VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Hidrofor tartály? Az mire való?

A hidrofor tartály szerepe valójában többfunkciós. Fő feladata, hogy eltárolja a szivattyú által előállított nyomást és vizet. Másodrendű feladata, hogy a csőhálózatban előforduló nyomásingadozást (vízütést) a rendszerből felvegye, hogy a hálózatban lévő szerelvények (pl. csap) ezáltal ne károsodjanak. További feladata azáltal, hogy vizet és nyomást tárolunk, hogy a szivattyút megóvja a túl gyakori indítástól miközben mi pl. kiengedünk egy pohár vizet vagy kezet mosunk. Ilyen és hasonló esetekben a megfelelően méretezett hidrofor tartály használata mellett a szivattyú nem fog a megengedettnél, szükségesnél többször indulni. Mint láthatjuk a hidrofor tartály elengedhetetlen kelléke egy házi vízműnek vagy ipari, mezőgazdasági vízellátó rendszernek. Hidrofor tartályból két fő típust különböztetünk meg. A régi hagyományos hidrofor tartályt és az újabb típusú gumimembrános hidrofor tartályt. Mindkét típus keresett és kínálatunkban mindkét változat megtalálható. Továbbá tartalék  gumimembránt és tartály peremet is talál termékeink között, több, neves gyártó termékeihez (Varem, Aquasystem, Zilmet, Cimm, Elpumps).

A hidrofor tartály szerepe és működése.
Hogyan kell beállítani a hidrofor tartály előfeszítési nyomását és milyen gyakran szükséges ellenőrizni?
Gumimembrános hidrofor tartály (álló)

Álló, gumimembrános hidrofor tartály – a tökéletes megoldás vízmű rendszerhez!

Hidrofor tartályt használhatunk házi vízművekhez és vízellátó rendszerekhez, búvárszivattyúk vagy önfelszívó szivattyúk automatikus üzemeltetéséhez. Funkciója, hogy átmenetileg tárolja a vizet ha készülékünkben a nyomás megemelkedne. Mivel csökkenti a kapcsolási gyakoriságot így támogatja a nyomáskapcsoló működését. Áruházunk kínálatában megtalálhatóak álló és fekvő gumimembrános hidrofor tartályok egyaránt. Az álló termékek közül az EXTRAVAREM LC, INTERVAREM, MAXIVAREM LS, PLUSVAREM, INOXVAREM, ZINCVAREM készülékeket forgalmazzuk. Hidrofor tartályainkat háztartási és ipari használatra egyaránt ajánljuk, 12 hónap garanciával.

Átmeneti víz tárolása vízellátó rendszerünkben? – Válasszon gumimembrános hidrofor tartályaink közül!

Gumimembrános hidrofor tartály (fekvő)

Fekvő, gumimembrános hidrofor tartály – átmeneti víz tárolása professzionális módon!

Amennyiben házi vízművel, vízellátó rendszerrel rendelkezünk, esetleg búvárszivattyúnk vagy önfelszívó szivattyúnk automatikus üzemeltetését szeretnénk megoldani úgy hidrofor tartályra lesz szükségünk. Funkciója, hogy átmenetileg tárolja a vizet a felhasználás idejéig. Mivel csökkenti a kapcsolási gyakoriságot így támogatja a nyomáskapcsoló működését és jelentősen megnöveli szivattyúnk élettartamát. Minél nagyobb a hidrofor tartályunk a szivattyú annál ritkábban fog bekapcsolni. Áruházunk kínálatában megtalálhatóak álló és fekvő gumimembrános hidrofor tartályok egyaránt. A fekvő termékek közül az INTERVAREM, MAXIVAREM LS, és INOXVAREM készülékeket forgalmazzuk. Hidrofor tartályainkat háztartási és ipari használatra egyaránt ajánljuk, 12 hónap garanciával.

Hidrofor tartályt korrózió mentesen? – Ajánljuk gumimembrános hidrofor tartályaink széles választékát!

VL Vaslemez hidrofor tartály (álló kivitel)

VL Vaslemez hidrofor tartály – kis helyen is nagy űrtartalom!

