VL SZIVATTYÚJAVÍTÓ BT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyújavító Bt. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ, SZABÁLYZAT, ELVEINK

A www.szivattyuwebaruhaz.hu üzemeltetője ezúton tájékoztatja a honlap látogatóit a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók ezzel kapcsolatos jogairól, és azok érvényesítésének lehetőségeiről.

1. AZ ADATKEZELŐ

Az adatok kezelője a(z) VL Szivattyújavító Ipari és Kereskedelmi Szolgáltató Bt. (székhely: H-2225 Üllő Bimbó u. 4.) Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-81748/2014.

2. A KEZELT ADATOK KÖRE

A honlap megtekintése során automatikusan rögzítésre kerül a felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben - a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az operációs rendszer típusa. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az üzemeltető ezen adatokat nem kapcsolja össze személyes adatokkal. A weboldal bejelentkezés esetén session ID-t küld, ami az oldal elhagyásakor automatikusan törlődik.

Az adatkezelő a honlap bejelentkezést igénylő szolgáltatásainak használatához kezeli a felhasználó e-mail címét, jelszavát és felhasználónevét. A születési év, az irányítószám, a foglalkozásra, munkavégzésre és a végzettségre vonatkozó adatok megadása opcionális, a szolgáltatás ezen adatok megadása nélkül is igénybe vehető.

A weboldal használatához megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.

3. AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

Az adatkezelés, a weboldal szolgáltatásait igénybevevő regisztrált felhasználók, valamint és az adatkezelő közötti folyamatos kapcsolatot és a közvélemény kutatást szolgálja.

A látogatás időpontja, valamint a böngésző és operációs rendszer típusának felvétele és tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál.

Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Az így megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.

A www.szivattyuwebaruhaz.hu a felhasználókra vonatkozó valamennyi adatot és tényt bizalmasan kezel, azokat kizárólag a szolgáltatásai fejlesztéséhez, a hirdetési felületek értékesítéséhez és saját kutatás, statisztika készítéséhez használja fel. Az ezekről készült kimutatások publikálása csak olyan formában történik, amely nem alkalmas az egyes felhasználók egyedi beazonosítására.

4. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

A session ID-k a weboldal elhagyásakor automatikusan törlődnek.

A regisztráció során megadott személyes adatokat a felhasználó kezdeményezésére törli az adatkezelő, valamint akkor, ha a szolgáltatás megszűnik.

A www.szivattyuwebaruhaz.hu nem vállalja a felelősséget a már törölt, de az internetes keresőprogramok közreműködésével mégis archiválásra került, korábbi oldalaiért. Ezek eltávolításáról a keresőoldal működtetőjének kell gondoskodni.

5. AZ ADATOKHOZ HOZZÁFÉRŐK KÖRE, ADATFELDOLGOZÓK

A felhasználók által megadott személyes adatokhoz az adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá.

Személyes adatokat a megjelölteken kívül harmadik személyeknek az adatkezelő nem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvényben előírt, kötelező adattovábbításokra, amelyekre csak rendkívüli esetekben kerülhet sor. Az adatkezelő az egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja.

6. A FELHASZNÁLÓK SZEMÉLYES ADATAIK KEZELÉSÉVEL KAPCSOLATOS JOGAI, AZ ADATTÖRLÉS

A második pontban megjelölt adatok megadásáról a felhasználók döntenek. Az adatkezelés jogalapja a felhasználók önkéntes hozzájárulása.

Személyes adataik kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhely: H-2225 Üllő Bimbó u. 4.) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az adatkezelő postai címén (székhely: H-2225 Üllő Bimbó u. 4.), illetve a info@vlbt.hu e-mail címen kérhető.

Ugyanezeken az elérhetőségeken kezdeményezheti a felhasználó személyes adatainak helyesbítését és törlését is.

A honlap szolgáltatásainak nem megfelelő igénybevétele esetén, valamint a felhasználó saját kérésére a hozzá tartozó adatokat töröljük. A törlésre a törlési igény megkezdésétől számított következő munkanapot követő 24 órán belül kerül sor.

7. ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Cégünk a személyes adatokat a Webshark Kft. (9700 Szombathely, Semmelweis Ignác u. 2. - Pelikán Palace Irodaház www.webshark.hu) szervererein tárolja, amelyek 24 órás személyi őrzéssel védettek, és a magyarországi internet gerinchálózaton találhatóak.

8. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

Az a felhasználó, aki úgy érzi, hogy a www.szivattyuwebaruhaz.hu tulajdonosa megsértette személyes adatok védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény tartalmazza.

Az adatvédelmi elvek kialakításakor az 1992. évi LXIII. számú - személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló; illetve az 1998. évi VI. számú az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során - törvényt vettük alapul.

9. TÁJÉKOZTATÁS A MAGÁNSZFÉRÁT FENYEGETŐ VESZÉLYEKRŐL

Az Internet használatával együtt járnak különböző, a magánszférát fenyegető veszélyek.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a weboldalon leírt véleménye személyes adat, amelyből különleges adataira, akár származására, politikai véleményére is lehet következtetni. Ezen adatok mindenki számára megismerhetővé válnak.

Javasoljuk, hogy személyes adatai védelme érdekében használjon PET technológiát (Privátszférát erősítő technológia). Számos honlapon talál erre vonatkozó információt.

10. FONTOS WEBCÍMEK

Privátszférát erősítő technológiák
Adatvédelmi információk

JOGI NYILATKOZAT

Kérjük, az oldal használata előtt gondosan olvassa el a következő feltételeket és győződjön meg arról, hogy helyesen értelmezi azokat. Kérjük, olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatot is!

Ezt a weboldalt (a továbbiakban: Weboldal) és a Weboldalon található minden információt, kommunikációt, szoftvert, fényképet, programkódot, videót, szöveget, zenét, grafikát, hangot, képet és más anyagot vagy szolgáltatást (együttesen: Tartalom) a(z) VL Szivattyújavító Ipari és Kereskedelmi Szolgáltató Bt. (a továbbiakban: Üzemeltető) üzemelteti termékei vagy szolgáltatásai felhasználóinak és a nyilvánosság tagjai számára, kizárólag az alábbiakban leírt, törvényes célokra.

A Weboldal látogatója (továbbiakban: Felhasználó) a Weboldalhoz való hozzáféréssel, illetve a Weboldal használatával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el az alábbiakban foglalt Weboldal Használati Feltételeket.

1. FELTÉTELEK ELFOGADÁSA; VONATKOZÓ JOG

A Weboldal megnyitásával, böngészésével és/vagy használatával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen feltételeket (a továbbiakban: Feltételek) és a vonatkozó jogszabályok és rendelkezések betartását. Kijelenti, hogy jogosult ezeket a Feltételeket saját vagy az ön által képviselt fél nevében elfogadni. Amennyiben ezen Feltételek valamelyik kitételét bármely állam jogszabályai, törvényei, rendeletei vagy egyéb szabályozása, illetve bármely bíróság jogerős ítélete érvénytelennek nyilvánítja, az nem befolyásolhatja a Feltételek többi kitételének végrehajthatóságát.

Amennyiben nem fogadja el ezeket a feltételeket, nem használhatja a Weboldalt!

Az Üzemeltető bármikor megváltoztathatja, módosíthatja vagy visszavonhatja a hozzáférést vagy az oldal tartalmát, ezért a felhasználónak minden látogatáskor ellenőriznie kell a Weboldalra vonatkozó felhasználási feltételeket.
A Weboldalon található egyes dokumentumokra további feltételek vonatkozhatnak, amely feltételeket az adott dokumentum közli.

2. HOZZÁFÉRÉSI JOGOSULTSÁGOK

Az Üzemeltető a Weboldalhoz való hozzáférési jogosultságot - diszkrecionális jogkörben eljárva - bármikor módosíthatja, visszavonhatja vagy megszüntetheti.

3. A TARTALOM HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ FELTÉTELEK ÉS KIKÖTÉSEK

A Tartalmat szerzői jog védi. Copyright © Üzemeltető Minden jog fenntartva. A tartalmat szerzői jog, nemzetközi egyezmények és minden vonatkozó nemzeti jogszabály védi.
A Weboldal teljes tartalma az Üzemeltető, vagy az Üzemeltető társaság részére a Tartalom használatára jogot adó más jogalanyok szellemi tulajdonát képezi.

