VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Ipari szerelvény

Ipari szerelvénynek nevezzük azokat az elemeket, amelyek valamilyen formában egy rendszer kiépítéséhez szükségesek. Vízszerelés esetében az ipari szerelvény a vízhálózat azon része, amely a csövek összeszereléséhez, a vízvezetéken belül áramló folyadék nyomásának méréséhez és beállításához, valamint a vízvezeték karbantartásához szükségesek. Ahogy a különböző iparágakban, a vízszerelés területén is számos ipari szerelvény könnyíti meg a vízszerelők munkáját. A vízszerelésben ipari szerelvény pl. egy szelep, egy golyóscsap, karima, vagy gyakorlatilag bármi, ami - ahogy a neve is utal rá: "szerelvény”: - tehát rászerelhető a vízhálózatra. Vagyis az ipari szerelvények mind-mind egy nagy rendszer részei, azok mindegyike vízvezeték hálózatba szerelhető és segítséget nyújtanak a nagy mennyiségű víz mozgatásában. Ipari szerelvények nélkül a vízcsövek könnyebben rozsdásodnának, vízkövesednének, azaz kopnának, ami egyenes út a csőtörés felé! Az ipari szerelvényeknek továbbá sokkal nagyobb mennyiségű folyadék mozgatásában kell részt venniük, ezért tartósabbak, mint a háztartásban használt csőrendszerek szerelvényei.
Rastelli 16sz. Öntöttvas, peremes golyóscsap

Rastelli 16sz. Öntöttvas, peremes golyóscsap

Az öntöttvas peremes golyóscsap a tiszta vizet szállító csővezetékekhez alkalmazható, ipari felhasználású golyóscsap, más néven gömbcsap, amely nagy nyomású vízszállításra alkalmas. Mint minden golyóscsap, a Rastelli öntöttvas, peremes golyóscsap is egy kar segítségével nyitható, illetve zárható csap, melyek közül a legmodernebb darabok már nem csak nyitásra és zárásra, de a folyadék áramlásának szabályozására is alkalmasak! Az öntöttvas peremes golyóscsap belsejében krómozott és nikkelezett golyó látja el ezt a nyitó-záró feladatot, melyet a piros színű kar elfordításával lehet szabályozni. Vagyis a vízvezeték azon pontján, ahol egy ilyen peremes golyóscsap van beszerelve, a folyadék elzárható, így könnyebb a rendszert karbantartani. A golyóscsap egy szuper, modern találmány, a nagy mennyiségű folyadékot mozgató üzemek mindegyikének szüksége van rá, hiszen a gyártások során használt vezetékeket, amelyekben a folyadékot egyik gyártósorról a másikra szállítják, nem csak üzemeltetni kell, de rendszeresen átmosni és karbantartani is szükséges. Többek között az ilyen feladatoknál is igazi jobb kezünket jelentheti a Rastelli öntöttvas, peremes golyóscsap!
Rastelli 267sz. Öntöttvas pillangó szelep

Rastelli 267sz. Öntöttvas pillangó szelep

A Rastelli öntöttvas pillangószelep, mint általában a pillangószelepek nagyon sokrétűen felhasználható szerelvény. Alkalmazható hűtő-, fűtő-, víz- és szennyvízrendszerekben egyaránt. Anyagától függően alkalmazzák a különféle folyadékok esetében, hiszen a tiszta ivóvíztől egészen az enyhe savakig bezárólag szerepet játszik a rendszerek felépítésében. De megtalálható gőz-, gáz- vagy olajcsővezeték-rendszerek felépítésében is. A fürdő- és uszodatechnikai csőrendszerek kiépítésének nélkülözhetetlen kelléke. Funkcióját tekintve a Rastelli öntöttvas pillangószelep alkalmas zárásra, nyitásra és szabályozásra egyaránt. A szakemberek kedvelik gazdaságos kivitelezhetősége és kis helyigénye miatt. Beépítése egyszerű és könnyen kezelhető. A Rastelli öntöttvas pillangószelep, anyagát tekintve az egyik legmegbízhatóbb és legtartósabb a pillangószelepek között. A szintén öntöttvas peremes golyóscsappal, lábszeleppel, visszacsapó szeleppel és karimákkal pedig lehetőséget nyújtunk a különböző rendszerek kialakításához szükséges szerelvények összeállításához, könnyen, egy helyen.
Rastelli 268sz. Öntöttvas pillangó szelep

