VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Üzemi kondenzátor

Az üzemi kondenzátort leginkább a középiskolai fizika órákról és a hozzájuk kapcsolódó kísérletekből ismerhetjük, ha éppen nem használjuk őket rendszeresen. Azonban lehet, hogy már nem is emlékszünk pontosan, hogy mit is jelent az elnevezése, és hogyan működik. A kondenzátort másképpen sűrítőnek is nevezik, egészen pontosan arra szolgál, hogy sok töltést lehessen kis helyen tárolni, tehát gyakorlatilag a töltéseket sűríti, tárolja. A kondenzátor vásárlása előtt kérjük, fordítson különös figyelmet arra, hogy a termék maximális üzemi feszültségét ne lépje túl a használat során! Vásárlás előtt, kérjük, mindenképpen vessen egy pillantást erre az adatra, mert túl nagy feszültség esetén nagyon könnyen használhatatlanná válik az eszköz, és ez akár balesethez is vezethet. Kétféle kondenzátor kapható nálunk, az üzemi és az indító kondenzátor. Az itt látható üzemi kondenzátoroknak pedig még két további alkategóriája található meg online üzletünkben: az üzemi kondenzátor kábeles kivitelben, és az üzemi kondenzátor 4 villás/sarus kivitelben.
kondenzátor kábeles kivitel

Üzemi kondenzátor kábeles kivitel

Mire való egy kondenzátor? Nos, minden kondenzátor, akárcsak ez a fajta, kábeles kivitelben elérhető kondenzátor is, arra szolgál, hogy nagy mennyiségű elektromos töltést kis helyre besűrítsen. Ezért sűrítőnek is nevezik. A legegyszerűbb kondenzátor a síkkondenzátor, ez a gyakorlatban mindössze két darab, egymással párhuzamos, egyenlő területű fémlemez, melyek közül az egyiket leföldeljük. A fémlemezeket a kondenzátor fegyverzeteinek nevezzük. Az elektromos feszültség (elektromos tér) a két fegyverzet közötti területre koncentrálódik, csak a széleken domborodik egy kissé kifelé. Ha kábeles kivitelben keres kondenzátort, akkor jó helyen jár. Amennyiben villás (sarus) kivitelben szeretne üzemi kondenzátort vásárolni, kérjük, keresse a következő (al)kategóriát! Továbbá lehetőség van nemcsak üzemi, hanem indítókondenzátorok vásárlására is, amennyiben erre lenne szüksége, kérjük, keresse a következő kategóriát! Ha szeretné, hogy valaki átvállalja a feszültséget Ön helyett, vegyen kondenzátort kábeles kivitelben, elégedett lesz vele!
kondenzátor 4 villás/sarus kivitel

Üzemi kondenzátor 4 villás/sarus kivitel

A kondenzátor az elektromos töltéseket tárolja, sokan gyakran helytelenül összekeverik őket az akkumulátorokkal és a töltőkkel, pedig csak hasonlítanak, de nem ugyanazon az elven működnek. A kondenzátorok neve bizonyára mindenkinek ismerős, ám nem feltétlenül emlékszünk rá, hogy mire valók. Egy kondenzátor 4 villás, sarus kivitelben, arra való, hogy nagy mennyiségű elektromos töltést kis helyre besűrítsen. A kondenzátorokról nagyon fontos tudni, hogyha túllépjük a maximális feszültségüket, nem csak, hogy elhasználódnak, azaz tönkremennek, de sajnos súlyos balesetet és károkat is okozhatnak, hiszen ilyenkor fennáll a robbanásveszély lehetősége. Ezért arra kérjük, hogy vásárlás előtt legyenek szívesek tájékozódni erről az adatról! A 4 villás, sarus kivitelben kapható kondenzátorok alkategóriája, a kábeles kivitelben kapható kondenzátorokkal együtt, az üzemi kondenzátorok kategóriájának része. Lehetőség van még indítókondenzátorok vásárlására is. A kondenzátor 4 villás, sarus kivitelben is egy kiváló választás lehet, ha körültekintően sikerült tájékozódni. Ha bizonytalan, kérdezzen minket!