A Weboldalhoz való hozzáférés lehetősége, illetve tartalmának egyetlen eleme sem értelmezhető úgy, hogy bármiféle jogosítványt vagy engedélyt adna a weboldalon megjelenő szellemi tulajdon használatára sem közvetve, sem ráutalva, sem más módon az Üzemeltető, vagy a megfelelő harmadik fél írásos beleegyezése nélkül; kifejezett eltérő rendelkezés hiányában. Az Üzemeltető nem ad a Felhasználó részére semmiféle kifejezett vagy hallgatólagos jogot az Üzemeltető vagy harmadik személyek, a Weboldalon megjelent szellemi tulajdona vonatkozásában. A Felhasználó az Üzemeltető vagy a megfelelő harmadik személy előzetes írásbeli engedélye nélkül a Tartalmat sem részben, sem egészben nem másolhatja, nem reprodukálhatja (akár hivatkozások létrehozásával, akár más módszerekkel), nem módosíthatja, nem adhatja vagy veheti bérbe, nem adhatja el, nem készíthet abból származékos műveket, nem töltheti fel, nem továbbíthatja, és nem terjesztheti. Tilos továbbá a Weboldalon található szellemi tulajdont akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni.

Ha külön nem jelezi az Üzemeltető, úgy a Weboldalon látott és olvasott anyagok szerzői jogi védelem alatt állnak, és az Üzemeltető írásos engedélye nélkül felhasználásuk tilos, kivéve, ha a jelen Weboldal Használati Feltételek vagy a Weboldalon található szöveg eltérően nem rendelkezik. A Weboldalon bemutatott képek, fényképek és illusztrációk vagy az Üzemeltető tulajdonában vannak, vagy engedéllyel használja azokat. A képek minden jogosulatlan felhasználása szerzői jogi törvényeket, védjegyeket, személyiségi jogokat, reklámtörvényeket, hírközlési szabályokat és törvényeket sérthet. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Az Üzemeltető követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

Az Üzemeltető mindazonáltal engedélyezi, hogy saját, nem kereskedelmi célú használatra megjelenítse, letöltse vagy kinyomtassa a Weboldalon levő anyagok egyes részeit. A Weboldalról letöltött anyagokban nem módosíthatja a tulajdonjogra vonatkozó információkat, és nem törölheti ki azokat.

4. HOZZÁJÁRULÁS

Az Üzemeltető hozzájárul a Weboldal számítógépen vagy mobiltelefonon történő böngészéséhez, illetve kivonatok kizárólag saját felhasználási céllal - nem terjesztési szándékkal - történő kinyomtatásához. Terjesztési szándékkal történő másoláshoz az Üzemeltető írásbeli hozzájárulása szükséges. A szabályzat szempontjából terjesztésnek minősül a lap többszörözött részének további felhasználása, adatbázisban történő tárolása, letölthetővé tétele, kereskedelmi forgalomba hozatala. A Weboldal egyes dokumentumaira további feltételek is vonatkozhatnak, amelyeket a konkrét dokumentumokban tüntetünk fel.

5. WEBOLDALON KÜLDÖTT ANYAGOK KEZELÉSE

(Amennyiben a Weboldalt fejlesztő szerkesztőbizottság lehetővé teszi Felhasználók részéről érkező anyagok, írások, képek, sajtóközlemények és bármely egyéb anyagoknak az Üzemeltető Weboldalán való közzétételét, ezen anyagok kezelésére az alábbi szabályok az irányadók.)

A Weboldalra felkerülő anyagok felhelyezéséért a szerkesztőbizottság a felelős, amelynek joga, de nem kötelessége a Felhasználó által a Weboldal üzemeltetőjéhez eljuttatott anyagoknak a Weboldalon való elhelyezése.

Az oldalon keresztül vagy elektronikus levélben az Üzemeltetőnek küldött semmilyen kommunikáció vagy anyag NEM tekinthető bizalmasnak.
A Felhasználó vállalja, hogy a kommunikáció vagy anyag nem tartalmaz törvénytelen vagy megjelentetésre más módon alkalmatlan tartalmat; hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy bármilyen kommunikáció vagy anyag küldése előtt eltávolítsa abból a vírusokat vagy egyéb károkozásra alkalmas elemeket; illetve hogy a küldeni kívánt anyag a tulajdonában van vagy korlátlan használati joggal rendelkezik ahhoz, hogy elküldje az Üzemeltetőnek.