Álló kivitelben készült VL vaslemez hidrofor tartályunkat elsősorban olyan helyeken javasoljuk alkalmazni, ahol kevés a rendelkezésre álló alapterület az elhelyezéshez. Házi vízművel, vízellátó rendszerrel rendelkező, esetleg búvárszivattyújának vagy önfelszívó szivattyújának automatikus üzemeltetésére vágyó vásárlóinknak ajánljuk megoldásként. Funkciója, hogy átmenetileg tárolja a vizet, ha készülékünkben a nyomás megemelkedne. Mivel csökkenti a kapcsolási gyakoriságot így támogatja a nyomáskapcsoló működését és jelentősen megnöveli szivattyúnk élettartamát. Minél nagyobb a hidrofor tartályunk a szivattyú annál ritkábban fog bekapcsolni. Áruházunk kínálatában megtalálhatóak álló és fekvő VL vaslemezes hidrofor tartályok egyaránt. Az álló kivitelben készült termékek közül forgalmazunk 80 literes, 120 literes és 150 literes űrtartalmút is. Hidrofor tartályainkat háztartási és ipari használatra egyaránt ajánljuk, 12 hónap garanciával.

Vaslemezes hidrofor tartályt álló kivitelben? – Tekintse meg VL termékeink széles választékát!

VL Vaslemez hidrofor tartály (fekvő kivitel)

VL Vaslemez hidrofor tartály – praktikum és egyéb eszközök rögzíthetősége!

Fekvő kivitelben készült VL vaslemez hidrofor tartályunkat elsősorban olyan helyeken javasoljuk alkalmazni, ahol a kiépítés kimondottan ezt indokolja, illetve szivattyút vagy egyéb eszközt szeretnénk rögzíteni a tartályra. Házi vízművel, vízellátó rendszerrel rendelkező, esetleg búvárszivattyújának vagy önfelszívó szivattyújának automatikus üzemeltetésére vágyó vásárlóinknak ajánljuk megoldásként. A hidrofor tartály alkalmas a felsoroltakon kívül még fűtési rendszerek tágulási tartályaként történő használatra is. A hidrofor tartályokat zárt, az időjárás hatásaitól védett helyre kell telepíteni. Funkciója, hogy átmenetileg tárolja a vizet, ha készülékünkben a nyomás megemelkedne. Mivel csökkenti a kapcsolási gyakoriságot így támogatja a nyomáskapcsoló működését és jelentősen megnöveli szivattyúnk élettartamát. Minél nagyobb a hidrofor tartályunk a szivattyú annál ritkábban fog bekapcsolni. Áruházunk kínálatában megtalálhatóak álló és fekvő VL vaslemezes hidrofor tartályok egyaránt. A fekvő kivitelben készült termékek közül forgalmazunk 80 literes és 120 literes űrtartalmút is. Hidrofor tartályainkat háztartási és ipari használatra egyaránt ajánljuk, 12 hónap garanciával.

Vaslemezes hidrofor tartályt fekvő kivitelben? – Ajánljuk önnek VL termékeink széles választékát!

Cimm hidrofor tartály gumimembrán

CIMM hidrofor tartály gumimembrán – cserélhetőség, széles termékválaszték!

A hidrofor tartályok két szempontból is fontos szerepet töltenek be a már meglévő vagy a tervezett vízművünkben. Egyrészt csökkentik azt a szivattyú nyomóoldalán elhelyezkedő rendszerre gyakorolt nyomást, mely a szivattyú elindításakor keletkezik, másrészt pedig betöltik a rendszerhez szükséges átmeneti tároló szerepét. Ezek a tulajdonságok lényegesek például akkor, amikor nem szeretnénk, hogy már egy csekély mennyiségű víz kiengedésekor is automatikusan elinduljon a szivattyúnk. Annak ugyanis elegendő csak akkor üzemelnie, ha azt a tartályunk hasznos térfogata indokolttá teszi. Mivel a hidrofor tartályok nagy általánosságban a névleges térfogatuk közel egyharmadát képesek tágulni, ebből adódóan a hasznos térfogat a névleges térfogat egyharmada lesz. Ellenben a hagyományos hidrofor tartályokkal, a gumimembrános változatoknál a vizet és a levegőt már egy gumiréteg, egy úgynevezett gumizsák választja el hermetikusan egymástól. Ez a gumizsák képes tágulni és a tartályban lévő levegő utánpótlására is ritkábban lesz így szükség. A gumimembrános hidrofor tartályok, melyek lehetnek ipari vagy háztartatási felhasználásúak egyaránt, olyan gumimembránnal rendelkeznek, melyek cserélhetőek, ezáltal könnyű a karbantartásuk és a tisztításuk is. Webáruházunkban számos ilyen terméket forgalmazunk, melyek között megtalálhatóak a 20-24, 35-50, 60-80-100, 200, 300 és 500 literes, a 60-80 literes CF, a 60-80-100 literes CF és a 150-200 literes BP gumimembránok.

