VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Szennyvíz szivattyú (búvár)

Áruházunk szivattyú kínálatában mindenki megtalálja a saját igényeinek és elvárásainak leginkább megfelelő terméket. Legyen szó tiszta vízhez, szennyezett vízhez vagy szennyvízhez való készülékről, azt mi biztosítjuk az ön számára. Forgalmazunk felszíni és búvár szivattyúkat egyaránt, melyeket 12 hónap garanciával árusítunk. Ezek közül, legtöbb szivattyúnkhoz hasonlóan, szennyvíz búvár szivattyúink is alkalmasak a háztartási és az ipari felhasználási területre egyaránt. Mivel ezek a készülékek merülő szennyvíz szivattyúk így szárazon nem üzemelhetnek, mert különben tönkremennek. Rendkívül sokrétűen alkalmazhatóak, mint például elárasztott pincék, aknák, alagsorok víztől való mentesítésére, árasztásos öntözéshez, szökőkutak vizének átemelésére, medencék és tartályok vizének eltávolítására, vagy építkezések szennyvizének elszállítására. Búvár szennyvíz szivattyúink között megtalálhatóak az ELPUMPS NEPTUN és BTSZ; PENTAX DG, DX, DM, DM4, DV, DV4; LOWARA DOMO, DOMO VX és DL sorozat kiváló minőségű termékei.

Szennyvíz szivattyú? Mi is az?
Milyen típusú szennyvíz szivattyúk léteznek?
Mi az a merülő szivattyú?
Pentax DG szennyvízszivattyú

PENTAX DG szennyvízszivattyú – Tökéletes víztelenítés, megbízhatóság!

A termékkínálatunkban megtalálható merülő, vagyis búvár szennyvízszivattyúk közül a PENTAX DG és DGT készülékek elsősorban a háztartások szennyvízátemelési igényeinek felmerülése esetén alkalmazhatóak. Ezek a készülékek úgy lettek kifejlesztve, hogy koptató hatástól és szilárd szennyeződéstől mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes és a szivattyú anyagát meg nem támadó folyadékokhoz használhatóak biztonságosan. A PENTAX DG és DGT szivattyúk kiválóan alkalmasak szennyvízátemelésre, elárasztott pincék, aknák, alagsorok vízmentesítésére valamint kertek árasztásos öntözéséhez, szökőkutak vizének keringetésére és átemelésére. Ezek a szivattyúk mindezek mellett tökéletesen alkalmazhatóak még medencék és tartályok vizének kiürítésére, szivattyúzására valamint házi vagy ipari szennyvízátemelő tartályokban, aknákban történő üzemeléshez. Anyagukat tekintve a szivattyúház öntöttvasból, a motorház, a fogantyú, a járókerék és a tengely rozsdamentes acélból készül. Tömítése csúszógyűrű, szilikon karbid/szilikon karbid/NBR. Maximum 40 Celsius fokos folyadékok szivattyúzására alkalmasak, 2800 fordulattal percenként. Áruházunk kínálatában megtalálhatóak a PENTAX DG (230V) sorozatból a 80, 80G, 80/2, 80/2G, 100, 100G, 100/2, 100/2G termékek, míg a PENTAX DGT (400V) sorozatból a 80, 80/2, 100 és a 100/2 készülékek. Minden termékünket 12 hónap garanciával kínáljuk vásárlóinknak.

Minőségi szennyvízszivattyút otthonába? – Vásároljon PENTAX DG és DGT termékeink kínálatából!

Pentax DX szennyvízszivattyú (INOX)

PENTAX DX szennyvíz szivattyú (Inox) – minőségi anyagok, hosszú élettartam!