A Felhasználó különféle anyagoknak (mint például hozzászólások, írásos vélemények, képek és hasonlóak) a Weboldal üzemeltetője részére való eljuttatásával minden jogot átenged a Weboldal üzemeltetőjének, ideértve az anyagok közzétételére, bármilyen felhasználására, esetleges rövidítésére, módosítására vagy eltávolítására vonatkozó jogot.
Az Üzemeltető nem köteles tartózkodni a kommunikáció vagy anyag reprodukálásától, publikálásától vagy bármilyen formában, bármilyen célra történő egyéb felhasználásától. Az Üzemeltető bármilyen célra, köztük termékek és szolgáltatások fejlesztésére, gyártására és/vagy piacra juttatására is szabadon felhasználhatja az ilyen kommunikáció vagy anyag tartalmát, köztük a bennük levő ötleteket, újításokat, fogalmakat, módszereket és know-how-kat, anélkül, hogy a küldőnek ezért bármilyen ellentételezéssel tartozna.

A Felhasználó elfogadja, hogy ettől kezdve ezek a jogok ellenérték nélkül gyakorolhatóak, időben és térben nem korlátozottak és harmadik személyre szabadon átruházhatók a Weboldal üzemeltetője által; végül elfogadja azt, hogy nem indít eljárást az Üzemeltető ellen az általa felvitt anyaggal kapcsolatban.
A Felhasználó vállalja, hogy semmilyen jogi lépést nem tesz az Üzemeltetővel szemben az elküldött anyaggal kapcsolatban, illetve kártalanítja az Üzemeltetőt, amennyiben harmadik fél a Felhasználó által küldött anyaggal kapcsolatban bármilyen jogi lépést tesz az Üzemeltetővel szemben. Az Üzemeltető nem képes a Weboldal felhasználói által közzétett tartalmat ellenőrizni. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget az itt megtalálható tartalomért és információért, köztük annak valódiságáért és pontosságáért. Az Üzemeltető saját belátása szerint bármikor eltávolíthatja a Felhasználók által közzétett bármely tartalmat.

6. ANYAGOK KÖZLÉSÉNEK FELTÉTELEI

A Weboldalon közzétételre szánt anyagok nem sérthetik harmadik személy jogait, mint például szerzői, névviselési vagy védjegyjog. A Weboldal üzemeltetője nem ellenőrzi folyamatosan az anyagokat, nem azonosul az anyagokkal, amelyeket a Felhasználók tesznek közzé a Weboldalon, és sajátjának sem tekinti őket.

A Felhasználó köteles az anyagok közzététele előtt megbizonyosodni arról, hogy rendelkezik-e minden, a közzétételhez szükséges joggal és beleegyezéssel; ellenkező esetben a Felhasználónak be kell szereznie a szükséges jogokat és beleegyezéseket; köteles megbizonyosodni arról, hogy az anyag nem tartalmaz törvényellenes vagy más módon közlésre nem alkalmas részeket; köteles mindent megtenni annak érdekében, hogy átvizsgálja és eltávolítsa a vírusokat, vagy más, fertőzésre vagy rongálásra alkalmas elemeket.
A Weboldal üzemeltetője nem köteles ellenőrizni, hogy a Felhasználó által közzétett anyagok esetleg megsértik-e harmadik személy jogait. Jelen feltételek megszegése esetén a Felhasználó tartozik felelősséggel a Weboldal üzemeltetője felé, és köteles az ebből eredő károkért vagy kiadásokért helyt állni. Ez magában foglalja a harmadik fél igényeinek kielégítését, beleértve a védelem díját, amely a Felhasználónak a Weboldal üzemeltetője elleni vétsége alapján kerül érvényesítésre.

7. ANYAGOK TÖRLÉSÉNEK FELTÉTELEI

A Felhasználó felelőssége, hogy esetleges biztonsági másolatokat készítsen az általa a Weboldalon közzétett anyagokról, ha az anyagok fontosak számára. A Weboldal üzemeltetője nem vállal felelősséget, amennyiben ilyen anyagok adattörléssel vagy módosítással helyrehozhatatlanul elvesznek, és nem is köteles azokat semmilyen formában megőrizni.

