VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Szivattyú és motorvédő szekrények

Amikor szivattyút (pl. centrifugál szivattyú) vagy csőmotort használunk főként háromfázisú kivitelben, szükségünk van egy olyan elektromos védelemre, ami megóvja az elektromos motort a meghibásodástól (pl. túlmelegedés vagy hálózati problémák). Erre nagyon jó szolgálatot tesz nekünk a motorvédő egység. Termékeink között megtalálható a normál épített kivitel (különálló alkatrészekből összeépített) és az elektronikus (integrált minden alkatrész) változat is. A Sumoto elektronikus motorvédő dobozok főként egy- és három fázisú csőszivattyúk motorjainak védelmére szolgál (de használhatjuk pl. szennyvíz szivattyúhoz is). A motorvédő szekrényben olyan szárazon futás elleni védelem van integrálva, amihez nem kell külön szondákat még alkalmaznunk. Az egyszerű egyfázisú indítódobozok a Sumoto motorok alaptartozéka, de számtalan esetben más gyártó motorjaihoz is alkalmazhatóak ha aparaméterek megfelelnek (üzemi kondenzátor mérete, nyomógombos hőkioldó értéke). A HO1 típusú, épített motorvédő szekrények háromfázisú motorok emelt színtű védelmét biztosítja. Ezeknél a motorvédő dobozoknál lehetőség van egyéni igényeknek megfelelő összeállításra is.
Sumoto Sumodry 230V motorvédő

Sumoto Sumodry 230V motorvédő

Ami túl tud melegedni, az előbb utóbb túl fog melegedni. Ez a kitétel fokozottan igaz a különböző motorokra, többek között a csőmotorokra, merülő motorokra is. A technikai vívmányok lehetővé teszik, hogy ettől a tünettől mégis megóvjuk az általunk alkalmazott berendezéseket. Erre a problémára háztartási és ipari alkalmazás során is jó szolgálatot tehet a megvásárolt és felszerelt motorvédő, mely készülék megóvja a vízbe merülő motorokat a szárazon futástól úgy, hogy vízszintérzékelőre egyáltalán nincs is szükség. A motorvédő önállóan felméri annak a készüléknek a paramétereit, amelyre rákötésre kerül, ezt a funkciót ön-tanítónak is nevezik. Az információk rögzítése után védi a motort a túlterheléstől, a túlfeszültségtől, de még a rövidzárlattól is. A motorvédő berendezések kiválasztásánál mindenképpen fontos a motor teljesítményét megnézni, ugyanis ennek függvényében kell a megfelelő típust kiválasztani. A csőmotorok és egyéb szivattyútechnikai berendezések jól összepárosíthatóak a motorvédő berendezésekkel.
Sumoto Sumodry 400V motorvédő

Sumoto Sumodry 400V motorvédő

A szivattyúzáshoz használatos különleges csőmotorok speciális védelemre szorulnak. Hiszen mindazon túl, amiért egy hagyományos motort is érdemes, vagy inkább szükséges védeni, a merülő vagy csőmotorokat a szárazon futás ellen is óvni kell. De szerencsére a Somoto Sumodry motorvédő mindegyik problémára megoldást jelent. Ez a kiváló motorvédő berendezés mindentől megvédi tehát a szivattyúzáshoz használt speciális merülő motorjainkat, amitől csak egy ilyen berendezés képes lehet. A motorvédő így nem csak a szárazon futás ellen véd, melynek hála, nem szükséges külön vízszintérzékelőt sem vásárolni. Hanem a motorvédő berendezés védi még a csőmotorunkat továbbá a túlterheltség, a fáziskimaradás, a rövidzárlat, illetve a túlfeszültség ellen is. Lehetséges továbbá a névleges teljesítmény és áramerősség beállítása, ezzel további biztonságot nyújtva a motornak. Ezeket a motorvédő berendezéseket tehát elsősorban a szivattyúzásban használt motorokhoz ajánljuk, egészen konkrétan az ugyanezen márkanevet viselő, ugyanilyen teljesítményű motorokhoz. Minden motorhoz más motorvédő alkalmas ugyanis, ezeket pedig meg lehet tekinteni a szivattyú motorvédelem alkategóriában.
Sumoto motorvédelem, indítódoboz, 230V

Sumoto motorvédelem, indítódoboz, 230V

Amennyiben egy különleges, jó minőségű csőmotort, például egy Sumoto csőbúvár szivattyú motort vásároltunk, bizonyára mindannyian azt szeretnénk, hogy sokáig elégedettek lehessünk vele. A Sumoto motorvédő indítódoboz sokféle módon segít nekünk abban, hogy a csőbúvár szivattyú motorunk sokáig örvendhessen jó egészségnek, illetve a családunk és a háztartásunk biztonságának megőrzéséhez is hozzájárul. A Sumoto motorvédő indítódoboz egy műanyag dobozba szerelt egyszerű motorvédő. Ebben a dobozban többek között a nyomógombos hővédelem is jelen van, valamint az olyan alapvető alkatrészek is, mint a főkapcsoló és a kondenzátor. A Sumoto motorvédő indítódoboz bekötése kettő darab tömbszelencén keresztül kivitelezhető. Egy igazi Sumoto csőbúvár motorra minden tulajdonosa bátran lehet büszke! A Sumoto motorvédő indítódoboz használatával pedig abban is biztosak lehetünk, hogy a csőmotorunk hosszú életéről is megfelelően gondoskodtunk, mondhatni igazi, gondos gazdái vagyunk! Nincs más dolgunk tehát, mint hátradőlni, és élvezni a Sumoto motorvédő indítódobozzal megtámogatott Sumoto csőbúvár motorunk adta kényelmet, és élni a motortulajdonosok szabad, gondtalan életét!
VL HO-1 szivattyú motorvédelem 400V

VL HO-1 szivattyú motorvédelem 400V

Vannak olyan szivattyúmotorok, amelyek beépített védelemmel vannak ellátva, de olyanok is akadnak, amelyeknél gondoskodni kell erről, beépíthető vagy hozzácsatlakoztatható védelmi eszköz alkalmazásával. Erre a feladatra kiválóan alkalmas a szivattyú motorvédelem, mely megvéd a szárazon futástól, szabályozhatjuk a vízszintet, két beépített nyomáskapcsoló segítségével hatást gyakorolhatunk az indításra és a túlnyomásra is. Egy- és háromfázisú szivattyúk esetében is hatékonyan alkalmazható. A szivattyú motorvédelem általában egy több tartozékból összeállított vezérlőszekrényből áll, mely tartalmazhat nyomáskapcsolót, úszókapcsolót vagy érzékelő szondákat, melyek valamennyien a szivattyúk indításáról tudnak gondoskodni. A szivattyú motorvédelem vezérlőszekrénye forgókaros főkapcsolóval és olvadó biztosítékkal van ellátva, három fázis esetén pedig még mágneses relét is tartalmaz. A motorvédő a túlmelegedés ellen védi meg a szivattyúmotort. Ha pedig egyszerű megoldásra törekszünk, akkor jó megoldás lehet a nyomógombbal ellátott motorvédelem indítódoboz, mely hasonlóan jól használható tartozék.