VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Csőszivattyú, csőbúvár szivattyú

A csőszivattyúk, más néven csőbúvár szivattyúk folyadék szállítására kitalált eszközök. Különleges tulajdonságuk, hogy működés során a víz alá merülnek, és onnan szivattyúzzák fel a vizet. A hagyományos típusokkal ellentétben a búvárszivattyúk nem szívják, hanem tolják a vizet, és így juttatják el a felszínre. Nagyobb teljesítményüknek köszönhetően jóval hatékonyabbak, mint például az ásott kút szivattyúk.

A csőszivattyúk működése

A csőszivattyú, vagy csőbúvár szivattyú centrifugális elven működik. Ezt más néven örvényszivattyúk elvének is hívják. A lényeg, hogy a folyadékot több, sugarasan elrendezett lapát mozgatja. A szerkezetbe a szívócsonknak nevezett részen keresztül áramlik be a folyadék, ahonnan a járókerékbe jut, végül pedig a lapátok közé. Egy motor működteti a lapátokat, és ezek adnak nyomatékot a víznek. Így nyomás keletkezik. A végén a folyadék ismét a szívócsonkon keresztül távozik.

A motor hűtését a felszívott víz végzi, miközben elhalad mellette. Ezt köpenyhűtésnek hívják. Előfordulhat, hogy olcsóbb termékek nem rendelkeznek hővédelemmel, ilyenkor külön kell beszerezni. További extra tulajdonság az úszókapcsoló, ami kikapcsolja a szivattyút, ha a kapcsoló már nincs a víz alatt, és fordítva. Nagy teljesítményének köszönhetően a csőbúvár szivattyú akár 100 méter magasságig is képes emelni a vizet, miközben semmilyen zajt nem bocsát ki.

Mikor van szükség csőszivattyúra?

A csőszivattyút akkor alkalmazzák, ha nagyobb mélységből, például ásott kútból kell a vizet felszínre hozni. Így az ipari és mezőgazdasági használat mellett már a háztartásokban is egyre gyakoribb. A csőbúvár szivattyú segítségével megfelelő mennyiségű és nyomású tiszta vízhez juthatnak a felhasználók. Gyakori példa, hogy öntözővíz biztosítására használják. A vízhálózatról locsolni meglehetősen drága, a fúrt kútba telepített csőbúvár szivattyú ellenben megfizethető megoldást kínál.

Csőbúvár szivattyúra akkor van szükség, ha a kút mélysége meghaladja a 7-8 métert. Ennél mélyebbről már csak egy csőszivattyú képes feljuttatni a vizet anélkül, hogy romlana a teljesítménye. Pont nagy teljesítményének köszönhető az is, hogy alkalmas családi házak teljes vízellátására is. Szintén jó hasznát vehetjük a csőszivattyúnak, ha az átlagosnál nagyobb mennyiségű vízre van szükség, vagy ha a víz kinyerési helye távol esik a felhasználási helyétől.

A csőszivattyút persze nem csak háztartásokban lehet alkalmazni, számos más területen is használják. Ilyen például a vízelvezetés, szennyvíz szivattyúzás, és a trágyaszivattyúzás is. Általános ipari célok mellett előszeretettel használják olaj szivattyúzására is. Továbbá elengedhetetlen eszköz, ha kútfúrásról, vagy aknák víztelenítéséről van szó.

Hogyan válasszak csőbúvár szivattyút?

Csőbúvár szivattyú vásárlása előtt fontos tisztázni, hogy mire is szeretnénk használni. Öntözésre, automata öntözőrendszer működtetéséhez, esetleg házi vízellátásra? Arra is figyeljünk oda, hogy milyen mély a kút, amiből a vizet szeretnénk kinyerni. A szivattyúk többsége 60-80 méteres emelőmagassággal rendelkezik, ami nagyjából egy 20-30 méteres kútba elég. Mielőtt döntést hozunk, ellenőrizzük a szivattyú maximális emelőmagasságát (Hmax). A maximális vízhozamot is ajánlott ismerni, így biztosak lehetünk, hogy elegendő vizet szállít majd a készülék.

Nézz szét nálunk!

Kínálatunkban széles választékban találsz csőszivattyúkat és csőbúvár szivattyúkat mind otthoni, mind ipari felhasználásra. A 3 colos csőbúvár szivattyúink mindenki számára elérhető áron vannak, míg a 6 colos szivattyúk minőségi befektetésnek számítanak az ipar és mezőgazdaság bármely területén. A legnagyobb választékot talán mégis a 4 colos csőbúvár szivattyúk biztosítják, hiszen igen rugalmas a felhasználásuk.

3 coll csőbúvár szivattyúk
Orlando, Grundfos szivattyúk találhatók a 3"-os csőszivattyúk között. Ezek a csőszivattyúk akkor alkalmazhatóak, ha a fúrt kút belső átmérője 100mm-nél kisebb, de 80mm-nél nagyobb. A Grundfos csőszivattyúk teljesítménye típustól függően elegendő egy háztartás és kert vízellátásához is.
4 coll csőbúvár szivattyúk
A 4"-os csőszivattyúk az egyik legkedveltebb csőbúvár szivattyú kategória hatalmas teljesítmény és típusválasztéka miatt. A választékban a Pentax, Pedrollo, OFT szivattyúk találhatóak meg, melyek közül néhány típusnak igen nagy a homoktűrő képessége. A szivattyúk széles körben használhatóak háztartási, mezőgazdasági és ipari alkalmazásra is.
6 coll csőbúvár szivattyúk
A 6"-os csőszivattyúk főként ipari és mezőgazdasági vízellátásra alkalmazhatók. Széles teljesítményválasztékuk lefedi a felmerülő igényeket.