VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Egyfokozatú centrifugál szivattyú

A centrifugál szivattyúk az örvényszivattyúk csoportjába tartoznak. A szivattyúk centrifugál járókerékkel rendelkeznek, ezért is nevezik őket más néven centrifugál szivattyúnak. A működésük nagyon egyszerű. Maga a járókerék vagy lapátkerék egy két tárcsa között elhelyezkedő egyenes vagy ívelt bordákból álló alkatrész, mely a forgás vagy perdületváltozásból adódóan a folyadék tengelyirányban (axiális) áramlik a járókerékbe a szivattyú szívócsonkján keresztül és a bordák között általában a szivattyú nyomócsonkján keresztül radiális irányban távozik. A szivattyúház úgy van kialakítva, hogy egy folyamatosan, az átemelő szivattyú nyomócsonkjának az irányában szélesedő csatorna is ki van alakítva, hogy az áramlást elősegítse. A centrifugál szivattyú folyamatos működése esetén a folyadékáramlás folytonos, nem változó mint pl. a dugattyús szivattyúk esetén. A centrifugál szivattyúk sokféle kialakításúak lehetnek de többnyire egyfokozatú (egy járókerék van benne), monoblokk vagy alapkeretre szerelve tengelykapcsolóval, villanymotorral kerülnek kialakításra alacsony fordulattal (1440 f/perc) vagy magas fordulattal (2900 f/perc). A felhasznált anyagok a szállítandó folyadék függvényében változhatnak. Centrifugál szivattyúk alapesetben öntöttvasból készülnek, de létezik réz/bronz anyagból, savak vagy lúgok szállítása esetén készülhetnek rozsdamentes acélból vagy műanyagból is. A centrifugál szivattyúk az egyszerű kialakításuknál és a felhasznált minőségi anyagoknál fogva igen széles körben alkalmazhatóak, működésük megbízható.

A centrifugál szivattyú felhasználási területei

Egy ilyen szivattyú tökéletesen alkalmas tartályokban és medencékben található víz mozgatásához és elosztásához. A belvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszerekben is gyakran használnak centrifugál szivattyúkat. Ipari területen hűtő- és tápszivattyúként alkalmazható. A mezőgazdaságban főként öntözőrendszerekbe építik be. Háztartási felhasználásra is javasolt, de más változatok jobban elterjedtek pl. önfelszívó szivattyú erre az alkalmazásra. A réz járókerékkel szerelt modellekkel a melegvíz-szállítás is megoldható.

Pentax CM 32 centrifugál szivattyú (szabványosított)

PENTAX CM32 centrifugál szivattyú – sokoldalú felhasználás, széles termékkínálat!

A centrifugál szivattyúkat elsősorban ipari és mezőgazdasági felhasználási terültre ajánljuk. Alkalmasak lehetnek árasztásos locsolásra, esőztető öntözésre, tavakból, folyókból való víznyerésre, permetező öntözéshez, nyomásos rendszerekhez, fűtő és légkondicionáló berendezésekhez egyaránt, hiszen rendkívül jó hatásfokkal és folyamatos üzemre tervezett kialakítással rendelkeznek. A centrifugál szivattyú nyomásfokozó szivattyúként is alkalmazható vízellátó rendszerekben. A centrifugál szivattyú alkalmazható koptató hatástól mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes, és a szivattyú anyagát meg nem támadó folyadékokhoz. Széles választékuk, és a különböző teljesítménygörbék az optimális típus kiválasztását teszik lehetővé. A centrifugál szivattyúk szabványosított kialakítása azt jelenti, hogy velük lehetővé válik számunkra más gyártók típusainak a kiváltása is. PENTAX CM 32 centrifugál szivattyúinkat 12 hónap garanciával árusítjuk.

Szabványosított egyfokozatú centrifugál szivattyú? – Tekintse meg PENTAX szivattyúink széles választékát!

Pentax CM 40 centrifugál szivattyú (szabványosított)

PENTAX CM40 centrifugál szivattyú – kiváló minőség, széleskörű felhasználás!

