VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Fontos Információ!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.

Blog

Vízszűrő betét segítségével mindig tiszta lesz a csapvíz!

2018. Augusztus 30.

Vízszűrő betét segítségével mindig tiszta lesz a csapvíz!

Ha a folyadékbevitelről van szó, akkor legtöbben az ásványvizek mellett teszik le a voksot. De vajon valóban ez a legjobb megoldás? Napjainkban minden korábbinál többet hallani a műanyagok jelentette környezetterhelésről, mely sajnos a szelektív hulladékgyűjtés ellenére is valós, létező probléma. Nem csak ezért érdemes azonban az otthoni vízszűrés mellett dönteni, hanem például a kényelem és a takarékosság apropóján is.

Gondoljon csak bele, mennyi ásványvizet cipel haza heti szinten! Ez sok kényelmetlenséggel jár, és anyagilag sem a leginkább kifizetődő. A vízszűrő betét ellenben olcsóbb, és hosszú ideig megvalósítható segítségével a víztisztítás. A csapra szerelhető készüléken túl olyan kancsót is beszerezhetünk ma már, amelyben csak a vízszűrő betét cseréje lesz időnként aktuális, és a csapvizet tökéletesen meg lehet ilyen módon tisztítani. Gyakran előfordul, hogy a csapból folyó víz rossz ízzel bír, és akkor még nem is szóltunk a benne megtalálható baktériumokról, szennyező anyagokról. A vízszűrő betét segítségével ezektől egyszerűen meg lehet szabadulni.

A felnőtt emberi szervezet körülbelül nyolcvan százalékát víz alkotja. Kétség sem férhet tehát ahhoz, hogy a jó közérzet és az energikusság érdekében mindenképpen megéri odafigyelni a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására. A tiszta víznél aligha találhatnánk jobb megoldást, de érdemes gyógyteákkal, valamint frissen facsart levekkel is kiegészíteni azt a nap folyamán. A vízszűrő betét megfizethető árkategóriát képvisel, és ma már egyre többen választják az otthoni vízszűrés előnyeit.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Fűtési keringető szivattyú az energiatakarékosság szolgálatában

2018. Augusztus 30.

Fűtési keringető szivattyú az energiatakarékosság szolgálatában

A korszerű megoldások kedvelői lakásfelújítás során gyakran döntenek az energiatakarékos rendszerek mellett. A fűtési keringető szivattyú azt a célt szolgálja, hogy a fűtővíz keringetése kifogástalanul megvalósuljon, ezzel takarékossági célokat is szolgálva. Egyre többen tartják fontosnak, hogy az ősztől a tavasz hónapok közepéig biztosan alkalmazott fűtés megfizethető áron megvalósítható legyen. S ha már a fűtési keringető szivattyú beszerzése válik aktuálissá, akkor természetesen nem mindegy, milyen jellemzőkkel bír az.

A csendes üzemelés éppen olyan fontos, mint a megbízhatóság, hiszen ezen múlik, hogy mindig kellemes belső mikroklíma fogad-e a lakásban. Az árak márkától és teljesítménytől függően alakulnak, de a beruházás esetében mindenképpen célszerű a már bizonyított márkákat előnyben részesíteni. A fűtési keringető szivattyú ma már energiatakarékos működéssel áll rendelkezésre, és így csökkenthető a háztartás energiafelhasználása. Nem tudja, hogy milyen típusú szivattyú lenne az ideális a kiépített rendszerhez? A készülékek világában sokan nem mozognak otthonosan, ezért érdemes szakember segítségét kérni a beüzemeléshez és persze az azt megelőző vásárláshoz is.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az online rendelés kényelmét kihasználva minden korábbinál szélesebb fűtési keringető szivattyúválasztékkal lehet találkozni, melyben mindenki megtalálhatja az ideális típust. Az idejétmúlt fűtési megoldások helyett megéri a korszerűségre és az energiatakarékosságra helyezni a hangsúlyt, hiszen gyakran ezen múlik, mennyiből sikerül kihozni a fűtést a hideg hónapokban.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Hogyan lehet elkerülni az alagsor beázását?

2018. Augusztus 27.

Hogyan lehet elkerülni az alagsor beázását?