Webáruházunk búvár szennyvízszivattyúi között a PENTAX DX és DXT készülékek mind a háztartások, mind az ipari felhasználók víztelenítési igényeinek kiszolgálására alkalmasak. Rozsdamentes acélból készülnek így használhatóak koptató hatástól és szilárd szennyeződéstől mentes, nem agresszív, nem robbanásveszélyes és a szivattyú anyagát meg nem támadó folyadékokhoz, valamint savas és enyhén lúgos folyadékokhoz egyaránt. Önnek ajánljuk ezeket a szivattyúkat, ha például elárasztott pincék, aknák, alagsorok vízmentesítésére valamint kertek árasztásos öntözéséhez, szökőkutak vizének keringetésére és átemelésére keres készüléket. Ezeken túlmenően medencék és tartályok vizének kiürítésére, szivattyúzására valamint házi vagy kisebb ipari szennyvízátemelő tartályokban, aknákban történő üzemeléshez is tökéletesen megfelelőek. Anyagukat tekintve a szivattyúház, a motorház, a fogantyú, a járókerék és a tengely rozsdamentes acélból készül. Tömítése csúszógyűrű, szilikon karbid/szilikon karbid/NBR. Maximum 40 Celsius fokos folyadékok szivattyúzására alkalmasak, 2800 fordulattal percenként. Áruházunk kínálatában megtalálhatóak a PENTAX DX (230V) sorozatból a 80, 80G, 80/2, 80/2G, 100, 100G, 100/2, 100/2G termékek, míg a PENTAX DXT (400V) sorozatból a 80, 80/2, 100 és a 100/2 készülékek. Minden termékünket 12 hónap garanciával kínáljuk vásárlóinknak.

Rozsdamentes acélból készült háztartási és ipari szennyvízszivattyú? – Ajánljuk önnek PENTAX DX és DXT termékeinket!

Pentax DB szennyvízszivattyú

Ha elárasztott alagsor, pince vagy akna víztelenítésére keres szennyvízszivattyút, akkor a Pentax márka berendezései közül válogathat áruházunkban, ahol az öntöttvasból és rozsdamentes acélból készült berendezések garanciával vásárolhatóak meg.

A Pentax szennyvízszivattyúk búvárszivattyúk, ami azt jelenti, hogy az általuk szállítandó folyadékban teljesen elmerülnek, a szennyezett víz szállítását pedig lapátokkal, illetve úgynevezett járókerékkel végzik. A Pentax szennyvízszivattyúkban a járókerék lehet szabad átömlésű, zárt, nyitott vagy vágóéles. Ahhoz, hogy a készülék megfelelően tudjon üzemelni, elengedhetetlen a megfelelő járókerék kiválasztása, így elkerülhető, hogy eltömődjön a berendezés. Amennyiben nem elsődleges a szennyvízszállítás, abban az esetben célszerű más szivattyút választani a felhasználásnak megfelelően, például csőbúvár szivattyút, fűtési keringető szivattyút, kondenzátum átemelő szivattyút.

Ha a Pentax szennyvízszivattyú mellett dönt, akkor az ön számára megfelelő típust áruházunkban kiválaszthatja, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Pentax DM szennyvízszivattyú

Az alábbi weboldalon garanciális szivattyúink számos fajtája közül a szennyvízszivattyúk és ezen belül is a merülő szivattyúk láthatók, amelyek nem csak víztelenítésre, hanem akár szökőkutak vizének keringtetésére is alkalmasak! Tekintse meg sokoldalú merülő szivattyúinkat!

A szennyvízszivattyú egyfajta kakukktojás. A család "fekete báránya”, a szivattyúk "rút kiskacsája” és még sorolhatnánk. Valóságos "Fekete Péter”, akit méltatlanul bélyegeznek meg és azonosítanak a balszerencsével, miközben inkább hasonlít egy tűre a szénakazalban, ha nem is az arany tojást tojó tyúkra! A szennyvízszivattyú alkalmazásával ugyanis nem csupán a vizet helyezzük A pontból B pontba, de általa nem kívánatos anyagoktól és piszoktól szabadulhatunk meg. A szennyvízszivattyú segítségével tehetjük le otthonunk megfelelő higiéniájának alapkövét és teremthetjük meg saját egészséges környezetünket! Az alábbi merülő szivattyúk pincék és alagsorok, medencék és tartályok víz kiürítése mellett szökőkutak működtetésére is alkalmas.

Több feladatra is kiváló merülő szennyvízszivattyúk kedvező áron, gyors kiszállítással raktárról. Ráadásul most ingyen házhozszállítással!

