VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolaj szivattyú)

A bort kedvelők és a borászok tudják, hogy a kereskedelmi forgalomba hozott bornak kifogástalan tisztaságúnak kell lennie. Sajnos ez az állapot öntisztulással nem érhető el, így különböző tisztítási eljárásokat kell alkalmazni a célul kitűzött tökéletes tisztaságú bor elérése érdekében. A legfontosabb eljárás az úgynevezett fejtés, mely eljárást a nagyobb borászatok önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolajszivattyú) igénybevételével oldják meg. Az önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolajszivattyú) viszkózus és szilárd részecskéket tartalmazó folyadékok, például a seprőt tartalmazó nyers bor, vagy a sűrűbb gázolaj szállítására is kiválóan alkalmas. Természetesen azt tudni kell, hogy univerzális önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolajszivattyú) nem létezik, mindenkinek a munkafolyamathoz leginkább passzoló készüléket kell kiválasztania. Ezért lehet vásárolni már az önfelszívó szivattyúk köréből fúrógéphez kapcsolható, ékszíj vagy hidraulikus vagy akár kardán meghajtású szivattyút is.

Tellarini EEM önfelszívó borszivattyú 230V

Tellarini EEM önfelszívó borszivattyú 230V

Ha azt gondolnánk, hogy minden szivattyú egyforma, és mindegyik szivattyú kizárólag ugyanarra az egy dologra képes: mégpedig arra, hogy csakis tiszta, illetve esetleg minimálisan szennyezett vizet szivattyúzzon, akkor nagyot tévedtünk! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez az önfelszívó borszivattyú. Igen, jól olvastuk, nem szükséges újra és újra végigmenni a betűkön! Hiszen az önfelszívó borszivattyú valóban arról kapta a nevét, hogy leginkább bor, de ha szükséges, akár sör, tengervíz, gázolaj vagy gombaölő szer felszívására is képes. Az önfelszívó borszivattyú tulajdonképpen minden folyadékot felszív, ami nem robbanásveszélyes, mint amilyen például a benzin vagy bizonyos oldószerek. Az önfelszívó borszivattyúnak tehát az sem okoz gondot, ha patakokban folyik otthon a sör, a bor vagy a pálinka, hiszen biztosan nem lesz olyan folyadék, ami általa nem lesz felszívva! De persze, az sem gond, ha mégis inkább másfajta szivattyúra vágyunk, hiszen ami szemünknek-szánknak ingere, itt mindenfélét találunk! Legyen akár ékszíj-, kardán-, vagy hidraulikus meghajtású, ha önfelszívó szivattyút keresünk, itt biztosan megtaláljuk a nekünk leginkább megfelelőt!
Tellarini EEN, ENT önfelszívó borszivattyú 230V, 400V

Tellarini EEN, ENT önfelszívó borszivattyú 230V, 400V

A bő termés minden szőlősgazda álma, viszont ilyenkor a nagy öröm mellé több munka is társul. A must és a bor mozgatása a különböző tárolóedények között nem kis feladat, kézi borpumpával igencsak próbára teszi az izmokat, de szerencsére van más megoldás. Az önfelszívó borszivattyú kifejezetten a borászati követelményeknek megfelelően lett kialakítva; anyaga nem lép reakcióba sem a musttal, sem a borral, és a folyadék áramlási iránya egy kapcsoló segítségével megfordítható. Ez a tulajdonsága nagyban megkönnyíti a munkát, hiszen a szivattyú és a tömlők átállítása nélkül lehet az edények között oda-vissza szivattyúzni a bort. Az önfelszívó borszivattyú alkalmas más élelmiszeripari felhasználásokra is, de akár vegyszerszivattyúként is használható. A különböző teljesítményű önfelszívó borszivattyú kínálatból mindenki megtalálja a saját igényeinek leginkább megfelelő modellt, akár ipari, akár háztartási követelményeket kell is kielégíteni. Olyan helyeken, ahol az áramszolgáltatás nem elérhető, a 12V vagy a 24V önfelszívó borszivattyúk kiválóan működtethetők generátorról is.
Tellarini ECC önfelszívó gázolaj szivattyú 12V, 24V

Tellarini ECC önfelszívó gázolaj szivattyú 12V, 24V

Az önfelszívó bor- avagy gázolaj szivattyúra nagyon sok területen lehet szükség. Gyakran használják őket mindenféle ipari tevékenységhez, de bizonyos mezőgazdasági munkálatokhoz is elképzelhetetlenek ma már, főleg nagyobb területen. De akár egy kertészetben, mi több, még a hajózáshoz is használhatják. Hiszen az önfelszívó gázolaj szivattyú nagyon sok mindenre alkalmas, olyasmikre is, amikre egy átlagos szivattyú nem képes. Nem csupán tiszta, esetleg enyhén szennyezett vizet képes felszívni és továbbítani, hanem gyakorlatilag minden más folyadék halmazállapotú (aminek a tulajdonságai vízhez hasonlítanak)  anyag szállítására alkalmas, kivéve természetesen azokat az anyagokat, melyek robbanásveszélyesek vagy a szivattyú anyagát megtámadják. Amennyiben az áramforrást akkumulátor biztosítja, akkor az önfelszívó gázolaj szivattyú lesz a legjobb választás! Amennyiben mégis más szivattyúra van szükség, érdemes körbenézni nálunk, hiszen az önfelszívó szivattyúkból is széles a választék, legyen az fúrógépszivattyú, ékszíj-, kardán-, vagy hidraulikus meghajtású önfelszívó szivattyú, esetleg bármilyen más, szivattyúzással kapcsolatos termék!

Tellarini borszűrő, lapszűrő

Amennyiben Tellarini borszivattyút tervez vásárolni, ne feledkezzen meg a borszűrő, lapszűrő beszerzésének fontosságáról sem!

A borszűrő vagy lapszűrő a borszivattyúk elengedhetetlen tartozéka. A borszűrő lapszűrőt ennek megfelelően elsősorban bor és hasonló szeszes italok szűréséhez fejlesztették ki. A borszűrő lapszűrő segítségével a szeszes italok maró hatása nem támadja meg a szivattyú és a hozzá kapcsolódó szerelvények anyagát. A borszűrő lapszűrőt érdemes az előírt időközönként cserélni, ezért fontos, hogy mindig legyen otthon, tartalékban egy pótalkatrész belőle, éppen úgy, ahogy az egyéb apró, kopó szivattyú kiegészítőkből, amelyek fogyó eszköznek számítanak egy szivattyúhasználó üzemben vagy háztartásban. A borszűrő lapszűrő egység szűrőlapjai a szeszes italokban lévő lebegő szennyeződések kiszűrésére bevált megoldást jelentenek. A lapszűrő használatra készen érkezik az otthonába, stabil acéllemez alapra építve.

Csak az ürge nem iszik, ó azt meg kiöntik: vegyen inkább borszűrőt, hogy ne kelljen a szeszt önnek sem kiönteni!