VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Medence szivattyú, medence vízforgató / keringető szivattyú garanciával

Kevesen tudják, hogy egy medence - legyen az puhafalú, fémvázas medence, vagy süllyesztett - elengedhetetlen kelléke a medence keringető szivattyú, vagy más néven medence vízforgató szivattyú. A medence szivattyú nem csupán a medencét óvja, de a fürdőzés élményét is tovább növeli.

Mikor van szükség medence keringető szivattyúra?

A válasz igen egyszerű: mindig. A medence keringető szivattyú felel azért, hogy a medencében lévő víz teljesen át legyen mozgatva. Ezáltal megtisztul mindenféle szennyeződéstől, valamint a vízben keletkezett algáktól és ásványi anyagoktól. A tiszta víz nem csak esztétikai szempontból fontos, de az egészségünket is óvja. Mindezen felül pedig nem kell attól félni, hogy az algák kárt tesznek a medencében,

A medence keringető szivattyú működése

A medence keringető szivattyú legfontosabb feladata, hogy a szűrő rendszerben biztosítsa a megtisztítandó, és a már megtisztított víz folyamatos keringését. A keringető szivattyú általában két szűrővel van felszerelve, ezek az előszűrő és a finomszemcsés homokszűrő. Az előszűrő feladata, hogy a vizet megtisztítsa a nagyobb szennyeződésektől.

A víz ezután áthalad a homokszűrőn, ahol a kisebb szennyeződések fennakadnak az apró szemcséken. Ez a módszer a természetben is megtalálható, a tengervíz tisztulása ugyanis hasonló módon történik. A víz átfolyik a parti homokszemcséken, majd lesüllyed a mélyre, ahonnan csak a tiszta víz kerül vissza a tengerbe. A felesleges hordalék, és szennyeződések a parton maradnak.

A keringető szivattyúban egy turbina és egy többfázisú motor gondoskodik a víz áramlásáról.

A keringető szivattyú karbantartása

Ajánlott hetente kitisztítani a szűrőberendezést, mivel a letapadó szennyeződések eldugíthatják a szűrőkosarat, de még a turbinát is, ezzel csökkentve a vízáramlást. Ma már a legtöbb szivattyú fedele átlátszó, így könnyen ellenőrizhetjük, hogy mikor van szükség tisztításra.

Ha a szivattyúkosárban találunk szennyeződést, kapcsoljuk ki a szivattyút, és zárjuk el a szelepeket közvetlenül a szivattyú előtt és után. Húzzuk ki a kosarat és egy tömlő segítségével tisztítsuk meg a lerakódásoktól. Arra is figyeljünk, hogy a kosár nincs-e megrepedve, mert egy repedésen keresztül a szennyeződés bejuthat a turbinába, és eltömíti a szerelvényeket, ami csökkenti a szivattyú teljesítményét. A hibás kosarat érdemes azonnal kicserélni. Ha a kosár tiszta, helyezzük vissza és illesszük a szivattyú belsehében található barázdákba. Ezután a szívószelep, vagy egy tömlő segítségével töltsük fel vízzel a szivattyút, majd a szelepeket állítsuk üzemeltető helyzetbe.

Amennyiben a kosár tiszta, de a szivattyú mégis gyenge, érdemes ellenőrizni a turbinát. Ehhez szintén kapcsoljuk ki a szivattyút, és távolítsuk el a motort a szivattyúháztól. Középen találjuk a turbinát, valamint a turbinába vezető kis csatornákat. Egy drót, vagy vékonyabb csavarhúzó segítségével piszkáljuk ki a csatornákban lerakódott szennyeződéseket és kisebb köveket. Ezután tisztítsuk meg a gumitömítést is, majd a visszaszerelés után győződjünk meg arról, hogy nem folyik-e át rajta a víz.

Mi alapján válasszak medence keringető szivattyút?

A medence keringető szivattyú választása előtt számos kérdést kell tisztázni. Az első, és talán legfontosabb, hogy milyen típusú keringető szivattyút szeretnénk.

Manapság egyre elterjedtebb a homokszűrős vízforgató, aminek a segítségével vegyszermentesen, környezetbarát módon tisztíthatjuk a medence vizét. Ahogy már említettük, a működése során kvarchomok szűri meg a vizet, de szűrőüveg is használható. A homokot elég 1-3 évente cserélni, az üveget pedig 5-6 évente. A hatékony használat a többállású váltószelepnek köszönhető. Szintén a szelep teszi lehetővé az egyszerű takarítást és téliesítést is.

Természetesen nem csak homokszűrős berendezéssel találkozhatunk, létezik olcsóbb megoldás is. Ez pedig a papírszűrős keringető szivattyú. A papírszűrős szivattyúkat kisebb méretű medencékhez szokták használni. Hátrányuk, hogy a szűrőbetétet folyamatosan takarítani kell a hatékony működés érdekében.