Felhasználási területük szerint a centrifugál szivattyúkat elsősorban ipari és mezőgazdasági területre ajánljuk. Kiválóan alkalmasak árasztásos locsolásra, esőztető öntözésre, tavakból, folyókból való víznyerésre, permetező öntözéshez, nyomásos rendszerekhez, fűtő és légkondicionáló berendezésekhez egyaránt, hiszen rendkívül jó hatásfokkal és folyamatos üzemre tervezett kialakítással rendelkeznek. A centrifugál szivattyúk különlegessége, hogy nyomásfokozó szivattyúként is alkalmazhatóak vízellátó rendszerekben. Kifejezetten koptató hatástól mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes, és a szivattyú anyagát meg nem támadó folyadékokhoz lehet őket alkalmazni. A centrifugál szivattyúk szabványosított kialakítása azt jelenti, hogy velük lehetővé válik számunkra más gyártók típusainak a kiváltása is. Anyagát tekintve a szivattyúház, a motorpajzs és a járókerék öntöttvasból, a tengely rozsdamentes acélból készül, míg csúszógyűrűs tömítése szén/kerámia/NBR. PENTAX CM 40 centrifugál szivattyúinkat 12 hónap garanciával kínáljuk vásárlóinknak.

Szabványosított egyfokozatú centrifugál szivattyú? – PENTAX termékeink jelentik a tökéletes megoldást önnek!

Pentax CM 50 centrifugál szivattyú (szabványosított)

PENTAX CM50 centrifugál szivattyú – tökéletes kialakítás, hosszú élettartam!

Az általunk forgalmazott PENTAX centrifugál szivattyúkat elsősorban ipari és mezőgazdasági felhasználási területre ajánljuk. Tökéletes megoldást jelentenek árasztásos locsolás, esőztető öntözés, tavakból, folyókból való víznyerés, permetező öntözés esetén, valamint nyomásos rendszerekhez, fűtő és légkondicionáló berendezésekhez egyaránt, mert nagyon jó hatásfokkal és folyamatos üzemre tervezett kialakítással rendelkeznek. A centrifugál szivattyúk előnye, hogy nyomásfokozó szivattyúként is alkalmazhatóak vízellátó rendszerekben. Használatukkor figyelembe kell venni, hogy koptató hatástól mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes, és a szivattyú anyagát meg nem támadó folyadékokhoz lehet őket alkalmazni. A centrifugál szivattyúk szabványosított kialakítása azt jelenti, hogy velük lehetővé válik számunkra más gyártók típusainak a kiváltása is. Anyagukat tekintve a szivattyúház, a motorpajzs és a járókerék öntöttvasból, a tengely rozsdamentes acélból készül, míg csúszógyűrűs tömítése szén/kerámia/NBR. Akár 90 Celsius fokos folyadékok szivattyúzására is alkalmasak 10 bar üzemi nyomás mellett. PENTAX CM 50 centrifugál szivattyúinkat 12 hónap garanciával kínáljuk vásárlóinknak.

Szabványosított egyfokozatú centrifugál szivattyú? – Válasszon PENTAX termékeink közül!

Pentax CM 65 centrifugál szivattyú (szabványosított)

PENTAX CM65 centrifugál szivattyú – speciális vízellátási igényekhez a legjobb megoldás!

Áruházunkban számos PENTAX gyártmányú centrifugál szivattyút forgalmazunk, melyeket elsősorban ipari és mezőgazdasági felhasználási területre ajánlunk. Amennyiben árasztásos locsolás, esőztető öntözés, tavakból, folyókból való víznyerés, permetező öntözés lenne a cél úgy ezek a szivattyúk jelentik a legmegfelelőbb választást önnek. Ugyanígy kiváló megoldást jelentenek nyomásos rendszerekhez, fűtő és légkondicionáló berendezésekhez egyaránt, hiszen nagyon jó hatásfokkal és folyamatos üzemre tervezett kialakítással rendelkeznek. A PENTAX centrifugál szivattyúk előnye, hogy nyomásfokozó szivattyúként is alkalmazhatóak vízellátó rendszerekben. Ahhoz, hogy hosszú élettartamot biztosítsunk számukra, ügyelnünk kell arra, hogy koptató hatástól mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes, és a szivattyú anyagát meg nem támadó folyadékokhoz lehet őket alkalmazni. Szabványosított centrifugál szivattyúkról van szó, mely azt jelenti, hogy kialakításuk alapján lehetővé válik számunkra más gyártók típusainak a kiváltása is. Anyagukat tekintve a szivattyúház, a motorpajzs és a járókerék öntöttvasból, a tengely rozsdamentes acélból készül, míg csúszógyűrűs tömítése szén/kerámia/NBR. Akár 90 Celsius fokos folyadékok szivattyúzására is alkalmasak 10 bar üzemi nyomás mellett. PENTAX CM 65 centrifugál szivattyúinkat 12 hónap garanciával kínáljuk vásárlóinknak.

Szabványosított egyfokozatú centrifugál szivattyú? – Széleskörű PENTAX termékskálával állunk rendelkezésére!

Pentax CM 80 centrifugál szivattyú (szabványosított)

PENTAX CM80 centrifugál szivattyú – profizmus a szivattyúzásban!

