VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Nyomásmérő óra, feszmérő óra készletről

Fontos, hogy mennyi a nyomás a kompresszorban, autógumiban? Ott, ahol sűrített levegővel, vagy bármilyen sűrített állapotú légnemű, illetve nyomás alatt lévő folyékony anyaggal dolgozunk, kötelező tudnunk, hogy mind a tartályban, mind a használat közben milyen nyomással rendelkezünk. Vélhetően nem kell a látogatóinknak hosszan magyaráznunk, de az sem jó, ha túl alacsony, és az sem jó, ha túl magas a nyomás, hanem az a legjobb, ha optimális, vagy épp előírások, specifikációk alapján kifejezetten pontos. A nyomásmérő órák speciális célra való felhasználási körébe tartozik a barométer, a vákuummérő, de a vérnyomásmérő és a keréknyomás mérő is, és nagyon hivatalos nevén manométernek nevezzük. A különböző nyomásmérő órák különböző nyomás-intervallumban működnek, érdemes tehát a termékleírásokat pontosan átböngészni az alapján, hogy folyadék, vagy légnemű anyagok esetében használjuk, és hogy mekkora nyomásra van szükségünk. Természetesen az sem lényegtelen, hogy a csatlakozás módja és a csatlakozófelület mérete milyen jellemzőkkel bír.
Nyomásmérő óra A12 sorozat (álló, 1/8 col, 40mm, műanyag)

Nyomásmérő óra A12 sorozat

A nyomásmérő óra A12 sorozat változata a vízszállító csővezeték különböző pontjaira köthető, egyik végén közvetlenül a vízcsővezetékhez csatlakoztatva. Beszerelése viszonylag gyors és könnyű, ahogyan kezelése is. A menetes csonkon keresztül beáramló folyadék a nyomásmérő csövébe jut, ahol mutatója a nyomás hatására mozdul el. Kis mérete és nagy mérési tartománya segíti a nagy léptékű leolvasási skála elkészítését, számlapja pedig közvetlenül leolvasható. Szivattyú, hidrofor tartály felszerelésének elengedhetetlen kelléke a nyomásmérő óra. Az álló kivitel segíti a könnyebb megközelíthetőséget, egyszerűbb adatgyűjtést. Minimális karbantartási igényű, egyszerű és könnyen kezelhető kivitelű ez az ipari használatra is alkalmas nyomásmérő óra. A strapabíró, mechanikai rezgéseknek ellenálló eszköz akár laikusok, kezdők számára is könnyűvé varázsolja az analóg kijelző használatát, a pontos mérési eredmények feldolgozását. A nyomásmérő óra fontos eleme a házi vízműnek.
Nyomásmérő óra B12 sorozat (fekvő, 1/8 col, 40mm, műanyag)

Nyomásmérő óra B12 sorozat

Szivattyúja üzembe helyezése előtt mindenképpen érdemes nyomásmérő órát is felszerelnie. Megvásárolt eszköze a vízcsövekre közvetlenül viszonylag egyszerűen csatlakoztatható a menetes csatlakozás segítségével. A nyomásmérő óra használatával könnyedén tudja ellenőrizni a készülékeiben, vízcsövekben uralkodó nyomást. A közvetlen elven működő nyomásmérő óra a nyomást mechanikus alakváltozássá alakítja, így jelzi az elmozdulás értékét. Nagy mérési tartományával nagy mérési pontosság jár együtt. Kis mérete segíti a szűkebb helyekre történő felszerelést.  Fekvő kivitelű B12 típusú változata egyszerűvé teszi a nyomás értékének leolvasását, ezáltal könnyed kezelhetőséget biztosít. Tehermentesítő szelep használatával kímélhető a termék, mivel ez esetben a nyomásmérő csak a mérés idejéig kapcsolódik a napi 24 órában működő vízcsőrendszerhez.
Nyomásmérő óra A22 sorozat (álló, 1/4 col, 50mm, műanyag)

