VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

Hogyan szivattyúzzon ki megfelelően egy beázott alagsort?

2018. Augusztus 16.

Hogyan szivattyúzzon ki megfelelően egy beázott alagsort?

Mindegy, hogy árvíz vagy hatalmas esőzések kapcsán került az alagsor víz alá, a mihamarabbi szakszerű megoldás kiemelt jelentőséggel bír. A nedves alagsor számos egészségügyi problémát okozhat, és az ingatlan szerkezetét is gyengítheti az. A légzési problémák, sőt az asztma és az allergia is visszavezethetőek arra, hogy az alagsor nedves, átázott, penészes. A dohos szag és a rothadás megelőzése érdekében célszerű gyorsan szivattyút segítségül hívni, amelynek segítségével a kívülről beérkező víztől megszabadulhat. Lássuk, hogyan!

Figyeljen a csatornákra!

A kívülről beszivárgó nedvesség miatt gyakran a viharok és az egyszerre lehullott, jelentős mennyiségű csapadék tehető felelőssé. Nem ritka az sem, hogy a csatornarendszer nem képes elnyelni a rengeteg vizet, és az lassan behömpölyög az udvarba, majd az alagsorba. Ilyenkor a búvárszivattyú alkalmazása nélkülözhetetlen, de érdemes arról is gondoskodni, hogy a csatornák ne legyenek eltömődve. Gyakran például a lehullott falevelek, a homok, vagy a törmelékes szennyeződések okoznak problémát.

Felszálló nedvesség a talajvízből

Ha sorra vennénk azokat a páratartalommal és nedvességgel kapcsolatos problémákat, amelyek az ingatlanokban legtöbbször előfordulnak, akkor a falakban felszálló nedvesség és a talajvíz jelentette gondok biztosan vezetnék a listát. Ez ugyanis hosszú távon fejti ki káros hatásait és alapvetően nyomja rá bélyegét az ingatlan belső mikroklímájára. A nedves falak ugyanis rontják a hőszigetelő képességet mind télen, mind nyáron. A nedves falfelületeken lecsapódik a pára, aminek penészesedés és ezzel együtt allergiás megbetegedések lehetnek a következményei. Érdemes a probléma megelőzésére páramentesítő készüléket használni, de a kritikus területeken a búvárszivattyú telepítése is hasznos lehet a megelőzés gyanánt.

Csökkentse a páratartalmat!

Mindegy, hogy kívülről, például szellőztetéssel jut be a magas páratartalom a lakásba, vagy az ott zajló tevékenységek kapcsán jelenik az meg, a hatékony elvezetés rendkívül fontos. A főzéssel, mosással rengeteg nedvesség kerül a levegőbe, amely elvezetés híján lecsapódik, és máris ott vagyunk a penészesedés problémájánál. Gondoskodjon arról, hogy a páratartalom mindig az egészséges és normál tartományban mozogjon, akár páramentesítő készülékek alkalmazásával is. A megfelelő szivattyúval pedig a ténylegesen beszivárgott nedvességtől sikerülhet megszabadulnia.Megosztás másokkal: