VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Wilo szivattyú

 termék/oldal

Egy háztartásban egyre több feladatot látnak el a szivattyúk. Legyen szó fűtési rendszerről, kert öntözésről, vagy szennyvízszállításról, egy minőségi szivattyú nélkülözhetetlen szerepet játszik a háztartás hatékony üzemeltetésében. Ezért is fontos, hogy csakis prémium minőségű szivattyút használjunk. A szivattyú piac egyik legkiemelkedőbb márkája a Wilo. Tekintsd meg széleskörű Wilo szivattyú kínálatunkat, és válassz egyet igényeidnek megfelelően!

A Wilo szivattyúk legfontosabb előnyei

A Wilo annak köszönheti a sikerét, hogy termékeik a legmagasabb színvonalat képviselik. Így a készletünkön megtalálható Wilo szivattyúk is egytől-egyig csúcsminőségűek. Számtalan olyan előnnyel rendelkeznek, amik kiemelik őket a többi típus közül.

Elsőként érdemes megemlíteni a megbízhatóságot, és a tartósságot. A Wilo szivattyú kiváló minőségű alapanyagokból készül, gyártásuk során pedig a legmodernebb technológiákat alkalmazzák. A hosszú élettartamot és a megbízható működést a szigorú biztonsági előírások betartása garantálja. A tartósság eredménye, hogy kevesebb meghibásodás történik a Wilo szivattyú üzemelése közben, így a tulajdonosok nem kevés összeget spórolhatnak.

A Wilo szivattyúk másik nagy előnye az energiahatékonyság. A márka termékei ezen a téren is élen járnak a piacon. Az alacsony energiafelhasználás ugyancsak pénzt takarít meg nekünk, ráadásul a környezetet is kíméli. Ezért, egy fenntartható háztartásnak alapvető felszerelése lehet egy Wilo szivattyú.

És, hogy mennyire hatékony egy Wilo szivattyú háztartási környezetben? Maximálisan! Ráadásul, a különösen csendes működésnek köszönhetően nem zavarja meg az otthoni nyugalmat a mindennapokban. Így aztán minden esetben ideális választás.

Nem mehetünk el szó nélkül a Wilo szivattyúk rendkívül széles választéka mellett sem. A Wilo szinte minden alkalmazási területre gyárt szivattyút, legyen az háztartási, vagy ipari környezetben. Érdemes szétnézni Wilo szivattyú kínálatunkban, ha megbízható, hatékony és csendes szivattyút keresel.

Különböző alkalmazási területek

A Wilo szivattyúk meglehetősen széles körben alkalmazhatóak. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egy féle szivattyúval több, különböző feladatot is elvégezhetünk. Arról van szó, hogy a Wilo több területre is gyárt magas minőségű szivattyúkat.

Az egyik legelterjedtebb típus a Wilo keringető szivattyú. A keringető szivattyúkat ipari és lakossági környezetben is előszeretettel alkalmazzák fűtési rendszerekben. A Wilo keringető szivattyú feladata, hogy mozgassa a vizet az egész fűtési rendszerben, és eljutassa annak minden pontjára. A keringető szivattyúval ellátott rendszerek jóval hatékonyabbak, ugyanis egyenletes mértékben fűtik fel a teljes lakást. Ugyanezen az elven működnek a hűtési rendszerekbe épített Wilo keringető szivattyúk, csak ott a forró víz helyett hideg vizet keringetnek.

A Wilo szivattyúk önfelszívó típusa fontos szerepet játszik a háztartások és más létesítmények vízellátásában. Az önfelszívó szivattyúkat a felszínen kell telepíteni, minél szárazabb helyre, ugyanis nem érheti nedvesség őket. Leginkább ásott, vagy fúrt kutaknál alkalmazzák őket, ahol a kút mélysége nem haladja meg a 9 métert. Ez a típus ellenálló a homokkal szemben, és a karbantartása sem kerül túl sokba.

Wilo szennyvízátemelő szivattyúra akkor van szükség, ha a szennyvíz akna alacsonyabban fekszik, mint a központi csatornahálózat. Ilyenkor a gravitáció nem elég, ezért szükség van egy átemelő szivattyúra, amely eljuttatja az összegyűlt szennyvizet a csatornába.

Mire figyelj, amikor szivattyút vásárolsz?

Egy Wilo szivattyú vásárlása komoly befektetés, hiszen nem kis összegekről van szó. Pont ezért van szükség alapos tervezésre, még azelőtt, hogy meghozzuk a végleges döntést. De mire is figyeljünk a tökéletes Wilo szivattyú kiválasztása esetén?

Első lépésként határozzuk meg, hogy milyen feladatot szeretnénk bízni a szivattyúra, és annak megfelelő típust válasszunk. Ha nem megfelelő szivattyút használunk, idő előtt meghibásodik, és újabb összegeket költhetünk a javításra.

A második lépésben nézzük meg, hogy mekkora méretű, és milyen teljesítményű szivattyúra van szükség az adott feladat elvégzésére. Ha túl kicsi a szivattyú teljesítménye, csökken a hatékonysága. A túl nagy teljesítményt pedig valószínűleg nem tudnánk kihasználni.

Ha elakadtunk, és nem vagyunk biztosak egy kérdésben, érdemes szakemberhez fordulni. A szivattyúkra specializálódott szakemberek kellő tudással és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy valóban jó tanácsot adjanak.

A Wilo karbantartása és javítása

A kiváló minőségnek köszönhetően a Wilo szivattyúk rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek. Erre azonban csak abban az esetben számíthatunk, ha odafigyelünk a megfelelő karbantartásra.

A karbantartás alapszabálya, hogy rendszeresen ellenőrizzük a berendezést. Győzödjünk meg arról, megfelelő az olajszint, a csapágyak szabadon forognak, és hogy rendben van-e a hűtő ventilátora. Arra is ügyeljünk, hogy a szivattyú semmilyen körülmények között ne fusson szárazon, különben jelentősen károsodhat a szerkezete.

A Wilo szivattyúk leggyakoribb hibái, ha a szivattyú nem indul be, ha túl hangosan üzemel, vagy ha szivárog belőle a víz. Ha ezek közül bármelyiket észleljük, azonnal hívjunk szakembert. A karbantartás során is érdemes időről időre megnézetni szakemberrel, így kiküszöbölhetjük az esetleges hibákat.