Nyomásmérő óra A22 sorozat

Az A22 típusú nyomásmérő óra ideális kiegészítője lehet öntözéstechnikai berendezésének, szivattyújának, házi vízműveknek egyaránt. Használatával a különböző folyadékok nyomásának mérését tudja elvégezni, azaz segítségével megállapítható, hogy rendszerünk a kívánt nyomásértéken üzemel-e. Az A22 típusú nyomásmérő óra az óra egyik felén található menetes csonk segítségével egyszerűen csatlakoztatható csővezetékéhez. Beszerelése speciális ismeretek nélkül is viszonylag gyorsan megy. Az álló kivitel segíti a jobb átláthatóságot, az egyszerűbb megközelítést. Kis helyen elfér, mégis viszonylag nagy mérési tartományban szolgáltat adatokat. Egyszerű, mechanikus kivitelű számlapjáról könnyedén leolvashatja a csövekben uralkodó nyomásra vonatkozó információkat. Az analóg nyomásmérő óra karbantartást nem igényel, jól tűri az igénybevételt.
Nyomásmérő óra B22 sorozat (fekvő, 1/4 col, 50mm, műanyag)

Nyomásmérő óra B22 sorozat

Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy locsolás, kerti munka során rendkívül fontos lett volna tudni, mekkora a nyomás a csőben, de nem volt mivel megmérni. Például szórófejes öntözőberendezés esetén elengedhetetlen a vízcsőben lévő nyomás mérése annak érdekében, hogy kertünk növényeit egyenletesen tudjuk vízzel táplálni. Erre vonatkozóan ezzel a nyomásmérő órával a jövőben hajszálpontos információval lehetünk gazdagabbak. Ráadásul egy multifunkciós termékről van szó, mivel számos területen is alkalmazható: mezőgazdaságban, kerti munka során, öntözésnél, locsolásnál, otthoni vízellátó berendezéseknél, szivattyúknál, ház körüli vízhálózatnál. Elsősorban 0-30°C közötti tiszta víz nyomásának mérésére alkalmas. Használatával folyamatosan nyomon lehet követni a csőben lévő víznyomást. A készüléket egyszerűen rá kell rögzíteni egy speciális, úgynevezett T-idomra és már koordinálhatja is munkája során a víznyomást. Amennyiben más típusú, anyagú nyomásmérő órára volna szükség, ezekben az esetekben az álló, vákuummérő, keréknyomás mérő óráinkat ajánljuk.
Nyomásmérő óra A32 sorozat (álló, 1/4 col, 63mm, műanyag)

Nyomásmérő óra A32 sorozat

A nyomásmérő óra a vízvezetékek és légvezetékek "vérnyomásmérője”. Azt szokták mondani, hogy a magas vérnyomás néma gyilkos, ezért a magas vérnyomásban szenvedőknek rendszeres orvosi vizsgálat javasolt. Na de mivel lehet megmérni az ember vérnyomását? A vérnyomásmérővel. Ha pedig vérnyomást vérnyomásmérővel mérünk, akkor víznyomást pedig víznyomásmérővel! A vízvezetékekben áramló folyadék csakúgy, mint a vér az erekben, nyomás segítségével halad a csövekben. Ha a nyomás alacsony, a víz nem folyik rendesen. Ha azonban a nyomás túl magas, a víz tönkre teheti a vízcsövet, aminek következménye a csőtörés. A víznyomás rendszeres ellenőrzését nyomásmérő óra teszi lehetővé. A nyomásmérő óra, vagy más néven feszmérő óra használatával egész vízhálózatok tarthatóak ellenőrzés alatt, megelőzve ezzel a dugulást és a csőtörést. A nyomásmérő óra alkalmazásával megtudhatjuk, hány bar nyomással áramlik a víz a vízvezetékekben, így szükség esetén még az előtt állíthatunk a nyomás mértékén, mielőtt megtörténhetne a baj! A nyomásmérő órák a biztonságos vízhasználat megtestesítői minden háztartásban!
Nyomásmérő óra B32 sorozat (fekvő, 1/4 col, 63mm, műanyag)