Pentax DM4 szennyvízszivattyú

Amennyiben olyan szivattyúra van szüksége, amely pincékben, aknákban, alagsorban felgyülemlett, szilárd szennyeződésektől mentes víz szivattyúzására alkalmas, akkor az áruházunk garanciális szennyvízszivattyúi közül tud válogatni.

Az úgynevezett zagyszivattyú kategóriába tartozó szennyvízszivattyú egy- és kétcsatornás járókerékkel van felszerelve. A szennyvízszivattyút a járókerék alkalmassá teszi a rövid rostos anyagot tartalmazó víz felszívására. Ezért nemcsak csatornák, szennyvízaknák vizének, hanem a belvíz, talajvíz, illetve földalatti parkolókban összegyűlt víz kiemelésére is kiválóan alkalmas lesz, de ha ipari létesítményben kell vizet eltávolítani, akkor is könnyedén látja el feladatát. A hagyományos szennyvízszivattyú mellett búvárszivattyúval, csőbúvár szivattyúval, vagy akár nyomásfokozó centrifugál szivattyúval is megoldhatóak a feleslegesen felhalmozódó víz okozta problémák.

Akár ipari, akár kommunális célra szeretne szennyvízszivattyút, nálunk elvárásainak megfelelő berendezések közül tud válogatni. Nem fogja megbánni, ha náluk keresi a megoldást!

Pentax DV szennyvízszivattyú

Feltétlenül nézzen be webáruházunka és válassza a legmegfelelőbbet: egy Pentax szennyvízszivattyút, ha a következőkben felsorolt esetek bármelyike is előfordulna.

Mondjuk, építkezik és a háza alacsonyabban van, mint az utcai csatorna? Ne essen kétségbe, van megoldás! Esetleg felújítja a nagymama öreg házát? Már előre fél az esős ősztől és a pincében álló víztől? Hagyja a vödröt és a lavórt, gondolkozzon hosszú távú megoldásokban! Legyen szó a házi szennyvíz elvezetéséről, vagy a kinti látványtó vízcseréjéről, a Pentax szennyvízszivattyú rövid idő alatt látványos eredményt ér el. Kis helyigényű, könnyen kezelhető és probléma esetén gyors megoldást kínál. Búvárszivattyúként elmerül a kisebb méretű, darabos szennyeződésekkel terhelt folyadékban, melyet a járókerekek segítenek szállítani a teljesítménynek megfelelő távolságra és magasságra. Úszókapcsolója jelzi, ha lecsökkent a szivattyúzásra váró víz szintje és megállítja a szivattyút.

A Pentax szennyvízszivattyú csak egy webáruházunk kitűnő termékei közül. Kompatibilis cégünk egyéb termékeivel. Ha alkatrészre van szüksége, vagy a beszerzett terméket kívánja tovább bővíteni, látogasson el hozzánk

Pentax DV4 szennyvízszivattyú

Ha eddig nem hitte, hogy a szennyvízszivattyúzás is lehet élmény, próbálja meg a nálunk vásárolt Pentax DV4 szennyvízszivattyúval!

A szennyvízzel való foglalatosság nem tartozik éppen az emberiség kedvenc hobbijai közé, de az olyan hasznos eszközök nélkül, mint amilyen a Pentax DV4 szennyvízszivattyú, egészen biztos, hogy sokkal többet szenvednénk az élet elkerülhetetlen melléktermékeitől. Ha akarjuk, ha nem, a szennyvíz életünk szerves része. A tárolásukra kialakított gyűjtőmedencék, aknák ürítése időnként elengedhetetlen. Nem is beszélve arról, ha egy özönvízszerű esőzést követően a pincénket teszi használhatatlanná a tisztának éppen nem nevezhető áradat, ami azonnali megoldásra vár! A munkát nem tudjuk megúszni, viszont egy megfelelő minőségű, hatásfokú és biztonságos eszközzel, akár a Pentax DV4 szennyvízszivattyúval is, ez a nem kedvelt feladat gyorsan és hatékonyan elintézhető, felesleges időpazarlás nélkül. A készletünkben fellelhető Pentax szennyvízszivattyú termékcsalád minden tagja alkalmas arra, hogy a piszkos munkát tökéletesen elvégezze, Önnek csak a megfelelő gombot kell megnyomnia és élvezni a gyors eredményt.