Cserélhető gumimembrán hidrofor tartályhoz? – Tekintse meg CIMM termékeinket!

Aquasystem hidrofor tartály gumimembrán

AQUASYSTEM hidrofor tartály gumimembrán – több méretben, megbízható minőségben!

Gumimembránokat hidrofor tartályok esetén használhatunk, ez képzi ugyanis a tartályok azon belső részét, mely hozzájárul a nagyobb tágulás eléréséhez. Házi vízművünkben a hidrofor tartályok két szempontból is fontos szerepet töltenek be. Egyrészt csökkentik azt a szivattyú nyomóoldalán elhelyezkedő rendszerre gyakorolt nyomást, mely a szivattyú elindításakor keletkezik, másrészt pedig betöltik a rendszerhez szükséges átmeneti tároló szerepét. Ezek a tulajdonságok lényegesek például akkor, amikor nem szeretnénk, hogy már egy csekély mennyiségű víz kiengedésekor is automatikusan elinduljon a szivattyúnk. Annak ugyanis elegendő csak akkor üzemelnie, ha azt a tartályunk hasznos térfogata indokolttá teszi. Mivel a hidrofor tartályok nagy általánosságban a névleges térfogatuk közel egyharmadát képesek tágulni, ebből adódóan a hasznos térfogat a névleges térfogat egyharmada lesz. Ellenben a hagyományos hidrofor tartályokkal, a gumimembrános változatoknál a vizet és a levegőt ez a gumiréteg, a gumimembrán választja el hermetikusan egymástól. Ez a gumizsák képes tágulni és a tartályban lévő levegő utánpótlására is ritkábban lesz így szükség. A gumimembrános hidrofor tartályok, melyek lehetnek ipari vagy háztartatási felhasználásúak egyaránt, olyan gumimembránnal rendelkeznek, melyek cserélhetőek, ezáltal könnyű a karbantartásuk és a tisztításuk is. Webáruházunkban számos ilyen terméket forgalmazunk, melyek között megtalálhatóak a 24, 35, 50, 60, 80, 100, 150, 200 és 300 literes gumimembránok is.

Cserélhető gumimembrán ipari és háztartási célokra? – Válassza AQUASYSTEM termékeinket!

Elpumps hidrofor tartály gumimembrán

ELPUMPS hidrofor tartály gumimembrán – magas minőség, hosszú élettartam!

Két szempontból is lényeges, hogy rendelkezzünk hidrofor tartállyal házi vízművünkben. Míg egyfelől csökkentik azt a szivattyú nyomóoldalán elhelyezkedő rendszerre gyakorolt nyomást, mely a szivattyú elindításakor keletkezik, addig másfelől betöltik a rendszerhez szükséges átmeneti tároló szerepét. Ezek a tulajdonságok lényegesek például akkor, amikor nem szeretnénk, hogy egy kevés mennyiségű víz kiengedésekor is automatikusan elinduljon a szivattyúnk. Annak ugyanis elegendő csak akkor üzemelnie, ha azt a tartályunk hasznos térfogata indokolttá teszi. Mivel a hidrofor tartályok nagy általánosságban a névleges térfogatuk közel egyharmadát képesek tágulni, ebből adódóan a hasznos térfogat a névleges térfogat egyharmada lesz. Ellenben a hagyományos hidrofor tartályokkal, a gumimembrános változatoknál a vizet és a levegőt ez a gumiréteg, a gumimembrán választja el hermetikusan egymástól. Ez a gumizsák képes tágulni és a tartályban lévő levegő utánpótlására is ritkábban lesz így szükség. A gumimembrános hidrofor tartályok, melyek lehetnek ipari vagy háztartatási felhasználásúak egyaránt, olyan gumimembránnal rendelkeznek, melyek cserélhetőek, ezáltal könnyű a karbantartásuk és a tisztításuk is. Webáruházunkban számos ilyen terméket forgalmazunk, melyek között megtalálhatóak a 24 és 50 literes gumimembránok egyaránt.

