VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Átemelő, centrifugál szivattyú

Ha viszonylag nagy magasságba kell kisebb mennyiségű folyadékot szállítani, egy átemelő szivattyú jelenti a legjobb megoldást. Tartályok kiürítéséhez és töltéséhez ideális választás lehet egy átemelő szivattyú. Szintén jó szolgálatot tehet abban az esetben, ha például csapadékvizet szeretne szállítani későbbi öntözéshez. Az átemelő szivattyúk ugyanúgy működnek, mint a legtöbb centrifugális szivattyú, folyadékszállításuk azonban jóval magasabb a megszokottnál, elérheti a percenkénti több ezer litert is.

Az átemelő szivattyú felhasználási területei

Egy ilyen szivattyú tökéletesen alkalmas tartályokban és medencékben található víz mozgatásához és elosztásához. A belvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszerekben is gyakran használnak átemelő szivattyúkat. Ipari területen hűtő- és tápszivattyúként alkalmazható. A mezőgazdaságban főként öntözőrendszerekbe építik be. Háztartási felhasználásra is javasolt. A réz járókerékkel szerelt modellekkel a melegvíz-szállítás is megoldható.

Pentax CM átemelő, centrifugál szivattyú

PENTAX CM átemelő, centrifugál szivattyú – kiváló minőségű alapanyagok, magas hő tűrés!

A PENTAX CM szivattyúkat, mind háztartási, mind ipari területen is kiválóan tudjuk alkalmazni, mert igen jó hatásfokkal rendelkeznek. Ez a centrifugál szivattyú tiszta víz, valamint az alkatrészekre kémiailag semleges, nem robbanásveszélyes és koptató hatástól valamint szilárd szennyeződéstől mentes folyadékok szivattyúzására alkalmas. Figyelembe véve a megengedett hőfokot keringető szivattyúként, hűtő és tápszivattyúként, öntözőrendszerekben, vízellátó rendszerekben, hálózati nyomásfokozó rendszerekben és tűzoltó-berendezésekben is tökéletesen megfelelnek. Ezen túlmenően kertek és fóliasátrak öntözésére, szökőkutakhoz, öntözőrendszerek működtetéséhez is ajánljuk őket. Anyagait tekintve a szivattyúház és a motorpajzs öntöttvasból, a járókerék rézből, a tengely rozsdamentes acélból készül, tömítése pedig szén/kerámia csúszógyűrűs. Ezek a magas minőségű anyagok biztosítják szivattyúnknak a hosszú élettartamot. Áruházunk kínálatában a PENTAX CM átemelő és centrifugál szivattyúk széles választéka megtalálható, melyekre mind 12 hónap garanciát biztosítunk.

Meleg vízhez keringető szivattyú? – Ismerje meg PENTAX CM átemelő, centrifugál szivattyúinkat!

Pentax CS átemelő, centrifugál szivattyú

PENTAX CS átemelő, centrifugál szivattyú – nagy hatékonyság, széles termékválaszték!

A PENTAX CS szivattyúk olyan felszíni átemelő szivattyúk, melyek háztartási és ipari területen is tökéletesen megállják a helyüket. A PENTAX CS centrifugál szivattyút tiszta víz, valamint az alkatrészekre kémiailag semleges, nem robbanásveszélyes és koptató hatástól valamint szilárd szennyeződéstől mentes folyadékok szivattyúzására alkalmazhatjuk. Ez az átemelő szivattyú minden olyan helyen alkalmazható ahol viszonylag kis magasságra, nagy mennyiséget kell átemelni. A centrifugál szivattyú jól alkalmazható hűtő- és tápszivattyúként, kertek, fóliasátrak öntözésére valamint szökőkutak, öntözőrendszerek működtetéséhez. A PENTAX CS anyagait tekintve a szivattyúház, a motorpajzs és a járókerék öntöttvasból, a tengely rozsdamentes acélból készül, tömítése pedig szén/kerámia csúszógyűrűs. Mint minden PENTAX szivattyúnk, ezek is a legmagasabb minőségű alapanyagokból készülnek így nyerik el a rájuk jellemző hosszú élettartamot.

Kis magasságra nagy mennyiséget szivattyúzni? – Önnek ajánljuk PENTAX CS átemelő, centrifugál szivattyúinkat!

Pentax CH átemelő, centrifugál szivattyú

PENTAX CH átemelő, centrifugál szivattyú – profi teljesítmény, megbízhatóság!

A PENTAX szivattyúk CH sorozatának számos terméke megtalálható kínálatunkban. Ezek a szivattyúk háztartási és ipari területre is megfelelőek, a lényeg hogy tiszta víz, valamint az alkatrészekre kémiailag semleges, nem robbanásveszélyes és koptató hatástól valamint szilárd szennyeződéstől mentes folyadékok szivattyúzására alkalmazzuk. Hasonlóan a PENTAX CS termékekhez a CH sorozat is alkalmas ott ahol viszonylag kis magasságra, nagy mennyiséget kell átemelni. A centrifugál szivattyú jól alkalmazható hűtő- és tápszivattyúként, kertek, fóliasátrak öntözésére valamint szökőkutak, öntözőrendszerek működtetéséhez. A szivattyút zárt, az időjárás hatásaitól védett helyre kell telepíteni. A PENTAX CH anyagait tekintve a szivattyúház és a motorpajzs öntöttvasból, a járókerék rézből, a tengely rozsdamentes acélból készül, tömítése pedig szén/kerámia csúszógyűrűs. Kiváló alapanyagainak és jó teljesítményének köszönhetően az egyik legkedveltebb termékünk, használatával hosszú ideig elégedettek lehetünk.

