VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Borszivattyú? Gázolaj szivattyú? A legjobb helyen jár!

Ezek a réz - főként Tellarini gyártmányok - szivattyúk kiválóan alkalmazhatók különféle folyadékok, pl. sör, bor, gázolaj, stb. szállítására viszonylag kis emelőmagasság mellett. A szivattyúk többsége önfelszívó kivitelű, így kb. 2-3m mélységből történő felszívás esetén nem szükséges lábszelepet alkalmazni (a szivattyúban folyadéknak kell lennie). A szivattyúk különféle elektromos meghajtással érhetőek el (egy fázis, háromfázis, 12V, 24V) illetve rendelkezésre állnak kardán, ékszíj (ez esetben választhatunk kézi illetve elektromos kuplung működést) meghajtású változatok is. Csak egy fúrógép áll a rendelkezésünkre? Nem probléma! Fúrógép meghajtású (a szivattyú tengelyét a tokmányba kell befogni) típusunkkal könnyen és gyorsan meg tudja oldani a folyadékszállítási problémákat.

önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolaj szivattyú)

Önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolaj szivattyú)

A bort kedvelők és a borászok tudják, hogy a kereskedelmi forgalomba hozott bornak kifogástalan tisztaságúnak kell lennie. Sajnos ez az állapot öntisztulással nem érhető el, így különböző tisztítási eljárásokat kell alkalmazni a célul kitűzött tökéletes tisztaságú bor elérése érdekében. A legfontosabb eljárás az úgynevezett fejtés, mely eljárást a nagyobb borászatok önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolajszivattyú) igénybevételével oldják meg. Az önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolajszivattyú) viszkózus és szilárd részecskéket tartalmazó folyadékok, például a seprőt tartalmazó nyers bor, vagy a sűrűbb gázolaj szállítására is kiválóan alkalmas. Természetesen azt tudni kell, hogy univerzális önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolajszivattyú) nem létezik, mindenkinek a munkafolyamathoz leginkább passzoló készüléket kell kiválasztania. Ezért lehet vásárolni már az önfelszívó szivattyúk köréből fúrógéphez kapcsolható, ékszíj vagy hidraulikus vagy akár kardán meghajtású szivattyút is.

önfelszívó, fúrógép szivattyú

Fúrógép szivattyú

Önfelszívó, fúrógép szivattyú

Az önfelszívó fúrógép szivattyú valójában egy centrifugál szivattyú, amelynek szabad a tengelyvége, így akár szárazon üzemeltetett fúrógép segítségével is meg lehet hajtani. Az önfelszívó fúrógép szivattyúval felszívható anyagok elég széles skálán mozognak, mivel korrózióálló, így az enyhén lúgos vagy savas termékek esetén is alkalmazható. Használható tiszta víz, bor, sör, tej, gyümölcslé, de akár gázolaj felszívására, áttöltésére is, sőt szűkebb helyekről kiszivattyúzásra is.Az önfelszívó fúrógép szivattyúk főbb jellemzője, hogy a forgásirány mindegy a készülékek számára, ugyanis mindkét irányban szívnak és nyomnak. Mindkét oldalon található tömlőcsatlakozó.Természetesen, ha nem áll rendelkezésre fúrógép, abban az esetben is van lehetőség szivattyúzni, hiszen létezik önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyú, önfelszívó, ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú, de akár önfelszívó, kardán meghajtású szivattyút vagy esetleg önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyú is alkalmazható.
önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyú

Önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyú

Az önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyúk különleges berendezések a szivattyúzás területén. Hiszen ezek a szivattyúk, a legtöbb hagyományos szivattyúval ellentétben, sokkal többféle folyadék felszívására, illetve továbbítására alkalmasak. Az önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyúk ugyanis nem csak tiszta, esetleg enyhén szennyezett vizet képesek szállítani, hanem más anyagokat is, mint például a tej, a bor, az olaj, vagy a különböző gyümölcslevek. Azoknak pedig, akik ezekkel a folyadékokkal foglalkoznak, például szőlészek, borászok, esetleg más gyümölcsökből készítenek ízletes leveket, püréket vagy olajokat, illetve azok, akiknek tejcsarnokuk van, maguk is tudják, mennyi segítséget tud jelenteni egy ilyen szivattyú a tevékenységeikhez. Az önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyú segítségével kímélhetjük a hátunkat és a derekunkat, hiszen nem a termelőknek kell rendszeresen hajolgatni azért, hogy az italokat kimerjék, majd üvegekbe töltsék. Az önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyúhoz kiegészítőket, például csöveket, csapokat, idomokat, szerelvényeket vagy bilincseket is érdemes beszerezni, hiszen ezek a nagyon kedvező árú alkatrészek nagyságrendekkel könnyíthetik meg a munkánkat!
önfelszívó, ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú

Önfelszívó, ékszíjmeghajtású, elektromos kuplunggal ellátott szivattyú

Aki autót vezet, az ismeri a kuplung kifejezést, hiszen ez a pedál az úgynevezett kapcsolatbontó szerkezet. Persze azt már kevesebben tudják, hogy ezt a kapcsolatbontást a motor és a nyomatékváltó, hétköznapi nevén sebességváltó között teszi. Azt viszont már csak a szakértők tudják, hogy a szivattyúk között is létezik ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú, amit ipari és háztartási körülmények között is lehet alkalmazni. Ezek a berendezések önfelszívó, folyadékgyűrűs kivitelben készülnek, melyekben mágneses kuplung van. Működésének lényege hasonló, mint az autónál, a szíjtárcsa és a tengely közé be van építve egy tengelykapcsoló, ami elektromágneses kialakítású. Az ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú alkalmas távoli vezérlésre is, egyetlen kapcsoló kell ahhoz, hogy ki- és bekapcsolható legyen a készülék. Az ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú mellett egyéb önfelszívó készülékek is jól használhatóak a ház körül, többek között a kardánmeghajtású szivattyú és többfokozatú rozsdamentes szivattyú is jó szolgálatot tehet.
önfelszívó, ékszíjmeghajtású kézi kuplung szivattyú

Önfelszívó, ékszíjmeghajtású kézi kuplunggal ellátott szivattyú

Kedves leendő új gazdám! Én egy önfelszívó, ékszíjmeghajtású kézi kuplung szivattyú vagyok. Tudom, hogy ekkora konkurencia mellett, ami ezen az oldalon megtalálható, nagyon nehéz lesz dönteni, én mégis megpróbálom bebizonyítani, hogy én vagyok a legmegfelelőbb választás. Én egy igazi kezes bárány vagyok, kis helyen is elférek és nem zavarok sok vizet, csak akkor, ha éppen ez a feladat, amit rám bíznak. Mint minden önfelszívó, ékszíjmeghajtású kézi kuplung szivattyú, én is arra készültem, hogy emberi erővel is könnyen kezelhető és mozgatható legyek, és az olyan helyeken is kiváló teljesítményt nyújtsak, ahol nem ideálisak a körülmények, például az áramellátás nem megoldott. Ilyenkor motorhoz csatlakoztatva is elvégzem a feladatom az ékszíjas meghajtásnak köszönhetően, ami megkülönböztet a hidraulikus és kardán meghajtású versenytársaimtól. Alapvetően háztartási alkalmazott vagyok, igen gazdaságos áron és fogyasztási mutatókkal és mindig készen állok a legkülönfélébb folyadékok mozgatására, legyen szó locsolóvízről, kútvízről, vagy netán borról. Csak egy bűvös számot kell szem előtt tartani velem, az önfelszívó, ékszíjmeghajtású kézi kuplung szivattyúval kapcsolatban, hogy milyen mélységből tudom vállalni a szivattyúzást. 
önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyú

Önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyú

Az önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyúknak két típusa ismert, fogaskerekes és lapátos kivitelben készülnek, működtetésükhöz hidraulikus motor szükséges. Az önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyúkat indítás előtt fel kell tölteni vízzel, mert száraz futás esetén a motorja meghibásodik. Ennek elkerülése érdekében érdemes visszacsapó szeleppel ellátni a berendezést, mert az megakadályozza a víz eltávozását a berendezésből. A visszacsapó szelep segítségével az önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyúnál megakadályozható a visszaáramlás is, másrészt, ha szűrővel is fel van szerelve az önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyú, akkor a szilárd szennyező anyagok is kiszűrésre kerülhetnek. Az önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyúk öntözésre, locsolásra és házi vízellátásra is jól alkalmazhatóak. Az önfelszívó, hidraulikus meghajtású szivattyú mellett többfokozatú rozsdamentes szivattyút vagy egyfokozatú rozsdamentes centrifugál szivattyút is jó lehet hasznosítani a házi kertben és ipari felhasználás esetén is.
önfelszívó, kardán meghajtású szivattyú

Önfelszívó, kardán meghajtású szivattyú

Ha a magyar gyerekek egyik kedvenc meséjében Gombóc Artúr nem a csokoládékért lett volna oda, hanem tegyük fel az önfelszívó szivattyúkért, egészen biztos, hogy sokkal nagyobb gondban lett volna, mert bizony nehéz választani az ebben a termékcsoportban megtalálható számtalan típus közül. Itt van ugyebár rögtön az önfelszívó, kardán meghajtású szivattyú, vagy az önfelszívó ékszíj meghajtású és hidraulikus meghajtású szivattyúk csapata és akkor még nem is említettük a borra, vagy olajra specializált típusokat. Miközben Gombóc Artúr bőszen töri a fejét, hogy melyiket válassza, mi azért megsúgjuk, hogy az önfelszívó, kardán meghajtású szivattyú elsősorban a ház körüli, vagy nagyobb mezőgazdasági munkálatokat tudja mesésen megkönnyíteni, ahol kardán meghajtású mezőgazdasági gépek motorjához tudjuk csatlakoztatni, és ahol nagyobb szilárd daraboktól mentes folyadékot szeretnénk mozgatni a segítségével. Az önfelszívó, kardán meghajtású szivattyú igazi hős, az, hogy elbánik a különösen maró vegyszerekkel, a műtrágyával és a permetező szerekkel is, nem csak mese. Ezzel még Gombóc Artúr is egyetértene.