Építkezés vagy lakásbővítés során egyre gyakrabban esik a választás az alagsor beépítésére, vagy pincék lakótérré történő átalakítására. Nem más a cél ilyenkor, mint az élettér, a rendelkezésre álló négyzetméterek növelése, ezzel még otthonosabbá és kihasználhatóbbá téve az ingatlant. Fontos azonban, hogy a megfelelő kialakítással védekezzünk az árvíz, vagy az esőzések jelentette vizesedés problémája ellen.

Figyeljünk a csatornákra és a lefolyókra!

A belvíz nagyon sok problémát okozhat, ezért célszerű a szigetelésre és a megfelelő technikai felszerelésekre is hangsúlyt helyezni, ha az alsó részeket szeretnénk beépíteni. Árvíz esetén kitűnő szolgálatot tesz egy megbízható zsompszivattyú, de ennél sokkal fontosabb a megelőzés. Ez elsősorban a házon kívül kezdődik, méghozzá a lefolyócsövek és az ereszcsatorna folyamatos tisztításával. A lehulló levelek és egyéb törmelékek teljesen eldugíthatják ezeket, s innentől már csak egy lépés, hogy az esővíz az alagsor irányába induljon meg.

Homlokzati karbantartás

Az alagsorba a falakon keresztül is bejuthat a nedvesség, méghozzá a falak repedésein, felületi hibáin keresztül. Ez nem csak a hőszigetelést ronthatja, de melegágyat képezhet a penészesedésnek is. Fontos tehát, hogy gondoskodjunk a homlokzat időnkénti felújításáról, és ha a pinceszinten levő helyiség ablakokkal is rendelkezik, akkor a nyílászáró állapota is mindenképpen figyelmet érdemel.

A szivattyú ellenőrzése

Legyen szó akár belvíz, akár árvíz okozta problémákról, a megbízhatóan rendelkezésre álló szivattyú nélkülözhetetlen. Érdemes azt időnként ellenőrizni, és ha bármilyen alkatrészre vagy kiegészítőre van hozzá szükség, akkor célszerű beszerezni azokat. Az online rendelés kényelmét kihasználva akár a korszerű, darabos szennyeződéseket is kezelni képes eszközre is eshet a választás, amely biztosan nem hagy majd cserben, ha a helyzet úgy kívánja.

Árvízbiztosítás

Minden korábbinál többen érdeklődnek a speciális biztosítási fajta, az árvízbiztosítás iránt. Korántsem mindegy ugyanis, hogy az árvíz utáni takarítást, tisztítás költségeit nekünk kell-e állnunk, vagy azt a kockázati esemény bekövetkeztekor a biztosító vállalja át. Az árvízbiztosítás előnyeit sokszorosan élvezhetjük akkor, ha az időjárás vagy a természet kárt okoznak az ingatlanban. Gondoskodjon időben a szivattyú beszerzéséről is, ezzel felkészülve a problémás helyzetekre, és minimalizálva a károkat.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Hogyan szivattyúzzon ki megfelelően egy beázott alagsort?

2018. Augusztus 16.

Hogyan szivattyúzzon ki megfelelően egy beázott alagsort?

Mindegy, hogy árvíz vagy hatalmas esőzések kapcsán került az alagsor víz alá, a mihamarabbi szakszerű megoldás kiemelt jelentőséggel bír. A nedves alagsor számos egészségügyi problémát okozhat, és az ingatlan szerkezetét is gyengítheti az. A légzési problémák, sőt az asztma és az allergia is visszavezethetőek arra, hogy az alagsor nedves, átázott, penészes. A dohos szag és a rothadás megelőzése érdekében célszerű gyorsan szivattyút segítségül hívni, amelynek segítségével a kívülről beérkező víztől megszabadulhat. Lássuk, hogyan!

Figyeljen a csatornákra!

A kívülről beszivárgó nedvesség miatt gyakran a viharok és az egyszerre lehullott, jelentős mennyiségű csapadék tehető felelőssé. Nem ritka az sem, hogy a csatornarendszer nem képes elnyelni a rengeteg vizet, és az lassan behömpölyög az udvarba, majd az alagsorba. Ilyenkor a búvárszivattyú alkalmazása nélkülözhetetlen, de érdemes arról is gondoskodni, hogy a csatornák ne legyenek eltömődve. Gyakran például a lehullott falevelek, a homok, vagy a törmelékes szennyeződések okoznak problémát.