Professzionális átemelő és centrifugál szivattyú? – A PENTAX CH átemelő, centrifugál szivattyú a legjobb választás önnek!

Foras KM centrifugál szivattyú

A Foras KM centrifugál szivattyú mindenhol megállja a helyét

A centrifugál szivattyúk az örvény fajták közé tartoznak. Elnevezésüket onnan kapták, hogy egy centrifugál járókerékkel rendelkeznek. A szivattyú működését a centrifugális erőnek köszönheti: a szivattyúházba kerülő folyadékot a szivattyú forgótárcsája a centrifugális erő segítségével gyorsítja fel. Remekül alkalmazható nyomásfokozó szivattyúként, így a megvétele jó befektetésnek tekinthető. A legtöbb típus, akárcsak a Foras KM centrifugál szivattyú, öntöttvas szivattyúházzal és motorpajzzsal készülnek, míg a járókerék műanyagból. A felhasználandó anyagokat a szállítandó folyadék tulajdonságai határozzák meg, így készülhetnek rézből vagy bronzból, de akár műanyagból is. A centrifugál szivattyúk egyszerű működésüknek és felépítésüknek köszönhetően, hosszútávon jelentenek megbízható megoldást. Széles körben felhasználhatóak, legyen szó ipari, mezőgazdasági vagy háztartási területről. Persze a döntésben nem árt szakembert is bevonni. Foras KM centrifugál szivattyú házi vízműként is használható Foras KM centrifugál szivattyú jó választás, ha tiszta, koptató hatástól és szilárd szennyeződéstől mentes, nem agresszív vagy robbanásveszélyes folyadékot szeretnénk szállítani. Háztartási felhasználásban használható keringető szivattyúként, hidrofor tartállyal együtt használva házi vízművet is működtethetünk. Emellett alkalmas vízellátó rendszerek nyomásfokozására vagy tartályok, medencék vizének kinyerésére.

Ipari és mezőgazdasági felhasználási területen is remekül megállja a helyét.

Foras SC átemelő szivattyú

Foras SC átemelő szivattyú háztartási és ipari felhasználásra

A Foras SC átemelő szivattyú használatára akkor szokott sor kerülni, amikor viszonylag kisebb magasságra kell nagyobb mennyiségű folyadékot átemelni. Típustól függően, különböző szállító közegben működhetnek, tiszta és szennyezett, valamint szennyvíz átemelésére alkalmas darabok egyaránt léteznek. A tiszta víz mozgatására tervezett típusok, akárcsak a Foras SC átemelő szivattyú, 90 fokos folyadékhőmérséklet mellett is használható, így remek megoldást jelent akkor, amikor meleg vizet keringető szivattyúra lenne szükség. Emellett minden olyan esetben használható, amikor szilárd szennyeződésektől mentes, nem maró hatású folyadékot kell átemelni, ellenkező esetben ezek az anyagok koptatnák és rövid időn belül tönkretehetnék a berendezést. A legtöbb átemelő szivattyú centrifugál típusú, ahol a centrifugális járókerék és az elektromos motor végzi a szivattyúházba belépő folyadék felgyorsítását és távozását a kiömlő nyíláson. A Foras SC átemelő szivattyú remek megoldás a tiszta víz szállítására A Foras SC átemelő szivattyú ipari és háztartási felhasználásra egyaránt alkalmas. Ez a felszíni átemelő szivattyú típustól függően percenként 100 és 700 liter közötti folyadék mozgatására lehet képes. Szivattyúháza, motorpajzsa és a centrifugál járókerék öntöttvasból, míg a tengely rozsdamentes acélból készült. Használható medencék, tartályok vizének átemelésére, öntözőrendszerek működtetéséhez, vízrendszerekben keringető szivattyúként is.

Ipari és háztartási felhasználásra egyaránt megfelelő megoldást jelent.