Nyomásmérő óra B32 sorozat

A gáz és víz szállítására alkalmazott csöveknél, berendezéseknél mindenképpen fontos szempont, hogy mekkora nyomást okoz a szállításra kerülő légnemű vagy folyékony anyag. Hiszen a túl nagy nyomás akár a cső vagy eszköz roncsolódását okozza, az alacsony nyomás pedig akadályozza az anyag áramlását. A nyomásmérő órák hivatottak ezeket a problémákat kiküszöbölni. A nyomásmérő órába bejutó gáz vagy folyadék egy íves alakú, egyik végén zárt csőbe jut, ami a nyomás hatására megváltoztatja alakját. Az alakváltozás egy csatlakoztatott fogaskerék segítségével mozdítja el a nyomásmérő óra mutatóját. Amennyiben a határértéken belül van, akkor nincs probléma. Ha egy határértéken kívüli számra mutat a mutató, akkor meg kell tenni a szükséges lépéseket a probléma elhárítására. Ahhoz, hogy a szivattyú jól működjön, mindenképpen ügyelnünk kell a megfelelő nyomásra. Ahhoz, hogy a nyomásmérő óránk megfelelően tudjon üzemelni, mindenképpen fontos a megfelelő, szivárgásmentes csatlakoztatás. Ehhez használhatunk zsinóros tömítést és menettömítő anyagokat.
Nyomásmérő óra F32 sorozat (fekvő, 1/4 col, 63mm, műanyag, glicerin)

Nyomásmérő óra F32 sorozat

A nyomásmérő óra, más néven manométer a gázok és folyadékok nyomásának mérésére használatos mérce. Vannak speciális alkalmazású nyomásmérők, például a vérnyomásmérő, vagy a légnyomás mérésére alkalmas barométerek. A nyomásmérő óra legismertebb változatában, a háztartásokban használatos úgynevezett Bourdon-csöves, más néven csőrugós manométer belsejében lévő tartozékok a készülék rendszerébe beáramló gáz vagy folyadék hatására elmozdulnak, a mozgás átvezetődik egy spirálrugón keresztül, aminek hatására a berendezés mutatója is elmozdul a bekalibrált értékre mutatva. Ha nem akarunk túlnyomás miatt keletkező csőtörést tapasztalni, mindenképpen elengedhetetlen nyomásmérő óra felszerelése. Amennyiben jól és elsősorban a hibák kiküszöbölésével akarjuk a háztartásunkat, vagy kiskertünk gépeit működtetni, akkor javasolt üzemi vagy indító kondenzátor beüzemelése. Emellett számos olyan eszköz alkalmazása lehetséges, ami megkönnyíti a házi kertekben töltött időt a mindennapokban, ilyen lehet például a homokleválasztó, a kábeltoldó készlet vagy akár a Mofém Golyóscsap javító készlet.
Nyomásmérő óra E35 sorozat (álló, 1/4 col, 63mm, műanyag, glicerin)

Nyomásmérő órák gyors házhoz szállítással, igény szerint szakképzett tanácsadással a szivattyú-webáruház széles kínálatából!

