VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Kiegészítők, tartozékok, alkatrészek

Minden élelmiszeripari géphez tartoznak különféle kiegészítők, tartozékok. A darálók, töltők, dagasztók, szeletelők, tésztakészítő gépek tökéletes működését, folyamatos rendelkezésre állását hivatottak ezek elősegíteni. A kiegészítők, tartozékok jó szolgálatot tehetnek, ha a gyakori használat miatt esetleg elhasználódtak volna a készülékünk régi darabjai. A kiegészítők és tartozékok hasznos tulajdonsága az is, hogy bármikor beszerezhetőek, és nem szükséges a karbantartásuk: csak arra érdemes ügyelnünk, hogy tiszta, száraz és fagymentes helyen tároljuk őket. Amennyiben tehát a lehetőségeink ezt megengedik, érdemes tartanunk tartalékban néhány darabot legalább a legfontosabb kiegészítőkből és tartozékokból. Így nem kell aggódnunk amiatt a nagy hajtásban, amikor egyszerre sok munkát kell elvégeznünk a professzionális élelmiszeripari gépeink valamelyikével, hogy elakad a munkafolyamat gördülékenysége, mert cserére lenne szükség, de nincsen mire cserélni. Akár a húsdaráló fej, tárcsa, rostély, vagy kés, akár a paradicsompasszírozó fej, vagy a töltő cső az, amire szükségünk lenne, nagy segítség, ha van belőle tartalék.
Húsdaráló fej

Húsdaráló fej

Aki rendszeresen használja az elektromos húsdarálóját, az tudja, milyen hatalmas segítséget is jelent az a mindennapokban. Legyen szó akár étteremről, üzemi konyháról, háztáji gazdaságról, vagy nagycsaládról, a húsdaráló bizony nélkülözhetetlen. Mint tudjuk, számtalan rendkívül finom, relatíve egészséges, nem utolsósorban pedig olcsó, tradicionális magyar étel legfontosabb alapanyaga a darált hús. Egy disznóölésen sem állhat meg a hurka-, vagy kolbászkészítés, ahogyan egy hagyományos magyar lakodalmat sem lehet megrendezni a lakodalmas töltött káposzta nélkül. Annak érdekében, hogy ilyen szomorú helyzetek ne állhassanak elő, legalább a nagyobb rendezvényekre való készülés esetén, de leginkább folyamatosan, érdemes készenlétben tartani egy tartalék húsdaráló fejet. A tartalék húsdaráló fej nem csak a jó hangulatunkat segít megtartani, de abban is segít, hogy a húsdarálás folyamatosan lehetséges legyen. Ha rendelkezünk egy extra húsdaráló fejjel, csak akkor kell szünetet tartanunk a munkában, ha szeretnénk. Ha pedig húsdaráló tárcsa vagy rostély, illetve húsdaráló kés is van elfekvőben, akkor minimális erőfeszítéssel az esemény sztárjai lehetünk!
Paradicsompasszírozó fej

Paradicsompasszírozó fej

Egy paradicsompasszírozó fej elengedhetetlen kelléke minden olyan háztartásnak, vagy vállalkozásnak, ahol professzionális szinten foglalkoznak akár hagyományos magyar, akár más, például mediterrán ételek készítésével. Egy jó minőségű, házi készítésű alapanyagokból összeállított ketchup, paradicsomlé, illetve paradicsomszósz nélkül ugyanis sokszor nehéz helyzetben lennénk. Sietni kell a feldolgozással, mert a paradicsom nagyon hamar megérik, és hamar meg is rothad. Ha biztosak szeretnénk lenni abban, hogy gördülékenyen tudunk majd haladni akár a paradicsom eltevésével, akár a friss paradicsomból passzírozással kinyert egyéb termékek készítésével, érdemes beszereznünk egy tartalék paradicsompasszírozó fejet. Ha van otthon egy extra paradicsompasszírozó fej, biztosan nem lesznek fennakadások a betakarítási munkálatokkal, így sem a családi gazdaságunk, sem a vállalkozásunk nem lesz emiatt veszteséges. Amennyiben pedig a kiegészítő szettet is megrendeljük az elektromos húsdarálóhoz – amely a paradicsom passzírozására is alkalmas –, még több élelmiszer feldolgozása tud majd zökkenőmentesen lezajlani.
Húsdaráló tárcsa, húsdaráló rostély

Húsdaráló tárcsát, húsdaráló rostélyt keresel?