Szerezzen be egy kiváló minőségű Pentax DV4 szennyvízszivattyút a szivattyuwebaruhaz.hu készletéből! Ráadásul most egy éves garanciával és ingyenes kiszállítással kínáljuk!

Elpumps Neptun, BTSZ szabad átömlésű szennyvíz szivattyú

ELPUMPS NEPTUN és BTSZ szabad átömlésű szennyvízszivattyú – profi szennyvízszivattyúk automatikus szintvezérléssel!

Szivattyúvásárlás előtt az egyik elsődleges szempont melyet figyelembe kell vennünk, hogy tisztavíz, szennyezettvíz vagy szennyvíz lesz-e szállítani kívánt közeg. Ez ugyanis meghatározza, hogy mely termékcsoportból érdemes választanunk. Ehhez áruházunkban megtalálhatóak felszíni szivattyúk valamint merülő, vagyis búvárszivattyúk is egyaránt, az összes kiegészítő termékükkel együtt. Amennyiben olyan búvár szivattyút keresünk mely szennyvízhez alkalmas, ami esetleg még szuszpendált testeket is tartalmazhat, akkor az ELPUMPS NEPTUN és BTSZ termékeinket ajánljuk figyelmébe. Ezek a szivattyúk ugyanis kiválóan alkalmazhatóak akár építkezéseknél felhalmozódó szennyvíz illetve úszó, szuszpendált testeket tartalmazó szennyvíz szállítására is. Ezenkívül alkalmas még háztartások folyékony anyag kiemelésére és egyben átszivattyúzására. Ezek a búvárszivattyúk mind úszókapcsolóval vannak ellátva, ami fontos lehet ott ahol a rendelkezésre álló hely kevés, de az automatikus szintvezérlés követelmény. Anyagukat tekintve a szivattyú motorjának tekercselt lemezcsomagja egy króm házban foglal helyet, hidraulika tere szürkeöntvény, fedele pedig saválló acélból készült. A tengely tömítéséhez axiáltömítés és egy szimering került felhasználásra. A szivattyú folyadékhűtésű, így a szárazon futás nem megengedett. A szivattyú minden alkatrésze az agresszív lúgoknak ellenálló saválló acélból készült, mely hosszú élettartamot és ezáltal költségtakarékosságot is jelent számunkra. Maximum 35 Celsius fokos folyadékok szivattyúzására alkalmasak, 2800 fordulattal percenként. Áruházunk kínálatában megtalálhatóak az ELPUMPS NEPTUN, a BTSZ 400 és a BTSZ 600 szennyvízszivattyúk, úszókapcsolós kivitelben. Termékeink vásárlása esetén 12 hónap garanciát biztosítunk készülékeinkre.

Szilárd testeket is tartalmazó szennyvíz szivattyúzása? – ELPUMPS NEPTUN és BTSZ termékeink a legmegfelelőbbek önnek!

Lowara DOMO szennyvízszivattyú

Vásároljon Lowara szennyvízszivattyút a szivattyuwebaruhaz.hu-ról!

A Lowara szennyvízszivattyú kiváló választás a különböző szennyvizek szivattyúzásához, tekintettel arra, hogy nagyfokú ellenálló képessége akár savas, akár lúgos közegben végzendő feladatra is alkalmassá teszi. Könnyű beüzemelése, beépíthetősége számos helyzetben, alkalmazási környezetben jelent előnyt. Akár háztartási használatra, akár ipari egységekben van rá szükség, a közepes méretű, kommunális szennyvizet vagy egyéb szennyvizet gyűjtő medencék, esővízzel telt aknák, tározók hatékony ürítésére alkalmas a Lowara szennyvízszivattyú. Kisebb társasházaknál is gyakran előfordulhat, hogy a pinceszintet elönti a víz, ilyenkor sem árt, ha a Lowara szennyvízszivattyú, vagy a Pentax szennyvízszivattyú család nálunk megtalálható széles termékválasztékából rendelkezésre áll egy gyorsan munkába állítható eszköz. A szennyvíz szivattyúhoz érdemes jó minőségű kiegészítőket beszerezni, ezzel is megnövelve az eszköz működési hatékonyságát és élettartamát.