Rastelli 268sz. Öntöttvas pillangó szelep

Az öntöttvas pillangó szelep egy ipari használatra alkalmas, víz elzárásához szükséges erős szelep. Az ipari mennyiségű vízhasználat a háztartási szerelvényeknél még erősebb és strapabíróbb anyagból készült szerelvényeket követel, használata során nagyobb nyomást kell kibírnia, mint a háztartási mennyiségű víz használatakor, ezért ez a termék öntöttvasból készül, belső, vízzel is érintkező részét pedig rozsdamentes acél teszi ellenállóvá. Aki ismeri a pillangó hatás fogalmát, tudja, miben kell keresni a legnagyobb dolgok működését! Ahogy ezen elmélet szerint a pillangó szárnycsapásaival képes a bolygó másik oldalán tornádót előidézni, pont ilyen tartás tulajdonítható az öntöttvas pillangó szelepnek is, hiszen ez a termék egy jókora vízhálózat része, ahol a szelep nap mint nap üzemi nyomásnak van kitéve. A fentiek ismeretében érthető, hogy az öntöttvas pillangó szelepet a vízmennyiség-szabályozás mellett elsősorban hidraulikus rendszerekhez használják, valamint fűtő és kondicionáló rendszerekhez is alkalmazható.
Rastelli 420GHsz. Öntöttvas lábszelep

Rastelli 420GHsz. Öntöttvas lábszelep

A Rastelli öntöttvas lábszelep egy speciális, szűrőkosárral ellátott visszacsapó szelep. A vaslemezből készült szűrőkosár az apró részecskéket éppúgy kiszűri, mint ahogyan teakészítéskor is fennmaradnak a tealevelek a szűrőn. Nekünk csak kellemetlen, ha növényi részek jutnak a fogaink közé, legfeljebb megropogtatjuk vagy kiköpjük, egy vízhálózatban viszont komoly károkat is okozhatnak a szilárd szennyeződések. De a szűrőn keresztül felszívott víz mentes lesz ezektől. Az egyirányú folyadékáramlás biztosítására itt főleg a gazdaságos működés miatt van szükség, hogy ne kelljen a szivattyú minden egyes beindítása esetén újra és újra eltávolítani a levegőt a rendszerből, ezért a Rastelli öntöttvas lábszelep visszacsapó szelepként is funkcionál, nem engedi meg a víz visszaáramlását. Ezzel sok felesleges munkát takaríthatunk meg, az időről és a pénzről már nem is beszélve.Öntöző-, önfelszívó-, centrifugál szivattyúkhoz alkalmazható, sőt nélkülözhetetlen a Rastelli öntöttvas lábszelep. Gazdaságos és biztonságos működést tesz lehetővé.
Rastelli 480GHsz. Öntöttvas visszacsapó szelep

Rastelli 465sz. Öntöttvas visszacsapó szelep

A vízszerelők, csőhálózat szerelők pontosan tudják, mi az a Rastelli öntöttvas visszacsapó szelep, de a laikusok valószínűleg zavarba jönnek a szerelvényboltban, ha az eladó visszakérdez. A Rastelli öntöttvas visszacsapó szelepek a közmű-hálózatok, szivattyúk elengedhetetlen kellékei. Állandó készenlétben vannak, így egyfajta "biztonsági őrként” vannak jelen az életünkben. Ha a karbantartók nem felügyelnék a vízvezetékeket, az gyakori csőtöréshez vezetne! Szerencsére azonban a szerelők mellett van még valami, ami állandó készenlétben áll és segítségünkre siet, amikor pl. a vízhálózatban jelentkező folydék ütésről beszélünk. A Rastelli öntöttvas visszacsapó szelep elzárja a víz útját, ezáltal megakadályozza, hogy az ellentétes irányba áramoljon a víz.
Rastelli 465sz. Öntöttvas visszacsapó szelep