Felszálló nedvesség a talajvízből

Ha sorra vennénk azokat a páratartalommal és nedvességgel kapcsolatos problémákat, amelyek az ingatlanokban legtöbbször előfordulnak, akkor a falakban felszálló nedvesség és a talajvíz jelentette gondok biztosan vezetnék a listát. Ez ugyanis hosszú távon fejti ki káros hatásait és alapvetően nyomja rá bélyegét az ingatlan belső mikroklímájára. A nedves falak ugyanis rontják a hőszigetelő képességet mind télen, mind nyáron. A nedves falfelületeken lecsapódik a pára, aminek penészesedés és ezzel együtt allergiás megbetegedések lehetnek a következményei. Érdemes a probléma megelőzésére páramentesítő készüléket használni, de a kritikus területeken a búvárszivattyú telepítése is hasznos lehet a megelőzés gyanánt.

Csökkentse a páratartalmat!

Mindegy, hogy kívülről, például szellőztetéssel jut be a magas páratartalom a lakásba, vagy az ott zajló tevékenységek kapcsán jelenik az meg, a hatékony elvezetés rendkívül fontos. A főzéssel, mosással rengeteg nedvesség kerül a levegőbe, amely elvezetés híján lecsapódik, és máris ott vagyunk a penészesedés problémájánál. Gondoskodjon arról, hogy a páratartalom mindig az egészséges és normál tartományban mozogjon, akár páramentesítő készülékek alkalmazásával is. A megfelelő szivattyúval pedig a ténylegesen beszivárgott nedvességtől sikerülhet megszabadulnia.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás

Melyik kerti szivattyú leginkább alkalmas a kiszemelt célra?

2018. Augusztus 10.

Melyik kerti szivattyú leginkább alkalmas a kiszemelt célra?

A szivattyúk napjainkban már nem csak ipari méretekben szolgálják a feladatok elvégzését, hanem otthonra is többféle típus beszerezhető. Rendszerint a kerttel rendelkező házak tulajdonosai választják a készülékek kínálta előnyöket, ám a választás nem mindig egyszerű. Milyen típust érdemes beszerezni? Mely feladatokra találhatunk megfelelő szivattyúkat? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Nem mindegy a hatékonyság és a kapacitás

A kerti vízszivattyúk és az ásottkút szivattyú képesek arra, hogy gyorsan emeljenek át akár nagy vízmennyiségeket is, így például a tó vagy a medence feltöltése egyszerűbbé válhat. Fontos szem előtt tartani azt, hogy a víz mennyivel a felszín alatt van, vagyis milyen magasságba kell a szivattyúnak felhozni a vizet. Ez jelentősen befolyásolhatja azt, hogy milyen típus bizonyul ideálisnak. Hasonló a helyzet a kapacitással is, ami öntözés vagy medence feltöltés alkalmával is lényeges. Nem mindegy, hogy mennyit kell várni arra, míg a teljes kertet sikerül megöntözni, vagy mennyi ideig tart egy nagyobb medence vízzel való feltöltése. A kapacitás tekintetében érdemes nagyobb hatékonysággal működő fajta mellett letenni a voksot, így még akkor is megbízható lesz a munkatempó, ha például nagy melegben kell a szivattyúnak üzemelnie.

Búvárszivattyúk, a legnépszerűbb fajták

A búvárszivattyú, miként nevéből is adódik, nagy mélységből emeli föl a vizet, ezért minden olyan esetben ideális választás lehet, amikor a kerti feladatokhoz keressük a megfelelő eszközt. Figyeljünk a választásnál a motorteljesítményre, ugyanis ez is hatással van arra, hogy sikerül-e a kívánt mélységből vízhez jutni. Az úgynevezett centrifugális szivattyúk centrifugális erőt alkalmaznak a víz mozgatásához. Az acél alapanyag rendkívüli tartóssággal ruházza fel ezeket a darabokat, ráadásul az eltávolítható fedéllel rendelkező fajták lehetővé teszik azt is, hogy a törmeléket sikerüljön eltávolítani.

A szivattyú választék napjainkban minden korábbinál szélesebb, így legyen szó akár medence feltöltésről, a naponta szükségessé váló kerti öntözésről, vagy a háztartás vízzel történő ellátásáról, mindenki megtalálhatja a felhasználás módjának, az elvárt teljesítménynek és hatékonyságnak, vagy például a kút mélységének megfelelő készüléket, mely hosszú távon áll majd kifogástalanul rendelkezésre.Részletek »Hozzászólás 0 hozzászólás