VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Sumoto csőmotor 6"

A csőmotorok alapvetően olyan speciális kialakítású motorok, amelyek kifejezetten különböző csövekbe való beépítésre készültek, például csőszivattyúkhoz. Az élet számos területén élvezzük a csövekbe szerelt motorok nyújtotta kényelmet és előnyöket, a garázsajtót nyitó automatikától kezdve a redőnyök és árnyékolók meghajtó motorján át egészen a csőbúvár szivattyúkig. A Sumoto csőmotorok azonban nem az élet napfényes oldalán lubickolnak. Rendeltetésük szerint csövekbe beszerelhető csőbúvár szivattyúk meghajtásáról gondoskodnak, mégpedig nem mindennapi módon. Kifejezetten ipari felhasználásra készült, olajtöltésű, javítható motorok ők, amelyek nem-toxikus, azaz egészségre ártalmatlan olajat használnak. A speciális alkalmazási környezet követelményeinek megfelelően a Sumoto csőmotorok magas rozsda-állóságú berendezések, indításukat tekintve lehetnek direkt indításúak vagy csillag/delta indítású motorok. Mindkettőből többféle teljesítményű modell áll rendelkezésre, így biztosan megtaláljuk a tervezett felhasználásnak leginkább megfelelőt.
Sumoto OY6 csőmotor, olajtöltésű, direkt indítású (400V)

Sumoto OY6 csőmotor, olajtöltésű, direkt indítású (400V)

Az újratekercselhető csőbúvár szivattyú motor, rövid nevén csőmotor ipari célra kiválóan alkalmazható berendezés. Ezek az olajtöltésű csőmotorok hatékony segítséget nyújtanak nagyobb teljesítményű csőbúvárszivattyúk meghajtásához. A csőmotorok olyan olajjal működnek, melyek nem toxikus eredetűek. A csőmotor a start gomb megnyomásával indítható, ami bekapcsolja a főkapcsolót és ezzel együtt az önműködő vezérlést. Az önműködő aszinkron motorok esetén kétállású vezérlésről beszélünk, mikor csillag és/vagy delta indítóval látjuk el azokat. A háromfázisú áramforrásból táplálkozó csőmotor lehet csillag- és deltakapcsolós, vagy bonyolultabb szerkezeteknél akár a kettő kombinációjával is megoldható a kapcsolásszabályozás. Ez utóbbi esetben egy kapcsoló relé van beépítve a csillag- és a deltakapcsoló közé. A csőmotor előnye ugyanaz, mint a hozzá kapcsolható csőszivattyúé, vékony keskeny résekbe is befér, nem kell óriási gödröket létesíteni a használatához, így a munkát nagyban megkönnyíti, nemcsak a használat során, hanem az előkészítő munkálatok alkalmával is. Ha inkább háztartási célra van szükségünk csőmotorra, akkor az olajtöltésű Sumoto OP3 csőmotor 3 és 4 colos változatát érdemes használnunk.
Sumoto OY6 csőmotor, olajtöltésű, csillag/delta indítású (400/690V)

Sumoto OY6 csőmotor, olajtöltésű, csillag/delta indítású (400/690V)

Az ipari alkalmazásra tervezett olajtöltésű Sumoto csőmotorok közül választhatunk direkt indítású, vagy csillag/delta indítású modellt. Alapvetően a felhasználási területük ugyanaz: tiszta víz, vagy hasonlóan lágy tulajdonságokkal rendelkező folyadékok szállítására alkalmas csőbúvár szivattyút hajtanak meg, kiváló rozsdaállósági paraméterekkel rendelkeznek, és nem toxikus olajat használnak. Amiben viszont lényegesen különböznek egymástól ezek a csőmotorok, az az indítási módjuk. A szivattyúk motorjának áramfelvétele indításkor akár a névleges áramfelvétel kétszeresét, de akár háromszorosát is elérheti, ami jelentősen megterheli nemcsak az áramhálózatot, de a motort is. Éppen ezért a csőmotorok esetében gondoskodni kell a motorvédelemről, függetlenül attól, hogy direkt vagy csillag/delta indítású modell mellet döntünk-e. Azt viszont jó tudni, hogy legfeljebb 45 kW teljesítményt felvevő motorok esetében a direkt indításúakban keletkezik a legkisebb hő, így ez a mód biztosítja a leghosszabb élettartamot.