VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Gazdaságos pancsolás Bestway medencében

Nyitólap   »   Blog   »   Gazdaságos pancsolás Bestway medencében
2021. December 2.

Gazdaságos pancsolás Bestway medencében

A Bestway medence kitűnő minősége az átgondolt tervezésnek és a nagyszerű anyaghasználatnak köszönhető.

Ez alapján nem meglepő, hogy ennyire népszerűnek számít, mivel mindegyik típusa praktikus megoldást kínál abban az esetben, hogy nincs szükség vagy nincs lehetőség egy állandó, földbe süllyesztett változat megépítésére. Ennek apropójaként érdemes egy kicsit jobban megismerkedni a Bestway medencék világával, mert ez alapján megtudható, hogy miként lehet kihozni belőlük a legtöbbet.

A fémvázas Bestway medence telepítése

Talán ez az a típus, amit mindenki ismer. A fémvázas medence egyértelmű előnye, hogy egyszerűen összeállítható és amikor nincs szükség rá, a tárolása sem okoz gondot, mivel szétszedett állapotban kevés helyet foglal. Függetlenül attól, hogy milyen Bestway medencével rendelkezünk, a karbantartásra különösen nagy figyelmet kell fordítanunk, ami főként a víz tisztántartását jelenti. Mielőtt még feltöltenénk vízzel, meg kell tennünk néhány lépést. Először is gondoskodnunk kell a telepítési hely előkészítéséről, amit meg kell tisztítani a kavicsoktól, gallyaktól és minden tereptárgytól, ami kárt tehetne a 3 rétegű megerősített PVC medencetestben. Ez egy rendkívül erős, szakadásbiztos fólia, viszont a medencében és annak közelében kerülendő a hegyes, éles tárgyak használata, mert ezekkel viszont könnyen kárt tehetünk az anyagában. Ha megtisztítottuk a talajt, akkor készítenünk kell egy 5-10 cm vastag homokágyat. Beton esetén erre nincs szükség. A homokágyra pedig ajánlott polifoam fóliát vagy lépésálló nikecellt helyezni, végső rétegként pedig jöhet a medence alátét fólia. Ez főként arra szolgál, hogy ne hűljön ki a víz olyan gyorsan. Mindenképp ügyeljünk a medence alap vízszintezésére. Ha nem sík a felület, akkor a fémvázas medence deformálódhat, a csőváz pedig károsodhat. A Bestway medence mellé jár egy papírszűrős vízforgató is. Az összeállítást követően, ennek a csatlakozása következik, majd ezután már feltölthető vízzel.

A fémvázas medence tisztántartása

A medence vizének a tisztítása nemcsak a higiénia miatt fontos. Hogyha helyesen járunk el, akkor nem kell állandóan, sőt, akár a teljes szezon átvészelhető egyetlen feltöltéssel. Ehhez viszont tényleg napi szinten ügyelnünk kell arra, hogy elkerüljük az algásodást, ami algaölővel kivitelezhető. A fertőtlenítés pedig klórtablettákkal végezhető el, amiket a szkimmerbe vagy a vegyszeradagolóba kell tennünk. Tehát semmiképp sem szabad csak úgy beleszórni a vízbe! A vízkezeléshez hozzátartozik a megfelelő pH beállítása, amit vízelemzővel tehetünk meg. Az ideális pH 7,2-7,6 között mozog. Ez azért szükséges, mert így beállítható a megfelelő szabadklór tartalom. Ha ez túl magas, akkor bőr- és szemirritációt okozhat. Ha a víz a tisztítás ellenére elkezd opálossá válni „pelyhesítés" szükséges, mert az apró szemcséket nem képes megszűrni a szűrőberendezés. A pelyhesítőszer a szennyeződések negatív töltéseit semlegesíti, ezáltal azok összetapadnak és így már fennakadnak a szűrőn. Nem árt egy merítőháló beszerzése is, amivel könnyen kihalászhatjuk a belehullott leveleket, ágdarabokat, bogarakat. Használaton kívül takarjuk le az erre szolgáló Bestway medence takaró fóliával. Ez is lassítja a víz kihűlését és megakadályozza, hogy szeles időben belepotyogjanak a különféle szennyeződések. A kiürítését követően, a szétszerelés előtt szintén fontos alaposan megtisztítani kívül belül a fémvázas Bestway medencét.

A Steel PRO Max kitűnő választást jelent az egész családnak. Nem kell tömött sorokban állnunk a strandjegyért és élet-halál harcot vívnunk a napágyakért, amikor a saját udvarunkat is egy kellemes üdülőhellyé varázsolhatjuk a Bestway csővázas medence segítségével.

Felfújható masszázsmedence az otthoni wellnessezéshez

Nincs mindig idő elutazni egy egész hétégére kikapcsolódni valamelyik wellness központban. Otthoni környezetben is édes a pihenés, kiváltképp akkor, ha kihasználjuk azokat a lehetőségeket, amiket a felfújható masszázsmedence kínál.

A Bestway medence csúcskategóriás termékének számít a többszemélyes változat, ami egy hagyományos jakuzzi minden pozitív tulajdonságával rendelkezik.

Bizonyos szempontból még praktikusabb és gazdaságosabb is annál. Ez elég egyértelmű, hogyha összehasonlítjuk a telepített és a felfújható masszázsmedence árát. Ráadásul nemcsak otthon használható, hanem bárhová magunkkal vihetjük, sőt, még beltéri használatra is alkalmas, ha elegendő hely áll a rendelkezésünkre ebből a célból.

A vízkezelés viszont ebben az esetben is kiemelten fontos, ha sokáig szeretnénk élvezni a Bestway medence ezen típusának az előnyeit. Ennek tudatában, különös gondot kell fordítani a szűrőtisztításra, a megfelelő vízszintre és a lágy víz használatára. Ez utóbbira azért van szükség, hogy a medence felülete sima maradjon, illetve ezzel elkerülhető a fúvókák vízkövesedése. Mivel nem folyik mindenhol lágy víz a csapból, ezért használhatunk vízkezelő szert, ami megakadályozza, hogy az ásványi sók kicsapódjanak a medence falára, a fúvókákra és a csövekre. Ha napi szinten rendszeresen használatban van a Bestway medence, akkor a szűrőtisztítás heti egyszer szükséges. Szintén számolnunk kell az algásodással és a vízminőség beállításával, ami hasonlóan történik, mint a fémvázas medence esetében. A fertőtlenítést viszont nem klórral, hanem brómmal érdemes elvégezni. Ez a klórnál erősebb fertőtlenítő hatással bír, ezért kevesebb elég belőle. Sok időt és energiát takaríthatunk meg, ha kombinált vízkezelőszereket alkalmazunk, amelyek tartalmaznak minden olyan anyagot, ami szükséges a medence vízének.

Gyakran feltett kérdés, hogy mennyi áramot fogyaszt a masszázsmedence üzemelése. A Bestway kompakt gépészeti megoldással rendelkezik, amibe beletartozik a papírszűrős vízforgató, a légbefúvó és a gyorsfűtő rendszer is. A fogyasztás csökkenthető a gazdaságos energiatakarékos móddal. A fogyasztás mértéke attól függ, hogy egy héten mennyit van használva a Bestway medence, de a víz hőmérséklete is sokat nyom a latban. Számít az is, hogy hányan ülnek benne, mennyit van letakarva és hány fokos a víz. A felfújható masszázs Bestway medencékhez, illatszereket és fürdősokat is használhatunk, amelyek kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve.Megosztás másokkal: