VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Indító kondenzátor vásárlása: minőség, egyszerűen

Az indító kondenzátor arra szolgál, hogy az elektromos motorok beindításához segítséget nyújtson. Mint minden kondenzátornak, ennek a kondenzátor fajtának is az a fő funkciója, hogy az elektromos töltéseket kis helyre besűrítse, és ott tárolja. Amint pedig szükség lesz ezekre az elektromos töltésekre, tehát amint valami olyasmit csinálunk, amihez kellene elektromos energia, de nem áll rendelkezésünkre elegendő az elektromos hálózatból, mindig egy kondenzátort használunk gyakorlatilag. De ne feledjük, hogy ha az áramkört lekapcsoljuk a hálózatról – azaz kihúzzuk, a kondenzátorok akkor is elegendő energiát szolgáltatnak a működésükhöz egy pár másodpercig! Az indító pedig annyiban más, mint egy átlagos kondenzátor, hogy csak addig szabad igénybe venni a szolgálatait, ameddig konkrétan felhasználjuk, „kihasználjuk”. Azaz, miután megadta azt a bizonyos plusz energiát a motornak az induláshoz, azonnal le kell választani az áramkörről! Többféle kondenzátort forgalmazunk, ezek két kategóriába sorolhatóak, az üzemi kondenzátor és az indító kondenzátor kategóriájába. Az indító kondenzátorok közül akár két különböző márkából is lehetséges választani: ők pedig a Xenon és a Comar.
Comar indító kondenzátor

Comar indító kondenzátor

Villamos energia és elektromos áram nélkül ma már elképzelhetetlen a civilizált ember élete. Áram nélkül nem tudnánk világítani, sokan fűteni sem. Nem tudnánk nézni a televíziót, használni a számítógépet, feltölteni a mobiltelefonokat, tableteket. Már pedig ezek nélkül ma már el vagyunk vágva a külvilágtól. A kondenzátor mindezekben segít nekünk. Hiszen ilyeneket használnak például a fénycsövekben, akkumulátorokban, különböző töltőkben, alaplapokban, tápegységekben, de még az elektromos motorokhoz is. A Comar indító kondenzátor ugyanis elektromos töltések tárolására, sűrítésére való, amiből lehet később „táplálkozni”, ha egy kis plusz energia szükséges. Sok töltés elfér egy kis helyen, így lehet például plusz energia-lökettel elindítani egy elektromos motort. Kondenzátor nélkül elképzelhetetlen tehát egy mobiltelefon, egy laptop, notebook, vagy tablet és bármilyen más elektronikai berendezés. A Comar indító kondenzátor mellett különböző üzemi kondenzátorokat is forgalmazunk. Ha úgy érzi, fel szeretne töltődni energiával, akkor Comar indító kondenzátorral a legjobb helyen jár!
Xenon indító kondenzátor

Xenon indító kondenzátor

Ön is szenvedett már attól, hogy hiába akarta volna beindítani szivattyúját a locsoláshoz, az egyszerűen nem működött, pedig a motor is rendben volt, áramkimaradásról sem volt tudomása? Akkor valószínűleg az indító kondenzátor mondhatta fel a szolgálatot. A Xenon indító kondenzátorral ilyen eset nem fordulhat elő. Szerepe motor beindítása során elengedhetetlen. Feladata, hogy a főtekercsekhez képest 90 fokos fordulattal egy mágneses mezőt létesítsen, melynek segítségével működésbe tud lépni a forgórész, és így maga a motor is képes elindulni. A motor forgórészének induláskor nagy nyomatékot tud biztosítani, így viszonylag gyorsan elindul a villanymotort. A Xenon indító kondenzátor speciálisan szivattyú motorjának beindításához használható, de nem helyettesíti az üzemi kondenzátor szerepét. Ügyfeleink a szivattyúkhoz gyakran rendelnek még további alkatrészeket is, mind például nyomásmérő órát, homokleválasztót, kútfejet, vagy menettömítő anyagokat, amelyek esetében a kiemelkedő minőség szintén elsődleges szempont.