Gumimembránt házi vízműhöz? – Ajánljuk önnek ELPUMPS termékeinket!

Italtecnica hidrofor tartály gumimembrán

ITALTECNICA hidrofor tartály gumimembrán – magas minőség, kompatibilitás!

A hidrofor tartály gumimembránok elsősorban azt a célt szolgálják, hogy az átlagosnál nagyobb tágulási teret biztosítsanak tartályunknak. Éppen ezért a hidrofor tartály házi vízművünk egy igen fontos része, hiszen egyfelől csökkentik azt a szivattyú nyomóoldalán elhelyezkedő rendszerre gyakorolt nyomást, mely a szivattyú elindításakor keletkezik, másfelől betöltik a rendszerhez szükséges átmeneti tároló szerepét. Ezek a tulajdonságok lényegesek lesznek akkor, amikor nem szeretnénk, hogy egy kevés mennyiségű víz kiengedésekor is automatikusan elinduljon a szivattyúnk. Annak ugyanis elegendő csak akkor üzemelnie, ha azt a tartályunk hasznos térfogata indokolttá teszi. Mivel a hidrofor tartályok nagy általánosságban a névleges térfogatuk közel egyharmadát képesek tágulni, ebből adódóan a hasznos térfogat a névleges térfogat egyharmada lesz. Ellenben a hagyományos hidrofor tartályokkal, a gumimembrános változatoknál a vizet és a levegőt ez a gumiréteg, a gumimembrán választja el hermetikusan egymástól. Ez a gumizsák képes tágulni és a tartályban lévő levegő utánpótlására is ritkábban lesz így szükség. A gumimembrános hidrofor tartályok, melyek lehetnek ipari vagy háztartatási felhasználásúak egyaránt, olyan gumimembránnal rendelkeznek, melyek cserélhetőek, ezáltal könnyű a karbantartásuk és a tisztításuk is. Áruházunkban forgalmazunk olyan gyári és utángyártott ITALTECNIKA gyártmányú termékeket, melyek között megtalálhatóak a 24, 35-50, 50-80, 60-80, 80-100, 100-150 és a 150-200 literes gumimembránok egyaránt.

Gumimembránt az ITALTECNIKÁTÓL? – Válasszon webáruházunk termékkínálatából!

Varem hidrofor tartály gumimembrán

VAREM hidrofor tartály gumimembrán – széles termékválaszték, kedvező ár!

A VAREM hidrofor tartályok álló és fekvő változatához is kínálunk webáruházunkban gumimembránokat. Ezek a hidrofor tartály gumimembránok azért vannak, hogy az átlagosnál nagyobb tágulási teret biztosítsanak tartályunknak. Éppen ezért a hidrofor tartály házi vízművünk egy igen fontos része, hiszen egyfelől csökkentik azt a szivattyú nyomóoldalán elhelyezkedő rendszerre gyakorolt nyomást, mely a szivattyú elindításakor keletkezik, másfelől betöltik a rendszerhez szükséges átmeneti tároló szerepét. Ezek a tulajdonságok lényegesek lesznek akkor, amikor nem szeretnénk, hogy egy kevés mennyiségű víz kiengedésekor is automatikusan elinduljon a szivattyúnk. Annak ugyanis elegendő csak akkor üzemelnie, ha azt a tartályunk hasznos térfogata indokolttá teszi. Mivel a hidrofor tartályok nagy általánosságban a névleges térfogatuk közel egyharmadát képesek tágulni, ebből adódóan a hasznos térfogat a névleges térfogat egyharmada lesz. Ellenben a hagyományos hidrofor tartályokkal, a gumimembrános változatoknál a vizet és a levegőt ez a gumiréteg, a gumimembrán választja el hermetikusan egymástól. Ez a gumizsák képes tágulni és a tartályban lévő levegő utánpótlására is ritkábban lesz így szükség. A gumimembrános hidrofor tartályok, melyek lehetnek ipari vagy háztartatási felhasználásúak egyaránt, olyan gumimembránnal rendelkeznek, melyek cserélhetőek, ezáltal könnyű a karbantartásuk és a tisztításuk is. Áruházunkban forgalmazunk olyan VAREM gyártmányú termékeket, melyek között megtalálhatóak a 24, 50-60, 80, 100, 150, 200, 300, 500 és 750-1000-2000 literes gumimembránok egyaránt.