A nyomásmérő órát másképpen feszmérő órának vagy manométernek is nevezik, amelynek funkciója a rendszerben uralkodó nyomás mérése, illetve kijelzése. A nyomásmérő órát olyan gáz- és folyékony halmazállapotú anyagok nyomásának mérésére érdemes használni, amelyek nem magas viszkozitásúak, nem kristályosodnak és nem támadják meg a rézötvözeteket. A kínálatunkban szereplő nyomásmérő órák ipari- és háztartási használatra egyaránt alkalmasak. Mégis, a szivattyú-szakértők tanácsa az, hogyha nem csak különféle ház körül használatos, esetleg kisebb ipari szivattyúkhoz keres nyomásmérő órát, hanem egy nagyobb teljesítményű szivattyú-berendezés nyomását szeretné vele mérni, akkor érdemes a szakképzett, nagy tapasztalattal rendelkező, segítőkész ügyfélszolgálatunk tanácsát kikérni annak érdekében, hogy biztosan az ideális darab kerüljön kiválasztásra.

Válassza az önnek és a szivattyújának megfelelő nyomásmérő órát vagy kérje a szivattyú-szakértők ajánlását – nem fog csalódni!

Nyomásmérő óra F35 sorozat (fekvő, 1/4 col, 63mm, inox, glicerin)

Ne hagyja, hogy túl nagy nyomás érje a szivattyúját – ellenőrizze azt rendszeresen egy professzionális nyomásmérő órával!

Gyakran előfordul, hogy úgy érezzük, túl nagy nyomás nehezedik ránk a mindennapokban. Ekkor sajnos romolhat a teljesítményünk, hiszen csak bizonyos határokon belül vagyunk képesek tolerálni ezt a szituációt. Ha pedig túl kicsi a nyomás, azaz kevés a motiváció, az szintén negatív hatással lehet a teljesítményünkre. Nincsen ez másként a szivattyúk esetében sem, hiszen számukra is csak egy szorosan körülhatárolt nyomástartomány esetén lehetséges biztosítani az optimális működést. A nyomásmérő óra azt a nemes feladatot hivatott ellátni, hogy ellenőrzi a szivattyúban aktuálisan megtalálható nyomás-mennyiséget, így hosszú időre szavatolja mindenfajta szivattyú ideális teljesítményét. Nagyon fontos, hogy a nyomásmérő órát meghatározott időközönként karbantartsuk, esetleg ki is cseréljük – ahogyan a többi kiegészítőt, például a tömítést vagy a kábelt is szokás –, hiszen egy ilyen apró, kedvező árú kis eszköz megmentheti a szivattyú életét.

Óvja szivattyúja épségét, gondoskodjon a megfelelő nyomásról – cserélje gyakran a nyomásmérő órát!

Nyomásmérő óra E55 sorozat (álló, 1/2 col, 100mm, inox, glicerin)

Webáruházunkban a különböző nyomásmérő óra típusok széles választékát kínáljuk, legyen szó álló vagy fekvő, műanyag vagy inox kivitelről.

Köztudott, hogy a nagy nyomás ártalmas – és nem csupán ránk, emberekre nézve, de a víz- és gázrendszerekben is! Éppen ezért minden nyomás alatt működő rendszer elengedhetetlen eleme a megbízható pontosságú nyomásmérő óra, hiszen enélkül nem tudnánk, hogy mikor jön el a nyomáscsökkentés ideje. Bármilyen nyomásterhelésre legyen is tervezve egy rendszer, biztosítani kell benne, hogy a megengedett határértékeken belül maradjon a nyomás, különben a rendszerben súlyos károk keletkeznek. Az E55 sorozatba tartozó minden glicerintöltésű nyomásmérő óra típus megbízható társ az ipari és háztartási vízrendszerekben, hiszen hideg és meleg víz nyomásának mérésére egyaránt alkalmas eszközökről van szó. Számlapjának nagy mérete könnyű leolvashatóságot, inox kivitele elegáns megjelenést biztosít, míg a gyártó neve a minőséget és megbízhatóságot garantálja.

Kínálatunkban bármelyik nyomástartományra talál megfelelő modellt!

Nyomásmérő óra F55 sorozat (fekvő, 1/2 col, 100mm, inox, glicerin)

Ne csak az időt mérje kínos rendszerességgel az órájával: válasszon nyomásmérő órát a szivattyú-webáruház óriási választékából!

