VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Zsinóros tömítés (grafitos tömítőzsinór, hőálló tömítőzsinór)

Egy tömítés minden olyan helyre szükséges lehet, ahol rés vagy hézag van, vagy olyan ajtókra, ablakokra, amelyek nem zárnak rendesen. Lehet, hogy esetleg nem ugrik be azonnal, mi is az a zsinóros tömítés, pedig bizony egy olyan apró és viszonylag olcsó, ámde annál fontosabb és hatékonyabb kis alkatrészről van szó, mely a legtöbb háztartásban elengedhetetlen. A zsinóros tömítéseknek két típusa kapható nálunk, a grafitos tömítőzsinór és a hőálló tömítőzsinór. A grafitos tömítőzsinór elsősorban a modern szivattyú berendezések kihagyhatatlan alkatrésze, a hőálló tömítőzsinór pedig legismertebben a cserépkályhákban és a kandallókban található meg, hiszen ott van csak igazán szükség a hőálló tulajdonságukra! Fontos, hogy ezekből a tömítőzsinórokból mindig érdemes eggyel többet vásárolni, arra az esetre, ha hirtelen lenne szükség rá! Sosem lehet tudni, mi adódhat. Akár szivattyú, akár cserépkályha, a zsinóros tömítés lesz az Ön legjobb választása! Akár grafitos, akár hőálló, ez a tömítés biztosan helytálló!
hőálló tömítőzsinór

Hőálló tömítőzsinór

Miért kell, hogy egy tömítőzsinór hőálló legyen, és mire is való egy hőálló tömítőzsinór? Nos, egy hőálló tömítőzsinór valóban azért kell, hogy hőálló legyen, mert olyan helyeken alkalmazzák, ahol egyébként megolvadna és tönkremenne, tehát olyan helyeken, melyek magas hőhatásnak vannak kitéve. Ezek a helyek leginkább olyan fűtőtestek, melyek úgy melegítik fel a szobát, vagy más helyiségeket, hogy önmagukat melegítik fel tulajdonképpen, és ez által melegszik fel a szoba is. A hőálló tömítőzsinór így leginkább cserépkályhákban és kandallókban használatos, illetve gyakori alkalmazási területeik még a kémények és a kazánok is. Ezeken a helyeken a hőálló tömítőzsinór leginkább az ajtók tömítéseként, illetve a kémény tömítéseként használatos. Ez az alkatrész a legjobb minőségű, üvegszálas anyagból készül, így Ön, bizonyosan nem fog csalódni benne.
grafitos tömítőzsinór

Grafitos tömítőzsinór

Amikor egy nagyobb teljesítményű szivattyú berendezés vásárlására adjuk a fejünket, mindig arra gondolunk, milyen nagy értékű, és ezzel együtt, nagyra is becsült eszközöket kell megvásárolnunk. Pedig a részleteket sem ajánlatos elhanyagolni, hiszen egy nem megfelelően megválasztott tömítőzsinór is nagyon sok gondot tud okozni. Ha süvít a szél a réseken, legyen résen! A grafitos tömítőzsinór kiválóan alkalmazható szivattyúk tömszelencéjének tömítéseként, illetve ezen kívül a tolózárak, keverők, szűrők tömítéseként. Alapvetően kétféle tömítőzsinórt forgalmazunk, ezek közül az egyik a grafitos tömítőzsinór, a másik a hőálló tömítőzsinór. Nálunk minden van, ami egy szivattyúhoz kell, még egy grafitos tömítőzsinór is! De ha bármilyen más alkatrészre is szüksége van a szivattyújához, esetleg éppen most készül egy új szivattyú berendezés építésére és beszerelésére, akkor is a legjobb helyen jár! Szennyvíz vagy tiszta víz, keringető, traktor hajtású vagy gumilapátos, bármilyen szivattyúja is legyen, biztosan nem hagyjuk cserben, hiszen ez az alkatrész mindegyikhez megfelelő.