Amennyiben ipari, mezőgazdasági felhasználási területre keres szivattyút, PENTAX termékeink jelentik a tökéletes megoldást önnek. Kiválóan alkalmasak árasztásos locsolás, esőztető öntözés, tavakból, folyókból való víznyerés, permetező öntözés esetén, ahogy nyomásos rendszerekhez, fűtő és légkondicionáló berendezésekhez is egyaránt alkalmazhatóak. Mind nagyon jó hatásfokkal és folyamatos üzemre tervezett kialakítással rendelkeznek. PENTAX centrifugál szivattyúink nagy előnye, hogy nyomásfokozó szivattyúként is alkalmazhatóak vízellátó rendszerekben. Hogy minél hosszabb élettartamot biztosítsunk számukra érdemes ügyelnünk arra, hogy koptató hatástól mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes, és a szivattyú anyagát meg nem támadó folyadékokhoz lehet őket alkalmazni. Szabványosított centrifugál szivattyúkról van szó, mely azt jelenti, hogy kialakításuk alapján lehetővé válik számunkra más gyártók típusainak a kiváltása is. Anyagukat tekintve a szivattyúház, a motorpajzs és a járókerék öntöttvasból, a tengely rozsdamentes acélból készül, míg csúszógyűrűs tömítése szén/kerámia/NBR. Akár 90 Celsius fokos folyadékok szivattyúzására is alkalmasak 10 bar üzemi nyomás mellett. Áruházunk kínálatában megtalálhatóak a PENTAX CM80 - 160A, 160B, 160C, 160C1, 160D, 160E, 200A és 200B típusok egyaránt. Minden termékünket 12 hónap garanciával kínáljuk vásárlóinknak.

Szabványosított egyfokozatú centrifugál szivattyú? – PENTAX termékeink széles választékával tökéletes megoldást kínálunk önnek!

Pentax CM 100 centrifugál szivattyú (szabványosított)

PENTAX CM100 szabványosított centrifugál szivattyú – kimagasló a szivattyúzásban

Amennyiben ipari, mezőgazdasági felhasználási területre keres szivattyút, PENTAX termékeink jelentik a tökéletes megoldást önnek. Kiválóan alkalmasak árasztásos locsolás, esőztető öntözés, tavakból, folyókból való víznyerés, permetező öntözés esetén, ahogy nyomásos rendszerekhez, fűtő és légkondicionáló berendezésekhez is egyaránt alkalmazhatóak. Mind nagyon jó hatásfokkal és folyamatos üzemre tervezett kialakítással rendelkeznek. PENTAX szabványosított centrifugál szivattyúink nagy előnye, hogy nyomásfokozó szivattyúként is alkalmazhatóak vízellátó rendszerekben. Hogy minél hosszabb élettartamot biztosítsunk számukra érdemes ügyelnünk arra, hogy koptató hatástól mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes, és a szivattyú anyagát meg nem támadó folyadékokhoz lehet őket alkalmazni. Szabványosított centrifugál szivattyúkról van szó, mely azt jelenti, hogy kialakításuk alapján lehetővé válik számunkra más gyártók típusainak a kiváltása is. 

Szabványosított centrifugál szivattyú? – PENTAX termékeink széles választékával tökéletes megoldást kínálunk önnek!

Pentax CMG szabványosított centrifugál szivattyú

A Pentax CMG szabványosított centrifugál szivattyú minősége kifogástalan

A Pentax CMG szabványosított centrifugál szivattyú öntöttvasból készül, de a felhasznált anyagok a szállítani kívánt folyadék jellemzőinek függvényében változhatnak. Rézből vagy műanyagból készült kivitelekkel is találkozhatunk, amelyek savak vagy lúgok szállítására is alkalmasak lehetnek.. A centrifugál szivattyú sokfajta kialakítással rendelkezhet, a felhasználási terület dönti el elsősorban, hogy milyen típusú és milyen anyaghasználattal készült darab jelenti a megfelelő választást. Az alaptípus az egyfokozatú, amiben egy járókerék található. Ugyanakkor léteznek többfokozatú darabok is, amelyek a bonyolultabb ipari körülmények között is nagy teljesítményt képesek nyújtani. A szabványosított centrifugál szivattyúk nagy előnye, hogy más gyártók típusait is kiválthatjuk vele. Beépítési méreteiket az adott szabványhoz igazítják, így egy esetleges meghibásodás esetén egyszerűen lecserélhetőek, nem szükséges hozzá a csőrendszer átépítése. A Pentax CMG szabványosított centrifugál szivattyú minden speciális ipari igénynek megfelelhet A Pentax CMG szabványosított centrifugál szivattyú szivattyúháza, motorpajzsa és járókereke öntöttvasból, a tengely pedig rozsdamentes acélból készült. Fontos, hogy kizárólag koptató hatástól mentes, nem agresszív és nem robbanásveszélyes, a szivattyú alkatrészeit nem károsító folyadékokhoz használható.

