VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

Alkategóriák

Mélyszívófejes önfelszívó szivattyú

Mikor egy hagyományos önfelszívó szivattyú 9 méteres felszívási magassága már kevés, érdemes mélyszívófejes típust választania. A mélyszívófejes termékek kétcsöves rendszere lehetővé teszi, hogy néhány szivattyú típus akár közel 50 méteres mélységből is kiemelje a vizet. Fontos, hogy csak tiszta folyadék szállításához alkalmazzon mélyszívófejes szivattyút. A szilárd szennyeződések károsíthatják a szivattyú lapátját. Tilos továbbá olyan folyadék szállítására használni a mélyszívófejes termékeket, amelyek kikezdhetik a szivattyú anyagát vagy robbanásveszélyesek.

A mélyszívófejes önfelszívó szivattyú működési elve

Akárcsak a hagyományos típusok esetében, a mélyszívófejes önfelszívó szivattyú is a felszínre telepítendő, a mélyszívófejet azonban le kell engedni a kútba. A szivattyú üzemeltetése közben a berendezést nem hagyja el az összes víz, egy része a venturi rendszerbe jut, hogy ezáltal növelje a nyomást. Ennek köszönhető a kiváló az emelési magasság. Hozzá kell tenni, hogy a visszaforgatás miatt a mélyszívófejes szivattyúnak a hagyományos típusoknál valamivel kisebb a hatásfoka, és kevesebb folyadékot képes szállítani. Az üzembiztonsága miatt azonban mégis sokak kedvenc típusa.

Ahogyan a többi önfelszívó szivattyú esetében is, a mélyszívófejes modelleket is fel kell tölteni vízzel az üzembe helyezést megelőzően.

Pentax AP mélyszívófejes szivattyú

Pentax AP mélyszívófejes önfelszívó szivattyú

A Pentax AP sorozatú mélyszívófejes önfelszívó szivattyúk egy régi technológián alapulnak, modern kivitelben. A kétcsöves mélyszívó rendszer lehetővé teszi, hogy a normál önfelszívó szivattyúknál sokkal mélyebről is fel lehessen szívni. A mélyszívófejes szivattyú alacsony hatásfokkal dolgozik, hiszen kb. a fele teljesítményét arra használja fel, hogy önmagának besegítsen nagy mélységből felszívni a vizet a mélyszívó fejben elhelyezett venturi csövön keresztül. A mélyszívófej lehelyezéséhez 110mm-es átmérőjű kútra van szükség. Ma már inkább a körülményes, nehézkes szerelés miatt, inkább csőszivattyút vagy ásottkút szivattyút alkalmazunk (kúttípustól függően) amennyiben a felszívandó víz mélysége a 8m-t meghaladja.