VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Húsdaráló

Sokan az idősebb generáció tagjai közül, esetleg a nagyon szerencsés falusiak, ismerik azt a felejthetetlen jó hangulatot, amely a disznóvágás után keletkezik. A nagy társaság együtt nevetgél, és élvezi a hamisíthatatlan pörkölt, a friss toroskáposzta, az összetéveszthetetlen paprikás kolbász és a véres hurka mennyei ízét. Ezek az igazi, nosztalgikus ízek sokakat a boldog békeidőkre, nagyszüleink idejére emlékeztethetnek, amire jólesően, megnyugvással tekintünk vissza. A jól megérdemelt eredményei ezek egy szorgalmas munkának, mely a felmenőink idejében bizony még vérrel és verítékkel járt. Azok a régi kézi húsdarálók, szegények, hogy „digicseltek” vele! Nem véletlen, hogy nem is mernénk ma már belefogni egykönnyen egy disznóölésbe. Pedig olyan nagyszerű eszközök vannak a segítségünkre, melyekről ők nem is álmodhattak. A régi idők asszonyai bizony elhűlnének azon, ha megtudnák, hogy ma már milyen profi elektromos húsdaráló végzi helyettünk a munka nehezét. Bár sajnos, nekik már nem tudunk eldicsekedni vele, de a magunk és a családunk miatt érdemes megvenni egy elektromos húsdarálót, hogy elkészíthessük vele ezeket a mennyei ételeket, és egy csipetnyit talán boldogabbak is lehessünk!

Milyen húsdarálót válasszak?
Elektromos húsdaráló (öntöttvas)

Elektromos húsdaráló (öntöttvas)

A hagyományos magyar konyha elképzelhetetlen darált hús nélkül. A hamisíthatatlan fasírozott vagy töltött káposzta, a rizses hús vagy a különböző rakott zöldségek, mindenféle hidegtálas húskészítmény, de a kolbász és a hurka is ide sorolható. Ezek a fenséges ételek, melyek nélkül sok helyen még mindig nehéz elképzelni egy nagyobb családi összejövetelt, egy lakodalmat, de sok esetben még egy átlagos hétvégét is. A darált húsból főzés maga a magyar kreativitás, a magyar konyhaművészet alapja: így lehet az egyszerűből nagyszerűt alkotni, így lehet a szegény ember ételéből mennyei lakomát varázsolni. Vétek lenne ezeket a pompás ételeket a bolti zacskós, kétes minőségű darált húsból elkészíteni. Az nem olyan. Hiszen mennyire szerencsések is vagyunk mi, a huszonegyedik század emberei és asszonyai, mert itt van nekünk az elektromos húsdaráló, mely átveszi helyettünk a munka nehezét. Mi több, az elektromos húsdaráló magát a munkát, a húsdarálást elvégzi helyettünk. Még választhatunk is közülük, attól függően, hogy melyik illik leginkább a konyhánkba. Egy biztos, akár az öntöttvas, akár az inox kivitelű elektromos húsdarálót is választjuk, elégedettséget és mosolyt kapunk viszonzásul!
Elektromos húsdaráló rozsdamentes (inox)

Elektromos húsdaráló rozsdamentes (inox)

Ne kerteljünk, valljuk be: szeretjük a darált húst! Trendek és divatirányzatok jönnek-mennek, zöld aktivisták tüntetnek az utcákon, a vegetarianizmus egyre népszerűbb. A megszokott tradicionális magyar ízvilág azonban elképzelhetetlen hús nélkül. Sokakat gyötörhet ilyenkor a lelkiismeret-furdalás, hiszen – nincs ezen mit szépíteni – valóban ártatlan állatok ontják ezért a vérüket. Némiképpen enyhíthet ezen a helyzeten a darált hús fogalma: hiszen ez az az élelmiszer, mely segít abban, hogy – ahogyan elődeink is tették – az állat minden részét feldolgozzuk és elfogyasszuk, semmi ne vesszen kárba. Ezáltal pedig mi magunk is változatos, értékes tápanyagokhoz jutunk, kevesebb szemét halmozódik fel. További lépéseket tehetünk még a környezetünk védelme érdekében, ha a húst magunk dolgozzuk fel, pontosabban egy ilyen pompás elektromos húsdaráló készíti el helyettünk: ezzel például kevesebb csomagolóanyagra lesz szükség, így még kevesebb hulladék is termelődik. Ma már nem luxus tehát egy elektromos húsdaráló: akár a varázslatosan szép kivitelezésű inox, vagy a nosztalgikusan hangulatos öntöttvas design-ra is essen a választásunk, biztosan sokat teszünk ezzel a Földünkért!