VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Wilo keringető szivattyú

 termék/oldal

A fűtés és a meleg víz két olyan dolog, ami nem hiányozhat egyetlen házból sem. Ha hiányzik mégis, akkor annak nagyon érezzük a hiányát. A fűtés hűvös időben nélkülözhetetlen, a meleg vízre pedig folyamatosan szükség van. Ha tapasztaltuk már, milyen melós lábosban vizet melegíteni egy kis fürdéshez vagy kézmosáshoz, akkor még jobban értékeljük a vezetékes meleg vizet. Ez utóbbi és a fűtés biztosításában is fontos szerep jut a Wilo keringető szivattyúknak. Rögtön kiderül, miért.

Mi a Wilo keringető szivattyú?

A wilo keringető szivattyú abban lesz segítségére minden háztartásnak, hogy a kazán által felmelegített vizet körbeáramoltassa a fűtési rendszerben, eljuttatva azt egészen a fűtőtestekig vagy a legtávolabbi csövekig. Onnan a lehűlt vizet újra a kazán felé tereli. A keringető szivattyúkra minden fűtési rendszerben szükség van, legyen szó akár fatüzelésű kazánról, villannyal vagy gázzal működő rendszerről.

A kiszámíthatatlan energiaárak korában nagyon nem mindegy, hogy a fűtés mennyibe kerül. Akár fárók, akár villanyról, akár gázról legyen is szó. Egy nem hatékonyan működő keringető szivattyú nagyon meg tudja dobni a költségeket. Ezzel szemben viszont egy olyan márka, mint a Wilo garantálja, hogy a legoptimálisabb működést érje el a fűtési rendszer.

A wilo keringető szivattyú nemcsak a fűtésnél kap szerepet, hanem az úgynevezett használati melegvíz szállításánál is. Ezt használjuk ugyanis akkor, amikor megnyitjuk a csapot a fürdőszobában vagy a konyhában. Az az ideális, ha nem kell több percet várni, hogy a meleg víz elkezdjen folyni a csapból. Egy jó keringető szivattyúval a megfelelő hőmérsékleten tartható a csövekben lévő víz.

A Wilo keringető szivattyú előnyei 

A Wilót azért is lehet bátran választani, ha keringető szivattyút keresünk, mert energiatakarékosak a szivattyúik. Csendesek, ami nagyon fontos szempont, hiszen a házon belül használjuk majd őket, nem kint a kertben. Az élettartam tekintetében biztos, hogy több tíz évre veszünk magunknak keringető szivattyút, ha a Wilo mellett döntünk. Mindezeken túl pedig igen magas hatásfokkal dolgoznak, és a legújabb technológiát ötvözik a minőségi anyagokkal (pl.: rozsdamentes acél, vörösöntvény, szürkeöntvény, nemesacél)

Hol és milyen feladatra lehet Wilo keringető szivattyút használni?

A Wilo keringető szivattyút a fűtés mellett hűtési és klímaberendezéseknél is lehet hasznosítani, valamint a meleg víz házon belüli keringetésére.

Az éghajlatváltozás hatására lassan nem is annyira a téli hidegtől, hanem inkább a nyári hőhullámoktól kell igazán tartani. Bár a légkondicionálóknak van némi környezeti terhelése, bizonyos időszakokban szükség lehet rájuk. Ha kint már 40 fok köré emelkedik a hőmérséklet, akkor nagyon hamar átmelegszenek a lakások, főleg a városokban, ahol kevés a zöldfelület, ellenben rengeteg az aszfalt és a beton, ami tovább növeli a meleget. 

Természetesen a legjobb megoldás az lenne, ha a városokban is minél nagyobb zöldfelületek lennének, amik segítenek az élhető klíma kialakításában. Ha viszont ez nem adott, akkor jönnek a különböző hűtési rendszerek. Ezekben is lehet feladata a keringető szivattyúknak.

Segítünk kiválasztani a számodra legjobb Wilo keringető szivattyút!

Mindenre van jó megoldás a Wilónál, ami keringető szivattyú. Ahány ház vagy lakás, annyiféle vízkeménység, csőrendszer, elektromos hálózat. Ezek mind befolyásolják azt, hogy milyen szivattyút kell választani. Nem könnyű eligazodni a sok típus közül, ezért most bemutatunk néhány típust.

Wilo Star-Z sorozatú használati melegvíz keringető szivattyú

Ahhoz, hogy a házban mindenhol egyformán elérhető legyen a meleg víz, lényeges egy jó keringető szivattyú. A Wilo Star-Z sorozatú használati melegvíz keringető szivattyúval nem kell majd várakozni és folyatni a csapot, rögtön azt kapjuk, amit szeretnénk. Ez segíthet abban is, hogy ne pazaroljuk az értékes vizet. 0 és 90 fok közötti hőmérsékletű, tiszta víz keringetésére alkalmas. Maximális szállítómagassága 6 méter. A szivattyúház vörösöntvényből készült.

Wilo Yonos maxo sorozatú fűtési keringető szivattyú

Ezzel a szivattyúval energiatakarékosan lehet beüzemelni a fűtési rendszert. A fűtésnél mindenki szeretné lejjebb szorítani a költségeket. Hosszú távon bőven megéri egy Wilo Yonos maxo sorozatú fűtési keringető szivattyú, még ha drágább is, és lehetne olcsóbbakat találni. Szivattyúháza szürkeöntvény, a szivattyútengely pedig nemesacél.

Wilo használati melegvíz keringető szivattyú

Nemcsak háztartási, hanem ipari felhasználásra is gyárt keringető szivattyúkat a Wilo. Ezek teljesítményükben és egyéb jellemzőikben is eltérnek a háztartási szivattyúktól. A Wilo használati melegvíz keringető szivattyú megbízhatóan keringeti majd a forró vizet.

Wilo nedvestengelyű fűtési keringető szivattyú

A Wilo márka garantálja a német precizitást a szivattyúk terén is. A Wilo nedvestengelyű fűtési keringető szivattyú menetes csatlakozású, fordulatszám-szabályozóval ellátott típus. Szinte teljesen zajmentesek, ami nem utolsó szempont a beltéri működés során.

Wilo Yonos pico sorozatú fűtési keringető szivattyú

Bár nevében a fűtési szó szerepel, a Wilo Yonos pico sorozatú fűtési keringető szivattyút nemcsak fűtési rendszerekben, hanem a klímatechnikában is eredményesen lehet használni. Led-kijelzővel, automatikus blokkolás mentesítő funkcióval van ellátva. Nem igényel karbantartást.

Wilo Star-Z Nova sorozatú használati melegvíz keringető szivattyú

Ha energiatakarékos, szuper ár-érték arányú keringető szivattyút keresel, akkor ez a jó megoldás. A Wilo Star-Z Nova sorozatú használati melegvíz keringető szivattyú ivóvízhez használható, nedvestengelyű, hőszigetelő burkolattal ellátott. A járókereke műanyag, míg a szivattyúház sárgaréz. Szivattyútengelye nemesacélból készült. Maximum 110 fokos víz keringetésére alkalmas. Kemény víz esetén is bevethető, de maximum 20 dH keménységi fokig. Teljesítményfelvétele 2-4,5 kW.