévő légbuborékoktól. Amint csendesebb működést tapasztalunk, akkor az arra utal, hogy ez megtörtént és nyugodtan üzembe helyezhetjük a Foras JXM önfelszívó szivattyút.

A Foras JXM önfelszívó szivattyú a gázos vizű kutakhoz is jó

A JET típusú modellek, mint a Foras JXM önfelszívó szivattyú, jellemzően alkalmas 9 méteres szívómélységre, így kiváló választás kutak vizének kinyerésére. Mivel működésük során kidolgozzák magukból a légnemű anyagokat, így akkor is megoldást jelenthetnek, ha gázosabb vizű kutakhoz kívánjuk bevetni.

Foras JXF kerti önfelszívó szivattyú

Háztartási feladatokra a Foras JXF kerti önfelszívó szivattyú kell!

Háztartási felhasználásra önfelszívószivattyú az gyakran alkalmazott megoldás. A merülő típusokkal és egyes, ipari felhasználásra szántokkal szemben, ezek a változatok vagy bő modellek 8 – 9 méteres mélységből képesek felszívni a vizet. A JET rendszerű darabok, mint a Foras JXF kerti önfelszívó szivattyú is, általában képesek 9 méteres szívómélység elérésére.

Az önfelszívó szivattyúkkal kapcsolatban fontos, hogy az első használat előtt fel kellett tölteni az egészet. Ennek eredményeként távoznak belőle a légbuborékok, tehát a berendezés halabb és egyenletesebb működése tapasztalható. Ezt követően a szivattyú már készen áll az üzembe helyezésre.

Figyelembe kell venni azt is, hogy nyomóoldali nyomás a szívási mélységgel arányosan csökken, jellemzően méterenként 0,1 barral. Így 9 méteres mélységből történő szivattyúzás esetén 0,9 barral fog csökkenni a nyomóoldali nyomás. Ezzel a nyomáscsökkenéssel mindig érdemes kalkulálni használat során.

A Foras JXF kerti önfelszívó szivattyúra mindig számíthat 

Lakossági felhasználás esetén, egy minőségi modell, mint a Foras JXF kerti önfelszívó szivattyú, szinte bármilyen feladat ellátására alkalmas, ha olyan tiszta folyadékot kell továbbítani, ami mentes a szilárd szennyeződésektől, nem robbanásveszélyes és nem károsítja annak anyagát. Öntözőrendszerek, szökőkutak vagy házi vízmű üzemeltetésre alkalmas.

Nézzen körül teljes kerti szivattyú kínálatunkban is!

Pedrollo Plurijet önfelszívó szivattyú

A Pedrollo PLURIJET önfelszívó szivattyú megbízható olasz márka

Az önfelszívó szivattyú gyakran alkalmazott megoldás a háztartásokban. Ezek a típusok gyakori száraz beépítésű szivattyú, ami azt jelenti, hogy nem a vízbe vagy más folyadékba merítve, hanem azok szintje felett helyezkednek el. Legfeljebb 9 méteres szívómélységre képes és egy külön csővel emelik ki a folyadékot a kívánt területről. A JET rendszerű típusok, mint a Pedrollo PLURIJET önfelszívó szivattyú, általában mind képesek elérni ezt a szívómélységet.

Mivel ezek a berendezések száraz beépítésűek, így a motort minden esetben óvni kell a nedves, vizes körülményektől. Összességében, a működésük mentes energiatakarékos, csendes, rendeltetésszerű használat mellett pedig hosszú éveken keresztül képes megbízhatóan, meghibásodásoktól mentesen működni. Fontos, hogy soha ne lépjük túl a termékleírást maximálisan szívómélységet, ezzel ugyanis komolyan károsíthatjuk az eszköz járókerekeit és lerövidíthetjük az élettartamát!

A Pedrollo PLURIJET önfelszívó szivattyú megtérülő befektetés

Házkörüli felhasználás esetén, egy JET rendszerű modell, mint a piacvezető márkák közé tartozó Pedrollo PLURIJET önfelszívó szivattyú is, minden körülmények között megállja a helyét. Hogy csak tiszta, nem robbanásveszélyes és olyan fontos folyadék kinyerésére alkalmas, ami nem károsítja a szivattyú anyagát. Nyugodtan használható esővíz visszanyerésére, öntözőrendszerek működtetésére, akár ipari körülmények között is.