Nálunk most fontos kiegészítő tartozékkal, úszókapcsolóval együtt rendelheti meg ezt a hasznos és időt álló terméket!

Lowara DOMO VX szennyvízszivattyú

Akár úszókapcsolós, akár úszókapcsoló nélküli Lowara merülő szennyvízszivattyút szeretne vásárolni, akkor áruházunkban biztosan fog találni megfelelőt a VORTEX vagy kétcsatornás járókerékkel ellátott, garanciával vásárolható készülékeink közül.

A Lowara szennyvízszivattyú könnyen beépíthető egyszivattyús és többszivattyús rendszerekbe is. Ezek a berendezések kommunális szennyvíz szivattyúzására kiválóan alkalmazhatóak, típustól függően akár 2-4 lakás, vagy kisebb üzemek szennyvízének kiemelését is megfelelően tudják ellátni. Természetesen a felhasználási területük ennél sokkal szélesebb, hiszen pincék, medencék, víztározók, esővízgyűjtők, munkagödrök feleslegesen felgyülemlett vizét is ki lehet velük szivattyúzni. Ha a Lowara szennyvízszivattyú nem alkalmas a tervezett feladatra, akkor helyette érdemes búvárszivattyút, öntözőrendszer szivattyút vagy akár zagyszivattyút beszerezni.

Amennyiben nehezebben megy a döntés, érdeklődjön áruházunk munkatársaitól, tőlük teljes körű tájékoztatást fog kapni, így könnyebben kiválaszthatja az ön számára megfelelő Lowara szennyvízszivattyút.

Lowara DL szennyvízszivattyú, zagyszivattyú

Amennyiben szennyvízszivattyúra, zagyszivattyúra van szüksége, akkor áruházunkban ezeknek a berendezéseknek nagy választékából válogathat, ráadásul 12 hónap garanciát és ingyenes szállítást is adunk hozzá.

A szennyvízszivattyú, zagyszivattyú alkalmas szilárd anyagot is tartalmazó szennyvíz szállítására. A DL sorozatú elektromos szennyvízszivattyúk, zagyszivattyúk kétfajta kivitelben készülnek, kaphatóak egycsatornás és Vortex járókerekes változatban. Ezek a készülékek magas szállítási teljesítménnyel és nagy emelőmagassággal működnek, így akár munkagödrök kiszivattyúzásánál is jól megállják a helyüket. A szennyvízszivattyú, zagyszivattyú berendezések mellett számos öntözőrendszer szivattyút, szerszámgép szivattyút, de akár kézi működtetésű szivattyút lehet alkalmazni a ház körül vagy az ipari létesítményekben, annak függvényében, hogy milyen feladatokat kell ellátnia a készüléknek.

Esetleg bizonytalan? Munkatársaink segítenek kiválasztani az ön számára leginkább megfelelő készüléket, mely hosszútávon ki fogja állni az idő és az igénybevétel próbáját. Ne habozzon, vásároljon!

Sigma KDFU búvárszivattyú

Amennyiben kedvezőtlen körülmények között van szüksége szivattyúzásra, abban az esetben válassza a nagy szállítókapacitású búvárszivattyút, és nem lesz több gondja, hiszen a készülékre tizenkét hónapnyi garanciát is adunk.

Ennek a speciális búvárszivattyúnak az a nagy előnye, hogy egy speciális csatlakozóval akár két darab is összeépíthető, így nagyban növelhető a készülék teljesítménye. Ezek a berendezések hatékonyan alkalmazhatóak mély árkoknál, építési gödröknél, akár a metróépítésnél is bevethetik ezt az ipari teljesítményre képes, kiváló teherbírású, könnyen karbantartható készüléket. A búvárszivattyúk mellett számos olyan terület van, ahol szivattyú segítségével lehet a felesleges víztől megszabadulni, ezekhez a tevékenységekhez a speciális igényeknek megfelelően lehet önfelszívó szivattyút, átemelő, centrifugál szivattyút, de akár csőbúvár szivattyút is alkalmazni.