8. MÓDOSÍTÁSOK

Az Üzemeltető bármikor, értesítés nélkül, részben vagy egészben módosíthatja vagy eltávolíthatja a Tartalmat. Az Üzemeltető az itt közölteket frissítve időről időre módosíthatja jelen feltételeket. A Felhasználó a Weboldal használatával beleegyezik, hogy kötelezőnek tekinti ezeket a módosításokat és vállalja, hogy rendszeresen megnyitja ezt az oldalt, hogy lássa, milyen feltételeket köteles betartani.

9. KÜLSŐ HIVATKOZÁSOK

Hogy minél értékesebb tartalmat biztosítson látogatóinak, az Üzemeltető különböző külső weboldalakra hivatkozhat a Weboldalról. Külső oldalakra mutató hivatkozások megnyitásakor még az adott oldalak használata előtt köteles áttanulmányozni és elfogadni azok használati feltételeit.
A Felhasználó elfogadja, hogy az Üzemeltető még abban az esetben sem rendelkezik ellenőrzéssel a hivatkozott oldalak felett, ha a külső fél kapcsolatban áll az Üzemeltetővel, és az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal az ilyen külső oldalakon létrehozott vagy megjelentett tartalomért. A más oldalakra mutató hivatkozások pusztán a Weboldal felhasználóinak kényelmét szolgálják.

10. FELELŐSSÉG KIZÁRÁSA

A Weboldalon közzétett valamennyi információt kizárólag általános tájékozódás, érdeklődés céljára bocsátjuk rendelkezésre.
Amellett, hogy az Üzemeltető a Weboldalon pontos és friss információkat igyekszik közölni, nem felelős az információ esetleges pontatlanságáért. Az Üzemeltető "as is" (ahogyan van) alapon biztosítja az oldalt és annak tartalmát, és semmilyen, sem kifejezett vagy hallgatólagos felelősséget nem vállal a Weboldal vagy az arról hivatkozott oldalak elérhetőségére, pontosságára, megbízhatóságára és tartalmára.
Az Üzemeltető a vonatkozó jogszabályok által megengedett legnagyobb mértékben kizár minden felelősséget, hallgatólagos, illetve törvényi vagy más jogszabályba foglalt szavatosságot, nem kizárólagos módon beleértve a jogtisztasági jótállást vagy a forgalomképességet vagy adott célra való megfelelőséget.

Ezen túlmenően az Üzemeltető nem vállal felelősséget arra vonatkozóan, hogy a Weboldal zavartalanul és hibamentesen működik, a hibákat kijavítják, a Weboldal és az oldalakat elérhetővé tevő szerver vírusoktól és más károkozóktól mentes, illetve, hogy a Weboldal kompatibilis lesz valamennyi, a Felhasználó által használt hardverrel és szoftverrel. A vonatkozó jogszabályok nem feltétlenül teszik lehetővé egyes jótállások kizárását, így előfordulhat, hogy a fenti kizárások Önre nem érvényesek.

11. FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA

A Weboldalhoz való hozzáféréssel, annak használatával, használatra képtelen állapotával, vagy a nem megfelelő működésével - ide értve a hozzáférhetővé tevő szerver mentességét a vírusoktól és más káros elemektől -, esetleges hiányosságával, üzemzavarával, információtovábbítási késedelmével, illetve az ott megjelentetett információk, illetve anyagok felhasználásával az Üzemeltető semmilyen, sem kifejezett, sem vélelmezett felelősséget nem vállal.
Az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal a fentiekből eredő közvetlen vagy közvetett kárért, nem felelős a felmerülő költségekért, elvesztett nyereségért vagy az üzletmenet leállásáért, akkor sem, ha az Üzemeltetőnek tudomása lehet ilyen károk előfordulásának lehetőségéről. A vonatkozó jogszabályok nem feltétlenül teszik lehetővé egyes jótállások kizárását, így előfordulhat, hogy a fenti kizárások Önre nem érvényesek.