Ha eldöntöttük, hogy milyen típust szeretnénk, figyelembe kell venni a csövek hosszát is, és a csőrendszeren található könyökök számát. Minél több a könyök, és minél hosszabb a cső, annál jobban csökken az áramoltatás ereje.

És ha már az áramoltatásnál tartunk, akkor mindenképp ki kell térni a keringető szivattyú teljesítményére is. A szivattyú teljesítménye mellett fontos szempont a medence mérete, és hogy mennyi vizet kell átmozgatni. Ennek kiszámításához érdemes szakember segítségét kérni.

Miért válassz minket?

Amennyiben még nem rendelkezel a megfelelő medence keringető szivattyúval, vagy már van egy, de szeretnél jobbra váltani, nézd meg a medence keringető szivattyú kínálatunkat. A világpiacon is ismert márkák termékeit találod széles választékban.

Medence keringető szivattyúink rendkívül strapabíróak, hiszen a tengelyük rozsdamentes acélból, a szivattyútest pedig üvegszálas polipropilénből készült. Ha tőlünk rendelsz, raktárról szállítjuk neked, ráadásul 12 hónap garanciát kapsz az új vízforgató szivattyúdra

Bomba Micro sorozatú medence szivattyú

Bomba Micro sorozatú medence szivattyú

Bomba Micro sorozatú medence szivattyú választékunk jelenleg három darab háztartásban használható terméket foglal magába, melyek mindegyikére a gyártó 12 hónapos garanciát vállal. Ugyanezekért a termékekért áruházunkban több, mint 400 hűségpontot kaphatnak a kedves vásárlóink! A három Bomba Micro sorozatú medence szivattyú egytől egyig vízforgató szivattyú. Ez azt jelenti, hogy a termékek előszűrővel vannak ellátva és homokszűrővel együtt használva a medence tisztítására is alkalmasak. A Bomba Micro sorozatú medence szivattyú előszűrőjének feladata a nagyobb szennyeződések szűrése, míg a hozzá csatlakoztatható homokszűrő, azaz a medenceszűrő egységet a kisebb szemcseméretű szennyeződések szűrésére alkalmazzák. Webáruházunkban a Bomba Micro sorozatú medence szivattyúk mindegyikéhez szűrőhomok és medenceszűrő is kapható, de érdemes körül nézni akcióink között, mert kínálatunkban egyebek mellett a Bomba márkájú szivattyúk kompletten, medenceszűrővel együtt is megtalálhatók! Vállalkozásunk szivattyújavítással is foglalkozik, így szükség esetén a Bomba márkájú szivattyúk javítását is vállaljuk!
Bomba Mini sorozatú medence szivattyú

Bomba Mini sorozatú medence szivattyú

A szivattyuwebaruhaz.hu Bomba Mini sorozatú medence szivattyú kínálata. Összesen hatféle termék vásárolható meg ebből a típusból, melyek többek között teljesítményükben (pl. szívómélység, folyadékszállítás, stb.) különböznek egymástól. A Bomba Mini sorozatú medence szivattyúk mind méretükben, mind pedig teljesítményükben is valamivel nagyobbak, mint Bomba Micro sorozatú társaik, a gyártó azonban erre a típusra is 12 hónapos garanciát vállal! A Bomba Mini sorozatú medence szivattyú vízforgató szivattyú, mely tisztító tulajdonságát a beépített előszűrőjének köszönheti. Az előszűrő megtisztítja a vizet a nagyobb szennyeződésektől, ám a finomabb szemcsék szűrésére az áruházunkban is kapható medenceszűrő egységet ajánljuk, ami a termékkel összeépíthető! A Bomba Mini sorozat termékei ideálisak közepes méretű, de aktívan használt családi medencékhez, mert kiváló átemelési kapacitása biztosítja a folyamatosan tiszta vizet. Természetesen használhatóak a szivattyúk olyan egyéb folyadékokhoz is, melyek a szerkezet alapanyagát nem károsítják.
Bomba ND sorozatú medence szivattyú

Bomba ND sorozatú medence szivattyú

Az alábbiakban a Bomba márkájú szivattyúk közül a Bomba ND sorozatú medence szivattyú választékunk látható, melynek mindegyikét jelenlegi akciónk keretében ingyen szállítjuk házhoz! Ez a típus ipari és háztartási használatra egyaránt alkalmas. Feladata nem csupán a medencék vizének “pumpálása”, de a vízforgatás (víztisztítás) is. A vízforgató szivattyúnak is nevezett Bomba ND (Nova Delfino) termékek a víztisztítást egy beépített előszűrő segítségével végzik. Az előszűrő eltávolítja a medence vizéből a komolyabb szennyeződéseket. Az apróbb szemcséjű piszok szűrésére pedig a vele azonos márkájú homokszűrő egységet ajánljuk, amely szintén megtalálható kínálatunkban. A Bomba ND sorozatú medence szivattyú nagy teljesítményű sorozat, nála csak a márka Maxi nevű sorozata tud többet, amelyek szintén kerti medencék vízmozgatására és tisztítására alkalmasak. A Bomba ND sorozatú medence szivattyú tengelye rozsdaálló acélból van, a szivattyútest pedig üvegszálas polipropilénből. A szivattyú egyéb folyadék szállítására alkalmas, amely kompatibilis a termék szerkezetének anyagával. 