Foras SD átemelő szivattyú

A Foras SD átemelő szivattyú megbízható darab, minőségi alaktrészekkel

Mit érdemes tudni az átemelő szivattyúkról? Az átemelő szivattyúkkal kapcsolatban a legtöbb esetben a szennyvíz szállítása kapcsán találkozhatunk ugyan, azonban nem kizárólag ez az egyetlen felhasználási területe ezeknek a típusoknak. Bár a háztartási felhasználást tekintve legtöbbször a szennyvíz átemelés szokta a megoldandó feladatot jelenteni, amikor a kivezetett szennyvíz keletkezési helyének a szintje felett helyezkedik el a közcsatornai, ipari és mezőgazdasági körülmények között gyakran találkozhatunk olyan esetekkel is, amikor szennyezett vagy éppen tiszta víz kapcsán kell ezt a megoldást alkalmazni. A Foras SD átemelő szivattyú is ebbe a körbe tartozik. Akkor jelent jó megoldást, amikor nagyobb mennyiségű tiszta vizet kell kisebb magasságba átemelni. Igazán profi darab, ami akár extrémebb ipari vagy mezőgazdasági helyzetekre is megoldást kínálhat. A Foras SE átemelő szivattyú minőségi alkatrészekkel A Foras SE átemelő szivattyú tehát tiszta, szilárd szennyeződéstől és koptató hatástól, nem robbanásveszélyes vagy agresszív folyadékok szállítására alkalmas. Felhasználását tekintve kiváló megoldás öntözésre, például kertek vagy fóliasátrak esetében, valamint szökőkutakat és öntözőrendszereket is üzemeltethetünk vele. A szivattyú igazán minőségi darab, szivattyúháza, motorpajzsa, valamint járókereke öntöttvasból, míg a tengely rozsdamentes acélból készül.

Megfelelő használat mellett hosszú távon jelenthet biztos megoldást, ha a tiszta víz szállítása közben valamilyen szintbeli különbséget kell leküzdeni.

Foras SE átemelő szivattyú

Foras SE átemelő szivattyú ipari és mezőgazdasági felhasználásra

Mikor szükséges átemelő szivattyú használata? Mint ahogy abból az elnevezéséből is következtethetünk, az átemelő szivattyú, mint például a Foras SE átemelő szivattyú az olyan helyzetekben lehet kifejezetten hasznos megoldás, amikor a szállított folyadék mozgatása során valamilyen szintbéli különbséget kell leküzdeni. Ez a legtöbbször azt jelenti, hogy nagyobb mennyiségű vizet kell általában kisebb magasságba átemelni. Az átemelő szivattyú a szivattyúknak egy speciális típusa, amelyet ugyan sok esetben szennyvíz mozgatására használnak (amikor közcsatorna, valamint a szennyvíz keletkezési helye közötti szintkülönbséget kell eltüntetni), de tiszta vagy szennyezett víz esetén szintén szükséges lehet ezeknek a különbségeknek az eltüntetése. A legtöbb átemelő szivattyú a centrifugál szivattyúk közé tartozik, amelyek a centrifugális erőt használják a szállítani kívánt folyadék mozgatására. Ezeknek a típusoknak a működésére a folyamatos folyadékáramlás jellemző, ellentétben például az egyes dugattyús modellekkel, ahol ez szakaszosan, változóan történik. A Foras SE átemelő szivattyú tökéletes megoldás tiszta víz mozgatásához A Foras SE átemelő szivattyú is tiszta víz szállítására készült, amelynek keretében remek megoldás például medencékből vagy tartályokból a víz átemelésére, de használható keringető szivattyúként is.

Fontos, hogy kizárólag tiszta, koptató hatástól, valamint szilárd szennyeződésektől mentes, nem agresszív vagy robbanásveszélyes és a szivattyút nem károsító folyadékokhoz használható.

Pedrollo HF centrifugál szivattyú

A Pedrollo HF centrifugál szivattyú remek megoldás a mezőgazdaságban

A Pedrollo HF centrifugál szivattyú az örvényszivattyúk csoportjába tartozik. Elnevezését onnan kapta, hogy egy speciális alkatrésszel, az úgynevezett centrifugális járókerékkel szerelték fel, valamint maga a szivattyú is a centrifugális erőt hasznosítja a működése során. A szivattyúba belépő folyadékot ennek segítségével gyorsítja fel a forgótárcsa, mielőtt az a kiömlő nyíláson távozna. A centrifugál szivattyú kifejezetten széles körben használható. Akárcsak a Pedrollo HF centrifugál szivattyú, a legtöbb nemcsak háztartási felhasználásban, de mezőgazdasági és komplexebb ipari területeken is megállja a helyét. Nem ritka, hogy egy úszómedence vizének mozgatására használják az erre megfelelő teljesítménnyel rendelkező típusokat. Mezőgazdasági területen pedig sűrűn találkozhatunk vele öntözőrendszerekben, alkalmazható folyók vizének kinyerésre, de hűtővíz vagy éppen csapadékot elvezető rendszerekben használatos. A Pedrollo HF centrifugál szivattyú minőségi választást jelent Az olasz gyártmány, a Pedrollo nagyon jól csengő név a szivattyúk világában. Magas minőségű, megbízható, korszerű technológiával készült darabok jellemzik a márkát. A Pedrollo HF centrifugál szivattyút elsősorban ipari felhasználásra ajánljuk, de természetesen háztartási körülmények között is megfelelő, azonban ebben az esetben valószínűleg nem tudjuk kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

Ez a típus ugyanis használható folyók, tavak és kutak vizének szívására, permetező öntözésre, árasztásos locsolásra, de szinte bárhol alkalmazható, nagy és közepes áramlási sebesség mellett.