12. VÉDJEGYEK

Az Üzemeltető minden - itt nem kifejezetten rögzített - jogot fenntart magának. A weboldalon megjelenő védjegyek, szlogenek vagy a Weboldal egyéb tartalmának a jelen szabályzattól és a jogszabályoktól eltérő felhasználása tilos.
A Felhasználó sem licencet, sem jogot nem szerez a Weboldalon megjelenő bármely kereskedelmi jel, vagy jegy használatára.

13. EGYÉB

A forráskód tulajdonjogát a Weboldal fejlesztője, Shopmasters-Informatika Kft. (1063 Budapest, Kmety György u. 18. Fszt. 1. / www.shopmasters.hu) fenntartja magának. (Forráskód alatt a Weboldal - webáruház - minden olyan részét, elemét értjük, amelyet nem az Üzemeltető, vagy a Felhasználó hoz létre.) A Weboldalon megjelenő képi, szöveges tartalmakkal kapcsolatban a Shopmasters-Informatika Kft. semminemű felelősséget nem vállal.
A forráskód, mint szellemi alkotás, az 1999. évi LXXVI.tv. 1.§(2) bek.c.) pontja alapján, szerzői jogi védelem alá tartozik.

Nyilatkozat sütik (cookie-k) használatáról

 

1. BEVEZETÉS

A jelen nyilatkozatban megjelöltek szerint kérjük engedélyét a sütik használatához, amikor Ön az első alkalommal látogat weboldalunkra. Ennek a weboldalnak a használatával Ön elfogadja a jelen nyilatkozatban foglalt előírásokat. Minden alkalommal, amikor Ön a weboldalon keresztül információt közöl, egyúttal engedélyezi a sütik használatát a jelen nyilatkozatban meghatározott feltételek mellett.

2. A SÜTIKRŐL

Ezen a weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk. A süti olyan egyszerű és kisméretű állomány (betűkből és számokból álló karaktersor), melynek elküldése a weboldal lapjain keresztül történik, miközben azt a böngésző program a számítógépe merevlemezén is tárolja. A következő alkalommal, amikor Ön a weboldalra látogat, a merevlemezen tárolt információkat vissza lehet küldeni a szervereinkre.
A webszerverekkel a sütiket a felhasználók azonosítására és monitorozására használják, amikor azok a weboldal különböző lapokat látogatnak meg, egyúttal azonosítják a weboldalra visszatérő felhasználókat.

A sütik lehetnek állandóak vagy munkamenethez kapcsolódók.

Az állandó sütik használatakor felismerik Önt, amikor ismételten az adott weboldalra látogat. Így a weboldal például kifejezetten az Ön személyes beállításainak a megjelenítésére állítható be. Illetve amennyiben Ön bárki számára engedélyezi sütik elhelyezését, az előnyben részesített beállításokra éppen a sütik fognak emlékezni. Ezzel nem szükséges újra és újra megadnia a személyes beállításait, vagyis időt takarít meg, míg a weboldal használata kényelmesebbé válik. Az állandó sütik a böngésző beállításain keresztül eltávolíthatók. Ez vonatkozhat a funkcionális sütikre is, amelyeket egyébként nem szükséges engedélyeznie.
A munkamenettel összefüggő sütik használatával láthatóvá válik, a weboldalnak mely részeire fordít figyelmet a látogatása során. Ez segít a weboldalt a lehető leginkább a látogatók Internet-használati szokásaihoz igazítani. Az ilyen sütik a böngésző program bezárásakor automatikusan eltávolításra kerülnek.

3. A MI SÜTIJEINK

PHPSESSID. Az ilyen sütik jegyzik meg, milyen lapokon járt a látogatás során, illetve fenntartják a bejelentkezést, miután látogatást tett a weboldalon. Mivel ez egy munkamenettel kapcsolatos süti, automatikusan eltávolítódik, amikor elhagyja az oldalt, illetve ha bezárja a böngészőt. Továbbá ***ez egy funkcionális sütiről szól.***
CMPRODPRODSLASTVISITED. Az ilyen sütik jegyzik meg az utoljára megtekintett termékeket néven, amik az utoljára megtekintett termékeket jegyzik meg. Ezek automatikus lejárati ideje 6 hónap.

