VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Alkategóriák

Mélyszívófejes önfelszívó szivattyú

Mikor egy hagyományos önfelszívó szivattyú 9 méteres felszívási magassága már kevés, érdemes mélyszívófejes típust választania. A mélyszívófejes termékek kétcsöves rendszere lehetővé teszi, hogy néhány szivattyú típus akár közel 50 méteres mélységből is kiemelje a vizet. Fontos, hogy csak tiszta folyadék szállításához alkalmazzon mélyszívófejes szivattyút. A szilárd szennyeződések károsíthatják a szivattyú lapátját. Tilos továbbá olyan folyadék szállítására használni a mélyszívófejes termékeket, amelyek kikezdhetik a szivattyú anyagát vagy robbanásveszélyesek.

A mélyszívófejes önfelszívó szivattyú működési elve

Akárcsak a hagyományos típusok esetében, a mélyszívófejes önfelszívó szivattyú is a felszínre telepítendő, a mélyszívófejet azonban le kell engedni a kútba. A szivattyú üzemeltetése közben a berendezést nem hagyja el az összes víz, egy része a venturi rendszerbe jut, hogy ezáltal növelje a nyomást. Ennek köszönhető a kiváló az emelési magasság. Hozzá kell tenni, hogy a visszaforgatás miatt a mélyszívófejes szivattyúnak a hagyományos típusoknál valamivel kisebb a hatásfoka, és kevesebb folyadékot képes szállítani. Az üzembiztonsága miatt azonban mégis sokak kedvenc típusa.

Ahogyan a többi önfelszívó szivattyú esetében is, a mélyszívófejes modelleket is fel kell tölteni vízzel az üzembe helyezést megelőzően.

Pentax AP mélyszívófejes szivattyú

Pentax AP mélyszívófejes önfelszívó szivattyú

A Pentax AP sorozatú mélyszívófejes önfelszívó szivattyúk egy régi technológián alapulnak, modern kivitelben. A kétcsöves mélyszívó rendszer lehetővé teszi, hogy a normál önfelszívó szivattyúknál sokkal mélyebről is fel lehessen szívni. A mélyszívófejes szivattyú alacsony hatásfokkal dolgozik, hiszen kb. a fele teljesítményét arra használja fel, hogy önmagának besegítsen nagy mélységből felszívni a vizet a mélyszívó fejben elhelyezett venturi csövön keresztül. A mélyszívófej lehelyezéséhez 110mm-es átmérőjű kútra van szükség. Ma már inkább a körülményes, nehézkes szerelés miatt, inkább csőszivattyút vagy ásottkút szivattyút alkalmazunk (kúttípustól függően) amennyiben a felszívandó víz mélysége a 8m-t meghaladja.