Nézzen körül kerti szivattyú kínálatunkban is!

Bomba Maxi sorozatú medence szivattyú

Bomba Maxi sorozatú medence szivattyú

A Bomba Maxi sorozatú medence szivattyú kerti medencék vízmozgatására alkalmas kerti szivattyú, amely egyben beépített előszűrőjének köszönhetően a medence vizének tisztítására is használható. Ebből a típusból több darab is kapható a kínálatunkban, valamint webáruházunk a Bomba márka kisebb teljesítményű medence szivattyúit is értékesíti. A Bomba Maxi sorozatú medence szivattyúk nevükhöz hűen nagy megbízhatóságú és nagy teljesítményű szivattyúk, melyeket nagy szilárdságú anyagból terveztek, hogy az általuk mozgatott, nagy mennyiségű folyadék könnyen mozgatható legyen általuk, miközben a termékek tartósak és korrózióállóak. Szivattyú áruházunk Bomba Maxi sorozatú medence szivattyú választéka többféle tudású terméket kínál ebből a típusból. Közülük a legnagyobb teljesítményű vízforgató szivattyú percenként akár ezer liter folyadékot is megmozdít, akár 18 méter mélységből! Termékpalettánk a Bomba Maxi sorozatú medence szivattyú kiegészítőit (pl. homokszűrő), valamint a márka kisebb teljesítményű társait is magába foglalja.

Bestway Vízforgató szivattyú és betét

Bestway Vízforgató szivattyú és betét

Ha fontos számunkra, hogy a medencénk vize áttetszően tiszta legyen, és ne algásodjon, mindenképpen szükségünk van egy vízforgató szivattyúra. A vízforgató szivattyú beszívja a vizet, majd átszűri a benne lévő szűrőbetéten, és ezt követően a tiszta víz a berendezés másik oldalán a fúvókákon keresztül jut vissza a medencetérbe. A Bestway vízforgató szivattyú és betét a legjobb választás, ha kisebb méretű puha vagy merev falú medencével rendelkezünk, aminek űrtartama maximum 10 köbméter. A medence vízminőségének megóvása érdekében a Bestway vízforgató szivattyú betétjét érdemes hetente tisztítani, hiszen a rátapadó szennyeződések egy idő után telítik a betétet és annak hatékonysága így erőteljesen megromlik. A szűrőbetét általában papírból készül, melyet háromhavonta érdemes cserélni. Amennyiben a Bestway vízforgató szivattyú és betéthez képest kisebb vagy nagyobb teljesítményű vízforgató berendezés vásárlásán gondolkozunk, akkor érdemes a Bomba és Hayward elnevezésű szivattyú gyártó cégek medenceszivattyúit is megtekinteni.
Hayward Powerline medence szivattyú

Hayward Powerline medence szivattyú

Egy tökéletes nyárhoz hozzátartozik a strandolás, avagy a medencében fürdőzés élménye is. Azok, akik saját medencével rendelkeznek az udvarukon, sokkal gyakrabban, akár minden nap is csobbanhatnak egyet, ha kedvet éreznek hozzá, ez pedig egy igazán felszabadító életérzés. Ahhoz pedig, hogy a medencézés élménye tökéletes és zavartalan lehessen, hozzátartozik a medence vizének a megfelelő tisztítása illetve szűrése is. Ez a nagy teljesítményű keringető, vagy másképpen vízforgató medence szivattyú, nemcsak kiváló minőségű, gazdaságosan és megbízhatóan működik; de extra védelmet is nyújt a családunknak. A medence szivattyú ugyanis nemcsak egy medenceszűrő vagy homokszűrő egységet tartalmaz, hanem összeépítésre került egy előszűrővel is, mely a medence vizébe kerülő nagyobb külső szennyeződéseket is megszűri. A medence keringető szivattyú tehát a zavartalan, baktériumoktól, homoktól és egyéb szennyeződésektől mentes medencézés élményét biztosítja családja minden tagja számára. Ezt a biztonságot pedig tovább növelheti egyéb, medencézéssel kapcsolatos kiegészítőink, mint például egy medence takaró, vagy egy medence tisztító vegyszer használatával.