Elsősorban ipari felhasználásra javasolt – itt a legtöbb speciális igény kielégítésére alkalmas.

Pentax CMGX szabványosított centrifugál szivattyú

A Pentax CMGX szabványosított centrifugál szivattyú megbízható megoldást jelent

A centrifugál szivattyú lehetséges felhasználási területei A centrifugál szivattyúknak többféle típusa létezik és különböző anyagok felhasználásával készülhet attól függően, hogy milyen célokra fogják használni. A legtöbb típus, akárcsak a Pentax CMGX szabványosított centrifugál szivattyú, öntöttvasból készül, de a szállítandó közeg sajátosságait figyelembe véve műanyag vagy bronz kivitelben is léteznek. Ipari körülmények között általában akkor használják, ha fontos a teljesítmény: így például uszodákban is alkalmasak lehetnek nagy mennyiségű víz mozgatására, de tűzi vízellátásra vagy öntözőrendszer működtetésére szintén megfelelő lehet. Ipari területen emellett hűtő- és tápszivattyúként is funkcionálhat, nyomásos rendszerekhez, fűtő és légkondicionáló berendezésekhez vagy tavakból történő víznyeréshez szintén gyakran alkalmazott megoldás. Háztartási felhasználását tekintve elsősorban nyomásfokozó vagy keringető szivattyúként használatos, tekintve, hogy egyes típusok akár 90 0 C hőmérsékletű folyadék szállítására is alkalmasak. A Pentax CMGX szabványosított centrifugál szivattyú nyomásfokozó szivattyúként is jó választás A Pentax CMGX szabványosított centrifugál szivattyút elsősorban ipari felhasználásra ajánljuk, de vízellátó rendszerekben nyomásfokozó szivattyúként is alkalmazható. Ez az egyfokozatú centrifugál szivattyú kizárólag koptató hatástól mentes, nem robbanásveszélyes vagy agresszív, a szivattyú anyagát nem károsító folyadékhoz használható.

A Pentax CMGX szabványosított centrifugál szivattyú elsősorban ipari felhasználásra készült, de nyomásfokozó szivattyúként akár társasházban is alkalmazható

Elpumps CP centrifugál szivattyú

ELPUMPS CP centrifugál szivattyú – megbízhatóság, nagy teljesítmény!

Az áruházunkban forgalmazott ELPUMPS CP egyfokozatú felszíni centrifugál szivattyúkat elsősorban háztartási felhasználási területre ajánljuk. Kiválóan alkalmasak ugyanis háztartások ivóvíz szükségleteinek és egyéb használati vizeinek (például locsolás, öntözés esetén) történő biztosítására. Az ELPUMPS szivattyúk nagy előnye, hogy akár agresszív és nem éghető folyadékok szállításra, szivattyúzására is tökéletesen megfelelőek. Anyagukat tekintve a szivattyúház öntöttvasból, a motorpajzs alumíniumból, a járókerék rézből, a tengely rozsdamentes acélból készül, míg tömítése szén/kerámia/NBR. Maximum 35 Celsius fokos folyadékok szivattyúzására alkalmasak 10 bar üzemi nyomás mellett. Az ELPUMPS centrifugál szivattyúk közül áruházunkban a CP 207 (230V) és a CP 1504 (400V) termékeket forgalmazzuk. 12 hónap garanciával kínáljuk kiváló minőségű termékeinket vásárlóinknak. Az ELPUMPS CP szivattyúk megfelelnek a régi Bajai, kis Bajai, IMI típusok kiváltására.

Centrifugál szivattyút agresszív szállítandó közeghez? – Az ELPUMPS CP termékeinket önnek ajánljuk!

Érdemes megnézni a teljes Elpumps szivattyú kínálatunkat is.

Pedrollo CP centrifugál szivattyú

A csendes, megbízható centrifugál szivattyúnak számos változatát találja meg áruházunkban, ráadásul ezekre a készülékekre 24 hónap garanciát biztosítunk.