Ha ön számára elvárt a nagy mennyiségű folyadék szállítása, esetenként nagyobb mélységekből, akkor mindenképpen nézzen szét a búvárszivattyúk között áruházunkban, munkatársaink biztosan megtalálják az ön számára legmegfelelőbb készüléket.

Foras DC szennyvíz szivattyú

A Foras DC szennyvíz szivattyú háztartási felhasználásra

A Foras DC szennyvíz szivattyú speciális körülmények közé készülnek, hiszen a tiszta vízzel összehasonlítva, a szennyvízben lévő darabos szennyeződések, az ilyen folyadékokban sokszor vegyi anyagok is találhatóak. A szennyíz szivattyúnak meg kell birkóznia ezekkel a körülményekkel, ezért egy tiszta víz szivattyúhoz képest, speciális kialakítással rendelkeznek, hogy a szennyvíz vagy az annál valamivel apróbb és homogénebb anyagokat tartalmazó szennyezett víz ne tegyen kárt bennük. A szennyvíz szivattyú lehet felszíni, illetve búvár vagy más nevén merülő. Ilyen a Foras DC szennyvíz szivattyú is. Ezeknek a típusoknak a sajátossága, hogy a szennyvízben elmerülve üzemelnek, aminek köszönhetően nagyobb teljesítményre képesek, mint a száraz beépítésű típusok. A szennyvíz szivattyú felhasználását tekintve lehet háztartási is, de ipari körülmények között, például nagyobb építkezések esetén vagy a mezőgazdaságban egy tó vizének mozgatására szintén használható. A Foras DC szennyvíz szivattyú megbízható háztartási segítőtárs A Foras DC szennyvíz szivattyú legfeljebb 35 milliméter szemcseméretű szennyeződéseket tartalmazó folyadékok szállítására alkalmas berendezés. Öntöttvasból és rozsdamentes acélból készült, ennek köszönhetően strapabíró és időtálló. Elsősorban háztartási használatra javasoljuk, savas és enyhén lúgos kémhatású szennyvíz szivattyúzására alkalmas.

Felhasználását tekintve megfelelő választás elárasztott helyiségek (pince, alagsor) víztelenítésére, árasztásos öntözéshez vagy medencék vizének kiürítésére.

Foras DB szennyvíz szivattyú

A Foras DB szennyvíz szivattyú kiváló megoldás a háztartási szennyvíz kezelésére

A Foras DB szennyvíz szivattyú minden esetben extrém körülmények között kell helytállnia. A sokszor darabos szennyeződéssekkel terhelt szennyvíz kémiai tulajdonságai, akár vegyi anyagokkal való szennyezettsége is speciális követelményeket támasztanak egy ilyen berendezéssel szemben. Ezek az anyagok és szennyeződések egy tiszta víz szivattyúban rövid használat után is komoly károkat lennének képesek okozni, nagy valószínűséggel használhatatlanná téve a berendezést. Mivel a szennyvíz biztonságos és megfelelő elszállítása közegészségügyi érdek, ezért az élet minden területén találkozhatunk ezekkel a típusokkal, legyen szó komolyabb építési beruházásról, mezőgazdasági munkálatokról vagy éppen egy háztartásban keletkező szennyvíz elvezetéséről. Éppen ezért különböző méretben és teljesítményben érhetőek el ezek a típusú szivattyúk, mindig az aktuális feladatnak megfelelően. Alapvetően lehetnek merülő szivattyúk, mint a Foras DB szennyvíz szivattyú, de léteznek száraz beépítésű modellek is. A kétcsatornás járókerékkel rendelkező Foras DB szennyvíz szivattyú biztos megoldás a háztartásban A Foras DB szennyvíz szivattyú kétcsatornás járókerékkel rendelkező búvárszivattyú. Ez a kialakítás alkalmassá teszi arra, hogy a lebegő szilárd állagú szennyeződések és a rövid rostos anyagok vagy az iszapos víz ne okozzon kárt benne. Remek megoldás medencék vagy tartályok vizének ürítésére, pincék és alagsorok víztelenítésére vagy éppen szökőkutak vizének keringetésére.

A rozsdamentes acélból és öntöttvasból készült szivattyú időtálló kialakítással készült és megbízható működésre képes.