Rastelli 465sz. Öntöttvas visszacsapó szelep

Ki gondolna arra, hogy a Rastelli öntöttvas visszacsapó szelep működése technikailag megegyezik a szívbillentyűével? Pedig ugyanazt a feladatot látják el: a folyadékot csak az egyik irányban engedik át. Ahogy a szívben meg kell akadályozni a vér visszaáramlását az artériákból a kamrák felé, ugyanúgy szükséges gátat szabni a víz visszafolyásának a különböző szivattyúkban. Az emberi szervezetben működő szívbillentyűk, mint biológiai visszacsapó szelepek hatalmas terhelésnek vannak kitéve, minden egyes szívdobbanáskor kinyílnak és bezáródnak. A Rastelli öntöttvas visszacsapó szelep is képes erre a mutatványra hosszú élettartama alatt, ráadásul nem is fenyegetik azok a működési zavarok, amelyek a szívbillentyűknél előfordulhatnak. A Rastelli öntöttvas visszacsapó szelep használatával a folyadék egyirányú áramlását egy erős, önműködő szerkezet biztosítja. Nem fog visszafolyni a szennyvíz, hogy elárasszon minket, megmarad a vízoszlop magassága, ha arra van szükség. Megfelelően beépítve tökéletes működést várhatunk tőle.
DN menetes karima (PN6)

DN menetes karima (PN6)

A karima jelentése nem idegen előttünk, hiszen a kalapok karimáját és annak funkcióját mindannyian ismerjük. A DN menetes karima szerepe azonban nem mindenkinek egyértelmű, hiszen egy vízszerelésben használatos termékről beszélünk, amelynek nincs szüksége a napellenző funkcióra, sem arra, hogy divatos legyen! A DN menetes karima a vízvezetékek és vízhálózatok egyik kiegészítője, melyet a vízcsövek rögzítésekor használunk. Az egymásba illesztett csöveket bizonyos szakaszonként rögzíteni kell valamilyen masszív felülethez, ellenkező esetben a vezetékek a nyomásból eredő mozgás következtében kophatnak és elhasználódhatnak. A karimát a cső végére szerelve falhoz lehet csavarozni, így minimalizálva ezzel a cső mozgását. A DN menetes karima rozsdamentes acélból készült, tartós kiegészítő, ami a vízcsövekre szerelve tartósságot kölcsönöz a vízvezetéknek, növelve ezzel az élettartamát. Választáskor ügyeljünk a karima menetének méretére, mert a terméket többféle méretben gyártják, így minden DN menetes karima csak a vele kompatibilis menetű csövekhez alkalmazható!
DN menetes karima (PN10/16)

DN menetes karima (PN10/16)

A DN menetes karima egy acélból készült vízszerelvény, amely a vízcsövek stabilitását hivatott beállítani. Legalább olyan tartást nyújt a vízvezetékeknek, mint amilyen önbizalmat képes nyújtani az embernek egy elegáns viselet! Amikor az ember kalapot választ, sok mindent kell figyelembe vennie! Legyen elegáns, kölcsönözzön exkluzív megjelenést a viselőjének, és legyen jó a mérete! Ki ne emlékezne Zorro jellegzetes hetyke mozdulatára, amikor fekete kalapjának karimáját aktuális munkája végeztével büszkén megpöccintette?! Főhősünk laza viselkedését kordában kellett valamivel tartani, ezért fekete karimájának árnyékában nem csupán tekintete, de egész megjelenése markáns úriemberré változott! Nem különben, mint a DN menetes karima, amely csupán karima, de aligha fogja bárki is pöccintgetni, hiszen kemény acélból "faragták”, ezért helyére kerülésével viselője erősebb, és stabilabb lesz, akárcsak az álarcos hős! A DN menetes karima tartást ad a vízvezetékeknek, ugyanis a csőhálózatra szerelve kötöttebbé teszi azokat, biztosítva ezzel a vízhálózat hosszabb élettartamát. A DN menetes karima használatával tehát ha legenda nem is, de egész biztosan egy hosszú életű vízhálózat fog születni!