A centrifugál szivattyú elektromos meghajtású, centrifugális járókerékkel felszerelt szivattyú, mely tiszta víz és kémiailag semleges folyadék szivattyúzására alkalmas berendezés. Megbízhatóságuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak lakossági felhasználásra, kiemelten a kis- és közepes méretű vízrendszerekbe becsatlakoztatva. Emellett kisebb parkok, házikertek öntözésére is jól használhatóak. A centrifugál szivattyút mindenképpen célszerű időjárástól védett helyre szerelni, így jól védhető a korrózió ellen. A centrifugál szivattyúk mellett lehet a háztartásban, a házikertben többfokozatú, nyomásfokozó centrifugál szivattyút, tisztavíz átemelő búvár szivattyút, de akár ásott kút szivattyút is alkalmazni.

a megbízható, kis karbantartás-igényű centrifugál szivattyút keres, akkor nálunk megtalálja, munkatársaink segítenek önnek a választásban. Jöjjön és tekintse meg készletünket!

Pentax CA centrifugál szivattyú (szabad tengelyvéggel)

Pentax CA centrifugál szivattyú szabad tengelyvéggel akár ipari körülmények között is kifogástalan választás

Mit jelent az, hogy centrifugál szivattyú? A centrifugál szivattyúk az úgynevezett örvényszivattyúk csoportjába tartoznak, elnevezésüket pedig az egyik jellegzetes alkatrészükről, az úgynevezett centrifugál járókerékről kapták. Valamint magának a szivattyúnak a működésében a centrifugális erő is döntő szerepet játszik, ugyanis ennek az erőnek a segítségével gyorsítja fel a szivattyúházba belépő folyadékot a készülék forgótárcsája. Ebbe a csoportba tartozik a Pentax CA centrifugál szivattyú szabad tengelyvéggel is. Ezekről a típusokról általánosságban elmondható, hogy megbízhatók, megfelelő használat mellett hosszú élettartammal rendelkeznek. További fontos jellemzőjük ezeknek a szivattyúknak, hogy működésük során a folyadékáramlás folyamatos, ellentétben a változó folyadékáramlást biztosító típusokkal, mint például a dugattyús szivattyúk. Ipari, mezőgazdasági vagy ház körüli feladatokra egyaránt találhatunk megfelelő darabokat belőlük. Pentax CA centrifugál szivattyú szabad tengelyvéggel: egy igazán profi darab A Pentax CA centrifugál szivattyú szabad tengelyvéggel annyit jelent, hogy ez a modell motor nélkül érhető el, csak szivattyú formájában. Igazán minőségi darab, amely széles körű felhasználást tesz lehetővé, legyen szó mezőgazdasági vagy ipari körülményekről, de akár nyomásfokozó szivattyú szerepét is betöltheti vízellátó rendszerekben.

A Pentax CA centrifugál szivattyú szabad tengelyvéggel kialakítása szabványosított típus, amely annyit jelent, hogy képes más gyártók típusainak kiváltására is.

Pentax 4CA centrifugál szivattyú (szabad tengelyvéggel)

PENTAX 4CA centrifugál szivattyú szabad tengelyvéggel strapabíró kivitelben

Az egyik leggyakrabban használt Pentax szivattyú típus, mivel számos előnnyel rendelkezik, ezért sokrétűen alkalmazható a különféle körülményeknek és igényeknek megfelelően. A PENTAX 4CA centrifugál szivattyú szabad tengelyvéggel sajátossága a kiemelkedő minőségében rejlik, mindamellett, hogy hosszú élettartammal rendelkezik, hiszen az üzemeltetése során nem igényel karbantartást. Ehhez viszont rendeltetésszerű használat szükséges, mivel a PENTAX 4CA centrifugál szivattyú szabad tengelyvéggel elsősorban a koptató hatástól mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes és a szivattyú anyagát kímélő folyadékok áramoltatására lett tervezve. E tekintetben megállja a helyét ipari körülmények között, de a mezőgazdaságban is alkalmazható, hiszen a permetező öntözés is kivitelezhető és persze a fűtő- és klímarendszerek esetében is remek berendezésnek számít. Azt viszont fontos szem előtt tartani rendelés előtt, hogy a PENTAX 4CA centrifugál szivattyú szabad tengelyvéggel motor nélküli kivitelben kapható. Anyaghasználat tekintetében sem lehet panasz erre a remek termékre. Főként ennek köszönheti a megbízhatóságát és a hatékony működését, ugyanis a szivattyúház, a motorpajzs, illetve a járókerék öntöttvasból készült, a tengely pedig rozsdamentes acélból. Csúszógyűrűs szénkerámia/NBR tömítéssel rendelkezik.

A PENTAX 4CA centrifugál szivattyú szabad tengelyvéggel energiatakarékos megoldásnak számít, mivel a legjobb hatásfokon is kevés energiát használ, magas áramlási sebesség mellett, ellentétben egy térfogatkiszorításos változattal.