Pedrollo VX-ST szennyvíz szivattyú

A Pedrollo VX-ST szennyvíz szivattyú hatékony a szennyvíz kezelésekor

A Pedrollo VX-ST szennyvíz szivattyú működési mechanizmusát tekintve igazi remekmű. A száraz beépítésű, azaz felszíni szivattyúk a szállítandó közeg szintje felett helyezkednek el, míg a búvárszivattyúk, mint a Pedrollo VX-ST szennyvíz szivattyú, ebben a közegben elmerülve üzemelnek. Ez a megoldás nagyobb teljesítményt biztosít számukra a felszíni típusokkal szemben. A búvárszivattyúk másik előnye a nagy folyadékszállítás, ami egyes típusok esetében a percenként 400 litert is elérheti. A szennyvíz speciális tulajdonságokkal rendelkezik, a tiszta vagy a szennyezett vízhez képes, sokszor vegyi anyagokat, egészségre ártalmas vegyületeket és darabos, szilárd halmazállapotú szennyeződéseket tartalmaznak. A szennyvíz szivattyúk éppen ezért nagyobb illesztésekkel és nagyobb keresztmetszetű csövekkel készülnek, hogy a darabos szennyeződések se akadjanak el benne, valamint a sokszor savas vagy lúgos kémhatásnak ellenálló anyagok felhasználásával készülnek. A Pedrollo VX-ST szennyvíz szivattyú előtt nincs akadály Az olasz márka régóta híres minőségi, modern típusairól, ami alól természetesen a Pedrollo VX-ST szennyvíz szivattyú sem jelent kivételt. A rozsdamentes acélból készült merülő szennyvíz szivattyú ipari és polgári felhasználás keretei között is megállja a helyét. A magas minőségű anyaghasználatnak köszönhetően ellenálló, strapabíró és hosszú élettartamú darab. Rendeltetésszerű használat mellett, hosszú időre jelenthet biztos megoldást a szennyvíz elvezetésére.

Szálasanyaggal terhelt, savas és enyhén lúgos szennyvíz szállítására egyaránt alkalmas.

Pedrollo BC-ST szennyvíz szivattyú

A Pedrollo BC-ST szennyvíz szivattyú sokoldalú megoldás a háztartásban és az iparban is

A Pedrollo BC-ST szennyvíz szivattyú bátran munkára fogható, mert sokoldalú szerkezet. Mind a szennyezett, mind a szennyvíz komolyabb követelményeket támaszt a szivattyúkkal kapcsolatban, mint amikor tiszta vízről van szó. Ezek a folyadékok sokszor savas vagy lúgos kémhatásúak és különböző szilárd szennyeződésekkel terheltek. Általánosságban elmondható, hogy akkor beszélünk szennyvíztől, ha a benne található lebegő szennyeződés eléri vagy meghaladja a 30 millimétert. A szennyezett vízben ennél kisebb és jellemzően homogén szennyeződések találhatóak, elég csak a mosás vagy mosogatás után keletkező folyadékra gondolni. Akárcsak a tiszta víz esetében, szennyvíz szállításakor is különbséget tehetünk száraz beépítésű és merülő szivattyúk között, mint amilyen a Pedrollo BC-ST szennyvíz szivattyú is. Ezek a készülékek elérhetőek úszókapcsolóval felszerelten is. Az úszókapcsoló lényege, hogy véd a szárazonfutás ellen olyan módon, ha a vízszint egy adott érték alá csökken, akkor automatikusan leállítja a készülék működését. A Pedrollo BC-ST szennyvíz szivattyú nem csupán a ház körül jó megoldás A piacvezető olasz márka modellje, a Pedrollo BC-ST szennyvíz szivattyú kétcsatornás járókerékkel érhető el, aminek köszönhetően akár az 50 milliméter átmérőjű szennyeződésekkel terhelt folyadék szállítására is megfelelő megoldást jelenthet. Így széles körben felhasználható ipari körülmények között is.

Polgári felhasználás esetén, némi túlzással univerzális megoldás, legyen szó sárral kevert vízről vagy szilárd szennyeződésekkel terhelt szennyvízről.