Pedrollo szivattyút keres? Nézzen körül kínálatunkban!

Pedrollo Plurijet 90-130-200 önfelszívó szivattyú

A Pedrollo PLURIJET 90-130-200 önfelszívó szivattyú remek választás

Az önfelszívó szivattyúk a népszerű típusok, ha a háztartási munkák, feladatok elvégzésére gondolunk. Ennek egyik oka, hogy a búvár és merülő típusokhoz kedvezőbb áron elérhető el. Igaz, hogy azonnal jelent szívómélységre képes, de ha nem egy tíz méteres kútból kell a vizet kinyerni, akkor minden feladatra megfelelő megoldást. Különösen a JET rendszerű modellek, mint a Pedrollo PLURIJET 90-130-200 önfelszívó szivattyú, ami akár 9 m szívómélységgel is rendelkezik.

Az önfelszívó szivattyúk nem a vízbe merítve, hanem a vízszint fölött üzemelnek. Arra figyelni kell, hogy a termék paraméterei között a legnagyobb emelmagasságot soha ne lépjük át, ez ugyanis kavitációhoz vezet, amivel növeljük a meghibásodás esélyét.

Első használat előtt a szivattyúházat és a szívótömlőt kell feltölteni, majd a készüléket beindítva kidolgozza magából a légbuborékokat. Onnan tudjuk, hogy ez megtörtént, mivel ezt követően a szivattyú működése is halkabb és egyenletes lesz.

Pedrollo PLURIJET 90-130-200 önfelszívó szivattyú a háztartásokban

Egy JET rendszerű modell, így a Pedrollo PLURIJET 90-130-200 önfelszívó szivattyú is képes a legtöbb háztartási feladatot ellátni. Akár magasabb gáztartalmú kutak vizének kinyerésére is alkalmas, azonban a robbanásveszélyes vagy fizikailag szennyezett folyadékok szivattyúzását kell kerülni.

Pedrollo szivattyút keres? Nézzen körül kínálatunkban!

Pedrollo Plurijet 90X-130X-200X önfelszívó szivattyú

Megbízható és gazdaságos a Pedrollo PLURIJET 90x-130x-200x önfelszívó szivattyú

Az önfelszívó szivattyú a búvár vagy merülő fajtákkal nem a folyadékba merítve, hanem a kinyerendő folyadék szintje felett üzemel. Egy külön csővezetéken keresztül szívja ki a vizet, a motort pedig óvni kell a vizes, nedves körülményektől, tehát száraz helyen kell tartani.

Az önfelszívó típusok esetében a maximális szívómélység általában 7-9 méter között alakul. Az JET rendszerű modellek, mint a Pedrollo PLURIJET 90x-130x-200x önfelszívó szivattyú is, amely képes a 9 méteres mélység elérésére. A kínált maximális értéket soha nem szabad túllépni. Ekkor ugyanis a vízoszlop megszakad, a víz párologni kezd, aminek következtében légbuborékok keletkeznek a szivattyúban. Ezt nevezzük kavitációnak, amely hatás erősen koptatja a berendezés járókerekeit.

Első használat előtt Pedrollo PLURIJET 90x-130x-200x önfelszívó szivattyú feltöltése kell legyen, hogy a beindításakor kidolgozza magából a benne lévő légbuborékokat. Ha a szivattyú működése csendesebb és egyenletes lesz, azt jelenti, hogy a légbuborékok távoztak és a berendezés üzembe helyezhető.

Mire használható a Pedrollo PLURIJET 90x-130x-200x önfelszívó szivattyú?

Háztartási alkalmazásra a legtöbb önfelszívó szivattyú alkalmas, így a Pedrollo PLURIJET 90x-130x-200x önfelszívó szivattyú is remek megoldást jelent ilyen célra. Használja esővíz visszanyerésére, öntözőrendszerek üzemeltetésére vagy nyomástartó tartályokkal kombinált víznyomásra és elosztásra.

Pedrollo szivattyút keres? Nézzen körül kínálatunkban!