Lowara NSCE centrifugál szivattyú (szabványosított)

A Lowara NSCE centrifugál szivattyú (szabványosított) megfelel a speciális ipari igényeknek is

A Lowara NSCE centrifugál szivattyú (szabványosított) az örvényszivattyúk között tartjuk számon. Ezen csoporton belül egy külön típust alkotnak, ugyanis a kialakítása egyedi abból a szempontból, hogy egy centrifugális járókerékkel felszerelve gyártják, innen is kapta megkülönböztető elnevezését. Forgási energiáját az elektromos motorból nyeri. Működése során felgyorsítja a belépő folyadékot, ami a kiömlő nyíláson távozik a berendezésből. Nagy előnye, hogy centrifugál szivattyú alkalmazásakor folytonos folyadékáramlásra számíthatunk, ellenben más típusokkal, ahol a vízszállítás szakaszos is lehet. A gyakorlatban legtöbbször akkor használják a centrifugál szivattyút, ha fontos a nagy teljesítmény, például egy öntözőrendszer esetében, de uszodákban is elterjedt megoldásnak számít. Akár -25 és 120 fok közötti hőmérsékletű folyadékok szállítására is alkalmas. Természetesen a Lowara NSCE centrifugál szivattyú (szabványosított) is ebbe a körbe tartozik Nagy teljesítményre képes a Lowara NSCE centrifugál szivattyú (szabványosított) A Lowara NSCE centrifugál szivattyú (szabványosított) elsősorban ipari felhasználásra készült. Remekül használható sok területen, legyen szó fűtő- és légkondicionáló berendezések üzemeltetéséről vagy éppen permetező öntözésről. Ha a háztartási, polgári felhasználását nézzük, akkor elsősorban nyomásfokozó szivattyúként alkalmazható. Ez a típus, a szabványosításnak köszönhetően, bármilyen meghibásodás esetén egyszerűen lecserélhető, hiszen beépítési méreteit egy egységes szabvány adja meg.

Szabványosított kialakításának köszönhetően képes kiváltani más gyártók típusait is.

Lowara NSCS centrifugál szivattyú (szabványosított)

Elérhető a LOWARA NSCS centrifugál szivattyú szabványosított változata

A centrifugál szivattyúk egyszerű alapelv szerint működnek és tulajdonképpen ennek köszönhetik a kimagasló hatékonyságukat. Kimondottan népszerűnek számítanak, mivel sokrétű felhasználást tesznek lehetővé a folyadékszállítást illetően. A LOWARA NSCS centrifugál szivattyú szabványosított változata kiemelkedő teljesítményt és hatékony működést garantál hosszú éveken keresztül. A perdületváltozás elvén működik, amit a járókerék forgó mozgása tesz lehetővé. Ez az alkatrész mesterséges örvényt generál a szivattyú belsejében. A LOWARA NSCS centrifugál szivattyú szabványosított ipari felhasználásra szánt modellje, a robosztus kialakításából fakadóan, igen strapabírónak számít és remekül teljesít, intenzív igénybevétel mellett is. Az alacsony nyomású vízellátó rendszerek esetében, akár nyomásfokozóként is nyugodtan használható. Ez a kialakítás lehetővé teszi a konkurens gyártók termékeinek a kiváltását. Egészen 7 méteres szívómélységig alkalmazható tiszta víz áramoltatásához. Természetesen, a LOWARA NSCS centrifugál szivattyú szabványosított modellje esetében minőségi anyagok kerültek felhasználásra. A szivattyúház és a motorpajzs egyaránt öntöttvasból készültek, csak úgy, mint a járókerék. A tengely szintén ellenáll a kopásnak és a korróziónak, mivel rozsdamentes acélból készült. Arra mindenképp figyelni kell, hogy a tömítések és a csavarok, illetve a csatlakozó ellen peremeket nem tartalmazza a LOWARA NSCS centrifugál szivattyú szabványosított típusa, ezért ezeket külön szükséges megrendelni.

Lowara NSCS centrifugál szivattyú prémium minőségben!

Lowara NSCF centrifugál szivattyú (szabványosított)

