VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Pentax szivattyú

 termék/oldal

Akár szennyvíz szivattyúra van szükségünk, akár önfelszívó szivattyúra vagy periférikus szivattyúra a Pentaxnál mindent megtalálhatjuk. Bár elsőre nem is gondolnánk, de a szivattyúk az életünk nagyon sok területén ott dolgoznak láthatatlanul és halkan. A szivattyúk nélkül nem tudnánk tankolni, nem működne az öntözőrendszer, a kutakból nagyon nehéz lenne felhozni a vizet, maradhatnak a régi vödrös módszernél, ami nem kevés időnkbe és energiánkba kerülne. Nézzük, hol tudjuk hasznát venni a Pentax szivattyúknak, miért érdemes áldozni rájuk, és hogyan válasszuk ki a legjobb típusokat!

A Pentax márkáról

A Pentax olasz vállalat 1990-ben alakult, majd hamarosan csatlakozott hozzá a szintén szivattyúkban utazó Foras cég is.. Motorhajtású szivattyúik évek óta a legjobb szivattyúk között vannak. 2010-től már ipari szivattyúk gyártására is specializálódtak a Marly csoport Pentaxhoz való csatlakozása révén..

A Pentax szivattyúi Magyarországon is elérhetők, többek között a Pentax szennyvíz szivattyú vagy a Pentax önfelszívó szivattyú. Világszerte több mint 120 országba szállítanak minőségi szivattyúkat.

Milyen területeken lehet alkalmazni a Pentax szivattyúkat?

A különböző típusú szivattyúkat mind más területen lehet alkalmazni. A Pentax szennyvíz szivattyú például az elárasztott pincék és alagsori helyiségek víztelenítésére is kiváló. Emellett szökőkutak vagy medencék vizének keringetésére, valamint öntözőrendszerekbe is beépíthető. 

A szennyvíz szivattyúk szennyezett vizet is képesek szivattyúzni. A szennyezett víz azt jelenti, hogy kisebb szennyeződések találhatók a vízben, ám ezek a szemcsék sem lehetnek egy bizonyos méretnél nagyobbak.

A Pentax CB többfokozatú centrifugál szivattyúk jól használhatók például ha a kert vagy a fóliasátor öntözéséhez keresünk megbízható megoldást. Szökőkutakban is biztonsággal alkalmazható. Ezzel a típussal olyan folyadékot lehet szivattyúzni, ami nem robbanásveszélyes, nem maró és tiszta, azaz szilárd és szennyeződések nem találhatók benne. A többfokozatú centrifugál szivattyúk a társasházak vízellátásának megmentője is lehet, hiszen segítségével biztosítható a megfelelő nagyságú és folyamatos víznyomás. Emellett ipari vízellátó rendszerekbe is beépíthető.

A Pentax önfelszívó szivattyúk jó szolgálatot tesznek a ház körül kisebb öntözési feladatok elvégzésénél, sőt hidrofor tartállyal kiegészülve a ház vízellátásában is segédkezhet. Szivattyúházuk általában öntöttvas, a tengelyük pedig rozsdamentes acél.

Milyen szempontok alapján érdemes szivattyút vásárolni?

Azt kell legelőször tisztázni, hogy milyen célra szeretnénk szivattyút, mivel a szállítandó folyadék összetétele és hőmérséklete sem mindegy. Ugyanígy a mélység sem, ahonnan a vizet fel kell szivattyúzni.

A szivattyúk első két nagy csoportja a háztartási és az ipari használatú. Ez alapján ugyanis egyből szűkül a kör. Az ipari szivattyúknak sokszor olyan anyagokat kell keringetniük vagy egyszerűen mozgásba hozniuk, amikkel a házi szivattyúk nem bánnak el. A háztartási használatra szánt szivattyúk legtöbbször tiszta vizet vagy szennyezett vizet szivattyúznak. Még a szennyvíz szivattyú az, ami a leginkább erős a szállítandó anyag szempontjából, hiszen ott nagyobb szennyeződésekkel is lehet dolga.

Otthon legtöbbször az öntözésnél, a kutakból való szivattyúzásnál, a fűtésnél vagy vízkárok elhárítására használunk szivattyúkat.

A szivattyúvásárlás terén nem szabad sajnálni a pénzt, mert azzal hosszú távon mi járunk rosszul. Gondoljunk bele, hogy mennyire jól kell működnie egy keringető szivattyúnak vagy egy szennyvíz szivattyúnak. Ezek olyan helyeken dolgoznak, amik működésében folyamatosan a minőséget kell nyújtani. Ennek eléréséhez olyan márkákat érdemes választani, mint a Pedrollo, a Grundfos, a Lowara, a Wilo és még sorolhatnánk.

Nyilván nem mellékes az sem, hogy mennyit fogyaszt egy szivattyú, főleg manapság, amikor ki vagyunk téve az energiaárak változékonyságának. Nem szabad se túl kis teljesítményű, se az adott területhez mérten túl nagy teljesítményű szivattyút vásárolni. Mindkettő negatívan hat a szivattyúra, és ebből következően a pénztárcánkra is.

Azt is szem előtt kell tartani, hogy egyes szivattyúk súlya extra szállítási költséggel is járhat, különösen az ipari szivattyúk között találhatunk ilyeneket. 

Vásároljon Magyarország legnagyobb szivattyú webáruházából! 

Nálunk a szivattyúk hatalmas választékát találja meg mindenki, bármi legyen is a cél vele. Emellett pedig szakszerű segítséget is tudunk nyújtani, ha nem biztos még benne, hogy milyen típust is válaszon. Minőségi anyagokból, a legújabb technológiákkal készült szivattyúkat kínálunk. Ha raktáron lévő szivattyút választ, akkor nagyon hamar megérkezhet a választott termék, de a rendelésre sem kell sokat várni.

Minden egyes szivattyú mellett megtalálja a pontos leírását, azt, hogy mire ajánljuk, mennyi a fogyasztása. Ezzel is szeretnénk segíteni az egyes termékek közötti eligazodást. 

A VL Szivattyú Kft. 1993-ban alakult, azóta a hazai és külföldi szivattyúk értékesítésének szolgálatában áll. Az értékesítésen kívül szivattyúk javítását, beépítését, karbantartását is vállaljuk. A cég központja Üllő, hiszen itt található a szivattyúraktár, -szerviz és -bolt is. Nemcsak komplett szivattyúkat, hanem a hozzájuk tartozó alkatrészeket is megtalálja nálunk.