VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Menettömítő anyagok

A csőszerelési munkálatok során meghatározó jelentősége van a megfelelő menettömítő anyagok használatának. A csövek csatlakoztatása folytán előre nem kalkulálható méretű hézag keletkezik a meneteknél. E rések kiiktatására különféle menettömítő anyagokat alkalmazhatunk. Míg régen a hagyományos, kenderből vagy lenből készült tömítő kóc használata volt jellemző, ma már több lehetőség is fennáll e funkció betöltésére. A tradicionális menettömítő anyagok mellett egyre nagyobb teret hódítanak a modernebb megoldások, mint a tömítő szalagok vagy zsinórok használata is. Kötéstechnikailag a legbiztosabb megoldást ezen anyagok különféle tömítő pasztával vagy olajjal történő kombinációja biztosítja, mely megvédi az anyagot a kikeményedéstől. A csővezetékeknek bármely szakaszon biztonságosan kell működniük, ezért a tömítési munkálatokat szakszerűen és pontosan kell végrehajtani. Legyen szó különféle folyadékok, vagy gáz szállításáról, környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos, hogy még kis mértékben se történjen szivárgás.
Loctite termékek

Loctite termékek

A Loctite prémium minőségű ipari felületkezelő, ragasztó és tömítőanyagok sok-sok éves múlttal rendelkeznek már úgy a külföldi, mint a hazai piacokon. Ez a megbízható nívó mára nemhogy dobogós helyet szerzett a Loctite termékeknek, de kijelenthetjük, hogy szinte minden szakember azonnal a Loktite-ért kiált, amikor az alábbi területeken van szüksége egy igazán erős "partnerre": csavarrögzítés, menettömítés, felülettömítés, rögzítés, pillanatragasztás, fény hatására térhálósodó ragasztás, szerkezeti ragasztás, védő bevonatozás, tisztítás, kenés és védelem, fém felületkezelés és korrózióvédelem. A fenti felsorolás a teljesség igénye nélkül született, azonban ebből is jól látható, hogy a Loctite termékek nem csak hogy átfogó, de kompromisszumok nélküli megoldást kínálnak a felületkezelés számos területén. Teljesen mindegy, hogy idomok, csövek, csapok, szerelvények ragasztására, netán medence, vagy szivattyú tömítésére használják azokat, a Loctite termékek egészen biztosan nem fognak csalódást okozni.
Egyéb menettömítő anyagok

Kender, kóc, szuperkóc tömítés és paszta

A csőszereléseknél mindenképpen meg kell akadályoznunk a gázok és folyadékok szivárgását. A csövek és szerelvények összeillesztésekor mindig marad egy belső rés a meneteknél, ez az összecsavaráshoz elengedhetetlen. A csőszerelési munkáknál napjainkban a teflon alapú menettömítő zsinórok, ragasztók idejét éljük. A jó szakik közül sokan még a régi típusú,  menettömítő anyagokra esküsznek, a kenderkócra és menettömítő pasztára. A kender előnyös tulajdonsága, hogy olcsó, víz hatására megduzzad, kiváló tömítést biztosítva. A kender élettartamát növeli a paszta, mivel nem engedi kiszáradni, így nem keményedik ki. Ennek hatására jó szerelhetőséget biztosít, a kötés később is elmozdítható a tömítettség csökkenése nélkül. Az új típusú technológiáknak köszönhetően a paszták hőállósága megnövekedett, így akár napkollektoroknál is használhatjuk a menettömítő anyagok kombinációját, a kendert és a pasztát. A szakembereknek nagy segítség, hogy az egyéb menettömítő anyagokat házi és ipari kivitelezésre is használhatják.