Pedrollo VX-MF szennyvíz szivattyú

A Pedrollo VX-MF szennyvíz szivattyú remek megoldás beázott pince esetén

A különböző szivattyúk csoportosítása, kategorizálása sohasem egyszerű feladat abból a szempontból, hogy különböző tulajdonságok mentén lehet rendszerezni. Alapvetően különbség van a merülő (búvár) és a száraz telepítésű, más néven felszíni szivattyúk között. A leglényegesebb eltérés a két típus között, hogy a felszíni szivattyúkat a szállítandó közeg felszíne fölé, jellemzően esőtől és az egyéb időjárási körülményektől védett helyre kell telepíteni. A búvár szivattyúk viszont, mint a Pedrollo VX-MF szennyvíz szivattyú, működés közben elmerülnek a szállítandó közegben. Ennek a szállítandó közegnek, jelen esetben a víznek a tulajdonságai alapján is különbséget tehetünk a szivattyúk között: tiszta, szennyezett és szennyvíz alapján. A szennyvíz egyik legfontosabb sajátossága, hogy nagyobb méretű, szilárd szennyeződéseket is tartalmazhatnak, akár homokot vagy kisebb törmelékeket. A Pedrollo VX-MF szennyvíz szivattyú remek választás az eláraszott helyiségek víztelenítésére Az olyan típusok, mint a Pedrollo VX-MF szennyvíz szivattyú, működés közben elmerülnek a vízben és képesek a nagyobb, akár 40 milliméteres szuszpendál szemcsemérettel szennyezett folyadék továbbítására is. Ennek köszönhetően pedig ideális választást jelentenek elárasztott pincék, mélygarázsok, autómosók víztelenítésére, szennyvízcsatornák ürítésére, de akár szennyvízelvezetésre is. 0 +40 C fok közötti tiszta víz, valamint szállasanyaggal szennyezett és enyhén savas vagy lúgos szennyvíz szállítására alkalmas.

Pedrollo VX-MF szennyvíz szivattyúk

Pedrollo VXC/35-45 szennyvíz szivattyú

Pedrollo VXC/35-45 szennyvíz szivattyú, hamisítatlan észak-olasz minőségben

Aki kicsit is jártas a szivattyúk világában, annak egészen biztosan ismerősen cseng az észak-olaszországi szivattyú gyártó és forgalmazó vállalat, a Pedrollo neve, aminek a palettáján a Pedrollo VXC/35-45 szennyvíz szivattyú is jelen van. A több évtizedes múltra visszatekintő cég egy kisebb családi vállalkozás keretében kezdte meg működését és jutott egészen odáig, hogy napjainkban Európában, Ázsiában, Dél-Amerikában és Ausztráliában, a világ összesen 160 országában van jelen és az egyik legmegbízhatóbb gyártónak számít a saját kategóriájában. A készülékek szinte valamennyi vízszállítási igényt képesek kielégíteni, legyen szó különböző folyadékok szállításáról, komoly műszaki színvonalat követelő ipari körülményekről, nagyüzemmű mezőgazdasági öntözésről vagy éppen pénztárcabarát, de mégis minőségi megoldást igénylő lakossági felhasználásról. A szennyvíz minden esetben olyan közeg, ami próbára teszi az áramoltatni szándékozó berendezést. A minőség és megbízhatóság ezen a területen kiemeleten fontos, így szinte azt is mondhatnánk, hogy a Pedrollo VXC/35-45 szennyvíz szivattyú hibátlan választásnak ígérkezik. A Pedrollo VXC/35-45 szennyvíz szivattyú megbirkózik akár a szálasanyaggal is A Pedrollo VXC/35-45 szennyvíz szivattyú kiváló műszaki színvonalat testesít meg a saját kategóriájában. VORTEX járókerékkel felszerelt berendezések alkalmasak akár szálasanyaggal vagy lebegő anyaggal terhelt, valamint enyhén lúgos, savas kémhatású szennyvíz szállítására.Strapabíró és masszív kialakításának köszönhetően, sárral szennyezett vizet is képes mozgatni, valamint természetesen tiszta vizet, 0-40 C fok tartományban.

Polgári felhasználás esetén, némi túlzással univerzális megoldás, legyen szó sárral kevert vízről vagy szilárd szennyeződésekkel terhelt szennyvízről.