„Tikk-takk, tikk-takk, jár az óra, jár…” – Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is szinte egész életükben azt figyelik, mennyi az idő, ami persze sohasem olyan tempóban telik, ahogyan azt az ember a legjobban szeretné. Ha sietne az ember, akkor mintha rakétasebességgel haladna előre, viszont, ha alig várjuk már a munkaidő végét, akkor bizony lajhár-tempóban hajlamos zötykölődni. Valamiért azonban a nyomásmérő óra által mért nyomásra kevesebb hangsúlyt fektetünk, pedig ezt is éppen ugyanilyen fontos és hasznos lenne rendszeresen mérni. Ma már a nyomásmérő óra kicserélése sem ördöngösség ráadásul, így mindig hasznos lehet, ha az olyannyira megszokott idomok, csövek, csapok szerelvények és bilincsek mellett a nyomásmérő órára is kiterjesztenénk azt a jó magyar szokást, hogy a garázsban vagy a sufniban mindig tartunk egy pótalkatrészt.

Figyeljen oda tehát a nyomásmérő órájára is: cserélje ki rendszeresen, a szivattyú-webáruházban biztosan lesz készleten!

Nyomásmérő óra, vákuummérő óra

Időtálló, strapabíró nyomásmérő órára, vákuummérő órára van szüksége? Vásároljon nálunk nyomásmérő órát, vákuummérő órát, nem fogja megbánni, ezt garantáljuk.

A nyomásmérő óra, vákuummérő óra a vákuumrendszerekben a vákuumérték mérésére és kijelzésére alkalmas. A berendezésen jól olvasható a kalibrálás, ráadásul különböző mérési tartományokkal van lehetőség az értékek megállapítására, akár ipari, akár háztartási célra használja. A nyomásmérő órák, vákuummérő órák, sőt még a vákuumpumpák is kiválóan alkalmazhatóak szeleptömítésekhez, vákuumtartályokhoz, légkondicionáló és fűtésrendszerekhez, hagyományos és ABS fékrendszerekhez, üzemanyagrendszerekhez. Vízrendszeréhez a nyomásmérő óra mellett természetesen szüksége lesz idomra, csőre, csapra, golyóscsapra, szerelvényre, bilincsre (KPE, műanyag, PVC, réz, rozsdamentes), de akár szivattyúra is. Felkeltette érdeklődését a kiváló minőségű műanyagházas nyomásmérő óra, vákuummérő óra?

Webáruházunk raktárkészletében számos típus közül tud válogatni, amit azonnal meg is vásárolhat.

Keréknyomásmérő óra

Ha keréknyomásmérő órára van szüksége, akkor nálunk azonnal megvásárolhatja, hiszen raktárkészletünkben rendelkezésre áll.

A keréknyomásmérő óra mentheti meg a helyzetet, ha felmerül a gyanú, hogy nem elégséges a nyomás a gumiban és éppen nem egy benzinkútnál állunk az autóval. Számos külső felszerelési cikket fuvarozhatunk magunkkal az autónkban és ha szerencsénk van, sokáig nincs is szükségünk közülük azokra, például a keréknyomásmérő órára, amelyeket a vészhelyzetek kezelésére vásároltunk. Viszont, ha ilyen helyzet adódik, örülhetünk, hogy kéznél a megoldás. Természetesen, ha nem a kerék nyomását szeretné megmérni, hanem például vízvezeték nyomását szeretné vizsgálni, akkor viszont válogathat a nyomásmérő órák (feszmérő órák) közül. De mérhet nyomásmérő órával, vákuummérő órával is, de ezek egyike sem lesz alkalmas a keréknyomás mérésére. Viszont, ha kizárólag keréknyomásmérő órára van szüksége, akkor nálunk jó helyen van.

Kérje munkatársaink segítségét, készséggel fognak rendelkezésére állni.