Lowara NSCF centrifugál szivattyú megbízható teljesítménnyel

A Lowara NSCF centrifugál szivattyú az örvényszivattyúk egyik külön csoportja, amit elsősorban a működési mechanizmusa különböztet meg más, ebbe a kategóriába tartozó típusoktól. Ez pedig a centrifugális erő, ami a berendezés által elvégzet munka alapját jelenti. A szállítandó közeg a centrifugális erőt kifejtő járókeréknél lép be a szivattyúházba, amit ez a járókerék vagy többlépcsős típus esetén járókerekek megnövelt nyomással továbbítanak. Ennek a tulajdonságának köszönhetően, folyamatos folyadékáramlást képesek biztosítani, ellentétben más típusokkal, például a dugattyús szivattyúkkal. Az ilyen típusú készülékek éppen ezért megbízható, széleskörű felhasználást biztosító berendezésnek számítanak, akárcsak a Lowara NSCF centrifugál szivattyú. Ipari és lakossági célokra egyaránt alkalmasak lehetnek, uszodák medencéinek vagy egy kerti tó vizének kezelésére, mozgatására egyaránt használhatóak, teljesítménytől függően. Lowara NSCF centrifugál szivattyú széles választékban A centrifugál szivattyúk anyaghasználata elsősorban attól függ, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkező közeget hivatottak áramoltatni. A legtöbb esetben öntöttvasból készülnek, de előfordulhat réz vagy bronz anyaghasználat is, ha pedig savakat vagy lúgokat kell szállítaniuk, a műanyagból gyártott típusok is előfordulhatnak. A Lowara NSCF centrifugál szivattyú öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készül. Felszíni, egyfokozatú típusok, amelyek elsősorban -25 +120 °C tiszta víz szivattyúzására használhatóak.

Prémium minőségű, megbízható centrifugál szivattyúk!

Lowara LNEE in-line centrifugál szivattyú

Lowara LNEE in-line centrifugál szivattyú megbízható működéssel

A Lowara LNEE in-line centrifugál szivattyú egyik nagy előnye, hogy a szívó- és nyomócsonk egy vonalban helyezkedik el. Ennek pedig akkor vehetjük hasznát, amikor be kell építeni valamilyen rendszerbe, hiszen nem szükséges a csőszakasz átalakítása. Elég megvágni egy adott ponton és a berendezés minden komolyabb munkálat nélkül beszerelhető. Jellemzően sokkal kisebb helyigénnyel rendelkeznek más típusokkal összehasonlítva. A Lowara LNEE in-line centrifugál szivattyút jellemzően ipari körülmények között használják, például középületek fűtési és hűtési rendszereiben. Két fő csoportjukat az egy- és többfokozatú modellek alkotják, ezen jellemzőjük utal a bennük található járókerekek számára. Az előbbiek elsősorban közvetlen és alacsony áramlású rendszerekben tesznek jó szolgálatot, a többfokozatú fajták nagyobb teljesítményükkel a komolyabb nyomásfokozó rendszerekben is megállják a helyüket. Lowara LNEE in-line centrifugál szivattyú nagy hatékonyságú hidraulikával A Lowara LNEE in-line centrifugál szivattyú egy járókerekes típus, soros szívó- és nyomóoldali karimákkal, a könnyebb beépíthetőség érdekében. Rozsdamentes acél kopó gyűrűkkel érhető el, amelyek magas élettartamot biztosítanak a berendezésnek. A szállítandó folyadék hőmérséklete -25 +120 C fok közötti tartományban megengedett. IP55 védelemmel rendelkezik, ami képes ellenállni az ömlő vízzel szemben. Szivattyúháza, adaptere, valamint a járókerék öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból, a tengely minden esetben rozsdamentes acélból készül, így a tartós jellege megkérdőjelezhetetlen.

Prémium minőségú centrifugál szivattyúk a kínálatunkban!

Pedrollo F szabványosított centrifugál szivattyú

A Pedrollo F szabványosított centrifugál szivattyú hozza az elvártakat

Pedrollo F szabványosított centrifugál szivattyú sok helyen jelen van. Gyakran találkozhatunk ipari, háztartási vagy mezőgazdasági területeken vele. Besorolás szerint, az örvényszivattyúk közé tartoznak, azon belül egy különleges típusnak számítanak. Elnevezésüket a centrifugál szivattyúk onnan kapták, hogy egy speciális, centrifugál járókerékkel rendelkeznek. A járókerék lapátjai és az elektromos motor segítéségével gyorsítja fel a szivattyúházba lépő folyadékot, a centrifugális erő segítségével. Az iparban és a mezőgazdaságban különösen akkor alkalmazzák, ha kifejezetten nagy hangsúly van a teljesítményen. Uszodákban, mezőgazdasági öntözőrendszerekben, esetleg hűtő- és tápszivattyúként szintén előfordulhat, de alkalmas fűtő- és légkondicionáló berendezésekben történő felhasználásra is. A háztartásokban elsősorban mint nyomásfokozó van jelen. A Pedrollo F szabványosított centrifugál szivattyú, öntöttvasból készül, azonban a szállítani kívánt folyadéktól függően, gyárthatják rézből vagy bronzból, sőt, ha például lúgos vagy savas szállítóközegben kell üzemelniük. A Pedrollo F szabványosított centrifugál szivattyú a legmagasabb minőséget képviseli A Pedrollo F szabványosított centrifugál szivattyú akkor lesz jó választás, ha koptató hatástól és szilárd szennyeződéstől mentes, nem agresszív vagy robbanásveszélyes folyadékot szeretnénk szállítani. Permetező öntözéshez, nyomásos rendszerekhez, fűtő- és légkondicionáló berendezésekhez tökéletesen alkalmazható.