Rengeteg fajta tárcsa létezik a világon, és ezek többek közt abban hasonlítanak egymásra, hogy mindegyik kerek alakú. Ilyen az autókeréken lévő dísztárcsa, a régi telefonokon a számhívó tárcsa, a húsok sütéséhez való tárcsa, a mezőgazdaságban használt tárcsa és a húsdaráló tárcsa. Közös jellemzőjük még, hogy lyukacsosak, és ezek a lyukak különböző célt szolgálnak. Például a régi telefonoknál a számokhoz rendelték a lukakat, míg az autókon a dísztárcsa pedig hűtési funkciót lát el. A húsdaráló tárcsán keresztül szép egyenletes, puha darálék keletkezik, ami gyúrható, feldolgozható ilyen formában, többek közt fasírtba vagy hamburger húsba is. A húsdaráló tárcsa, rostély, húsdaráló kés, húsdaráló fej, töltő cső és még a paradicsompasszírozó fej is a húsdaráló gépezet részei. Maga a gép asztalhoz rögzíthető, kézzel tekerhető, használata nagyon egyszerű. Tartozékai könnyen szét és összeszerelhetőek, ezért ha elromlik egy alkatrész, bárki könnyedén ki tudja cserélni azt, egy megfelelő, új darabra.
Húsdaráló kés

Húsdaráló kést keresel?

A régebbi korokban élő szakácsok, mit nem adtak volna Karl Friederich Christian Ludwig fantasztikus találmányáért, a húsdarálóért. Akkoriban ugyanis húsdaráló kés helyett, kézzel, egyszerű késsel forgácsolták a húsokat. Azt nem tudni, mi vitte rá Karlt a feltalálásra, de jól tette, hiszen hamarosan kitört a hamburger láz. Balszerencséjére nem ő szabadalmaztatta találmányát, hiszen maga a feltaláló sem gondolta, hogy egyszer majd minden háztartásban megtalálható lesz az eredetileg fémből készült, asztalhoz rögzíthető szerkezete. Ma már minden háziasszony tudja, hogyan kell használni, összeszerelni egy ilyen gépet. Azt is tudja, hogy a húsdaráló alkatrészei közt szerepel: a húsdaráló fej, a húsdaráló kés, a húsdaráló tárcsa, rostély, töltő cső, és ha van hozzá paradicsompasszírozó fej is, akkor még paradicsomot is tud vele passzírozni. Nem kell új húsdarálót venni akkor sem, ha elromlik egy-egy alkatrész, mint például a húsdaráló kés, vagy a töltő cső, hiszen ezek ma már könnyen pótolhatóak.
Töltő cső (műanyag, rozsdamentes)

Töltő cső (műanyag, rozsdamentes)

Itt a tél, ilyenkor vidéken még mindig több helyen áldozatul esnek a malackák, akik disznótorokon kerülnek feldolgozásra. Ha pedig disznóvágás, akkor biztosan készül ízletes, házi készítésű hurka és kolbász is. A hurka és kolbász készítéséhez viszont mindenképpen szükséges töltő berendezés, ami töltő csővel van ellátva. Az öregek általában még a régi típusú kézi hurkatöltőkre esküsznek, de a fiatalabb nemzedék már inkább a gépesített változatot részesíti előnyben. Ezt a feladatot általában többfunkciós berendezésekkel szokták megoldani, ezek általában alapfunkcióban húsdarálóként üzemelnek, toldalékként lehet hozzájuk illeszteni a hurkatöltő tartozékot és azzal együtt kerül fel a töltő cső is a készülékre. A töltő cső könnyen kezelhető, tisztítása gyors, anyagából adódóan korrózióálló és sokáig használható. Természetesen a húsdaráló készülék működtetéséhez szükség lehet még húsdaráló fejre, húsdaráló tárcsára, rostélyra és húsdaráló késre, igény esetén pedig paradicsompasszírozó fejre is.