VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Grundfos keringető szivattyú

 termék/oldal

Az energiaválság óta minden háztartás számára létfontosságú lett, hogy a fűtési rendszere a lehető leghatékonyabb egyben a minél olcsóbban működtethető legyen. Egy jó Grundfos keringető szivattyúval jócskán meg lehet dobni a hatékonyságot, hiszen az felelős a meleg víz áramoltatásáért. Nézzük, ezt hogyan éri el, mitől is olyan kiváló eszköz!

Mi a Grundfos keringető szivattyú? Hogyan működik?

A Grundfos keringető szivattyú azért felel, hogy a fűtőrendszerben egyenletesen áramoljon a meleg víz, így biztosítva azt, hogy a ház minden szobájában jó meleg legyen. A fűtés mellett a hűtésben is segítséget nyújthatnak a keringető szivattyúk. Ezek mellett a használati melegvíz fürdőszobába, konyhába juttatásáról is gondoskodik.

A keringető szivattyú a centrifugális erőn alapszik, a centrifugál szivattyúk családjába tartozik. A szivattyúba belépő vizet megforgatja és nagyobb sebességgel és nyomással löki tovább, így ér el a ház legtávolabbi pontjára is a kazán által felmelegített víz. 

A kazán nem befolyásolja a szivattyú működését, lehet az fatüzelésű, villannyal vagy gázzal működő is. Mindnél a meleg víz felelős a hő elosztásáért.

A használati melegvíz akkor jut el hatékonyan a csapokig, ha nem kell percekig folyatni a csapot ahhoz, hogy a kívánt hőfokot elérő vizet kapjuk. Ez már csak azért is fontos, mert segít csökkenteni a víz pazarlását, ezt pedig mindenképp kerülni kell.

A tudatos vízhasználathoz tartozik a minőségi szivattyúkon túl az is, hogy például fogmosás közben nem folyatjuk a vizet. Mosogatáskor is igyekszünk nem folyó vizet használni. A mosogatógépek egyébként kevesebb vizet használnak el, mint mi a kézi mosogatáskor. 

A keringető szivattyúnak értelemszerűen bírnia kell a meleg vizet. Egyes szivattyúkkal ellentétben, amik csak maximum 40 fokos vízben működhetnek, a Grundfos szivattyúk 110 fokos közeget is elviselnek.

A keringető szivattyúk esetében fontos kritérium, hogy a víz ne legyen szennyezett, ne koptassa a szivattyú alkatrészeit. A fűtőtestnek se jó, ha szemcsés folyadék kering bennünk. Ezek a szivattyúk nem arra valók, hogy az ilyen folyadékokkal megküzdjenek. Arra ott vannak a szennyezettvíz vagy a szennyvíz szivattyúk.

A Grundfos keringető szivattyú előnyei 

A Grundfos mint a szivattyúgyártás éllovasa 1945 óta foglalkozik szivattyúgyártással. A dán vállalatot Poul Due Jensen alapította. Mivel fűtéstechnikával a kezdetek óta foglalkoznak, így nem lehet jobb választás, mint az ő keringető szivattyúik.

Alacsony zajszint mellett, magas hatásfokkal és energiatakarékosan dolgoznak a Grundfos keringető szivattyúk. Az első a VP32 névre hallgatott, ami olyan jól sikerült, hogy manapság is megtalálható még bizonyos fűtési rendszerekben. Rozsdamentes acélból készült így ellenállt a víznek.

Könnyen beszerelhetők. Kezelésük és beállításuk egyszerű. Rengeteg energiát lehet velük megspórolni. Vannak olyan szivattyúk, amik éjszakai üzemmódban is tudnak működni, ami még tovább optimalizálja az energiafogyasztást. Egyáltalán nem zajosak, csendben működnek. 

Beépített kijelzővel is rendelkezik némelyik típus, ami folyamatosan tájékoztat az éppen aktuális villamosenergia-felhasználásról. A Grundfos ipari és háztartási használatra is gyárt keringető szivattyúkat. A két felhasználási terület természetesen teljesen más kívánalmakat támaszt a szivattyúk felé. 

A háztartásokban fontos a csendes és minél energiatakrékosabb működés, de az is szempont, hogy ne kelljen évente javíttatni vagy cserélni. Szerencsére a Grundfos szivattyúkkal ettől nem kell atrtani. A megfelelő körülmények között működtetett és szabályosan beszerelt szivattyúk évtizedekig is állják a sarat. No, nem szó szerint, hiszen mint fentebb írtuk a homokszemcsés, szennyezett víz nem az ő működési közegük.

A Grundfos keringető szivattyú alkalmazási területei és típusai

A Grundfos keringető szivattyúk hűtési és fűtési rendszerekben, használati melegvíz rendszerekben használható. A keringető szivattyúkból létezik száraz, valamint nedvestengelyű.

A száraz keringető szivattyúknál a folyadék nem érintkezik a szivattyú motorjával, maga a szerkezet védve van a nedvességtől. Ezek elég hangosak tudnak lenni, ezért lakossági felhasználásra kevéssé alkalmasak.

A nedvestengelyű keringető szivattyúnál a motor és a folyadék találkozik, ami több szempontból is jó. Egyrészt a működés hangját elnyeli maga a közeg, másrészt a motor hűtését is elvégzi.

Segítünk kiválasztani a számodra legjobb Grundfos keringető szivattyút!

Webáruházunkban számos Grundfos keringető szivattyú között válogathatsz az igényeidnek megfelelően. Minden terméknél megtalálod a pontos technikai adatokat, a szivattyú tulajdonságait, a felhasználási területet. 

A Grundfos fűtési keringető szivattyúk a fűtési rendszerek lelkei, ezért megéri áldozni rájuk. Egy jó szivattyúval bátran neki lehet vágni a télnek, nem kell azon aggódni, hogy egyszer csak leáll a fűtés, vagy valamelyik szobában nem lesz elég meleg. Ezekre az eszközökre egyszer kell beruházni, onnantól kezdve a márka és a minőség garantálja a zavartalan működést. A fűtési rendszereknél időnként szükség lehet légtelenítésre, ez is nagyban növeli a hatásfokot. Vannak, akik ezt elvégzik saját maguk, de szakemberre is bízhatjuk.

A Grundfos használati melegvíz szivattyúk terén szintén széles választékkal rendelkezünk a Grundfos égisze alatt. Ha bármi kérdés felmerül benned, akkor készséggel állunk rendelkezésedre. 30 éve foglalkozunk szivattyúkkal így bátran mondhatjuk, hogy már szinte mindent láttunk. Sok házba, lakásba szereltünk már be különféle szivattyúkat.

A fűtési és melegvíz elosztási problémák nagy része kiküszöbölhető egy jó Grundfos keringető szivattyúval. Segítségével nem kell félni attól, hogy kifogy a házból a meleg víz, mint régen a bojlerek korában, amikor választani kellett a hajmosás és a mosogatás között. Ma már a folyamatos és egyenletes meleg víz nem álom.