4. HARMADIK FELEK SÜTIJEI

AddThis 
Az AddThis a világ legnagyobb közösségi infrastruktúrája és adatplatformja. Egyszerű módszereket kínál a felhasználóknak a tartalmak megosztására, valamint hogy még több személyes élményt szerezzenek az Interneten; végső soron fokozzák a hálózati forgalmat, a kapcsolatok számát és adatmennyiséget olyanok esetében, akit tartalmakat tesznek közzé az Interneten. Az AddThis a felhasználók lehetőségeinek a mérésére és elemzésére küld sütiket.
Ugyanez a szolgáltatás teszi lehetővé, hogy a weboldalunkon található cikkeket megossza közösségi médiaplatformokon keresztül. Az AddThis az ilyen információkat harmadik feleknek is átadhatja, ha az AddThist arra törvény kötelezi, illetve amennyiben az érintett harmadik felek az információkat az AddThis nevében dolgozzák fel. Nincs módunkban ellenőrizni az adatoknak az AddThis és/vagy harmadik felek általi használatát.
Az AddThis nyilatkozata alapján megfelel a Safe Harbor adatvédelmi alapelveknek, továbbá részt vesz az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma által indított Safe Harbor programban. Ez azt jelenti, hogy a személyes adatok feldolgozása során az adatvédelem szintje megfelelő. Kérjük, olvassa el az AddThis adatvédelmi nyilatkozatát (ami időről-időre módosulhat), hogy megtudja, mi történik az AddThis által az említett sütik segítségével feldolgozott adatokkal/személyes adatokkal. Kérjük, ne feledje, hogy az AddThis különféle közösségi médiaszolgáltatókra hivatkozhat, melyek mindegyike saját adatvédelmi irányelvvel rendelkezik. Az AddThis által használt süti állandó sütiknek számít.
További információk

Google szolgáltatások
Weboldalon a Google amerikai vállalat egyik sütijét helyezzük el az Analytics szolgáltatás részeként. Ezt a szolgáltatást arra használjuk, hogy jelentéseket kapjunk, illetve követni tudjuk, látogatóink hogyan használják a weboldalt (lásd a "Statisztikák" részt az adatvédelmi nyilatkozatban). A Google az ilyen információkat harmadik feleknek is átadhatja, ha a Google-t arra törvény kötelezi, illetve amennyiben az érintett harmadik felek az információkat a Google nevében dolgozzák fel. Ezzel kapcsolatban ellenőrzési lehetőségünk nincs. A Google számára NEM engedélyeztük, hogy az összegyűjtött Analytics információkat más Google szolgáltatásokhoz felhasználja.
A Google által gyűjtött információk a lehető legteljesebb mértékben kizárják a név szerinti azonosítást. Az IP cím kifejezetten NEM része az érintett információknak. A Google az információkat az Amerikai Egyesült Államokban lévő szerverekre küldi, és azokon tárolja. A Google nyilatkozata alapján megfelel a Safe Harbor adatvédelmi alapelveknek, továbbá részt vesz az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma által indított Safe Harbor programban. Ez azt jelenti, hogy a személyes adatok feldolgozása során az adatvédelem szintje megfelelő.
Ha nem kívánja, hogy a Google ilyen adatokat gyűjtsön, azt egy, a Kérjük, olvassa el a Google adatvédelmi nyilatkozatát (ami időről-időre módosulhat), hogy megtudja, mi történik a Google által az említett sütik segítségével feldolgozott adatokkal/személyes adatokkal.
A Google sütijei a felhasználók tekintetében adatokat (reklámok megtekintése, böngészőre vonatkozó adatok, dátum és idő, demográfiai adatok, megtekintett oldalak), valamint azok IP címét gyűjtik. Ez a süti állandó sütinek számít.
Google Opt-out oldalon fellelhető kiegészítő segítségével jelezheti.

5. SÜTIK ÉS SZEMÉLYES INFORMÁCIÓK

A weboldalunkon tárolt sütik nem tartalmaznak a felhasználót azonosító információt.

6. SÜTIK ENGEDÉLYEZÉSE ÉS LETITÁSA AZOK ELTÁVOLÍTÁSAKOR

A sütik engedélyezéséről illetve letiltásáról, valamint eltávolításáról további tudnivalók az Ön által használt böngésző útmutatójában és/vagy annak Súgó funkciójában találhatók.

További információk a sütikről