Vízellátó rendszerekben, például egy ipari üzem esetében nyomásfokozó szivattyúként is képes funkcionálni. 

Pedrollo szivattyút keres? Nézzen körül kínálatunkban?

Pedrollo FG szabványosított centrifugál szivattyú (szabad tengelyvéggel)

Pedrollo FG szabványosított centrifugál szivattyú különböző ipari felhasználásokra

A centrifugál szivattyú meghatározó szerepet tölt be a vízszállítás világában, hiszen széles körben felhasználható, legyen szó különböző tulajdonságokkal bíró közegek mozgatásáról, sőt, akár szennyvízszivattyúként is megállja a helyét. Emellett permetező-, öntözőrendszerekben, általános vízmű létesítményekben is találkozhatunk vele, valamint jellemző felhasználási területnek számít a nyomásfokozó szivattyúként történő alkalmazás is. Ezeknek a típusoknak, mint a Pedrollo FG szabványosított centrifugál szivattyú esetében is igaz, fontos jellemzőjük, hogy a szívócsonkon és a szívótorkon keresztül a szivattyúházba belépő folyadékot a járókerék lapátjai centrifugális erőt alkalmazva felgyorsítják. Ennek az átáramlásnak a következtében pedig megnövelt sebességgel és nyomással távozik a folyadék (jelen esetben a víz) a berendezésből. A Pedrollo FG szabványosított centrifugál szivattyú további előnye pedig abban rejlik, hogy kiválthatjuk vele a gyártók termékeit is, ugyanis a beépítési mérete illeszkedik az adott szabvány előírásaihoz. Így egy esetleges csere során nem szükséges a csőrendszer átépítése. Hol használható a Pedrollo FG szabványosított centrifugál szivattyú? Ez a széria ipari és mezőgazdasági területen egyaránt jó választás lehet. A különböző modellek eltérő teljesítménnyel érhetőek el, akár 5000 liter/perc folyadékszállítással, valamint 88 méteres emelőmagassággal. A Pedrollo FG szabványosított centrifugál szivattyú koptató hatástól mentes, nem agresszív vagy robbanásveszélyes és a készüléket nem károsító folyadékok szállítására alkalmas.

Pedrollo szivattyút keres? Nézzen körül kínálatunkban!

Foras MN szabványosított centrifugál szivattyú

Ismerje meg a Foras MN szabványosított centrifugál szivattyú jellemzőit!

A Foras MN szabványosított centrifugál szivattyú, 0-90 fok folyadékhőmérséklet esetén is használható, így melegvizes keringető szivattyúként is elterjedt. Az örvényszivattyúk csoportjába tartozó centrifugál szivattyú gyakran alkalmazott megoldás szinte bármilyen körülmények között. Sajátossága, hogy centrifugális járókerékkel rendelkezik. Forgási energiáját az elektromos motor adja. A motor erejével, valamint a járókeréken elhelyezett lapátoknak a segítségével, a centrifugális erőt használva felgyorsítja a szivattyúházba belépő folyadékot, mielőtt az a kiömlő nyíláson távozna a berendezésből. A Foras MN szabványosított centrifugál szivattyú egyik nagy előnye, hogy folytonos folyadékáramlást képes biztosítani, ellentétben más típusokkal, például a dugattyús fajtákkal. Az egyes típusok kifejezetten nagy teljesítményre képesek, ezért széles az ipari felhasználási lehetősége. A Foras MN szabványosított centrifugál szivattyú ipari körülmények között is megbízható választás A Foras MN szabványosított centrifugál szivattyú elsősorban ipari felhasználásra készült, ahol széles körben képes helytállni. Megfelelő választás általános vízmű létesítményekhez, nyomásos rendszerekhez, légkondikhoz egyaránt. Ha a házkörüli feladatokra használnánk, akkor elsősorban nyomásfokozó szivattyúként számíthatunk rá. A szabványosított típusok használatával más gyártók különböző szivattyúit is kiválthatjuk.

A szabvány szerint gyártott készülékek azonos beépítési méretekkel rendelkeznek, az adott szabvány előírásai szerint. Ennek köszönhetően, a csőrendszer átépítése nélkül is cserélhetőek.