Gumimembránt széles választékú űrtartalommal? – Ajánljuk önnek VAREM termékeinket!

Zilmet hidrofor tartály gumimembrán

ZILMET hidrofor tartály gumimembrán – változatos kivitel, sokrétű felhasználás!

Webáruházunkban számos gumimembránt kínálunk vásárlóinknak, gyártótól, űrtartalomtól, felhasználási területtől és vételártól függően. Ezek a hidrofor tartály gumimembránok azért vannak, hogy az átlagosnál nagyobb tágulási teret biztosítsanak tartályunknak. Éppen ezért a hidrofor tartály házi vízművünk egy igen fontos része, hiszen egyfelől csökkentik azt a szivattyú nyomóoldalán elhelyezkedő rendszerre gyakorolt nyomást, mely a szivattyú elindításakor keletkezik, másfelől betöltik a rendszerhez szükséges átmeneti tároló szerepét. Ezek a tulajdonságok lényegesek lesznek akkor, amikor nem szeretnénk, hogy egy kevés mennyiségű víz kiengedésekor is automatikusan elinduljon a szivattyúnk. Annak ugyanis elegendő csak akkor üzemelnie, ha azt a tartályunk hasznos térfogata indokolttá teszi. Mivel a hidrofor tartályok nagy általánosságban a névleges térfogatuk közel egyharmadát képesek tágulni, ebből adódóan a hasznos térfogat a névleges térfogat egyharmada lesz. Ellenben a hagyományos hidrofor tartályokkal, a gumimembrános változatoknál a vizet és a levegőt ez a gumiréteg, a gumimembrán választja el hermetikusan egymástól. Ez a gumizsák képes tágulni és a tartályban lévő levegő utánpótlására is ritkábban lesz így szükség. A gumimembrános hidrofor tartályok, melyek lehetnek ipari vagy háztartatási felhasználásúak egyaránt, olyan gumimembránnal rendelkeznek, melyek cserélhetőek, ezáltal könnyű a karbantartásuk és a tisztításuk is. Az áruházunkban forgalmazott ZILMET gyártmányú termékek között megtalálhatóak bordás, füles és lyukas kivitelűek is, 24, 50, 60-80, 100, 200, 300 és 500 literes űrtartalommal egyaránt.

Gumimembránt bordás, füles vagy lyukas kivitelben? – Nézze meg ZILMET termékeink kínálatát!

Hidrofor tartály perem, alkatrész

Hidrofor tartály perem, alkatrész – széles termékkínálat, kiváló minőség!

A Szivattyúwebáruházban forgalmazott termékek között, felhasználási területtől függetlenül, számos gyártó terméke megtalálható. Közöttük a házi vízművekhez elengedhetetlen fontosságú hidrofor tartályok, többféle kivitelben, az ezekhez tartozó cserélhető gumimembránok, valamint egyéb olyan alkatrészek, melyekkel segítünk vásárlóinknak karbantartani, felújítani meglévő berendezéseiket. Ezek folyamatos műszaki felügyelete azért fontos, hogy a lehető legtovább tudjuk használni azokat maximális teljesítmény kihasználása mellett. Ilyen kiegészítő termékek a horganyzott acélból készült hidrofor tartály peremek, a hidrofor tartály felső csatlakozók, a pumpaszelepek és a rézből készült elosztó idomok. Mindegyik termékhez kínálunk egyéb kiegészítőt is, mellyel szükség esetén teljessé tehetjük házi vízművünket. Áruházunk kínálatában a hidrofor tartály peremek között VAREM, ZILMET, CIMM, ELPUMPS és AQUASYSTEM gyártmányúak szerepelnek, felső csatlakozók és pumpaszelepek között VAREM gyártmányúak, míg elosztó idomból ELPUMPS gyártmányúak találhatóak meg.

Hidrofor tartály felújítása, karbantartása? – Válasszon kiegészítő termékeink és alkatrészeink közül!